0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Катрин , от толкова много емоции накуп, забравих да питам как реагира мъжо ти? :))) Сега вече не мислите за подписа на информираното съгласие :) :lol: :lol:
Целувки миличка , пази се.


Здравейте момичета. Бих искала да ви попитам някой правил ли е инсеминации в Инвитро АГ център "Димитров" при доктор Йосиф Димитров и какви са отзивите за него и съответно каква е успеваемостта, защото за сега сме се насочили за там, но нямаме много инфо. Благодаря ви предварително и извинете, ако не задавам въпроса си в правилната тема.
*
 :balk_16:Честито Катрин!Лека и безпроблемна бременност ти желая!Чакаме следващите прекрасни новини!Дано сега всички те последваме :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :balk_16:
   
Здравейте и от мен!
Чисто нова във форума, но не и по темата за проблемно забременяване.
Истината е чакам заповедта си за фонда /за клиника Малинов/, но през това време ми се иска да пробвам и нещо друго - не искам да си представя как ще се вкопча в идеята за инвитро, цяла година, ами ако то не се получи? Затова съм решила да пробвам с инсеминация - в Репробиомед при доктор Николов. Каза да запишем час в началото на август, ще видим - ще ви пиша тогава, за да споделя опит, така както съм черпила от вашите споделени истории :)
Иначе съм с СПКЯ, имаме и лошичка спермограма... :balk_146:. Тежко ми е и финансово и всякак - емоционално, психически, но това е проблем, който съм решила да преборя или поне да направя всичко по силите си :)
Йоли, мъжът ми каза, че все още не вярва, но вижадм блясъка в очите му. Като ми порастнел корема и като видел бебето на видеозона, тогава. Знам, че много се радва, но и се страхува.
Бърди, колко лошичка ви е спермограмата? Ако не сте подходящи за инсеминация, по-добре не си хаби средствата напразно, а си изчакай одобрението от фонда.
*
Катрин честито, чаках аз добрата новинка.

birdy_85, като сте с лоша спермограма ходили ли сте на мъжки лекар?И знаете ли можете ли с тази СГ да правите ИНСЕ, защото ако е зле найстина просто не си заслужава да си хабите парите.

*
Катрин, сега много да се пазиш и само с положителни емоции да храниш бебчо/бебчетата. Надявам се да не ти става лошо, но и да се случва, поне ще знаеш, че след известно време ще мине. Не е толкова страшно :) Аз нали съм една опитна ;)
Дейзи, вие как я избрахте тази клиника като нямате информация за нея?
Бърди, аз също смятам, че е удачно първо да прецените дали изобщо със спермограмата, която имате си струва да пробвате. Защото според мен, всяка такава процедура е свързана изключително с емоционален стрес, както и с парички естествено.
Zyza, какво става с теб? Как си? До къде са нещата? 
*
Катрин  :bighug:
Бyрди - няма смисъл да повтарям момичетата,но каквото и решение да вземете - успех!
Дейзи  :welcome_1: / zа Йосиф Димитров съм чела само в интернет / нямам инфо ъа него / има положителни мнения ,но съм чела и някои ужасни мнения.Не знам доколко може да им се вярва.
Момичета , връщам се от преглед - нямам кисти,започвам 3-та инсеминация  и отново само с Клостил от 4 - 8 ден !Какво ще кажете...аз очаквах различна стимулация..? Казах на доки,че днес е 3-ти ден ,а цикъл почти нямам,само зацапване - каза,че сигурно е от лекарствата.Малко се притесних с този оскъден тридневен цикъл :) ,такова чудо не е било.
К.С Стоянова отдавна не ни е навестявала...
Зизка ти как си?
Апр - как се ЧУВСТВАШ мила?
Ох,айде да работя ,че съм оставила работата "малко" настрана и шефа  :bonk: osi_6
Коалка , Катрин - пазете се , целувки !
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 12:51:38 pm от jolie8614 »


Йоли, и според мен е трябвало да включите и гонатропини в стимулацията, че да се получат повече фоликули. С тоя Клостил само, явно не правиш достатъчно. Посъветвай се с лекаря си.За цикъла не се тревожи. Аз съм карала цикъл, състоящ се от 3 капки.
*
При мен също стимулацията беше с Клостил. На 8-ия ден сложихме един Мерионал. И толкова. Получиха се 5 фоликула, 4 от които се спукаха след прегнила.
А предния път колко фоликула ти се получиха, Йоли?
*
Бяха 4 , но единия отиде някъде  :lol: и преди Прегнила бяха 3.Тоест инсе-то беше на три фоликула..
Само че , той ме вика направо на 10-ти ден,два дни след като свърша с Клостила и ще е късно за нещо допълнително ... :ask:
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 14:49:28 pm от jolie8614 »


Явно разчитате повече на твоите хормони да доразвият образуваните фоликули. Аз само с Клостил правих по 1 фоликул.
*
Аз си мисля, че 3-4 фоликула не са малко. При положение, че е инсе, при което няма пункция на яйцеклетки, не мисля, че е удачно, ако са повече. Това е мое мнение де. Преди време, при една лекарка в моя град, беше ми предписала клостил по 2 на ден. Станаха 9 фоликула, но бяха такива адски болки. А не заради инсе, ами ей така, да сме пробвали с естествени контакти. После от всички следващи лекари, при които ходих чух, че това е зверска доза. На всичкото отгоре тогава даже и не знаех какво е проходимост на тръби, спермограма и т.н. Така че, с по-голяма доза клостил може и повечко фоликули да станат
*
Аз така го пия Коалка , два пъти по едно ! Предният път от 5 до 9 ден , този път от 4 до 8 ден..просто съм чела че с гонадотропини лигавицата е по-хубава,но да видим...нали ще си имам вашите стиснати палчета :) така че няма да се притеснявам.


*
Аз и при трите стимулации съм била на 2х1 Клостил на ден. И доколкото знам, на всички така го изписват в клиниката.
jolie, добре съм, много работа имам, но поне така не мисля за знаете какво. Успех с новата процедура! Винаги съм смятала, че 3-4 фоликула и перфектният отговор на стимулация за инсе.
Целувки на всички!
*
Re: Инсеминации - Юли, Август, Септември 2011 - Късмk
« Отговор #115 -: Юли 13, 2011, 20:55:50 pm »
Здравейте!Благодаря,добре съм аз!Започнах с 5-тата стимулация за инсеминация-дано имам късмет и да се получи този път.Утре ще си бия 2-та инжекция и остават още 2,след това прегнил и после инсеминация-няма никаква промяна в схемата.На 5-и ден от М. имам 2 фоликула в дясно и 1-н в ляво,ще видим до вторник колко са останали и пораснали след стимулацията с менопур.Няма да ми бият  повече от 5000единици прегнил,з-то според изследванията им овулирам-нищо,че 2 инсеминации се отложиха да бъдат веднага на следващия месец поради задържани фоликули.Късмет на всички! :bighug: yahoo_17
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 21:02:14 pm от zyza »
   
Йоли, мъжът ми каза, че все още не вярва, но вижадм блясъка в очите му. Като ми порастнел корема и като видел бебето на видеозона, тогава. Знам, че много се радва, но и се страхува.
Бърди, колко лошичка ви е спермограмата? Ако не сте подходящи за инсеминация, по-добре не си хаби средствата напразно, а си изчакай одобрението от фонда.

След дългия работен ден и 1 едизодче на доктор Хаус, чак сега се включвам :)
Ходили сме при доктор Кацаров - той казва, че лечението на мъжа ми (през последните 3 м.) давало резултат и той към последната спермограма е:
Морфология според критериите на СЗО - добра 18 % и лоша 82 %
концентрация на функ.сперматозоиди (CFS) - 2.5 Х 1 000 000/ml
Неподвижни - 60 %
Тоест, момичета, били сме и по-зле  :balk_159:
Моите хормони, Персенска казва, че сме ги вкарали с норма, но до самата предстояща инвитро процедура "нямало смисъл да се прави друго". Не получих отговор нито от нея, нито от д-р Шефкетова: защо? Разбира се, че нямам излишни пари за харчене, но ако има шанс да направим инсеминация, защо да не се опита...Знаете ли какво ми хрумна на мен - такава ми е професията и все подозирам в предумисъл хората защо правят или не нещо.Сигурно ще прозвучи гадно от моя страна, но може би лекарите в Малинов знаят, чеще направя там инвитрото, затова "не си дават зор" за друго. Може и да греша разбира се, но никой не ми обясни защо не е разумно да пробваме инсеминация.... :ask:
Затова отидох в Репробиомед и доктор Николов каза: елате август да видим и да пробваме. Това е... Сори за дългия пост, но ще съм благодарна да чуя мнение от някой извървял пътя - според вас струва ли си да пробваме инсеминация с такива показатели при мъжа ми?
На всички момичета тук искрено желая да осъществите и то скоро най-съкровената си мечта и ваше исконно право да бъдете майки! А на тези, които вече успяха - бъдете здрави и голямо благодаря за ценния опит и надежда, които споделяте с всички нас :)
*
последната спермограма е:
Морфология според критериите на СЗО - добра 18 % и лоша 82 %
концентрация на функ.сперматозоиди (CFS) - 2.5 Х 1 000 000/ml
Неподвижни - 60 %

... никой не ми обясни защо не е разумно да пробваме инсеминация.... :ask:
ще съм благодарна да чуя мнение от някой извървял пътя - според вас струва ли си да пробваме инсеминация с такива показатели при мъжа ми?

birdy_85, има смисъл да се прави инсеминация с поне 5-10 милиона общ брой сперматозоиди след обработка. Ако започвате с 2.5 милиона на милилитър преди обработка, в крайна сметка ще е трудно процедурата да е успешна - просто вероятността намалява много.

http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html
Цитат
Q: How high a sperm count is needed for IUI?

A: A count above one million washed appears necessary for success, with a significant reduction in pregnancy rates when the inseminated is count is lower than 5-10 million (in other words, in most cases one should consider 5 million a lower limit for success, 10 million for cost-effective). Higher success rates are with washed counts over 20-30 million, while increasing counts over 50 million did not appear to offer advantage. Advanced Fertility has a chart of success rates for one month of various treatments.
Бърди, напълно споделям мнението на Цигу. С тези резултати по-добре си изчакайте инвитрото и не си хаби нервите и парите.
Стискам палци на всички и чакам да ме последвате.
Днес ще видим дали ЧХГ-то се удвоява.
*
Бърди, а аз пък имах съмнение има ли смисъл от нашето инсе или направо да се хвърляме на ин витрото.Питах Кацаров изрично и той каза, че СГ-то ни е идеално за инсе, но ние сме с малко количество еякулат, но пък мноого голямо количество сперматозоиди(не ми е спермограмата тук за да напиша бройките).В Малинов след инсе-то ми дадоха СГ и видях как е паднало количеството след обработка и да ти кажа бая юнаци са заминали.
Все пак ти си решаваш.
Катрин ще чакаме всички.