0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Туци,  :welcome_1: и успех в следващата инсеминация. Разкажи ни от кога се опитваш да забременееш, при кой лекар си?
Веста, рано е за добри новини, мила. Има цяла седмица до теста. Ако издържа до тогава - 13.07. От няколко дни имам менструални болки, болят ме и гърдите, но много по-малко от обикновено. Снощи забелязах и едно ръждиво зацапване. Ох, дано да е за добро. Коремът ми е доста подут. Дори една жена ме попита дали не чакам бебенце. Хем ми стана приятно, хем беше малко сконфузно.
Прегръщам ви всички!
*
Туци, изпращам ти малко от моя късмет за втората процедура! Малко, ама достатъчно, за да е успешна! При мен стана от втория път, така че...действай :) Не се отчайвай. Нали навсякъде пише, че при първи опит шанса е около 5-15%. Така че... ще стане. Иска борбеност и упоритост и собствена нагласа, че ще се получат нещата.
Веста, Йоли май беше писала, че на 7-ми- 8-ми ще прави тест. Катрин мисля и тя беше за тези дати. Ама и те се изгубиха нещо. Дано наведнъж и двете да се похвалят.
Не изчезвайте, момичета, все има какво да напишете!
Надявам се, че сте добре всички!

А, сега виждам, че Катрин за 13-ти била. Нищо, не е толкова далеч. Ще минат ей сега дните
*
Опа , ето ме .Днес май няма да става за плаж...валяло е а и май пак ще вали...
Момичета,говорихме си с мъжа ми и понеже и на него му дудна ,че не е станало,той предложи да направим тест на 10-ти,когато се връщаме от море,за да не ни се развали настроението...то не че има кой знае каво настроение де с моя песимизъм..Ама не ме бийте :) просто като нямаш никакви симптоми на бременност,които хиляди пъти съм изчела,започвам да губя надежда..
Та,на 10-ти юли ще ми е 16-ти ден от инсе-то и ако не е дошла вещицата ,тогава ще правя тестче.
Много ви целувам всички.
Туци - желая ти много успех !
Целувки и прегръдки :wink: 8)


*
Йоли....това със симптомите...аз нямах абсолютно никакви. Ама съвсем. И аз четох, четох и все търсех нещо, но нямаше. Гърдите ми почнаха да наедряват едва към края на втория месец. А по отношение на гадене и т.н. - нищо такова нямах до 3-ия месец. То аз никога не съм като хората, все съм обратно, ама липсата на симптоми нищо не означава. При мен уринния тест показа на 11-ия ден бледа, ама много бледа чертичка. Но когато си решила - тогава. Сега си почивай. И веднага да си оправиш настроението! Дъжд, не дъжд, на почивка си!
Йоли, няма да се предаваш до последно. То и при мен така се получава, че датата на цикъла ми този месец е 12ти, а по принцип съм точна като часовник. Така, че ако не дойде на 12ти, на 13ти правим тест. Ще стискаме палци!
katrin_sl, koala, благодаря за хубавите думи!
Със съпруга ми от 2 години правим опити, но, както се разбира, неуспешни. От април ходим при д-р Владимиров и след купища изследвания стигнахме до първо инсе. Мъжът ми няма проблеми, но аз съм само с половин яйчник, аденом на хипофизата (пролактинемия) и с Хашимото. Не че е кой знае какво, ама нали пусто не става бебе и не става. Стимулираха ме от 5 до 9 ден с клостилбегит 2х1, направих 4 фоликула, на 16-и ден 5000 ед. Прегнил и инсе на 18-и ден. Притесняваше ме въздържанието на мъжа ми - почти 6 дни, ама д-р Владимиров каза, че не е проблем. Освен това се чудех дали не сме закъснели с инсето, щото усетих, как единият фоликул се спука 28 часа след Прегнила, а другият - на 34-ия час. Инсето беше 48 часа след инжекцията и може и да сме изпуснали яйцеклетките...
Извинете ме за дългия пост, ама нали katrin_sl ме попита... :balk_81:
*
Туци , и ние сме при Владимиров от април..И аз съм с аденом , само исках да те попитам - Бромокриптин ли пиеш или Достинекс?
Много успех ти пожелавам и дано 2-рия опит е успешен !

Катрин , Коалка  :bighug: osi_9


Аз съм на Достинекс 2х1/2т. седмично, но взимам и по 50 микрограма L-Тироксин за щитовидната жлеза.
Ти да не си на Бромокриптин? На мене той изобщо не ми понасяше - повръщах непрекъснато.
Здравейте, предстой ми за първи път инсеминация в кл.Надежда/Малинов. Казаха ми,че ще ме стимулират с инжекции. Въпросът ми е знаете ли каква е цената на тези инжекции и колко дни се бият? Предварително благодаря за отговора.
 
*
Обикновенно стимулациите за инсемминация там са с меногон, около 20лв е 1 брой. Колко дни ще ти е стимулацията няма как да ти каже някой тук, зависи от много неща.
В клиника "София" Меногонът е малко под 17.50 лв. (75 единици, което е една ампула сухо вещество)
Моят пример - била съм 2 цикъла на стимулация с Меногон, първия път 9 дни по 150 единици, т.е. две ампули сухо вещество, втория път 8 дни х 150 ед.

Има други момичета, при които Меногон се бие през ден, примерно 3, 5, 7, 9-и ден по 75 или 150 единици.

Каква ще е твоята схема зависи от твоя конкретен случай, от реакцията ти на съответните дози и разбира се, най-вече от преценката на лекаря  :)
Тина 799, добре дошла и успех. Според мен трябва да си подготвена и за други варианти. Може да те стимулират и с други медикаменти, които са много по скъпи от Меногона. Така, че имай едно на ум.
Вчера температурата ми скочи на 37,6. Днес съм със световъртеж, а ПМС-то ме връхлита с пълна сила. И аз започвам да се настройвам негативно, относно финалния резултат.
*
Е, Катрин, недей така. Нали температурата скача от прогестерона, а той пада, когато ще ти идва цикъла. Не се отчайвай толкова рано. А и помогни си и с положителни мисли малко. Няма смисъл от отчаяние. Всичко ще бъде наред. Повярвай му на това бебе! Изглеждаш ми борбена и силна жена! Хубав ден ти пожелавам и дано да не си права в предположенията си.
*
Катрин ааа :nono: не не така.Какъв е този песимизъм. Аз знам, че е станало имам предчувствие.Така, че не се отчайвай!!! osi_9 :bighug:


Катрин, много ти съчувствам, защото със сигурност чакането е много мъчително, особено в последните дни преди теста, особено след три предишни опита. Обаче аз погледнах предната темичка и видях, че инсето ти е било на 4 спукани фоликула, така че шансовете ти наистина са много добри. Не се огорчавай предварително, знам, че е много трудно! Бъди силна и борбена, както си била досега! От сърце ти желая юли да е твоят месец и да ти донесе най-жадуваната радост  :bighug:
*
Катрин, не ти давам да се отчйваш!!! Тази температура и световъртеж на мен много ми харесват (ПМС малко ме озадачава...), особено като ги прибавим към зацапването и зърната... Нищо няма да кажа, само пу-пу-пу като бабите! :)

Жоли, и на теб стискам палчета много силно на 10-ти да си най-щастливата жена!

Туци , добре дошла!

Целувки и на всички останали, липсвахте ми!

Аз едва сега се записвам в новата ни (късметлийска  :)) тема, понеже бяхме малко на почивка, а в същото време бях и доста зле за известен период, понеже нещо не ми се отрази добре тази стимулация. Слава Богу вече съм по-добре, страничните ефекти изчезнаха, остана ми само надутия корем. Имам по 6 фоликула на яйчник. От едната страна са малки, май няма да станат, а от другата - са към 20 мм., най-големият 21. Евентуалната инсеминацията ще е в понеделник, но на мен ми се струва малко късно. Стиснете по един палец, че никак не са добре нещата този път. За капак на всичко и лигавицата се оказа малка този път - 7 мм.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 12:42:31 pm от Apr »
Apr, разбира се че стискаме не по един палец, а на всички крайници. 6 фоликула са добра бройка. Успех, мила!
Apr, не се тревожи за фоликулите. И при мен така се получи - на 12 ден 2-та ми фоликула бяха 20 мм. и 21 мм, на 14 ден бяха вече 24-25 мм и чак тогава ми биха Прегнила. Инсеминацията стана на 16 ден - точно както при теб я плануват. Д-р Димитрова обаче ми каза да сме готови за евентуално инсе още на 14 ден, в случай че фоликулите са се спукали междувременно, но не бяха. И на мен лигавицата ми беше по-тъничка заради клостила, но май при всички е така. Стискам палци нещата да се наредят  :goodluck:
Забравих и още нещо - при мен хормоналните изседвания показваха, че е рано за инсе. Може би и при теб затова са преценили да го оставят за понеделник. Още ведъж - успех  :crossfingers:
*
Apr, не се тревожи за фоликулите. И при мен така се получи - на 12 ден 2-та ми фоликула бяха 20 мм. и 21 мм, на 14 ден бяха вече 24-25 мм и чак тогава ми биха Прегнила.

Apr, подкрепям Туци. И при мен четири инсеминации, стимулирани с кломифен, бяха таймирани при големина на фоликулите 24-26 мм (разликата е, че овулирах спонтанно). Лекарят ми обясни, че това е очакваният размер за зрели фоликули след стимулация с кломифен.

Късмет!