0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ами...ако е мнооого гладен яде филии на следобедна закуска със сирене. Но сутрин не иска да ги дъвче. Абе голяма драма сме - единствените неща,които ядем почти безотказно са риба и плодови пюрета, горе-долу се справяме и със зеленчуково-местните манджи, но всичко зърнено и мляко - не обичаме.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Захранване и хранене на нашите дългоочак&
« Отговор #281 -: Април 07, 2011, 00:44:51 am »

Замразените продукти съдържат повече консерванти от охладените, защото трябва да издържат по-дълго.
Много ми е странно това. Какво като издържат по-дълго като е при температура, при която нищо не расте? При охлаждане все пак има някакъв растеж на микроби, макар и бавен, докато при замразяване няма почти никакъв, да не говорим, че повечето умират при размразяването. Сигурна ли си, че има повече в замразените? Не знам, но аз като микробиолог бих предположила точно обратното. но пък аз не съм запозната с това как се прави храна за продажба. Може би има консерванти за други работи, не заради микробите и тогава да е така.

Боби
« Последна редакция: Април 07, 2011, 00:46:41 am от Bobbie »


  
     Благодаря ви, момичета! Успях да се снабдя с домашен заек, за по-нататък са ми обещали и пиле.

    annie13 , като гледам ти си опитала почти всичко възможно за закуска в тази възраст. За друго в момента не се сещам, освен за сандвичи. Опитай да смениш млякото, бисквитите и кускуса с друг вид.

   "Замразените продукти съдържат повече консерванти от охладените, защото трябва да издържат по-дълго."
    blue_sky, и на мен ми стана интересно. Ако можеш, обясни!
*
И все пак като взимате домашно месо, гледайте да е от сигурен човек, защото има хора, които колят болните животни преди да умрат и продават месото. Гадно е, че е така, но за тях това си е стока и вложени пари. Много е важно да не са давани лекарства на животното преди това. Затова някой път е по-добро месото от магазина...
*
Боби, права си в разсъжденията си и сигурно разбираш повече от мен. Мисля, че така бях чела някъде и само по спомен го казах, а нямам научни факти, с които да го докажа.

   Момичета, искам да попитам как въведохте граха?  Изисква ли се някаква специфична обработка, имам предвид люспите? Или както обикновено - варене и пасиране?
*
Момичета, от кога могат да се дават мерудии?
Правих хляб, на Виктор много му се услади, та се чудех дали мога да му го овкуся с домашна мерудия, съдържаща главно самардала.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз мерудиите не съм ги смятала въобще за нова храна. Давала съм на Ивана от нашата храна и не съм се и замислила, че съм слагала подправки в нея.

Б.


  
За мерудиите бях чела някъде, че до към 3 годишна възраст е добре да не се прекалява с тях. Макар че не си представям как някоя индийка готви без подправки, щото има бебе. Мисля, че ако не е много пикантно, не е проблем детето да яде храна с подправки.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Я, каква хубава тема сме имали за захранването! Записвам се да я следя! :D
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
От скоро бебето започна да премлясква, дъвче, преглъща шумно слюнката си. Дали като навърши 4 месеца да започна захранване?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Ами, според мен, трябва да прецениш и другите показатели за готовност и въз основа на това и досегашния начин на хранене, да вземеш решение. Като цяло децата на АМ ги захранват по-рано (но не съм сигурна за причините), кърмените обикновено - след 5-ти месец, даже по-скоро към 6-ти.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Причината е най-често запечен стомах от АМ.
От скоро бебето започна да премлясква, дъвче, преглъща шумно слюнката си. Дали като навърши 4 месеца да започна захранване?

Не, не избързвай. Какво, като си мляска? Вероятно го мъчи зъбоникнене. Нека си мляска детето.
няма значение, дали е на естествено хранене или на АМ. Не избързвай със захранването. Аз споделям теорията за захранване на 6 месеца, независимо как е хранено до този момент.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
   Момичета, искам да попитам как въведохте граха?  Изисква ли се някаква специфична обработка, имам предвид люспите? Или както обикновено - варене и пасиране?


Първия ден дадох 1/3 пюре Био различни зеленчуци на Хип. На следващия ден - останалото количество от същото пюре.
След като го въведох с пюре, започнах да добавям по няколко обелени грахчета към зеленчуците, които варях за обяд и след това пасирах  :)
  Благодаря ти, Eли : )! В момента въвеждам граха и ще се възползвам от съвета ти.  :)
« Последна редакция: Май 09, 2011, 19:22:31 pm от shokolad_7 »
*
Не знам дали е тук мястото, но имам едно питане... Малко ми е неудобно, че се налага да задам такъв елементарен въпрос  :oops: Предстои ни захранване и се оказа, че имам една огромна домашна тиква. Бихте ли ми дали съвет как мога да я приготвям за малката и как да съхранявам останалото количество.

*
Можеш да я замразиш изчистена и нарязана на кубчета. Суровата можеш да я печеш (с корите или без) или вариш.
*
Големи благодарности, Мими!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :D Момичета имам няколко въпросчета .

- от кога се започва с детската кухня
- от коя кухня сте доволни
- по-добре ли е аз да готвя вкъщи ? Ще смогна ли с разнообразието спрямо детската кухня ? ( което е субективен въпрос, но все пак вие как се справяте? )
- до каква възраст се ползва детска кухня ?

Много ви благодаря !