0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хайде и аз най-после да пусна една седмична тема, преди детето да стане за женене.  :lol:

Да е топла /но не гореща/, да е морска /за който го огрее/, да е здрава /за абсолютно всички/ и само усмивки и щастливи преживявания да има!


Ще продължа един личен мой въпрос от миналата седмица, че съм на зор.  :oops:

Лидия,  Лиско – благодаря за мненията и съветите. От полза ми е, да знам че някой друг мисли, че трябва да постъпя, или вече е постъпил както и аз възнамерявам.
За новопоявилите се проблеми със свекърва ми – да мълча и да кипя вътрешно и да си трайкам – не ми е вариант. Да се зъбя, крещя, обиждам и от вида – не съм такъв човек. Да допусна намеси в отглеждането на НАШЕТО дете – невъзможно!
Та както винаги и аз си дойдох на „моя си вариант” – да седна и да говоря и обяснявам, откровено и без заобикалки, с надеждата да бъда разбрана. Правилно разбрана много ми се ще.
Сегашният проблем със свеки, ми дойде много изневиделица, честно. Откакто сме заедно със съпругът ми /вече 9-а година/, свекърва ми никога за нищо не се е бъркала и не се е и опитвала даже. Да ме подразни с нещо дребно и недомислено, както сигурно и аз нея – да, живи хора сме, без това няма как, но опити за намеса в живота ни – сериозни, истински, изнервящи – никога!
Откакто се е родил Дани – нямам много време да се вглеждам в света около мен, защото съм втренчена в него и доста неща са ми убегнали май. Тя вижда детето изключително рядко, епизодичните й появи и тъпи изказвания на тема „бебе” - отминавах просто като нещо случайно досега... В последните седмици чак, взех да си давам сметка колко са се променили нещата и, че тя всъщност е решила, че след като вече бебе – има, е „дошъл моментът” да ни се меси в живота, или поне да се опитва да го прави.

Снощи, на моето тържество, когато за 5-и път /в рамките на 20 мин./попита да не би детето да е гладно, въпреки че 100 пъти й се каза кога е ял последно и кога ще огладнее пак...чак ми стана обидно, наистина.
Идваше ми да се обърна и кротко и възпитано да я запитам следното: „Ти имаш ли представа докато бях бременна,  с колко хора съм спорила и съм си залагала главата, че ТИ няма да правиш тъпотиите, които са правили техните свекърви, няма да ръсиш глупости, да се опитваш да се бъркаш и налагаш само за да е на твоето? Знаеш ли колко искрено вярвах, че след като толкова години с теб не съм имала никакви ядове за нищо...не съм допускала, че сега ще се налага да обяснявам, че това дете е НАШЕ, а не твое и ти нямаш думата как ще бъде гледано, възпитавано и каквото и да било?”  Предвид, че не бяхме само семейно – нямаше как да захвана подобна тема, но съвсем скоро – ще.

Днес научавам, че снощи тя е поставила и майка ми в адски нелепа ситуация. :? От ресторанта, майка ми с Дани и количката се прибраха у нас /ние продължихме на  диско/ и свекърва ми се натискала да върви с мама до нас /да не ходела сама/. Така, ама главната цел била познайте каква? На 30 градусовата жега снощи, дето не полъхваше – да завие бебето. 8O Настоявала количката да се спре, извадила пелена и го завила. Майка ми какво да направи? Тя баба и другата и тя баба, да махне пелената и да се заприпират – не става. Опитала да каже, че аз съм казала да не се завива малкия. Отговорът бил, че: „карай , сега нали я няма да види”...  8O 8O 8O Все едно детска градина, акъла ми не го побира просто. Малкият естествено се събудил и разревал на 5-тата минута от жега, а свеки доволно казала: „Аз нали ви казвам, че е гладен, вие – не” /то децата винаги от глад реват естествено/.  :x Та...майка ми ударила бърз ход до нас и спасила Дани от тези „нежни грижи”...

Не знам какво ще правим. :( Ще пробвам с един открит и директен разговор, ако не стане така – ще обръщам „дебелия край”, колкото и да ми е неприятно. И определно – Дани без да съм наоколо – тя няма да го види поне на този етап. За щастие – мъжът ми е изцяло на моето мнение относно детето, но той пък не схваща колко сериозен е наистина проблемът. Тя като се пробваше на него да му дава наклон за бебето – биваше отрязвана и е с: „Не се бъркай как си гледам моето дете” и кляка. Само на моя мъж не мога да му обясня, че аз на НЕГОВАТА майка не мога „да й тегля една майна” както го прави той и тя да кротне, защото не съм й дъщеря, ами снаха и на мен – няма да ми се "размине" така, както на него. Пък и тя хитрува забелязвам напоследък. Когато сме двамата с детето – не се обажда, като сгря, че той няма да е на нейното мнение, ами е все на моето и сега започна да ми дава наклони предимно насаме...

Най-лесно ми е да скръцна със зъби и да „застане мирно”, но мразя да го правя и страшно се надявам да вдене какво й казвам, когато й го кажа, защото другият вариант – би бил неприятен и унизителен за всички ни, но ако не разбере  „с добро” – ще е неизбежен.

Мога да направя компромис за много неща, но за детето си – НЕ и предполагам, че в този форум поне - не би се намерило кой да ме упрекне.
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 02:06:14 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #1 -: Юли 11, 2011, 09:48:30 am »
Спорна и лека седмица на всички!
Jbrul, не само свекървите са така за яденето, да ти кажа. Вчера си бяхме на село и наща щот се лиготи нещо и посяга към всичко по масата диагнозата на етървата беше - "гладна е". Еееей омръзна ми всички да знаят кога и какво иска моето дете. Дето го виждат по веднъж на 2 месеца. Като почна пък да се инати после преди да лапне първата хапка (нормалното ѝ поведение) лафа беше "не ѝ се яде". И това в рамките на има-няма 30 минутки. :lol: А на свеки направих забележка просто, ще ви питам да кажете дали съм права. Аз смятам, че когато дребната се разреве от инат, че ѝ правя/давам/не давам нещо не трябва веднага да се реагира с "ела на баба, баба да я гушне". Тя понякога плаче, защото съм настояла да сложим лигавника примрно. Защо трябва някой друг да я успокоява, след като аз съм я разплакала. Това баща ѝ примерно не си и помисля да го направи, с него сме се разбрали, че ако единия се кара и наказва, другия си трае пред детето поне. Та кажете си мнението и вие.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #2 -: Юли 11, 2011, 09:51:32 am »
Здрава седмица и от нас!
Jbrul, аз не бих търпяла това положение - честно. Говори открито, а ако следващия път издебне да го няма мъжа ти, акжи и само "Кажи го на сина си, ако мисли и той като теб, тогава"  :wink:
Нашата одисея по преместването започна... Надявам се да се оправим бързо, че... За капак колата се развали, та и ремонт трябва да правим и сега ще мъкнем багажите с малката кола.
Пък седмична аз още не съм пуснала, може би на абитуриентския им бал ще пусна  :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #3 -: Юли 11, 2011, 10:02:08 am »
Хубава седмица и от нас.
Да не ви дразня, но на морето жегата се понася. Духа прекрасен летен ветрец, хората са по-усмихнати от обикновено и на човек малко му се отпуска душата:))))))

Пете, аз категорично съм забранила когато някой от тримата се тръшка да му се обръща внимание и да се гушка. Свекърва ми опита няколко пъти, защото и е жал(както и на мен) но с 3 помолвания разбра, че съм права. А и е достатъчно, че след като децата са с едната или другата баба после има 1 час в който ми се качват не на главата ами..., та когато съм позволявала все пак да се успокои някой, който реве от инат и кривотия, че не е станала на неговата, после нито иска да яде, нито да спи, нито да го гушнеш, нито да го оставиш...никой не знае какво иска:)
Гледай си детето както и досега пък да ти се сърди който иска.

Мими, лоша работа с колата. Дано се подредят нещата.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #4 -: Юли 11, 2011, 10:39:52 am »
Здравейте и от нас,здрава и усмихната седмица!Макар че ние от събота насам сме с кашлица и зачервено гърло-изписаха ни антибиотик ЦЕК и сироп,но да се надяваме че само с толкова ще се разминем,забравих да питам педиатарката колко време да давам лекарствата-случайно някой да знае :wink:

Жбул нашите свекърви да не са сестри :)мойта в началото беше подхванала"Аууу моя син горкия работи само за памперси и храна за бебето" и това в продължение на месец го казва пред хората които идваха да видят бебо!А дето го чакахме 6 год,това не си спомня,сега е на тема защо съм го обличала само с боди,тези изкълчените работи му били стягали,сякаш аз не мога да преценя дали му е малко :o,защо съм му хвърляла млякото което оставало,преди месец дедето се гърчи от колики-а тя гладен е,казвам и че не е от глад,но тя нейното си знае,по нейно време нямало такива работи, и още много други изказвания това всеки божи ден,намира какво да каже,дори си мисля че бебо заради нея изтина-беше изпотен в количката и ревна,а тя веднага го взе на ръце и го лъхна вятъра,нооо стига с моята свекърва,трябват ни здрави нерви май :D

Лек ден на всички мамчета,ааа аз мога ли да изкарам бебо за малко навън или да изчакам да се оправи?

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #5 -: Юли 11, 2011, 11:14:30 am »
изписаха ни антибиотик ЦЕК и сироп,но да се надяваме че само с толкова ще се разминем,забравих да питам педиатарката колко време да давам лекарствата-случайно някой да знае :wink:

topsi, ще ти се карам :)

това не е маловажно нещо, та да питаш така небрежно из форумите дали случайно някой знае колко време да даваш лекарство за болното ти бебе, предписано от лекар. нито сме лекари, нито сме преглеждали бебето!
от обща култура ще ти кажа, че антибиотик се пие минимум 7 дни или повече, по преценка на лекаря. обади се на педиатърката и попитай колко да пиете лекарствата. редно е било тя да ти каже това, а ти си запомни за друг път да питаш това винаги.
те много бързат да пишат и да бягат, твоя задача е да си изясниш всичко подробно около лечението - кога, ка, колко - и тогава да напуснеш кабинета.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #6 -: Юли 11, 2011, 11:34:11 am »
По повод антибиотика и аз съм на същия.Сутринта цъфнах със гнойна ангина след цяла нощ температура и чувство че ще мра :lol:.Сутринта се надрусах с течен аналгин,че да мога да си погледна децата.Иначе до тоалетна не можех да ида :?.
Мими,леко пренасяне!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #7 -: Юли 11, 2011, 12:33:59 pm »
Хубава, прохладна и най-вече здрава седмица!
За нас започна с кошмарна нощ - аз съм спала не повече от 2 часа, а малкият -8- жегата просто ни видя сметката! И без това напоследък страдам от безсъние, а дребното подскача из леглото като ужилено и вече всяка нощ пада и се събужда и после няма заспиване по 2 часа...Плаче насън...вече не знам какво да правя- педиатърката свива рамене и казва, че сигурно са зъби, а аз на тях вече не мога да им хвана края- непрекъснато никнат поне по два наведнъж.Както на годинка нямаше нито един, сега е вече с 14!И все по няколко никнаха!
Свекървите...Явно участват във всемирен заговор за терор над снахите! И моята преди да се роди детето беше най-милият и разбран човек на света- много уважаваше мнението ми, то бяха обеди, разходки, подаръци...Откакто се роди детето все едно я подмениха! За всичко спори, тропа с крак/ това буквално!/, прави точно това ,което й казвам да не прави, имахме уговорка, че ще се върна на работа за по два дни в седмицата ако тя го гледа тогава, защото аз не мога да отсъствам от работа без да си намеря заместник...В началото на май ми заяви, че в края на месеца ще пътува за три седмици, та да си направя сметката...Няма да се впускам в подробности какви нерви и кошмари ми струваше реорганизацията...Сега се готви да изчезне за цяло лято- добре,че аз поне през лятото не съм на работа.
Та, явно в едно училище ходят всичките!
Парси, бързо оздравяване!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #8 -: Юли 11, 2011, 12:41:55 pm »
Хехехе, темата с промяната на свекървите след раждането на детето явно е класика. Обаче моята търпи регрес в последно време и се връща към старото положение, което много повече ми харесва. В интерес на истината, тя не е стигала до толкова агресивни опити за намеса и винаги, ама винаги ми е искала подробни инструкции, когато й оставям Бобо, и ги е следвала неотклонно. Проблеми ще ми създава с разглезване в бъдеще, аз си ги знам какви ще бъдат, тъй като имаме опит от големите деца на мъжа ми. Но там ще се противодейства по друг начин.
Пешек, абсолютно те разбирам и съм 100% на твоето мнение - когато родителите настояват за нещо, а детето се тръшка, всички останали трябва да си траят. Има си начин бабата или който и да е друг да ти каже, че не е съгласен - насаме, после. Но не и да се правят демонстрации пред детето и да се успокоява по този начин.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #9 -: Юли 11, 2011, 12:44:32 pm »
Jbrul няма да стане с добро. Опитай другия край на тоягата, иначе няма отърване.
Топси обади се и питай антибиотика колко време да се пие.

Ники няма вирус, явно онзи ден нещо му е подразнило стомахчето. На закуска след обед хапна диня и нектарини и явно много баласта е станала. Тия дни е само на банани и нектарини, днес ще опитам с пъпеша, явно динята не му понесе.

Аз направих голяма глупост :oops: Чак ме е срам да кажа :oops: Дадох му две бебешки лъжичкоа таратор и познайте - пристъпите пак се появиха. Рядко и слаби, но се проявиха. Поддадох се аз на свекърските увещания и сега ми е гузно. Но поне тя се убеди, че наистина киселото мляко е алерген.

Уффф, това предполага ли, че ще имаме АБКМ?

Моля за още един съвет. Счупих нокът на крака много лошо и нито е да го махна, нито е  да го оставя, а ако го закача боли. Имате ли идея какво се прави?
[/url][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #10 -: Юли 11, 2011, 12:47:43 pm »
Вени, залепи крайчето с моментно лепило  докато израсте :wink:  При мен върши идеална работа, защото съм с много твърди нокти на ръцете и като се чупят се чупят в месото.
За малкия, все още не е сезона нито на нектарините, нито на пъпешите и дините. Изчакай малко. Това, че ги има на пазара, не означава че трябва да се дават и на децата. Все още има череши.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #11 -: Юли 11, 2011, 12:52:16 pm »
Черешите ги плюе :(
Как така с моментно лепило?В смисъл той още има връзка с месото?Или отгоре да го намажа?
[/url][/url]
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #12 -: Юли 11, 2011, 12:54:46 pm »
Жаси, мажи отгоре, да попадне в цепнатината и притисни (ама гледай да не залепне и това, с което притискаш).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #13 -: Юли 11, 2011, 12:58:54 pm »
Черешите ги плюе :(
Как така с моментно лепило?В смисъл той още има връзка с месото?Или отгоре да го намажа?
Черешите можеш да ги пасираш с банан (моите обожаваха така) с 1-2 лъжички каша вътре.
Лепилото - Капчица, Каникулит - мажеш отгоре и натискаш с нокъта на ръката примерно.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #14 -: Юли 11, 2011, 13:23:22 pm »
jasmin_veni, аз бих посъветвала, ако имаш възможност - иди на хирург да види нокътя. моят мъж от подобна случка си докара лошо възпаление, което после лекува около месец.
по-добре да се разкараш напразно, отколкото да береш ядове после.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #15 -: Юли 11, 2011, 13:55:15 pm »
Вени, ако успееш да задържиш обикновена лепенка пробвай. Иначе, поне е лято и се ходи основно бос, но ако те дразни ... пробвай някак да го залепиш. И отиди да го погледне лекар наистина.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #16 -: Юли 11, 2011, 15:18:25 pm »
Поздрави от къкрещия и огнен Юг!
Топло е та чак страшно, днес за миг подгънах краката...хем бе 11 часа!
Сега до 18 вътре после под едни дървета ги извеждам, та Лисано не ме дразни с бриза! :kiss:

Мими, леко пренасяне и нанасяне, ти си бойна булка, строева на групата
и всичко ще е готово за нула време!

Жаси, нека те види лекар, ако е сериозно и надълбоко!

Парси, много неприятно висока Т в това време, дано бързо да премине и твоето неразположение!

Жбрулче, тежка тема, хич не ми се захваща, но ако можеш постави ясно нещата,
ако не тежки дни те чакат, аз така се впрягам напоследък, че сама не се понасям!
През по-голямата част от лятото трудно-лесно съм сама с двамата
+ батко на 12 и да ти кажа-екстра съм!
Припадам по градинките, ама много важно!Не се оплаквам, толкова помощ съм получила,
но има теми и моменти дето не ми харесват!В името на общото добруване
правя компромиси, а и тя знае, че решенията за децата взимаме ние и не го забравя!
Дори да не е съгласна с нещо за всичко пита!Мрънкането го подминавам лекинко....
Иначе слизам на нейното ниво, а не бива!

Спокоен ден на всички, тука е такова бойно поле с тоя строеж,
как не се свариха тея хора, направо незнам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #17 -: Юли 11, 2011, 15:45:35 pm »
Като сте продължили темата със свекървите да се включа и аз. Тя моята е супер в по-голямата част от времето, ноподозирам че това и коства много усилия и стискане на зъби  :lol:
Боби беше с пневмония и тя звъни да пита каво е казал лекаря, как е детето и т.н. /говори с мъжа ми/ След като е разбрала каква е диагнозата е казала, че сигурно го държим на студено у дома и за това се е разболял. Ама и мъжът ми не остава длъжен - при следващото звънене от нейна страна и питане как е детето, той и отговаря - А, изкъпахме го и сме отворили терасата сега да стане хубаво течение  :lol:  :lol: :lol: След това тя беше сърдита една седмица, а мъжът ми - две. Накрая трябваше аз да ги сдобрявам.

Ние се върнахме от първите си палатки с Боби. Беше супер, на детето му хареса много.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #18 -: Юли 11, 2011, 15:58:26 pm »
Цитат от миналата седмица на z22-

"Като стана дума за столчета за кола,ние вече наложително трябва да сменяме на Жорко стола.
Пообиколихме тук таме ,но нещо не мога да харесам.
Дайте съвет,какви са вашите столчета - трябва ми от тези до 36 кг.
Искам да е стабилен и много важно - материята да не запарва.
Ей само изкуственяци продават ."


Зори, аз след умуване, гледане и ровене се спрях на ТОЗИ.
Поръчах го, но ми се обадиха, че в момента имат само една мостра
и ако желая могат да ми доставят ТОЗИ, на цената на първия!
При покупка над 300лв доставката е безплатна!
Приех и изобщо не съжалявам, макар цената му да не е никак малка,
но е много сигурен и на първите места в краш тестовете за миналата година.
На Митака му е много удобно, спа си до морето и на обратно пак!
Материята е мека и не запарява.

Кроки браво на вас, много ми се ще и на мен един балкан да направим,
дано имаме тази възможност!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #19 -: Юли 11, 2011, 16:27:41 pm »
Най-добрата свекърва е тази дето е май най-далеч  :D
Шегичка ама май има и доза истина.Моята свеки е доста далече от нас.На цели 4000 км :) Ама и да ви кажа и близо да е тя не е от хората дето много се месят..Обаче майка ми напоследък изперка нещо мисля :) Хвана я слънцето жената ли,какво... Обаче напоследък все по-сериозно си мисля да подхвана "голямата тема".Излизаме-взе ли му шапката,в количката-пекат му се краката,духа леко-носиш ли нещо да го завиеш..АААааа взех вече да подивявам аз.И за къпането преди мърмореше..Че много се пличкал във водата и тя изстивала..:) Е кажете ми сега кой ми е по черен на моменти :) Ама ще се оправя-аз като имам нещо и си го казвам .
Сиси и аз като всички мисля че е най-добре да си кажете какво искате една от друга.. :) Ще ви олекне и на двете :) Лек ден милички  и спорна седмица.