0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #460 -: Юли 08, 2015, 13:54:52 pm »
Абе за "кошниците" точно и аз навремето бях нещо възмутена как бебето седи "сгънато" вътре. Ей така, просто "на вид" ми се струваше, че не е ОК да седи така, че не му е удобно, че не е нормално и добре да стои така...  :lol: Та си купих биля кошница, дето има опция пълно легало положение, та ако някой път се случи нея да монтирам на шасито на количката - сакън да не се изкриви детето нали в седналата й позиция. Бях не по-малко възмутена да виждам по улиците колички, в които вместо в класически лежащ кош - бебето го возят в такъв за кола, "сгънато" миличкото, как ли страда и не му е удобно... :lol: Истината е обаче, че както и да ни се вижда на нас отстрани - на бебето си му е удобно в тази поза, производителите са ги проектирали такива баш с достатъчно ясно понятие "защо", не от неграмотност по темата я. Все пак си помислете в каква поза е било бебето доскоро в корема ви и колко е "страдало" да седи "сгънато" така, че като се роди вече - внезапно му става неудобно това и му е кофти. ;) Няма такова нещо наистина, не се се тревожете.
Все пак си оставам на мнението, че кошницата бива да се полза в колата, може и чат-пат у дома, за някакви часове, не да се развозва в нея бебето по цял ден, ама това наистина ми е лично мнение, което трудно мога да аргументирам с нещо много стабилно. Освен с указанията на някои производители на такива столчета, че е ОК до еди колко си часа престой в тях. За жегите конкретно - не ги намирам за подходящи (за ползване с шасито на количката), защото твърде плътно обгръщат детето и му затрудняват охлаждането.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #461 -: Септември 26, 2015, 18:22:15 pm »
Здравейте, отбивам се да споделя впечатления от летния кош на Bexa Line. Като цяло съм доволна, има си пълно легнало положение, може да се поставя и в двете посоки, единственото нещо, което мога да отбележа като недостатък, е че на борда няма поставка за чаша.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #462 -: Октомври 06, 2015, 12:30:41 pm »
kati_vm, имаш ли други забележки относно количката, защото съм се спряла на тази и силно ме интересува всичко - плюсове, минуси...Преди това исках s-line, но след като прочетох коментарите тук, се отказах. Набелязах си и няколко други като резервен вариант, пак благодарение на вашите коментари, но за сега Bexa line ми е фаворит. :)
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #463 -: Октомври 06, 2015, 16:23:59 pm »
kati_vm, имаш ли други забележки относно количката, защото съм се спряла на тази и силно ме интересува всичко - плюсове, минуси...Преди това исках s-line, но след като прочетох коментарите тук, се отказах. Набелязах си и няколко други като резервен вариант, пак благодарение на вашите коментари, но за сега Bexa line ми е фаворит. :)
Здравей Едит, нямам други забележки. Още веднъж подчертавам, че количката заема доста място в автомобила и не е подходяща за малки коли. Кошницата за кола не препоръчвам. Купи хубава кошница на друга марка.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #464 -: Октомври 06, 2015, 16:49:55 pm »
Kati, много благодаря за информацията!  :)
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #465 -: Октомври 06, 2015, 18:29:44 pm »
Kati, много благодаря за информацията!  :)
Няма защо!
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #466 -: Октомври 17, 2015, 22:14:02 pm »
Момичета,

Прегледах темата и не намерих каквото ми трябва, така че - помагайтееееее! 8O
Имам нужда от лятна количка. Не се отказвам за нищо на света от моята си, много ми е удобна, още повече откакто малкия натежа, а и нося доста багаж със себе си и големите гуми са си необходимост. Напоследък обаче доста често тичам нанякъде за малко, нали съм сама и се налага да влача дребния навсякъде с мен и ми идва в повече да го влача на ръце, да го чакам да ходи и вдига всяка пръчица и боклуче. От друга страна често влача и разни чанти с мен и миналата седмица буквално тялото ми на няколко пъти отказа на опита ми да кача от колата дребния, раницата с лаптопа, чантата на бебето, раничката от яслата,.... А да сгъвам и разгъвам голямата количка всеки път като дори не знам кога ще ми потрябва не ми се вижда необходимо. Та съм намислила да си карам голямата количка по разходки, но да си метна една лека в багажника за такива ситуации. А и ще пътувам до Лондон по Коледа и мисля също че за там малка ще ми е по-удобна.
Не ми се дават крайно много пари, т.к. той напоследък доста често отказва да сяда в количка, в стола за кола и т.н. и не знам да не се окаже неизползваема. Не държа да е най-леката и компактна възможна, все пак в колата ще я возя, но да се сгъва на един път (без да и се демонтира седалката), и сгъването-разгъването да стават с една ръка както се казва или с минимални усилия. Може да няма пълно легнало, ама все пак нещо полегнало да не спи прав. Държа да има кошница за багаж, дъждобран и хубав сенник и да е максимално лека за бутане (последното го уточнявам, защото ми услужиха с една лятна и трябваше да я бутам с две ръце и един крак за да върви 8O). Гледам напоследък и не знам защо но на мен ми се струва, че двойните предни гуми са по-неманеврени от еденичните - някой с наблюдения? По-голямата част от количките са с двойни гуми, но и на живо и в магазина като ги пробвам пак ми се струват по-трудни за бутане (Макларън не ги броя, защото в Софийските магазини има заредени само модели по 400+ лева и хич не съм ги и гледала...).
Едното, което отговаря на критериите ми и в момента е намалено на 159лв та си е супер цена е:
http://www.hippoland.net/chipolino-ljatna-kolichka-vip-rio-grafit
Но малко се тревожа, защото стола ни за кола е на Чиполино и доста мога да плюя откъм удобство...Ако някой е ползвал подобна количка да сподели.
Другото е това: http://www.hippoland.net/chicco-kolichka-lite-way-fluo-green-limited-edition-79301-81, като я има намалена в mothercare за 179лв, но се колебая защото е последна и е цвят сиво+малина :lol:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #467 -: Октомври 17, 2015, 22:26:09 pm »
От тези двете - Chicco- то е в пъти по-добро, бутала съм го (из къщи де), сгъвала, сглобявала, разглобявала, продадох няколко такива и клиентите са доволни до един. Но нямам в момента налична такава. Виж в olx и bazar.bg - предлагат се нови колички всякакви и на добри цени обикновено. Аз не съм фен на двойните гуми също, но последната ми за Дани - Макларън си вървеше чудесно и леко въпреки двойните гуми. Има и други опции за твоя случай, не по-малко добри за към 200 - 230 лв. средно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Количките - 3!
« Отговор #468 -: Октомври 17, 2015, 22:55:21 pm »
Аз да се запиша, въпреки че почти няма с какво, но темата за количките ми е любима  :P
Това лято имах скромен опит с два модела летни колички (едната беше "куча марка", а другата "маркова" на Cybex) и на мен ми се стори, че се бутат доста трудно и двете. Вероятно, защото седалката е по-ниско позиционирана и тежестта е ниско долу (само си разсъждавам).
Освен това е невъзможно да се бутат с една ръка, тъй като дръжката не е една, а са две.
Иначе за Макларън наистина има много хубави отзиви навсякъде. Не знам дали може да се намери на сносна цена обаче.
Mousyt, успех с избора! Сигурно ще ти е улеснение за обстоятелствата, за които я искаш.

ПП. Ето това беше количката, която не харесах. Това че е тежка (малко над 7 кг) наистина не беше много удобно. Защото, като е сгъната на чадър и трябва да я разгънеш, я повдигаш.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/47373?osCsid=07bce76473e8d073344991b5ee687fc3
Иначе сенникът е разкошен. Разгъва се с цип.
« Последна редакция: Октомври 17, 2015, 23:00:37 pm от 47 Smiles »
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #469 -: Октомври 17, 2015, 23:07:43 pm »
Да, може би е добре количката да има възможност да се бута с една ръка, особено ако с другата говориш по телефона. Ако са две дръжките, няма как да го постигнеш.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #470 -: Октомври 17, 2015, 23:23:12 pm »
За протокола само -  колички с две дръжки - триколка и четириколка съм бутала с една ръка безгрижно ;) Е, не километри, но заради телефон, или друго наложило ми се. Първата ми беше с една дръжка - там ясно. Но за "двудръжковите" казвам, че не е да не може, поне с моите не беше дерт.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #471 -: Октомври 17, 2015, 23:46:23 pm »
Има и други опции за твоя случай, не по-малко добри за към 200 - 230 лв. средно.

Надявах се да се включиш, знам че си веща в количките :lol:
Аз не съм се хванала за тези двете, просто това съм намерила дотук, а последните дни определено съм си навила на пръста и само това гледам... дай идеи за тези 200-230лв, че на мен нещо не ми се получава :( Ако има добра оферта ще поръчам и от чужбина, не ме тревожи, стига да се убедя за какво ще се изхарча (понамалелия) бюджет :?
Иначе и аз съм бутала количката на сестра ми (Red Castle) с една ръка, нищо че е с две дръжки, ама не съм стигнала до извода като гледам колички как да разбера в магазина дали в полеви условия на улицата, с бебе и багаж ще се бута с една ръка или с четири крайника :lol:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #472 -: Октомври 18, 2015, 00:15:28 am »
Сенниците не ги мислете толкова! Имаме си съфорумка, която шие прекрасни сенници. Ще ви дам страницата й във ФБ, ако проявите интерес.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #473 -: Октомври 18, 2015, 00:47:40 am »
Zeta и Graco имат модели с тези параметри и в тази ценова кетегория на прима виста Mousyt, но ако имаш изисквания да са други марки - ще трябва да поровя като се прибера в града. Разбира се цените са "в промоция" на посочените, но за качеството поне съм сигурна. За цени от БГ да поръчаш говорим, не от чужбина.

http://www.amazon.co.uk/Graco-1808842-Nimbly-Pushchair-Berry/dp/B006UAQ5CG  (има я и в други цветове, само примерен линк). Аз май имам още една в бежово- сивата гама, ама не съм сигурна.

http://www.amazon.co.uk/Vooom-Complete-Footmuff-Hugger-Raincover/dp/B004FZ999O/ref=sr_1_6?s=baby&ie=UTF8&qid=1445118225&sr=1-6&keywords=zeta+voom

За такъв тип количка, ползвана с тази цел (и моите "летни" в багажника седяха) - лично аз си оставам фен на TFK  де.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #474 -: Октомври 18, 2015, 11:16:37 am »
Хубаво сте повдигнали темата. И аз имам нужда от помощ. Трябва ми количка за близнаци. По възможност да не е с n коша или 3в1, искам един(или два единични, сякаш е по-добре) да ляга на 100% големи гуми, нямам изискване да е малка и лека, достатъчно е да е маневрена и лесно управляема. Тия с падащият гръб с коланче ми се струва, че им се поотваря коша като легне, но може би не всички са така. Хубав кош за багаж ако може естествено.
*

    Nianaa

  • **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
Re: Количките - 3!
« Отговор #475 -: Октомври 18, 2015, 11:41:43 am »
Хубаво сте повдигнали темата. И аз имам нужда от помощ. Трябва ми количка за близнаци. По възможност да не е с n коша или 3в1, искам един(или два единични, сякаш е по-добре) да ляга на 100% големи гуми, нямам изискване да е малка и лека, достатъчно е да е маневрена и лесно управляема. Тия с падащият гръб с коланче ми се струва, че им се поотваря коша като легне, но може би не всички са така. Хубав кош за багаж ако може естествено.
Здравей  :D
Аз съм с такава количка от месец и за момента съм много доволна
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #476 -: Октомври 18, 2015, 13:15:22 pm »
Nianaa, изглежда добре, това трансформиращи кошове ли са?
*

    Nianaa

  • **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
Re: Количките - 3!
« Отговор #477 -: Октомври 18, 2015, 16:48:54 pm »
Не са трансформиращи отделни са
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #478 -: Октомври 18, 2015, 17:07:40 pm »
Не са трансформиращи отделни са
А от България ли си купила количката?
Аз май почнах да клоня към ТФК, само, че май не им се обръщат кошовете към теб, цената изобщо няма да я коментирам де  :lol:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #479 -: Октомври 18, 2015, 17:21:42 pm »
Англия, втора ръка ако ти е опция.Може да намериш в много добро състояние за много добри пари.Гледай да са големи гумите най-вече и лесно да се въртят кошовете.Имам позната с близнаци ще я питам тия дни от къде взе нейната количка, и каква марка е.Изключително лесна за бутане и обслужване е, аз съм я бутала с двамата герой по баира в Плевен.