Виктория, разкажи ми за тортата със Снежанка. Искам на моите отгоре тортата да е нещо подобно, но с Мечо Пух. Реката, камъчетата как ги прави?
Не разбрах ,че питаш мен мислех че е за Виктория ,но като гледам дискусията явно въпроса е към мен .Така рекичката се прави от вода със захар ,малко синя боичка и желатин,изчакваш да започне да стяга и тогава изливаш ,НЕ ИЗЛИВАЙТЕ ЖЕЛЕТО ВЪРХУ ФОНДАН ИЛИ ДРУГИ ЗАХАРНИ ПОКРИТИЯ!!!!!! разтапят се и потичат,това от личен опит ,под рекичката намазах със сметана за по добър контраст най добре и останалата част на тортата да е сметана.Камъчетата са от фондан бяло със сиво ,със кафяво ,черно ,лила абе с най различни цветове като го месиш на топче и се получава такъв мраморен ефект.Дано съм била полезна .
Да ви покажа и още малко торти всички са по рецепта за торта мозайка.
Продукти:
3 кутии обикновени бисквити /не вземайте по-меки, за да се получи ефектът мозайка/, се начупват на парченца и се заливат с 2 чаени чаши прясно мляко, 2 ванилии и 1 чаена чаша захар. Похлупват се с нещо и се оставят да омекнат.
В отделен съд се разбиват 250 грама краве масло, 3 жълтъка и 1 ч.ч пудра захар. Прибавят се 1 ч.ч. печени нарязани орехи и 1 млечен шоколад на парченца. /вм. пудрата захар може да сложите бурканче конфитюр или сладко от ягоди/.
Сместа се обърква с бисквитите и се изсипва в тортена форма /аз го слагам в дълбока тава, застлана с найлон/. Престоява една нощ в хладилник да се стегне.
Изсипва се от формата или тавата, от 3-те белтъка и 9 с.л. захар се избива крем за намазване на тортата и украса.
По желание вътре в тортата може да сложите 1-2 банана.