0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #140 -: Юли 14, 2011, 15:58:08 pm »
Коки, дано бързо се оправя Боби.
При нас много помагаше също и чай от листата на мушмола (на вилата имаме дърво само кажи и отивам). Всъщност незнам кое от всичко ни е помогнало най-много защото давам всичко изброено в предните постове:)

Теди, дано повече не се налага да преживявате този ужас и Йосиф е добре.

И аз предното лято не съм водила децата на плаж. Нищо, че сме на 20 минути от плажа. Тази година ще ни е първото море:) Сега се приготвяме и събираме всичко необходимо и като дойде баба Ани цяла седмица ще има лудории по пясъка:) На мен ще ми е много интересно как ще се приберем от плажа:) До там ще се съберем, но после с надутите басейни, шатри, лодки, пояси и топки може за мен да няма място в колата и само да я бутам:)

И тримата в нас са отново със сополи а Алекс сутринта и с малко температура но сега са добре:) Може да е от реимунизацията с Пентаксим вчера.

Бъдете здрави:)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #141 -: Юли 14, 2011, 16:13:17 pm »
 :lol: Дано да е от реимунизацията само!!! Лис,абе вие трябва да взимате на специално концесия  парцел от плажа,щото като се разположите и то няма да има място за платени чадъри и капанчета и концисионера ще загуби!!! :lol: :lol: Да не говорим за специален спасителен пост и медицински център,че такива са изискванията. Но това с връщането от плажа наистина ще е проблем! :? как се бута в тая жега-напрво не мога да си мисля...!? :wink: Ако се наложи,свиркай,ще търсим някакъв варинт! Къде лифт,къде магаре,все нещо ще умуваме...!!! :o
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #142 -: Юли 14, 2011, 16:23:48 pm »
Оф, тая седмица се очертава отвратителна!
Дано оздравяват бързо всички деца!
Против повръщане знам и много помага и сок от компот от кайсии с лъжичка сода за хляб- получава се приятно газирано питие, но  при разстройство няма да е удачно.
Ние нощес пак вдигахме Т, но поне с Нурофен бързо я свалихме, но пък имаме някакво стомашно неразположение- не е точно разстройство, но нещо подобно- много газове и по-редичко ..., но пък на нормални интервали. Минахме на диета- солети, препечен хляб и лечебно мляко. Засега доброволно поема много течности, но предимно вода. Защо не е хубаво при разстройство да се пие вода? За да не се губят соли ли?
За морето и плажа, аз съм ЗА, стига да се проявява разум- тоест плаж късно следобед, никаква обща храна от заведения, недопускане поглъщане на вода от чешмата или морето- такива неща...Йосиф го водихме миналата година през септември, когато вече няма жеги и навалици и изкарахме прекрасни 10 дни- с много сън, розови бузки и отпочинали родители. Живот и здраве, и сега се гласим за септември, но съзнавам, че сега предизвикателството ще е много по-сериозно, защото той си е самостоятелна бойна единица, при това доста по-пъргава от старите си родители,но..да се надяваме, че поне няма да се боледува!.Ако живеехме на морето, със сигурно често щяхме да сме на някой пуст и чист плаж- да не би пясъчника в Парка да е по-хубав? И там пече, а какви чудеса се въдят вътре!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #143 -: Юли 14, 2011, 16:28:16 pm »
Ако живеехме на морето, със сигурно често щяхме да сме на някой пуст и чист плаж- да не би пясъчника в Парка да е по-хубав? И там пече, а какви чудеса се въдят вътре!

Повярвай, такива плажове няма...
Аз затова и моите не съм ги завела на пясъчник. Като видя майките как си хвърлят фасовете вътре и всички улични кучета там са събрани вечер и просто не мога да си представя да ги закарам на такова място. Имат пясъчник в градината, но той се покрива всяка вечер и се чисти постоянно.
Дано бързо да се оправи детето.
Лиско, и твоите мъници дано се оправят. Закачай ремарке на колата и пълни там плажните истории. Като знам ние какъв катун сме на плажа, представям си вие как ще сте  :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #144 -: Юли 14, 2011, 16:30:51 pm »
Инке,къде го видя тоя "чист и пуст"плаж???? 8O Това е само във филма "Плажът% но без Леонардо,май??? :wink: Тия нещао ,май нашето поколение е последното ,което помни и да сме живи и здрави да разказваме и на невярващи внуци! История..х ихи их,ама на почивка винаги си е хубаво!
п.п. има ли тема за почивките???
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #145 -: Юли 14, 2011, 18:28:21 pm »
к(Р)оки, можеш да пробваш и с електролитите на Хумана. Аз давах по една чаена лъжичка на 5-6 минути. После можеш да продължиш с лечебната хумана. Тя на вкус много се доближава до Хумана 3, така че можеш да даваш или като каша или като напитка. Но тя се даваше май поне половин ден след като детето е било само на електролити.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #146 -: Юли 14, 2011, 21:35:03 pm »
Лис, нали си ми обещала и мен да ме водиш на плаж?!  :wink:

Коки, да оздравява бързо Боби!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #147 -: Юли 14, 2011, 22:00:39 pm »
абе хора, аз ще съм "зелена", зелена съм, ама вие съвсем ме взехте на майтап  8O
въобще не съм казала, че бебето ще го водя на плаж, ще си стоят в хотела с баща й, ще се разхождаме рано сутрин и следобед и ще я пазим от слънцето, щото не може дори да я мажем. много ми беше мерак да я топна във водата, но ще изчакам. според мен е по-добре да сме на морето отколкото в центъра на софия, няма начин да отидем на балкан, а ако трябва да сме прецизни, слънцето е дори по-вредно на планината, най-малкото защото се усеща по-малко и е по-високо.

спокойно, няма да си застраша бебето по такъв начин, не ходя на море, за да не ми избяга, а защото за нашето семейство това се оказа най-щадящия бебето вариант - с най-малко пътуване и най baby friendly.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #148 -: Юли 14, 2011, 22:15:02 pm »
Лис, нали си ми обещала и мен да ме водиш на плаж?!  :wink:

Тези дни ще проуча къде ще плажуваме:) и ще се снябда с бодлива тел за да оградя по идея от Рачо лагера ни на плажа:)))))))))

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #149 -: Юли 14, 2011, 22:34:45 pm »
Събери всички билбордове и рекламни винили на Зачатие и заграждай с тях.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #150 -: Юли 14, 2011, 22:54:49 pm »
Чисти и сравнително пусти , поне през юни или  септември, са плажовете на малкото оцелели къмпинги на юг- Корал,Делфин, Арапя, скалите на Варвара, Силистар, Аркутино, както и един таен плаж на юг от Синеморец,но той е за по-големи деца, защото си има ходене по скали и през гора.
На север на къмпинг Космос до Дуранкулак,Крапец, Карадере / по свидетелство на приятели, завърнали се преди дни/. Всички тия места изискват ежедневни преходи с кола, но ние обикновено се позиционираме в Созопол и караме  ок. 20 мин.до Корал или Силистар и  ок. 7-8мин. до Аркутино.
Под чисти разбирам с малко боклуци по пясъка и без  тръби, които да се изливат в морето. В случая с юг гледам и прозрачността на водата, което на север е неприложимо.
Елена, парацетамол за бебета може от 2 месеца нагоре.
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 22:56:57 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #151 -: Юли 14, 2011, 23:52:48 pm »
Чисти и сравнително пусти , поне през юни или  септември, са плажовете на малкото оцелели къмпинги на юг- ... както и един таен плаж на юг от Синеморец,но той е за по-големи деца, защото си има ходене по скали и през гора.

Въх, Inke Tinke, ако става дума за нудисткия плаж през хълмовете от all inclusive хотела с патето, преди две-три години и там се изливаха тръби, понеже въпросното ахритектурно чудо не беше включено в канализацията. Но помня плажа на устието на Велека като много чист и прилежно почистван всеки ден.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #152 -: Юли 14, 2011, 23:55:12 pm »
Инке, на Крапец не може да се ходи преди 1 юли и след 10-ти август някъде. Много е скапано времето. Миналата година бяхме там в края на юни и три дена не спря да ни вали. После мъдро се преместихме на Обзор, където поне времето беше по-читаво.  
По детски спомени в Дуранкулак трудно може да се изкъпе човек, защото май имаше някакви студени течения от Дунав. Майка ми е от едно село, което е наблизо, но ходехме само да се печем.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #153 -: Юли 15, 2011, 00:52:05 am »
две години поред сме ходили на Дуранкулак - ужасно ветровито, на плажа имаше окопи, изкопани от летовниците, за да се крият от вятъра. морето е дълбоко, често бурно и много мътно. сега се чудя защо сме ходили там, ама тогава бяхме млади и други неща сме търсели, явно.. :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #154 -: Юли 15, 2011, 01:08:27 am »
Да си призная, от няколко години на море в България - не съм ходила. Не защото морето и плажовете ни не са супер, точно напротив...просто "околният пейзаж" не ми понася и за мен поне - това никаква почивка не е. :( Шумно, мръсно, навсякъде трещи някаква идиотска музика от заведения пляснати безразборно по плажа. С километри сме вървяли да намерим "пролука" на някой плаж, между две заведения набримчили тонколоните, че да можем да чуваме чат-пат морето... За пияните тийнейджърски компании чужденци, които в нашата държава се държат така, както в техните - не могат и да сънуват - всички сте наясно. Чисто психически се натоварвам просто, а ако сме и с дете - ще откача тотално.
Мислех си за наемане на кемпър, отиване на къмпинг с детето, ама тогава пък в битов план ще видя зор. Като опция с Дани на море и самолет и кола ми се виждат по-добра идея за момента, отколкото родното море, а и във финансов аспект - ако не е по-евтино е за същите пари с по-добри условия.

На този етап сега, с малкия не бих тръгнала където и да е, твърде капризен е, за да изкараме дори подобие на почивка с него. В края на месеца, ще кръщаваме бебе на приятели, които са родом от Шумен, живеят в Лондон и ще си идват за целта... Май в Троян решиха да е кръщенето. Направо отсега ме е страх, като си помисля с нашия каприз как ще пътуваме, как ще реагира да му сменим мястото...пък както не може да реве и киселее с часове  :lol: Дано е в добро настроение за събитието, че иначе - не се виждам. Ако беше "кротко и сговорчиво" дете моето, вероятно щях да съм с други нагласи по тези въпроси, но всеки според хлапето си реагира. Нормално.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #155 -: Юли 15, 2011, 03:20:09 am »
Дуранкулак съм посещавала за последно преди 4 години в средата на август, пак тогава и Крапец, беше много топло, безветрено и спокойно морето, но, както винаги толкова на север мътно, та мътно. Но пък ни наобикаляха делфини!Мои познати, които много години участваха в археологически разкопки в Дуранкулак ми казаха, че имало и още един плаж северно от к-г "Космос", който бил съвсем див и много хубав, но  не съм го пробвала. То през юли течения винаги си има...
Не, Цигу, явно е друго място, защото там тръби със сигурност няма, няма и нудисти.
Ти май говориш за Бутамята? Плажът на Велека е невероятно красив и с чист пясък, но морето е неизползваемо- дълбоко, с ями и течения. В общи линии там спасителите са, за да те пазят да не хукнеш да се къпеш. Толкова е стръмен брегът, че дори крака не можеш да натопиш.
През цялото си детство съм обикаляла северното Черноморие и си спомням с удоволствие само плажовете на Албена и един безумно труднодостъпен плаж под с. Топола преди Каварна.Преди 4 години бяхме на сватба във Варна и решихме да наобиколим местата от детството ми- не намерих път към малкия плаж под с. Топола, но пък какви голф игрища са тропосали по хълмовете!
Аз си обичам юга, защото има все още диви кътчета, а и морето е бистро.
Да, Жбрул, в Гърция  или Турция е дори по-евтино от тук, има и прекрасни места, е малко щипе водата/ мен тя ме интересува,защото заради нея ходя на море/, а и някой път е голяма мътилка, но ме е страх да пътувам в чужбина с детето все още.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #156 -: Юли 15, 2011, 08:47:12 am »
А мен ме е страх да ходя на неохраняем плаж с децата...
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #157 -: Юли 15, 2011, 09:39:31 am »
Хубава тема сте подхванали. Ние сме много доволни от Гърция, вече няколко години ходим там, първо с Деси, след това и с двете. Съвсем различно е, хотелчетата малки, а с огромни добре поддържани полянки, плажа спокоен и чист, с две думи, за деца е повече от добре. Иначе тук ходихме 2 години на станцията на МС която е между Несебър и слънчев бряг. За деца е добре, защото комплекса разполага с 50 декара площ, има си всичко, детски площадки, ресторанти 2-3, сладкарница, детски кът, колички и т.н. Плажа е спокоен, защото е само на станцията, чадърите са по 3-4м. един от друг, и от първия ден си избираш един и си го ползваш до края. Шезлонги и столове също, на символична цена (3 лв.). Така че това е за сега единственото място в Бг, което съм открила и е подходящо и за деца, а не хотелите на плочките и да се чудиш какво да правиш децата по цял ден. Другия въпрос са стомашните вируси, от Гърция, а тази година и от Турция не си хванахме. Защото това да се внимава с храната по морете в никакъв случай не е застраховка, много по-често се получават от водата, защото децата поглъщат въпреки всички обяснения и инструкции да внимават :) Деси преди 2 г., повръща 2 дни, без никакви други симптоми като Т или разстройство, а бяхме на Влас в домашна обстановка, на заведения не се хранехме, но не излизаше от водата и съответно "изпи" морето. :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #158 -: Юли 15, 2011, 10:11:55 am »
Ние на Крапец ходихме миналата седмица на палатки, почти до Дуранкулак.
Толкова бистра и ледена вода не съм виждала, а цял живот на морето живея  :lol: Толкова беше ледена, че даже и мъжете не влязоха да се изкъпят. Иначе плажът е спокоен, място бол, няма навалица. Горичка на 100м от плажа, кеф!

Боби не е повръщал от вчера, но е блед и доста отпаднал  :? И малко го е страх да се храни.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #159 -: Юли 15, 2011, 11:30:49 am »
Айдеее,започнаха  горещниците,така че, пазете се!!!!! :wink: ние миналат седмица бяхме на Лозенец,но и там водата беше много студена.Явно предните дъждовни периоди се отразиха.Сега слушам ,че вече достига до 26 градуса на юг,което си е супер. Последните години/преди кризата де  :wink:/ ходихме в Гърция.Еднво селце срещу Тасос,по-скоро градче,между Кавала и Ксанти.Общо взето на 350 км от Бургас.От София предполагам и по-малко!Обикновено ходим късния май или септември,извън сезон пик.Такова спокойствие,хубав климат,чиста вода и добра кухня не съм виждал.Много добре се чуствах там,а и цените не бяха по-високи от БГ. Уж в хотелче,но с апртаменти,точно срещу плажа,който го дели само малка горичка от някакъв средиземноморски бор/вирее си на пясъка/. За това плащахме по 35 Е на вечер  :) А на плажа два шезлонга и голям чадър+ табла за игра е само срещу две фрапета и една бира/или обратното/на ден= 6-8лв. За това казвам,че още много има да им дишаме праха и на гърците и на турците в туризма ,за жалост.А и с нашите около 400 км крайбрежна ивица направо сме мравчици  в сравнение с тях.
п.п.за лозенец имам добра оферта,но а за две семейства поне./ако нещо съм оспамил,дано не ме трият админите! :wink:/
/www.mamaibebe.com][/url]