0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #240 -: Декември 17, 2013, 13:21:00 pm »
Гери, гаденето ми се облекчава от лимонов сок с вода, вода на малки глътки, кисели краставички и лежане, лежане, лежане  :D. В най-най тежките моменти пиех натриев цитрат. Има ли едни хапчета Емил и въпреки, че уж били за бременни за мен са с твърде неприемлив състав.
Нимика, добре дошла  :D
За списъци си говорите. Ние май само дрешки за изписване ще вземем този път и памперси.
С първото дете бях подготвила дрешки, биберон, шише (така и не пи вода до 6 весец), помпа, подплънки за гърди (от помпата, имах много кърма и ми свършиха добра работа), памперси, хавлия, няколко бархетни пелени (попиват по-добре от кърпите) 2 комплекта за креватчето, скрин да дрехите, кошница за колата.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #241 -: Декември 17, 2013, 13:58:43 pm »
Здравейте, момичета!

Добре дошла, nimika! Лека бременност и раждане!

И аз съм на вълна списък за покупки :). Взех идеи от един близнашки списък в bg-mama. Повечето опитни мами споделят, че си трябват достатъчно, примерно 5-6 бодита, за да има за смяна и да не се пере непрекъснато. А и да има време да съхнат. Не трябва и да се прекалява с купуването на малки размери, че бързо ги израстват :). Аз възнамерявам да кърмя (дай Боже да ми се получи) и затова ще купя само две шишета и може би ръчна помпа за кърма. Тя обаче може да се купи и докато съм в болницата. Не мисля да купувам стерилизатор, поне на първо време. Бархетните и тензухените пелени са доста практични, така че ще си набавя. Има и други необходими неща, но те май присъстват във всеки списък :).

Да се похваля - кръвнозахарният профил показа много добри резултати  :D. Така че ще си спазвам диетата и ще се тествам всяка седмица, за да контролирам положението.

Хубав ден!
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #242 -: Декември 17, 2013, 14:17:10 pm »
Здравейте и от мен  :hello:

nimika добре дошла и леко бременеене  :)

beata радвам се за добрите резултати  yahoo_33

Аз сега ще ходя да си взема моите от кръв и урина и да видя дали док ЖК ще  ме гледа.

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #243 -: Декември 17, 2013, 14:17:38 pm »
Beata, радвам се, че сте овладели нещата. За дрешките-ако бебетата връщат млекце, което е съвсем нормално, ще трябва да имаш поне за 3 преобличания на ден-боди за отдолу и връхни дрехи. Та 6 чифта ще ти стигат за 1 ден за двете бебета  :D Няма да имаш много време за гладене, освен ако нямаш помощник, така че се запаси с повече дрешки. Може 1 месец да ги носят, но поне да не лудваш от пране и гладене. Така е с бебетата, бързо израстват всичко, но няма начин...Ние тези за новородено ги носихме 4 месеца  :D, защото бяхме мънички-родихме се 46см, а за новороденото обикновено са 56 см  :D
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #244 -: Декември 17, 2013, 14:52:58 pm »

Привет и от мен!
Вчера ходих на предглед, засега всичко е наред, според ехографа сме с няколко дни напред. Вторият плоден сак се е свил и почти се е "слепил", едва се вижда вече...
За проблема с гаденето- аз предната бременност така и не открих нищо, което да ме облекчава. Повръщах си като пич до края на 6-ти месец и дори свалих 10 кг. И както казват - всяка бременност е различна, на едни действа едно, на други - друго, на трети - нищо  :wink:
И да ви питам, кога се записахте на ЖК, имам предвид тази по касата?



Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #245 -: Декември 17, 2013, 15:14:40 pm »
Nedda,mira_mimi,морско момиче благодаря за бързите отговори,тъй като в момента ходя на работа това с лежането няма да стане.Но в името на каузата за която се борим си заслужава да изтърпим всичко.На 15.01 сме на преглед за ФМ и БХС и тогава ще попитам доктора за болничен-но още сега знам,че няма да бъде проблем,тъй като той на предишния преглед сам ми предложи но зада ми издаде болничен трябва да вляза за няколко дни в болница,тъй като в клиниката дето сме не издават все още болнични.И за това отложих за след Нова Година.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #246 -: Декември 17, 2013, 15:20:48 pm »
beata,радвам се,че КЗП е добре  :bighug: -ще спазваме диета,няма как... Вчера се изкуших да хапна малко пица и веднага се отрази на резултата,ама и аз съм една...лакумница...  :? Добре поне,че си взех глюкомер,че да мога да се проверявам по-честичко!
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #247 -: Декември 17, 2013, 15:32:59 pm »
За гаденето не мога да съм полезна, повръщах само накрая и то от киселини. За тях - само Квамател помага наистина, но медикамента се изписва от лекар и се пие по предписание../аз имах ужасни киселини, до повръщане и не минаваха от абсолютно нищо друго... :?/
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #248 -: Декември 17, 2013, 16:00:59 pm »
Crystal, аз имах предвид 5-6 бодита/комплектчета на бебе :), та да се пере поне през ден. Засега смятам да купя 50 и малко 56 размер, пък то ще се види :).

*Sunny*Angel*, една пица няма да развали драстично баланса :). Разбира се, не трябва да се прекалява. И без това тестеното и сладкото не носят кой знае какво на бебетата :).
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #249 -: Декември 17, 2013, 16:14:26 pm »
Аз пазарувах основно от един магазин и по интернет и най-малкия размер, на който съм попадала е 56, който се води 0 месеца. 50 никога не съм виждала, а и той съвсем бързо ще умалее.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #250 -: Декември 17, 2013, 16:27:02 pm »
Размер 50 на моя син му ставаха първите 2-3 седмици, след това в дълбок архив. В първите седмици бебчетата растат най-бързо, така че може да се прескочи този размер при покупките.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #251 -: Декември 17, 2013, 16:27:11 pm »
Здравейте отново мамита  :lol:

искам да попитам, тези които вече си имат бебенца, ползвали ли са помпи за кърма?

Аз, също искам да ги кърмя моите бебонки, но незнам с 2 как ще стане, може да се цедя (ако има какво де :?) и после с бибероните. Съветват ме, да взема помпа на Медела, но аз имам подарък шишета на Авент и незнам, удачно ли е да се пресипва от шишето на помпата в др шише?
Заглеждам разни обяви в Продавалника, там има електрически на Авент, че новите са едни парийии

Беата  :bighug:браво за КЗП, ще се справите и с диетка.

За повръщането, аз много повръщах и най-вече вечер, нищо не ми помагаше :x обаче, но като влязох някъде в 12-13 седмица и край! Всичко рязко спря!

Незнам, дали се похвалих и тук, но си имам дата за секциото, 03 януари 2014, тогава ще сме в 38 седмица, което е направо план-максимум за мен :)

Надявам се да устискаме, че онзи ден от едни сушени кайсии заради проблем с 00 такива контракции си докарах, че имах чувството, че ще родя :(

 Звънях на док посред нощите, пих ударна доза но-шпа и магнерич и слава богу, ми мина  :P


*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #252 -: Декември 17, 2013, 16:30:06 pm »
моето дете се роди 50см точно, размер 50 му беше доста голям, а в 56 плуваше направо.
имахме точно 5 броя бодита и 3 гащеризона и си бяха досатъчно, на третата седмица ги пенсионирах.
по-малък размер от 50 съм срещала само като опоисание в разни английски онлайн магазини, тук не намерих.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #253 -: Декември 17, 2013, 18:26:50 pm »
Здравейте, момичета! Нямам много време да пиша, но ви чета редовно! Добре дошли на новите попълнения, лека и прекрасна бременност и успех на всички, на които им предстои раждане! Относно нещата за купуване - бодита трябват много, ако бебето повръща често или ако някой път памперса пропусне, се случва и по 3-4 да отидат на ден. Като за начало, размер 56 върши идеална работа. Отначало може малко да са големи, но бързо се наваксва. Помпата за кърма - ръчна е напълно достатъчна. Електрическите са ужасно скъпи и не са добра инвестиция, ако нямате много кърма, което си е божа работа. Освен това, помпа втора ръка, освен ако не знаете от кого я вземате, не е добре да се ползва. В болницата на мен изрично ми казаха, че не се ползва втора ръка, но моята беше от моя приятелка, стерлизирана добре, та не послушах съвета. Но за помпа от продавалника-аз лично съм против. Освен това, ако нямате много кърма, помпата не е нужна в болницата. Там и няма къде да се стерлизира помпата! Аз лично стерлизирах моята след всяко ползване, и в тази връзка, стерлизатор е много добра идея за покупка. Моят е за микровълнова на Авент, струват 50 лв., но е добра инвестиция. Поне при секциото, първите дни тече само коластра, и то много малко, мен ми тръгна кърмата на 3 ден, и то по малко, без напрежение в гърдите, както го описват други. Ако има такова напрежение, тогава трябва да се цедите. Но има акушерки, които ви наблюдават и ако е необходимо, ще ви кажат да си купите помпа, и тогава близките ви могат да ви купят помпа и да я донесат по всяко време. По принцип, бебето е най-добрата помпа,  и ако суче правилно и го слагате често на гърдите, лактацията се регулира сама и помпа няма да ви трябва. Но всичко си е индивидуално. Аз кърмех само 40 дни, като кърмех на гърда само 14 дена, после се цедях. Кърмата ми сама спря, въпреки че положих максимални усилия - пиех чайове за кърмачки, ядях ядки и тиква, цедях се постоянно, за да стимулирам лактацията, но като не може-не може.  Така че не се настройвайте предварително - не всичко зависи само от вас и от желанието ви да кърмите.
Дес, аз ползвах ръчна помпа на Авент с шише, изцеждам се в него и прехвърлям кърмата в друго шише. Иначе може да се постави биберон на шишето от помпата, но аз не го правех. И нещо друго-уредът за топлене на шишета си струва, особено ако замразявате кърма по някаква причина, като мен. Шишето с нея не може да се топли в микровълнова, а на водна баня да се топли, става бавно, тогава уредът е незаменим. Него може да си го купите от продавалника, както е моят- на Бертони, за 15 лева. Сега го ползвам само за шишета с вода, те могат да се топлят на микровълновата, но с уреда се затоплят равномерно и затова аз не бих го пропуснала като покупка, още повече на тази цена.
« Последна редакция: Декември 17, 2013, 18:28:36 pm от boboletka »


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #254 -: Декември 17, 2013, 18:54:42 pm »
Аз пазарувах основно от един магазин и по интернет и най-малкия размер, на който съм попадала е 56, който се води 0 месеца. 50 никога не съм виждала, а и той съвсем бързо ще умалее.
Има душа,50-ти размер, все пак и недоносени бебета се раждат :wink: Но си права, че с такъв размер не трябва да се презареждаш, тъй като за 2-3 седмици са аут  :)  Аз също съм твърдо за стерилизатора, особено, ако децата се хранят с АМ. Ползвам на Чико, та-къв за микровълновата и съм много доволна. Помпата за кърма ми е ръчна на Авент /хубави бицепси се правят :D / , но аз не успях да я ползвам дълго, тъй като кърмата ми спря.. :wink: Цигу е дала доста ценни насоки за критично необходимите неща. Всичко останало може да се купи и после :wink:
П.П. малко спам, но очевидно, Цигу, тук при нас при температури под 10С деца не се извеждат 8O Аз родих октомври и Ивайло не е излизал навън само при температури под -6С /говоря за няколкомесечно бебе/...но, обикновено сме си сам сами и до сега :wink:
« Последна редакция: Декември 17, 2013, 19:01:22 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #255 -: Декември 17, 2013, 19:38:58 pm »
Аз в болницата без помпа бях жива умряла, на третия ден гърдите ми станаха на камък от препълване, а бебето беше в кувьоз. На мен ми стерилизираха помпата в болницата след всяко изцеждане и даваха изцеденото на бебето с биберон. А бебето суче само от третия месец, до тогава изцеждах , защото имам плоски зърна и беше голям зор докато засучем. Но се кърмим и до сега, скоро ще станем на годинка.
« Последна редакция: Декември 17, 2013, 19:42:10 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #256 -: Декември 17, 2013, 19:48:15 pm »
Аз също имах проблема на Crystal - на третия ден след раждането ми слезе кърмата и дясната ми гърда се втвърди като камък и заболя неимоверно. Това се случи, въпреки че бебето ми сучеше добре - просто предпочиташе другата. Недоразбрала и недоспала, налагах със зелеви листа, докато една приятелка не ми се накара да грабна помпата и да облекча гърдата на всяка цена.

Бубулина, много си права за разходките на открито. Новородените не се разболяват от студа  :wink:, стига да са добре облечени и завити в количка. Норвежците имат приказка, че няма лошо време, има неподходящо облечени хора. Бебетата имат нужда от кислород и спят отлично навън. Аз направих първата разходка на 7-мия ден след раждането, след това всеки ден и все по-дълго. Така и възстановяването от раждането е по-бързо.
*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #257 -: Декември 17, 2013, 19:54:16 pm »
Здравейте момичета,
мен за киселини ми казаха да хапвам ябълки от сорта златна превъзходна и да ви кажа - помагат.До сега съм имала 3-4 пъти киселини,но гледам винаги да имам такива ябълки под ръка.Киселините минават до около 30 мин.след като съм хапнала ябълката.Дано помогне и на вас :D
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #258 -: Декември 17, 2013, 20:18:24 pm »
Здравейте и от мен и аз днес бях на доктор.Малката беборана вече не е малка, цели 1600гр сме :) Иначе върви едра, главата и е голяма, като на баща и, и е с дълъг крак :) като мен ;) Всичко е добре с нас иначе. Плацентата е още ниска и доктора за сега не иска да рискува с нормално раждане и вървим към секцио, но каквото такова, аз искам здраво бебе.

Добре дошли на новите момичета, лека бременност им пожелавам.


*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #259 -: Декември 17, 2013, 21:20:10 pm »
И да ви питам, кога се записахте на ЖК, имам предвид тази по касата?
Аз се записах в 12-та седмица в поликлиниката по ЗК  :wink: