0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #580 -: Юни 13, 2017, 15:28:34 pm »
Да, аз това с проблемите го казах, защото аз почнах по метода на изключването, ходихме в Надежда направихме спермограма, всичко е ок, направихме цветна снимка, всичко е ок, тъй че се успокоих доста! Остана да нормализирам хормона и естествено да не се оставям на течението, разбира се :)
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #581 -: Юни 13, 2017, 23:32:00 pm »
Цвети, стискам палци! :)
При мен втората бременност се получи по естествен път именно след като вкарах ТСХ в границите. И това при наличие на три неуспешни ИКСИта преди това. Даже не знаех, че имам Хашимото и никой в клиниката не беше обърнал внимание на тироидните ми хормони. След усложнения, настъпили след стимулациите, сама реших да отида на ендокринолог. Умората, потенето и задържането на килограми ги отдавах на стрес и претоварване, а то се оказа Хашимото.


Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #582 -: Юни 14, 2017, 10:02:51 am »
Благодаря! Явно това хашимото е много проклето нещо, но за съжаление сме доста тези,  които се борим с него :))) Пожелавам успех на всички!
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #583 -: Юни 19, 2017, 14:01:26 pm »
Здравейте!
Аз съм нова във форума, от известно време следя с интерес темичката, тъй като и мен пряко ме касае.
След година опити за бебче се установи, че имам Tsh 4,3 и Prolactin 486, като и двата хормона са над нормите.
Посетих ендокринолог,направих и други изследвания и стана ясно, че нямам Хашимото, но за да стане бебчето трябва Tsh да влезе в норми или по-точно около 2.
Изписаха ми Еутирокс 25 микрограма,пия го вече два месеца и половина и наскоро пуснах двата хормона,като Tsh е 2,657,а Prolactin е 186-бил съвсем в граници.Но продължавам с лечението за да влезе първия в норма за забременяване-5 дена по 25 микрограма и 2 дни 50 микрограма.
Имам питане към вас момичета-Мога ли да пия ето тези витамини,които съдържат желязо,B12,фолиева киселина, докато пия Еутирокс.Четох някъде,че ако се пие желязо хормона няма да действа.
Ще съм благодарна ако дадете съвети и идеи.Ето и снимка на витамините:
« Последна редакция: Юни 19, 2017, 14:04:58 pm от tan4uka »
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #584 -: Юни 19, 2017, 14:18:58 pm »
Освен ТСХ пускани ли са и другите хормони?фТ3, фТ4, ТАТ и МАТ, от къде знае, че нямаш Хашимото?Пий си хормона добре върви спадането, но ако искаш цялостна оценка е хубаво да се пускат всички хормони и антитела.
Защо искаш да пиеш витамините?Просто профилактично или имаш недостиг?За да се усвоява желязото е хубаво да се приема с витамин Ц и да има разтояние след приема на хормона около 4-5 часа.Също така около приема на желязо 2 часа преди и след, не трябва да се приемат млечни храни.

[/url]
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #585 -: Юни 19, 2017, 14:35:35 pm »
Благодаря за бързия отговор :D
Пускани са ми Anti Tg-11.72(нормата е под 115) и
Anti TPO-1,77(норма под 12).
Разбрах от лекарката, че не е Хашимото.
Също спомена,че ако не се целеше забременяване нямало да има терапия, защото tsh беше почти в граници.
Витамините искам да ги пия просто ей така за подсилване, но честно казано не съм си правила изследване дали имам недостиг на някой витамин.
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #586 -: Юни 19, 2017, 15:03:02 pm »
Ами това си е препарат с по-голямо съдържание на желязо и е странно да се пие ей така за подсилване.Аз лично съм с желязодефицитна анемия, пия си желязото, но знам, че например приема на Б12, води до спад в желязото.И въобще ако няма нужда от пиене на добавки, аз не виждам смисъл да се пият.
Ако искате да пиете фолиева си вземете чиста, не виждам смисъл от тези комбинации.

[/url]
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #587 -: Юни 19, 2017, 16:28:33 pm »
Ок,ще се въздържа засега от тази добавка.Благодаря ви  :D
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #588 -: Юни 28, 2017, 09:19:17 am »
Здравейте, имам питане относно моите изследвания. antiTPO 0.06 , ft4 11.74, TSH 0.823, ft3. 1.87 TAT 11.5
Според вас бих ли могла да забременея с тези нива на хормоните. Ендокринолога не ми изписа лечение...
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #589 -: Юни 28, 2017, 14:10:44 pm »
Здравейте момичета,
за първи път се престрашавам да пиша тук. Имам следния въпрос - от януари правим опити за бебе и не се получава. Този месец гинеколожката ми назначи изследване на хормони на 4 ден от цикъла . Резултатите са следните:
TSH   2.81   mkIU/ml   0.27-5.50
LH   7.37   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH   6.28   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Testosteron   0.82   nmol/L   M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
Estradiol   174.10   pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Prolactin   607.90   mkIU/mL   Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

За пролактина не бях спазила условията и най-вероятно това е причината за малко височкото ниво. Случайно бях при една ендокриноложка, на която показах резултатите, опипа ми жлезата и каза, че функционира перфектно. Но като чета тук виждам, че за бременност се препоръчва под 2. Другата седмица си запазих час за ендокринолог . Вие как мислите? Как са стойностите ?
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #590 -: Юни 28, 2017, 15:04:58 pm »
Здравейте момичета,
за първи път се престрашавам да пиша тук. Имам следния въпрос - от януари правим опити за бебе и не се получава. Този месец гинеколожката ми назначи изследване на хормони на 4 ден от цикъла . Резултатите са следните:
TSH   2.81   mkIU/ml   0.27-5.50
LH   7.37   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH   6.28   mUI/ml   Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Testosteron   0.82   nmol/L   M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
Estradiol   174.10   pmol/L   Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Prolactin   607.90   mkIU/mL   Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

За пролактина не бях спазила условията и най-вероятно това е причината за малко височкото ниво. Случайно бях при една ендокриноложка, на която показах резултатите, опипа ми жлезата и каза, че функционира перфектно. Но като чета тук виждам, че за бременност се препоръчва под 2. Другата седмица си запазих час за ендокринолог . Вие как мислите? Как са стойностите ?
Здравей, liliyka!
Да, при опити за забременяване се препоръчва TSH да е около или под 2, добре е да направиш още една консултация със специалист. Напиши от кой град си или район в страната, възможно е да се включи още някой с препоръка за конкретен лекар.
Висока е стойността на пролактина, но действително това е стресов хормон и може да се повлияе, ако не са спазени изискванията преди тестване: сутрин на гладно, предишната вечер по-лека храна, без секс и без дразнене на гърдите, непосредствено преди изследването в лабораторията успокояване и почивка 20-30мин.
      
         
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #591 -: Юни 28, 2017, 15:22:00 pm »
Marsi,
Много благодаря за отговора. Аз съм от Бургас и се насочих към д-р Корудерлиева, макар че има доста противоречиви мнения за нея. Ако някой може да сподели мнение, ще съм много благодарна.
Усмихнат ден на всички ! :)
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #592 -: Юни 28, 2017, 15:36:21 pm »
Здравейте, имам питане относно моите изследвания. antiTPO 0.06 , ft4 11.74, TSH 0.823, ft3. 1.87 TAT 11.5
Според вас бих ли могла да забременея с тези нива на хормоните. Ендокринолога не ми изписа лечение...

Напишете и референтните стойности моля.

[/url]
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #593 -: Юни 28, 2017, 15:37:09 pm »
Marsi,
Много благодаря за отговора. Аз съм от Бургас и се насочих към д-р Корудерлиева, макар че има доста противоречиви мнения за нея. Ако някой може да сподели мнение, ще съм много благодарна.
Усмихнат ден на всички ! :)

Освен ТСХ, пуснете фТ3, фТ4, ТАТ и МАТ, така ще имате пълната картина и ще знаете имат ли проблем с хормоните на щитовидната жлеза.Само по себе си ТСХ не показва нищо.

[/url]
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #594 -: Юни 28, 2017, 15:43:18 pm »
Marsi,
Много благодаря за отговора. Аз съм от Бургас и се насочих към д-р Корудерлиева, макар че има доста противоречиви мнения за нея. Ако някой може да сподели мнение, ще съм много благодарна.
Усмихнат ден на всички ! :)

Освен ТСХ, пуснете фТ3, фТ4, ТАТ и МАТ, така ще имате пълната картина и ще знаете имат ли проблем с хормоните на щитовидната жлеза.Само по себе си ТСХ не показва нищо.


Да, ще пусна и другите хормони на жлезата. Но се чудя дали това ТСХ 2,81 не говори за някакъв дори малък проблем. Или може да е нещо моментно ? А има ли връзка високият пролактин с високто ТСХ?
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #595 -: Юни 28, 2017, 15:47:58 pm »
ТСХ, не е чак толкова високо, като се пуснат другите хормони ще се види дали има проблем или тъкмо стартира.Реално за забременяване трябва около 1,5-2,5 максимум.Предполагам, че като намерите свестен ендокринолог ще поиска да взимате хормон някаква много малка доза и то не всеки ден.Но нека първо да се видят и другите хормони, както и ехография на жлезата е добре да се направи.

За пролактина, както трябва ли е взет, лежане поне 15 минути, без секс предната вечер и т.н.?

[/url]
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #596 -: Юни 28, 2017, 15:54:07 pm »


За пролактина, както трябва ли е взет, лежане поне 15 минути, без секс предната вечер и т.н.?

Не съм ги спазила, защото не знаех, че трябва. Секс не съм правила, но влязох в лабораторията и ми взеха кръв веднага, без никаква почивка. Също така аз по принцип спя по корем, а гинеколожката ми каза, че това също влияе на нивата на пролактина.
Надявам се да попадна на добър ендокринолог, който да ме насочи в правилната посока.
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #597 -: Юни 28, 2017, 16:04:29 pm »
Marsi,
Много благодаря за отговора. Аз съм от Бургас и се насочих към д-р Корудерлиева, макар че има доста противоречиви мнения за нея. Ако някой може да сподели мнение, ще съм много благодарна.
Усмихнат ден на всички ! :)

Освен ТСХ, пуснете фТ3, фТ4, ТАТ и МАТ, така ще имате пълната картина и ще знаете имат ли проблем с хормоните на щитовидната жлеза.Само по себе си ТСХ не показва нищо.


..... А има ли връзка високият пролактин с високто ТСХ?

Принципно има връзка, понижената функция на щитовидната жлеза може да доведе до повишаване на пролактина, прегледай тази статия, подточка Хиперпролактинемия:   Изследвания за хормонални проблеми
Но нека не избързваме със заключенията тъй като пролактинът е добре да се провери отново, а и действително не са пълни изследванията на ЩЖ.
« Последна редакция: Юни 28, 2017, 16:06:25 pm от marsi »
      
         
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #598 -: Юни 28, 2017, 16:15:47 pm »


За пролактина, както трябва ли е взет, лежане поне 15 минути, без секс предната вечер и т.н.?

Не съм ги спазила, защото не знаех, че трябва. Секс не съм правила, но влязох в лабораторията и ми взеха кръв веднага, без никаква почивка. Също така аз по принцип спя по корем, а гинеколожката ми каза, че това също влияе на нивата на пролактина.
Надявам се да попадна на добър ендокринолог, който да ме насочи в правилната посока.


Благодаря много за статията и за отговорите момичета. Че съвсем бях психясала от нпколко дена. То без това съм много напрегната от както започнахме да правим бебе, то и най-вероятно за това не се получава... но все пак искам да съм спокойна, че всичко е наред.
В статията пише за симптоми като намален влагалищен секрет и нарушени менструални цикли, а аз определено нямам такива проблеми. Не знам дали винаги при проблеми с ЩЖ има отклонения в цикъла. Надявам се при следващите изследвания всичко да е наред .
На 03.07. съм на преглед, мисля да си пусна всички хормони преди това и да отида с готови резултати.
*
Re: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2
« Отговор #599 -: Юни 28, 2017, 17:10:27 pm »
liliyka, и аз ти пожелавам всичко да е наред, пиши като направиш следващите изследвания!