0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #140 -: Юли 28, 2013, 10:39:07 am »
Добро утро и добре дошли на новите коремчета  :welcome_1: Желая ви Лека бременност, положителни емоции и разбира се на финала сладки пухкави бебчета :)
При мен нещата са си по старому, за сега няма признаци беба да е решила да излиза по- рано, само от време на време имам по малко коластра. Хубав неделен ден на всички  :balk_184:


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #141 -: Юли 28, 2013, 11:54:54 am »
Добро утро и от мен милички, как сте днес? Аз цяла нощ не можах да спя, такава буря имаше при нас, дъжд, вятър... ужас :) И така ме боли междукрачието....  :oops: не мога да мръдна. Иначе всичко си е наред при нас, чакам с нетърпение утре прегледа да видя какво ще каже акушерката ми.
Тесориа, таман си помислих, че ще честитим, ама и вие сте си 2 в 1  :lol: Иначе аз имам коластра от 6-я месец, че напоследък и малко повече тече  :)
Никой ли няма новини от Изето? Стискам много силно палчета всичко да е наред при тях, сигурно вече се гушката с малката инатлива кукла  :D
Велина  :welcome_1: и честита двойна радост, лека бременност до финала и прекрасни бебоци на термин ;)
Прекрасен ден от мен коремчета  :P
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #142 -: Юли 29, 2013, 10:45:01 am »
Привет и от мен, чесито на новодошлите мамчета!  :welcome_1:
Дяволче, хайде момиче много ти си задържа това коремче  :D Нищо, де то е хубаво бебето да си е доносено.
Как я карате в жегите? Не знам, въпреки, че ми е жега някак си се справям, но ММ направо вчера за една бройка да получи топлинен удар, то голямо гледане и глезене беше. Аз като по чудо се чувствам стабилна поне за момента.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #143 -: Юли 29, 2013, 11:46:57 am »
Dobro utro i ot men :lol:
stra6na e gegata vav Varna :lol:

Dobre do6li na vsi4ki novi mami
  :bighug:


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #144 -: Юли 29, 2013, 12:07:53 pm »
Привет момичета!Тук голямо затишие нещо?!?!
Изабел85,как си момиче?Влез да се похвалиш,чакаме!
Топло е ,ама и аз се справям ,хем излизаме преди обед с Тео ,но повече течности и така....Следобяд у дома и това е,аз почнах и да се подувам като съм навън по-дълго време

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #145 -: Юли 29, 2013, 14:11:53 pm »
Здравейте,мамчета.Взех си резултата от БХС на място,за да ми го разчете лекар.И познайте - никакъв коментар :(  Казаха ми,че това е ранен БХС и предстои късен такъв. Всъщност това бяха думите на лекарката,която разчита резултатите.Не смятам да се вкарвам в някакви филми,така че ще си бременея спокойно.Няма да усетя как ще хвръкне времето и ще направя късния.Все си мисля,че ако имаше нещо тревожно щяха да ме уведомят.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #146 -: Юли 29, 2013, 16:04:52 pm »
Какво като е ранен,според мен трябва да ти кажат,че всичко е наред и т.нТи може да не правиш късния,откъде да знаят.....Ама че лекари
Разбира се ,че няма да влизаш във филми,щом не са казали нищо...,но все пак като даваш резултати на лекар,,се очаква да ги разчетат и коментират било хубави или не... 8O

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #147 -: Юли 29, 2013, 16:09:04 pm »
joly, не знам защо така са ти отговорили при разчитането на БХС, то щом си го правила в определените за това гестационни седмици, би трябвало да ти дадат и насоки, както и да е пази си ги и ги покажи на АГ-то, то най-добре ще ти каже за какво иде реч като ти дойде моменът за преглед при него.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #148 -: Юли 29, 2013, 20:15:36 pm »
Как сте момиче? :) Аз последно време съм на някаква вълна желибони и сладко и не се спирам... Със снахата си говорихме тези дни и тя разправя, че много силно усеща миризмите, а при мен не е така... Е, то на мен и не ми е ставало и лошо де... И ме интересува има ли още някой тук, който не усеща чак толкова миризмите?
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #149 -: Юли 30, 2013, 09:50:24 am »
Момичета,
Благодаря ви за подкрепата! Ще ми е малко трудно да премина в "спокоен режим", но се опитвам.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #150 -: Юли 30, 2013, 10:03:49 am »
Мони и коте, имам известни подозрения,че нарочно на първият показател за Даун пишат подходяща стойност от 1 към от 100 до500,за да направиш и късния скрининг.Плюс това дори и общия резултат от ранен и късен скр.не ти дава,ама изобщо 100 процента гаранция,че детето няма да има някое от изследваните генетични болести,а само Оценка на Риска.А същинските изследвания за това са амниоцентеза и хорион-нещо си,което има 1 процент риск от загуба на плода.Предполагам всеки е чел.Четох и за някакво друго изследване,което няма риск и също е точно,само с кръв,но се праща в Германия и едва ли е по джоба на всеки.Дори и не пишеше кой го прави и колко струва.

Еееее,няма ли вече някое бебенце? :(
« Последна редакция: Юли 30, 2013, 10:06:54 am от joly »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #151 -: Юли 30, 2013, 10:25:04 am »
Здравейте от горещ Плевен.Какво правите в тези жеги, аз се крия на хладно в офиса или в къщи.

Добре дошли на всички нови момичета и лека бременност.И аз си вкарвам разни филми в главата, но мъжът ми е голям оптимист и страшно спокоен човек, който веднага ме кара да гледам положително на всичко.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #152 -: Юли 30, 2013, 10:41:37 am »
Здравейте момичета, как сте днес? :)
joly, правилни са ти подозренията за БХС според мен. Аз също четох информацията, която ти имаш, така че не задълбавай, мисли положително! Ако се сетя къде го четох, ще ти го копирам или ще ти дам линк.
charizmana, радвам се, че си прочела какво ти написахме. Доста се притесних за теб, тези дни постоянно следях дали си влязла да прочетеш. Ако имаш пак някакви притеснения, пиши, всеки ще ти помогне с каквото може. :wink:
Alike, аз съм доста чувствителна към миризмите, но не ми е ставало лошо просто обонянието ми е доста изострено. Но при всеки е различно. Аз например забелязвам напоследък, че съм доста внимателна към всичко, което се докосва до устата ми и изобщо до мен. Например, преди не ми е правело впечатление, че по чашата може да има засъхнало петънце от вода, сега видя ли (дори знаейки, че от изсъхването на водата по чашата) трябва незабавно да я измия отново. Същото се случва и с вилици, лъжици.. и освен това напоследък забелязах, че избирам доста по-прецизно храната си, отново несъзнателно.
Дяволче, ти как си? От два дни не си писала, да не би да имаш вече повод да черпиш с усмивки?  :P
Маги, аз също се крия от жегата където мога! :) Бъди спокойна, всичко ще бъде наред. Понякога май и на мен ме обземат тези дяволчета, но бързо ми минава. Надъхвам се с изречението, че през толкова много неща преминах, така че заслужавам всичко да бъде както трябва. Опитай и ти, надявам се да ти помогне.  :)
И сега да ви се оплача - не мога да спя вечер... събуждам се в 3-4 и заспивам около 6-7. Доста ме наболяват костите, на някоя от вас случвало ли и се е? Че леко започвам да се притеснявам :?
Извинете за дългия пост. Пожелавам ви приятен и усмихнат ден!  :grouphug:




Quiet people have the loudest minds.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #153 -: Юли 30, 2013, 11:36:12 am »
Privet
gegata e i tuk na moreto :lol:

Starshine
i pri men e taka sas saniq, ama az ve4e vzeh da svikvam :lol: Kak ste? Izlizajte ve4er po hladno 4e golemi gegi tezi dni :P


Re: Тема на бременните N87
« Отговор #154 -: Юли 30, 2013, 13:15:23 pm »
Момичета, пийте много водичка между 3 и 4 литра да не Ви мърдат, няма как в тия жеги е така, аз пък съм шантаво същество, защо в тия жеги се чувствам добре???  8O  В по-хладните дни, въпреки че температурите бяха супер и поносими все имах разни неразположения??? Ама, че странно  :lol:
Joly, мила на феталната морфология също ще се види има ли Даун или няма, стига специалистът да знае какво и къде да гледа, а и да го разпознае. Защото моят БХС в 11 г.с. специално за Даун ми беше 1: 10 000 определен риска. На ФМ, също всичко беше наред, сега ми предстои втора ФМ на 27 автуст, за да се доогледа вече пораснал бебчо и така. Ама в никакъв случай не се вкарвай във филми, защо няма смисъл! Бременей си на воля и се радвай на спокойна бременност!  :bighug:
Alike, в предишната тема бях писала колко много ми е чувстветелен и без това малкият ми нос към миризми и то всякакви, сега в по-късен етап чувствителността на обонянието ми намаля, усещам само миризмите на вкусните манджи иначе единствено не понасям определен тип парфюми тези сладникавите и с цветните нотки, понасям тези, които са по-скоро с цитрусов аромат.
Дяволче, похвали ни се, че вече си се обебила! Чакам новини с нетърпение.
Какво ли става с Изето?
Маги, скатавай се под дебелите сенки и непрекъснато се оводнявай, на бебето му трябват много течности, че четох, че околоплодните течности много често се обновяват и си трябва вода.
charizmana, в първият триместър до такава степен се бях паникьосала, че не е истина не искам да пиша какви страхове изживях, за да не тревожа другите момичета и теб самата, но ти гарантирам, че с времето всичко отминава, сега го карам по-лежерно и не обръщам внимание, гледам да си пия предписаните илачи от АГ-то и психически се успокоих, защото гадните симптоми взеха полека да изчезват. Стискам ти палци и на теб, силна си и ще успееш да преодолееш всички страхове, били те и най-страшните!  :bighug: :bighug: :bighug:
Почивайте си повече! :)
« Последна редакция: Юли 30, 2013, 13:18:01 pm от chattenoire84 »
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #155 -: Юли 30, 2013, 14:28:03 pm »
на феталната морфология също ще се види има ли Даун или няма, стига специалистът да знае какво и къде да гледа, а и да го разпознае
Това не е вярно. Има УЗ маркери за синдром на Даун, но те не са 100% гаранция-може да има такива при здраво бебе и да липсват  при бебе със СД. Ако само с УЗ можеше да се постави диагноза, нямаше да има амниоцентеза. Тестът, който  почти замества амниоцентезата вече се прави и у нас (взима се кръв и тя се изпраща в Германия). Струва около 2000лв ако не се лъжа. Ето тук има информация за теста:
http://www.prenatest.bg/
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #156 -: Юли 30, 2013, 14:47:34 pm »
Ок съгласна съм, а какво е тогава нухална транслуценция? Наличието  или липсата на нухална кост?
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #157 -: Юли 30, 2013, 14:52:49 pm »
Това са маркери за СД, но не доказват 100% наличието или липсата на генетично увреждане.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #158 -: Юли 30, 2013, 14:55:14 pm »
Crystal, е права.Това ти дава вероятност за болест, но не може никой да е сигурен на 100%.Има амницентеза а от скоро и тест, както тя е обяснила.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #159 -: Юли 30, 2013, 15:01:52 pm »
Маркери са едно, а наличие и липса на СД или друго увреждане е съвсем друго, правено с въпросната амиоцентеза и скъпият тест. Аз говоря за маркерите. Както и да е прави сте.

И тогава защо ни карат да пускаме маркери като не доказват 100% СД??? Не схващам логиката?
« Последна редакция: Юли 30, 2013, 15:08:35 pm от chattenoire84 »