0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, мога ли да ви помоля да ми кажете къде сте правили вашите изследвания и в коя клиника сте ходили за инвитро?
Благодаря :)
Здравейте, освен вирусология, необходими ли са и други изследвания преди започване на стимулация - примерно хормоните на щитовидната жлеза, ПКК или др.??
Вирусологията само аз ли трябва да си я пусна или и партньора?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Здравейте, освен вирусология, необходими ли са и други изследвания преди започване на стимулация - примерно хормоните на щитовидната жлеза, ПКК или др.??
Вирусологията само аз ли трябва да си я пусна или и партньора?

вирусологията е и за двамата партньори задължително. има срок на валидност от 3 месеца.

хормони на щитовидната жлеза и ПКК не са задължително изискване според наредбата, но е редно да се изследват преди началото на процедурата и смятам, че повечето лекари го правят.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

zdraveite i az kato vsichki imam pitane i toe fonda kolko proceduri poema i ako ne stane ot parvia pat kolko vreme triabva da mine za da zapochna vtori opit?na men zapoveta mi izleze na 31.01 i sam malko oplashena
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
bobierika, фонда поема 3 процедури. по принцип за да започнеш втори опит, което не пожелавам, трябва да минат между 4-6 месеца в зависимост от организма и паказанията на лекуващия ти доктор. всичко е относително и индивидуално. но ако въпросът е за фонда се подавам документи отново и следва да се чака новото одобрение и обаждане, което отнема малко повече от 6 месеца. прочени в началото на темата за ФАР и самия правилник.
никога не отстъпвай на принципите си!
Здравейте, имам един неуспешен опит през септември 2011. Тогава бях по къс протокол- гонал и цетротид. Изследванията бяха добри- всички хормони в норма. Сега ми назначиха дълъг протокол- 21дена на противозачатъчни, от 21-вия ден (на02.02) започнах декапептил. На 10.02 трябваше да пусна Е2, да ме прегледат и евентуално да започна и гонала. Притесних се много- Е2 беше 103 (това е на 5-ти ден от МЦ) Казаха ми да продължа с декапептил до 14.02 и пак да пусна Е2. Възможно ли е да падне толкова много за толкова кратко време? При предния ми опит е бил 31, без никакви декапептили.. И освен това дори и да падне колкото трябва, нали същинската стимулация се започва от 2-3 ден на МЦ?! Какво ще стимулират като на мен вече цикъла ми свърши??
Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук, но много се притесних, не знам за коя тема е и не знам какво да правя?
Цитат
Момичета, преди малко с мъжа ми взехме направления за изследване по НЗОК на СПИН, Васерман, Хепатит В и С.
Тъй като знам, че много лични лекари твърдят, че касата не ги поема, преписвам кодовете им дословно от самите направления.
Надявам се да се окажат полезни на някого:

02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С

Много полезна информация. Дано и ние се уредим с такива направления от нашето джипи.
kravi4ka, ако не успеете, сменете джипито. С моя личен лекар проблем нямам. До сега не се е случвало да поискам направление и да не ми даде.
*
Здравейте момичета нещо сън не ме хваща.Преди 4 месеца мъжът ми прави тест за сифилис който беше отрицателен и изведнъж днес се обадиха от лабораторията,че има съмнително положителен тест за сифилис.Нямал е други контакти освен с мен не са ми взимали кръв или преливали.Единствено снощи беше на зъболекар но това го изключвам понеже толкова скоро едва ли би показало какъвто и да е резултат.Утре сме на кожен,но няма никакви наченки на каквото и да е.Какво става тук в един голям Х сме
kravi4ka, ако не успеете, сменете джипито. С моя личен лекар проблем нямам. До сега не се е случвало да поискам направление и да не ми даде.
Права си, и моето джипи не ми отказва направления. Просто някои си ги пазят...
На мен моята лична не ми даде ,каза че не минавали по здравна каса!И се наложи да си платим,но следващия път ще се разправяме!
и моята така и мисля утре да ходя за друго,но да питам и затова,но и да се разправям не знам дали има смисъл,ако не даде искам не искам ще трябва да си платя на частно,защото нея какво я вълнува аз съм на зор
Здравейте!Като чета  колко сте плащали направо настръхвам.Азсега ще ходя да си правя изследвания преди инвитрото и направо не знам какво да очаквам но както казватение сме на зор и каквото ни кажат това ще правим.Ние сме по женски фактор а предишната спермограма беше отлична затова сега не знам каква ще бъде и колко ще струва.
зависи каква е спермограмата.обикновена или разширена..едната е около 40лв,а другата 100лв,при всички случаи си приготви повечко пари


хормони на щитовидната жлеза и ПКК не са задължително изискване според наредбата, но е редно да се изследват преди началото на процедурата и смятам, че повечето лекари го правят.
При мен ,а и предполагам при повечето,пих 2 месеца противозачатъчни.И кагато попитах да си продължа ли Еутирокс-а за тсх-то ми казаха да го спра.Но ето,че вчера като го изследвах видях ,че от 2.70 се е удвоило -станало е 5.42. Та въпроса ми е дали заради противозачатъчните не ми го изследваха или не би повлияло на опита.А аз знам,че трябва да е под 2.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
Първо, извинявам се за спама.. :oops:

sugari75,аз бях вкарала в норма ТСХ, когато се наложи да пия противозачатъчни заради кистата и то отново скочи нагоре. После след консултация разбрах, че като оправя единият проблем противозачатъчните развалят хормона на щитовидната жлеза.

Извинете отново...

Но момичета, правете преди всеки опит освен цветни снимки и изследване на ТСХ!
*
sugari75, ТСХ-то трябва да го вкараш в норми преди опита. Даже при нас искат да е под 2,5.
Имам вече две ангелчета на небето

Здравеите.И аз се записвам в темата.Април месец трябва да ходим на иследвания в Плевенската клиника със съпругат ми.И аз като вас идея нямам какви иследвания ще правим и колко ще струват.При нас проблемът е ,4е сте правим инвитро със донорка яицеклетка.Доколкото разбрах ,4е за един ден ще ни направят всички иследвания.Като чета тук ,направо немога да повярвам,че за един ден ще се направят.А аз ще пътувам от италия за това и идея нямам със какви пари да разполагам,да не се оказе да не ми стигнат.Аз направо се уплаших от зените на спермограмите.Тука моят мъж я направи за 6 евро и изобсто не се маитапя,но ще трябва пак да се направи в клиниката в Плевен.Даите ми някоя идея за моят случаи.Дали и ние сте правим такива иследвания и дали изобщо е възможно за един ден.Поне така ми казаха
Nadezdata umira posledna!
zizunka06  здравей
Аз не съм с донорска но на нас изследванията ни в Плевен струваха към 700 лева. И имаме  да правим вирусология за около 150
Според мен приготви 1000 лева за предварителни изследвания ако ще си в КИРМ
В другите клиники не изискват толкова мнг неща.
благодаря за бързият отговор.Все е някаква информация и съм доволна.пък дано и по малко да струва,че много скъпо ми се вижда,но пък и нямаме друг избор
Nadezdata umira posledna!