0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #120 -: Юли 13, 2011, 23:34:30 pm »
Инке, скоро не си се отчитала в темата със снимките.
Иначе с памперса искрено ме развесели.  :lol:
И дано повече да нямаш такива случки!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #121 -: Юли 14, 2011, 00:00:15 am »
И все пак- до кога се приема ,че едно дете може да носи памперси,без проблем и последствия??? :wink: :lol: :lol: :lol:

без последствия незнам, ще си каже, дали е добре за детето, също не знам
но ние сме изцяло все още на памперс
днес моя мъж реши, че ще се разправа с тази дейност и ще се пробва, до обяд бомбааааа, нито едно поражение и аз вече доволна и ухилена, но след обяяяяяяяяяяяд положението стана размааааааааазващоооооооооо и буквално и преносно - 7 пъти малка дейност и една дооооста голяма дейност. за сега май се отказвам от свалянето, че това не ми хареса много като вариант да се дебнем на котка и мишка и накрая пак аз прецаканата
утре ще сме на София и определено ще си е с памперс
Инке, дано нямате повече такива изпитания.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #122 -: Юли 14, 2011, 01:37:33 am »
Инке-Тинке, да парацетамол е, а за лекарствата питах в предивд, че е много малка, а май лекарствата от "онзи" списък са за малко по-големи деца. може би ще е добре в темата за как да се реагира на често срещани здравни проблеми, да се публикуват и тези списъци, че да не ги търсим? само идея, не че ще се лекуваме по интернета, но да са лесно достъпни за справка.

а, любовта на бащите е пословична :)

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #123 -: Юли 14, 2011, 01:53:32 am »
Елена, не ти ли е малко мъничко детето за плаж? Дори преди 10 и след 17 часа, мисля, че на бебе на 3 месеца не му е мястото там  :? Жегата е потресаваща дори сутрин и вечер, ще му се вземе акъла на това дете. Това си е мое мнение, де, не задължавам с него :)
Аз лично реших, че няма да си тормозя детето, само и само да си направя кефа да си пържа кълките на плажа. Имам цял един живот пред себе си да ходя на плаж. Тази година ще ми е втората, в която пропускам /живея в Бургас :lol:/, мисля, че ще оцелея :lol: :lol: :lol:
Хубава седмица и здраве за всички - малки и големи!!!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #124 -: Юли 14, 2011, 02:43:04 am »
Хайде и аз по примера на свекърва ми /и на sixsens   :lol:/, да се изкажа относно бебето на Елена и плажа.
Ели, нашите деца са по-големички вече и пак си е мъка за тях да им е топло, лично аз - не си и помислям за море с Дани за момента, би било мъчение и за двама ни. Ни за нас ще е почивка, ни за него удоволствие - само ще се изтезаваме взаимно. Догодина живот и здраве, септември, може и да го заведем за някой ден, като е по-очовечен и пак не съм убедена, че ще е ОК за него плажът конкретно.

Ти много четеше като бременна и сега четеш сигурно, та няма как да не знаеш, че на едно толкова малко бебе като вашето - никоя система не му работи както трябва, а терморегулацията му е просто "ватър и мъгла". Вашата дама е родена и я гледате на съвсем друг климат освен това, самата смяна на обстановката и температурите ще е шок за организма й сега, та има логика в думите на баба ти, въпреки че тя ти е казала това по съвсем различни съображения от моите примерно ;)

Естествено, че ще постъпите както вие считате за правилно с вашето си дете, не пиша това с цел "даване на наклон", просто коментирам. Има супер добри СПА-хотели в България по планините, където за момента бихте изкарали по-добра ваканция с бебе. Няма да ви е пренаселено, шумно, бъкано с вируси...помисли за този вариант, не за отказване от почивка изобщо. Знам, че морето си е море, но наистина - то ще е там и догодина и тогава ще можеш и да му се насладиш донякъде в компанията на щерка си. Сега - просто ще луднеш с нея по плажовете си мисля.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #125 -: Юли 14, 2011, 08:04:34 am »
Рачо от сърце и душа ти пожелавам, да сменяш памперси до премала!

Викала съм бърза помощ един път до сега в първия голям сняг
миналата зима в 24 часа!
Митака имаше силни спазми, болки в корема, повръщане и диария,
всички симптоми за ентеровирус, но ние с баща му се притеснихме да не е апендицит!
И двамата сме правили перитонит и много се изплашихме,
щяхме и сами да го отведем, но нямаше на кого да оставим Калина през нощта.
Дойдоха за 10 минути лекарката го прегледа и го помоли да проходи стаята
и каза, че ако е апендицит ще ходи прегънат на две и няма да може
да направи две крачки изправен, както Митко си ходеше!
И че и при най-малко съмнение щеше да го отведе с един от нас
да го прегледа и хирург!

Ние водихме Митака на море на 1г и 6 месеца, а Калина на 7-8 месеца.
Вторите бебета са с привилегии, шегата на страна всеки преценява сам
и черпи опит от стореното, след 6 месечна възраст за мен на морето с бебе може!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #126 -: Юли 14, 2011, 09:55:08 am »
Elena B заведох Ники на 4 месеца. На плажа носих вода, плажно масло и бебето в количката на сянка, освен когато топваме краченца в морето.Потърси списъка с лекарствата в минали теми.

Боби и ние мислим, че Ники има малко ръбеста глава, ама е сладък.
[/url][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #127 -: Юли 14, 2011, 10:38:02 am »
Не бих си завела бебето на море. Мен ме е страх от стомашно-чревни инфекции. Нищо няма да ми стане без море.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #128 -: Юли 14, 2011, 10:50:54 am »
Ми те инфекциите идват от храна, пък аз не смятам да я храня с тамошна. Миналата година бяхме, беба беше на 9 месеца. Изкарахме си страхотно. Тази година пак ще сме там и пак началото на септември. Супер е - няма народ, хладничко .... Лани беше само на пюренца, тази година го мисля още. Иначе аз предпочитам балкан, че не обичам жеги, но нашия тати твърди, че е полезно.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #129 -: Юли 14, 2011, 11:02:10 am »
Относно морето и бебешката възраст,отново  :? не съм компетентен.Но искам да ви споделя за слънцето!Много е опасно и по-скоро, не ни е приятел ,особено тези дни/а както разбирам и още дълго време /.Аз също не "приритвам" за плажа ,както и Сикса,живеем на морето,но миналата седмица ми се наложи да прекараме един уикенд.Естествено ,че ползвахме всякакви фактори и кремове и чадъри за сянка,но съвсем съм пропуснал да намажа един малък участък накрая на долните си крайници икакто обикновенно ,за тях няма място под сянката./то и чадъра беше малък ,а аз нали съм "голям"  :wink:/и сега насита са много зачервени и изгорели тези места. При това от около час,час и половина престой. Вярно е ,че съм по-светъл,но представете си как ще се отрази това на едно бебе.Много,много трябва да бъдете внимателни. Нека не звуча менторски,просто споделям,при това съвсем пресен пример.Дали отново не е по-добре една консултация с педиатър..??
Относно хомеопатията,аз също бях голям"Тома неверни"! но така и така разполагаме с доктор хомеопат наблизо и няколко пъти съм го молил за съдействие.Не я знам тази медицина как действа-на психооснова ли или наистина има лечебни свойства,но и двата пъти резултата ни беше положителен.Колкото и голяма изненада да беше и за самите ас.А проблемите въобще не бяха за подценяване. Просто се иска малко повече дисциплина,за да не се забравя да се приемат лекарствата по точната схема и търпение.Това е.
п.п. Много благодаря за пожеланията. Много сте мили.надявам се ,че скоро ще се получи ипри нас,но тогава го мислете-независимо ,че всичко е споделено и написано тук,ще видите тогава какво означава"лавина от въпроси" :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #130 -: Юли 14, 2011, 11:18:35 am »
Хаха, Рачо, с твойта лавина ме уби  :lol: От теб и 2 лавини ще приемем  :lol:
Пък на плажа тъкмо си докарал природен вид печен червен рак  :lol:
Ние втора вечер спахме в новата къща. Вече дори предадохме ключовете на старата. Ясно е, че незнам още къде какво има, но малко по малко успявам да натикам багажа. Малките са доволни, вчера като ги взимахме от градинката искаха в новата къща.
Да се изкажа и аз за плажа (то може ли без мен някъде  :lol: ) Първата година като се родиха сме ходили за половин час след 18 часа, колкото баща им да се изкъпе и аз да намокря краката. Винаги са били с бодинца, намазани, под чадъра и с по една тънка пелена, защото винаги спяха, а морския бриз не е за подценяване. Само веднъж сме ходили малко по-рано и то беше извън Варна на място, където морето граничи с горичка и съответно аз и децата бяхме под дърветата.
До годинката те нито са опитвали пясъка, нито водата. Защо гладим, стелиризираме, чистим и т.н. всичко около тях докато са новородени, ако ги изпльоскам в мръсната вода или ги отъркалям в пясъка, който също не е чист... Отделно и аз не съм се мокрила над коленете, защото все пак се кърмихме  :wink:
След годинка вече им носихме басейн под 3 чъдъра, намазани и пак най-късно до 11 и след 17ч. Тази година пак така процедираме. Вече и в морето плуват, но първо ги научих да плюят водата и чак след това ги пуснах с поясите в морето. Ентеровирус не се хваща само от храната, а и от погълната мръсна вода, а децата много обичат да "пият" вода от морето  :wink:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #131 -: Юли 14, 2011, 11:56:36 am »
Момичета, ако някой има повечко опит с повръщания и диария може ли да сподели какво дава в такива случаи?
Хидрасек, хидратин и нар давахме, но отказва да ги пие  :?
Сега е имал голяма пауза без изхождане и баща му му е сложил свещичка вомакур.
Като пийне вода повръща, хапнал е препечена филийка - същата работа. Чайове изобщо не пие.
Само веднъж е бил така преди година, така и не можах да го накарам да пийне нищочко и се измъчи бая няколко дена.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #132 -: Юли 14, 2011, 12:19:34 pm »
Кроки, това е - трябва да се оводнява. Хидратин, на малки глътки, редовно. отказва, не отказва, по глътчица ще натикваш. Вода не давай, само чай. направи чай от джоджен - пресича диарията. да пие на глътки. една глътка, след 5 минути още една и така постоянно....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #133 -: Юли 14, 2011, 12:21:16 pm »
Кроки, това е - трябва да се оводнява. Хидратин, на малки глътки, редовно. отказва, не отказва, по глътчица ще натикваш. Вода не давай, само чай. направи чай от джоджен - пресича диарията. да пие на глътки. една глътка, след 5 минути още една и така постоянно....

Подкрепям!На Митко много му помогна и натриев цитрат за повръщането.Хомеопатичните свещички изобщо...

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #134 -: Юли 14, 2011, 12:21:45 pm »
Коки, има един сока на Хип - хранителна добавка се води при повръщане и диария ОРС се казва. Има упътване на шишенцето. Отделно лечебна Хумана давам аз по много малки количества на няколко пъти. Сухари, солети, с лъжичка чай нар, сока от компот дренки. И Ентерол за р-вото. Ако спре повръщането всичко това може да се пие наведнъж, но при повръщане с лъжичка.
Бяха ни изписали и едни свещички за повръщането, но така и не съм ги ползвала, защото спряха.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #135 -: Юли 14, 2011, 13:11:39 pm »
Хм, чай от джоджан - пресен ли?
Мими ще го търся този сок, че мляко няма да мога да го накарам да пие

Аз еВстествено съм на работа   :? толкова ми е криво, че не мога да си гледам детето, че няма на къде. Само давам инструкции по телефона, на мъжа ми явно и на него му идва в повече...Пффф
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #136 -: Юли 14, 2011, 13:53:22 pm »
Хм, чай от джоджан - пресен ли?
Мими ще го търся този сок, че мляко няма да мога да го накарам да пие
Може и сух да е - примерно: шипки, джоджен и нар може да смесиш.
Сока го купувам от Депо-то.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #137 -: Юли 14, 2011, 15:03:07 pm »
Кроки, чай от джоджен и чай от нар, последния виж в билкова аптека или дрогерия!
Аз лично си я суша от пресен плод есента, жалко, че сте така далече  :?
Бързо възстановяване и подобряване на набора!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #138 -: Юли 14, 2011, 15:25:43 pm »
Емииии,който си има нар-дърво в двора,си суши...!!! :(Другите се ослушваме по билковите аптеки или на пазара! :lol:Виж в Турция го има в изобилие тоя божествен плод!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #139 -: Юли 14, 2011, 15:55:24 pm »
Мише и аз имам нар сушен, няколко лъжички чай е изпил от него.
Пу пу, от обед нещата биват.
Много ви благодаря за съветите