0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #40 -: Юли 22, 2013, 13:17:05 pm »
Аз също съм в 11-та седмица. И хълцам и кихам. И се прозявам по всяко време на деня, независимо колко съм спала.
И аз понякога имам болки - ту в единият, ту в другият яйчник.
Другата седмица съм на ФМ и БХС. И същевременно влизам в четвътрият месец. Нямам търпение това да се случи. Надявам се малко да ми понамалеят страховете.

В работата ми е много напрегнато. Едвам издържам понякога. Миналата седмица една колежка подаде молба за напускане и я освободиха веднага.  Сега се очаква останалите да вземат и нейната работа, а е сезона на отпуските и сме в съвсем намален състав. Не мога да вдигна глава. Криво ми е пък...........
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #41 -: Юли 22, 2013, 15:37:42 pm »
Хайде да се разпиша и аз в новата темичка. Дано се напълни с нови бремелинки.
izabel твоята мадама голям инат ще да е. Ама хайде помоли и се да излиза вече , че и ние сме на опашката. А то както е тръгнало тъй нашият ред няма да дойде  :balk_69:

Аз да ви се похваля днес започнах с прането на бебка. има още месец до термин, но искам да съм готова с всичко, че като ми свалят серклажа другата седмица - малечка да не реши да излиза.

Хубав и слънчев ден на всички!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #42 -: Юли 22, 2013, 15:40:02 pm »
Здравейте и от мен в новата темичка  :)
Аз от една седмица съм болничен и си стоя в къщи от леглото на дивана и обратно. Имах леко изкървяване преди седмица и бях за малко в болница, но слава богу всичко е наред с бебето, расте си даже се движи. И сега от време на време имам малко зацапване и не всеки ден, колкото да ме ядосва само.
Иначе се чувствам добре, даже и апетита почна да ми се връща  :)
Искам да питам момичетата тук дали са имали такива случки и за колко време отшумя всичко?
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #43 -: Юли 22, 2013, 16:22:21 pm »
Mechita, аз изкървих еднократно в шестата седмица, последва 5-6 дни зацапване. Лежах 3 дни - толкова ми каза доктора, като сутрин и вечер му се обаждах за да казвам какво е положението. От тогава ходя на работа късно и си тръгвам рано, но съм намалила движенията до минимум. В деветата седмица пак имах няколко капки  непосредствено след прегледа, тогава и ме заболя малко (някак в далечината) корема подобни като при МЦ, оказа се че това ми е датата на МЦ. Пак звънях - каза да не се притеснявам, че това е част от "неангажираната" все още матка и наподобява цикъл, отново да не се притеснявам , да си продължавам с хаповете и да не мисля за глупости (това натърти като най-важно). Зацапването после беше бледокафеникаво и то само утрогестана, който изтича и продължи 2-3 дни. През този период имах 4 прегледа и всичко си изглеждаше наред. През седмица сложихме по един прегнил. В десетата седмицами спря всички хапове, останаха само фолиевата, утргестана и ми включи 15 бр. фраксипарина. В събота съм на ФМ и пак съм умряла от страх (цели две седмици не съм била на преглед). С нетърпение чакам да спра утрогестана, даже ми се въртят едни грешни мисли   :oops: да го намаля и да слагам 2х2, вместо 2х3.... и без това ми каза да го спирам в 12тата седмица . Симптоми все така почти нямам (освен кихавиците и запушения нос и 2-3 дни ме приболя кръст), храня се нито повече, нито по-малко, наблягам на плодове.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #44 -: Юли 22, 2013, 17:07:38 pm »
Mechita и аз бях като теб, имах зацапване на няколко пъти , бяха ми изписали дуфастон и повече лежане. От тогава съм в болнични и съм си вкъщи, при мен се оказа,че плацентата е много ниско и като ходя много се разкъсва и прокървявам. Не се питеснявай, като си полежиш вкъщи всичко ще е наред. Само да добавя,че дуфастона и утрогестана не се спират изведнъж ,а се намалят постепенно на около 4 дни . Иначе има опасност ,като го спреш да  изкървиш.




*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #45 -: Юли 22, 2013, 17:09:58 pm »
Дяволче,нещо не пишеш днес......дано има радост!
Моята ФМ мина,доц.Томова е наистина чудесна.Обясни ми всичко и показа всичко.Ще съм мама на двама-мъжле е и най-важното е здраво!Поплаках си този път с облекчение

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #46 -: Юли 22, 2013, 17:57:04 pm »
Авалон, защо ти е да спираш утрогестан-а? Да не обвиняваш него за кървенето?  :ask: Аз го слагах до късно, мисля до 15-16г.с. Той въздейства за увеличаване на маточната лигавица, до колкото помня. При всички случаи, първо се консултирай с лекар  :)
BTW сега си погледнах графиката, имала съм зацапване точно в 6-та и 9-та седмица. Според док, това било често срещано след ин витро - чистене на незахванали се ембиони,остатъци от стара кръв след пункцията...не се знаело точно. Но също като твоя лекар, казваше да не се филмирам  :wink:
moniks_s сигурна бях, защото също като теб минах през истерията със завишен риск от синдром на Даун...Знам какво ти е  :wink: Поздравления и лека бременност до края  :D
« Последна редакция: Юли 22, 2013, 17:59:52 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #47 -: Юли 22, 2013, 18:43:18 pm »
Авалон, Деси благодаря  :D Понякога човек има нужда от още съвсем малко за да се успокои напълно.
Аз не го мисля много а и работата ми беше много стресова и натоварваща и чак сега след седмица и нещо търкаляне и лежане се почувствах отпочинала!!
И на мен нещо подобно ми обясниха че е от свободната част на матката най-вероятно а и аз бях горе-долу около датата за цикъл.
Иначе Утрогестана не съм го спирала още - само ми промениха приема и сега го пия през устата, може би от другия преглед ще го спирам незнам.
И едно имунологично иследване ми направиха за някакви молекули на плацентата и сега си бия през ден и Неупоген по едно деление.
Много ви се радвам на всички! Страхотно е че има толкова бременни мами а и е супер че има много които са около мен по седмици  :D
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #48 -: Юли 22, 2013, 20:19:10 pm »
OPTI, права си мила,инат марка е детенце :D.С баща и се майтапим,че иска инжекции,а аз така се надявам все пак сама да трагне.Утре пак сме на тонове и ще говорим за приема ми в болницата.А верно Дяволче се губи,да не би и тя да ме изпревари :D. Ще и стискаме силно палци.А да ви попитам момичета,относно ваксините на какво мнение сте?Ще ги слагате ли на бебоците?


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #49 -: Юли 22, 2013, 23:11:24 pm »
Слагаме ги, да. Ти защо имаш съмнения относно полезността на ваксините? Какво те навежда на тази мисъл?

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #50 -: Юли 22, 2013, 23:17:56 pm »
А и до колкото знам, ваксините за България са задължителни... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #51 -: Юли 22, 2013, 23:53:13 pm »
Здравейте, как сте? Викам и аз да се разпиша в новата тема. :D Вече няколко дена не ме свърта и нямам търпение да видя как са ми минали изследванията и да видим дали всичко е наред с дребосъка.
А за ваксините, до колкото си спомням тези, които са задължителни, ако не се направят мисля, че не можеш да получаваш детски. А тези противогрипните не съм им фенка. Нямам никакви добри спомени, защото когато ми слагаха такива след това цяла година бях болна.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #52 -: Юли 23, 2013, 00:36:42 am »
Не мисля, че изабел пита за противогрипни ваксини, а за стандартните.

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #53 -: Юли 23, 2013, 02:21:45 am »
Ваксините са задължителни  за Бг,няма ваксини -няма детски!Аз лично съм слагала всички на Теди,така ще е и със другото.А тези противогрипни,срещу рота вирус и хеп.А и още др.,които не са в календара не съм ги правила.

Бубулина-благодаря!

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #54 -: Юли 23, 2013, 08:08:38 am »
Здравете мами, викам и аз да се запиша, пък дано ме заразите!
Моникс, предния път вървяхме заедно в една тема, пък сега си ме изпреварила. Нищо, аз пък ще те настигна!  :D
Успех на всички и да гушкате меки, пухкави бебета окло термин! И да пръскате повече прашец, ей!

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #55 -: Юли 23, 2013, 09:28:22 am »
Да Линдзи помня!Ще те чакам отново в темата  :bighug:

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #56 -: Юли 23, 2013, 09:41:08 am »
Привет! Хайде и аз да се отчета след вчерашния преглед. Всичко е наред, главичката на бебето е ниско долу, 3.500 кг  8O хаха вижда ми се малко едро но да ми е живо и здраво. Плацентата е 2 степен, а шийката на матката е 15 мм. Според док до 10 дни трябва да съм родила. Доста ми олекна след прегледа, бях малко притеснена, сега остава само да почакаме още мъничко. Malkoto_dqvolche, какво става с теб, нещо се изгуби, дали няма някоя новина...? Изе, вие как сте има ли новини и при вас? Хубав ден от мен  :P


*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #57 -: Юли 23, 2013, 10:34:08 am »
Авалон, защо ти е да спираш утрогестан-а? Да не обвиняваш него за кървенето?  :ask: Аз го слагах до късно, мисля до 15-16г.с. Той въздейства за увеличаване на маточната лигавица, до колкото помня. При всички случаи, първо се консултирай с лекар  :)
Бубулина, бъркаш - естроферм-а (климара също) е основния препарат - хормон естроген, който има пряко отношение към удебеляването на маточната лигавица. Утрогестана е прогестеронов препарат - протектор на бременността  и изобщо не "обвинявам" него за кървенето и зацапването, дори при нормално забременяване се изписва след появата им, той влияе на приемствеността на маточната лигавица, но има повече отношение към ембриогенезата ...... дано не се лъжа . Приема се до момента, до който плацентата не се е формирала напълно - от тогава тя сама произвежда въпросния прогестерон. И както съм написала по-горе не е моя самоинициатива, а самия д-р Стаменов на последния преглед  ми каза че ще го спираме след две седмици (от тогава са минали 11дена), когато и в същност съм на ФМ. Просто много ме дразни това досадно изтичане на утрогестана  :oops: и за това тези мисли.
« Последна редакция: Юли 23, 2013, 10:48:01 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #58 -: Юли 23, 2013, 10:49:51 am »
Бубулина, бъркаш - естроферм-а е за удебеляване на маточната лигавица. Утрогестана е прогестерон - протектор на бременността  и изобщо не "обвинявам" него за кървенето и зацапването, дори при нормално забременяване се изписва след появата им . Приема се до момента, до който плацентата не се е формирала напълно - от тогава тя сама произвежда въпросния прогестерон. Както съм написала по-горе не е моя самоинициатива, а самия д-р Стаменов на последния преглед  ми каза че ще го спираме след две седмици (от тогава са минали 10дена), когато и в същност съм на ФМ. Просто много ме дразни това досадно изтичане на утрогестана  :oops: и за това тези мисли.
Да, напълно права си, така беше /за утрогестан-а и естрофем-а/ :) Много е досадно изтичането, наистина, но скоро ще се отървеш от това. За теб не се и съмнявам, че самоинициатива не би проявила, говорех по принцип  :wink: Ако се наложи по-дълъг прием, дали не можеш да го приемаш орално? /знам, че вагинално се усвоява по-добре, но щом ти причинява дискомфорт?/  :ask:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #59 -: Юли 23, 2013, 10:57:27 am »
2-3 дни когато беше "случката" и лежах  го приемах орално, но така ми се виеше свят, че едвам хващах пътя до WC-то, и без това имам кръвно 5 на 4 както се казва.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.