0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #140 -: Март 31, 2012, 23:54:50 pm »
Ех...лисеее, нямат ли край твоите перипетии? :( Пожелавам ти скорошно оздравяване, дано в Шумен успееш да си починеш поне малко.
Мише, много неприятно това с Митачо. Незнам как да го убедиш да изтрае зъболекрската намеса, но явно няма да се размине без това, ти си артистична натура, знам, че ще успееш.
Северина, незнам какъв съвет да ти дам, ние махнахме памперса /дневния/ на 2 години +1-2 месеца. Много бързо и лесно стана, почти не е имала пропуски. Но пък тя се научи да си казва и не сме имали проблеми. Преди това съм пробвала няколко пъти и като ми се напикае 5-6 пъти в рамките на 3 часа просто съм се отказвала и съм слагала пак памперса. С нощния обаче е друга работа, чудя се дали да я оставя без за да видя дали няма да се усеща и да не се напикава, защото сега е ад - памперса е подгизнал и тя въпреки него е мокра до под мишниците :(
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #141 -: Март 31, 2012, 23:57:22 pm »
Северина, колко е голяма дъщеря ти?

Аз може би като най-скорошно изпитала този метод ще споделя, че в нас и на тримата им правеше впечатление като се напишат или наакат. Започваха да плачат все едно са направили най-голямата беля на света. Идваха освен смутени, и изплашени при мен да ми покажат че са мокри. А аз не съм им се карала, че се напишкват, само на третия ден бях оставила Алекс 10 минути да стои с мокрите си гащи защото се напиша от инат и кривотия.

От това, което споделяш аз бих заключила, че не е готова и лично аз бих спряла с опитите.
*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #142 -: Април 01, 2012, 00:16:53 am »
Лис, оздравявай бързо!  :bighug: :bighug: :bighug:
Много се радвам за работата. Да не ме линчува сега някой тук, но след две години и половина имаш нужда и от малко по-други занимания!

Приятна неделя на всички!

Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #143 -: Април 01, 2012, 00:20:08 am »
Нинче, дневния за момента да махна, за нощния и аз идея нямам... Мляко и ние пием нощем като за световно, знаеш... Но пък една приятелка ми сподели, че нейното дете е преодоляло проблемът с нощния памперс след като го е събудила 2-3 нощи подред да се изпишка. След това вече е нямало проблем.
Лиско, благодаря!
Тя е на 2г и 1 м. Мисля, че й е време. Аз също не се карам, но предлагам да се преоблечем и срещам съпротива... Недоумявам как мокрото не й пречи. Може би трябва да я оставя известо време мокра, без да предлагам тоалетна, преобличане или каквото и да е. Да видя как ще реагира? А може би най-добре ще е да изчакам, както казваш.
Оздравявай бързо! Имаш и моите позитивни мисли насочени към вас!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #144 -: Април 01, 2012, 00:50:59 am »
Severina, остави я малко на спокойствие и пробвай след месец- тъкмо ще се и постопли
моята Преслава сама отказа памперс на 2,4- беше май месец, когато заяви, че не иска памперс, сама си търсеше бикини, знаеше какво прави- от декември няма и нито едно напишкване вечер /за около 2 месеца спря да се напишква вечер, но имаше периоди с изтърване до декември/
така че, когато детето е готово- всичко става бързо и без драми
при сестра й това не се случи точно така, защото аз почнах на 2,3 да я уча да ходи по нужда и още съжалявам- разликата им е почти две години, а реално и двете спряха да се напишват вечер по едно и също време, според мен при Стефания това принудително сваляне на памперса изигра лоша шега- стресира се, изнерви се, доста тежко приемаше всеки епизод с напишкване, абе драми
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #145 -: Април 01, 2012, 07:32:43 am »
Лисо, умората си казва думата,
бързо да се възстановиш лисетата имат нужда от теб!
Прегръщам те!
За градината и свикването, нищо хубаво не мога да кажа...
Ще бъде драматично още дълго време...

Северинко, подкрепям Мини, нека се стопли...
Аз и на двамата махнах основния памперс август в голямата жега...
Този за сън след няколко месеца, на Калина още слагам нощем.

В тази връзка от два дни на нашата въображаема Катерица
и се родиха две малки и шишетата на Калина заминаха за тяхната хралупа...
Млечния бар приключи, поплаква си нощем, полягвам при нея, гушкам я повече.
Това едно, от друга страна...сухо дете и легло...
Още малко трябва и съвсем ще ги забрави, това е навик, също като с биберон
които ни един от двамата не е употребявал, но шишета нощем оле мале!
Положението беше нетърпимо вече, а само като си представя
на какви обороти работят бъбреците при такова количество течности.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #146 -: Април 01, 2012, 07:46:43 am »
За свалянето на памперсите, аз пробвах с Ивана някойко пъти и заключих, че не е готова и сега изчаквам да мине малко време.  Онзи ден я оставих безпмаперс преид градина и понеже бях с бебето не можах да видя какво прави, но я видях че отиде и седна на гърнето направо с гашите и роклята. После като отивам нашата се напишкала, намокрила си обувките, събула ги и седнала на гърнето. Вероятно е била притеснена от този факт. Изчистих я, сменихме дрехите и я заведох на градина/ясла. Обаче там като искали да и махнат памперса и да и обуят гащи и тя започнала да плаче и да крещи и те се отказали. Не знам дали има връзка с това, дето седеше милата с гаши на гърнето.  Та този инцидент, макар че не съм го видяла, ме накара да реша да изчакам, че да не взема нещо да я стресирам. Когато е готова, ще се научи.

Къди и аз сега ви гледах и ми се насълзиха очите.

Лисо, бързо оздравяване ти пожелавам. Ама ти си направо героиня, да стигнеш до двойна пневмония без да се оплачеш от нещо по-рано. направо си за дърпане на ушите.

Мише, благодаря за отговора. Това с градината е много неприятно , дано по-бъроз свиква младежа.
« Последна редакция: Април 01, 2012, 08:26:42 am от Bobbie »


  
*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #147 -: Април 01, 2012, 08:11:19 am »
Къди, и аз ви гледах току що :) Прекрасни сте и тримата. Много вълнуващо  :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #148 -: Април 01, 2012, 09:25:08 am »
Лисе,бързо оздравяване!
Мише,честити ви катерици! :)
Къди,страхотни сте!

*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #149 -: Април 01, 2012, 10:18:23 am »
Ох Лисанке, Лисанке, до къде си се докарала. Бързо възстановяване и се пази до колкото е възможно. Ако можеш, тоест имаш финансови възможности си вземи и още един човек да ти помага, освен майка ти. Колкото и да си мислиш, че можеш да се справиш сама, не е точно така. Това граничи с извънземни възможности.
Дано с Никол и цялото ви семейство, всичко да е наред и да нямаш такива ужасни мисли никога повече. Пожелавам ти ог от сърце и душа. Макар аз да не съм имала такива перипетии, до като отхвърлим муковисцидозата, като диагноза, само аз си знам какво изживях. Та те разбирам напълно,как всяко нещо макар и незначително, те кара да мислиш в негативна насока.Успех и с новата работа, тя до някъде ще те вдъхни нови сили и самочувствие.

Благодаря отново на всички за пожеалнията за новата работа.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #150 -: Април 01, 2012, 10:38:17 am »
Лисе, скорошно оздравяване! То лесно е да се каже да си починеш, но  как ли става този номер, нали :) Все пак възползвай се от всеки удобен момент.

Северина, от това, което описваш и аз смятам, че не е готова. Не настоявай, скоро ще станат нещата, пробвай пак след месец - имате цяло лято пред вас, за да махнете памперса  :):wink:

Тъй като май аз повлякох крак с въпросния метод - "махаш памперса и оставяш да се напишкват", пак да поясня какво точно имам предвид - просто аз не съм използвала никога гърне като класически метод за приучаване без памперс. Директно махах памперса на няколко пъти, следях за готовността на детето и в един момент нещата се случиха лесно и бързо. Не съм оставяла децата да обикалят опикани и мокри. Щом се напишкваха, сменях със сухи гащи и със спокоен глас обяснявах, че трябва да казват, когато им се пишка и да ходим в тоалетната, а не да мокрим гащите. На третия ден вече казваха. За тези два дни съм сменяла по 6-7 максимум мокри гащи, на по 2 години децата не пишкат вече като бебета през 15 минутки, така че не е била ситуация на нон стоп сменяне на мокри гащи. И най-важното - децата приемаха спокойно нещата, не е имало смущения, притеснения, плач. В противен случай не бих настоявала.

Не бих настоявала и за махане на нощния памперс, ако сутрин е мокър! Нощния го махнахме само след един непрекъснат период със сухи памперси сутрин. Не знам доколко е добра идея да се "учи" детето да не се напишква нощем...
« Последна редакция: Април 01, 2012, 10:46:22 am от tzvetenze »
*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #151 -: Април 01, 2012, 10:59:34 am »
Лиско, бързо оздравяване и дано скоро да имате диагноза за Никол, за да знаете с какво ще се борите.

Перденце, успех на новата работа.

За памперсите - пробвах два пъти, но и двата пъти Алекс не беше готова. Не съм била и настоятелна. И точно преди 2 години, в края на март Александра сама каза "Не искам повече памперс" и преходът стана почти плавен. Повечко се задържа нощният памперс. Него го махнах в момента, в който вече беше напълно сух през нощта.

И аз да попитам нещо - Алекс много се разсейва, не внимава много в заниманията в детската градина. На тържеството по случай пролетта всички деца си стояха кротко, а моето диване си разглеждаше пеперудките по чорапогащника, вдигаше си краката на стола и други подобни магарии. Госпожата каза, че й куца леко концентрацията по време на заниманията.
И сега се чудя как да я тренирам, да не се разсейва. Баща й твърди, че е ген, щото и на мен трудно ми се задържало вниманието.  :lol:
Ние окончателно решихме да започнем в някоя дружа държва отначало и засега сме се спряли на Англия, освен ако не ни изненада някоя зелена карта след месец. Та в тая връзка се чудя, има ли смисъл да я записвам Алекс някъде на английски или на място ще се справи по-добре?
*
Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #152 -: Април 01, 2012, 11:31:11 am »
Здравейтеее  :)

Лисо, бързо да се оправяш, ей! Не е лесна твойта. Евала!  :)

Сия, няма да и навреди на малката да поучи ангкийски и тук. На място по-бързо ще влезе в час. Но, ако вече си има запас от думи, когато заминете, ще и е по-лесно. :)
Колкото до концентрацията, ми нормално е малко дете да не може да стои мирно. То и аз самата дето съм дърта, никога не ме свърта. Какво да кажем за децата?  :lol: :lol:  Хич не се впрягай  :lol:
 
Усихнат, макар и дъждовен, ден!
« Последна редакция: Април 01, 2012, 11:33:15 am от Раши »


Re: Пролетно-прохладна седмица... 26.03-01.04.2012
« Отговор #153 -: Април 02, 2012, 00:44:09 am »
Благодаря, момичета!
Ще я оставя, няма да насилвам нещата. Явно не е готова, определено има проблем с казването и това я притеснява. Може би затова не иска после да я оправям.
Днес, още не ви бях изчела, но я оставих от сутринта без памперс. За целия ден имаме един мокър чифт дрехи. Няколко пъти използва тоалетната без проблем и много се радваше :) Но само веднъж си каза сама, в останалите случаи й предлагах.
Ще пробвам пак след месец-два, примерно. Не искам да я карама да се чувства некомфортно и притеснена.
Благодаря още веднъж за споделеното и съветите!

Мини, страхотна снимка в другата тема! Страшно ме зареди, а моделите са невероятно красиви! :)))

п.п. Мише, браво! Това с катерицата-майка е просто гениално! А Калина е герой! :)))
« Последна редакция: Април 02, 2012, 00:53:48 am от severina »