0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #180 -: Октомври 01, 2013, 16:44:46 pm »
Сайтовете в който аз лично гледам са 2 единия е http://www.matalan.co.uk/ а другия е http://direct.asda.com/george/womens/maternity-clothes/D1M1G20C19,default,sc.html но в момента няма намабения който да ми хванат окото.А да поясня имам позната която ми поръчва, че аз не се оправям.Мисля във всеки град си има човек, който поръчва от тези сайтове и после ги изпраща до адрес даден от вас.Абе доста народ пазарува така.


magi_st благодаря ти  :bighug:


*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #181 -: Октомври 01, 2013, 17:16:07 pm »
Аз пък се обличам със един клин и туника сега.Имам отпреди един сукман.Сега не съм толкова едра,т.е само корема ми е по-голям ,а иначе съм по-слаба и доскоро носех клин 7/8 за бременни и тениска.Ноооо напоследък обличам едно долнище на анцунг  на мъж ми.То е унисекс и не личи че не е мое,освен ако Тео не каже   :lol: Бях залудяла да купувам ама вече няма закога.
Мислех,че съм приключила с повръщането ,но от снощи вече 3 пъти  :(

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #182 -: Октомври 01, 2013, 18:55:22 pm »
Браво момичета! Много сте икономични от към дрехи. И в късна седмица започвате да се нуждаете от тях. Аз вече мисля да си купувам, че всичко ме стяга. Лошото е, че на работа не мога с дънки и клин и ще трябва да се поохарча.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #183 -: Октомври 01, 2013, 21:03:41 pm »
47 Аз съм икономична ,защото не ходя на работа вече -иначе ако ходех щях да си купя.На мен корема ми се поду още в началото,по-точно аз имах такова чувство и започнах да разкопчавам горното копче на дънките  твоите седмици  :wink:

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #184 -: Октомври 02, 2013, 00:36:52 am »
Здравейте момичета! Чета ви редовно, но покрай този университет не ми остава време да пиша.
Starshine, честито! :)
А за дрехите аз процедирам по друг начин. Така или иначе едва ли ще ги нося дрехите много време и реших, че няма да ходя в специализираните магазини, защото цените са ужасни, а в кварталните магазинчета туниките са по 40лв о.0. Та, реших да продължа да си пазарувам от магазините за втора употреба и си намирам доста сполучливи дрехи, които с чиста ръка след това мога да захвърля. Единствено ме притесняват панталоните, но за сега съм с клинове и еластични панталони, скоро ще минавам и на анцузи :D Само се чудя от къде да си изнамеря широко и дълго зимно яке, че моето палто  ще ми стане късичко, а щом от сега ми се налага да го вадя не знам какво ще е положение към зимните месеци.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #185 -: Октомври 02, 2013, 08:51:11 am »
Добро утро!
И аз нали се похвалих,че два три дена не съм повръщала и снощи....изненада-та цяла нощ изкарах в тоалетната  osi_11
За дрехите....аз по прицип съм си кюфте,а сега имам и корем  :lol: и още си карам с полите от преди+ един панталон с платка от манията.Честно казано не мисля да влагам в дрехи,то защото си работя в нашият си магазин и аз си определям дрес кода  :oops:

Хубав и успешен ден на всички!!!
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #186 -: Октомври 02, 2013, 09:20:59 am »
И в Некст има дрехи за бременни, като споменавате английските сайтове.

Папилио е писала в друга тема. Който е чувствителен, да не чете. За съжаление, новините не са добри.  :(
« Последна редакция: Октомври 02, 2013, 09:26:28 am от blue_sky »

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #187 -: Октомври 02, 2013, 09:47:19 am »
Добро утро и от мен!
Alike, благодаря!
Маги, благодаря за сайта.
Блу, благодаря за информацията.
Аз до сега карах със стари дрехи - още си влизам в тях.. но вече не се чувствам удобно. Особено с блузите съм много зле - понеже винаги съм носела по-прилепнати и сега просто са ми къси - все едно са на някое дете :lol: Днес вече мислех да си поръчам нещо или поне да обиколя магазините.. но ако видите цените тук в магазините - ще ви паднат шапките (говорим за качествени материи). Днес след работа ще си прегледам палтенцата - да видя какво ще мога да нося и какво - не.
Иначе и днес се чувствам много добре, само дето мааалко се натъжавам, че идва зимата - хич не я обичам!
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и мнооого слънчев ден! :sunshine: :flower:




Quiet people have the loudest minds.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #188 -: Октомври 02, 2013, 11:50:15 am »
Здравейте,
сега се връщам от ЖК и меко казано доста се притесних  :?

Всичко с бебенцата е наред, но на мен, ми измериха високо кръвно 130/80, сега трябва да си го следя по 2 пъти на ден и ако скача още ...... да звъня на док, който ще ме прати на кардиолог и иии незнам, някакви преекламсии ми се казаха, някакви лекарства, болници .....

Изобщоoooooo много се притесних, т.к дори не съм влязла, все още, в 7 месец, а трябва да устискам до 9-тия   :?

 KG (моите) дотук се движеха, що-годе добре, ама нещо и те взеха да скачат доста  !

Днес, верно бях с боти, навлечена (слагам 1-1,5 кг на дрехите де  :o), че тука е ужасен вятър и студ, ама кантара отиде на 88-89 кг  !!!
Направооо се изумих!
И сега строга диета, мерене на кръвно изобщооооо като някаква бабичка ще съм явно   :o

 Най-странното е, че имам само чат-пат сърцебиене, което отдавам аз на ТСХ, но по никакъв друг начин не усещам това кръвно, че е високо  :? 8O

Иначе, бебките пак са се завъртели, едната е седалищно прилежания, а другата е главично прилежание, пъпната връв е нула по зрялост (този път питах, какво значи тази нула  :lol:).
 Четири кухинен образ на сърцето имат и двете:) Туй, не го разбрах, ама било добре!

Бебетата са монохориати, биамниати т.с с обща плацента, ама в отделни сакчета;) И туй го схванах, др им мерки и теглилки са някакви данни дето :? много не ми говорят :lol: нещо като главичен идекс BPD 68мм за едното бебче и BPD 62 mm за другото и разните му др данни, няма какво да ви занимавам и с тях :P

Има ли някакви чайове, храни които да ям и да пия за да се нормализира? Чували ли сте? Досега се движех все с ниско, а сега това високо откъде изскочи!?!


*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #189 -: Октомври 02, 2013, 14:15:25 pm »
Здравейте, момичета!

Искрено съжалявам за това, което се е случило с papilio  :(. Ако чете тук, просто искам да я прегърна  :bighug: и да й пожелая много сили.

Аз днес ходих на изследване за кръвосъсирване, поради предразположение към тромбози. Няма начин, ще се продължава с фраксипарина чак до края. Дори ми повишиха дозата. Но по-важно е бебетата да са добре кръвоснабдени, пък моите са бели кахъри.

dess_dess, не се шашкай излишно за кръвното! Ще го следиш, ако трябва, ще пиеш лекарства, но в крайна сметка ще го вкараш в нормите :). Има и бабешки илачи за сваляне на кръвно, аз поне знам за отвара от кори на канела, чесън (но май няма да го приложиш :)). Яж по-малко сол.

Колкото до килограмите, с моята лекарка от ЖК се разбрахме да си ги меря вкъщи, за да е поне на един и същ кантар. Така и дрехите не са фактор :).

Видях, че сте споменали за дрехите втора употреба. Това също е вариант, могат да се намерят джинси/дънки за бременни в доста добро състояние. За работа обаче си взех ново панталонче и вече си го нося :).
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #190 -: Октомври 02, 2013, 14:22:44 pm »
Дес, аронията сваля кръвното-има сокове от арония, но трябвало да са без захар. С последната си бременност два пъти получих страхотно сърцебиене, слава богу за кратко, но забелязах, че като се обърна настрани в легнало положение се получаваше-нещо се притиска явно. При теб ако често се случва, се консултирай с доктор. Ако пиеш л-тироксин, може да ти е висока дозата и от това да получаваш сърцебиене, така че може да изследваш ТСХ и ФТ4 и да посетиш ендокринолог. Гледай да си спокойна  :bighug:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #191 -: Октомври 02, 2013, 14:35:08 pm »
Беата, Кристалче, много ви благодаря :bighug:


Кристалче, намерих в интернет този, подходящ ли е?

http://apteka.framar.bg/30033147/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D0%BA-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-330-%D0%BC%D0%BB-%D0%BC%D1%81


Още утре ще го потърся из билковите магазини/аптеки . Ти кой вид би ми препоръчала? Да, аз съм с ниско TSH и по принцип предполагам, че сърцетупа, който имам чат-пaт е от него :?
Ноoooo все пак доста се притесних, няма да лъжа :(


Какво се е случило с Папилио ... Милата ... :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:





*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #192 -: Октомври 02, 2013, 14:42:44 pm »
Дес,надявам се бързо да ти се нормализира кръвното.А относно килограмите,четох че при близнаци е желателно да се качат до 20-25кг!Колкото и да качиш после ще си ги свалиш,само да не пречат на бременността ти и бебките.
Много тежко и мъчно ми стана за Папило..............  :(
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #193 -: Октомври 02, 2013, 14:45:51 pm »
Дес, Блу умишлено не е споменала какво се е случило с papilio, тъй като тук има доста чувствителни момичета и могат да се почустват зле....Ако някой има желание да разбере, нека просто провери с търсачката. :wink:
За кръвното: важно е да го следиш редовно /най-добре го мери всеки ден сама или някой близък/, ограничи солта и кафето. Ето ТУК има още полезни съвети. Важно е да се опитваш да останеш спокойна, да не се пресилваш...Сокът от арония ми се вижда подходящ, моят баба ми го прави, тъй като отглежда... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #194 -: Октомври 02, 2013, 14:51:00 pm »
Момичета, аз днес поръчах дрехи от един български сайт. Като пристигнат ще ви кажа как са и ще ви дам сайта - но първо да видя как са де.
На мен също ми стана ужасно тежко за papilio, все едно ме попариха с вряла вода. Много силно стискам палци и се надявам да се възстанови бързо - както физически така и емоционално. И исках да и кажа, че понякога ни се случват ужасни неща, но не трябва да губи надежда и да се затваря в себе си, а да продължи напред и и пожелавам много, мнооооооооого щастие, и и желая всички нейни мечти да станат реалност! Прегръщам я много силно!




Quiet people have the loudest minds.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #195 -: Октомври 02, 2013, 14:57:49 pm »
Дес, перфектен е сока, само цената му не е перфектна  :? Но какво да се прави, в името на бъдещите бебчета си струва всякаква цена :)
« Последна редакция: Октомври 02, 2013, 15:00:23 pm от Crystal »
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #196 -: Октомври 02, 2013, 16:29:38 pm »
Papilo, osi_8  :bighug:
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #197 -: Октомври 02, 2013, 16:45:36 pm »
И аз прочетох .Нямам думи ,бъди силна Папилио   :(

Re: Тема на бременните N88
« Отговор #198 -: Октомври 02, 2013, 17:04:49 pm »
Дес...давай адреса аз ще ти изпратя сок от арония  :nurse_1:
Николай е на 2г.4м.5д.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #199 -: Октомври 02, 2013, 17:12:02 pm »
Дес...давай адреса аз ще ти изпратя сок от арония  :nurse_1:



Морско момиче БЛАГОДАРЯ :bighug:

 На всички ...  благодаря от сърце  :youwoman: :bighug:



Прочетох и аз ... ужасно е това, което преживява Papilio  :bighug: :bighug: :bighug: :balk_145: прегръщам я силно, разстроих се много ... :balk_146: :balk_145: