0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #40 -: Януари 17, 2012, 22:29:08 pm »
Eто нещо интересно и с добра цел:
 http://www.ticketpro.bg/jnp/music/791858---blagotv.html

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ
В полза на деца, загубули майките си при раждания
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #41 -: Януари 17, 2012, 23:23:59 pm »
Леле, колко идеи за спортове и танци! Ще записвам :)

На мен дребната ми стопява лагерите. Търчи и беснее по цял ден, вади всичко от шкафовете. Но- стоп ходя след нея и събирам.  :lol: Не заспива до 22:00. Всяка вечер играем театро и се молим да спи. А съвсем до скоро си заспиваше най-късно в 20:00. Даже едвам устискваше докато стане време за лягане. Хубавото е, че сме вдигнали малко хемоглобина. Не много, но поне върви нагоре  :D Ура!
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 23:28:30 pm от Раши »


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #42 -: Януари 18, 2012, 07:09:56 am »
Раши, браво за покачените показатели!

Относно шкафове и опасности, просто трябва да бъдат затворени
или достижимите изпразнени и напълнени с не опасни неща...
Има много джаджи за тази работа, но аз открих нововъведение
за заключване на баня отвън!
Три дни се борих да откажа Калина от играта с четката
за тоалетна чиния и понеже видях, че няма да стане,
просто се отказах и с монета от 50 ст я заключвам отвън!
После 10 пъти я хващам там, наблюдавайки я скрита,
вижда, че не става и си продължава напред в нови търсения!
Няма драма, просто ще спре да и е интересно след още ден два.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #43 -: Януари 18, 2012, 08:39:26 am »
Оооо, тя ще свикне Раши. Аз разчиствах и разчиствах, останаха по един ред книги, които не достигаше. Но детето си има столче, което мести и като се качи на него стига до книгите. Но вече ѝ мина мерака. Иначе са ми трудни за отваряне шкафовете и не успява все още. А за разхвърлянето - аз нали съм виден мързел - хич не си правя труда. Чак като заспи вечер, прибирам. Понеже има силно изразена нетърпимост към подредени неща. Та си свикнах по цял ден да настъпвам и подритвам играчки, както и тя де. Аз още не съм паднала, но никога не се знае.
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #44 -: Януари 18, 2012, 09:32:08 am »
не четете бе момичета, писала съм за спасението - развивате дръжките на чекмеджета, шкафове и т.н. :lol: Но, това е до към 2г., докато се научат че не им трябват дръжки за отварянето, обаче пък им минава мерака, така че метода е изпитан, работи :lol: Деси не я спираха никакви заключвачки за шкафове, само това.

А за тоалетната и четката, моля джам да разкаже как Еленка й почисти цялата тоалетна включая стените и вратата :lol: :lol: :lol:

Мише, аз бях махнала и от двете тоалетни четките, иначе нямаше спасение от помощничката Еленка. Толкова са изобретателна, че думи нямам, как им идват на ум всичките тия бели, не знам. И после ходи ми разправяй, че момичетата били кротки, милички и добрички. Елена как бие Деса, не е истина :?
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #45 -: Януари 18, 2012, 09:55:48 am »
ОХ, СТЕФ!!! :(

Мойто и то като бълха скача, нещо като не му е по вкуса! И то на момчетата дето са два пъти колкото нея в градината. Кога ли ще си отнесе тупаника. Едно момче я беше съборило преди Коледа и си беше ударила окото и сега някой ако я доближи и налага!!! 8O

А тва за шкафовете ми амен амен на 5 ще стане, всеки ден ревизия прави!!! :oops:
Никъде нищо не може да скрие човек. Където не и е по силите мъкне столове, катери се, ох...

Как каза за момичетата - кротки, милички и добрички ли беше??? Е, нема такъв филм! :?
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #46 -: Януари 18, 2012, 10:07:10 am »
Ха, тършуването по шкафове мислех, че е запазена момичешка марка. Но, мойто просто още като влезе в стаята и веднага нещо да е разместено или пък разменени  местата, веднага забелязва. Чист майчинка, обаче ме притеснява вече това ровене непрекъснато. Като го питаш какво търси, отговора е нещо интересно. Няма оправия, тоест има, но аз повече от час филмчета гледам да не му разрешавам да гледа.

Стеф, твоята Еленка е голяма хитруша, тя като моето, да знаЙш това са любознателни деца. Пък и нали вижда, че с тази четка се чисти, значи и тя може да го прави. Съжалявам Джам, че е било във вашата тоалетна, но ние също имахме подобни мераци и ми стана сега смешно. Е аз преди като го видях мойто чудо не се смях де.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #47 -: Януари 18, 2012, 14:49:51 pm »
Хихихи, Раши, твоята не заспива преди 22:00, а моята не заспива преди 2:00...след полунощ...Това е вече 3-ти месец. Не знам как да й обърна режима, какво ли не пробвах. Държа я будна максимално дълго денем, но не става. Ако случайно се излъже и заспи около 22:00 часа, след максимум час е будна и пълна с енергия и няма заспиване. Вече не издържам на това темпо, ако някой има идеи, моля да сподели. Иначе часовете си ги наваксва, спи до обяд почти - докъм 11 часа. Опитвала съм да я вдигна по-рано /ако аз самата успея да стана, че съм дроб :oops:/, но след максимум 2,5 часа вече й се спи и не се трае докато не я сложа да спи. И да не я сложа, тя си заспива де, където и да се намира :lol: Както преди малко, държах я будна, занимавах я, в един момент за 2 минути я оставих и детето беше закъртило вече :lol: То хич не ми е смешно, де, ама...Помагайте... :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #48 -: Януари 18, 2012, 15:32:01 pm »
При нас проблемното заспиване и подскачане до 1 през нощта се оправи от две неща- първо от това, че му събрах следобедния сън на един път/ той имаше навика да подремне за час- час и половина на обед и после пак към 5-6 следобед/ и второ като проходи стабилно започнах да го изтощавам физически- ходене, катерене, пързалки, никаква количка и никакво носене на ръце. Сега щом го изкъпя и откъртва от веднъж, е, вярно в 23.30, но поне не го люлея на ръце по 2 часа.
Мисля, че като започнат да са по-активни физически децата, ще се пооправи заспиването.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #49 -: Януари 18, 2012, 15:34:27 pm »
Как се приспахме с Моника снощи. Мамо разкажи ми приказка ми каза детето, ама на английски!  8O Викам Монике, малко трудно ще стане без речника ама айде ще пробваме с наличните думи в главите ни. И да подсказваш! Почнахме с червената шапка. Тръгнало едно малко момиченце през гората. То имало...айде са, как е шапка. Незнам, ама казваме шапка на български и продължаваме... Та вълка се появи, изяде бабата и шапката и ловеца ги извади и го застреля. Тука се справихме горе долу. Викам оттървах се, давай да спим. Обаче Моника друго твори, айде друга приказка да разказваме... викам хубава работа. Искам за вълкът и седемте козлета. Първо ми писна от вълци, обяснявам аз и след това незнам как е коза на английски. Е нищо, нали знаем как е офца, давай за вълка и седемте офцета  :lol:
Та по едно време съвсем объркахме приказките  :lol:.
Как карам Мони да заспива по-рано ли. като и взимам енергията през деня. 90 % девойчето мен е приспивало, ама това е друга тема  :lol: Плюс това като види, че ние вече спим и става скучно и заспива и тя. :)
Шкафовете редовно ги подреждаше. Тъкмо проходила редовно вадеше дреши и обличаше и се гледаше в огледалото...и сега го прави, но вече не е толкова сладък бебешор. Сега кака го раздава  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #50 -: Януари 18, 2012, 16:16:37 pm »
Ох...това със заспивнето ми е болна тема и на мен. Ето, например, от два дни сма вкъщи /дребната болна/, но аз до компа не мога да се доредя, щото не иска и не иска да заспива наобед маймуната. Сега я приспах с 300 зора и все още не е дотичала ревяща. Вечер е същата работа - то са Хензели и Гретели, то са Спящи красавици, то са рибки чудо...докато накрая не "угасне тока" и не я гушна, но пък в този случай 90% съм заспала и аз с нея. Няма как да я изморявам през деня, защото в яслата от следата на октомври до 01.04. не ги изкарват навън, та дори и 15 - 20 градуса да е :( Там обаче ми казват, че спяла наобед. А откъде я взема тази енерги, и аз кат Гери да питам, като нищо почти не яде, умът ми не го побира....Та за спортовете говорите, а? Значи...само за плуването стигнахме до консенсус и двамата с баща й, щото с баща спортист и майка анти-спортна натура, той искаше да я запише на бокс, плуване, ако може и някое бойно изкуство - таекуондо или от сорта, аз пък искам на народни танци, език иска - неиска задължително ще учи, та незнам какво по-напред. :lol: Та засега ще я насочим към плуването, за музиката - тя сама изявява желание, танците явно не й се отдават много, но самото дете ще си покаже на какво има желание да ходи.
Някой ме пита за курса по френски - ходя по програмата "Аз мога повече" към бюрото по труда. Събота и неделя по 4 /астрономически часа/. До 30.06. трябва да сме минали 3 нива.Това е! Да не се похваля и аз, че спи...
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #51 -: Януари 18, 2012, 16:58:32 pm »
При нас обикновено проблем със спането няма (да не чуе дявола). Но вчера заспа по-късно следобед,  спа до 18,30 и послеее .... В 22 тя от половин час в леглото, но не спи, баща ѝ хърка яко пред тв, а момата държи речи кат политик в предизборна кампания. Заспа късно, но за сметка на това стана рано :lol:, половин час преди часовника. Забавления разни ...
За спорт не сме мислили още, но дано прилича на баща си. Той по думите на майка му се записвал на всеки възможен спорт, който предложели в училище. Дори на бокс е ходел тайно. :D
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #52 -: Януари 18, 2012, 17:02:25 pm »
На език, народни танци и кънки/ски зимата ще го запиша при първа възможност. За кънките и ските ме насърчиха още следващата зима да пробвам (след 3.5г). Ако имате отзиви за толкова малки скиори и кънкьори ще ми е интересно да споделите.

И ние трудно заспиваме и на обяд и вечер, но до 22-22.30 е заспал. След серия книжки, гушкане, мрънкане, пиене на вода 5 пъти, пишкане 1-2 пъти, галене на крачета, гръбчета и тнт. Аз също "отнасям плувката" с него и дори преди него.
« Последна редакция: Януари 18, 2012, 17:15:58 pm от midge »
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #53 -: Януари 18, 2012, 17:12:59 pm »
мидж, деси беше на 3г.и 2м. като я качихме за първи път на ски, детето се справи сякаш цял живот това е правила. при малките скиори най-важното било, според треньора да не ги е страх. така че, ако младежа е куражлия давай смело :)
при деса смелостта е в изобилие, за разлика от елена, но ще я пробваме и нея тази зима, въпреки че е на 2.10г., но ако я е шубе сега, догодина :)
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #54 -: Януари 18, 2012, 17:18:26 pm »
на мен ми се виждаше рано, а то закъсняла съм  :lol: Благодаря!

колело кара без идея как се спира, ако това е куражлия, а не камикадзе, както аз го виждам, ще стане работата май
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #55 -: Януари 18, 2012, 18:56:08 pm »
Пък аз искам да питам, дали не трябва да махна нощното мляко на Ники?
до колко годинки е нормално да си търси млякото? Време ли е за катерицата?
[/url][/url]
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #56 -: Януари 18, 2012, 19:10:09 pm »
Жаси, за това преди сън ли питаш. Ники сама го отказа по някое време. Случи се 1 - 2 пъти да си го поиска и това е. Но докато си го пие, няма нужда от катерица. При нас е лошата мишка м/у другото и аз съвсем не педагогично я плаша с нея, за да не я гоним из цялата къща по голо дупе.
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #57 -: Януари 18, 2012, 19:13:05 pm »
Принципно до 3 годишна възраст е добре детето да пие АМ. Наш Антоан на 2.7 г, му спрях млякото, може би още щеше да си го пие, но пък нямаше никаква драма, дори и не си го потърси.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #58 -: Януари 18, 2012, 19:38:47 pm »
ааа, не преди сън, а за това в 3-4-5 часа+8 сутринта. Много му зачестиха буденията за мляко, връщаме се към режим кърмаче от две седмици.
[/url][/url]
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #59 -: Януари 18, 2012, 20:11:35 pm »
midge, в момента съм в Банско и се виждам с няколко майки инструкторки по ски и сноуборд :D
Та, според тях 3 г. е идеална възраст да качиш детето на ските.