0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #180 -: Май 01, 2011, 17:09:40 pm »

смараиди, честно да ти кажа, аз не бих постъпила като моникс (специално за овесената водичка за бебе на 2 м.). Според мен проблемът със запека при неопитните майки често е преекспониран. Така че, не виждам за какъв дух от каква бутилка става въпрос.

аз ще ти обясня за какъв дух става въпрос и защо чоплим тук тая "важна" случка. щото моникс задала въпрос, получила отговор, който я критикува за постъпката й, но понеже отговорът имал негативните качества да е даден от "по-стара" майка и от модератор, моментално следва злъчен коментар "що ми трябваше да питам, изпуснах духа от бутилката" и "новите" майки - сестри по съдба на моникс веднага правят всичко възможно да ескалират въпроса.
 чудно ми е как не съм запомнила изобщо име на потребител на нашия сайт с над 2000 постинга? може би защото този потребител само активно го е потребявал, без да подаде дори и малък пръст за съпричастност към сайта и проблемите на организацията и хората, заради които първоначално е създаден?

почвам да се ядосвам сериозно на тия плевенски трагедии и обмислям да предложа на администрацията на сайта да закрием този проблемен подфорум за 1 месец. хем да се успокоят духовете, хем да можем да си вършим спокойно работата по организацията на ДРЗ, която никак не е малко... а за там нещо няма мераклии много.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #181 -: Май 01, 2011, 17:16:58 pm »
Не можах да разбера точно добре ли е или зле да задавам въпроси без да съм изчела тонове страници преди това, но тъй като това е форум, а не указател по теми и въобще нямам време за дълги четения, а също така всички в този форум са били много полезни -по един или по друг начин (може само и с добра дума) -смятам да продължавам  :D А иначе на пресните мами като мен мога да споделя един сайт, в който намирам много полезна информация, освен за бременността- седмица по седмица, има и за бебето, но не само за тях, а и за мамите: http://www.babycenter.com/6_your-3-week-old_1133.bc?responsys_count=0&scid=mbtw_post3w:1111&pe=MlV6N1BZM3wyMDExMDQzMA..
Точно в тази статия четох, че не е необходимо да се чувствам супермама и виновна, че дългоочакваното съкровище все още ми е като непознато. Ами то си е такова- засега предпочита упорито да гледа в тавана, вместо мен, която се явявам само като хранилка  :lol: Но очаквам в скоро време и обратна връзка, за да се опознаваме взаимно  :) А за умората едва ли някой подлага на съмнение, че както каза Сиксенс никой не е от желязо, независимо колко дълго си чакал и през какво си минал.. Жбрул мила, наистина си преуморена и напрегната, защото не мисля че някой е искал да те засегне. Абсолютно си права, не е необходимо да се чувстваш виновна за нищо и още повече да се оправдаваш- струва ми се че след лесната бременност и раждане (ако помня добре от темата за бременните) си очаквала и сега да си така силна, но има неща, които просто не зависят от нас.На мен въобще не ми пука какво някой ще си мисли за мен ако в момента не искам второ дете или ми е трудно- самия факт че спрях да работя е огромна промяна за мен - всичко с времето си и съобразно много други лични фактори..
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #182 -: Май 01, 2011, 17:23:09 pm »
Ей, па как не ви втръсна да дъвчете едно и също нещо толкова време 8O
Раши, на мен лично ми е ужасно обидно, аз съм забременяла лесно, след петгодишен стерилитет и след една камара манипулации, с двурога матка съм и сме с мъжки фактор и докато си чаках процедурата, видиш ли забременях. Имам един мисед, както и едно раждане в 33та седмица. Прекрасно ми е да ми каже някой как точно съм забременяла и че бялата коса дето я имам ми е от неизживяни удоволствия. Мисля, че малко повече трябва да си мерите приказките и това вечно противопоставяне на ин витро забременели и нормално е смешно. Щото в тая връзка и Мини е забременяла лесно. Крайно време е да се съсредоточите в нещо друго полезно и да се спрете.
Срамота, че има такова отношение тук, отвратена съм.
Джам, трудно се пише в теми за дейността на сдружението. Аз имам желание да помогна и свърших работа за 5 минути по телефона от тук. Като не са достъпни определени теми или никой не казва какво да се помогне, малко е трудно да предложиш помощ или да пишеш в тема на сдружението. Дори и да искаш да помогнеш.
Досадно е вече това, не сме на по 10 години да се размахват пръстове и да се налага дисциплина за определени хора, а други да се правят на интересни. И начина на отношение и писане тук ще предизвиква все по-голям отлив на хора, както и ще стане това, от което най-много се възмущавате - идва някой тук, помага му се и той спира да помага. Ми няма как да помага, не иска да помага, ако няма нормално отношение. Хубаво е да се преразгледат приоритетите и да се прецени какво искате - да се отбелязва дейност, да се пише ей така на пук по форумите или наистина да има помощ и разбирателство. Съжалявам, но се подразних, това нещо вече шеста година го гледам, с малки видоизменения :? И не ми е приятно, не е това, което беше в началото...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #183 -: Май 01, 2011, 17:34:53 pm »
Стига вече да се надскачате бе жени-тъпо е. Стари майки :D, нови майки :lol:, не сме ли всички майки и толкоз. Впрочем и тук е като в службата-може да имаш и 20години стаж и пак да си некадърен-това е. Искам да пиша и да споделям проблемите, които имам с детето, а не да чета назидания и прочие. Ще споделя защо аз избягвам да споделям много много.Ами достатъчно е някой от по-изявените членове да сподели, че го боли пръста например и се изписват най-малко 2-3 страници с пожелания за бързо оздравяване и какви ли не съвети, докато сериозни постове се подминават с безразличие и равнодушие. Това не е истинска съпричаност към проблемите на другите, а до голяма степен слагачество, което дразни и аз лично пропускам да чета редица такива постове. Надявам се да не съм била многословна, обикновено не пиша по много.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Последната Априлска Седмица 25.04-01.05.2011г.
« Отговор #184 -: Май 01, 2011, 17:37:11 pm »
заключвам темата и обявявам една седмица ваканция.
минимум.
« Последна редакция: Май 01, 2011, 17:42:24 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!