0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #60 -: Септември 23, 2013, 17:38:11 pm »
Оф...
Най-обичам в статия за ин витрото да видя думата ялови. Просто любимо. Чудя се дали да чета коментарите, защото знам, че ще избеснея.
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #61 -: Септември 23, 2013, 19:27:34 pm »
хахаха той само един беше, да получавали пари само за успешните опити  :lol:
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #62 -: Септември 23, 2013, 21:32:14 pm »
И Кристина тръгна с ентусиазъм на градина....до петък. И тогава си остана у нас  :mrgreen: От март си беше у нас, до петъка и не беше кихнала дори, близо 7 месеца. Сега е с хрема, ама мина, де. Бебето обаче понесе първата атака. :mrgreen: Толкоз сопол изсмуках от това носле като копче, че не знам от де се въдят. Добре й дошла в света на вирусите.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #63 -: Септември 23, 2013, 21:36:14 pm »
Аз само я отворих и затворих, че не съм в настроение да се ядосвам сега. Ама скоро не беше имало такива статии...
Е, Нинка, кофти така, че се е случило, ама нормално, с тоя променливия сезон. Ние изкарахме някакъв вирус, дето още първия ден на градина ги порази... Голямо повръщане падна, при това придружено с дрисък, та сополите е лекия вариант :? дет се вика.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #64 -: Септември 23, 2013, 23:26:45 pm »
м-и, 6 са станали коментарите и като никога нищо лошо не е писано  :)

Я, да ви питам, вие всеки ден ли готвите на домочадието?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #65 -: Септември 23, 2013, 23:56:39 pm »
На децата или на всички? По принцип моите ядат на градина и в занималнята, но явно не им стига и като се върнат са послепели от глад, така че за вечеря почти винаги готвя. Ако остане нещо, гледам да го пробутам на другия ден. Днес момата се разсърди, че сме изяли цялата мусака :D Та се наложи от всички да вземем по малко, за да й дадем на нея още :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #66 -: Септември 24, 2013, 00:04:50 am »
На детето още готвя отделно и като имам повече време му спретна 3-4 вида манджички и ги замразявам в бурканчета и после направо вадя и топля. Иначе си хапва и от нашата храна, но рядко. Ние обичаме по-пикантно, а и като се прибера късно нямам време да готвя и често за нас си правим нещо набързо
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #67 -: Септември 24, 2013, 08:45:49 am »
Меци, ние всички ядем една и съща храна вече, готвя през ден, но по някога и всеки, зависи какво съм решила да приготвям. Например в неделя след обед им сготвих винен кебап, ядохме вечерта и снощи. За тази вечер са си пожелали овчарски пай, снощи само сварих картофите за пюрето, а днес като се прибера ще го изпека. Надявам се да остане и за утре вечер, поне за тях:)
Като нямаме нищо пека кюфтета, карначета, наденички, пържолки ей такива неща, които стават бързо :)
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #68 -: Септември 24, 2013, 09:30:48 am »
Предимно готвя всеки ден, примерно днес обядваме снощната вечеря - кюфтета със сос и готвя за нова вечеря и евентуално обяд утре, но ако не ме в къщи, остава за вечеря и се получава, че пропускам един ден да готвя  :)
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #69 -: Септември 24, 2013, 09:50:42 am »
И аз готвя всеки ден и то поне по 2 неща, защото детето яде едно, а бащата друго. Така ми е писнало, че се чудя каква схема да извъртя,  че да готвя през ден.  На всичкото отгоре бях обвинена, че ми изчезнало "моджото" за готвене  :lol: Та се позачудвам, дали да не оставя таткото да си готви, щом недоволства от готварските ми умения   :mrgreen:

Организацията ли ми куца, аз ли се подмотвам, но понякога така се забатачвам, че не знам кое по-напред да захвана. За работещите майки с по 2 и повече деца не знам как се оправят.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #70 -: Септември 24, 2013, 10:05:10 am »
"Организацията ли ми куца, аз ли се подмотвам" - да ;)

Ако организираш готвенето по списък за седмицата, е много по-лесно. Разбира се, приблизително. Аз готвя всеки ден, но не ходя на работа. В смисъл не излизам за работа. Но ако не се организирам правилно за деня, и при мен настъпва пълен хаос и до 12 не мога да смогна понякога.

Семейството е като едно предприятие, трябва добър мениджър.

:)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #71 -: Септември 24, 2013, 10:09:22 am »
Аз напоследък успявам да сготвя само в събота и неделя. Тогава правя по 2-3 неща и така има за няколко дни. Иначе през останалото врееме хапваме хубаво месо на скара, ризото, картофи и много зеленчуци. През седмицата почти нищо не мога да сготвя, изобщо не ми остава време за това. С бебе, което в момента няма къде да оставя за повече от 5 минути, кака първокласничка и факта, че продължавам да работя от вкъщи, просто нямам никакъв шанс да съвместя и готвене. Иска ми се на моменти да спра времето, че никак не ми стига.
<br />[link=http:
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #72 -: Септември 24, 2013, 10:14:01 am »
Семейството е като едно предприятие, трябва добър мениджър.

:)

Това ми хареса  :D
Мислила съм си и аз да направя меню за седмицата и да действам по него, защото иначе всяка сутрин със ставането и започва чуденето какво да се сготви за единия и за другия. Грешката ми е, че не съм го направила досега.
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #73 -: Септември 24, 2013, 10:32:07 am »
о да, приблизително меню винаги си пиша на едно листче в неделя например. иначе наистина е кауза пердута ако трябва и на момента да измислям какво да сготвя, а няма да имам и половината продукти.
и аз съм като Ема, нямам ли план положението става трагично, имам ли нещата са на ред :lol:
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #74 -: Септември 24, 2013, 13:05:33 pm »
Любимата ми тема за готвенето  :lol:... Аз гледам да понаготвя в събота и неделя, че да има за 2 - 3 дена, но и през седмицата готвя. А тъй като са ми се паднали капризни деца и мъж, се налага да готвя по 2 - 3 различни неща. Сравнително често се случва четиримата да ядем различни неща (аз все дояждам нещо дето другите не го искат или съм си сготвила нещо дето те не го ядът).  Единственото което и тримата ядът са палачинки, така че те са ми залегнали като едно от нещата в менюто, другото е спагети за децата, че се готвят бързо за вечеря. А "любимото" ми е като кажа вечер има едно, второ, трето, пето за вечеря какво искате да ядете и те ми кажат шесто че искат, е те тогава не знам какво ми иде да ги направя  :lol:. А Стефан ме разбива като ми каже за нещо дето вчера го е ял и допълнително съм му сипала и днес ми казва, аз това не го обичам  8O. Ама какво да се прави и двамата на баща си са се метнали, едно няма на мене  :lol:. Като взехме да излизаме с моя мъж и като разбрах колко много неща не яде и каква ми е "принцеса" относно храненето и си виках, майка му е виновна, че не го е научила да яде всичко, ама сега дойде до моята глава с два броя капризни и злояди деца. Готвя различни неща, предлагам и "не" и "не". При това са и на периоди, Стефан живееше само на супа по едно време, сега изобщо не иска, за сметка на това Елена прояде супа... В общи линии ставам луда калинка с това готвене, ама това е положението.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #75 -: Септември 24, 2013, 13:17:56 pm »
рядко неграмотна статия
http://www.webcafe.bg/id_1575554881_In_vitro_-_porednata_shema_za_iztochvane_na_pari
8O Отказвам коментар ...

Да напиша две думи за ученичката. Освен, че не я пускат преди 16:30 от занималня  8O, в следствие на което седмица пропуска тренировки в петък се събуди с кански рев и не можеше да си движи главата. Преживяхме екшън, достоен за нобелова награда. Съвета на лекарката от бърза помощ беше да я размачкам с кремче ... може би имаше предвид крем здраве? Не посмях да попитам ...
Два дни по-рано беше набита от момиче.   :)
Да интересен старт  :)

Как се справям с организация, готвене и т.н. Ами списък за деня. Опитвам се да го спазвам, но често не ми се получава  :). Понягога просто поръчвам пица  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #76 -: Септември 24, 2013, 13:30:41 pm »
о да, държа да подчертая, че на моите каквото им предложа всичко ядат, така че поне в това отношение проблеми нямам :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #77 -: Септември 24, 2013, 14:36:38 pm »
Е това не ми беше идвало на ума - за седмичното меню. Благодаря за идеята ;) Иначе за организацията - още не успявам винаги да я направя, защото има много "зависи" - как е времето и можем ли да излезем на разходка; кога иска и дали изобщо иска да спи бебе; дали сме спали през нощта и съответно дали не умирам за сън през деня. И други подобни.
Колкото за манджите - и мен много ме е яд като ми залежи някоя манджа, а хладилникът се опразва от лютенички, наденички, салами и т.н. Уж все питам мъжо какво му се яде, за да сготвя и да не остава. Като прояде и малкият ще видим как ще е :)
Не рабирам как става номерът, дето ми казват някои приятелки - "ми оставям го бебето на леглото/кошарката/количката, и аз си върша работата.". Случва се да стане, но за половин час примерно и се почва мрънкане и съответно, ако не го гушна или забавлявам, започва рев. Успявам да свърша нещо само когато спи, а нали все по-малко ще спи през деня. Аз ли не знам как да се оправя, детенце ли е по-глезено? Звъня на приятелка, бебето се чува по телефона как реве, а тя ми вика "оф, тя кой знае от кога реве в другата стая"  8O.

За статията - ами нямам думи. Защо хора, които не са запознати с определена тема пишат глупости. Още първото изречение "... млада жена, която не може да забременее...". Само младите ли не могат, ами какво ще рече "млада"? Вторият абзац "държавата поема изцяло три опита" - туй ще да е ново, не го знаех. Глупостите по-надолу не ми се коментират.

Лиде, учителите какво казват за боя?? Аз от сега не знам как ще се справяме с агресията в някои деца - да го уча да е добър и да не се бие, или да се защитава от такива? Ще се надявам да попаднем на стабилни учители и на свестни съученици.


Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #78 -: Септември 24, 2013, 16:48:44 pm »
Организация за деня и седмицата ли?! Това вече не си спомням какво беше. Правя някакви неуспешни опити да се справям и вече гледам да не се замислям много-много.

Като заговорихте за агресия да питам. Марти е в 1 група /на 2г.6м./ Преди 2 седмици беше оскубал момиче и учителката веднага го наказала /наказанието е да стои на столче отделно от групичката деца гледащи телевизия, като той също гледал-определено наказанието не е кой знае какво/. Вчера пък захапал друго момиченце - отново при същата учителка. Отново е понесъл някакво наказание, но аз реших, че е нужно да се обадим на майката на захапаното момиче и Мартин лично да се извини по телефона, освен това му казах че е наказан да не играе навън защото е захапал Мика /истината е че така или иначе нямаше да излезе защото беше много силен вятъра/
И в двата случая нямам адекватен отговор на въпроса в каква ситуация е предизвикана агресията. Питането ми е на тази възраст, а и като от случката са минали поне 4 часа, освен да повтарям до премала, че да хапе, скубе и т.н. не е хубаво какво друго бих могла да направя? Да допълня, че пред мен никога не е хапал и скубал отстоява себе си и желанията си като крещи и то само когато някое дете играе с любимия му камион, всички останали играчки се дават.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Септември - месец ученически!
« Отговор #79 -: Септември 24, 2013, 22:44:34 pm »
 cofee lungo, а дали не е бил провокиран Марти?
Моята девойка не проявява агресия към децата с изключение на едно-племенницата ми. Тя е 3 месеца по-голяма и все й дърпа нещата. Каквото и да вземе София тя се втурва и го дърпа от ръцете й, което много изнервя момата и следва захапване. Обяснявам, карам се, наказвам, но засега файда няма. Карам я да се извини, тя не иска, за себе си е права. Погледа й казва - Аз се защитавам вие ми се карате...