0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, момичета!
Ще се моля за себе си, но и за вас!  :bighug:
Знам, че не трябваше да чета толкова и да се отпусна, но от вчера се зачетох за трансфера....много момичета пишат, че виждали как им инжектират ембрионите, как после д-рът проверявал катетъра дали е празен, пък после пак с ехографа дали са там точките и т.н. При мен това не се случи. Дори много малко ми държаха ехографа на корема - само два пъти, Шефкетова ми инжектира, каза че е супер и толкоз. Не погледнаха пак на ехографа, за да видят дали са там точките....
Дано всичко да е минало добре! Знам, че всички лекари в клиниката са професионалисти, но ако си беше д-р Персенска щях да съм спокойна, че съм в най-добрите ръце.
Дано Шефкетова да си е свършила добре работата!

Аз пак за моята МБ...последно д-р Персенска нали каза, че все пак ще направим трансфера и явно проблема ми е в липсата на млечна киселина. Изписа ми бетадин глобули до трансфера, а след трансфера ми каза, че мога да си слагам - лактажин глобули. Те са само от млечна киселина, лактобацили и т.н. и са за равновесие на киселинността...Знам, че тя ми каза, че няма проблем след трансфера да ги слагам, но вчера забравих да питам и Шефкетова...
Те се слагат във влагалището, а дечицата ми са в матката, нали? Освен това е само от лактобацили....снощи не си сложих, за да се пазя, но днес дали ще е проблем да ги почна?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Миличка, спри да се тревожиш. Трансферът ти е направен по правилата, всичко е наред. И няма проблем да слагаш глобулите с лактобацилите, те са далече от бебчетата ти. Само трябва, вероятно, да продължиш да взимаш утрогестана през устата.

 :bighug:
*
Наскоми ми, пожелавам ти първият ти трансфер да е последен и успешен. Сега ще имаш много въпроси  в главата си. :lol:Ще стават и още повече!!  :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Здравейте и от мен. Naskomimi стискам палци и ти желая след 9 месеца да прегърнеш сбъднатата си мечта. И аз в момента съм много притеснена. Предвид, че в сряда-23.07. беше моята първа (и надявам се последна) инсеминация ми се въртят хиляди въпроси. Освен това не се чувствам много добре. Незнам дали си внушавам, вирус ли имам или е възможно да са симптоми на начална бременност. Моля се да е последното, но не искам да се самонавивам и накрая да се разочаровам и рухна психически. Може ли някои да изкаже мнението си. Чувствам болки ниско долу в корема, нещо придърпване, като тежест. Освен това ми се гади и съм много отпаднала. Възможно ли е според вас толкова рано да са симптоми на бременност? Благодаря ви мили момичета предварително.
*
Naskomimi, сега вече трябва да си по-спокойна и да спреш да се шашкаш.
След всеки трансфер доктора предава катетъра на ембриолозите и те веднага проверяват дали не е останало вътре някое ембрионче и чак тогава доктора си тръгва.

Denviol, все още е твърде рано за бременни симптоми. Такива симптоми може да ги имаш и преди цикъл, а лекарствата, които вземаш в момента, предизвикват пак същите симптоми.

И двечките се заредете с търпение до теста и ви пожелавам положителен резултат.
« Последна редакция: Юли 28, 2014, 12:59:28 pm от mgstra »


*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, милички!
Знам, че трябва да съм спокойна, но....А и на трансфера нямаше ембриолог - само д-р Шефкетова и акушерка, която й подаваше нещата.....да не би да не е била акушерка, а ембриолог?

Иначе да - утрогестана си го пия...посвикнах си му малко...пак ми се вие свят, но се търпи....Какво беше обаче това но-шпа мускулно...едва ходя, за лягане на една страна да не говорим....вчера докато чаках д-р Шефкетова си погледнах д.то и беше в кръв отзад на инжекцията....Все съм си била всякакви стимуланти мускулно, прегнил, витамин Б12, който ужасно боли, но такова чудо не е било...Абе, аз съм търпелива, но се чудех така ли боли чак...

Денвиол, стискам ти палци! Аз преминах през четири инсеминации и  всеки път няколко дни след инсето имах такива придърпвания и пробождания, сега пак си ги имам, но те процедурите са близки....може би от поставянето на катетъра....Знам, че всички казват да не се вманиачаваме от сега, но аз пък мисля, че трябва да вярваме!!!
Четири инсеминации и над 7 години и половина опити и всеки път мислех за следващия месец още преди да видя отрицателния тест! Сега съм решила да се настроя много положително....всеки ден да си говоря на децата и да вярвам, че са в мен и че ще издържат!!! Иначе аз не знам как ще издържа...
:?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Наскомими, моят успешен трансфер го направи д-р Шефкетова. При нея на прегледите винаги съм се чувствала много спокойна.

Нош-па и мен доста ме болеше, така че не се притеснявай, ще отмине.

Ембриолог не присъства на трансфера, само лекар и сестра. Ембриолозите са си свършили вече работата, отгледали са ембриончетата, предали са ги, докторът ги е трансферирал. От тук нататък всичко е в божиите ръце или всеки в каквото вярва. И съм лежала, и не съм лежала, и какво ли не... Вярвай, че всичко ще е наред! Нищо друго не можеш да направиш. Успех  :D
*
Naskomimi, ембриолога се пада точно зад главата ти по време на трансфера, зад едно прозорче, в отделна стаичка. От там подава катетъра с ембрионите и после акушерката пак там му го връща за проверка.
В притеснението си просто не си обърнала внимание на всички тези подробност. Но със сигурност д-р Шевкетова си е свършила работата както трябва и вече си бременна до доказване на противното  :) Радвай се на момента и си мечтай само за хубави неща.

А за инжекцията какво да кажа, много я мразех, но не може без нея. Ходех си с буца и червенина много дни след трансферите.


*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Но със сигурност д-р Шевкетова си е свършила работата както трябва и вече си бременна до доказване на противното  :) Радвай се на момента и си мечтай само за хубави неща.
Ех, че е прекрасно прозвуча!!! Благодаря ти!
Изобщо много сте мили всички!
Много мои "приятелки" ми казват да не чета във форумите, защото се шашкам...но не са прави....напротив......вие сте истински съкровища и единствени внасяте спокойствие в душата ми и ми давате кураж!
Благодаря ви от сърце и ви желая в най-скоро време на всички Бог да ви дари с най-голямото щастие на света! ВИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ!!!!
:bighug:


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
момичета има ли спешен телефон за през ноща в клиниката
Валка, спешният тел. би трябвало да работи и нощем. Как си?
Не звънях 3 пъти на спешния ,но никой не ми вдига.Снощи изкървих много силно ,без да имам никакви болки ,пих нош па сложих утрогестан и лежа и не мърдам.Но се чудих дали да не тръгна директно за София.
*
Валерия, опитвай да звъниш и  на регистратурата да ти помогнат с връзката.
Дано всичко е наред и ти останат само притесненията.

naskomimi, на късмет да ти е трансфера.
А точно тези дето казват, че не влизат във форуми, съм забелязала,  че са активни читатели.
Вале,стискам палци всичко да е наред опитай пак на спешния,но е хубаво да те видят,може би е добре да пиеш утрогестана,а не да го слагаш,ако кървиш обилно и да спреш фраксипарина,но пак е редно те да ти кажат...инак и аз бях така в 5 г.с.приеха ме и лежах там 11 дни,но лежане му е майката и бог да е с теб   :crossfingers:
Пиши после как си и дали си успяла да се свържеш :bighug:
Пратих смс на др.Персенска и чакам отговор.Относно влизането в болница именно за това се чудя дали да не тръгваме към София ,защото в тукашното АГ не влизам ако не е крайно спешно.Но ме и притесняват 300 км до столицата.
То в болницата няма да ти правят кой знае какво,първоначално ми слагаха но-шпато венозно това беше после през устата,дали ще лежиш вкъщи или там все едно,освен това не те преглеждат всеки ден,д-р Персенска се качи два пъти да ме види иначе те ме гледаха веднъж..дори и не можаха да ми видят втория плоден сак...виж какво ще ти каже Персенска,че си доста далеч...
*
Вале, в начална бременност изкървих 3 пъти, и след всеки път си казвах. - край, всичко свърши.  Но ето го Жорко - стана на 3 години :)
При мен терапията по време на кървенето беше спиране на Аспирин протект, орален прием на Утрогестан 3х2, прием на но шпа до 8 таблетки на ден. И постоянно лежане.

Стискам палци всичко да е наред и това да е последното притеснение до края на бременността.
др Персенска се обади и каза да спра фраксипарина ,утрогестана през устата не вагинално и нош па 3*2 ,да лежа и на 31 да ида за да видим какво се случва.Кървенето ми намаля доста но има кафеникави съсиреци .Лежа като даже до вц поне на 2 часа за да не ставам излишно.Това е от тук нататък каквото е писано.
Здравейте, момичета, може ли някой да ми даде телефона на д-р Персенска на лично съобщение. На трансфера тя ми каза ако имам положителен тест да и се обадя, само, че кой да се сети, че и нямам телефона. А се притеснявам, че от 1-ви август, че излиза в отпуска.
*
danycvetkova, изпратих ти на лични телефона на д-р Персенска. Успех!  :)