0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nianaa

  • **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
Re: Количките - 3!
« Отговор #480 -: Октомври 18, 2015, 19:09:46 pm »
Не са трансформиращи отделни са
А от България ли си купила количката?
Аз май почнах да клоня към ТФК, само, че май не им се обръщат кошовете към теб, цената изобщо няма да я коментирам де  :lol:
Поръчах я доректно от производителите в Полша понеже в България никъде не се предлага. ТФК и на мен ми харесва но щеше да ми излезе доста скъпа ако трябваше да купувам кошове за новородени и кошчета за кола отделно. А аз държах да си имам кошове за новородени  :wink:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #481 -: Октомври 18, 2015, 20:01:06 pm »
Маги, ще чакам! Има кой да ми помогне с покупката от Англия, пък ако трябва и превозвач ще ползвам.

Nianaa, на мен ми е за втори път. Лично за себе си някаква велика полза от легналите кошове не съм видяла, в последствие се чудиш къде да го прибереш, рамата не се сгъва с този кош, само мога да си представя какъв багажник ще ми трябва за това :). Вярно е, че можеш да почнеш да продаваш на части количката, но не ми се занимава с такива неща. Просто не, ако има вариант "летният" кош да си ляга и да ми е удобен ще е най-добрият вариант.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #482 -: Октомври 18, 2015, 23:30:20 pm »
Марго, аз също съм за TFK и при близнашките (познай защо  :lol:). Тази примерно ти отговаря на изискванията http://9plus.bg/products/strollers_acessories/TFK/kolichka_twinner_twist_duo_tfk/ , а кошчета за новородени са ти опция, не необходимост. Само ако държиш на такива - тогава, ама ти не държиш. Аз след Дани - категорично не държа на "пълно легнало положение" на количката дори, а кош за новородено (напълно легнал) бих ползвала само, ако ми е в комплекта и без това. На първата му количка просто си беше така - ползвах го щото така и така го имах, ама не го ползвах и 3 месеца, та да купя такова отделно - никога. А и столчето за кола към количката му имаше пълно легнало, та...тотално излишна джаджа. Както се случи и с рефлукс пък моя - к'во "легнало положение"?  :lol: Постоянно трябваше да е повдигнат, което в кош за новородено значи - възглавнички и пр. специални аксесоари. Като си избереш - ще намерим откъде и как е най-изгодно, колко народ сме тука, дето денонощно пазаруваме от майната си какво ли не ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #483 -: Октомври 19, 2015, 01:33:19 am »
ollivia, бих ти препоръчала да погледнеш и тези: http://www.amazon.co.uk/dp/B00AKWMFRY?psc=1 Параметрите им са като на Макларън, но имат повече екстри, здрави и удобни са, а цената е в пъти по-добра.
И аз съм с такава от самото начало(zeta voooм),само ми беше тежка да я нося до 2-я етаж а уж я купих з-то пишеше,че е лека-но  така пък излезе мн.здрава.Дъщеря ми от това лято спря да ползва количка.
   
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #484 -: Октомври 19, 2015, 09:13:07 am »
ollivia, бих ти препоръчала да погледнеш и тези: http://www.amazon.co.uk/dp/B00AKWMFRY?psc=1 Параметрите им са като на Макларън, но имат повече екстри, здрави и удобни са, а цената е в пъти по-добра.
И аз съм с такава от самото начало(zeta voooм),само ми беше тежка да я нося до 2-я етаж а уж я купих з-то пишеше,че е лека-но  така пък излезе мн.здрава.Дъщеря ми от това лято спря да ползва количка.

Ами да ти кажа, на мен всякаква количка ми е тежка  :lol: Изключвам последния "Макларън", който ползвах за сина си, беше към 4 кг, но това реално е столче на колела, което "полягваше" дотолкова, че да не се води, че спи в него съвсем седнал. И ако си метна дамската чанта на дръжките му и детето не е вътре - се обръща одма. Всички колички, които аз съм виждала и са с "нормални" параметри за количка - достатъчно широка, пък сенник, пък лягаща почти до равно, пък багажник, чувалче, дъждобранче, джобчета и пр. са поне 7 кг. и вървят нагоре като тежест. Вкл. и "Макларън"-ите, които са от по-високия ценови клас и стават за ползване от самото раждане на бебето (XT, XLR). Споменататa Zeta и тя е към 7кг. базово, ако не греша и става за ползване от раждането все пак, а цената й е доста под аналогичен модел на "Mакларън", а това, че е здрава - си отбелязала и ти. И сенниците им на тях са просто мечтаааа.  :lol:
Zeta имат и страхотни близнашки модели апропо, но м-и държи на големи гуми, затова не й предлагам нея като опция. Аз веднага бих се обзавела с такава, ако очаквах близнаци, ама уви - няма да ме огрее в този живот. Но, ако се класирам за още едно бебе пък, или ще си го рзбутвам в наличното ми TFK от раждането му и без кош за новородено, или ще се обзаведа с една Zeta и ще си я търкалям нея от-до. Ама то след първото дете все пак - за всичко ти идва друг акъл обикновено.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #485 -: Октомври 19, 2015, 09:47:34 am »
Жбрул, никаква помощ не отказвам! Нужна си ми е офроуд количка обаче :lol: Точно това ТФК ми е най-близо до изискванията. Притеснява ме дали биха се пукали често гумите и че не се обръщат към родителя(второто ще го преживея по-лесно де  :lol:
 Ще постна после още няколко линка, да ми помогнете с избора  :D
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #486 -: Октомври 19, 2015, 10:35:04 am »
Марго, моето TFK e такова: http://9plus.bg/products/strollers_acessories/TFK/kolichka_buggster_s_air_tfk/  Показвам единичния модел, има и близнашки. Единия съм го бутала доста време, след мен - дадох за ползване на приятелки, чиито първи колички бяха от скъпи марки, върхови модели... Е, до една след като бутаха тази, съжалиха, че не са купили направо такава.  :lol: Аз и друг път съм казвала тука, ако за тази знаех (бях видяла) преди да си купя Stokke, щЕх да го пропусна него. Гумите са с по-малък диаметър от модела, който ти метнах в предишния линк, но въпреки това се бута леко и лесно през всякакъв макадан. Бе немска им раУта, инженерна... :lol: Това нещУ, натоварено така, че не се вижда, че е количка съм го бутала по плажа, на мекия пясък (не да я влача), което не съм виждала с друга количка да става досега. Моята я купувах юли 2011, с помпащи гуми е, яко съм я бутала на село, по всякакви почивки, където ти щукне - нямам спукана гума. Една майка на която я дадох след мен пъ - те са върли планинари и я е бутала по "кози пътеки" буквално и все още гумите са си оригиналните и няма спукана от тях. Дори и да се случи - не е дерт, на първата гумаджийница ти оправят такава щета за 5лв., ако изобщо вземат пари, че все пак количка, деца и ти викат "бе живи и здрави" и толкова.

Близнашка количка точно, която да е само с един комплект кошове и да можеш да си ги обръщаш и в двете посоки - не ми е попадала на мен лично. Може ако е с лежащи и "летни" - лежащия да е към теб, другите все се монтират с гръб към теб. Можеш да ги комбинираш един такъв и един онакъв в разлини посоки, но седящите си се монтират само в една и това е. Говоря за количките дето не са тип "влакче" разбира се, ама не си луда да си вземеш такова нещо.  :lol:

Да ти кажа, ако се купува количка, която е с един вид седалка само тип "лятна", дали единична, дали близнашка - няма никакво значение, че седалката не е обърната към теб. Щото нали теб те интересува видимостта към децата, че затова. При свален гюрук - виждаш ги от-до. При вдигнат имат си прозорчета на сенника и пак ги виждаш, ако и да са с главите към теб при возене. При споменатата близнашка Zeta - също е така - прозорчета на гюрука, с капаче разбира се, ако искаш да го закриеш. Другата екстра е подставката за крачета, която може да се вдигне така, че да образува затворено кошче, може да седи направо за да удължи седалката за спане, като спуснеш гърба, може и да падне напълно надолу като возиш по-голямо вече и будно дете. Разбира се и чувалчета си има де. Има и 5-точкови колани + подглавници за новородено. Местата са разделени с преграда помежду си, а сенниците са независими, могат и да се демонтират изцяло. Въпреки, че няма големи помпащи колела и са двойни - бута се с един пръст и е много компактна сгъната, дори в багажник на по-малка кола си влиза безгрижно. Ето ти една такава, просто информативно да я видиш: http://www.amazon.co.uk/ZETA-VOOOM-Twin-Double-Stroller/dp/B00R1ET0RM  Цветове има всякакви,  черна ми излезе набързо така, ама колкото параметрите да погледнеш я мятам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #487 -: Октомври 19, 2015, 15:39:31 pm »
http://bebeshkikolichki.com/abc-design-bebeshka-kolichka-za-bliznaci-zoom-beige-2011-868-5458.html
ето тук лягат и си се местят на където ти кефне. Не знам дали искам влакче де  :D В продавалника попаднах на някаква количка, дори не си спомням коя, но в обявата подчертано, че е с 4 сменени нови външни и вътрешни гуми  :lol: та взех да се притеснявам.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Количките - 3!
« Отговор #488 -: Октомври 20, 2015, 14:26:59 pm »
м-и , гаранция ,че никога няма  да пукнеш гума - няма .
 Аз имах количка марка Jeep с надуваеми гуми триколка  , ами пукала съм .
Мъжът ми лепеше вътрешна  гума  с лепки  като за  колелото му  ,  после смени  и вътрешната гума - струва около 2 лева .

Драмата е , ако си натоварена с количката, деца и багаж , пукнеш гума  -до долу да спадне ,  мека и си надалеч от вас и нямаш помпа , предвижването става доста трудно .
 Случи ми се веднъж -едвам се прибрах.
Имах някакъв маршрут -за детска кухня /ходех   около две седмици да им видя менюто   и събирам идеи и пробвам / и  там  отпред имаше  трева с  билка бабин зъб  - има много остри и твърди малки тръни    - е, забие се и   пуках гума няколко дни подред  . И колоездачите пукат на нея . Даже  наскоро Кало кара колело и  баща му  обърна внимание да не минава през една пътека ,ч е имало бабин зъб и ще пукне гумите.

Може да има  външни гуми ,които са по-твърди  и дебели и  да не ги пробива така лесно  и  да са по -здрави .А това все пак е  гума - износва се  , старее от стоене и атмосферни условия , но пък сменят се  и са като нови . Обикновените гуми като  се изтъркат и край .

И  ако сега  пак трябва да купувам количка  - бих избрала категорично с надуваеми гуми !
Бутала съм Лола на бебе Конфорт ,  друга лятна с малки гуми . За мен по -проходима и удобна от тази с  големите надуваеми няма - по калдъръма на село  Лещен е ходила  , по пясъка , леко  и маневрено върви  , даже в сняг .
« Последна редакция: Октомври 20, 2015, 14:28:49 pm от nimika »


Re: Количките - 3!
« Отговор #489 -: Октомври 20, 2015, 21:39:53 pm »
м-и , гаранция ,че никога няма  да пукнеш гума - няма .

Да,така е.Щом са надуваеми,винаги има такава възможност.Количката с първото ми дете беше Куини.Пуках гуми и се дразнех.С второто дете избрах Пег Перего с ненадуваеми гуми.Идеална ми е
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Количките - 3!
« Отговор #490 -: Ноември 17, 2015, 10:33:41 am »
 Колело и количка  2в 1 от 1951:
https://www.facebook.com/mamamiablog/videos/10153296731845945/?fref=nf
 и  след 60 години  технически прогрес:
http://www.citykids.bg/detska-kolichka-i-kolelo-v-edno/
« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 10:36:52 am от nimika »


Re: Количките - 3!
« Отговор #491 -: Януари 11, 2016, 10:51:23 am »
Момичета, моето бебе ще се роди през юни. Моля посъветвайте ме за количка, само че да е не повече от 500 лв. Наистина незнам към какво да се ориентирам и какво да разглеждам.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #492 -: Януари 11, 2016, 11:03:05 am »
Момичета, моето бебе ще се роди през юни. Моля посъветвайте ме за количка, само че да е не повече от 500 лв. Наистина незнам към какво да се ориентирам и какво да разглеждам.
Здравей, имай предвид при всички положения размерите на количката и дали ще пътуваш често, съответно ще имаш ли място в автомобила за количката. Също така, тъй като бебето ти ще се роди през лятото, може би не е необходимо да купуваш количка 2 в 1 с тъй наречения "зимен кош". Моето бебе го ползва всичко на всичко 4 месеца и после не искаше да стои в него, защото няма как да се оглежда.  :wink:
« Последна редакция: Януари 11, 2016, 11:09:50 am от kati_vm »
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #493 -: Януари 11, 2016, 12:12:54 pm »
Аз смятам да  си купя Mountain Buggy Duet  за близнаците,защото е най-тясна(63см.).Тежи 15.5кг.(но така или иначе двойните са тежки.
   
Re: Количките - 3!
« Отговор #494 -: Януари 26, 2016, 14:27:48 pm »
момичета, някоя от вас ползвала ли е количките на cam? Моля да споделите мнения дали си заслужават?
Харесала съм си по-конкретно тази, но като новак в бранша  :D не мога да преценя дали ще издържи всичко, което ме очаква с нея? ::)

https://kolichki.net/cam-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-3-%D0%B2-1-fluido-2015-%D1%86%D0%B2%D1%8F%D1%82-538.html?page=3
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #495 -: Февруари 03, 2016, 10:11:53 am »
Здравейте, тъй като количката Bexa line, за която съм писала по-нагоре, заемаше доста място в колата ни, реших да я продам и вече сме с Cybex Eternis M4, от която съм изключително доволна. Вчера я ползвахме за пръв път. Има недостатък, че кошът не може да се обръща към майката, но това не е толкова важно към този момент.  :-)
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #496 -: Февруари 03, 2016, 23:57:36 pm »
Кати, това не е проблем, че кошът не е обърнат към теб. Много бързо дребосъците искат да гледат околния свят, а не майка си, която така или иначе им е на разположение по 24 часа на ден. Не го приемай лично, де!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #497 -: Февруари 04, 2016, 12:43:20 pm »
Кати, това не е проблем, че кошът не е обърнат към теб. Много бързо дребосъците искат да гледат околния свят, а не майка си, която така или иначе им е на разположение по 24 часа на ден. Не го приемай лично, де!
А, няма проблем Блу. Така си е. ;-)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Количките - 3!
« Отговор #498 -: Март 23, 2016, 08:59:43 am »
Мечтаете  ли   за такава колчика : https://www.facebook.com/factopedia/videos/806056052838185/
« Последна редакция: Март 23, 2016, 09:02:40 am от nimika »


*
Re: Количките - 3!
« Отговор #499 -: Март 23, 2016, 10:18:12 am »
Малко прекалено ми идва  :lol:
Ние взехме ТФК, двойната количка си е двойна де, имам чувството, че бутам танк, още не мога да преценявам габарита и все се чудя ще минем ли  :D но пък аз не обичам да сменям колички и се надявам да изкараме с нея.