Виктория, това са съставките на тортените кремове, които ползвам основно. Добавям и/или маскарпоне, фина извара, крем-фреш.. но за съжаление, знам, че в родината тези продукти са с по-друг вкус, а и цена.
Лично, от изброените от теб продукти, най-много ми допада комбинацията от разбита млечна сметана, кондензирано (подсладено) мляко и крема сирене в приблизително съотношение 1:2:3. И евентуално добавка на 1-2с. л пудра захар, ако според индивидуалния вкус не е достатъчно сладко. Към тази смес може да се добави по желание и:
- ситно смлени ядки (бадем, шам-фастък, орехи..)
- пасиран плод (банан, ягоди, боровинки, горски плодове микс. ..)
- известно количество ликьор (лимонов, портокалов, метов) или ром
- ароматизиращи есенции (роза, бадемова, ванилия..)
Стават много приятни кремчета, които могат да се хапват в торта, но също и без тестените блатове, като десерт