0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #120 -: Февруари 10, 2011, 19:11:32 pm »
Мисля, че първоначалния преглед беше безплатен. Ние искахме да направим допълнителна консултация с ортодонт, защото Мони има тясна челюст и широки зъби. Аз също имах като дете този проблем и ми вадиха 4 зъба, за да се подредят. Исках и мнение на специалист за юздичката под езичето, за да убедя свекървата, че няма нужда да режем нещо на детето :wink: Консултацията с ортодонта беше 30 лв, но това са цени отпреди година и половина. На рецепция са много любезни и дават предварително информация за тези неща.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #121 -: Февруари 10, 2011, 20:27:17 pm »
Знаете ли колко време е годна урината преди да се предаде в лабораторията?Питам защото утре ще взимам на Митко първа сутрешна,но няма да мога да я дам веднага,затова питам ако трябва ще видя какво ще измислям.

*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #122 -: Февруари 10, 2011, 20:37:05 pm »
Най-късно до 1 час трябва да се занесе.
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #123 -: Февруари 10, 2011, 21:39:18 pm »
Стефи,мерси!Значи ще трябва да пращам дядото :).

*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #124 -: Февруари 10, 2011, 22:47:32 pm »
По повод юздичката - в крайна сметка Мони с къса ли си остана, т.е не цепната? Питам, защото Вероника съм я оставила на съдбата, реших да послушам Бърди...
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #125 -: Февруари 11, 2011, 15:10:00 pm »
Да, юздичката не сме я пипали. Четох доста по въпроса и надделя мнението, че щом е засукал нормално, щом няма проблем с храненето и с говора, то няма нужда от “цепване“. Вярно, че Симеон не изговаря правилно някои думи и има забавяне в говорното развитие, но не е предизвикано от юздичката. Ако може широко да си отвори устата и да оближе с езиче цялата горна устна, то няма нужда от рязане. Разбира се, моето мнение не замества консултация с ортодонт, ако майката има сериозни притеснения.
Аз съм доволна, че не се поддадох на натиск и не рязахме нито тази част от тялото, нито една друга по-надолу :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #126 -: Февруари 11, 2011, 15:17:23 pm »
Аз също съм на вълна юздички.Борето има доста дебела юздичка на горната устна,която излиза почти между двата предни горни зъба.С говора няма проблеми,при усмивката и се забелязва,леко обръщане на устната.Със сученето не е имала проблем.Питали сме нашата зъболекарка,тя казва,че такива неща се правят или докато бебето е малко или като навърши 5 години детето.За сега я наблюдаваме.
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #127 -: Февруари 11, 2011, 16:17:04 pm »
Да ви се похваля  :D ей сега се прибрахме от първата истинска разходка на Илияна. Много съм доволна, спа през цялото време :)

*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #128 -: Февруари 11, 2011, 16:29:09 pm »
Мда, и аз трябва да водя Деси на зъболекар. Не съм забелязала никакви проблеми, но не е водена никога, а от давна трябваше да минем първи профилактичен преглед :oops:

Ние сега сме обзети от еуфория покрай 14 февруари и не защото е влюбена, а защото любимата й серия от франклин е тази за св.Валентин и как си подаряват картички в знак на приятелство. Та, детето от няколко дни пита кога ще е Св. Валентин и дали може да направим картички да занесе на децата в ДГ. Та, по този повод познайте какво правих 2 часа :lol: Рязане, лепене, рисуване.... голяма веселба :lol:
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #129 -: Февруари 11, 2011, 17:08:40 pm »
Да ви се похваля  :D ей сега се прибрахме от първата истинска разходка на Илияна. Много съм доволна, спа през цялото време :)

Ей,супер, честито! И Никол поспа около 3 часа. Видяхме се навън с нашата Ники, нали и тя е банишорка. Много хубаво изкарахме. Поседяхме на слънце  :D



*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #130 -: Февруари 11, 2011, 17:30:53 pm »
Как сте се развихрили само!  :D

Имам два повода да се засрамя обаче:

1. Зъболекар още не сме посещавали. Обаче ги мием редовно зъбките, още първото зъбче, като излезе. Харесва ни  и вкусът на пастата за зъби.

2. Спортът ми се върти и на мен в главата, но ще почакам поне година-две още.Тук трябва да надвия и собствения си мързел и съпротива към всякакви физически усилия  и занимания. Много обичам да ходя пеша, но все повече се оказва, че до никъде не мога да стигна само пеша и се стига до други средства. Върти ми се в главата плуването и тенисът, първото май го предлагат в училищата,  а за второто, понеже е популярен спорт, съм чувала, че не е чак толкова скъпо. Като се има предвид, че ни интересува само като любители и за разтоварване, амбиции не гоним, че е изморително. Гледам, че някои по амбициозни и нетолкова мързеливи мами водят децата си и на ски... :D Ще я видим и тази далечна работа каква ще излезе... :D Засега е просто фантазия.

3. Валентинка получихме вчера, правили са в градината и са пратили на всички родители по децата.
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #131 -: Февруари 11, 2011, 19:47:52 pm »
Момичета, кажете ми гърдите след раждане смаляват ли до предишните размери, като имате предвид че не съм кърмила изобщо. Питам, защото моите се посмалиха след раждането, но не и до началните си размери, а да знам да си купувам ли нови сутиени или да чакам да вляза в старите?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #132 -: Февруари 11, 2011, 20:18:37 pm »
Смарайди,моите се смалиха до първоначалните си размери за съжаление :lol:.Според мен сте мънички още-изчакай още малко.

Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #133 -: Февруари 11, 2011, 20:28:21 pm »
Адито, честита ви първа разходка!
Момичета, особено тези, които не живеят в БГ, имам нужда от съвет.Какво е мнението ви за столчетата за кола на Britax, група 1? Чрез И-бей излизат по-изгодно от Макси- Кози, но дали са добри?

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #134 -: Февруари 11, 2011, 21:27:31 pm »
Смарайди, слава Богу, смаляват се - още не са ми до размерите от най-слабите периоди, но предполагам, че това ще стане, когато спра да кърмя и се върна на предишните си килограми. Става постепенно, моят съвет е да не инвестираш в нови сутиени точно сега.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #135 -: Февруари 11, 2011, 21:29:58 pm »
 :oops: За размера разбрах, за гравитацията някой може ли да каже нещо  :ask:

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #136 -: Февруари 11, 2011, 21:45:46 pm »
:oops: За размера разбрах, за гравитацията някой може ли да каже нещо  :ask:

това си е до еластичност на кожата ,до ген според мен - както е със стриите.Аз имах перфектни гърди ,колкото и нескромно да звучи. :lol:Е сега са висящи кожи ,меки и виснали.Виснаха още на първата седмица след раждане.Първо си попмислих,че е от опитите за кърмене - защото се помпах с една помпа електрическа по 20 мин. през 2 часа ,дори и нощем,а преди всяка процедура,слагах врели компреси на гърдите,уж да слезе мляко.Обаче сега си мисля,че просто си ми е смотана кожата.Аз и цялата се нацепих - бюст,корем,кръст,крака -чак до коленете.Майка ми е същата,а свекърва ми няма нито една стрия(нищо ,че е метър и петдесет ,а е родила 4,5кг. бебе).А коремището ми е в ужасно състояние - така виси тази кожа над операцията ,че е грозно и с дрехи даже.
Ама какво да се прави,да ми е живо и здраво Жорето,да даде Господ още поне едно такова слънце,пък другото  не е от значение.
<br />
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #137 -: Февруари 11, 2011, 21:55:08 pm »
гърди ли ... какво е това  8)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #138 -: Февруари 11, 2011, 21:58:15 pm »
Зори,и аз си отглеждам същите кожи и на корема и по-нагоре :lol:.Но наистина това да ни е проблема...

*
Re: Втора февруарска седмица!
« Отговор #139 -: Февруари 11, 2011, 22:08:55 pm »
Смаляват се те - смаляват...Че и не само до размерите до преди раждането, ами и още по-малки стават :oops: Те моите къде не бяха и от най-големите сега хич ги няма. Хубавото е поне /ако изобщо може да се нарече хубаво в случая/, че няма какво да увисва :D
Иначе и аз Дара ощ ене съм я водила на зъболекар. Рано е още според мен. Дайте съвет как да я накарам да си мие зъбите? Опитвам се вечер по време на банята да я накарам да ги мие, но нищо не се получава. И личен пример дадох и пак...Иначе иска да мие моите :D
Аз също така съм от травмираните от зъболекар още от ранна детска възраст. Въпросната госпожа при първото ми посещение /може би съм била на 5-6 годишна възраст/ ми наби шамарите, щото не стоях мирно на стола докато работеше с машинката в устата ми. Ма това беше положението- цялото семейство посещаваше въпросната в завода, в който работеха майка ми и баща ми. Какъв ужас е това за едно малко дете само аз си знам! Също си спомням как веднъж ми извади три зъба наведнъж този изрод ниеден! Верно, че бяха млечни, ма все пак три...И сега зъбите са ми в доста трагично състояние. Ходя на зъболекар съвсем редовно, не бих казала, че  с особено желание, но ходя...Според ман си е до ген, добрата хигиена помага също, но донякъде... За сметка на това мъжа ми има всичко на всичко 2 пломби в устата, та се моля детето да е взело неговите зъби.