0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
момичета,

някой правил ли е някое от изследванията  ХЕИ варна? гледах на сайт-а им но нищо не видях : (

ще звънна и на ДжиПи-то да видя дали ще и се откъсне нещо от сърцето но малко се съмнявам : (

иначе като гледам изследванията ще са към 60 лева на човек ... 120 за двамата - не е безумно много но бих ги дала за генетични например  osi_17
   здравеите,
интересува ме правят ли се изследвания на матката, доплер на матката за да може по-добре да се захване ембриона?  :bori_023: Ще правя за първи път ин витро.
здравейте, някой можели да ми каже нещо повече за анти-двойно верижно днк в кръвта и как се лекува и цени ако може
подробности за анти-двойно верижно днк в кръвта
*
pepina 1, предполагам това е изследване от пакет имунологични, най-добре да се консултираш с лекаря, който е назначил изследването. Напиши какъв е резултатът и референтни ст-ти.

>200.0  ,a май трябва да е <25,0u/ml много ли е това а и лекаря ми каза супер висока цена
*
pepina 1, висока е стойността, разчитане на резултата трябва да направи имунолог и да назначи подходящата за теб терапия, особено ако целиш забременяване. За съжаление, както казваш, това са скъпи изследвания (също и терапията). Аз съм изследвала имунологични в репродуктивна клиника (цена на пакета 265лв.), като на бланката с резултата имаше коментар, отделно обсъдих резултата с репродуктивния лекар, който посещавам. Към твоето изследване има ли коментар? Точно Анти-двДНК не съм изследвала, но съм изследвала други антитела, предполагам зависи от предварителния разговор с имунолога и характерна симптоматика. Обърни се към специалиста, който ти е назначил изследването или пиши от къде си, за да могат да се включат повече момичета с препоръка при кой лекар да отидеш.
« Последна редакция: Май 02, 2014, 21:29:51 pm от marsi »

марси изследванията ми ги назначи  гинеколог от варна  . каза ми че за да влезе всичко в норма трябва да се направят някакви вливания на четири пъти които ще ми струват около или поне 6000 лева,това е много огромна сума. тези високи стойности били предизвиквали спонтанен аборт.тези изследвания са в графа автоантитела в предварителните които правя за ивитро
*
pepina 1, обикновено терапията включва вливания на Имуновенин, Киовиг или др. и цената зависи от назначеното количество от медикамента, затова е различна при всеки. Прегледай тази тема, момичетата са споделяли цени и други подробности около процедурите: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40440.msg1000891#msg1000891 ,въпреки че става въпрос за НК- клетки.  Анти-двДНК са част от Антинуклеарни антитела и пак вливания се правят.
В този подфорум  http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=23.0  са темите, свързани с Имунологични проблеми, по- добре задай въпросите си в някоя от тях (също има тема за Антинуклеарни антитела), надявам се да се включат повече момичета, които имат личен опит.
Тази цена за четири вливки ми се струва много висока, добре е да потърсиш второ мнение, за съжаление не съм запозната кои са добрите специалисти във Варна. Попитай в някоя от темите за имунологични, а също и в темата, в която пишат момичетата от Варна: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48873.0
Успех!
« Последна редакция: Май 03, 2014, 12:53:31 pm от marsi »

марси много ти благодаря
марси казаха ми че имам запушен цервикален канал а в същото време ми взеха секрет от него това възможно ли е
*
pepina 1, предполагам, че по- скоро е силно стеснен. Понякога стеснението е следствие от възпалителен процес, логично е лекарят да иска да изследва секрет. Секретът може да се вземе от маточната шийка в началото или влагалищната част около нея. Също каналът може да е стеснен в по-вътрешната част. Репродуктивна криника ли посещаваш?



марси отново ти благодаря,и да посещавам една клиника във варна,но много ми е непозната и чужда тази медицина много ми е сложно и трудно за разбиране.имах нужда някой като теб да ми обясни малко по опростено 
*
pepina 1, няма проблем, когато имаш въпроси или притеснения, пиши.  Добре е да си информирана и да имаш поне относителна яснота какво се прави в отделните етапи от процедурата. Попитах за клиниката по-скоро, за да знам какво точно да напиша като препоръка. И да съм спокойна , че си на правилното място  :). Успех!

Докато писах успях да се свържа със здравната каса, но все пак реших да постна може да е от полза и на някой друг. За спин васерман и хепатитите/С и австралийски антиген/ видях, че момичетата са написали, че се поемат от здравната каса и даже някой беше написал и кодовете за улеснение. Ние понеже имаме котка аз допълнително трябва да правя  токсоплазмоза а и рубеола са ми дали. Та звънях в касата и те казаха че и последните две се поемат. Друг е въпроса, че звънях на Джи Пи-то и то уклончиво каза за всичките, че май не се поемали, но ми записа час за другата седмица да видим какво ще даде. Аз тука сметнах всичко за двамата и излезе  към двеста лева, на фона на това, което сме дали досега не е кой знае какво, но съм решила да се разправям този път. Цял живот плащам осигуровки, а досега три пъти ми се е наложило да опра до личния лекар - два от които за настинки ми изписаха по три страници рецепти и веднъж ми дадоха направление /иеййй/. За гинеколог винаги си плащам защото моя не работи със здравната каса, а му имам доверие и се чувствам добре при него. Ако успея да преборя системата другата седмица ще пиша какви са кодовете и за тези изследвания, за да знае някой ако му се наложи. :)


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

*
alexxxa,

Пиши при всички случаи какво ти е казала :) Моята лична лекарка попринцип е страшно отзивчива и за направления и за всичко, но тогава категорично ме отряза че не се поемат (според мен не го направи нарочно, а може би просто не знае как). Аз също рових из сайта на НЗОК и къде ли не предния път и останах с впечатление, че те се поемат при определена диагноза само (както например при бременност), но щом толкова момичета са успели, значи дори и да е така системата може да се излъже ;) Т.ч. според мен ще е от полза и това да се сподели, за да може да се използва като аргументи преди лекаря :)
*
02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.02 Рубеола
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С
04.03 Токсоплазмоза

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4567.0

Казваш че ти ги искат задължително преди инвитро. Диагнозата, която вписват може да е лечение на стерилитет. Ако не ти ги пуска спомени, че си звъняла до НЗОК и те са те уверили че тези изследвания минават през касата. Успех!
« Последна редакция: Май 12, 2014, 14:47:28 pm от lili2011 »
lili2011, благодаря.
Mousyt непременно ще пиша какво е станало. И на мен не ми се вярва моята да го прави умишлено иначе и аз четох какво ли не на сайта на нзок и накрая звъннах, за мое учудване веднага ми вдигна оператор и каза, че се поемали. След 21 ще пиша какво е станало при личната :)


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.02 Рубеола
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С
04.03 Токсоплазмоза

Здравейте! Преди да си пуснем вирусологията гледах в някакъв документ "ПЪРВИЧНИ МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТИ" следните кодове:
02.07   RPR /или Васерман/ само за бременни
05.01   Доказване на HIV антитела с имунологичен метод ЕЛАЙЗА
05.02   Серологични изследвания за маркери на хепатитните вируси А, В, C и D по метода ЕLISА
04.03   Серологично изследване за токсоплазмоза
Занесох ги на личната и тя след продължително умуване ми заяви, че касата не поемала нищо в моя случай и тези направления се давали при други обстоятелства!?
Днес пак го търсих този документ, но в сайта на НЗОК вече е под друг номер и кодовете въобще не ги намирам.
Та, мисълта ми е, че ако преди година, или дори по-малко, някои изследвания са се поемали от касата, не е задължително и в момента да е така, за съжаление!
Ще съм благодарна, ако някой пусне линк към актуален списък от НЗОК!
*
Моя мъж пуска преди две седмици СПИН, Васерман и хепатитете с направление. Аз ги пусках февруари, пак с направление. Имам 4 опита и за 4-те съм си пускала по каса тия изследвания. До лекар си е.