_Elfita_, дори и да спрете нощното хранене след като въведеш вечерята (което не е задължително, както ти е казала Гери), това не означава, че детето няма да се буди по ред други причини - зъби, превъзбуденост, страх от нещо, водичка и т.н. При дъщеря ми нощното хранене спря на 2 месеца, но и без него съм имала нощи, в които дори и не съм си броила ставанията.
А сега с младежа ни ставания, ни брой кърмения броя вече, загубих им края
А теб те притесняват 3 кърмения. Ако имам 6 часа сън сумарно (за непрекъснати 6 часа спане дори и не мечтая), съм щастлива и доволна, защото обикновено ми се събират не повече от 4-5часа на денонощие със всичките ставания по всякакви поводи за двете деца. Ама деца са, това е положението, никой не ми е обещавал да е лесно :wink:Стискам зъби малко да поотраснат и все някой ден трябва и ние да се наспим
Нямаш ли възможност денем да си отспиваш малко с него - мен това ме спасяваше от недоспиването с дъщеря ми. Ама сега, пусто, двамата заспиват през деня по различно време, естествено
Или пък да кърмиш легнала - така сякаш нощните кърмения по не се усещат, поне за мен.