0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

последната спермограма е:
Морфология според критериите на СЗО - добра 18 % и лоша 82 %
концентрация на функ.сперматозоиди (CFS) - 2.5 Х 1 000 000/ml
Неподвижни - 60 %

... никой не ми обясни защо не е разумно да пробваме инсеминация.... :ask:
ще съм благодарна да чуя мнение от някой извървял пътя - според вас струва ли си да пробваме инсеминация с такива показатели при мъжа ми?

birdy_85, има смисъл да се прави инсеминация с поне 5-10 милиона общ брой сперматозоиди след обработка. Ако започвате с 2.5 милиона на милилитър преди обработка, в крайна сметка ще е трудно процедурата да е успешна - просто вероятността намалява много.

http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html
Цитат
Q: How high a sperm count is needed for IUI?

A: A count above one million washed appears necessary for success, with a significant reduction in pregnancy rates when the inseminated is count is lower than 5-10 million (in other words, in most cases one should consider 5 million a lower limit for success, 10 million for cost-effective). Higher success rates are with washed counts over 20-30 million, while increasing counts over 50 million did not appear to offer advantage. Advanced Fertility has a chart of success rates for one month of various treatments.
Здравейте, момичета!
 Дано не спамя излишно темата  :oops:, но искам да благодаря за изказаните мнения по моя въпрос и искам да ви попитам допълнително въпросче: кое число се взема за база? В нашия спермален анализ пише: концентрация 2.5 млн. на милитър функц.сперматозоиди, концентрация 22 млн.на милитър, общ брой в еякулата 132 млн  :balk_80:....ех, че тъпо, хич не мога да вдяна?! Но щом Персенска каза, че нямало смисъл, сигурно това е имала предвид, по-малкото число....Кацаров пък каза, че много била хубава спермограмата, та чак по естествен път имало шанс да се получи... Не ми се чака до другата година, разбирате ли?! Но пък и не искам да ме тъпчат с лекарства на вятъра.....а един ритник по задника, не искам ли? Мъдрият ни народ го е казал: хем боли, хем сърби  :a_cat_03:
 

Искам най-специално да пожелая на Катрин да чуе най-хубавата новина, на другите – също :balk_602:!

*
Йоли, добре съм аз. Климатици имам навсякъде, а като реша, че е много горещо, просто не ходя в офиса и си работя от вкъщи. Но за сега само 1 ден съм го правила. Налага ми се и да пътувам насам-натам по работа, но те колите с климатици, така че, не е толкова страшно. Е топличко ми е, ама то за всички е така.
Ти кога си на преглед?
Катрин, предполагам, че това ще е най-хубавия ти и най-дълъг уикенд, че е гадно това чакане, но гледай да се забавляваш.
Исках да отговоря на Бърди, но май ще я объркам повече, така че дано някой по-компетентен от мен го направи.
Хубав ден момичета и се появявайте от време на време :)
Привет, милички!
Ще се забавлявам, доколкото мога. Днес съм планувала една малка шопингтерапия, комбинирана с разходка, а довечера - на театър (комедия). Утре ще се наложи да почистя къщата, но ще гледам да не се натоварвам. Прегръщам ви всички и чакам следващите +++
*
Катрин, това с чистенето....май по-добре да не го правиш или поне да не вдигаш нищо. На мен ми беше забранено до 3-ия месец. Вярно, че аз имах проблеми, каквито дано не ти се случват, но по-добре някой друг да го направи или поне да ти помагат. Ама походи днес по магазините, а пък утре ще мислиш :)
И аз чакам още положителни тестчета и компания
*
Добро утро и от мен ,
За съжаление Бърди 85 - хич не няма със спермограмите... :?
Коалка мила, в сряда , на 10 ден от цикъла..вече нямам търпение,дано имам 3-4 фоликула, че направо ще се побъркам.
Още от сега е много топло момичета , излизам малко на разходка на сянка.
Катрин разходки да миличка , ама някой друг да чисти !Приятно изкарване на театъра :)


Спокойно, момичета. Чистенето ми се състои от една прахосмукачка и обиране на прах. Прахосмукачката смятам да не я вдига, но тя е и много лека. Обикновено я дърпам за маркуча из целия апартамент. Вижте, чистенето на плочките в банята, ще оставя на някой друг задъжително.
Йоли, стискам палци да си произвела качествени фоликули и да ни зарадваш другия месец.
*
Катрин и Коалка, късметлийките, дайте малко подробности за успешните опити, най-вече на кой ден от цикъла бяха, повторихте ли инсето, предписаха ли ви лекарства или природата си свърши работата? :balk_145:
*
Здравей, Doci! Добре дошла! Пожелавам ти съвсем за кратко да те интересуват тези въпроси. Аз имам едно неуспешно инсе на 11-ти ден без стимулация, на спукан 1 фоликул. Успешното беше на 13-ти ден след стимулация с клостил от 3-ти до 7-ми, на 9-ти ден Мерионал и на 11-ти ден Овитрел. След инсето и до сега съм на утрогестан 3х2, Дуфастон 2х1 и фолиева киселина 3х1. А, и но-шпа пиех още от началото, но сега съм на папаверин и е по-добре. Имай предвид, че съм на 36г. Но това е индивидуално. Ти до къде си? И започнала ли си изобщо?
Много късмет от мен и питай за всичко, което те интересува. Сигурна съм, че всяко момиче тук ще помогне с каквото може. А палци ще ти стискаме всички
*
Доци  :welcome:,
Аз все още не съм успяла,но се надявам ,че скоро и аз и ти ще сме в групата на Коалка и Катрин :)


*
Божее Катрин какви добри новини само  :bighug: Като прочетох, че имаш положителен резултат направо се разплаках. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност. Много се радвам - думи нмам да опиша колко.Браво!!Даваш ни страхотна надежда да знаеш.
А аз сега си почивам отпускар съм..Бяхме малко на излет на язовир :balk_170:
Сега ще идем малко и до моренцето.Кротко си пия Л-тироксина и чакам ТСХ да падне да продължим напред.
Катрин още веднъж голямо гуш :bighug: :bighug:


*
Момичета, ЧХГ - 339,7
Направо не мога да си намеря място от радост!
Браво, Катрин! Най-накрая, момиче! Много хубав ЧХГ, като за близнаци!!!!!
*
Aз имам едно инсе на естествен цикъл. При второто инсе със стимулация направихме 8 фоликула, но след инсето към датата на имплантацията на клетките се получи кървене, което предизвика преждевременно менструация с една седмица по-рано от очакваната. :balk_146: Може би клетките бяха много.
Сега оставам за есента. Успех на всички.
*
Доци мила, не с отчайвай.И аз вече съм с две неуспешни..така е било писано , скоро и ние ще видим двете чертички :) само бъди усмихната,вярвай и ще стане.Има само месец и половина до септември, няма да го усетиш !
В коя клиника си, с какво те стимулираха при втората инсеминация? :bighug:

Веста - приятна почивка  , забавлявай се !
Стел , май изпуснах кога ще голямата дата миличка ? Стиснати палци !



Стел , май изпуснах кога ще голямата дата миличка ? Стиснати палци !
Ами след 27.07 трябва да направя тест.
Момичета, днес ми е 4ти ден след инсето, имам много неприятна болка ниско долу в ляво. Лежа си днес, а мама вилнее у нас с прахосмукачката. Тежест и болка, по-скоро като опъване ли, не знам как да го опиша. Дали е нормално това. До вчера си бях супер, никакви симптоми за нищо нямах. А тази сутрин се събудих с тази болка и напрежение.  :?
Здравейте, момичета! След дълга пауза отново съм на линия, но още само за малко в тази темичка, защото д-р Владимиров прецени да се насочим към ин витро септември месец. Оказа се, че имам доста сраствания от двете операции и май заради тях не се получават нещата при мен. Сега ще пробваме още едно инсе на естествен цикъл, за да не губим доминантния фоликул.
Катрин, мноооого се радвам за теб!  :cheerleader: Само като чета какво пишеш, си представям как се чувстваш, обнадеждавам се и вярвам, че и ние скоро ще тръгнем по слънчевата страна на улицата.
Йоли, стискам палци за фоликулчетата! Кога си на преглед?
Stelxen, и аз имах такива усещания на 5 ден след инсеминацията. Предполагам, че е нормално усещане, особено ако използваш Утрогестан вагинално - може да усещаш как набъбва лигавицата.
Йоли, сега видях, че в сряда ще си в клиниката. Най-вероятно тогава ще ми е инсеминацията, та току-виж сме се засекли пред кабинета :)
*
Туци  , в сряда ме вика , предполагам,че инсе-то ти ще е към обяд ,съдя по моите две ,аз още не съм говорила със шефа кога мога да отсъствам за 2 часа - сутринта или следобяд,но ще ти пиша по кое време ще съм там !
 :D
И исках да те ппопитам ,излседваха ли ти хормони преди инсе-то.На мен - не и се чудя защо?Само Клостил,фоликуметрия,Прегнил - това е ,без хормонални изследвания,а доколкото изчетох за инсеминациите- повечето момичета правят хормони преди инсе-то.
 :balk_172:
« Последна редакция: Юли 17, 2011, 21:03:37 pm от jolie16 »


*
искам да ви попитам допълнително въпросче: кое число се взема за база? В нашия спермален анализ пише: концентрация 2.5 млн. на милитър функц.сперматозоиди, концентрация 22 млн.на милитър, общ брой в еякулата 132 млн  :balk_80:....ех, че тъпо, хич не мога да вдяна?!

Това донякъде променя нещата: ако 22 млн/мл е концентрацията, а според подвижността и морфологията читави от тях са само 2.5 млн/мл, при добър обем от 5-6 мл бихте събрали около 10-12 млн/мл след обработката.

Но това са разсъждения по принцип - лекарите в клиниката е редно да отсъдят дали си струва да опитате с инсеминация.
*
Йоли, при мен и двата пъти имаше изследване на LH и естрадиол, за да се реши кога ще е инсето. Странно, че при теб няма такива, но може би такава е практиката на клиниката. Питай като отидеш.
Късмет на всички през новата седмица!
Привет и от мен!
Доци, аз имам общо 4 стимулации. При две от тях опитвахме с контролирани контакти. При втората забременях, но изгубих бебето. Другите 2 стимулации бяха с инсеминации. Първата беше на 12ти ден и на 2 фоликула - неуспешна. Втората - на 16ти ден с 4 фоликула. И при двата опита имаше реинсеминация.Стимулираха ме с Клостил и Меногон. Ако още нещо те интересува, сме насреща.
Днес на обяд ще съм на първия преглед. Много съм нетърпелива. Незнам защо, но имам усещане, че са 2 бебета. Дали ще разберем днес колко са или е рано? После ще разкажа.