0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #560 -: Август 26, 2016, 14:53:27 pm »
Явно еуфорията около полските колички е голяма, до колкото виждам. Не искам да ви я развалям и преди бях писала по въпроса, но само помислете как ще натоварите  рамата на това нещо, летния или зимния му кош, сгъваема кошара и една камара друг багаж, ако случайно ви се прииска да отидете някъде - на почивка, или на гости в друг град. Е, няма такова нещо, мога да ви кажа. Говоря от опит, като се има предвид, че нашата кола е голяма.
Аз бих посъветвала всяка бъдеща майка, да помисли и за лекотата,  с която количката може да се сгъва и да се транспортира, независимо къде отивате с нея. Разбира се, ако нямате намерение да ходите абсолютно никъде с автомобил, то тогава полските колички са идеални за вас.  Иначе, както и преди бях писала, други забележки към тях нямам.
« Последна редакция: Август 26, 2016, 14:57:43 pm от kati_vm »
Re: Количките - 3!
« Отговор #561 -: Август 26, 2016, 16:20:25 pm »
Подкрепям Блу за мнението й за Хаук, както и Кати за полските колички.
На Хаук им е слабо място рамата отдолу. Чувала съм, че се чупи лесно. Даже имам такива отзиви от съседка.
Полските са тежки и обемни. Не влизат в малки асансьори. Въпреки че напоследък имам чувство, че всяка втора майка е с такава. Явно привличат око, а и цената им е прилична.

Re: Количките - 3!
« Отговор #562 -: Август 26, 2016, 16:52:59 pm »
Съгласна съм с двете ви, но пък на мен нито едното ми е проблем,нито другото. Каквато и количка да имам не мога да ползвам асансьор нито, където живея в момента, нито в нашите и т.н. :) А по прицип не съм шофьор така, че и това ми отпада, като притеснение, ако тръгна да пътувам нанякъде- кошара сгъваема нямаме, зимата със сигурност няма да потеглим наникъде, рамата успях сама да си я разгъна и сгъна супер бързо, а бе аз съм доволна :))) за сега :) после ще пиша забележки


*
Re: Количките - 3!
« Отговор #563 -: Август 26, 2016, 17:53:03 pm »
А аз се чудя защо бременните искат мнение за даден модел колички и когато им се дадат 2 страници аргументи против въпросната пак вземат тази, която са си наумили. Мога да цитирам 5 поста на Жбрул относно полските танкове и то подбробни романи.
Сън смайл, без бебе количката е едно, когато то е на месец друго, а 3-4 на по 6+ месеца. Със здраве да си я буташ и дано , ние тук ( и масата останали майки) не се окажем прави ;)


Всеки миг е още един шанс...
Re: Количките - 3!
« Отговор #564 -: Август 26, 2016, 17:55:05 pm »
Аз смятам да се поразгледаме по магазините и ще решим. Имам приятелки, които си поръчват от интернет. Незнам, аз мисля, че е по-добре на живо да я видим количката:)
Иначе наистина, всяка втора майка е с полска количка. Вече с две майчици говорих, те са много доволни и не си ги сменяли за нищо на света?!
Има едни моделчета на Cossato. Малко по-скъпи идват, но наистина не ми се иска след шест месеца да купувач друга
« Последна редакция: Август 26, 2016, 18:03:25 pm от chris08 »

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #565 -: Август 26, 2016, 18:41:15 pm »
Крис, разгледай количката в магазина, изпробвай я, а после сравни цените в нета. Моята си я купих така. Всъщност и в магазина точно тогава беше на промоция, но нямаха моя цвят. Затова си я поръчах от май тойс.

Re: Количките - 3!
« Отговор #566 -: Август 26, 2016, 18:44:36 pm »
Добре, благодаря :) Така ще направя :) Blue sky, твоята количка каква е?

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #567 -: Август 26, 2016, 18:53:10 pm »
А аз се чудя защо бременните искат мнение за даден модел колички и когато им се дадат 2 страници аргументи против въпросната пак вземат тази, която са си наумили.

Веднага ти отговарям. В общия случай - искат да получат потвърждение, че изборът им е мега удачен, ей така за лично душевно удоволствие. Те са си решили какво ще вземат, още преди да пишат тук. Ако има мнения, че изборът не е удачен - пак си вземат каквото са наумили. След 6 месеца - година то е продадено тихомълком и вече "натрупали личен опит" - тези майки вземат да припяват в "нашия хор".  :lol: Има и изключения разбира се, но пренебрежимо малко. От всичките ми клиентки, които са ме потърсили за да им доставя количка модел Х (по едно време и така работех), само 5 ме "чуха" по повод това, че изборът им не е хич удачен и защо не е. Аз нали съм "честната Марийка"  :lol:, което е главно в мой ущърб де - просто не исках да набутвам жените с някой абсурден танк, дето да се чудят как да го разкарат после с възможно най-малка загуба на пари. (Ако не е "Макларън", а нещо друго - да си я бутала 2 седмици стигат и започваш да преговаряш за цена от минус 50%, пък клиента гони поне 30% от цената като нова. Клиентът знае също така, че искаш да я продадеш при всички положения и то бързо и, че ти знаеш, че колкото я държиш - само й пада цената. И си изнудват и извиват ръце с кеф.). Та въпросните 5 клиентки си изгледаха децата от-до само с една количка, бяха доволни, пращали са ми доста свои приятелки и в общия случай - им намерих колички за 200-300лв. по-малко от първоначално набелязаните. Ама това става при хора, които И чуват какво и защо им казваш, а не те слушат формално, за да ти кажат накрая: "Абе аз пък тая искам". Бързо си личи от кой вид е някоя мацка и за тези от втория - хич не си правя труда да се обяснявам. Доставям желания танк, взимам си моето, а тя да си чука главата. Поне 10 "мои" поръчани така съм виждала в OLX, когато бебетата на клиентките са били на по 2-3 месеца. В моя случай, разбираемо ми е донякъде (предвид къде живея), че доста жени си мислят, че аз имам лична далавера да ги "отказвам" от избраната количка, защото примерно им предлагам модел, какъвто имам "на склад" и искам да го пласирам просто. Да се държиш честно и коректно - не е масовия случай наистина, хеле когато става дума за пари. Ама като им кажеш да видят обявите с какво имаш налично и установят, че им предлагаш да вземат нещо, което го нямаш в момента и без това - обикновено се разсейват този им вид подозрения.

Масата ми клиентки, които избират количка за първо бебе - просто не знаят какво да гледат, или гледат някакви маловажни показатели в нея, а важните ги пропускат, което е напълно разбираемо. Обаче така се инатят и запъват, та някои дори се обиждат, че е трудно за рисуване.  :lol: Мацките, които чакат второ, или трето бебе са балсам за ушите и нервите ми - пак ясно защо. Там диалогът е във вид: "Да, именно, точно така, напълно сте права...". Та и тук и "там" - отдавна не се хабя да убеждавам в нещо, само казвам каквото знам по темата, с ясното съзнание че 99% от бременните ще си угодят на моментното убеждение и желание, пък "после ще го мислим". Което да ти кажа - също вече ми изглежда нормално, понеже е масово такова може би.

chris08 Cossato е много добър избор и си избива парите. Няма да я смениш, докато ползваш количка изобщо. Има и по-изгодни ценови аналози, при не по-лошо качество. Но тях само по нет-а - няма къде да ги видиш в магазин.

sun_smile, купила си я вече, със здраве да се ползва и дано ви е удобна във всички аспекти. Аз съм шофьор и карам все големи коли. Е, с шаси с подобен обем - нямаш багажник. Кошара не съм носила никога, така че откъм допълнителен багаж бях максимално улеснена. На задната седалка вече имаш детско столче - та половината не ти е използваема за години напред. До столчето на детето - не можеш да струпаш какъв да е багаж, поради риск нещо да го нарани, та и там доста губиш от обем. На другите две седалки - имаш шофьор и съпруг/съпруга/някой с когото пътуваш. Някои хора имат и по 2-3 деца - значи в пъти повече багаж и тотално заета от деца задна седалка. Имаш куфари, сакове и какво ли не, дето няма как без него да тръгнеш и такива обемни колички - няма къде да набуташ, това е положението. И тогава - или взимаш количка "за колата", или взимаш тотално нова количка "за навсякъде".  :lol: Повярвай ми - няма майка, която 2-3 години не е пътувала с дете и количка, щото няма къде да свре въпросната количка. На всички им идва акъла по темата, относително бързичко след като бебето се роди. Няма страшно - това са поправими неща все пак. Здрави да сме само!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #568 -: Август 26, 2016, 18:54:41 pm »
Quinny speedi. Препоръча ми я момиче от форума, много съм й благодарна за което. С три големи гуми, помпащи се, амортисьори, кара се с едно пръстче. Е, в астрата ми се събираше с наместване, затова после си купих бъги на Moon. И то ми беше препоръчано. Добре беше, но за хора по-дребни от моя милост. И такава беше и моята приятелка, която ми я препоръча. Куинито е вече при снаха ми, която ще ражда скоро. Отгледа моите две деца и още едно. Доволна съм, но е факт, че като понатежи детето, е добре човек да си вземе нещо по-леко. И задължително с една дръжка. Иначе не може да се бута с една ръка.

Момичета, поръчвайте и чрез амазон, ибей, май тойс до агент, който ще ви я достави до България. Ще ви излезе много по-евтино отколкото директно от магазина. Или нещо изгодно в Продавалник.
« Последна редакция: Август 26, 2016, 19:01:25 pm от blue_sky »

Re: Количките - 3!
« Отговор #569 -: Август 26, 2016, 19:41:03 pm »
Благодаря ви много момичета за полезните съвети.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #570 -: Август 26, 2016, 22:39:48 pm »
Ако някой реши да поръчва в май тойс и още не е клиент, пишете ми лс, за да ви потърся някой код за намаление. Но е само за нови клиенти.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #571 -: Август 26, 2016, 23:20:58 pm »
А аз се чудя защо бременните искат мнение за даден модел колички и когато им се дадат 2 страници аргументи против въпросната пак вземат тази, която са си наумили.

Веднага ти отговарям. В общия случай - искат да получат потвърждение, че изборът им е мега удачен, ей така за лично душевно удоволствие.
Ооох, това много ми хареса  :lol: :lol: :lol:
Полските колички са с много красиви десени, явно това печели доста точки за хората, които не са бутали и не знаят кое точно им е важно.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #572 -: Август 26, 2016, 23:54:09 pm »
А аз се чудя защо бременните искат мнение за даден модел колички и когато им се дадат 2 страници аргументи против въпросната пак вземат тази, която са си наумили.

Веднага ти отговарям. В общия случай - искат да получат потвърждение, че изборът им е мега удачен, ей така за лично душевно удоволствие.
Ооох, това много ми хареса  :lol: :lol: :lol:
Полските колички са с много красиви десени, явно това печели доста точки за хората, които не са бутали и не знаят кое точно им е важно.

Десените продават яко. Аз не продавам кофти колички като параметри, ама само с хубав десен, но ако сравня две чисто като показатели и цена - мятането е винаги на тази с по-кофти показатели, ама пък лилава на бледо розови точки ;) Точките са мноУ вървежни от 2 години. Като човек държащ здраво на вида, въпреки че гоня качество като фашист - не ми е чудно хич какво и защо продава. Имам се за калпав икономист, ама май понякога силно се подценявам по темата хахахах

Освен това, мен ме устройва да продам два пъти, две различни колички. Чисто финансово ми е ОК, ако и добронамерено да съм опитала да спестя такъв разход на някого на старта. Не слушат, купят дървото и след някой месец е...абеееее предложи нещо удобно и дай тая да я продадем а? Е, бесовете, че никой не ще да даде дори 400 за танка купен за 800 не са приятни, ама...лесно няма.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #573 -: Август 27, 2016, 08:04:45 am »
Да, така е Jbrul, аз моят танк успях за 450 лв. да го спазаря.  :D :D :wink:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #574 -: Август 27, 2016, 09:08:22 am »
Да си купиш детска количка по вънешн вид е все едно да си вземеш автомобил по същия начин. Все още не мога да проумея как има хора, които го правят , все едно си избират рокля или риза.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #575 -: Август 27, 2016, 15:08:01 pm »
Eee Синеочке! Ти знаеш ли колко години се носи една рокля, пък количката само през първата  :lol: не знам що доста майки си мислят, че това дете като проходи или почти проходи и край, количка не е нужна.
Re: Количките - 3!
« Отговор #576 -: Септември 06, 2016, 15:21:13 pm »
Здравейте и от мен. Виждам, че сте обсъждали полските колички, каквато си купихме и ние. Едно от изискванията ни беше да влиза в асансьора, тъй като е ужасно малък. Взехме такава, която успява да влезе. Имаше и по-големи, но тази е чудесна големина. Добре, че обърнахме внимание на размерите на асансьора, тъй като някои съседки вече са си изпатили. В асансьора има място колкото за количка и мама, а при добра форма и атлетичност-за количка и две мами  :D :D :D Относно удобството и тежестта, ще добия представа, когато започна да я използвам.
Re: Количките - 3!
« Отговор #577 -: Октомври 12, 2016, 11:53:23 am »
Здравейте! Бях обещала да пиша забележките. Единствената ми забележка е, че макар, че се води лек модел количката си идва тежичка, докато я свалям, но така или иначе нямам избор за асансьор, преживявам го. Относно маневреност-много съм доволна. Относно десена-моята е най-нормална сива количка. Широка е и обемна, вероятно, ако нямате място къде да в съхранявате ще ви е проблем, иначе за Валерия е страхотна. За този конкретен модел (поръчахме я онлайн) неудобството идва, когато трябва да "закриеш" бебето. Частта на покривалото, която се закача към сенника е направена смотано и е малко неудобно самото закачане. Също така не можеш да сложиш играчка, която да виси от дръжката. Това всичко за Camarelo Avenger. И накрая-не, не искам да си я сменям :)


*
Re: Количките - 3!
« Отговор #578 -: Октомври 12, 2016, 15:52:47 pm »
Сън смайл, още не си я бутала достатъчно, бебчето ти е 3кг  :D навърти километраж и ще говорим. Никой не ги бута повече от 10м.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #579 -: Октомври 12, 2016, 23:26:53 pm »
Сън смайл, още не си я бутала достатъчно, бебчето ти е 3кг  :D навърти километраж и ще говорим. Никой не ги бута повече от 10м.
:good_post: