0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #620 -: Януари 23, 2017, 13:55:09 pm »
Чета, чета и се същиствам. Извинявам се, ако обиждам потребителката, но какво значи: "да е стилна и да изглеждаме добре до нея"? Детето, това изобщо не го интересува. Него го интересува да е добре в количката, а другото важно е да е компактна. И наистина зависи от детето, но сигурни ли сме, че бебето ще иска до 2 годинки да стои в количка? И струва ли си инвестицията от 2 хил. лв. и нагоре за една стилно изглеждаща бебешка количка? Това е като да си купиш ферари, обаче да нямаш реално къде да го караш, щото пътищата ти са кофти.
Освестете се бе хора! Купете нещо компактно.
Ето например тази на мен много ми харесва: https://www.nuna.eu/en/pepp-luxx.  И май не е евтинка. Eдна съкварталка имаше Стоке, но после взе да бута такава, защото й била по-удобна.
Освен това Cybex-те са много добри. Такава имаме.
 Като толкова ви се харчат пари, купете си скъпа количка, но поне да е ергономична. А не някоя щуротия.
Успех и дано седи детето в нея по-дълго, защото иначе ще си я ползвате за украса, или ще се чудите на кого да я продадете.
« Последна редакция: Януари 23, 2017, 14:00:37 pm от kati_vm »
Re: Количките - 3!
« Отговор #621 -: Януари 23, 2017, 13:57:51 pm »
Наистина не знам какво да кажа на това.
Доколкото разбирам дори нямаш опит с тази количка, но изказваш мнение типично по български.
За бебето не е важна визията. Затова избирам количка, която има всички екстри за неговото удобство. А тъй като и аз съм човек и мога да си я позволя, я избирам и заради визията за да ми е приятно и на мен. Не знам моя избор защо те разпали толкова. Не те карам да си я купуваш.
Благодаря за предложението на количка. Не ми допадат мини гумите и не отговаря на изискванията ми, но може линка да е полезен за други мами.
Успех на всички мами.
« Последна редакция: Януари 23, 2017, 14:44:04 pm от bunnylove »
Re: Количките - 3!
« Отговор #622 -: Януари 23, 2017, 14:47:19 pm »
Ние можем да си позволим количка от 2000лв,но до така степен съм практична,че си казвам има ли смисъл.Последно съм се насочила към Jane,еми комбинацията от 1400лв ми се вижда много и се замислям,дали да не взема втора ръка.Пак казвам парите не са проблем,да някой ще каже ти луда ли си това ти е първо дете,имаш възможност...да имам,но има къде къде по-важни неща в живота.(Никой не съдя за избора му)
Относно себе си,знам че решението в крайна сметка е мое,аз ще я бутам.За външен вид въобще не ме касае,склонна съм да взема цвят който не ми харесва,само и само да е по-евтина и да е практична(имаше промоция на Jane модел 2017 за 850 лв с доставка,цвят кафяво-мразя кафявото).Въобще не ми се влиза в ситуация да купя и да бутам 6м. и след това да търся нова,да продавам старата,ако може до края да изкарам с нея ще ми е прерфектно :D.
Това което все още се колебая и не мога да взема реално решение:колко ми е важен коша за новородено и колко ми са важни амортисиорите(имам мнения и съответно превърженици за едното и другото)
« Последна редакция: Януари 23, 2017, 14:54:07 pm от bebeshok0326 »
Re: Количките - 3!
« Отговор #623 -: Януари 23, 2017, 14:52:24 pm »
Всеки да си купи каквото пожелае.  Имам чувството, че доста често по форумите хората се налагат и затова и не пиша на такива места.
Идеята на форума е да се споделят плюсове и минуси, а не да скачаме групово срещу някой, заради личните си гледни точки. Свят шарен.
Re: Количките - 3!
« Отговор #624 -: Януари 23, 2017, 14:56:40 pm »
Бъни,палиш се прекалено много.Първо моомичетата ти даваха съвет за полските,2 дни беше на мнение ,че ще взимаш такава,отиде видя в един магазин Мимата,искаше пак мнение, дадоха ти.Едва в началото си,до края ще си смениш мнението още 100 пъти.Карай го малко по-спокойно,като не ти харесва мнението ми не го искаи
Re: Количките - 3!
« Отговор #625 -: Януари 23, 2017, 14:58:48 pm »
Не съм искала мнение за мима. Успех на всички аз се отписвам от тук. :)
« Последна редакция: Януари 23, 2017, 15:02:21 pm от bunnylove »
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #626 -: Януари 23, 2017, 15:19:04 pm »
Не съм искала мнение за мима. Успех на всички аз се отписвам от тук. :)
Здравей,
наистина извинявай, ако съм те обидила. Не си налагам мнението. Наистина е дразнещо, когато попиташ нещо, а получаваш отговори, които звучат сякаш ти налагат правилния отговор. Лека бременност и успех!
Re: Количките - 3!
« Отговор #627 -: Януари 23, 2017, 15:24:08 pm »
Цитат
Здравей,
наистина извинявай, ако съм те обидила. Не си налагам мнението. Наистина е дразнещо, когато попиташ нещо, а получаваш отговори, които звучат сякаш ти налагат правилния отговор. Лека бременност и успех!

Благодаря ти.
Успех на всички и здрави бебета на финал.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #628 -: Януари 24, 2017, 00:20:35 am »
Това което все още се колебая и не мога да взема реално решение:колко ми е важен коша за новородено и колко ми са важни амортисиорите(имам мнения и съответно превърженици за едното и другото)
Кошът за новородено е равен, евентуално по-закрит, един вид на бебето няма да му духа или да му е студено вътре.
Да е равно обаче не е нужно, често бебетата повръщат, едно в 90% от случаите май и е добре да са една идея повдигнати, препоръчва се 30 градуса. Заслона на летният кош можеш да го направиш с един дъждобран.
Аз с първото бебе купих такъв кош, то пък грам нИ ЩЯ да седи в него и бутах количка и носих бебе, отделно беше от 90те % и може и това да му е пречело, но тогава много се настояваше, че тъй трябва, щото едва ли не ще увредя бебето непоправимо и 6м. мъчих и него и мен.
Реално излишни пари са това. По повод втората употреба: Хубавите марки не им дори личи, че са втора употреба. Ако харесаш нещо, което можеш да видиш. Отвори в нета, прочети какви биха били слабите места и забележки и иди на оглед.
Сигурна съм, че Мимата си има причина да е толкова висока и че визията и е логична. На мен лично ми харесват. Дори едни прекрасно изрисувани сенници с пеперуди бях гледала и май ги споделих някъде назад. Не бих платила толкова пари обаче. Да, продават всякакви аксесоари и дори допълнителни глезотии, като кожен маншон за мама, че пък с пухчета, но всички те са на ненормални цени.
bunnylove, има някакви китайски реплики на Мима и това може да те заблуждава, че всяка втора мама е с такава количка. Според мен обаче щом ти харесва, смяташ, че ще ти е удобна и не ти се свидят парите, купи я и и се нарадвай. И що пък чак да напускаш?! Аз чакам снимки и отзиви на каквото и да избереш.
Re: Количките - 3!
« Отговор #629 -: Януари 24, 2017, 07:13:13 am »
Бебешко, твоето бебче ще е лятно и спокойно можеш да минеш без зимен кош.
Моето се роди април и го ползвах само два месеца.
Сега количката, както си е 3 в 1, я дадох на друго семейство и те ползват повече зимния кош, но защото бебчето им се роди октомври.

И аз мисля точно като теб за цените на количката. Аз също мога да си позволя скъпа количка, но някак си не смятам, че това е оправдана "инвестиция".
Много съм се вълнувала за избора на количка и фаворитът ми също беше Jane, но все пак реших да дам с 200-300 лв. по-малко и да взема количка за 800 лв.
Смятам, че съм взела добро решение. Количката я ползвахме до последно (което не беше толкова дълго - на 1.5 г.-1.8 г. спряхме да я ползваме някъде, после съм я ползвала само спорадично).Количката е напълно здрава - няма избеляло или скъсано, само няколко драскотини по шасито и се ползва от друго семейство в момента.

Bunnulove, разбира се, че ще си купиш каквото количка искаш. То, това си е едно от най-големите удоволствие за майката - изборът на количка (или поне за мен беше). Ние просто ти казваме какви евентуални проблеми да очакваш.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #630 -: Януари 24, 2017, 08:24:14 am »
Нормално е всеки да харесва различни неща.Ние споделяме опит.Все пак аз бутах поне 2 години количката по баирите на Плевен.Но аз не обичам да давам много пари за нещо ако мога да мина с по-малко.Така е и с количката.Но аз съм различен човек.Радвам се на всяка мама бутаща нещо скъпо, щом това и пълни душата.Аз така се бях запънала за леглото.Какво избиране беше, пък големина пък дървено, пък с решетки.Сега да ви кажа ми иде да го изхвърля, защото почна само да се разглобява а дадохме едни пари....

Бъни, недей да се ядосваш при всяко по-различно от твоето мнение.Нормално е да сме различни, това ни прави по-шарени, дава различни гледни точки.Пиши си на воля.Споделяй.Ти имаш доста време до среща с мъничето, може някоя нова количка да харесаш до тогава.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Количките - 3!
« Отговор #631 -: Януари 24, 2017, 09:48:33 am »
Майките , особено очакващи първо дете , са в  еуфория и искат  да купят  всичко  и  то най-хубаво , модерно и красиво .
Често после  се оказва, че тези красиви неща ,не влизат в  употреба .

Казвам го с  опита на майка   , очакваща второ дете .
И с първото си бях прагматична и не съм залитала по някакви  ексцентрични  покупки- по- скоро не знаех кое ще ми е  удобно и нужно и кое не .
НО сега -елате ме вижте -   съвсем реалистично знам  от какво има нужда и не  и  не съм се юрнала да купувам това и онова .

И за да ви кажа , че можете за без пари да напазарувате , споделям  -  аз бях  разчистила доста бебешки неща от първото дете  , не очаквах второ и  сега се наложи да  търсим   количка  и -

взехме   2ра употреба   Jane  slalom pro-  комплект кош за новородено и основна седалка с все  покривала и сенници  + подарък сгъваема кошара  за "коласалната сума "  110 лева   . До 2300 сметнете  колко   още  има :) . И си мислете ,че един ден  тази количка ще е ненужна и ще  се чудите на кого да  я продадете .

Количката е в  идеално състояние , просто хората искаха да  разчистят  място  и се отърват от багажите .
Отзиви за бутането ще дам скоро .
Основната седалка е  достатъчно широка-  Калоян седна в  нея  и за него беше комфортна .

Някой по-нагоре питаше за коша Матрикс-   отзивите наистина са , че е тежък и тесен .
Моя  не е Матрикс   , лек е  , има  възможност за  наклон и повдигане на гръбчето , достатъчно закрит за зимно бебе  и възможност за вентилация.
Недостатък  , който аз  лично  отчитам  - малкия багажник , но реших , че ще го преживея .
Аз държах на големи надуваеми  гуми и триколка  .

Гледахме и пълен комплект употребявана  Maxi cosi- Bebe confort high trek - триколка с помпащи гуми  - 3в1 с аксесоари  в перфектно състояние за 330 лева , което си беше подарък направо . Харесвах също  Quinny speedy , макар и по-стар модел количка  и  X lander...

Даже с леглото не залитайте в скъпа инвестиция-  не се знае колко ще спи в него :) . За мен , особено ако пътувате , сгъваемата кошара е  идеална . Лека , може да се мести от стая в стая ,ако се налага . От нея Калоян направо започна да спи  в своята стая на голямото легло .

Нормално е всеки да харесва различни неща.Ние споделяме опит...

Бъни, недей да се ядосваш при всяко по-различно от твоето мнение.Нормално е да сме различни, това ни прави по-шарени, дава различни гледни точки.Пиши си на воля.Споделяй.Ти имаш доста време до среща с мъничето, може някоя нова количка да харесаш до тогава.
osi_9


*
Re: Количките - 3!
« Отговор #632 -: Януари 24, 2017, 09:56:24 am »
Здравейте, момичета. Да споделя и моя опит с количките.
За мен беше голямо вълнение покупката на количка и макар че работя в онлайн магазин за бебешки продукти и можех да ползвам някаква отстъпка при покупката, пак си взех втора употреба, понежe тези,  които ми харесваха и с отстъпка ми идваха скъпички - Cosatto и Mamas and Papas ми бяха фаворити. В крайна сметка си взех от OLX втора ръка Mamas and Papas Urbo 2 - точно цвета, който исках. Другият вариант беше да си взема нова, но по-нисък клас като Chipolino, Cangaroo и др. От OLX си взех и кошница Cybex и адаптори, за да мога да си я слагам на количката, всичко ми излезе - 425 лева, доста по-малко от колкото си мислех. Количката е в добро състояние,като изключим гумите, които мисля да сменя с нови на пролет. Зимен кош нямам и не ползвам, въпреки че дъщеря ми се роди Септември, количката има пълно легнало положение и може седалката да се обърне към майката. Мисля, че добре облечена и в чувалче е ок и смятам, че зимният кош е излишен. Единственото, което трябва да се отбележи за този модел количка е че е с малки гуми, но пък според мен е супер удобна, лека(към 9 кг.) и маневрена. На същата марка има и друг модел, който като спецификации е горе-долу същия, но с по проходими гуми -  Sola и мисля, че тя е дори по-удобна от моята.
Поздрави!
Re: Количките - 3!
« Отговор #633 -: Януари 24, 2017, 09:56:48 am »
Аз също по-скоро се радвам, че е активна темата и има много, дори противоречиви мнения. Мислих, че съм избрала финално комбинирана количка с два коша, но все повече размислям.
При първото ми дете преди 9 години избрах количка само по мнения от приятелки. Не си дадох време да прочета, проверя и т.н. Търсех големи единични гуми, цяла дръжка и малки килограми. Купих Маг Ингланд (сигурно точно моя модел вече не съществува) и въпреки само 9-те си килограма беше ужасно трудна за управление. Освен това огромна в сгънато положение. Подлъгах се и от добрата цена и дизайна.
На 6-тия месец емоционално влязох в Хиполенд и взех триколка Чиполино. Родих се с нея. Също имаше недостатъци, например късия сенник, но пренебрежими. И я ползвах до почти третата годинка. А като цяло преди нея намирах триколките за неестетични :)
Нагласата ми сега беше да избера само една количка и да инвестирам в нея. Но вече се разубеждавам. Просто не вярвам да намеря всичко в едно, освен това с порастването на детето и фунциите на количката, които са ми важни, се променят.
Та от снощи по-скоро клоня към някой от по-леките варианти на Чико за начало. Отричах за себе си количките тип чадър, но от друга страна с две деца и чести пътувания, мястото в багажника ми е важно.
Има явно още какво да се мисли и избира. Надявам се за себе си да избера практично. Почти съм сигурна, че след време ще купя и друга количка, та мога да разпределя бюджета си за двете.
Засега предубеждение ми остава единствено купуването на втора употреба количка. Мисля си, че нов модел в гаранция всякак е по-добре от използван и амортизиран такъв.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Количките - 3!
« Отговор #634 -: Януари 24, 2017, 14:31:38 pm »
Купих Маг Ингланд (сигурно точно моя модел вече не съществува..
А , разбирам те - бутах такава най-напред. Като забременях ,  приятелка ми каза -искаш ли моята -почти нова е - и аз я взех . Красива ,  широка  ,  голям   багажник и  куп покривала - абе на вид няма забележки , докато не тръгнеш да я буташ- танк ! . Ако й оправят движението   , ще е перфектната количка за цената си .

Аз също по-скоро се радвам, че е активна темата и има много, дори противоречиви мнения.
Противоречивите мнения са  в резултат на различителните нужди , възможности и   и нагласи на бъдещите майки .
Аз писах ,защото   като се замисля  , че има семейства със заплати по 500-600 лева и четат какви разходи и покупки правят останалите  , ще си помислят ,че едва ли не    , не могат да осигурят най-доброто за детето си  или  ще се почустват кофти. Защото основно се коментират  доста скъпи и класни модели .

Засега предубеждение ми остава единствено купуването на втора употреба количка. Мисля си, че нов модел в гаранция всякак е по-добре от използван и амортизиран такъв.
Разбира се , че нова  е по -добре  , но повярвай ми  има колички 2ра употреба в перфектно състояние  и ако са на  ниска цена , гаранцията е пренебрежителен фактор .

А да не коментирам надутите цени в БГ  .
Тогава  купихме нова от ebay  -Макси кози Лола (без гаранция разбира се )  за около 240 лева с доставката  + аксесоари чувал ,чанта    - при условие ,че тук  само количката беше около 750 и още към 200 чувала и чантата .  Но не беше моя модел количка и не я ползвах дълго . Малките гуми  не ми се нравеха  , иначе това е количката с уникално сгъване и малко място - въобще моделите им са много технологични .




Re: Количките - 3!
« Отговор #635 -: Януари 24, 2017, 20:24:20 pm »
Малко спам за легълцата  :oops:

Маги, и аз не съм доволна от нашето дървено легло.
Люлката, на която толкова държах, никога не я ползвахме.
Колелцата ги ползвам, но като го дръпна и му се откача чекмеджето отдолу  :lol:
Иначе си го ползваме, но определено не е the best покупката  :P

А в сгъваемото пък така и не му хареса да спи.... Ползвахме го само да слагаме повивалника отгоре...
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #636 -: Януари 24, 2017, 20:40:31 pm »
Съжалявам че се намесвам, всяка иска най доброто за своето дете, но след време самите вие ще видите че количка за 2000 и отгоре няма да ви е нужна и ще се чудите как да  се отървете или препродадете, в детските магазини има какви ли не красотии и глезотии, детето иска да е добре, да му е топло нахранено и чисто, не го интересува нито количтка, нито , гуми, нито, цени. Желая на всички Ви най доброто за Вас и бебето но не будете луди - като bunnylove, а отговорни, и икренно ви желая сбъднати мечти на всички. Не искам никой да ме съди за думите им, но за мен това е лудост, пълна и чиста лигавщинал Успешен финал на всички.
Re: Количките - 3!
« Отговор #637 -: Януари 24, 2017, 21:23:30 pm »
Фанте, луди/не луди не им изксрваш на хората парите.
Стига толко с това кой колко-колкото има възможност и колкото прецени.Тук сме да обсъждаме самите колички-тяхните плюсове и минуси.
Хайде по-опитните да изкажат мнение и за марки като Peg Perego (в една чуждестранна класация бяха на 1 място) и за Graco.Благодаря предварително
« Последна редакция: Януари 24, 2017, 21:30:13 pm от bebeshok0326 »
Re: Количките - 3!
« Отговор #638 -: Януари 24, 2017, 21:47:26 pm »
Моята е Graco - по десетобалната й давам 8 от 10  :lol:
Назад в темата съм писала плюсове и минуси...
Ето това клипче ме спечели да я купя.
Изключителна лека и лесна за манипулиране.

https://www.youtube.com/watch?v=IHGBLwh1LZ8
Re: Количките - 3!
« Отговор #639 -: Януари 25, 2017, 08:45:24 am »
Смайл и мен ме запали клипчето-добро си е ,слагам още един плюс,защото моя близка я използва и остана много доволна.С една идея надминава Джейн в класацията ми  :D.
Това е толкова изморително,кола си харесах по-лесно .Снощи се замислих и за кошара.Има ли тема за кошарите?