0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да всички са отрицателни а относно ваксините ще видим какво ще ни кажат но май наистина отнема време а при нас то малко ни притиска заради моите години.
*
lorena78, ние в края на миналата година бяхме в същата дилема. Заради работата ваксините за Хепатит Б ни бяха нужни, но пък бяхме и преди стартиране на процедура. Обадих се в РЗИ-София и оттам ми подадоха информация за два вида схеми на прилагане - дългата, която е 6 месеца и кратката, която става точно за месец. В крайна сметка, решихме да не рискуваме (а и не мога да си представя да треперя да не прихванем нещо точно в най-неподходящия момент - работата ни е рискова), та отложихме един месец плановете и готово - и двамата се ваксинирахме по кратката схема. Аз тогава говорих и с Док и тя беше "За" и с двете ръце. Ние също сме от тези, дето времето ги притиска, но един месец за сметка на толкова дългосрочна сигурност, нямаше много за мислене. Обсъдете го и вземете решение, което смятате, че е правилно. Успех в процедурата!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Да, аз съм ваксинирана по дългата схема и затова си мислех, че за човек, правещ опити, 6 месеца са си много време. Аз вече бях родила, де. По-добре да се правят предварително, но на мен никой не ми беше обърнал внимание, а явно и аз не съм се осведомила достатъчно.

*
И аз знаех предварително само за 6-месечната схема, но от познати разбрах за краткия вариант и веднага се консултирах. Това, което съм забравила да спомена в по-горния си пост е, че след една година от последния прием на ваксината се прави реваксинация, за да се завърши цикъла. От РЗИ ми казаха, че ако тогава съм в период на бременност, пускат само титър за антитела, за да се види какво е дереджето и боцкането се отлага до подходящ момент. Иначе, като схема беше нещо такова: слага се първата инжекция, след седмица - втората и последната е на третата седмица след втората (точно месец).
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Здравейте не знам къде да си задам въпроса и затова питам тук. В края на месец ноември изпратихме документи за инвитро с прерпоръчано писмо, след седмица си получих фиш, че са го приели, обаче до сега не са ми звъняли за входящ номер или нещо друго. Въпроса ми трябва ли да се притеснявам ? Да звъня ли някъде и къде ? Как да постъпя сега или все още е рано предвид празниците?
*
Звъниш във фонда, казваш кога си изпратила документите.Там ще те намерят по ЕГН и е ти кажат входящия номер под който си.Звъни по-упорито, не вдигат веднага!

Благодаря :)
Здравейте, звъня вече втора седмица никои не ми вдига, знаете ли дали имат email.