0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

никой ли незнае до къде са пак ли имат проблеми или просто чакат новият бюджет дано от януари да има раздвижване
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
В другата тема за Фонда /основната/ едно момиче е писало, че днес си е взела заповедта. Кога е получила обаждане, обаче, не знам. Може и да е писала тук.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Мисля, че се чака новия бюджет.
до 7080 номер са стигнали и предполагам, че чак януари ще започнат с нови обаждания. Относно ограничението до 35 години за финансиране по фонда - много смешно изказване. Има доста жени, подали документи над тази възраст и чакат месеци наред за одобрение. Какво? След Нова година ще им кажат - търсете си сами средства? Това ще е ужасно за мен. Ако искат да отказват, когато си подаваш документите на нови дойки, но на тези, които са си подали вече... вижда ми се грубо.
*
Това за ограничение до 35 години по фонда, откъде го чу?
Това е просто ужасно! Та нали имаше кръгла маса да се премахне ограничението до 43!
*
Възрастовото ограничение за ин витро(ИКСИ) със собствени яйцеклетки, според Наредбата, е 43 г. В Правилника на Фонда няма писано такова ограничение, но организацията му се съобразява с Наредбата, съответно не одобрява процедури на жени над 43г възраст.

Към момента няма промени нито в Наредбата, нито в правилника на Фонда, което означава, че информацията за ограничение до 35г. е невярна.


Момичета, процедурите, кандидастването за финансиране, чакането са достатъчно изнервящи, не си създавайте излишни притеснения с публикуването на такива слухове и журналистически измислици.
*
А тези 5 000 000 за покриване на стари опити ли е
Кофти е най-вече това,че няма публичност,т.е няма как да разберем какво става
Да, аз така разбрах. 5 000 000 са за стари плащания и вече от новия бюджет, дай Боже, ще започнат. stefi беше писала, че са отпуснати 15 000 000 за новата година. Би трябвало вече да е ясно, защото в четвъртък гласуваха и в парламента новия бюджет на държавата. Там би трябвало да е казано колко са за инвитро. Но както всички виждаме, няма яснота и публичност. Аз като говорих с жените от ФАР, ми казаха, че ще започнат да звънят за новата година, когато им наредят. И те не знаеха точно, но ме успокоиха, че не трябва да има паника. Аз лично преглътнах това, че до Нова година няма да има обаждания. Но според мен ще е вече сериозен проблем ако и след това няма. За сега се мъча да съм спокойна и да чакам.
Чакането ме убива.
някой има ли представа горе-голу колко жени има одобрени, но ще използват пари от новия бюджет, т.е. са прехвърлени процедурите им за януари?
*
някой има ли представа горе-голу колко жени има одобрени, но ще използват пари от новия бюджет, т.е. са прехвърлени процедурите им за януари?

Да,това е интересно,ние сега си чакаме Новата година,но да не се окаже чакането ни напразно,т.е да се разплатят за стари опити и за нас да не останат парички  :(
Ето за това е необходима тази публичност,за да си направи всеки сметката,защото за някои от нас това чакане е загуба на ценно време ,и ако се окаже безпредметно е направо жестоко.
няма достатъчна прозрачност за усвояване на средствата, което е неприятно, затова и се получава допълнително изнервяне.
*
някой има ли представа горе-голу колко жени има одобрени, но ще използват пари от новия бюджет, т.е. са прехвърлени процедурите им за януари?
Това е доста интересен въпрос  :? аз се надявам да са изчистени, така или иначе аз както бях чела че са отново 10млн опуснати ще стигнат до 9000 номер - 9200  :? надявам се след нова година да има яснота и да се каже по колко заповеди ще се раздават и т.н. поне да си направим сметката дали да чакаме  :?
е, най-накрая малко раздвижване, 7084 номер е удобрен :)
*
Абе хора....научете се как се пише одобрен!!! По дяволите имам чувството че поне 80% пишат с У!
извинявам се за грешката, в бързината съм сгрешила
*
моми4ета   има ли вероятност  да 4акам пове4е от 6месеца  за6тото на 15януари стават откакто си подадох документите  не смея да запо4на работа и не с1м спокоина ако някои ми отговори предварително благодаря и желая на вси4ки касмет от сърце :crossfingers:
« Последна редакция: Декември 08, 2010, 18:56:21 pm от sevinko84 »
sevinko84
и аз с тази нагласа не почнах работа по специалността си, но се забави заповедта и примерно аз чакам от близо 7 месеца, а очаквам обаждане края на януари най-рано, т.е. ти си прецени какво ще направиш, за мен вече е късно, идват празници и малко почивка у дома.
sevinko, нещата с чакането са наистина непредвидими. Аз мислех, че ще чакам 3-4 месеца и също не търсех точно работа, каквато искам, а се хванах на първата възможност. Вече чакам 7 месеца. Не се оплаквам много, поне съм на работа и пак е по една от специалностите ми, но не много добра. Възможно е сега след Нова година с новия бюджет да се забързат нещата. Според мен обаче в нашата ситуация е важно да сме на работа, защото въпреки парите, които държавата ни дава за самия опит, има толкова други разходи, че без работа не зная как можем да се оправим.
моя мъж иска да си почивам, че бях се изнервила много на работата, къде по едно време работех, но у дома почна да ми става скучно и си взех карта за фитнес. малко спорт няма да ми се отрази зле.