0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хайде и аз най-после да пусна една седмична тема, преди детето да стане за женене.  :lol:

Да е топла /но не гореща/, да е морска /за който го огрее/, да е здрава /за абсолютно всички/ и само усмивки и щастливи преживявания да има!


Ще продължа един личен мой въпрос от миналата седмица, че съм на зор.  :oops:

Лидия,  Лиско – благодаря за мненията и съветите. От полза ми е, да знам че някой друг мисли, че трябва да постъпя, или вече е постъпил както и аз възнамерявам.
За новопоявилите се проблеми със свекърва ми – да мълча и да кипя вътрешно и да си трайкам – не ми е вариант. Да се зъбя, крещя, обиждам и от вида – не съм такъв човек. Да допусна намеси в отглеждането на НАШЕТО дете – невъзможно!
Та както винаги и аз си дойдох на „моя си вариант” – да седна и да говоря и обяснявам, откровено и без заобикалки, с надеждата да бъда разбрана. Правилно разбрана много ми се ще.
Сегашният проблем със свеки, ми дойде много изневиделица, честно. Откакто сме заедно със съпругът ми /вече 9-а година/, свекърва ми никога за нищо не се е бъркала и не се е и опитвала даже. Да ме подразни с нещо дребно и недомислено, както сигурно и аз нея – да, живи хора сме, без това няма как, но опити за намеса в живота ни – сериозни, истински, изнервящи – никога!
Откакто се е родил Дани – нямам много време да се вглеждам в света около мен, защото съм втренчена в него и доста неща са ми убегнали май. Тя вижда детето изключително рядко, епизодичните й появи и тъпи изказвания на тема „бебе” - отминавах просто като нещо случайно досега... В последните седмици чак, взех да си давам сметка колко са се променили нещата и, че тя всъщност е решила, че след като вече бебе – има, е „дошъл моментът” да ни се меси в живота, или поне да се опитва да го прави.

Снощи, на моето тържество, когато за 5-и път /в рамките на 20 мин./попита да не би детето да е гладно, въпреки че 100 пъти й се каза кога е ял последно и кога ще огладнее пак...чак ми стана обидно, наистина.
Идваше ми да се обърна и кротко и възпитано да я запитам следното: „Ти имаш ли представа докато бях бременна,  с колко хора съм спорила и съм си залагала главата, че ТИ няма да правиш тъпотиите, които са правили техните свекърви, няма да ръсиш глупости, да се опитваш да се бъркаш и налагаш само за да е на твоето? Знаеш ли колко искрено вярвах, че след като толкова години с теб не съм имала никакви ядове за нищо...не съм допускала, че сега ще се налага да обяснявам, че това дете е НАШЕ, а не твое и ти нямаш думата как ще бъде гледано, възпитавано и каквото и да било?”  Предвид, че не бяхме само семейно – нямаше как да захвана подобна тема, но съвсем скоро – ще.

Днес научавам, че снощи тя е поставила и майка ми в адски нелепа ситуация. :? От ресторанта, майка ми с Дани и количката се прибраха у нас /ние продължихме на  диско/ и свекърва ми се натискала да върви с мама до нас /да не ходела сама/. Така, ама главната цел била познайте каква? На 30 градусовата жега снощи, дето не полъхваше – да завие бебето. 8O Настоявала количката да се спре, извадила пелена и го завила. Майка ми какво да направи? Тя баба и другата и тя баба, да махне пелената и да се заприпират – не става. Опитала да каже, че аз съм казала да не се завива малкия. Отговорът бил, че: „карай , сега нали я няма да види”...  8O 8O 8O Все едно детска градина, акъла ми не го побира просто. Малкият естествено се събудил и разревал на 5-тата минута от жега, а свеки доволно казала: „Аз нали ви казвам, че е гладен, вие – не” /то децата винаги от глад реват естествено/.  :x Та...майка ми ударила бърз ход до нас и спасила Дани от тези „нежни грижи”...

Не знам какво ще правим. :( Ще пробвам с един открит и директен разговор, ако не стане така – ще обръщам „дебелия край”, колкото и да ми е неприятно. И определно – Дани без да съм наоколо – тя няма да го види поне на този етап. За щастие – мъжът ми е изцяло на моето мнение относно детето, но той пък не схваща колко сериозен е наистина проблемът. Тя като се пробваше на него да му дава наклон за бебето – биваше отрязвана и е с: „Не се бъркай как си гледам моето дете” и кляка. Само на моя мъж не мога да му обясня, че аз на НЕГОВАТА майка не мога „да й тегля една майна” както го прави той и тя да кротне, защото не съм й дъщеря, ами снаха и на мен – няма да ми се "размине" така, както на него. Пък и тя хитрува забелязвам напоследък. Когато сме двамата с детето – не се обажда, като сгря, че той няма да е на нейното мнение, ами е все на моето и сега започна да ми дава наклони предимно насаме...

Най-лесно ми е да скръцна със зъби и да „застане мирно”, но мразя да го правя и страшно се надявам да вдене какво й казвам, когато й го кажа, защото другият вариант – би бил неприятен и унизителен за всички ни, но ако не разбере  „с добро” – ще е неизбежен.

Мога да направя компромис за много неща, но за детето си – НЕ и предполагам, че в този форум поне - не би се намерило кой да ме упрекне.
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 02:06:14 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #1 -: Юли 11, 2011, 09:48:30 am »
Спорна и лека седмица на всички!
Jbrul, не само свекървите са така за яденето, да ти кажа. Вчера си бяхме на село и наща щот се лиготи нещо и посяга към всичко по масата диагнозата на етървата беше - "гладна е". Еееей омръзна ми всички да знаят кога и какво иска моето дете. Дето го виждат по веднъж на 2 месеца. Като почна пък да се инати после преди да лапне първата хапка (нормалното ѝ поведение) лафа беше "не ѝ се яде". И това в рамките на има-няма 30 минутки. :lol: А на свеки направих забележка просто, ще ви питам да кажете дали съм права. Аз смятам, че когато дребната се разреве от инат, че ѝ правя/давам/не давам нещо не трябва веднага да се реагира с "ела на баба, баба да я гушне". Тя понякога плаче, защото съм настояла да сложим лигавника примрно. Защо трябва някой друг да я успокоява, след като аз съм я разплакала. Това баща ѝ примерно не си и помисля да го направи, с него сме се разбрали, че ако единия се кара и наказва, другия си трае пред детето поне. Та кажете си мнението и вие.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #2 -: Юли 11, 2011, 09:51:32 am »
Здрава седмица и от нас!
Jbrul, аз не бих търпяла това положение - честно. Говори открито, а ако следващия път издебне да го няма мъжа ти, акжи и само "Кажи го на сина си, ако мисли и той като теб, тогава"  :wink:
Нашата одисея по преместването започна... Надявам се да се оправим бързо, че... За капак колата се развали, та и ремонт трябва да правим и сега ще мъкнем багажите с малката кола.
Пък седмична аз още не съм пуснала, може би на абитуриентския им бал ще пусна  :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #3 -: Юли 11, 2011, 10:02:08 am »
Хубава седмица и от нас.
Да не ви дразня, но на морето жегата се понася. Духа прекрасен летен ветрец, хората са по-усмихнати от обикновено и на човек малко му се отпуска душата:))))))

Пете, аз категорично съм забранила когато някой от тримата се тръшка да му се обръща внимание и да се гушка. Свекърва ми опита няколко пъти, защото и е жал(както и на мен) но с 3 помолвания разбра, че съм права. А и е достатъчно, че след като децата са с едната или другата баба после има 1 час в който ми се качват не на главата ами..., та когато съм позволявала все пак да се успокои някой, който реве от инат и кривотия, че не е станала на неговата, после нито иска да яде, нито да спи, нито да го гушнеш, нито да го оставиш...никой не знае какво иска:)
Гледай си детето както и досега пък да ти се сърди който иска.

Мими, лоша работа с колата. Дано се подредят нещата.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #4 -: Юли 11, 2011, 10:39:52 am »
Здравейте и от нас,здрава и усмихната седмица!Макар че ние от събота насам сме с кашлица и зачервено гърло-изписаха ни антибиотик ЦЕК и сироп,но да се надяваме че само с толкова ще се разминем,забравих да питам педиатарката колко време да давам лекарствата-случайно някой да знае :wink:

Жбул нашите свекърви да не са сестри :)мойта в началото беше подхванала"Аууу моя син горкия работи само за памперси и храна за бебето" и това в продължение на месец го казва пред хората които идваха да видят бебо!А дето го чакахме 6 год,това не си спомня,сега е на тема защо съм го обличала само с боди,тези изкълчените работи му били стягали,сякаш аз не мога да преценя дали му е малко :o,защо съм му хвърляла млякото което оставало,преди месец дедето се гърчи от колики-а тя гладен е,казвам и че не е от глад,но тя нейното си знае,по нейно време нямало такива работи, и още много други изказвания това всеки божи ден,намира какво да каже,дори си мисля че бебо заради нея изтина-беше изпотен в количката и ревна,а тя веднага го взе на ръце и го лъхна вятъра,нооо стига с моята свекърва,трябват ни здрави нерви май :D

Лек ден на всички мамчета,ааа аз мога ли да изкарам бебо за малко навън или да изчакам да се оправи?

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #5 -: Юли 11, 2011, 11:14:30 am »
изписаха ни антибиотик ЦЕК и сироп,но да се надяваме че само с толкова ще се разминем,забравих да питам педиатарката колко време да давам лекарствата-случайно някой да знае :wink:

topsi, ще ти се карам :)

това не е маловажно нещо, та да питаш така небрежно из форумите дали случайно някой знае колко време да даваш лекарство за болното ти бебе, предписано от лекар. нито сме лекари, нито сме преглеждали бебето!
от обща култура ще ти кажа, че антибиотик се пие минимум 7 дни или повече, по преценка на лекаря. обади се на педиатърката и попитай колко да пиете лекарствата. редно е било тя да ти каже това, а ти си запомни за друг път да питаш това винаги.
те много бързат да пишат и да бягат, твоя задача е да си изясниш всичко подробно около лечението - кога, ка, колко - и тогава да напуснеш кабинета.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #6 -: Юли 11, 2011, 11:34:11 am »
По повод антибиотика и аз съм на същия.Сутринта цъфнах със гнойна ангина след цяла нощ температура и чувство че ще мра :lol:.Сутринта се надрусах с течен аналгин,че да мога да си погледна децата.Иначе до тоалетна не можех да ида :?.
Мими,леко пренасяне!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #7 -: Юли 11, 2011, 12:33:59 pm »
Хубава, прохладна и най-вече здрава седмица!
За нас започна с кошмарна нощ - аз съм спала не повече от 2 часа, а малкият -8- жегата просто ни видя сметката! И без това напоследък страдам от безсъние, а дребното подскача из леглото като ужилено и вече всяка нощ пада и се събужда и после няма заспиване по 2 часа...Плаче насън...вече не знам какво да правя- педиатърката свива рамене и казва, че сигурно са зъби, а аз на тях вече не мога да им хвана края- непрекъснато никнат поне по два наведнъж.Както на годинка нямаше нито един, сега е вече с 14!И все по няколко никнаха!
Свекървите...Явно участват във всемирен заговор за терор над снахите! И моята преди да се роди детето беше най-милият и разбран човек на света- много уважаваше мнението ми, то бяха обеди, разходки, подаръци...Откакто се роди детето все едно я подмениха! За всичко спори, тропа с крак/ това буквално!/, прави точно това ,което й казвам да не прави, имахме уговорка, че ще се върна на работа за по два дни в седмицата ако тя го гледа тогава, защото аз не мога да отсъствам от работа без да си намеря заместник...В началото на май ми заяви, че в края на месеца ще пътува за три седмици, та да си направя сметката...Няма да се впускам в подробности какви нерви и кошмари ми струваше реорганизацията...Сега се готви да изчезне за цяло лято- добре,че аз поне през лятото не съм на работа.
Та, явно в едно училище ходят всичките!
Парси, бързо оздравяване!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #8 -: Юли 11, 2011, 12:41:55 pm »
Хехехе, темата с промяната на свекървите след раждането на детето явно е класика. Обаче моята търпи регрес в последно време и се връща към старото положение, което много повече ми харесва. В интерес на истината, тя не е стигала до толкова агресивни опити за намеса и винаги, ама винаги ми е искала подробни инструкции, когато й оставям Бобо, и ги е следвала неотклонно. Проблеми ще ми създава с разглезване в бъдеще, аз си ги знам какви ще бъдат, тъй като имаме опит от големите деца на мъжа ми. Но там ще се противодейства по друг начин.
Пешек, абсолютно те разбирам и съм 100% на твоето мнение - когато родителите настояват за нещо, а детето се тръшка, всички останали трябва да си траят. Има си начин бабата или който и да е друг да ти каже, че не е съгласен - насаме, после. Но не и да се правят демонстрации пред детето и да се успокоява по този начин.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #9 -: Юли 11, 2011, 12:44:32 pm »
Jbrul няма да стане с добро. Опитай другия край на тоягата, иначе няма отърване.
Топси обади се и питай антибиотика колко време да се пие.

Ники няма вирус, явно онзи ден нещо му е подразнило стомахчето. На закуска след обед хапна диня и нектарини и явно много баласта е станала. Тия дни е само на банани и нектарини, днес ще опитам с пъпеша, явно динята не му понесе.

Аз направих голяма глупост :oops: Чак ме е срам да кажа :oops: Дадох му две бебешки лъжичкоа таратор и познайте - пристъпите пак се появиха. Рядко и слаби, но се проявиха. Поддадох се аз на свекърските увещания и сега ми е гузно. Но поне тя се убеди, че наистина киселото мляко е алерген.

Уффф, това предполага ли, че ще имаме АБКМ?

Моля за още един съвет. Счупих нокът на крака много лошо и нито е да го махна, нито е  да го оставя, а ако го закача боли. Имате ли идея какво се прави?
[/url][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #10 -: Юли 11, 2011, 12:47:43 pm »
Вени, залепи крайчето с моментно лепило  докато израсте :wink:  При мен върши идеална работа, защото съм с много твърди нокти на ръцете и като се чупят се чупят в месото.
За малкия, все още не е сезона нито на нектарините, нито на пъпешите и дините. Изчакай малко. Това, че ги има на пазара, не означава че трябва да се дават и на децата. Все още има череши.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #11 -: Юли 11, 2011, 12:52:16 pm »
Черешите ги плюе :(
Как така с моментно лепило?В смисъл той още има връзка с месото?Или отгоре да го намажа?
[/url][/url]
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #12 -: Юли 11, 2011, 12:54:46 pm »
Жаси, мажи отгоре, да попадне в цепнатината и притисни (ама гледай да не залепне и това, с което притискаш).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #13 -: Юли 11, 2011, 12:58:54 pm »
Черешите ги плюе :(
Как така с моментно лепило?В смисъл той още има връзка с месото?Или отгоре да го намажа?
Черешите можеш да ги пасираш с банан (моите обожаваха така) с 1-2 лъжички каша вътре.
Лепилото - Капчица, Каникулит - мажеш отгоре и натискаш с нокъта на ръката примерно.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #14 -: Юли 11, 2011, 13:23:22 pm »
jasmin_veni, аз бих посъветвала, ако имаш възможност - иди на хирург да види нокътя. моят мъж от подобна случка си докара лошо възпаление, което после лекува около месец.
по-добре да се разкараш напразно, отколкото да береш ядове после.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #15 -: Юли 11, 2011, 13:55:15 pm »
Вени, ако успееш да задържиш обикновена лепенка пробвай. Иначе, поне е лято и се ходи основно бос, но ако те дразни ... пробвай някак да го залепиш. И отиди да го погледне лекар наистина.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #16 -: Юли 11, 2011, 15:18:25 pm »
Поздрави от къкрещия и огнен Юг!
Топло е та чак страшно, днес за миг подгънах краката...хем бе 11 часа!
Сега до 18 вътре после под едни дървета ги извеждам, та Лисано не ме дразни с бриза! :kiss:

Мими, леко пренасяне и нанасяне, ти си бойна булка, строева на групата
и всичко ще е готово за нула време!

Жаси, нека те види лекар, ако е сериозно и надълбоко!

Парси, много неприятно висока Т в това време, дано бързо да премине и твоето неразположение!

Жбрулче, тежка тема, хич не ми се захваща, но ако можеш постави ясно нещата,
ако не тежки дни те чакат, аз така се впрягам напоследък, че сама не се понасям!
През по-голямата част от лятото трудно-лесно съм сама с двамата
+ батко на 12 и да ти кажа-екстра съм!
Припадам по градинките, ама много важно!Не се оплаквам, толкова помощ съм получила,
но има теми и моменти дето не ми харесват!В името на общото добруване
правя компромиси, а и тя знае, че решенията за децата взимаме ние и не го забравя!
Дори да не е съгласна с нещо за всичко пита!Мрънкането го подминавам лекинко....
Иначе слизам на нейното ниво, а не бива!

Спокоен ден на всички, тука е такова бойно поле с тоя строеж,
как не се свариха тея хора, направо незнам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #17 -: Юли 11, 2011, 15:45:35 pm »
Като сте продължили темата със свекървите да се включа и аз. Тя моята е супер в по-голямата част от времето, ноподозирам че това и коства много усилия и стискане на зъби  :lol:
Боби беше с пневмония и тя звъни да пита каво е казал лекаря, как е детето и т.н. /говори с мъжа ми/ След като е разбрала каква е диагнозата е казала, че сигурно го държим на студено у дома и за това се е разболял. Ама и мъжът ми не остава длъжен - при следващото звънене от нейна страна и питане как е детето, той и отговаря - А, изкъпахме го и сме отворили терасата сега да стане хубаво течение  :lol:  :lol: :lol: След това тя беше сърдита една седмица, а мъжът ми - две. Накрая трябваше аз да ги сдобрявам.

Ние се върнахме от първите си палатки с Боби. Беше супер, на детето му хареса много.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #18 -: Юли 11, 2011, 15:58:26 pm »
Цитат от миналата седмица на z22-

"Като стана дума за столчета за кола,ние вече наложително трябва да сменяме на Жорко стола.
Пообиколихме тук таме ,но нещо не мога да харесам.
Дайте съвет,какви са вашите столчета - трябва ми от тези до 36 кг.
Искам да е стабилен и много важно - материята да не запарва.
Ей само изкуственяци продават ."


Зори, аз след умуване, гледане и ровене се спрях на ТОЗИ.
Поръчах го, но ми се обадиха, че в момента имат само една мостра
и ако желая могат да ми доставят ТОЗИ, на цената на първия!
При покупка над 300лв доставката е безплатна!
Приех и изобщо не съжалявам, макар цената му да не е никак малка,
но е много сигурен и на първите места в краш тестовете за миналата година.
На Митака му е много удобно, спа си до морето и на обратно пак!
Материята е мека и не запарява.

Кроки браво на вас, много ми се ще и на мен един балкан да направим,
дано имаме тази възможност!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #19 -: Юли 11, 2011, 16:27:41 pm »
Най-добрата свекърва е тази дето е май най-далеч  :D
Шегичка ама май има и доза истина.Моята свеки е доста далече от нас.На цели 4000 км :) Ама и да ви кажа и близо да е тя не е от хората дето много се месят..Обаче майка ми напоследък изперка нещо мисля :) Хвана я слънцето жената ли,какво... Обаче напоследък все по-сериозно си мисля да подхвана "голямата тема".Излизаме-взе ли му шапката,в количката-пекат му се краката,духа леко-носиш ли нещо да го завиеш..АААааа взех вече да подивявам аз.И за къпането преди мърмореше..Че много се пличкал във водата и тя изстивала..:) Е кажете ми сега кой ми е по черен на моменти :) Ама ще се оправя-аз като имам нещо и си го казвам .
Сиси и аз като всички мисля че е най-добре да си кажете какво искате една от друга.. :) Ще ви олекне и на двете :) Лек ден милички  и спорна седмица.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #20 -: Юли 11, 2011, 16:39:16 pm »
аз пак ще кажа, не за първи път - дайте ги насам тия досадни свекърви, дето само искат да ви натрапват грижите си за детето и изобщо. аз мога да поема до три такива. на смени ще ги редувам.

шегата настрана, да не ви дава господ да останете без никаква помощ и отмяна, дори за час. тогава ще започнете да мислите по-омекотено по темата за досадните роднини.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #21 -: Юли 11, 2011, 17:22:24 pm »
Мише, ние сме със Сайбекс, аз съм много доволна, даже след време мога да го разделя стола и да остане подложка. Мъжа ми след много четене, търсене, ровене по краш тестове, поръча тоя модел и той. Много добър избор.
По въпроса за свекървите, аз съм го казвала отдавна, но от както не е между нас, много ми е добре, спестила съм си голяма част от проблемите. Майка ми прави това, което трябва и което аз кажа. Оставям децата без проблеми, без да се замисля ще се изпълнят ли инструкциите или не. Ако има нещо неясно, звъни и пита.
Работата е в говоренето - нещата рано или късно се изясняват и се оправят. Иначе не става. Щом мъжете ви са на ваша страна, като има проблем, сядате заедно с тях и свеки и говорите пред двамата. За да не се получи по-кофти ситуация. Моята се опита да ми се кара по телефона, да говори пред мъжа ми, той само каза - аз съм си я избрал, аз живея с нея, съгласен съм с нея, нямаш работа да ни се месиш и така. Говорете пред мъжете си, за да не стане проблем.
Джам, понякога е по-добре да нямаш помощ пред това, да ти пречат и да те тормозят...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #22 -: Юли 11, 2011, 17:28:42 pm »
шегата настрана, да не ви дава господ да останете без никаква помощ и отмяна, дори за час. тогава ще започнете да мислите по-омекотено по темата за досадните роднини.

Ами аз вярно, че не поясних, но съм без никаква "помощ и отмяна" с малкия откакто сме си го взели у нас и не това ми тежи /въпреки, че е капризен и окапвам физически/. Помощ получвам от майка ми за някой час, когато има възможност /че тя все е на работа/ и от мъжа ми /каквото успее да се включи вечер/ - предимно да изкъпем малкия, да го погуши малко и това е. За всичко друго, през цялото време съм аз. Сама.

Свекърва ми конкретно - нито е помагала нещо за детето, нито го е гледала някога, нито го вижда често, че поне да има малко хабер това дете какво иска, обича, какви са му навиците и режима...НЕ. Но тези факти, не я спират постоянно да се пробва "да ми налива акъл" как да гледам Дани и да пробва при всяко обръщане на гърба ми, да си прилага практически убежденията "как трябва да се гледа дете" върху него. Ей това ми е проблема с нея в момента в общи линии. Хем не помага, хем и да иска не може и не знае как, хем ако добара детето - почва да нищи тъпотия, след тъпотия и да ми прави напук. Сигурно има мили, добри и спокойни майки, които стоически биха понесли това, но аз не съм от тях. И конфронтацията - ще е неизбежна за мое голямо съжаление. :? С културен и откровен разговор - няма да се получи с нея конкретно, познавям я достатъчно, че да го знам, но ще опитам все пак. После - теслата и да се сърди колкото ще. Като види, че на никой не му дреме от цупенето й - ще си седне на задника както винаги, ами защо все с лошото трябва да е... :(

Благодаря на всички за мненията и хубава вечер! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #23 -: Юли 11, 2011, 21:05:13 pm »
вие се оплаквате за свекърви, аз вчера с мъжа си се карах - писна ми все да ми повтаря, че къщата била разхвърляна. прибра се вчера от командировка и понеже не си бях вкъщи (премествах една приятелка в нова квартира, да я закарам), пак същата песен. аз съм от отбора на тез дето се оправяме сами, той излиза в 6 и се прибира в 9.30 вечерта, къщата хич не е разхвърляна, но все има нещо за правене. та си имахме разговор на висок тон, не че ще промени нещо, но като се събуди бебето разплакано, репликата беше - ти се погрижи за нея. е то не може само като е ухилено детето да ти е в ръцете. ясно че е уморен и гладен (щото има проблеми със стомаха си и не може да яде), ама и аз съм уморена и не може така. а не ми се мисли като се прибера в къщи при двете ми баби какво ще е, макар че не знам при вас как е, аз откак родих съм станала доста по-непукист и доста по-търпелива с хората, сигурно ще е много до време, но все пак.

успех със свекървите и да няма болни
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #24 -: Юли 11, 2011, 22:05:13 pm »
Брулче, прощавай ама на ако на това казваш без помощ и отмяна, дай боже всеки му :wink: :lol: За някой час, казваш, мда, а знаеш ли какво е по 24/7, ей това е без помощ и отмяна - няма парти, няма купон, ама мой, твой на комшията РД, НЯМААААА, с бебето, това е :wink:
Не се оплаквайте толкова, и вие ще станете свекърви, така че няма нужда от толкова палене :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #25 -: Юли 11, 2011, 22:32:21 pm »
права е Стефка, съвсем различно е, когато знаеш, че няма никакъв шанс да ти се помогне дори и за час, дори и за спешен случай и силна нужда. просто не знаете какво говорите.

освен това, бебетата обичайно са си при майките постоянно, така е. но като отраснат децата, тръгнат на градина, обикновено, гледам, лятото всичките са харизани на баби и дядовци. ами като тръгнат на училище с тия 3-месечни ваканции? и тогава ли сами ще си ги гледате? дали ще имате 3 месеца отпуска? да сме живи и здрави да си пишем още дотогава, пратете ми едно ЛС да ми споделите...

вижте, това не е състезание за перфектна майка, с риск да се повторя и потретя. аз просто споделям нещо, което да ви помогне да приемете и положителната страна на наличието на майки, баби и свекърви като елемент от отглеждането на децата. не ви обезкуражавам да се опитвате да промените този фактор към по-добро. просто помислете, че може и друго да бъде и дали ще е по-добро винаги и за всичко?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #26 -: Юли 11, 2011, 22:33:40 pm »
Ще дойдат да живеят в Германия :P Там ваканцията е един месец само :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #27 -: Юли 11, 2011, 22:35:26 pm »
Брулче, прощавай ама на ако на това казваш без помощ и отмяна, дай боже всеки му :wink: :lol: За някой час, казваш, мда, а знаеш ли какво е по 24/7, ей това е без помощ и отмяна - няма парти, няма купон, ама мой, твой на комшията РД, НЯМААААА, с бебето, това е :wink:
Не се оплаквайте толкова, и вие ще станете свекърви, така че няма нужда от толкова палене :)
Ех, като се сетя цял ден гладна съм стояла, защото няма кой една филия хляб да ми донесе  :?
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #28 -: Юли 11, 2011, 23:21:41 pm »
Моля за още един съвет. Счупих нокът на крака много лошо и нито е да го махна, нито е  да го оставя, а ако го закача боли. Имате ли идея какво се прави?
Отиди при маникюристка - може да ти го доизгради с акрил. Не се майтапя. Аз имах същия проблем с единия палец (счупих го много лошо и надълбоко и аз) и така се справих с проблема.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #29 -: Юли 11, 2011, 23:23:34 pm »
Момичета, аз никъде не съм се оплаквала, че свеки /или някой друг/ не ми помага с детето, не ми го гледа, пък аз да виря кълки по баровете и да спя до обяд все пак ;) Хич не ми е на тази основа "проблемчето" сега, ами точно обратното - нито искам помощ, нито искам акъли /и то супер неадекватни/. Хайде, да съм си тръснала детето на ръцете на свекърва ми и да седна и махна да й намирам, че не го гледала както аз искам, докато си развявам гъзеца нейде - би било нагличко и то много. Само че, в моя случай - хич не иде реч за такава ситуация.

Единственият човек, който ми помага реално в грижите за детето, както казах е майка ми, която забележете - гледа детето както аз съм казала, не да ми развива теории и да ми лющи глупости насреща. Свекърва ми - дори не го и вижда редовно, не да се грижи за него, ама виж пък - знае по-добре от мен и който и да било друг /особено лекарите/ какво трябвало и как трябвало за Дани. :x
Това, че откакто съм родила, майка ми е останала две вечери да гледа малкия, докато сме били на рожден ден на приятели веднъж и в събота за моя рожден ден, е една много приятна екстра, някои и толкова нямат като вариант. Аз съм благодарна, че го имам и го ценя, но да ме извинявате - това не е помощ в онзи смисъл, някой да ми гледа детето вместо мен, пък аз да си свиркам /понеже и такива случаи има/, поради което казвам, че си гледам детето сама.

И си го гледам аз /и баща му естествено/, не само защото така искам и за това съм го родила, а и за да не давам минимален повод на някой да ми се бърка в отглеждането му, или да може да ме хване "на тясно" като му отрежа мераците да дава акъл - как ми гледал детето, пък иначе съм "много важна" ;) Е, явно криво си направих сметката  :lol: , щото моето свеки счита, че дори може и да не е виждала детето 2-3 седмици, ама винаги по-знае от мен какво му е и от какво се нуждае и пр.

Ще измисля някакво решение на ситуацията и то цивилизовано надявам се. Пак благодаря за мненията :)

П.П. mimi26 То и аз онзи ден си взех дънки с намаление от нова колекция на "Зара", понеже бяха пуснали малките размери тънкана, че явно никой не влиза в тях. :lol: Забременях на 55кг, сега съм 50...ама не ги свалям от проклетия и яд по свеки  :lol:, пък за ядене у дома - не си и помислям отдавна. Ако заспи навън дребнто, докато се мотам, да бодна някой боклук - пица, дюнер и от сорта. Това е.


Живи и здрави да са децата и ние покрай тях, пък всичко друго се нарежда някак и по някое време. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #30 -: Юли 11, 2011, 23:49:05 pm »
вижте, нали сме наясно, че всяка от нас си е направила сметката как ще си гледа детето. освен мен и мъжа ми други няма, но пък не виждам нищо лошо да ходя на парти с детето си. нека не влизаме в състезания коя е по-по майка и във форума, достатъчно натиск има отвън :)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #31 -: Юли 12, 2011, 01:36:22 am »
Привет и от нас  :)
Хубава и здрава седмица пожелавам:)

Както каза Лис, тук жегата се понася, благодарение на морския бриз  :) Въпреки това, от 2-3 дни разходките ги правим късния следобед, нещо не мога да се организирам да изляза в по-ранните часове  :oops:
Мими, леко пренасяне! Дай Боже следващите ни пренасяния да са в нашите къщи  :? Но аз нещо взех да се отчайвам по тоя въпрос ...



Брулче, прощавай ама на ако на това казваш без помощ и отмяна, дай боже всеки му :wink: :lol: За някой час, казваш, мда, а знаеш ли какво е по 24/7, ей това е без помощ и отмяна - няма парти, няма купон, ама мой, твой на комшията РД, НЯМААААА, с бебето, това е :wink:
Не се оплаквайте толкова, и вие ще станете свекърви, така че няма нужда от толкова палене :)
Ех, като се сетя цял ден гладна съм стояла, защото няма кой една филия хляб да ми донесе  :?


Колко ми е познато това ... :( Ти Мими поне си много в течение на нещата покрай нас  :?
Диляна досега не е била гледана от никой друг, освен  от мен.  Да не говорим пък, някой / с малки изключения съпруга ми/ да ми е помагал в домакинска работа.  Живеем сами, родителите ни и на двамата са на 60 км. Оставяла съм малката на мъжа ми за половин-един час, да отида до кварталния магазин да купя някои спешни неща, защото не мога да вляза с количката, не за друго. Той я е гледал точно 2 пъти зимата за по 2-3 часа, когато ми се наложи да ходя на гинеколог.  Иначе като се прибере от работа я гледа да посвърша аз малко домакинска. Навсякъде сме с детето, всичко правим заедно.  Понякога ме е било много трудно, не отричам, и до рев съм стигала …  Но с времето свикнахме сами и честно да ви кажа, на този етап, не бих изтърпяла да ми се пречка някой наоколо …

Моята свекърва се води от добрите, но както е тиха вода, познайте. Вярно е, че дума не сме си казали  повече от  10 години, не че няма за какво, много пъти ми е било болно и тежко, но търпях и все още търпя.  Докога е друг въпрос.

 Никога не ми е казвала как да си гледам детето. За разлика от майка ми, с която говорим малко на различни езици  :wink: Та свека вижда Диляна на 2-3 седмици веднъж, когато ние си ходим,  обажда се на сина си евентуално по веднъж на седмица да пита как сме/за протокола – с дъщеря си говори поне по 5 пъти на ден/. Малката  беше на 7 месеца, когато дойде у нас /от изписването не беше стъпвала/.  Но не специално да ни види,  а защото имаше някаква работа в банката и й се наложи да дойде до Варна.  Освен това два дни работи, два почива, не да няма време … Много ми стана мъчно, като им казахме, че се налага да се местим и тя ми рекна, че сега, като заспяла Диляна, освен другата домакинска работа, трябвало да опаковам и багаж … И дума не обели да дойде примерно да я наглежда, поне един ден, а пък аз да си опаковам багажа.. Аз си знам какво ми беше. Както и да е.

Има много неща, които ме дразнят въобще в нея, но ги преглъщам и мълча. Отскоро започнах да говоря доста за нея  пред сина й, с което не се гордея разбира се, но всичко си има граници. Последния път като си ходихме, много вкиснах, ама пак нищо не й казах. Аз гушнах Диляна и ще я храня с шишето, а свека уж се обръща към нея– „Искаш ли мами да те храни?” /демек тя/. Малеее врях и кипях отвътре. Много ме дразни като й каже „мами” – ей, това като го чуя, откачам. Това дете има една майка! Тя е баба! Аз и на мъжа ми съм го казвала, да й направи забележка. Още една такава изцепка й ще й го рекна. Та пак завъртях нещата й казах, че искам аз да си я храня, пък и тя заспива в мен с млякото.

На другия ден, на следобедното хранене, Диляна хапна каквото хапна и започна да върти глава – не иска повече. Оставих я да си играе и излязох за малко от стаята, връщам се – свека с купичката и с лъжицата в ръка, се опитва да я храни още и ми вика – тя май не иска повече. Ами тя ако искаше, щях да продължа да я храня аз.

Извинявам се за дългия пост …
Лека вечер на всички
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 01:40:18 am от Eли:) »
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #32 -: Юли 12, 2011, 01:57:21 am »
Здравейте момичета  :D
Мале тия свекърви май масово ни тормозят. Няма да започвам и аз темата, че и без това е наболяла. Само ще пожелая успешно справяне с тях.
Ние се върнахме от Германия и съм много доволна. Хем бяхме с Никол, хем успяхме да си починем. Тя беше много послушна  :lol: Водихме я на басейн и на куп други забавления. Тези неща са много добре уредени там. Хората са направили от нищо нещо и е много чисто (не, че пазят, ами има кой да чисти). Има адски много детски атракциони и изобщо чудесни условия за отглеждане на дете.
Много хубаво изкарахме с детето в зоопарка и в един резерват за маймуни, които отглеждат свободно и ги връщат в природата. Детето бе много впечатлено от животните. А аз, не зная защо, смятах, че е още малка и няма да им обърне кой знае какво внимание.
Оказа се, че не е толкова сложно да се лети с бебе в самолет. Смятах, че ще е по-тежко за Никол и ще плаче много. А тя поплака малко на отиване и заспа. А на връщане вече си знаеше какво става и даже и не плака  :wink:

Пожелавам ви лека нощ и успешна седмица!
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 02:01:41 am от Раши »


*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #33 -: Юли 12, 2011, 07:39:00 am »
Аз пък ще взема да си похваля свекървата. Жива и здрава да ми е, детето е за месец при нея на море, защото детската градина затвори, а отпуска за нас няма. По цял ден е пачанга в Бургас, детето е супер щастливо. Случило е на баба :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #34 -: Юли 12, 2011, 08:29:01 am »
и аз съм щастлива, децата не познават майката на баща си  :D
като имам голям зор ги водя на детски кът и си свършвам работата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #35 -: Юли 12, 2011, 08:59:14 am »
Понякога емоционалното натоварване от подобни "разправии" със свекърви, майки е по-тежко от недоспиването, умората и нямането на време за филийка хляб. когато аз съм имала сблъсъци с нея съм била неадекватна да се организирам и да си гледам децата. От умора досега това не ми се е случвало. Да, изморена съм понякога много, но все пак спокойна с тях.

Елена, никой не си мери възможностите на майка. Споделяме, даваме съвети, изказваме мнения.

Мини, наскоро видях един нов детски клуб до нас и да ти кажа точно това си мислех. Някой ден ще ги заведа да видя как ще се държат:)

И още нещо видях, което сега правят пак съвсем близо до нас:) Клуб/школа за откриване талантите в децата. Ние сме много малки за подобно нещо но кога е удачно според вас (майките с по-големи деца) да се запишат децата в такава школа. И всъщност нямам амбиции да са втори Моцарт или Моне, по-скоро да им е развлекателно и да научат нещо ново.

В квартала ни ако кажа, че има 10 бебета/деца може и да излъжа. Радва ме, че наоколо започнаха да правят много неща за тях.
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 09:52:26 am от Lisko »
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #36 -: Юли 12, 2011, 09:06:03 am »
и аз съм щастлива, децата не познават майката на баща си  :D
като имам голям зор ги водя на детски кът и си свършвам работата


твоята е най-лесна :lol: :lol: :lol:
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #37 -: Юли 12, 2011, 09:50:58 am »
Жбрул всичко което си написала за твоето свеки, в моя случай същата работа с майка ми.....тя даже не виждала децата, но за всяко нещо има компетентно решение което разбира се не съвпада с моето и всяко обаждане се превръща в караница при нас.
Като почне да цитира предавания, какво била чела и какво й били казали хората и всичко това е най правилно и никакви моите разбирания не се приемат.
Моя мъж все ми казва, еми кажи й добре...ще направя така, така или иначе няма как да проследи дали го правиш, ама аз съм кривотия и никога не мога да се съглася с нещо което не ми харесва и ще споря до края  :?
та последния път вече толкова ми вдигнала мерника пак с едни глупости....че си затворихме телефони и вече втора седмица ни гък ни мък от нея, то аз въртя телефоните по принцип.......защото към Украйна имаме безплатни минути.Но чесно нямам никакво желание да й звъня....а тя само това чака и сигурно тя се чуства обидена от цялата работа и ще чака да й се извиня даже, ама ще почака........аз пак ще видя кога ли тя ще ме потърси, този път аз ще го играя обидена и ще чакам извинения или да спре с нейни съвети и глупости поне.Много жалко че това се отнася за майка ми........но при нас разговора винаги вървял на различни езици и общо взето много не се разбираме :?
само за протокола да кажа каква последна глупост ми ръсеше, на 40 ден детето трябва да изпикая на ръце и то на 5-6 месеца щяло да откаже памперса  :lol:, след което й казах че в такива глупости не вярвам и няма да се занимавам с тях, почнаха обидите колко съм зле и ала бала и като съм проста да купувам памперси тогава :lol:
другото което на бебета трябва да им чета приказки, още като се родили.....а да ме попита, как си, имаш ли нужда от помощ...как се оправяш, все пак бебета са две......а тя ма занимава с приказки да съм четяла :lol:
така че свекърва, тъща..майка, всичко е до човека, аз и от свекито много не съм доволна и тя има бая косури, но в сравнение с майка ми.....тя е ангелче :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #38 -: Юли 12, 2011, 09:56:54 am »
Ааа, Марина, що не каза на майка си, че още от болницата ги държат на ръце и те си пишкат момчетата. Остаряла и е информацията:))))))))
Даже и кажи, че това е и метод за по-бързо прохождане и на 5-6 месеца вече сами ще ходят до тоалетна.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #39 -: Юли 12, 2011, 10:32:13 am »
Хи,хи моята вчера го държа да се изходи по голяма нужда-казвам и че е малък още и му натоварва гръбчето,но кой ли те слуша,сърди се за деня и после наново.

Мамчета вашите бебоци на колко месеца се обръщаха от гръб по корем,и това че се роди недоносен значи ли че с месец по късно от другите деца ще прави всичко,че тук имаме компетентна :) мама и ми пълни главата с най-различна информация?

Обадих се на педиатърката и антибиотика ще се пие поне 5 дни,и после на преглед.

Лек и усмихнат ден!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #40 -: Юли 12, 2011, 10:33:09 am »
хааа..хааа Лисе, ще й кажа  :lol:........само да ме потърси  :lol:, иначе непрекъснато ми повтаря че някое детенце там някой си на 5 месеца вече било говорело  :lol: и нашите сега трябва да проговорят и те  :lol:, то моя мъж все се бъзика с децата....айде, да ходите....че бабата иска на 5 месеца всичко да правите  :lol:

а като тръгне да ми обяснява, че Алекс щял първи да проговори.....тя била го осетила по звуците които издавал докато сме говорели по телефона :lol:, ох.....направо полудявам от нейни глупости и всеки път измисля все по голяма и по голяма  :?
а като пратих снимките на новородени, ма пита защо й пращам все заспали деца.....искала ги ококорени, еми то новородено само спи и яде.......ама въри й обясни  :lol:
така че не лесно при нас, програмата ни е пълна.....до 5 месеца вече трябва да сме проговорили, проходили и без никакви памперси  :lol:, ако не стане.....ще има приказки, аз ти казах.....ама ти не ме слуша  :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #41 -: Юли 12, 2011, 10:35:13 am »
Ох, това с обръщането ми е любима тема. Мине се не мине и айде пак. Какъв е тоя зор да се обръщат на 2м., не знам, честно. Когато детето има проблем, той се вижда, здравото дете се обръща когато си иска.
Деси седеше стабилно на 6м., не съм я подпирала с възглавници и тем подобни, просто реши, че иска да седи, НО се обърна от гръб на корем на 7м., защото адски мразеше да седи по корем. Ами жива и здрава е, нищо й няма, проходи на 10м. и така, не е малоумна :lol:
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #42 -: Юли 12, 2011, 10:40:44 am »
Мише, освен че са много готини столчетата на cybex, искам да похваля и конкретният сайт, защото и нашето го взех от там. Човекът-шеф ми го донесе още същия ден, в който поръчах, проведе ми инструктаж в коридора какво и как се прави, на другия ден ми пратиха имейл да ми предложат летен калъф за столчето на доста по-добра цена от обявената в сайта, и ми го доставиха - отново безплатно. Поинтересувай се като говорите, за тоя калъф - те са едни хавлиени "опаковки" и според мен са доста практични, защото 1) детето не се запарва, 2) не се нагряват толкова от слънцето (вчера като седнах на седалката в колата ми запари на дупето, не знам на Бобо какво щеше да му е) и 3) не се напоява столчето с пот ;)

За свекървите - според мен, има един период на "нагласяне" от страна на всички. И аз се хващах в началото, че настръхвам, само мъжът ми като доближи детето - все ми се струваше, че нещо грешно прави. Та свекървите също са хора, и те сигурно се чувстват по този начин. Конфронтации вероятно са неизбежни, но важното е в крайна сметка нещата да се уталожат. Освен това има и нещо друго - много е лесно, когато децата са бебета, да кажеш - ама няма нужда да ми го гледа някой. Ето, и аз съм с бавачка, ако има нужда ще дойде по-рано или ще си тръгне по-късно. Мога да я помоля да остане вечерта или да го гледа и уикенда. Но, когато детето тръгне на училище или детска градина, нещата са различни. Трудно можеш да наемеш човек само временно и тогава май наистина се оценява помощта на баби и лели. Друг е въпроса, че аз и тоя късмет не знам дали ще имам, щото моята свекърва е възрастна вече и не е ясно ще има ли желание и сили да се занимава с Бобо след 4-5 години. Но това ще го мисля тогава.

Топси, не се шашкай за глупости. Бобо вече минава самостоятелно 3-4 метра, но още не може (желае) да сяда от легнало положение, нито да лази... Мислиш ли, че не се развива добре?  :wink:
Весел ден на всички!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #43 -: Юли 12, 2011, 10:43:10 am »
Ох, това с обръщането ми е любима тема. Мине се не мине и айде пак. Какъв е тоя зор да се обръщат на 2м., не знам, честно. Когато детето има проблем, той се вижда, здравото дете се обръща когато си иска.

Ами така си е :) И моя пумпал се обърна окончателно сам на около 4 и половина :) И сега вече не иска и даже и за 5 мин по гръб да стои..Не виждам да има проблем-даже е доста стабилен за 5-те си месеца.На паяка го слагам за около 5 мин и желанието му е голямо.И там си стои стабилен :)
Аз искам да попитам нещо по-опитните.В началото изглеждало ли ви е че детето сякаш има по-изпъкнало външното кокалче на глезена?Имам час за педиатър след 3 дена та да питам и вас..Не мисля че е проблем-все пак е малък да стъпва нормално..
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #44 -: Юли 12, 2011, 10:52:24 am »
Ами, аз май не мога да се оплача нито от майка, нито от свекърва.  8) Майка ми не ми се е налагала, въпреки че и тя обясняваше за режима на новороденото. Но като й кажа да вземе да се актуализира, млъква.  :lol: Не е случила на дъщеря. Винаги ми е казвала, че имам много дебела глава. Права си е. С удоволствие бих я карала да ми помага повече за детето, но още работи, а и е на 2000 км от мен. Каза, че като се пенсионира, ще идва по-често на гости, ако искам. И аз съм доволна.
Свекървата е друго поколение. Ама съвсем друго. Но на нея културата и възпитанието й са такива, че не й позволяват да се меси и дава акъл. Тя би искала да гледа детето, но физически сама за себе си не може да се оправя.
Иначе имам една приятелка, с която стои малкият. Тя го е гледала 3-4 пъти досега. С братята си също стои, само дето и те са далече. За момента най-малкият го гледа най-много, но скоро и той ще се мести. Той да го е гледал 7-8 пъти. Ааа, и ходихме веднъж на рожден ден. Проблемът е, че не иска никой друг да го слага да спи освен нас. Та трябваше да го сложим да спи, да изчакаме да заспи и тогава да отидем на рождения ден. Преди много ходехме на концерти заедно. Сега ми е самотно понякога, когато ходя сама. Друго не ми липсва.  :wink:
Имам колежки, които си викат гледачка, ама моят е друга работа - не иска да седи с когото да е. Обслужващият персонал трябва да е внимателно подбран.  :lol:

Моят син на 8 месеца започна да се върти, да се изправя сам и да пълзи. Всичко това в разстояние от една седмица.
А някой като ме пита дали говори ... Любимото ми. Да, говори, ама не всеки може да разбере какво иска да каже. Опитва се детето да артикулира, ама какво да направи, като излиза нещо съвсем друго. Още като беше на 8 месеца, една женица ме пита на какъв език "отлепя". И аз се облещих. Ами, на никакъв. Сега разбира всичко. В яслата изпълнява. Иначе - когато му изнася. Нооо разбира със сигурност. Или друго любимо - как се справяте с гърнето. И аз отговарям: "Чудесно". Не го ползваме. Уж го слагаме, уж той казва, седи и нищо не върши и след 5 минути е готов в гащите. Изобщо не цапаме гърнето.  :lol:

Да не си помислите, че имам време за такива словоизлияния в службата! Не. Болно е малкото ми момченце. Има температура. Но вече е по-добре. Иначе не му се отразява на физическата активност. Вчера баща му беше с него вкъщи. Сега съм аз. Ще видим за утре. Дано не се налага!


Хубав ден, слънцето да не прекалява и здрави дечица!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #45 -: Юли 12, 2011, 10:54:49 am »
Жбрул, аз до толкова нямам кой да гледа детето, че точно си говорихме с мъжа ми, че като зараждам и ще трябва и тя да идва с нас в болницата. Дано да не раждам през нощта или през уикенда, че да може да я оставим в детската градина. Иначе не знам какво ше правим. Другият вариант е той да не идва с мен до болницата или да не седи там, но той иска да е там като му се роди детето. Не знам -ще го мисля като стане. Преди известно време Ивана се наложи да я караме до спешното отделение през нощта и пак си мислехме, че ако това стане като имаме и двете, трява четиримата да ходим до там и да влачим и бебето с нас. А аз не мисля, че никога няма да се случи - все някога сигурно ше опрем до там.  За мъжа ми обаче не мога да се оплача - сменя памперси, мие дупе, храни я - абе за това поне нямаме проблеми.И двамата ходим на работа, така че и двамата се грижим за детето.
Ели, ти викаш, че свекървата не ти помагала. Аз пък като изрично попитах моята собствена майка да дойде( тя е на 400км от нас) да гледа Ивана като раждам - не е за някаква лигавщина - и ми беше отказано. До сега тя един памперс не и е сменила, дори излиза от стаята като я сменям, че и миришело. Имам съмнения, че най-добрата и приятелка и е казала нещо по въпроса( аз и се бях оплакала), защото една седмица по-късно звънна да ми каже, че се обадила на моята съседка да я помоли да ни помогне като раждам. СЪседката естествено и казала, че няма проблем да гледа Ивана, тя и на мен ми е казвала преди. ПОБЕСНЯХ ти казвам - може ли аз дете на 1 година да го хвърля при някой непознат и да кажа сега тук ще спиш. Нито е достатъчно голяма да и обясниш, нито е толкова малка, че да не и прави впечатление къде е.

mimi26, искрено ти съчувствам за местенето. Толкова пъти съм се местила, че хич не ми се мисли какво ти е сега. Аз поне не съм имала деца тогава, а с две деца е оше по-трудно.  

За всички вас мъжки майки - помнете какво сте писали тук сега, че като порастнат момчетата и станете свекървички и вие да не повтаряте тези грешки и да изтормозите някое момиче :-).

Да ви кажа нещо смешно. Онзи ден показвам по Скайп Ивана на баба ми като и въртя лаптопа, че да я гледа как щъка из стаята и тя вика „-Защо казваш, че не може да ходи, виж как си ходи.“ Викам и „-Не си ходи сама, а само ако се държи за нещо.“ И коментар  беше: „- Ами ти не трябваше да я оставяш да лази“ Ха ха ха ха! Едвам се стърпях да не и се изсмея на нея, защото то на такъв коментар не знам какво друго да кажеш.
Аз реших да взема да си постоя в къщи тази седмица. Писах на шефа, че просто нямам сили да се влача, а и имам иконтракции и се извиних, че ще отменя един семинар,защото не ми се виси един час на крак с тези подуващи се крака. Поне той е човек, та получих обратно имейл, че той смятал, че било ясно, че моето и на бебето ми здравето за по-важни от един семинар, така че да не съм го мислела. Много мило ми стана.  Та сега до четвъртък съм си у нас и в петък съм на УЗИ да видим колко е порастнала момата.

Боби
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 10:58:48 am от Bobbie »


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #46 -: Юли 12, 2011, 11:06:05 am »
Боян всичко прави с голямо закъснение.
Обърна се на 8 месеца и кусур, проговори на 2г и не помня колко беше, зъбите му излязоха късно, проходи късно, така и не пропълзя. И сега не може да прави повечето от нещата, които правят връстниците му.
Никога не съм се притеснявала от това, въпреки че една невроложка бая се опита да ме стресне, когато беше на 8 месеца.

Сара, и на Боби му стърчаха кокалчетата и бяха едни острички. То и сега не са се променили нещата, че той е малко слабичък. Сега много му стърчат раменцата.

Аз не знам дали съм споменала, дано не се повтарям.
Водихме Боян на ортопед, защото в градината им направило впечатление, че криви едното краче. От цялата работа се разбра, че детето е добре, но е с хиперпластични /нещо от сорта/ стави. Препоръката е да го запишем на йога  :lol: Сега трябва да го водим на ортопед всяка година и да следим много за гръбначни изкривявания
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #47 -: Юли 12, 2011, 11:15:04 am »
 Ние,както знаете,сме на бял свят от има-няма 10 дни. За тези 10 дни, два пъти се видях със свекито/ те сега са си на вилата/ и двата пъти ми се повтори, когато гледаше заспалото бебче:
          "оф,сега съм спокойна.Така се пртесних, че не иска да спи"
         8O
 Това и наблюдение от деня на изписването,когато Калоянчо спа буквално до момента на прекрачване на домашния праг.А по-късно с мама на спалнята отново...
 Вчера пък да ходела да ми купува пелени,да не съм слагала еднократните на повивалника  8O
 Представям си зимата какво ще става за по-съществените неща...
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #48 -: Юли 12, 2011, 11:32:37 am »
Май е време да ги оставим свекървите на мира.
Ако се дразним, че свекървата е купила нещо на детето тя скоро ще ни пречи и че ни диша от въздуха  :?

И да разчупя малко.
Казвала ли съм ви как се казва първото гадже на Боян? Фнимавайте много - Гошко  :lol:
Добре, че вече се разделиха  :lol: :lol: :lol: Ама Боби продължава да твърди, че момченцата обичали момченца, момиченц - НЕ, само майките си  :D
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 11:34:18 am от к(Р)оки »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #49 -: Юли 12, 2011, 11:34:25 am »
Аз за себе си намерих обяснение за бабешкото "състезание" на децата. Не ви ли е правило впечатление, че няма внук/внучка студент с оценки по-ниски от 6. Няма лабаво, всички са отличници. Разбирам ги хората - искат да се годеят с децата си. Когато става дума за малки бебоци това им е повода за гордост. Кое първо ще се обърне, пролази, проходи и т.н. Та казвам - разбирам ги, но и на мен ми писва. Съседското с месец по-голямо го учели да ходи от шестмесечно 8O. Като лазела моята нямало да проходи рано, пък ето то .... Викам "и какво, медал ли ще му дадат?". Аз съм явно виден индивидуалист и много, ама наистина много ме дразни това сравняване кой е по-по-най. Хем знам защо го правят и на, пак ме дразни. Култовия лаф на свекъра беше - "не я учи да лази, че късно ще проходи". Ми аз не знам как се учи бебе да лази. И изобщо не смятам да уча детето на неща, които неизбежно ще научи тъй или иначе. Дала съм и свободно и когато - тогава. Тя например се научи да се изправя от седнало положение преди да може да сяда от легнало. Е, и?!
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #50 -: Юли 12, 2011, 12:13:58 pm »
Ааа,Маригри,много моля,и тук си имаме едно момченце дето проговори и то на английски на 5м. :lol:На година и половина баща му го учеше много усърдно на футбол-да бъде вратар.Той го сложи пред вратата,това ръгне нанякъде.Той пак го сложи,а аз отстрани се чудя как не му писна може би около час на него и не остави детето на спокойствие.

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #51 -: Юли 12, 2011, 12:14:47 pm »
я и аз за състезанието и мухата-слон  :lol: вчера срещам бабка съседка, която започва да нарежда
тя: ау, мяу, колко голям, ходи, говори и знае всички пътни знаци
аз:  8O е, това е силно преувеличено
тя: ааа, на баба Гина е казал
аз: какво
тя: че на знак стоп се спира, оглежда се и ако няма кола преминава
аз: да, това знае
тя: е, а другите не ги ли знае
аз: ми не
тя: излъгала ме е значи  :lol: и супер разочарована физиономия

представих си как бабето обучава внучето си със Закона за движение по пътищата в ръка

Parsi, аз с очите си видях едно 2 годишно, което знаеше много думички на английски. Като питах от къде отговора беше от Baby TV. Незнам колко Baby TV трябва да изгледаш, за да знаеш колкото думи на български, толкова и на английски.
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 12:31:16 pm от midge »
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #52 -: Юли 12, 2011, 12:34:30 pm »
 :lol: :lol: :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #53 -: Юли 12, 2011, 12:36:02 pm »
Да ви кажа, няма никакво значение дали глупостите и дразненето идват от свекърва, майка, братовчедка, съседка, случаен човек...поне за мен - няма.
Ето, при Маринка - нервите й ги опъва майка й по телефона, при мен свекървата като се видим, при трета жена - и майката и свекървата се състезават коя да изръси/свърши по-голяма глупост, при четвърта /като Боби/, собствената й майка отказва необходимата помощ, в супер важен момент от живота на семейството им...
Колкото хора - толкова различни видове поведение и различни поводи някоя от нас да се ядосва, във връзка бебе-отношение на родата.

Всичко опира до интелект, характер, световъзприятие И възпитание, не до това какъв вид са точно роднинските отношения, които ни създават проблем в дадени моменти и ситуации. При мен се случило свекървата да ме ядосва, можеше и да е майка ми, или баба ми...и те да бяха - пак така щях да реагирам.
Просто съм убедена, че децата са на родителите си, а не нещо като "обща семейна собственост, с която всеки да се разпорежда, както намира за добре и правилно". Децата са деца, не животинчета, които родата да "дресира" и да си пробва вижданията как се отглеждат същите, преко волята на родителите им. Както се казва, добре е да знаеш "къде е границата" и когато не го знаеш, или съзнателно прекрачваш някои граници - неизбежно следват проблеми, нерви и има обидени, абсолютно ненужно при това. Аз на ей такива ситуации им казвам: "готова работа - да я развалиш". Дай сега, понеже всичко ни е наред и върви по мед и масло, да вземем да си изфабрикуваме някой проблем. Ами малоумно е! 8O

Не "ревнувам" сина си от роднините му по моя, или бащина линия. Не ми пречи да му се радват, да го гушкат, ако имаше възможност и желание от тяхна страна - бих го оставяла и за нощувка и за някой уикенд, да отидем с баща му някъде двамата само, за да сменим обстановката. Бих, но не смея при сегашните обстоятелства, да не поентвам какви са те. Помощ за детето - бих приела с "отворени обятия", но не каква да е помощ и тя да е за сметка на детето. Поради, което - предпочитам помощ да нямам и да съм спокойна и хич не ми тежи това за момента. За по-нататък, струва ми се по-вероятно все някога да намеря читава детегледачка, отколкото да "превъзпитавам" някоя вироглава баба, наближаваща 60-те, която и да вижда, че греши все едно за какво - няма да си го признае, защото го приема за слабост на характера ;) Та...ще минем и без тези "услуги", ако поведението й не се промени.



Дани се обръща вече "както трябва" от около седмица. Преди това се въртеше и мяташе, някъде от края на 3-я началото на 4-я месец, но да си призная - въобще не ми е било зор кога точно ще се обърне. Всяко дете го прави, когато е готово за това и има желание. Моето - не обича да стои по корем, набираше се на ръцете ми да сяда, преди да му хрумне да се обръща, не спира да рита и ръкомаха дори когато яде и постоянно иска да подскача "във въздуха" т.е. да ме ползва за живо бънджи.  :lol: Иначе казано - имам здраво и жизнено дете /дано все така да е/ и не го следя "по учебник" кога какво трябвало да прави и да не прави и да се шашкам само. Щом е здрав - всичко ще направи когато на него му дойде времето. Лично мнение естествено.

Не знам при вас как е, но през последните 3-4 дни в адските жеги, голям зор е следобед у нас. Дани свикна на определен режим, включващ излизане най-късно на обяд и после прибиране по тъмно чак. В момента, до обяд сме ОК, всичко си е по график - игра, хапване, дрямка, но след обедното хранене става чудоооо. Спи му се, но не заспива, почва рев и киселеене, вчера от 11 сутринта не спа цял ден, от което изкиселя още повече естествено. Иска да си спи в количката, но непременно навън, не става у нас. И днес май ме чака същия зор, вече стана 30 градуса на сянка, абсурд да го изведа преди 18 ч. :( Почва да ми се върти нещо за МОЛ-а, количката и климатици. Дано мааалко се захлади скоро.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #54 -: Юли 12, 2011, 13:00:09 pm »
Jbrul, и аз имах 100 теории, но на практика е различно. Като започнеш да търсиш "читава бавачка", за да го взима в 17 от градина/ясла или да го гледа ваканциите ще оцениш възможността да го прави баба/леля. Докато си майчинство имаш повече време да се "дразниш" на свекърви/майки. Дано не си развалите отношенията, че после ще питаш за тях. Малко повече толеранс и време за напасване и ще стане  :) 
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #55 -: Юли 12, 2011, 13:15:28 pm »
Еми ще ви тормозят свекървите, като не сте им взели страха навремето. Що сте толкова бели и добри. Аз веднага казах че съм лоша и зла и ся съм си екстра.
Шегата настрана, но съм случила на свеки. Не се меси, не прави и опити да се меси, майка ми също. Със свекърва ми живеем в една къща, тя на първия етаж, ние на втория. Всичко ни е напълно отделно. Хем е близо като ми потрябва помощ, хем всеки си е господар на бърлогата. При това положение жевеенето е лесно.
Моя мъж ме бъзика, че като се заженят децата един ден, тряя ходим в гората да живеем, щот съм била твърде много зла и не подходяща за живеене с други хора освен с него. Което е и самата истина де.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #56 -: Юли 12, 2011, 13:24:54 pm »

Parsi, аз с очите си видях едно 2 годишно, което знаеше много думички на английски. Като питах от къде отговора беше от Baby TV. Незнам колко Baby TV трябва да изгледаш, за да знаеш колкото думи на български, толкова и на английски.
Ами те по Baby TV много не говорят ама нейсе... :D

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #57 -: Юли 12, 2011, 13:29:19 pm »
Моя мъж ме бъзика, че като се заженят децата един ден, тряя ходим в гората да живеем, щот съм била твърде много зла и не подходяща за живеене с други хора освен с него. Което е и самата истина де.
8) Това за мен ли го писа, извинетИ  :lol:
Като ме питат дали слушат малките, казвам че с такава лоша майка като мен, просто нямат друг избор  :lol: Сигурно 3 морета ще ни делят като се заженят  :lol:
Или мойта свекърва е от друга порода, или е разбрала що за чудо съм и затова слуша. За сметка на това свекъра се опитва да дава акъл, ама не му минава номера и на него, няма кой да го чуе.
Независимо от всичко, бих се радвала да са ми по-близичко...
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #58 -: Юли 12, 2011, 13:39:32 pm »
Jbrul, и аз имах 100 теории, но на практика е различно. Като започнеш да търсиш "читава бавачка", за да го взима в 17 от градина/ясла или да го гледа ваканциите ще оцениш възможността да го прави баба/леля. Докато си майчинство имаш повече време да се "дразниш" на свекърви/майки. Дано не си развалите отношенията, че после ще питаш за тях. Малко повече толеранс и време за напасване и ще стане  :) 

Последно се включвам по въпроса с родата и моята свекърва конкретно, че стана досадно вече и за вас и за мен.  :lol: И да, ще опитам всичко по силите си, за да не си разваляме отношенията, не от "интерес", че да "имам очи" някой ден да помоля за помощ, а защото го намирам за по-цивилизовано като поведение.

midge , помощ за отглеждане на Дани, никой не ми предлага и не ми е предлагал. Нито някоя от бабите има времето да ми гледа детето, нито пък свекърва ми има изобщо такова желание, тя има желание единствено да ме "съветва" как да го гледам аз. Та хич не става въпрос, те да искат да ми помагат, пък аз да се дърпам и да го играя много важна, вече за трети път го казвам мисля. Свекърва ми, зорлен буди малкия, че искала да го вземе и да му се порадва. ОК. Рядко го вижда, оставям я. Държи го 5 мин. и окапва, той не седи мирен нали, ами постоянно се швъка и иска да подскача,/могат да го потвърдят съфорумки, които тези дни видяха Дани;)/, при което на нея й дотяга и ми го тръсва на мен с репликата: "много лошо сте го научили така да се върти, като го вземете, трябвало да го научите да седи кротко"  8O и се врътва. Както се сещаш, аз денонощно "уча 5-месечния си син да се върти когато е на ръце" ;), понеже освен, че така ме кефи мен, е "абсолютно възможно" да го науча да го прави, аз съм била изумителен педагог бре! Та като ми тръсне събуденето, кисело и швъкащо се бебе, аз да си се оправям /като съм си го научила така;)/, дори не иска втори път да го вземе, но за сметка на това прелита през 10-ина минути да ме уведоми, че той вероятно е гладен, или жаден. Мога още доста такива случки да споделя, но ако досега някой не е разбрал за какво става дума - няма да разбере и да му го нарисувам, пък и кой ли го засяга всъщност.

За мой и на Дани късмет - бизнесът ни е семеен, не работя за никого и дали съм в майчинство, или не - хич не ме бърка по отношение грижи за детето, нито сега, нито в бъдеще. Дали е на градина, във ваканция, болен, или нещо друго - имам възможността да си го гледам аз и нямам дори минимална мотивация да търпя "бабешките простотии", поради липса на алтернатива. Да, голяма късметлийка съм в това отношение и го осъзнавам. И рано, или късно - детегледачка читава - ще си намеря за "особени ситуации", но да променя жена на 60 години - няма да стане, сигурна съм. ;)
Още като се опитвах да забременея, съм била пределно наясно, че ТОВА дете - ще го гледам основно аз с помощта на баща му и на младите и работещи баби - не мога да разчитам за помощ близките 10-ина година. За второ и трето хлапе, ако даде Господ, майка ми ще е пенсионер и ще може да ми помага, дотогава - сме аз, Дани и тати. Толкова. И хич не ми е драма, организирала съм си живота според тази ситуация. И в ТАЗИ ситуация - излишни нерви за търпене на инати и неразбрани хора - нямам, трябват ми за детето ми и не смятам да ги хабя на вятъра.


Хубав ден и дано по-малко подобни ядове имате всички! :D


П.П. Моето "тъпо" дете - не ще да гледа "Бейби ТВ", гледа...народни танци, яко и чак цвили от радост. То вярно, че баща му е бил солист на ансамбъл "Загорче" навремето, ама чак такъв силен ген хахах. Майтап, гледа ги защото са шаренки и се движат предполагам, ама пусто няма да успее да проговори инглиша до август. :( Мъкааааа. Но може пък да заиграе "елениното" на 8 месеца, или да изпее "Македонско девойче" и аз да се фукам. :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #59 -: Юли 12, 2011, 13:42:21 pm »
мдаа....и ни мечтаем да се захлади малко, иначе не ми се излиза никъде  :?
във Варна пак плъзна вируса с растройство и повръщане......сега и от това трябва да се пазим  :?
вообще това лято не го мисля за лято.....по скоро на пролет го карам  :lol:, защото лято ми е асоциация с плаж, море...а сега даже и не поглеждам към него, напълно съм се абстрахирала  от тези удоволствия :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #60 -: Юли 12, 2011, 15:33:20 pm »
Ами те по Baby TV много не говорят ама нейсе... :D
Аз да се поясня - не зная какво е бейби тв (явно нашата кабелна я няма) и определено не съм във възторг от ситуацията. Просто се чудя колко ли тв трябва да е изгледало това 2 год. дете, че да знае толкова думи на англ. А може и да са ме засилили по пързалката  :lol:
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #61 -: Юли 12, 2011, 15:42:05 pm »
Baby TV наистина имат едни филмчета, които са точно с цел да учат децата на думи. Показват картинки и казват кое какво е, после ги повтарят и потретват. Напълно е възможно да е научило много думи от тая телевизия, друг е въпросът, че наистина бая трябва да е погледало това дете.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #62 -: Юли 12, 2011, 15:43:10 pm »
Да се включа и аз в темата за свекитата-не сме се обичали много с моята докато беше жива,но беше единствения човек освен мъжа ми на който разчитах когато Ива беше малка.Правела ми е много забележки,но от едното влязло от другото излязло,все едно не съм чула и толкова.Защо е нужно да се товарите и да се ядосвате,това не разбирам?Само вредите на себе си,че и на децата си.Майка ми е на 500км. от мен и бях доволна,че имам човек на който да разчитам пък било то и свекървата.Гледаше ми я постоянно,аз съм на работа и събота и неделя,е на кого да оставиш дете на 2 години за да отиддеш на работа ако не на баба му.За лятната ваканция няма да споменавам колко ми е било трудно-дете в 1 клас няма как да стои само в къщи.
Така,че гледайте малко по-спокойно на нещата.Трудностите в отглеждането на дацата ви тепърва предстоят.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #63 -: Юли 12, 2011, 15:43:55 pm »
Тая BABE TV я има само на Bulsatcom,май!!!Не съм сигурен,но там има и други канали,които е добре да кодирате от сега  :lol:!! Еееее,като стане въпрос за свекита и сте изписали 4 страници за един ден!! osi_13
п.п. Споко,не се меся1 Само минавам и веднага се изнасям  osi_19, че сега ще ме подкарате и мене!!! osi_6
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #64 -: Юли 12, 2011, 15:57:06 pm »
... Само минавам и веднага се изнасям  osi_19, че сега ще ме подкарате и мене!!! osi_6

е ако не теб, кого да подкараме :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #65 -: Юли 12, 2011, 15:59:34 pm »
Стефи- да, най-лесна е моята
за това навсякъде си ходя с децата, по-добре с тях, отколкото да се ядосвам с такива неща, с каквито другите, или да ми звънят през двайсет минути да ме питат кога точно ще се прибера- е мерси за такова гледане. Ще порастнат децата, пак ще можем да излизаме и да ходим без тях :)
не искам да парадирам с това, но дори и навремето си плащах на майка ми когато гледаше Стефания като се върнах на работа, плащах и на баба ми, като гледаше Преслава, точно както плащам сега на детегледачка. Мирна ми е главата, надявам се никой никога да не ми натяква, че ми е изгледал децата съответно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #66 -: Юли 12, 2011, 16:01:14 pm »
Рачо, не бягай, виж темата си е твоя, на теб е кръстена  :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #67 -: Юли 12, 2011, 16:24:39 pm »
Мини,и моята майка не е гледала Мишо,пък сега повтаря че тя го е отгледала 8O,та те така или иначе ще ти казват че са ти ги отгледали...

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #68 -: Юли 12, 2011, 16:43:14 pm »
Мини,и моята майка не е гледала Мишо,пък сега повтаря че тя го е отгледала 8O,та те така или иначе ще ти казват че са ти ги отгледали...

Абе като не казват, че те са ги родили - бива  :lol: Свеки за големия си внук казва: "Пък моят Пвел така и онака...". Ако не я познаваш - би решила, че има трима сина, не двама и въпросният Павел й е внуче ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #69 -: Юли 12, 2011, 17:54:07 pm »
 Пък моята майка уж разбрана беше.Казва ми" знам аз какъв кеф е да сте си тримата и да се радвате на бебо и да си играете с него.Ние с баща ти така бяхме..." Това преди да родя.Сега, обачееее, гледайте какво става. Всеки ден ми звъни, като не вдигна телефона, защото примерно спя или съм изключила звука, голямо мрънкане пада... А точно деня след изписването,в 9:30 сутринта, след последното будене в 6ч , се звъни на вратата ама на пожар. Отварям аз,тя нашата баба идвала да разходи кучето  8O
 "Абе,жена - викам и аз - ти две деца не си ли отгледала, да знаеш, че съня е супер ценен в този период" а тя "искала да ми помогне"

 При нас със сигурност зимата ще е тегаво.Опитвам се да се успокоявам единствено с мисълта,че ще е голям плюс, да има непрекъснато някой  в къщи, на който ще можем да оставяме Калоян, когато ни се прище кино или късно излизане. Обаче ще видим...Аз също предпочитам да платя на някоя лелка да го гледа, така правя и с кучето, когато пътуваме, защото ми втръсна от молене, капризи и откази...

За себе си лично констатирам, че дразненията ми идват от там, че съм на 37, а не на 20 и имам ясно изградени представи за нещата от живота...Не върви да ме поучават ...
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #70 -: Юли 12, 2011, 18:17:44 pm »
За себе си лично констатирам, че дразненията ми идват от там, че съм на 37, а не на 20 и имам ясно изградени представи за нещата от живота...Не върви да ме поучават ...

Именно, не единствен фактор при мен, но значим. При все, че онзи ден навърших 31, а от 20-годишна живея самостоятелно, включително и като финансова издръжка /с изключение на таксите ми в университета, които ми плащаше мама/...някак сега да слушам наклони за каквото и да било, все едно съм на 5 и да не се дразня... Не мога бе! Може и аз да съм крива, чепата и неразбрана, не се имам за супре добра, ама...

Детето си го имаме, благодарение на МОЕТО четене, питане, ровене, благодарение на "Зачатие", на Д-р Даскалов, на Д-р Даскалова, на можещите и знаещите жени тук, не благодарение на свекървеното "непитане" и "успокойте се и ще стане" и сега...тя да ми дава акъл как да си гледам детето. Хайде спирам, че след обаждането й преди час - пак яхнах метлата  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #71 -: Юли 12, 2011, 20:55:49 pm »
рачо, сподели нещо за тъщата, де! Няма само свекитата да обсъждаме.

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #72 -: Юли 12, 2011, 23:05:17 pm »
Ох, момичета докато се  оплакваме от свекървите, моят хубавец ми спретна снощи и тази сутрин такъв екшън,че...Вчера взе да вдига температура, повлия се за кратко от Панадол, но после пак взе да се качва в гадната зона около 38 градуса.Взе да го тресе, водихме го следобеда на лекар- при заместничката на нашата,че тя е в отпуска- леко му било зачервено гърлото...Към 2 дадохме и Нурофен- подейства, преоблякохме се и - сън...До 7.30 когато се събудих от тресене на леглото- а то горкото бяло като чаршаф, устните- сини, ръчички и крачета- ледени и се тресе неудържимо, Т 38.9...Аз - сама, мъжът ми първа смяна от 4 сутринта...Бърза помощ, хексалгин,детска болница, съмнения за менингит, инфекциозна болница- слава Богу без данни за менингит или енцефалит, обратно в детска, кръвни изследвания....Слава Богу повече не е вдигал Т и си го прибрахме вкъщи, дори вече проси храна, но това бяха най-дългите 3-4 часа в живота ми! Диагноза- херпангина...
Здрави да са всички дечица и родители- все някакси ще се разберем с родите- нали всички милеем за тия деца!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #73 -: Юли 12, 2011, 23:08:27 pm »
горкото бяло като чаршаф, устните- сини, ръчички и крачета- ледени и се тресе неудържимо, Т 38.9...Аз - сама, мъжът ми първа смяна от 4 сутринта...Бърза помощ, хексалгин,детска болница, съмнения за менингит, инфекциозна болница- слава Богу без данни за менингит или енцефалит, обратно в детска, кръвни изследвания....Слава Богу повече не е вдигал Т и си го прибрахме вкъщи, дори вече проси храна, но това бяха най-дългите 3-4 часа в живота ми! Диагноза- херпангина...

добре бе, а защо всичко това??? детето имало 38.9 градуса температура - защо бърза помощ, защо инфекциозни болници, защо съмнения за ужасни болести??? защо го подложи на тоя ужас, и себе си най-вече? само заради едната температура ли?

трябва да се научите да реагирате по-спокойно на температурните състояния. да знаете какво да правите и да реагирате адекватно - нито с подценяване, нито с преувеличаване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #74 -: Юли 12, 2011, 23:10:12 pm »
Inke Tinke, много неприятно, дано се оправите бързо!
Боби, аз уж си бях организирала нешата за раждането на щерката, ама се оказа, че съм си направила сметката без нея. Моя мъж беше с малкия в болницата, до минути преди да ме вкарат в операционната. След това дойде един приятел, който разкарва баткото по коридорите и се препитваха коя кола каква марка е. Така че начини има, винаги може да се уредят. При нас в болницата имаше стая с човек, който ги забавляваше, като това е услуга на самата болница и не се плаща нищо. Предполагам, че и при вас в болниците има такива места.
Джамо, трябва да вземем да направим една тема с основни мерки, които се взимат при висока температура и как се реагира :? Като са студени крачетата и ръчичките се затоплят, защото детето може да направи температурен гърч. Не се дава хексалгин, преди да се затопли.
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 23:11:55 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #75 -: Юли 12, 2011, 23:29:47 pm »
Ох, момичета докато се  оплакваме от свекървите, моят хубавец ми спретна снощи и тази сутрин такъв екшън,че...Вчера взе да вдига температура, повлия се за кратко от Панадол, но после пак взе да се качва в гадната зона около 38 градуса.Взе да го тресе, водихме го следобеда на лекар- при заместничката на нашата,че тя е в отпуска- леко му било зачервено гърлото...Към 2 дадохме и Нурофен- подейства, преоблякохме се и - сън...До 7.30 когато се събудих от тресене на леглото- а то горкото бяло като чаршаф, устните- сини, ръчички и крачета- ледени и се тресе неудържимо, Т 38.9...Аз - сама, мъжът ми първа смяна от 4 сутринта...Бърза помощ, хексалгин,детска болница, съмнения за менингит, инфекциозна болница- слава Богу без данни за менингит или енцефалит, обратно в детска, кръвни изследвания....Слава Богу повече не е вдигал Т и си го прибрахме вкъщи, дори вече проси храна, но това бяха най-дългите 3-4 часа в живота ми! Диагноза- херпангина...
Здрави да са всички дечица и родители- все някакси ще се разберем с родите- нали всички милеем за тия деца!
Май до сега не сте боледували много.
Следващият път ( ако има такъв) да знаеш - ако сте си взимали всички ваксини както си трябва, много малък би бил шанса да има менингит. Не че не може да е, но за най-често срещаните причинители на менингит се ваксинира ( не се сещам кое беше, но ако се интересуваш ще потърся).
Тези прехвърляния от болница на болница са ми много странни.

 Ние понеже вече имаме опит и я караме малко по-спокойно. Лекарката ми каза, че когато вдигат температура е нормално да им стават студени крайниците. Единственото стряскащо в цялата ситуация ми се струват сините устни.Иначе не е неободимо да се прави паника от такава температура.

Гане, няма подобна стая при нас. Аз съм била вече в тази болница, а и преди да отида бях на обиколка на етажа, да ми показват какво имат, освен това имам и брошура за родилното - не съм видяла да има такава услуга. В краен случай мъжът ми просто ще чака с нея в коридора - лошото е ако е през нощта, ама ше видим да се оправим някакси.


  
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #76 -: Юли 12, 2011, 23:43:09 pm »
Ох, защо?!
Защото качваше стремглаво Т, бях сама, паникьосах се, никога не е треперил така...
Знам ли защо! За бой съм ама изглеждаше много страшно! Педиатърката не си вдигна телефона...Отлагаме реваксинирането с Пентаксим вече повече от 2 месеца- все нещо изниква- шашнах се....А по болниците ни помъкнаха от Бърза помощ, защото парамедичката се притесни от треперенето и от това, че е много отпуснат.
Да, Боби, не е боледувал много...Да знаете колко се уплаших при първата му хрема! :oops:


Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #77 -: Юли 12, 2011, 23:45:09 pm »
Inke Tinke, съжалявам за неприятните ви емоции, меко казано неприятни... Трудно е да си спокоен и адекватен, когато става дума за ТВОЕТО дете, но помага и е по-добрият вариант. Все ме упрекват мен, че "лошо съм мислела", но аз предпочитам да съм подготвена и ако стане лошото - да не се панирам, доколкото е възможно. Последно "го ядох" за писалката с адреналин, как едва ли не съм предизвиквала съдбата купувайки такова нещо. Ми в съдбата - вярвам донякъде, ама в медицината и статистиката - повече. Дано сте здрави и да нямаш подобни емоции повече.

Боби, само от любопитство питам...ако постъпиш в болницата раждаща, придружена от Ивана и съпруга си и пожелаеш на самото раждане да остане само той, а детето да бъде изведено...Наистина ли няма опция, дори на добра воля някоя сестра, НЯКОЙ да остане с дъщеря ти, докато вие посрещате новото бебе. Не мисля, че подобна гледка би била подходяща и смилаема за Ивана все пак, а не разбирам ако държиш мъжът ти да е до теб в този момент - толкова ли е непосилно в болницата да се намери някой да гледа малката? Ясно, че там не е като при нас - половината персонал да е само на щат и да си клати краката и нямат излишно време, но все пак...няма да раждаш до Коледа я  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #78 -: Юли 13, 2011, 05:15:54 am »
Боби, само от любопитство питам...ако постъпиш в болницата раждаща, придружена от Ивана и съпруга си и пожелаеш на самото раждане да остане само той, а детето да бъде изведено...Наистина ли няма опция, дори на добра воля някоя сестра, НЯКОЙ да остане с дъщеря ти, докато вие посрещате новото бебе. Не мисля, че подобна гледка би била подходяща и смилаема за Ивана все пак, а не разбирам ако държиш мъжът ти да е до теб в този момент - толкова ли е непосилно в болницата да се намери някой да гледа малката? Ясно, че там не е като при нас - половината персонал да е само на щат и да си клати краката и нямат излишно време, но все пак...няма да раждаш до Коледа я  :lol:
Не мисля, че има кой, а и не биха поели отговорността.  Аз всъшност не държа мъжът ми да е с мен в момента на раждането, дори напротив не го искам там - миналия път като стигнах 10 см и казаха да напъвам и той излезна и чака отвън.  Но държа да е там преди да стигна до този момент, а и той иска да я види веднага като се роди. Те много добре са го измсилили, че стаята е двойна - има допълнително помещение с отделна врата отвън, където се оправят с бебето веднагал след раждането - мерят го, взимат му отпечатъци от крачетата и т.н. и затварят вратите между двете, така че мен може да си ме шият, а той да е там с бебето още няколко минутки след като се роди без да се налага да гледа грозната картинка от довършването на раждането. Проблема е, че като влачим Ивана с нас да чака и тя в стаята, ще се изнерви и няма да е много лесно. Иначе като стане време за напъването ще ги накарам да излезнат, пък ще му пратя един SMS като се роди бебето и така ще процедираме. Ако е през нощта тя може и да спи, ама пък ше я разсъним като излецнат. Ако е през деня пък трябва да я храним, да се занимаваме с нея.  Абе както и да го погледнеш не е работа да я влачим. А не ми се иска да чакам до последно да отида в болнцита, защото хич не съм фен на родилните мъки искам да ми сложат епидуралната възможно най-рано.

Боби
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 05:20:41 am от Bobbie »


  
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #79 -: Юли 13, 2011, 07:24:17 am »
Инке, бързо да му мине на мъничето!

Паниката е лош съветник, аз се опитвам да я контролирам
и обикновено след случката се размазвам, но когато е напечено реагирам
по-спокойно! Факт доказан и при мен е, че когато се случи с твоето си дете
реакцията е коренно различна, пулс, дишане, страх, но е важно да се владеем, 
аз признавам си още се уча!

Висока Т е смазващ момент за родителя и детето, и Гането е права
може да се извадят основни елементи в реагирането!
Но то пак е условно защото всяко дете е различно и причинителите на висока Т също!
Все пак леките охлаждащи компреси, ваничката и различните медикаменти
за смъкване трябва да се знаят и да ги има във всяка домашна аптека!

Жбрулче, аз писалка не купих, но по съвет на Джам заради моите алергични
изненади си направих комплект урбазон с игла и спринцовка.
Пояснявам за възрастни, на дете едва ли бих посмяла да сложа
защото знам, че се реагира според килограмите и състоянието към момента,
затова за тях нося противоалергични капки!А и те за сега алергични моменти не са имали.
Та сега в Гърция едната ни приятелка направи ужасяваща слънчева алергия,
снаха ми лекар беше с нас, и каза с капки няма да стане трябва урбазон!
Десет увиснали ченета последваха като извадих комплекта,
така че, нека да има човек и никога да не го използва!

Ама  :oops: се отпуснах в приказки рано-рано!
Хубав ден и се пазете от жегите!



 
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #80 -: Юли 13, 2011, 07:38:15 am »
Последно "го ядох" за писалката с адреналин, как едва ли не съм предизвиквала съдбата купувайки такова нещо. Ми в съдбата - вярвам донякъде, ама в медицината и статистиката - повече. Дано сте здрави и да нямаш подобни емоции повече.
И у нас има такава, защото мъжът ми имаше жестоки алергични реакции при които беше стигнал да му изтръпне дори езика.
Някаква специална за бебе ли си взела? Защото ако не е, можеш да го убиеш с адреналин. Имай предвид, че срока на годност е една година( поне на нашата е така), но ако я пазиш на прохладно. Не трябва да се държи например на жегите, то си пише на нея на какви температури. И също е важно да се знае, че  се използва само в краен случай - примерно задушаване, а не всяка алергична проява.При по-леки прояви се дават други лекасртва. Реално едва ли някога ше ти се наложи да я ползваш ( и ти пожелавам да не се наалга). Обикновено алергиите започват по-леко и с времето стават по-силни. Едва ли от веднъж ше се стигне до  задушаване.

Боби
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 07:40:53 am от Bobbie »


  
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #81 -: Юли 13, 2011, 07:51:23 am »
Добро утро и от мен, тази сутрин станах в 7 изпих си на спокойствие цялото кафе и се зачетох във форума, а бебка спи ли спи......тишина, и мъжлето и то спи.....тишина
 и така исках да ви кажа , че моята щерка всяка сутрин става взима дистанционното и ме тряска в главата да и пусна бейби тв. Докато ние доспиваме тя си гледа между нас поне два- трийсет минути. Та за да научат нещо от бейби тв не им трябва много гледане а постоянство, защото съм забелязала , че дават едно и също и все повтарят. На няколко пъти се опитвах да и пусна нещо по-интересно, но тя все си искаше бейби тв.

И за да не ме линчувате  :-) че детето гледа мнооооооооого телевизия ще си призная, че го прави само сутрин.....то после не остава време от разходки и игри. За вас не знам как е , ама на мен ми е кратък деня.


И за да не съм капо, да се включа в темата със свекитата. Първата година адски много се дразнех на бабешките простотии и сега реших, че не си заслужава . И да се ядосвам и да не се ядосвам все ще е тая. Сега се старая да я оставям самостоятелно да се гледат и да не знам какво става. Така хем аз съм починала, хем тя се е нарадвала на детето.



*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #82 -: Юли 13, 2011, 07:54:10 am »
Боби, аз затова поясних, че на дете не бих посмяла без лекар!
Последния път се задуших в един магазин в който бяха чистили рафтовете
с спрей препарат за дърво, докато си помислих колко силно се е напарфюмирал
някой и ларинкса ми се наду и изхвърчах навън със 100!Нося си ериус и веднага пих!
За сега все някаква сила ме пази и беше събота и не бях сама с децата,
иначе това е най-големия ми страх, да не ми се случи нещо когато съм сама с тях!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #83 -: Юли 13, 2011, 09:48:02 am »
Не вяевах, но дойде момент, в който обяснявам цял ден, че на вън е ужасно горещо и е по-добре да гледа телевизия, да рисува, ако щещ игри на компютъра или каквото и да е занимание, но да не е навън. Обаче основното ни занимание е да караме колело или да пълним балони и да ги меткаме ...викам ако не беше с къдри и рокля, щях да кажа, че си мъжко! Свекърва ми я гледа в някой дни, няма начин. Чудя се само, защо дните в които е с баща ми няма проблем цял ден. И яде и спи и не реве...С нея ми звъни през 15 минути и реве да се прибирам, в къщи ми обяснява, че тя не и обръща внимание! А като ми звъни малката и реве през 15 минути, нищо не мога да свърша, по-добре да си я взема с мен. Същата работа. В 8 тръгнах, тя се събуди в 8:30 и току що проведох 9 разговор  :( а е едва 9:00 часа. Сега съм и казала да си изпере дрехите на куклите, маратонките и една рокличка, която вчера заля със сок, да видя колко време ще издържи.

Jam на съседката дъщеря и ги прави тези неща с температурата. Веднъж направи гърч. След дова и при 38 посинява и се тресе, независимо дали я качва или сваля. Ужасно е. Педиатърката казва, че е от рязко качване или сваляне на температурата. Майка и не ще и да чуе да и дава Диазепам. При най-малката температура я тъпче с Нурофен, Панадол, Хексалгин и каквото се сетиш, за да може изобщо да не я вдига, мисля излишно е да описвам защо. Ако вдигне 37.5 след 10 минути е с 38.5 тресяща се и синя. Изобщо, дано никой не се сблъска в подобно нещо.
Брат ми е съшия, От 37.5 за 5 минути на 39..Майка ми като бяхме деца спеше на земята опряна в креватчето. Ако не си виждала как излиза пара от чершав с вода и оцет, ела ще ти демонстрирам някой ден, защото макар на 25, една от двете ни когато е болен си седи при него.
Когато гледаш дете, с подобни "номера" с времето ги научаваш и си знаеш, но първите пъти си е приключение.

А на колежката мъжа и беше с менингит, и да ти кажа, бих предпочела да отида в болница, за да отхвърлят най-страшното, отколкото след време да го разбера, както беше при тях... Естествено последствията от това са на лице. Персонала на бърза помощ с констатацията, че човека е пиян няма да го коментирам..само казвам, че момчето не пие по принцип.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #84 -: Юли 13, 2011, 10:20:07 am »
lidia, виждала съм и 40.3 на термометъра, което не може да се свали.

става дума за друго. високата температура при деца се случва често, при най-различни заболявания, трябва да се научим как се реагира на това адекватно, за да сме подготвени. има някои правила, които би трябвало педиатрите да съобщават на майките превантивно, а не постфактум. Ганка дава добра идея - заедно с Бърди да опитаме да формулираме такива правила, за да си спестим неприятности и излишни неща от рода на описаното.

признавам, и аз вчера се поуплаших, когато за първи път видях сина си в състояние на отпуснат като дроб, повръщащ, с температура, хленчещ, че го боли коремчето и главата (което най-много ме уплаши) и постепенно затварящ очи в напечената от слънцето кола, с която го карах от детската градина към дома. заради оплакването от главата реших да отидем на лекар, иначе не бих го карала.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #85 -: Юли 13, 2011, 10:23:35 am »
Това с менингита си е опасно, и твърдението че като са ваксинирани вероятността да се разболеят е нищожна изобщо не е вярно. Предполагам сте чували за вирусен менингит, който е доста по-малко опасен от бактериалния, ако изобщо има безопасен менингит де. НО от такъв никой не е застрахован, това искам да кажа. Моя много добра приятелка 2008г. изкара този кошмар, и всички ние покрай нея. Деси беше на 1.6г. и имахме контакт с нея предния ден преди да я приемат в инфекциозна, след 2 дни вечерта Деси вдигна температура. Е вярвайте ми не само че отидох в инфекциозна в 4 през нощта, ами как оживях не знам :( Факт че ни се изсмяха там, защото на детето освен 38Т нищо друго му нямаше и се оказа вирус, който мина за 2 дни, но аз бях длъжна да я заведа.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #86 -: Юли 13, 2011, 10:26:09 am »
Боби, аз затова поясних, че на дете не бих посмяла без лекар!

Знам видях, а и при теб е друго. Първо ти си направила инжекция,която можеш да не дадеш цялата и второ урбазона е стероид, няма да убиеш никого с него. Колкото и вредни, организма ни може да толерира огромни количества стероиди ( говоря за единична доза), макар че не мога да кажа 100% за бебе как е, но не е като адртеналина. Адреналина е съвсем друго лекарство. Забързва  пулса невероятно, а и тези писалки са така направени, че като я притиснеш срещу крака си и те сами изстрелват съдържанието си в теб и не може да им кажеш да спрат на половината примерно.

StefiZ, за вирусен менингит няма лечение и без това. Лечението е да го държат добре хидрирано и да свалят температурата.  Детето, ако пие достатъчно течности, в болницата нищо по-различно няма да му направят. Спешно е да си в болница, ако имаш бактериален менингит. С Ивана една нощ изкарахме в спешното и като се опитваха да разберат от какво вдига температура това беше един от въпросите- ваксините дали са и дадени всичките. И при положение, че нямаше неврологични симптоми и пишеше вода, си ни пратиха у нас. Та затова казах , че е рядко да имаш менингит, ако си имаш всички ваксини, а не че не може да хванеш вирусен. Нека го формулирам по друг начин - нищожен е шансът да имаш бактериален менингит, т.е. този за който започването на лекарства веднага е спешно. Това не значи, че не може, но е рядко да е от друго.
Между другото проверих за кое точно беше - именно пентаксима е една от ваксините в които има ваксинация срешу често срещан причинителн на менингит. Тя каза, че детето не е било взело последната доза Пентаксим, та сигурно затова са изказали мнение да не е менингит.
Между другото да спомена - има ли съмнения за менингит веднага да се тича в болница. Не може да знаеш дали е вирусен или бактериален ей така като го гледаш детето, защото симптомите са еднакви. Всеки един неврологичне симптом ( чувствителност към светлина, схващане на врата, гадене и повръщане, главоболие) си е причина човек да се провери за всеки случай.

Лидия, не разбирам защо да дават Диазепам? Не съм запозната,само знам че е против гърчовете - това стандартно ли си го дават на такива деца? Не е ли по-добре да свали температурата, вместо да я тъпче с такива неща за всеки случай?
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 11:07:28 am от Bobbie »


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #87 -: Юли 13, 2011, 10:46:35 am »
Против висока температура имам свещички. Те по-бързо свалят температурата в комбинация с влажно обвиване.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #88 -: Юли 13, 2011, 11:07:44 am »
Bobbiе, от тия писалки с адреналин има и вариант за деца с дозировка за деца.

аз не разбрах защо изобщо в случая с детенцето на Инке-Тинке са тръгнали да мислят за менингити и енцефалити? само защото вдигнало 39 градуса и треперело?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #89 -: Юли 13, 2011, 11:20:18 am »
Bobbiе, от тия писалки с адреналин има и вариант за деца с дозировка за деца.

аз не разбрах защо изобщо в случая с детенцето на Инке-Тинке са тръгнали да мислят за менингити и енцефалити? само защото вдигнало 39 градуса и треперело?
Ясно, е така е друго. Аз не знаех какво имат, затова попитах за всеки случай.

Предполагам за менингита са мислели заради липсващата ваксина и са го казали. Те тези лекари въобще като говорят не мислят, че така ще причинят инфаркт на някоя майка. Не ми е много ясно как са го отхвърлили без пункция, ама сигурно по симптоми  - не ги знам каво точно гледат. Ама като ги няма сиптомите пък не е редно да шашкаш майката така превантивно.

Боби
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 11:32:30 am от Bobbie »


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #90 -: Юли 13, 2011, 12:00:40 pm »
Да питам - при темепература се охлажда тялото, но ако са студени крайниците и детето го тресе се затопля ли? Наистина ще е много добре, ако и д-р Бърди даде мнение.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #91 -: Юли 13, 2011, 12:38:39 pm »
Благодаря ви, момичета, за съпричастността! Голяма подкрепа сте ми!
Значи, аз си казах на жената от БП, че не сме реваксинирани, тя реши,че има херпангина, но не й хареса видът му и предложи да го закараме до Педиатрията, за да го прегледат специалисти, все пак. А лекарката, която го прие там не можа да му свие главичката към гърдичките и реши,че е най-добре да отскочим до Инфекциозна, за да го види инфекционист. Дори пред мен звънна по телефона на д-р Мангъров и помоли да го прегледа. Малчо от Т, болка, уплаха се беше стегнал много, но докато дойдат да го прегледат в Инфекциозна вече беше посмъкнал Т до 38.3 и се поокопити и взе да любопитства и главичката му лесно се местеше във всички посоки. Там му направиха стандартните тестове и ни пратиха обрано в Педиатрията за назначаване на лечение.
Въпреки стреса, не съжалявам, че отидохме, защото така поне отхвърлиха нещо по-сериозно, пуснаха му ПКК и РУЕ и сега поне ми е спокойно,че знам какво му е.
А той вече е в обичайния си вихър след една спокойна нощ на сън.
Тема за реагиране при подобни ситуации ще е много полезна.
Например, лекарката от Педиатрията ми написа една схема съобразно килограмите му каква доза и на какъв интервал мога да давам антипиретици. Аз не знаех,че след като Панадол, Нурофен и Хексалгин са различни лекарства между тях трите може дори и да няма интервал, че интервал се спазва между дозите на едно и също лекарство. Това нашата педиатърка можеше да ми го каже- тогава може би изобщо нямаше да стигнем до висока Т и треперене.
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 12:50:22 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #92 -: Юли 13, 2011, 12:47:25 pm »
midge,няма положение, при което да е с висока температура и да трябва да се затопли. Е, ако детето ти го тресе и има 38, може да не е опасно да го завиеш за малко колкото да не се чувства зле милото ( като наблюдаваш да не се качва), но ако има да речем 40 градуса, тогава и да го завиваш не трябва, а да се охлаждате възможно най-бързо.
Точно това ни се случи на нас преди известно време. Лекарката каза, че така вдигат температура - изстиват им крайниците. На Ивана бяха като лед, направо страшо студени, чак се уплаших, защото не го знаех това.  Все едно си представи, че си взимат топлото от крайниците и си го пращат из тялото :-).  Аз тогава не можах да я сваля добре с лекарства и като я охладих с вода и живна и краката и се стоплиха също.

Боби
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 12:49:31 pm от Bobbie »


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #93 -: Юли 13, 2011, 12:54:16 pm »
Благодаря, Боби! И ние сме имали такива преживявания и педиатърката ни каза да не завиваме, а да охлаждаме. По-нагоре прочетох за затопляне, ако са ледени крайниците и затова попитах. Абсолютно неадекватна и неграмотна се чувствам за такива моменти  :(
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 12:56:22 pm от midge »
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #94 -: Юли 13, 2011, 12:56:13 pm »
Боби, за писалките /поне тези, които аз взех/ - те са една дозирана за възрастен и една дозирана за бебе. Наясно съм какво е адреналин, не съм ги купила на своя глава, а изписани от лекар с подробни инструкции кога и как се ползват. Дано никога не се налага де. Бих поставила такави инжекция, единствено, ако нямам шанс да стигна бързо до болница и детето, или някой друг направи анафилактичен шок. Това състояние изглежда по-различно от "просто алергична реакция", дори тежка такава, за съжаление - виждала съм го на живо няколко пъти. Говорим за оток на лице, гласни връзки, задушаване и от сорта гадории. Пак казвам - дано никога не виждам такова нещо при Дани, или близките ми, но да си имам нещо под ръка, пък като му изтече срока на годност, ще го изхърля с голям кеф, че не е употребявано. То и без това не ми е за у нас, а когато сме на къщата т.е. на 15 км. от най-близкия спешен център.

Урбазон, при спешност - трудно бих могла да дозирам сама за бебе, сигурно и ще съм паникьосана, пък ампула, пък игла и треперещите ми ръце...затова предпочетох да имам писалка. Пък и ако състоянието не е "на умирачка" ще се докопаме до спешния там да сложат Урбазон, не аз да импровизирам. Иначе, ампули Урбазон, спринцовки и игли, има из всичките ни къщи разхвърлени от години, за щастие - все не се е налагало да се ползват и дано е така занапред.

И в предната тема казах, но и тук да повторя - писалки с адреналин - никого не съветвам да си купува на своя глава, все едно аспирин купува. Първо се пита лекар, получавате инструктаж за прилагането на същите и тогава купувате.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #95 -: Юли 13, 2011, 13:53:58 pm »
приятно изненадана съм от добрата реакция на лекарите от педиатрията, която разказа Инке-Тинке. нищо общо с това, което се случи на нас преди няколко години. явно зависи на кой лекар ще попаднеш.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #96 -: Юли 13, 2011, 15:51:37 pm »
Да, и мен ме изненадаха със загрижеността и внимателното си отношение. Е, не ми спестиха мъмренето на тема "Защо е с памперс още? Ще му докарате стерилитет!" и някои други забележки по отглеждането, обявиха го за рахитичен ей така от поглед, но иначе се държаха адекватно и професионално. То какво ходене на лекар ще е ако никой не отнесе едно мъмърене?!Особено разтреперана майка на болно дете! :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #97 -: Юли 13, 2011, 16:06:35 pm »
Еееее,че те кога се свалят памперсите??? :o Гледам вашия Йоси няма две години още??
п.п. съжалявам за въпроса,ама не съм много на ясно!! :?
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #98 -: Юли 13, 2011, 16:07:05 pm »
Благодаря, Боби! И ние сме имали такива преживявания и педиатърката ни каза да не завиваме, а да охлаждаме. По-нагоре прочетох за затопляне, ако са ледени крайниците и затова попитах. Абсолютно неадекватна и неграмотна се чувствам за такива моменти  :(

Знам, че ако има Т и тялото е топло, а краката студени, краката се топват в топла вода (топла- като телесна температура) и температурата се сваля.
Инке, ужас си преживявала, дано няма повече, че ...
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #99 -: Юли 13, 2011, 16:31:17 pm »
То какво ходене на лекар ще е ако никой не отнесе едно мъмърене?!Особено разтреперана майка на болно дете! :D
Ама разбира се, те да си кажат  :) иначе току виж не си се притеснила достатъчно.

Аз честно казано хич не съм въодушевена от каквото са направили, защото до колкото разбрах от теб нито са започнали превантивно антибиотик  (тя го праща със съмнения за менингит и не бие поне една инжекция с нещо за всеки случай), нито са направили друго изследване освен едната пълна кръвна картина и РУЕ. Поне от това, което разбрах от описаното от теб, това е всичко, което е направено за цяла нощ разкарване- преглед, ПКК и РУЕ. Правилно ли съм разбрала?

Жбрул, за срока на годност имах предвид, че ако не се държи на тези температура, а на по-топло, може да се окаже, че не можеш да разчиташ на пълната сила на лекарството.

Боби
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 16:33:56 pm от Bobbie »


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #100 -: Юли 13, 2011, 16:33:38 pm »
lidia, виждала съм и 40.3 на термометъра, което не може да се свали.
Добре дошла в моя свят  :lol: Моят брат си ги заковава при всяко по сериозно боледуване, като от 38 нагоре вдига за 15 минути, иначе ще ти е скучно  :)


Преди питах педиатърката за лекарствата, каза, при нужда да и звъня, защото всеки случай е индивидуален. Така и правя. Така и двете сме спокойни. Когато е боледувала по-сериозно се е налагала комбинация например давала съм Хексалгин, два часа след приема на Панадол, защото все още е била с над 39 температура... Ако Бърди напише схема, ще съм изключително благодарна, малко опресняване по въпроса няма да ми е никак излишно.
Да, и мен ме изненадаха със загрижеността и внимателното си отношение. Е, не ми спестиха мъмренето на тема "Защо е с памперс още? Ще му докарате стерилитет!" и някои други забележки по отглеждането, обявиха го за рахитичен ей така от поглед, но иначе се държаха адекватно и професионално. То какво ходене на лекар ще е ако никой не отнесе едно мъмърене?!Особено разтреперана майка на болно дете! :D
Последния лекар, който успя да ми вдигне кръвното с подобни коментари, след като му се скарах тактично ми обясни, че това бил неговия начин да изкара една майка от уплаха и стреса, като я ядоса и тя вече внимателно започвала да го слуша. Което искренно ме разсмя, щото при мен проработи  :lol: Казах му: докторе, да не отнесете някой ден една чанта по главата  :lol:, Човека каза че няма да се учуди изобщо  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #101 -: Юли 13, 2011, 16:36:55 pm »
То какво ходене на лекар ще е ако никой не отнесе едно мъмърене?!Особено разтреперана майка на болно дете! :D
Ама разбира се, те да си кажат  :) иначе току виж не си се притеснила достатъчно.

Аз честно казано хич не съм въодушевена от каквото са направили, защото до колкото разбрах от теб нито са започнали превантивно антибиотик  (тя го праща със съмнения за менингит и не бие поне една инжекция с нещо за всеки случай), нито са направили друго изследване освен едната пълна кръвна картина и РУЕ. Поне от това, което разбрах от описаното от теб, това е всичко, което е направено за цяла нощ разкарване- преглед, ПКК и РУЕ. Правилно ли съм разбрала?

Жбрул, за срока на годност имах предвид, че ако не се държи на тези температура, а на по-топло, може да се окаже, че не можеш да разчиташ на пълната сила на лекарството.

Боби

А ти си лекар и си наблюдавала също детето, та се оказа, че можеш и знаеш по-добре как да реагираш и как да го лекуваш ...Какво нещо за всеки случай трябва да му се бие?  :lol:

Те така, аз уча едно нещо 10 години, а комшото вързал два пъти два кабела и седна да ме учи как инсталацията да си преправя  :lol:. То цялата ситуация много забавна, ама има хора дет се връзват и може да стане беля. Знам, че си работила май в спешното беше, но Боби да даваш акъл по описание или да прегледаш и видиш детето в момента са две различни неща. Лекарят е преценил, че това е нужното, защо трябва да трови детето с нещо за всеки случай?

« Последна редакция: Юли 13, 2011, 16:40:41 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #102 -: Юли 13, 2011, 16:46:53 pm »
нито са започнали превантивно антибиотик  (тя го праща със съмнения за менингит и не бие поне една инжекция с нещо за всеки случай)

 8O 8O 8O

няма такава медицинска практика да се бие една инжекция с нещо (разбирай, антибиотик) за всеки случай! първо, антибиотици не се поставят мускулно, а венозно, което отнема време. второ, не се администрират превантивно - без антибиограма и без поне тестуване за алергия, което трае 30-40 мин.

администриране на антибиотик не е животоспасяваща процедура с бързо действие и не се прави за всеки случай.

много добре са си действали даже. а, Инке - там всички ги изкарват рахитични, споко :)

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #103 -: Юли 13, 2011, 17:06:28 pm »
Както един много уважаван от мен лекар казва - Драги пациенти, не си обменяйте диагнози :wink: Така че чак да даваме квалификации кой си е свършил работата и кой не по интернет е доста самонадеяно :)
Не знам при вас Боби, какво правят когато детето постъпи по спешност, но тук два пъти ми се е налагало да водя дете и все са реагирали супер адекватно - пълен преглед на детето (слушалка, уши, гърло, лимфни възли и т.н.), ПКК, РУЕ, СУЕ, за да се разбере дали е вирусна или бактериална инфекция и назначаване на лечение в резултат на това. Никой не ми е предлагал ей така профилактично да им влее един АБ :wink:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #104 -: Юли 13, 2011, 17:08:27 pm »
И все пак- до кога се приема ,че едно дете може да носи памперси,без проблем и последствия??? :wink: :lol: :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #105 -: Юли 13, 2011, 17:10:52 pm »
е Рачооо, к'ви последствия бре. Носи докато е готово за махане, някой по-рано, други по-късно, но според мен до към 2.6г. в 90% от случаите децата се научават. :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #106 -: Юли 13, 2011, 17:15:39 pm »
По бг-макаренковски почин от 5 месеца до около година-година и малко. Но преди 2 години е абсолютно задължително да го махне. Също най-късно до 2,5 години в количка.  :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #107 -: Юли 13, 2011, 17:17:45 pm »
Аааа,добре! Благодаря много за изчерпателните отговори!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #108 -: Юли 13, 2011, 17:20:46 pm »
абе като ти дойде до главата ще ти направим подробен списък с инструкции, не бой се :wink: Пожелавам ти да е съвсем скоро :D
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #109 -: Юли 13, 2011, 17:35:26 pm »
Драги пациенти, не си обменяйте диагнози :wink:

Казал, ама това трябва с големи букви, защото е навик  :lol:
С риск да ме сметнете за луда, аз днес викнах хомеопат заради спазмите.
вчера дадох една доза Зиртек и хич не ми се даваше повече като знам противопоказанията му. Та дойде човека, 3 часа разговор, свали фамилна анамнеза. В семейството на мъжо се оказа, че всеки е с дихателни проблеми 8O Имаме си ларингоспазми и подут ларингс. Снощи докато спеше направи два пристъпа, не питайте как спах. Даде му капки, обясни, че при ужилвания от пчела е много вероятно ларингса да се надуе до степен, в която да възпрепядства дишането и ми каза какво лекарство от коя аптека да взема и как да го разтворя. Та това ще го направя още като тръгнем за морето. От лекарството (Апис) ми остави цялото шише, но той ми направи разтвора и обясни как да се дават. Не е имал спазми от тогава.
Явно топлото про нас не е добре, защото още повече подува ларингса. Аз пък хич не вързах, че напоследък е  горещо и от тогава се появиха пристъпите. Вчера стигнаха до 10 в час.
Дано тези капки помогнат, че иначе ще вадим Вентолин и инхалации.
Повиках го, защото миналия път давах Зиртек 2 седмици, не спряха, продължиха още две и минаха. Ама хич не ми се рискува пак да има един месец спазми. Не ни поставиха диагноза миналия път, всичко беше в сферата на "най-вероятно".А противопоказанията на Зиртека са доста и се страхувам, че ще претоваря бъбреците.
[/url][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #110 -: Юли 13, 2011, 17:54:12 pm »
Крака и ръце изстиват заради високата температура. За да може да се свали адекватно и да не се предизвика гърч, трябва да се затоплят.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #111 -: Юли 13, 2011, 18:09:04 pm »
Здравейте и от нас в средата на седмицата.
Като гледам каква тема сте захванали лошо ми става и ми минават мисли от типа това на мен няма да се случи... За съжаление обаче се случва, а се оказва, че повечето неща, които пишете ги разбирам за първи път. Ще е от полза за всички да има такава темичка, за реакция.
Инке, шапка ти свалям за реакциите, аз в напечени ситуации не мога да реагирам адекватно и винаги тичам да намеря някой по-спокоен да реагира вместо мен  :oops:
Последните 2 дни при нас сън няма, новородено като беше в къщи се спеше по-дълго. Като се събуди момата в 2 и до 4 няма спане  :? какво беше това чудо идея нямам, да видим тази нощ как ще е. Останалите проблем със съня имате ли и как се справяте?

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #112 -: Юли 13, 2011, 18:11:33 pm »
период е, ще мине
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #113 -: Юли 13, 2011, 18:35:00 pm »
Сега ще ви препиша какво съм си записала от доктор Бърди:

При температура до 39° -Панадол до 13 мг/кг доза до 4 пъти ( независимо на какъв интервал, но, до 4 дози дневно).
Ако до 40 минути няма ефект се дава 1 доза Нурофен.
Ако след Нурофена пак не спада температурата се прави следното:

То се прави и при температура над 40°-обтриване с намокрен с ледчета компрес, независимо от антипиретиците. Само ръце и крака,  на 3-4 преминавания.

НУРОФЕН НЕ СЕ ДАВА ПОД 6 МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #114 -: Юли 13, 2011, 18:38:18 pm »
А ти си лекар и си наблюдавала също детето, та се оказа, че можеш и знаеш по-добре как да реагираш и как да го лекуваш ...Какво нещо за всеки случай трябва да му се бие?  :lol:
Аз може да не съм лекар, но лекар го е прегледал и лекар се е усъмнил, че може да е менингит. Пък те може да са много мили и внимателни - кел файда, ако верно беше менингит и те закъснеят със започването на антибиотика. Това си е стандартна процедура след като се съмняваш за нещо толкова тежко като бактериален менингит и се налага да чакаш за да откриеш какво е. В инфекциозна са си свършили работа добре, ама за тази педиатърка хич не съм въодушевена.

 И понеже вие тук на никой не вярвате, питай д-р Бърди, ако желаеш дали има случаи, в които се дава антибиотик превантивно. Скоро коментирахме, че на дъщеря ми преди да я пратят за еволюация от други лекари са и били превантивно антибиотик още в лекарския кабинет ( превантивно, за да не е инфекция на кръвта в нашият случай)понеже беше установено, че вероятно не е вирус (отне 15 минути в лекарският кабинет - те тук и това не са направили преди да я препратят). Той каза, че хода с антибиотика е бил много добър.

Стефи, не казвам ей така да влеее антибиотик, разбира се. В повечето случаи дори не си водиш детето на лекар за подобна температура.  Взимам предвид факта, че стигат до там да го препратят със съмнения за бактериален менингит в друга болница. Права си за изследванията, ама те не са ги направили там, а в инфекциозна. Правят и те паники и шашкат хората, а дори изследвания не са направили.

jam, именно мускулно ни биха антибиотик превантивно. Естествено, заеше се, че е бактериално. Аз също никога не съм била мускулно, обаче явно при децата се дава и така. На какво ще я праявят тази антибиограма, ако нямат самата бактерия? За антибиограма трябва да си изолира бактерията, а това отнема няколко дена.  За менингит стандартно се прави пункция и се започва антибиотик веднага, преди още да има диагноза, именно защото е много спешно. Тук са го отхвърлили преди това, но ако бяха стигнали до там да правят пунция, може да си убедена, че никой нямаше да чака посявката.

Б.
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 20:10:37 pm от Bobbie »


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #115 -: Юли 13, 2011, 20:11:17 pm »
Не виждам нищо нередно в поведението на педиатъра Боби. Педиатъра има съмнения за тежка болест, но не е компетенетен в областта. Изпраща детето при специалист, който с преглед преценява, че не е това, от което се притеснява педиатъра. Пуска изследвания, за да види състоянието на детето. Не виждам абсолютно нищо нередно.  :) Ако имаше съмнения за нещо подобно при прегледа, би предприел нужните мерки. Нека не съдим хората и да не им даваме акъл, как трябва да си вършат работата. Ако я вършехме по-добре, нямаше да ги търсим. При теб нещата са били различни, лекарят е преценил и е провел лечение.
Аз АБ не давам ей така, моята педиатърка също.
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 20:12:56 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #116 -: Юли 13, 2011, 20:37:15 pm »
Не виждам нищо нередно в поведението на педиатъра Боби. Педиатъра има съмнения за тежка болест, но не е компетенетен в областта. Изпраща детето при специалист, който с преглед преценява, че не е това, от което се притеснява педиатъра. Пуска изследвания, за да види състоянието на детето. Не виждам абсолютно нищо нередно.  :) Ако имаше съмнения за нещо подобно при прегледа, би предприел нужните мерки. Нека не съдим хората и да не им даваме акъл, как трябва да си вършат работата. Ако я вършехме по-добре, нямаше да ги търсим. При теб нещата са били различни, лекарят е преценил и е провел лечение.
Аз АБ не давам ей така, моята педиатърка също.
По принцип е така, но само по принцип. А като изказваш подобни съмнение, не върви да не провериш аджеба вирус да не е, а да препратиш детето като си наясно, че всичко това отнема време да стигнат до там, да я прегледат, да вземат кръв и да пуснат изследвания. Хем очаква да се забавят изследванията, хем мисли, че е бактериален менингит, хем не прави нищо превантивно. Ми поне едно от тези неща трябва да направи преди да я препрати. Ей, това не е ангина. Ако е моето дете хич нямаше да ми е кеф, че се забяват така.
 
Аз също не давам антибиотици ей така и се радвам, че има подобни педиатри като твоята, но тук за друго говорим.

Както и да е де - минало е вече, детето е добре. Аз изказах лично мнение, никого не задължавам  с него. Не е толкова важно.
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 20:49:38 pm от Bobbie »


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #117 -: Юли 13, 2011, 22:09:07 pm »
от снощи ми е тръгнало на теми, от които ми настръхват косите - "приспах" се с четене за синдрома на внезапната детска смърт, сега тая история с температурите, като сте я започнали, да ви питам - моята девойка е на 7 седмици, имам калпол в къщи, нещо друго мога ли да правя ако вдигне температура или не дай боже я ужили пчела (имаме си ги покрай цветята около къщата)?

ще ходим с нея на море август (по темата с ъкълите от другите хора ей сега сдъвках баба си, която с много тъжен глас нареждаше по телехфона - къде ще го водиш, много е мънинко, много е мънинко), та освен да не я държа на плажа след 10 и преди 5, да си взема калпола в куфара, нещо друго мога ли да направя, предвид възрастта й?

сега малко да ви се похваля, днес бяхме на консултация - 6.08 кг и 57.5 см, да ми е живо и здраво детето, да не ми се налага да преживявам съмнения за менингит и други подобни.

хубава вечер и предварително благодаря за мненията ви
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #118 -: Юли 13, 2011, 22:56:26 pm »
Bobbie, педиатърката не беше сигурна в симптомите и затова ни прати в Инфекциозна.Докато тя го преглеждаше, линейката чакаше отпред и ни закара, а разстоянието между двете болници е около 500м.Всичко стана много бързо. Може би трябваше да уточня, че става дума за две детски болници на територията на Медицинска Академия.Инфекционистите си имат набор от , да ги наречем, "упражнения", чрез които преценяват дали има симптоми, изискващи болезнени и тежки процедури като пункция.
В  Педиатрията го прегледаха много внимателно- гърло, лимфи, корем, черен дроб, уши- специално за тях и за втори преглед на гърлото - при д-р Улевинов- УНГ, колкото лекари го видяха, толкова пъти го слушаха на слушалка. Пуснаха и изследванията, РУЕ излезе в норма и така потвърдиха, че става дума за херпангина, т.е. вирусно заболяване. Съответно, антибиотик не е необходим. Мисля,че напълно адекватно реагираха.
Рачо, дай Боже скоро да си поговорим с теб за махане на памперси! Аз това го написах, за да ви развеселя...
А за рахита хич и не съм се вързала, макар че с много сериозен вид ми се каза, че главата му била ръбеста, а гръдният кош- изпъкнал!А пък на мен толкова красив ми се вижда! :D
Елена, някъде има из стари теми списък с лекарства за път- потърси. Калпол е парацeтамол, нали?
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 23:29:20 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #119 -: Юли 13, 2011, 23:17:10 pm »
Inke Tinke, при това положение признавам, че не съм била права нито за реакцията им, нито са какви изследвания са направили.  Съжалявам, това което разбрах беше съвсем различно и затова изказах такова мнение.
:balk_81:

Как пък им се откъсна от сърцето да ти кажат, че му е ръбеста главата ... :-). Между другото аз си мислех, че на моята щерка е малко ръбеста, ама като казах на мъжа ми и той толкова сериозно се обиди, все едно съм чужд човек и не говоря за собственото си дете.


Боби
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 23:32:41 pm от Bobbie »


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #120 -: Юли 13, 2011, 23:34:30 pm »
Инке, скоро не си се отчитала в темата със снимките.
Иначе с памперса искрено ме развесели.  :lol:
И дано повече да нямаш такива случки!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #121 -: Юли 14, 2011, 00:00:15 am »
И все пак- до кога се приема ,че едно дете може да носи памперси,без проблем и последствия??? :wink: :lol: :lol: :lol:

без последствия незнам, ще си каже, дали е добре за детето, също не знам
но ние сме изцяло все още на памперс
днес моя мъж реши, че ще се разправа с тази дейност и ще се пробва, до обяд бомбааааа, нито едно поражение и аз вече доволна и ухилена, но след обяяяяяяяяяяяд положението стана размааааааааазващоооооооооо и буквално и преносно - 7 пъти малка дейност и една дооооста голяма дейност. за сега май се отказвам от свалянето, че това не ми хареса много като вариант да се дебнем на котка и мишка и накрая пак аз прецаканата
утре ще сме на София и определено ще си е с памперс
Инке, дано нямате повече такива изпитания.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #122 -: Юли 14, 2011, 01:37:33 am »
Инке-Тинке, да парацетамол е, а за лекарствата питах в предивд, че е много малка, а май лекарствата от "онзи" списък са за малко по-големи деца. може би ще е добре в темата за как да се реагира на често срещани здравни проблеми, да се публикуват и тези списъци, че да не ги търсим? само идея, не че ще се лекуваме по интернета, но да са лесно достъпни за справка.

а, любовта на бащите е пословична :)

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #123 -: Юли 14, 2011, 01:53:32 am »
Елена, не ти ли е малко мъничко детето за плаж? Дори преди 10 и след 17 часа, мисля, че на бебе на 3 месеца не му е мястото там  :? Жегата е потресаваща дори сутрин и вечер, ще му се вземе акъла на това дете. Това си е мое мнение, де, не задължавам с него :)
Аз лично реших, че няма да си тормозя детето, само и само да си направя кефа да си пържа кълките на плажа. Имам цял един живот пред себе си да ходя на плаж. Тази година ще ми е втората, в която пропускам /живея в Бургас :lol:/, мисля, че ще оцелея :lol: :lol: :lol:
Хубава седмица и здраве за всички - малки и големи!!!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #124 -: Юли 14, 2011, 02:43:04 am »
Хайде и аз по примера на свекърва ми /и на sixsens   :lol:/, да се изкажа относно бебето на Елена и плажа.
Ели, нашите деца са по-големички вече и пак си е мъка за тях да им е топло, лично аз - не си и помислям за море с Дани за момента, би било мъчение и за двама ни. Ни за нас ще е почивка, ни за него удоволствие - само ще се изтезаваме взаимно. Догодина живот и здраве, септември, може и да го заведем за някой ден, като е по-очовечен и пак не съм убедена, че ще е ОК за него плажът конкретно.

Ти много четеше като бременна и сега четеш сигурно, та няма как да не знаеш, че на едно толкова малко бебе като вашето - никоя система не му работи както трябва, а терморегулацията му е просто "ватър и мъгла". Вашата дама е родена и я гледате на съвсем друг климат освен това, самата смяна на обстановката и температурите ще е шок за организма й сега, та има логика в думите на баба ти, въпреки че тя ти е казала това по съвсем различни съображения от моите примерно ;)

Естествено, че ще постъпите както вие считате за правилно с вашето си дете, не пиша това с цел "даване на наклон", просто коментирам. Има супер добри СПА-хотели в България по планините, където за момента бихте изкарали по-добра ваканция с бебе. Няма да ви е пренаселено, шумно, бъкано с вируси...помисли за този вариант, не за отказване от почивка изобщо. Знам, че морето си е море, но наистина - то ще е там и догодина и тогава ще можеш и да му се насладиш донякъде в компанията на щерка си. Сега - просто ще луднеш с нея по плажовете си мисля.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #125 -: Юли 14, 2011, 08:04:34 am »
Рачо от сърце и душа ти пожелавам, да сменяш памперси до премала!

Викала съм бърза помощ един път до сега в първия голям сняг
миналата зима в 24 часа!
Митака имаше силни спазми, болки в корема, повръщане и диария,
всички симптоми за ентеровирус, но ние с баща му се притеснихме да не е апендицит!
И двамата сме правили перитонит и много се изплашихме,
щяхме и сами да го отведем, но нямаше на кого да оставим Калина през нощта.
Дойдоха за 10 минути лекарката го прегледа и го помоли да проходи стаята
и каза, че ако е апендицит ще ходи прегънат на две и няма да може
да направи две крачки изправен, както Митко си ходеше!
И че и при най-малко съмнение щеше да го отведе с един от нас
да го прегледа и хирург!

Ние водихме Митака на море на 1г и 6 месеца, а Калина на 7-8 месеца.
Вторите бебета са с привилегии, шегата на страна всеки преценява сам
и черпи опит от стореното, след 6 месечна възраст за мен на морето с бебе може!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #126 -: Юли 14, 2011, 09:55:08 am »
Elena B заведох Ники на 4 месеца. На плажа носих вода, плажно масло и бебето в количката на сянка, освен когато топваме краченца в морето.Потърси списъка с лекарствата в минали теми.

Боби и ние мислим, че Ники има малко ръбеста глава, ама е сладък.
[/url][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #127 -: Юли 14, 2011, 10:38:02 am »
Не бих си завела бебето на море. Мен ме е страх от стомашно-чревни инфекции. Нищо няма да ми стане без море.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #128 -: Юли 14, 2011, 10:50:54 am »
Ми те инфекциите идват от храна, пък аз не смятам да я храня с тамошна. Миналата година бяхме, беба беше на 9 месеца. Изкарахме си страхотно. Тази година пак ще сме там и пак началото на септември. Супер е - няма народ, хладничко .... Лани беше само на пюренца, тази година го мисля още. Иначе аз предпочитам балкан, че не обичам жеги, но нашия тати твърди, че е полезно.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #129 -: Юли 14, 2011, 11:02:10 am »
Относно морето и бебешката възраст,отново  :? не съм компетентен.Но искам да ви споделя за слънцето!Много е опасно и по-скоро, не ни е приятел ,особено тези дни/а както разбирам и още дълго време /.Аз също не "приритвам" за плажа ,както и Сикса,живеем на морето,но миналата седмица ми се наложи да прекараме един уикенд.Естествено ,че ползвахме всякакви фактори и кремове и чадъри за сянка,но съвсем съм пропуснал да намажа един малък участък накрая на долните си крайници икакто обикновенно ,за тях няма място под сянката./то и чадъра беше малък ,а аз нали съм "голям"  :wink:/и сега насита са много зачервени и изгорели тези места. При това от около час,час и половина престой. Вярно е ,че съм по-светъл,но представете си как ще се отрази това на едно бебе.Много,много трябва да бъдете внимателни. Нека не звуча менторски,просто споделям,при това съвсем пресен пример.Дали отново не е по-добре една консултация с педиатър..??
Относно хомеопатията,аз също бях голям"Тома неверни"! но така и така разполагаме с доктор хомеопат наблизо и няколко пъти съм го молил за съдействие.Не я знам тази медицина как действа-на психооснова ли или наистина има лечебни свойства,но и двата пъти резултата ни беше положителен.Колкото и голяма изненада да беше и за самите ас.А проблемите въобще не бяха за подценяване. Просто се иска малко повече дисциплина,за да не се забравя да се приемат лекарствата по точната схема и търпение.Това е.
п.п. Много благодаря за пожеланията. Много сте мили.надявам се ,че скоро ще се получи ипри нас,но тогава го мислете-независимо ,че всичко е споделено и написано тук,ще видите тогава какво означава"лавина от въпроси" :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #130 -: Юли 14, 2011, 11:18:35 am »
Хаха, Рачо, с твойта лавина ме уби  :lol: От теб и 2 лавини ще приемем  :lol:
Пък на плажа тъкмо си докарал природен вид печен червен рак  :lol:
Ние втора вечер спахме в новата къща. Вече дори предадохме ключовете на старата. Ясно е, че незнам още къде какво има, но малко по малко успявам да натикам багажа. Малките са доволни, вчера като ги взимахме от градинката искаха в новата къща.
Да се изкажа и аз за плажа (то може ли без мен някъде  :lol: ) Първата година като се родиха сме ходили за половин час след 18 часа, колкото баща им да се изкъпе и аз да намокря краката. Винаги са били с бодинца, намазани, под чадъра и с по една тънка пелена, защото винаги спяха, а морския бриз не е за подценяване. Само веднъж сме ходили малко по-рано и то беше извън Варна на място, където морето граничи с горичка и съответно аз и децата бяхме под дърветата.
До годинката те нито са опитвали пясъка, нито водата. Защо гладим, стелиризираме, чистим и т.н. всичко около тях докато са новородени, ако ги изпльоскам в мръсната вода или ги отъркалям в пясъка, който също не е чист... Отделно и аз не съм се мокрила над коленете, защото все пак се кърмихме  :wink:
След годинка вече им носихме басейн под 3 чъдъра, намазани и пак най-късно до 11 и след 17ч. Тази година пак така процедираме. Вече и в морето плуват, но първо ги научих да плюят водата и чак след това ги пуснах с поясите в морето. Ентеровирус не се хваща само от храната, а и от погълната мръсна вода, а децата много обичат да "пият" вода от морето  :wink:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #131 -: Юли 14, 2011, 11:56:36 am »
Момичета, ако някой има повечко опит с повръщания и диария може ли да сподели какво дава в такива случаи?
Хидрасек, хидратин и нар давахме, но отказва да ги пие  :?
Сега е имал голяма пауза без изхождане и баща му му е сложил свещичка вомакур.
Като пийне вода повръща, хапнал е препечена филийка - същата работа. Чайове изобщо не пие.
Само веднъж е бил така преди година, така и не можах да го накарам да пийне нищочко и се измъчи бая няколко дена.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #132 -: Юли 14, 2011, 12:19:34 pm »
Кроки, това е - трябва да се оводнява. Хидратин, на малки глътки, редовно. отказва, не отказва, по глътчица ще натикваш. Вода не давай, само чай. направи чай от джоджен - пресича диарията. да пие на глътки. една глътка, след 5 минути още една и така постоянно....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #133 -: Юли 14, 2011, 12:21:16 pm »
Кроки, това е - трябва да се оводнява. Хидратин, на малки глътки, редовно. отказва, не отказва, по глътчица ще натикваш. Вода не давай, само чай. направи чай от джоджен - пресича диарията. да пие на глътки. една глътка, след 5 минути още една и така постоянно....

Подкрепям!На Митко много му помогна и натриев цитрат за повръщането.Хомеопатичните свещички изобщо...

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #134 -: Юли 14, 2011, 12:21:45 pm »
Коки, има един сока на Хип - хранителна добавка се води при повръщане и диария ОРС се казва. Има упътване на шишенцето. Отделно лечебна Хумана давам аз по много малки количества на няколко пъти. Сухари, солети, с лъжичка чай нар, сока от компот дренки. И Ентерол за р-вото. Ако спре повръщането всичко това може да се пие наведнъж, но при повръщане с лъжичка.
Бяха ни изписали и едни свещички за повръщането, но така и не съм ги ползвала, защото спряха.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #135 -: Юли 14, 2011, 13:11:39 pm »
Хм, чай от джоджан - пресен ли?
Мими ще го търся този сок, че мляко няма да мога да го накарам да пие

Аз еВстествено съм на работа   :? толкова ми е криво, че не мога да си гледам детето, че няма на къде. Само давам инструкции по телефона, на мъжа ми явно и на него му идва в повече...Пффф
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #136 -: Юли 14, 2011, 13:53:22 pm »
Хм, чай от джоджан - пресен ли?
Мими ще го търся този сок, че мляко няма да мога да го накарам да пие
Може и сух да е - примерно: шипки, джоджен и нар може да смесиш.
Сока го купувам от Депо-то.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #137 -: Юли 14, 2011, 15:03:07 pm »
Кроки, чай от джоджен и чай от нар, последния виж в билкова аптека или дрогерия!
Аз лично си я суша от пресен плод есента, жалко, че сте така далече  :?
Бързо възстановяване и подобряване на набора!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #138 -: Юли 14, 2011, 15:25:43 pm »
Емииии,който си има нар-дърво в двора,си суши...!!! :(Другите се ослушваме по билковите аптеки или на пазара! :lol:Виж в Турция го има в изобилие тоя божествен плод!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #139 -: Юли 14, 2011, 15:55:24 pm »
Мише и аз имам нар сушен, няколко лъжички чай е изпил от него.
Пу пу, от обед нещата биват.
Много ви благодаря за съветите
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #140 -: Юли 14, 2011, 15:58:08 pm »
Коки, дано бързо се оправя Боби.
При нас много помагаше също и чай от листата на мушмола (на вилата имаме дърво само кажи и отивам). Всъщност незнам кое от всичко ни е помогнало най-много защото давам всичко изброено в предните постове:)

Теди, дано повече не се налага да преживявате този ужас и Йосиф е добре.

И аз предното лято не съм водила децата на плаж. Нищо, че сме на 20 минути от плажа. Тази година ще ни е първото море:) Сега се приготвяме и събираме всичко необходимо и като дойде баба Ани цяла седмица ще има лудории по пясъка:) На мен ще ми е много интересно как ще се приберем от плажа:) До там ще се съберем, но после с надутите басейни, шатри, лодки, пояси и топки може за мен да няма място в колата и само да я бутам:)

И тримата в нас са отново със сополи а Алекс сутринта и с малко температура но сега са добре:) Може да е от реимунизацията с Пентаксим вчера.

Бъдете здрави:)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #141 -: Юли 14, 2011, 16:13:17 pm »
 :lol: Дано да е от реимунизацията само!!! Лис,абе вие трябва да взимате на специално концесия  парцел от плажа,щото като се разположите и то няма да има място за платени чадъри и капанчета и концисионера ще загуби!!! :lol: :lol: Да не говорим за специален спасителен пост и медицински център,че такива са изискванията. Но това с връщането от плажа наистина ще е проблем! :? как се бута в тая жега-напрво не мога да си мисля...!? :wink: Ако се наложи,свиркай,ще търсим някакъв варинт! Къде лифт,къде магаре,все нещо ще умуваме...!!! :o
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #142 -: Юли 14, 2011, 16:23:48 pm »
Оф, тая седмица се очертава отвратителна!
Дано оздравяват бързо всички деца!
Против повръщане знам и много помага и сок от компот от кайсии с лъжичка сода за хляб- получава се приятно газирано питие, но  при разстройство няма да е удачно.
Ние нощес пак вдигахме Т, но поне с Нурофен бързо я свалихме, но пък имаме някакво стомашно неразположение- не е точно разстройство, но нещо подобно- много газове и по-редичко ..., но пък на нормални интервали. Минахме на диета- солети, препечен хляб и лечебно мляко. Засега доброволно поема много течности, но предимно вода. Защо не е хубаво при разстройство да се пие вода? За да не се губят соли ли?
За морето и плажа, аз съм ЗА, стига да се проявява разум- тоест плаж късно следобед, никаква обща храна от заведения, недопускане поглъщане на вода от чешмата или морето- такива неща...Йосиф го водихме миналата година през септември, когато вече няма жеги и навалици и изкарахме прекрасни 10 дни- с много сън, розови бузки и отпочинали родители. Живот и здраве, и сега се гласим за септември, но съзнавам, че сега предизвикателството ще е много по-сериозно, защото той си е самостоятелна бойна единица, при това доста по-пъргава от старите си родители,но..да се надяваме, че поне няма да се боледува!.Ако живеехме на морето, със сигурно често щяхме да сме на някой пуст и чист плаж- да не би пясъчника в Парка да е по-хубав? И там пече, а какви чудеса се въдят вътре!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #143 -: Юли 14, 2011, 16:28:16 pm »
Ако живеехме на морето, със сигурно често щяхме да сме на някой пуст и чист плаж- да не би пясъчника в Парка да е по-хубав? И там пече, а какви чудеса се въдят вътре!

Повярвай, такива плажове няма...
Аз затова и моите не съм ги завела на пясъчник. Като видя майките как си хвърлят фасовете вътре и всички улични кучета там са събрани вечер и просто не мога да си представя да ги закарам на такова място. Имат пясъчник в градината, но той се покрива всяка вечер и се чисти постоянно.
Дано бързо да се оправи детето.
Лиско, и твоите мъници дано се оправят. Закачай ремарке на колата и пълни там плажните истории. Като знам ние какъв катун сме на плажа, представям си вие как ще сте  :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #144 -: Юли 14, 2011, 16:30:51 pm »
Инке,къде го видя тоя "чист и пуст"плаж???? 8O Това е само във филма "Плажът% но без Леонардо,май??? :wink: Тия нещао ,май нашето поколение е последното ,което помни и да сме живи и здрави да разказваме и на невярващи внуци! История..х ихи их,ама на почивка винаги си е хубаво!
п.п. има ли тема за почивките???
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #145 -: Юли 14, 2011, 18:28:21 pm »
к(Р)оки, можеш да пробваш и с електролитите на Хумана. Аз давах по една чаена лъжичка на 5-6 минути. После можеш да продължиш с лечебната хумана. Тя на вкус много се доближава до Хумана 3, така че можеш да даваш или като каша или като напитка. Но тя се даваше май поне половин ден след като детето е било само на електролити.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #146 -: Юли 14, 2011, 21:35:03 pm »
Лис, нали си ми обещала и мен да ме водиш на плаж?!  :wink:

Коки, да оздравява бързо Боби!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #147 -: Юли 14, 2011, 22:00:39 pm »
абе хора, аз ще съм "зелена", зелена съм, ама вие съвсем ме взехте на майтап  8O
въобще не съм казала, че бебето ще го водя на плаж, ще си стоят в хотела с баща й, ще се разхождаме рано сутрин и следобед и ще я пазим от слънцето, щото не може дори да я мажем. много ми беше мерак да я топна във водата, но ще изчакам. според мен е по-добре да сме на морето отколкото в центъра на софия, няма начин да отидем на балкан, а ако трябва да сме прецизни, слънцето е дори по-вредно на планината, най-малкото защото се усеща по-малко и е по-високо.

спокойно, няма да си застраша бебето по такъв начин, не ходя на море, за да не ми избяга, а защото за нашето семейство това се оказа най-щадящия бебето вариант - с най-малко пътуване и най baby friendly.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #148 -: Юли 14, 2011, 22:15:02 pm »
Лис, нали си ми обещала и мен да ме водиш на плаж?!  :wink:

Тези дни ще проуча къде ще плажуваме:) и ще се снябда с бодлива тел за да оградя по идея от Рачо лагера ни на плажа:)))))))))

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #149 -: Юли 14, 2011, 22:34:45 pm »
Събери всички билбордове и рекламни винили на Зачатие и заграждай с тях.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #150 -: Юли 14, 2011, 22:54:49 pm »
Чисти и сравнително пусти , поне през юни или  септември, са плажовете на малкото оцелели къмпинги на юг- Корал,Делфин, Арапя, скалите на Варвара, Силистар, Аркутино, както и един таен плаж на юг от Синеморец,но той е за по-големи деца, защото си има ходене по скали и през гора.
На север на къмпинг Космос до Дуранкулак,Крапец, Карадере / по свидетелство на приятели, завърнали се преди дни/. Всички тия места изискват ежедневни преходи с кола, но ние обикновено се позиционираме в Созопол и караме  ок. 20 мин.до Корал или Силистар и  ок. 7-8мин. до Аркутино.
Под чисти разбирам с малко боклуци по пясъка и без  тръби, които да се изливат в морето. В случая с юг гледам и прозрачността на водата, което на север е неприложимо.
Елена, парацетамол за бебета може от 2 месеца нагоре.
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 22:56:57 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #151 -: Юли 14, 2011, 23:52:48 pm »
Чисти и сравнително пусти , поне през юни или  септември, са плажовете на малкото оцелели къмпинги на юг- ... както и един таен плаж на юг от Синеморец,но той е за по-големи деца, защото си има ходене по скали и през гора.

Въх, Inke Tinke, ако става дума за нудисткия плаж през хълмовете от all inclusive хотела с патето, преди две-три години и там се изливаха тръби, понеже въпросното ахритектурно чудо не беше включено в канализацията. Но помня плажа на устието на Велека като много чист и прилежно почистван всеки ден.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #152 -: Юли 14, 2011, 23:55:12 pm »
Инке, на Крапец не може да се ходи преди 1 юли и след 10-ти август някъде. Много е скапано времето. Миналата година бяхме там в края на юни и три дена не спря да ни вали. После мъдро се преместихме на Обзор, където поне времето беше по-читаво.  
По детски спомени в Дуранкулак трудно може да се изкъпе човек, защото май имаше някакви студени течения от Дунав. Майка ми е от едно село, което е наблизо, но ходехме само да се печем.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #153 -: Юли 15, 2011, 00:52:05 am »
две години поред сме ходили на Дуранкулак - ужасно ветровито, на плажа имаше окопи, изкопани от летовниците, за да се крият от вятъра. морето е дълбоко, често бурно и много мътно. сега се чудя защо сме ходили там, ама тогава бяхме млади и други неща сме търсели, явно.. :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #154 -: Юли 15, 2011, 01:08:27 am »
Да си призная, от няколко години на море в България - не съм ходила. Не защото морето и плажовете ни не са супер, точно напротив...просто "околният пейзаж" не ми понася и за мен поне - това никаква почивка не е. :( Шумно, мръсно, навсякъде трещи някаква идиотска музика от заведения пляснати безразборно по плажа. С километри сме вървяли да намерим "пролука" на някой плаж, между две заведения набримчили тонколоните, че да можем да чуваме чат-пат морето... За пияните тийнейджърски компании чужденци, които в нашата държава се държат така, както в техните - не могат и да сънуват - всички сте наясно. Чисто психически се натоварвам просто, а ако сме и с дете - ще откача тотално.
Мислех си за наемане на кемпър, отиване на къмпинг с детето, ама тогава пък в битов план ще видя зор. Като опция с Дани на море и самолет и кола ми се виждат по-добра идея за момента, отколкото родното море, а и във финансов аспект - ако не е по-евтино е за същите пари с по-добри условия.

На този етап сега, с малкия не бих тръгнала където и да е, твърде капризен е, за да изкараме дори подобие на почивка с него. В края на месеца, ще кръщаваме бебе на приятели, които са родом от Шумен, живеят в Лондон и ще си идват за целта... Май в Троян решиха да е кръщенето. Направо отсега ме е страх, като си помисля с нашия каприз как ще пътуваме, как ще реагира да му сменим мястото...пък както не може да реве и киселее с часове  :lol: Дано е в добро настроение за събитието, че иначе - не се виждам. Ако беше "кротко и сговорчиво" дете моето, вероятно щях да съм с други нагласи по тези въпроси, но всеки според хлапето си реагира. Нормално.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #155 -: Юли 15, 2011, 03:20:09 am »
Дуранкулак съм посещавала за последно преди 4 години в средата на август, пак тогава и Крапец, беше много топло, безветрено и спокойно морето, но, както винаги толкова на север мътно, та мътно. Но пък ни наобикаляха делфини!Мои познати, които много години участваха в археологически разкопки в Дуранкулак ми казаха, че имало и още един плаж северно от к-г "Космос", който бил съвсем див и много хубав, но  не съм го пробвала. То през юли течения винаги си има...
Не, Цигу, явно е друго място, защото там тръби със сигурност няма, няма и нудисти.
Ти май говориш за Бутамята? Плажът на Велека е невероятно красив и с чист пясък, но морето е неизползваемо- дълбоко, с ями и течения. В общи линии там спасителите са, за да те пазят да не хукнеш да се къпеш. Толкова е стръмен брегът, че дори крака не можеш да натопиш.
През цялото си детство съм обикаляла северното Черноморие и си спомням с удоволствие само плажовете на Албена и един безумно труднодостъпен плаж под с. Топола преди Каварна.Преди 4 години бяхме на сватба във Варна и решихме да наобиколим местата от детството ми- не намерих път към малкия плаж под с. Топола, но пък какви голф игрища са тропосали по хълмовете!
Аз си обичам юга, защото има все още диви кътчета, а и морето е бистро.
Да, Жбрул, в Гърция  или Турция е дори по-евтино от тук, има и прекрасни места, е малко щипе водата/ мен тя ме интересува,защото заради нея ходя на море/, а и някой път е голяма мътилка, но ме е страх да пътувам в чужбина с детето все още.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #156 -: Юли 15, 2011, 08:47:12 am »
А мен ме е страх да ходя на неохраняем плаж с децата...
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #157 -: Юли 15, 2011, 09:39:31 am »
Хубава тема сте подхванали. Ние сме много доволни от Гърция, вече няколко години ходим там, първо с Деси, след това и с двете. Съвсем различно е, хотелчетата малки, а с огромни добре поддържани полянки, плажа спокоен и чист, с две думи, за деца е повече от добре. Иначе тук ходихме 2 години на станцията на МС която е между Несебър и слънчев бряг. За деца е добре, защото комплекса разполага с 50 декара площ, има си всичко, детски площадки, ресторанти 2-3, сладкарница, детски кът, колички и т.н. Плажа е спокоен, защото е само на станцията, чадърите са по 3-4м. един от друг, и от първия ден си избираш един и си го ползваш до края. Шезлонги и столове също, на символична цена (3 лв.). Така че това е за сега единственото място в Бг, което съм открила и е подходящо и за деца, а не хотелите на плочките и да се чудиш какво да правиш децата по цял ден. Другия въпрос са стомашните вируси, от Гърция, а тази година и от Турция не си хванахме. Защото това да се внимава с храната по морете в никакъв случай не е застраховка, много по-често се получават от водата, защото децата поглъщат въпреки всички обяснения и инструкции да внимават :) Деси преди 2 г., повръща 2 дни, без никакви други симптоми като Т или разстройство, а бяхме на Влас в домашна обстановка, на заведения не се хранехме, но не излизаше от водата и съответно "изпи" морето. :lol:
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #158 -: Юли 15, 2011, 10:11:55 am »
Ние на Крапец ходихме миналата седмица на палатки, почти до Дуранкулак.
Толкова бистра и ледена вода не съм виждала, а цял живот на морето живея  :lol: Толкова беше ледена, че даже и мъжете не влязоха да се изкъпят. Иначе плажът е спокоен, място бол, няма навалица. Горичка на 100м от плажа, кеф!

Боби не е повръщал от вчера, но е блед и доста отпаднал  :? И малко го е страх да се храни.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #159 -: Юли 15, 2011, 11:30:49 am »
Айдеее,започнаха  горещниците,така че, пазете се!!!!! :wink: ние миналат седмица бяхме на Лозенец,но и там водата беше много студена.Явно предните дъждовни периоди се отразиха.Сега слушам ,че вече достига до 26 градуса на юг,което си е супер. Последните години/преди кризата де  :wink:/ ходихме в Гърция.Еднво селце срещу Тасос,по-скоро градче,между Кавала и Ксанти.Общо взето на 350 км от Бургас.От София предполагам и по-малко!Обикновено ходим късния май или септември,извън сезон пик.Такова спокойствие,хубав климат,чиста вода и добра кухня не съм виждал.Много добре се чуствах там,а и цените не бяха по-високи от БГ. Уж в хотелче,но с апртаменти,точно срещу плажа,който го дели само малка горичка от някакъв средиземноморски бор/вирее си на пясъка/. За това плащахме по 35 Е на вечер  :) А на плажа два шезлонга и голям чадър+ табла за игра е само срещу две фрапета и една бира/или обратното/на ден= 6-8лв. За това казвам,че още много има да им дишаме праха и на гърците и на турците в туризма ,за жалост.А и с нашите около 400 км крайбрежна ивица направо сме мравчици  в сравнение с тях.
п.п.за лозенец имам добра оферта,но а за две семейства поне./ако нещо съм оспамил,дано не ме трият админите! :wink:/
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #160 -: Юли 15, 2011, 11:45:38 am »
За мен Лозенец е едно от най-добрите и спокойни места, където съм ходила, но и там го застроиха за съжаление  :? Ходих на плаж след вилното селище, под нивите, а сега няма ниви, само хотели... Нашата почивка се изразява в пътуване пролет и есен до Малко Търново, някой уикенд до село и Шумен. Надявам се скоро да можем да си позволим по свястна почивка, но предпочитам и лятото да е пак в планината.
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #161 -: Юли 15, 2011, 12:26:31 pm »
Рачо Керамоти е селцето  :lol:
[/url][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #162 -: Юли 15, 2011, 12:33:18 pm »
Polikala,polikala, palikari!!! :lol: Yasooo!  :lol: :lol:
така си е ,ей богу!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #163 -: Юли 15, 2011, 12:59:44 pm »
Оххх,как ми се ходи и на мен на почивка. За съжаление не съм имала такава от 2009та и не се очертава да имам поне още една година. Всичката отпуска си изпозлвам за след раждането на бебетата и  няма как да си вземе почивка през останалта част на годината.


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #164 -: Юли 15, 2011, 13:02:04 pm »
Bobbie, дай боже всекиму така да си ползва отпуската!!! Да ти е жива и здрава Ивана и ЧРД!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #165 -: Юли 15, 2011, 13:04:49 pm »
Bobbie, дай боже всекиму така да си ползва отпуската!!! Да ти е жива и здрава Ивана и ЧРД!
Не, по-скоро дай Боже всекиму отпуска по майчинство. А аз такава нямам.
Мерси за пожеланията. Тя на 15ти Юни стана на годинка, но тази лентичка явно спира на една годинка и аз се опитах да я обновя, но нещо сайта ми отказва от няколко дена и чакам да го оправят.


  
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #166 -: Юли 15, 2011, 13:08:10 pm »
Не, по-скоро дай Боже всекиму отпуска по майчинство.
Така де, така! Нищо пак да ти е жива и здрава  :D и всеки ден да и е празник!
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #167 -: Юли 15, 2011, 13:19:11 pm »
На този етап сега, с малкия не бих тръгнала където и да е, твърде капризен е, за да изкараме дори подобие на почивка с него. В края на месеца, ще кръщаваме бебе на приятели, които са родом от Шумен, живеят в Лондон и ще си идват за целта... Май в Троян решиха да е кръщенето. Направо отсега ме е страх, като си помисля с нашия каприз как ще пътуваме, как ще реагира да му сменим мястото...пък както не може да реве и киселее с часове  :lol: Дано е в добро настроение за събитието, че иначе - не се виждам. Ако беше "кротко и сговорчиво" дете моето, вероятно щях да съм с други нагласи по тези въпроси, но всеки според хлапето си реагира. Нормално.

Виж какво, мяташ ми го вкъщи и заминаваш кеф ти е Троянски, кеф ти е Бачковски  :lol:

Относно почивките ние резервирахме за август ето тук http://www.bryasta.com/gallery/id/3 Така и не открих отзиви за мястото, но ще си пробваме късмета  :D
Миналата година за пръв път ходих на Крапец и бях очарована от плажа и спокойствието което лъхаше от това райско местенце. Мисля да се огледам за някоя вилича и да отидем за 3-4дни. Сега ни се е паднало да летуваме в БГ, че и аз имам притеснения да ходим в чужбина с Никол.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #168 -: Юли 15, 2011, 13:30:54 pm »
Инке, защо не може да се дава Панадол на бебе под 2 месеца?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #169 -: Юли 15, 2011, 13:38:17 pm »
Здравейте момичета!

Ние днес тръгваме кък Гърция за уикенда. Ще дам после инфо и отчет :)

Илейни, няма проблем да ходите с детето в чужбина. В много държави има по-добри условия и е по-устроено за деца отколкото тук. Ние бяхме с Никол в Германия и беше супер. Е, направихме здравна застраховка и взехме лекарства, мазила и т.н. разбира се.

Много ме е яд, че вече Европейска здравна карта се издава само в случай, че престоят в чужбина е над 2 месеца!  :? Хем плащаме здравни осигуровки и сме граждани на ЕС, хем нямаме право на безплатно здравеопазване, хм!


*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #170 -: Юли 15, 2011, 13:40:41 pm »
Не си разваляй настроението-то това да ни е само кусура в БГ! :lol:Отиваш си в Гърция за няколко дни и това е важното! В тия жеги ще си си добре там със студеното фрапе и замръзнало узо! Екстра е! Айде ще разказваш като се върнете,а в кой край ще сте? :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #171 -: Юли 15, 2011, 13:49:25 pm »
Мерси за пожеланията, Рачо! :) Ще ходим в Олимпиада.


*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #172 -: Юли 15, 2011, 13:58:29 pm »


Виж какво, мяташ ми го вкъщи и заминаваш кеф ти е Троянски, кеф ти е Бачковски  :lol:

Относно почивките ние резервирахме за август ето тук http://www.bryasta.com/gallery/id/3 Така и не открих отзиви за мястото, но ще си пробваме късмета  :D
Миналата година за пръв път ходих на Крапец и бях очарована от плажа и спокойствието което лъхаше от това райско местенце. Мисля да се огледам за някоя вилича и да отидем за 3-4дни. Сега ни се е паднало да летуваме в БГ, че и аз имам притеснения да ходим в чужбина с Никол.

Хаха Илейни, вярно бе. Доставям ти Дани в Шумен и "паля маратонките". Хем мъж ти да е доволен, че как беше: "да разбереш и ти какво е да имаш дете"  :lol: Ще се въздържа да го направя, само защото не искам да ме намразваш, я как добре се разбираме в момента. ;)
За Лозенец и аз бях очарована, но през далечната 2006-а година. Две години по-късно се върнахме там с голям мерак...бях потресена какво е станало от това хубаво селце, някакъв мини "Слънчев бряг"  8O и цялата "софийска гъзария" изнесена там за капак - звезди, звездички, мутри и пр. Не повторихме. В Турция, две поредни години ходихме в Бодрум, но в момента с това малко бебе - твърде далеч е /над 1000км от С.З./ Ако септември е хубаво времето и дребния звяр започне да се държи по-прилично си мисля за едно ходене във Велинград. Миналата година като бременна - там почивахме, въздържах се от море, поради шубе от вируси и не съжалявам. Дразнеща е цифроманията във въпросния хотел, който харесвам, но в интерес на истината - този е от малкото в БГ, чиито цени поне имат покритие откъм качество и условия за пребиваване.

Приятно изкарване в Гърция Раши!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #173 -: Юли 15, 2011, 14:09:54 pm »
раши,видях я къде е тая "дестинация" :lol: От кулата и сте директно там,точно отсрещасме пък ние! Ама нали от Юго- източната част на БГ ни е по-удобно в тоя район.
Да си призная ,нещо го намразих нашето черноморие.силно казано е,но ако изключим малкото северни заливчета и също толкова южни,останали без грандоманското строителство-то няма нищо хубаво вече.за жалост всимчки изведнъж се сетихме за "тихите и диви плажове" и се изнесахме към тези плажчета,та така и те се пренаселиха! :wink: направо си опрапастихме крайбрежието по най-идиотския начин. От 2003 до 2007 година се занимавх с имоти в Сл.бряг- последната година направо се разплаках...... :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #174 -: Юли 15, 2011, 14:39:35 pm »
Да, през Кулата ще пътуваме :)

Мерси, Жбрул! Лозенец наистина много го развалиха!


Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #175 -: Юли 15, 2011, 23:07:32 pm »
На кутията на Панадола, който си е парацетамол, пише да не се дава на бебета под 2 месеца.Предполагам това важи за всякакъв парацетамол, но това най-точно може да каже само педиатърът на детето.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #176 -: Юли 15, 2011, 23:22:51 pm »
Аз тази година ще съм във Варна, за да се видя с приятели и роднини.  :) За другата - ще видим. Имам си любими места, но моят мъж все твърди, че малчо е малък за дълги полети. Та засега ще се оставя на топлите грижи на лиса. Знам, че тя може и мен да ме поеме.  :wink:

Хубава събота и неделя!  :)

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #177 -: Юли 15, 2011, 23:29:57 pm »
На кутията на Панадола, който си е парацетамол, пише да не се дава на бебета под 2 месеца.Предполагам това важи за всякакъв парацетамол, но това най-точно може да каже само педиатърът на детето.

Ако детето е под два месеца, или под 4 кг. и се налага прием на парацетамол все пак - дозата се коригира от лекуващият лекар. Не е въпросът в препарата, а в дозировката му, както за всички лекарства по принцип;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #178 -: Юли 15, 2011, 23:59:47 pm »
Ние бяхме преди 3 седмици в Италия, на Адриатическо море.
Около 540 км от вкъщи. Пътувахме по около 8 часа със спирания, задръствания и т. н.

Бяхме на къмпинг, в каравана, обзаведена, но доста спартански.... Столче и легло за  за бебето ни подсигуриха жабарите.
Ходехме на плаж между 10 и 13ч. 7-месечния Калоян стоеше само под дебелата сянка на чадъра, но спокоен и доволен, без да реве, без да нервничи, явно му беше интересно да зяпа навалицата.

Да отбележа, че къмпинга беше пълен 90% с немци, голяма част от тях с бебета, и доста по-малки, С колички за новородени на плажа :D.

А най-големия цирк беше във Венеция. :D Ние сме ходили преди 9 години там, но без деца. Забравили сме, че е пълно с гърбати мостове със стълбички :D. Е,направихме мускули, пренасяйки количката :D.
Та за какво разказвам всичко това? Гледам разисквате темата за бебетата и морето. В тази връзка обяснявам какво правят цивилизованите немски майки / в това число и аз :D/.....
Вторите ви деца няма да са толкова обгрижвани.
Аз с Дара също не бих тръгнала когато беше толкова малка. То бяха размисли, то бяха проучвания......
Сега с Калоян го раздавам доста по-смело и отпуснато. За което много се радвам. Просто реших да съм като немските майки. :D

Та това е, Бебето се чувстваше добре според мен /поне не е показвал нещо различно/ на морето, ние също.

Поздрави


*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #179 -: Юли 16, 2011, 00:17:41 am »
Сис представих си вече доволната му физиономия на моя мъж казвайки: Е това вече е да имаш дете  :lol:
Аз се притеснявам да пътувам с малката заради самия преход, а не защото ще сменим мястото. За нея е без значение къде ляга само да има къде да забие глава  :lol: Но се изнервя детето като пътуваме повече от 2 часа  :(
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #180 -: Юли 17, 2011, 15:50:37 pm »
Раши, карта не се издава, но май някаква бележка могат да ти издадат (дочух нещо по телевизора, но нали все се движим из къщата напоследък и ми е трудно да чуя новините) - не мисля, че не ти се полага здравеопазване в ЕС. Друг е въпросът, че една застраховка е 5-10 лв., никога не пропускам да застраховам всички, които пътуваме. Карта си вадих само, като бях бременна, защото никоя застраховка не покрива бременност и съответни проблеми.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #181 -: Юли 17, 2011, 21:47:27 pm »
Албена, развесели ме с твоята история. Германците са народът, който най-много пътува.  :wink:

Джей, и моят син е много крив, ако нещо му се отклоним от мястото, режима, температурата и прочие. Поне горе-долу са добре нещата, когато пътуваме с кола. Цялата лятна отпуска ще я изкараме само двамата без баща му. Да видим как ще му се отрази! За мой късмет майка ми ще помага, а и брат ми, който въпреки че няма никакъв опит с деца, все ще може да го заведе да поиграе на детската площадка.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #182 -: Юли 17, 2011, 21:55:52 pm »
... а и брат ми, който въпреки че няма никакъв опит с деца, все ще може да го заведе да поиграе на детската площадка.

Сега и подходяща чиста шплощадка ще искаш да ти търся:)))))))))))))))

Много се радвам, че наближава идването ви:) И на 13-ти сте тук:)Уредено:)
*
Re: Още една "рачешка" седмица :) 11.07. - 17.07.
« Отговор #183 -: Юли 17, 2011, 22:07:00 pm »
Блу, може и да разсъждавам неправилно, но все някога трябва да се научи/свикне да му "сменям мястото". Ще опитам плавничко. Първо на къщата на баба му, в края на месеца за 2-3 дни по-далеч и на хотел, след време другаде...
Умишлено не го водих никъде досега, макар и съвсем условно, децата до 6м не са много за разнасяне според мен, ако не е супер належащо. Постепенно ще свикне да го водим насам-натам и ще му хареса, малко да се поочовечи само ;)

Другия месец, ще го оставя майка ми да го гледа 10-ина дни, никога не съм се отделяла от него за повече от няколко часа... Той, че ще се чувства добре - не се и съмнявам, сигурно аз след първите 24 часа ще взема да вися по скайпа и да викам "покажи ми го да го видя". И като се върнем и не ме познава коя съм - ще ми е кривоооо  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!