0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #120 -: Януари 22, 2012, 23:18:32 pm »
DivaRoza  хем съм съгласна, хем си мисля за определени ситуации, в които си трябва специалист. Да не ги подценяваме и да не се надценяваме  :). Но съм съгласна, за зъбки, тръшкане и подобни не мисля, че е нужно. Все пак вие си познавате децата най-добре  :)

Покрай нас всичко е с 39 и отгоре и екстри кашлица и сополи! Днес мога да се сетя кой не ми е звънял, че е болен, останалите дето са болни няма да казвам колко са. Бързо оздравяване ви пожелавам. Ние тази седмица ще си охкаме с Моника в къщи.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #121 -: Януари 22, 2012, 23:26:06 pm »
Лиде, бързо да се оправяте. Сискам палци на всички болни мами и деца. :wink:

Ние сега сме здрави, пу пу. Но, си го влачихме вируса от 20 дни. Ей, измъчи ни. Ходихме да уморим сополите на горещи минерални води. Засега ми се струва, че успяваме. Няма гадни мърсоли  :lol: Но, Никол ми е дива, бясна, реве, нервна. Зъб ли я мъчи, що ли. Вечер се разиграваме по 3 часа докато заспи, после се буди по няколко пъти. Абе лудница е. Хем ми е кофти за детето и искам да е добре, хем ме тресе нервата, понеже това продължава вече няколко седмици. Не знам докога ще издържа. Дано е от зъба и като излезе да се кротнем малко.  :lol:



Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #122 -: Януари 22, 2012, 23:45:33 pm »
Да, Мешко. Трудно се гледа дете в България. Но да не си мислите, че само там е така. Да, стандартите са различни. И точно защото аз самата не можех да оцелявам физически в България, се махнах. Дори не бях и помисляла за семейство. И мен ме питаха, като кандидатствах на работа дали имам намерение да забременявам. А бях едва на 20 г.
Не знам какво ще правим с детската градина. За момента и работа нямам там, където ще се местим. Но ще го мислим по-нататък. Ще търсим други градини сигурно. Просто сравних с мястото, където сме в момента и яслата работи до 18,30 ч., а има много и до 19 ч. Организацията на нашата ясла е по италиански и не съм доволна, но собственичката е такава. Иначе нямам оплаквания от учителките. Много добре се държат с децата. Онзи ден дори видях, че имат списък с алергии и забранени храни и пише да не се дава мед на моя син. Е, това е било преди година, когато е почнал. Ходих да им кажа, че вече могат да му дават. Той всяка сутрин яде мед на закуска.


Деси, да не би в нашия край да се местите :) Ще се радвам, ако е така.


Мешко, не си съвсем права. Защо си мислите, че ние тук в Германия милионери сме станали, а и немците също. Няма такова нещо. Масово не са големи заплатите тук. Не всеки може да работи като програмист, шеф, лекар и . т. н.
За сведение - например в счетоводния бранш /завърших счетоводен курс и си търсих такава работа, за това знам/, заплатите варират от 1000 до 1500 евро. И то за пълен работен ден, и то за доста отговорна работа. Е, представете си тогава какво вземат продавачки, гладачки, работници в производството.....

Е пак за сведение - ние плащаме 800 евро за квартира, 207 евра е ДГ на дъщеря ми, 80 евро за ток, около 70 за тел, инет, кабелна ТВ, ок 300 и отгоре за храна..... Направете си сметка какво могат да си позволят хората стс средна заплата ок 1500 евро

Мъжа ми, който е програмист, взема малко над 2000 и свързваме двата края, с гореизброените суми, аз ако живот и здраве, започна да работя, ще вземам най-вероятно мин 400 евра.....

Така е с ДГ тук, до 17ч. Майките работят на намален работен ден.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #123 -: Януари 23, 2012, 00:02:42 am »
Бени, в България семейство с 2 деца, особено живеещо под наем, изключително трудно ще даяни само на 1 заплата.

колко е минималната заплата в Германия?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Студена нова седмица 16-22.01.2012
« Отговор #124 -: Януари 23, 2012, 00:13:33 am »
джам, в Германия няма минимална заплата. Води се дълъг политически спор. За момента не са постигнали консенсус. 400 евро, за които казва Албена, са за т.нар. mini job - за 20-часова работна седмица. Един от батковците ни работи по тази схема в детска градина и толкова получава.
албена, далечко ще сме от вас. На североизток ще пребиваваме. Иначе мъжът ми ще взима добра заплата. Но понеже сме много маймуни на клона - за момента 6, а може би някой ден и 7, а и не само заради това, се надявам да си намеря работа, която да ме удовлетворява. Няма да е проблем известно време да търся, но не ми се иска това да се точи с години. Ще видим какво ще измислим с моята неособено вървежна филология. Добре, че имам и магистратура по туризъм, макар че не съм работила нито ден в тази област. Може пък да влезе в действие.  :D