0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #100 -: Април 28, 2011, 21:07:21 pm »
Аз видях, че пише на указанието да се смесва с млякото или кърмата и затова ми стана интересно, че след като ти не ги слагаш в млякото пак действат. На мен просто въобще не ми е удобно да се цедя и да си играя с помпата за 10мл (което означава стерилизиране на всяко хранене, което иначе не правя) само за да дам капките, та щом може ще ги смесвам и аз с чая или мъничко вода.
Аз цръквах по малко кърма в малка лъжичка, слагах капките и давах така преди кърмене, не ползвах помпи, шишета и т.н.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #101 -: Април 28, 2011, 21:14:26 pm »
А за ползването на коша и аз съм на същото мнение и ми е много чудно също, че по улиците почти не виждам такива особено ако е по-топло. Явно, както го наричат  някои зимен кош, смятат че не е за лято, но за новородено е най-подходящ. Аз също мислех че кошницата може да играе роля поне времнно и на шезлонг  :? Все си мислех, че ще има период с повече спане, а то след коликите вече ще си е будно и ще търси внимание  :) От втори месец ли ги слагате на шезлонга?

Аз лично от към 1 и половина започнах ама слагах възглавничка отдолу да не е точно седнало детето..Малко тип лодка да е защото шезлонга беше като лодка ама за мен не е достатъчно :) сега започнах по малко да слагам шошо и така както си е :) Ама все още не смея напълно седнал че му е раничко.Иначе в коша за колата си е полуседнало положение..Удобно му е :)
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #102 -: Април 28, 2011, 22:33:41 pm »
В момента с единия крак люлея шезлонга. Ръцете са ми сободни, за да пиша  :lol:
Голямо удобство е! Грешката ми е само, че не купих люлка като Жбрули и да си реша проблема напълно.
За мен активната гимнастика също е необходима. Като й омръзне на шезлонга я прехвърлям там, после в кошарата и след това пак наново, няма как поне не е на ръце  :D

Смарайди аз пък нещо НАН-а не го възприемам ама аз съм на АР. Не се разтваря, остават топчета, а за "пасираните водорасли" си наясно  :lol:
Илейни, грешката ти е че шезлонга ти не се люлее сам-така имаш 2 в едно, хем ръцете свободни, хем краката. А моята грешка пък беше, че се сетих че имам такъв късно, когато човекът взе да се надига и вече беше опасно.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #103 -: Април 28, 2011, 22:36:59 pm »
Та като заговорихте за очни лекари, препоръчайте ми моля детски очен лекар във Варна. Не съм ги водила досега и към момента нямам наблюдения за нещо необичайно но все пак.

На Никол пръстчето и е все така криво и мисля да запиша пак час при ортопеда. Свива го без проблем но е много изкривено и поне аз виждам изкривяването от свивката нагоре.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #104 -: Април 28, 2011, 22:43:45 pm »
Лис, аз се пробвах при един измислен и се отказах. Заведох си ги в Св. Петка, там винаги има на кой да разчиташ. Но конкретно име не мога да ти кажа - обадих се на регистратурата, обясних какъв е проблема и те ми дадоха час директно за специалист. Много са мили и услужливи.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #105 -: Април 28, 2011, 23:30:08 pm »
ДжБрул, да черпиш мъжа си една бира и да знаеш от мен, че и мъжете (понякога) са хора!  :lol: При нас с коликите беше една истинска трагедия по Шекспир, докато не стана на 3 м. и седмица. Като стана на толкова и се учудих преди да си легна, че тази вечер човекът не рева. Толкова ми беше неестествено. Затова пък зъбите не разбрах кога се появиха. Има 16 броя в момента. Днес, докато го гъделичках, видях, че още един излиза.  :)

Иначе сме доволни от посещението при баба в София. Само дето й обърнахме на милата жена къщата с краката нагоре, но нямаше по-щастлива баба от нея.  :) Каза, че много бил дръпнал за четирите месеца, в които не го е виждала (отдавам го и на възрастта, и на яслата). И замалко да изпотроши прясно боядисаните яйца на фамилията от зор да си играе с тях ... Ами, така, де. Шаренки, с подходящ размер, че и на масата. Все едно го подканят. Добре, че съм бърза и го изпреварих.  :lol:
Иначе съм много доволна как яде с вилица и пие от чаша. Все едно вчера питах тук каква чаша с накрайник да му купя, а той си е вече голям и си пие от нормална.  :)
Тази и следващата седмица ни предстои преместване в нова квартира. Хич не ми се занимава, ама няма как.  :( По-голямата част от организацията съм я оставила на мъжа ми, но и аз трябва да опаковам.

*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #106 -: Април 29, 2011, 00:25:20 am »
Сами, какви помпи и стерилизации само за няколко капки кърма в една лъжичка?  :lol: Леко да си стиснеш гърдата - и ей ти достатъчно кърма, за да дадеш капките. Предполагам, че и mimi26 е процедирала така и ти дава съвсем разумен съвет. Това в случай, че държиш да ги даваш точно с кърма де, иначе можеш и с други течности които бебето пие. Аз давам с вода, защото така е най-лесно и удобно за мен, като храня с АМ. Ако още кърмех, щях да цръквам кърма в медицинския биберон и после да дам гърдата и толкова.

Шезлонгът и на мен доскоро ми изглеждаше твърде "седнал", макар че го държа в най-легналото му положение и процедирах като Сара - слагах възглавничка на дупето. Няма особена логика в тези мои действия, понеже в кошницата се вози далеч по-седнал, а и се предполага че разните там бебешки уреди са конструирани така, че бебето да стои в правилната позиция... Е, така де, ама на мен като ми се вижда че седи изкълчен - айде възглавничката. То като опре до детето точно и всичко ми се струва недостатъчно добро, което си е чиста проба видиотяване от моя страна  :oops:
Люлката си беше ОК като позиция на тялото му още от началото - там не съм вкарвала никакви "подобрения"  :lol:

Както и преди писах, не съм фен на "Нестле", но с този "НАН-сензитив" който ползва и Smaraidi детето е много добре. Като давам него и "Колийф" - коликите се изпариха буквално. Докато бях с "Хумана-АР" и "Колийф" - пак имаше периоди да го боли и да киселее. "НАН-АР" сигурно е гадничко, както казва Илейни ама те всички АР-млека са такива, май само на "Хумана" по-докарва на вид и на вкус. Абе...то е егати филма с тези АМ, ама дълга тема.

Блу, нещо по-силничко ще го черпя мъжа ми, че май има нужда хахах Ще му мине стреса, малко да се поочовечи Дани и татко му ще спре да гледа на другата страна, когато подмятам за второ дете.  :lol: Преди да родя, през ден питаше кога най-рано ще можем да опитаме за второ бебе и като му обяснявах, че не е добра идея да опитваме веднага щом е физически възможно, все не ме разбираше "защо". Ей сега вече ме разбира, гаранция. Подръчква ме отвътре понякога да му кажа: "Аз какво ти разправях преди бе скъпи?", ама се въздържам, все пак много се старае милия и като всеки мъж с първо дете по-трудно свиква с някои ограничения в живота ни, които се наложиха. Преди няколко часа така буйно се радваше, че малкия най-накрая и на него се ухили и му изгука нещо, че бебето се смути и спря да се хили и го гледаше ето така  8O Абе...хубаво нещо са мъжете да са ни живи и здрави!  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #107 -: Април 29, 2011, 06:42:51 am »
Лисе, притесни ме пак с това пръстче!
Така се надявах да се оправи с времето,а и активноста на Никол да помогне!
Пиши след прегледа! :hug2:

А така, Блу и Кай в София,
от въртене на козунаци съм пропуснала, пфуууу! :?

Само моя голям човек ли е ентусиаст за трети мишок,
а Митака от седмица само едно и също ми говори
-Мамо искам много братчета и сестричета...
Калина само дето на главата отгоре не му се качва,
той обаче е твърд, първо искаше само едно братче,
после увеличи бройката неопределено!
Казах му, че много хора искат бебенца
както ние сме искали тях, пък след време кой знае!

Скоро намерих и третия куплет на една поне за мен неизвестна песничка,
от която баба им пееше само първите два, но някак незавършено ми звучеше.
Много е хубава заповядайте, ние вече я пеем цялата:


Песен за пчеличката

Кажи ми малка пчеличке,
кажи ми малка душичке,
накъде си летяла
и какво си видяла?

Видях конче хвъркато,
видях рибка от злато,
а в гората накрая,
къщичката на Зая!

С малко криво прозорче,
с вратичка и дворче,
а в люлката близнаци,
дългоухи юнаци!

п:п не открих автора, ако някой го знае нека ме просветли!


Хубав ден от нас, ние заминаваме на село за 10 дни,
дано имаме хубаво време, за да запозная мишоците с миналото си!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #108 -: Април 29, 2011, 07:15:24 am »
Сами,
Блу, нещо по-силничко ще го черпя мъжа ми, че май има нужда хахах Ще му мине стреса, малко да се поочовечи Дани и татко му ще спре да гледа на другата страна, когато подмятам за второ дете.  :lol: Преди да родя, през ден питаше кога най-рано ще можем да опитаме за второ бебе и като му обяснявах, че не е добра идея да опитваме веднага щом е физически възможно, все не ме разбираше "защо". Ей сега вече ме разбира, гаранция. Подръчква ме отвътре понякога да му кажа: "Аз какво ти разправях преди бе скъпи?", ама се въздържам, все пак много се старае милия и като всеки мъж с първо дете по-трудно свиква с някои ограничения в живота ни, които се наложиха. Преди няколко часа така буйно се радваше, че малкия най-накрая и на него се ухили и му изгука нещо, че бебето се смути и спря да се хили и го гледаше ето така  8O Абе...хубаво нещо са мъжете да са ни живи и здрави!  :wink:
:good_post:
Ние сме на същия хал, само че нашия татко като чуе "второ дете" се опулва и бягайки към другата стая казва, че трябва да си го избия от главата... понякога са по-забавни и от децата даже  :lol:

Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #109 -: Април 29, 2011, 08:14:40 am »
Та като заговорихте за очни лекари, препоръчайте ми моля детски очен лекар във Варна. Не съм ги водила досега и към момента нямам наблюдения за нещо необичайно но все пак.
Аз водя Мартин при Светла Николова. Работи в очна болница на ул. Дойран 15.
Работи и по ЗК, така че взимаш направления и няма да плащаш нищо.
телефони за контакт: 052/ 634 731 и 0887 883 690
Водила съм го и при доц.Контрова. Тя също работи в очна, но бях запазила час в частния й кабинет. Координатите, които имам са:ул.Иван Аксаков 42 ет.1, тел.608-053; 0887/226-780, след 20ч. може и на тел.64-13-24.Работното и време е от 15.00-18.00ч. в кабинета.Час по телефона се запазва само следобед когато и е работното време.Единствения проблем при нея е , че свободни часове няма в близкия месец, два.
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #110 -: Април 29, 2011, 10:19:30 am »
Привет :)
Нашият тати умира за още едно, но си знае, че е Божа работа, не съвсем концерт по желание.
Верно е, че са много весели татковците с бебетата. Мен ме кефят "диалозите" между Ники и таткото, много са забавни.
[/url][/url]
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #111 -: Април 29, 2011, 11:28:42 am »
Лис, и ние ходихме при д-р Светла Николова в Очната болница по препоръка на д-р Александров. Имаш и координатите вече! Работи със Здравна каса и е много внимателна според мен! Доволни сме! Следващия ни преглед ще е около годинката. 
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #112 -: Април 29, 2011, 12:00:42 pm »
Вчера в яслата бяха осигорили очен лекар и апаратура - правиха на всички деца прегледи с компютър - гледат в едно като най-малките телевизори (портативните) с нарисувано лице и на компютъра излиза диоптър, отклонения някакви ако има, но детето трябва да стои мирно. Вчера закарах малките, че сме си у нас тази седмица, а само вчера бяха прегледите.
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #113 -: Април 29, 2011, 12:09:57 pm »
мише, извини ме, мила, но почти на никого не съм звъняла, че таткото ми е специален и не може да разбере как може човек да се среща с толкова много хора. А и бяха празници, че и само седмица. Просто е много саможив и за някои неща имаме различни представи. Все пак и аз се опитвам да направя някой компромис (доколкото мога, че и аз съм с един чепат характер).  :)
Ще бъда на ДРЗ, както и през август почти месец в България. Дори си мисля и рд на детето да празнуваме в София (макар и със закъснение). Тогава ще се видим (дано сте в София, де).

Иначе ние смятаме до няколко месеца да се пускаме за второ (разбирайте икси). А трето въобще не подлежи на обсъждане при нас. Мъжът ми досега се е отчел с четири (преизпълнил си е плана), а и годинките са му много. На мен две биха ми били достатъчни.  :)

Приятен ден ви желая!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #114 -: Април 29, 2011, 12:58:23 pm »
Имам следното питане. В неделя сме на сватба. Аз естествено няма как да отида, това не подлежи на коментар. Мъжа ми, вече и Моника са карали варицела. Въпросът ми е, те могат ли от мен сега да пренесат вируса на варицелата. Аз се изолирах в хола и не се мотая в другите стаи. Почти нямам контакт с тях. Но все пак? Притеснявам се да не ошарим сватбата...? Заразни ли са или не.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #115 -: Април 29, 2011, 13:11:29 pm »
Според мен, ако им е минал инкубационният период, няма как да са заразни. Варицелата не повтаря.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #116 -: Април 29, 2011, 13:20:35 pm »
Мъжа ми я е карал като дете, на Моника мина преди седмица...и аз така мисля, но за всеки случай.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #117 -: Април 29, 2011, 14:06:12 pm »
Сами, зимен кош е зимната част на количката. З

Няма зимен кош - това е кош за новородени:)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #118 -: Април 29, 2011, 14:51:09 pm »
Мъжа ми я е карал като дете, на Моника мина преди седмица...и аз така мисля, но за всеки случай.

те не са болни, не могат да пренесат вируса. вирусът се предава само от болни хора, и то в период, започващ 1-2 дни преди пъпките до изсъхването на секрета по тях.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #119 -: Април 29, 2011, 15:05:38 pm »
Сами, зимен кош е зимната част на количката. З

Няма зимен кош - това е кош за новородени:)

Абсолютно вярно. Кошовете на количката са различни не поради "сезонен принцип", а поради "възрастов". Много майки се подвеждат от това, че неформално и накратко ги наричаме "зимен" и "летен" кош, вместо "кош за новородено" и "кош за по-голямо дете" и буквално приемат, че единия се ползва само през студения сезон, а другия през топлия. Съвсем скоро се наложи да обяснявам тези неща на една кандидат-мама, която не разбираше искрено, защо имам и "летен" кош за количката, а смятам цяло лято да возя бебето в "зимния", щяло да му бъде горещо там според нея  :lol: Тази мацка беше решила да си купува количка без коша за новородено, понеже очаква бебето през юни и съответно "не й трябвал зимен кош". На избрания от нея модел количка обаче "летния" има само две позиции за гръбче и двете седнали и въобще не й беше минало през ум, че не може да вози така прясно родено бебе. Естествено продавачката в магазина я уверила, че няма ниииикакъв проблем да си го вози и седнало де, по-важно било да не му е горещо и ей за т'ва бил "летния" кош.
Всичко са готови да ти кажат нашите търговци само и само да купиш бе... :x
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!