0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #400 -: Септември 03, 2014, 12:25:04 pm »
Здравейте момичета :)
Виждам,че по темата не е писано от доста време,но се надявам все пак някой да се включи...
На 23-ти март направих спонтанен аборт ... който е не знам вече кой подред ! Всичко започва и свършва по един и същ начин,в една и съща седмица (5-6 г.с.) установява се само плодно сакче,не стигаме до друга фаза,защото изкървявам и изхвърлям всичко сама,дори не се е налагало до сега да ми се прави кюртаж.
При последния аборт,се установи че е кухо яйце. Направих някои изследвания .. от които имунологични .. и ми се искаше да разбера според вас ... от значение ли е,че НК клетките са изследвани само 2 седмици след спонтанния аборт,понеже излезнаха завишени,ето ги:
NK клетки : 22% от референтни граници 8-24%
CD16+CD56+NK клетки 20% от референтни по-малко или равно на 12%
NKT клетки 2.5% от 2-10 % тези са както трябва май ...

правила съм ги в Александровкса болница,но сега си мисля,че е трябвало да изчакам малко повече след аборта,четох че при бременност и  определено време след спонтанен аборт все още са завишени ...
МОЛЯ ВИ пишете ..... ще съм ви ужасно благодарна  osi_1 :bighug: :hug2:
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #401 -: Септември 05, 2014, 17:52:09 pm »
Аз съм в същото положение като теб. С тази разлика, че не прокървявам и се налага да ме кюретират. Моите НК клетки също са завишени, но изследванията ми са правени 3 месеца след кюретажа. Изрично ме предупредиха, че два месеца след като си била бременна, показателите са променени и трябва да се изчака.
Предписаха ми терапия. Не зная дали ще помогне. Но ще я приложа.
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #402 -: Октомври 17, 2014, 17:17:43 pm »
Хайде да подбутна темата :)

Излязоха ми НКТ клетки и Suppressor/cytotoxicТ cells малко над нормата (преди няколко месеца бяха в норма).  Препоръката - терапия с антивирусен препарат или вливка.  Само на мен ли ми се струва, че би било по-скоро изключение ако всичко ми е в норма, особено в грипния сезон?

Изследванията правих в Надежда, с кого в София бих могла да се консултирам допълнително?  Някой повтарял ли е имунологични изследвания в рамките на седмица-две и имало ли е разлики в резултата?  Отклоненията от референтните стойности не са големи, затова се чудя дали има значение и в коя лаборатория се изследвам.


Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #403 -: Октомври 19, 2014, 19:55:48 pm »
От това, което съм изчела за НК клетките и съм говорила с доц. Конова, зная едно със сигурност. Мненията за НК клетките са поляризирани. Със сигурност спадат бавно, а от друга страна са и динамични. В грипния сезон е нормално да са по-активни. Не мисля, че биха се променили драстично за 2-3 седмици, освен ако не стане нещо драстично с имунната система. Четох и се интересувах много от тях, защото според лекарите те са причината за двете ми неуспешни бременности. Други проблеми към този момент не са ми открили. След вливания понякога се покачват. Но пък много момичета са износили бебетата си с вливки и завишени НК клетки. Лично аз съм решила. Ще вливам колкото и каквото ми предпишат. Иначе пих по схема три месеца Бронховаксом и Изопринозин, а след това влях интралипид, а месец по-късно имуновенин. Това беше подготовката ми за евентуална нова бременност
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #404 -: Октомври 21, 2014, 16:18:33 pm »
Вливането на октагам или имуновенин дали помага като профилактика на грип?  Не ми се смейте много, моля :)
Иде грипен сезон, седмица след процедурата миналата година вдигнах температура и кашлях, и беше неуспешна.  Сега пак ще пробвам и си представям как отново ще съм постоянно изложена на вируси, въпреки че не се разболявам лесно.


*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #405 -: Октомври 26, 2014, 19:01:48 pm »
Здравейте, аз имам завишени НКТ клетки, а не НК клетки и затова пуснах отделна тема за тях. И все пак ще съм ви благодарна, ако някоя от вас е имала завишени НКТ клетки и е правила някаква терапия да ми пише.
Прегръдки на всички
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #406 -: Декември 08, 2014, 21:14:17 pm »
Искам да попитам на някой правено ли му е вливане на интралипид месец преди започване на ин-витро процедура? Ще ходя в сряда във Щерев да ми вливат,по изискване на лекарката и понеже след толкова процедури ,изследвания и т.н. вече спрях да питам каквото и да е,защото ми е толкова отчайващо и сега се замислих дали повече от месец преди стартирането на процедурата не е прекалено рано за вливане или може би ще ми влеят още веднъж по време на самата процедура. Ще питам и лекарката,но исках да чуя и други мнения.
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #407 -: Януари 25, 2015, 19:17:03 pm »
Момичета, на кой ден се прави вливане с Имуновенин/Октагам/Киовиг?
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #408 -: Януари 25, 2015, 23:26:10 pm »
Мисля, че беше седмица преди ЕТ, но не съм сигурна.
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #409 -: Януари 25, 2015, 23:58:55 pm »
Целят се да е 10 дни преди трансфера, като разбира се може да е +/- някой и друг ден.
Обаждаш се в началото на стимулацията и имунолозите ще ти запишат час примерно за 5-7 дни след това. Ще стискам палци!


Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #410 -: Януари 26, 2015, 06:14:32 am »
Много благодаря!
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #411 -: Януари 27, 2015, 13:03:08 pm »
Здравейте, влизам за пръв път във форума. Много моля за малко помощ.
В процеса на изчакване за резултати от изследвания, влоших отношенията си с лекуващия ми лекар и сега няма кой да ги разчете, поне на пръв поглед. Записах си час при друг, но уви е след два месеца, а дотогава ще се побъркам. Моля ако някой знае да ми помогне
http://prikachi.com/images.php?images/550/7878550W.jpg
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #412 -: Януари 27, 2015, 14:15:19 pm »
NK клетките изглеждат добре. Успех :)



   La vita è bella
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #413 -: Януари 27, 2015, 15:54:17 pm »
Много благодаря  :dance2:
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #414 -: Април 13, 2016, 05:28:51 am »
Здравейте  :hello2:.
Оказах се в следната тъпа ситуация - смених  клиниката и имам кръвни имунологични изследвания и назначена терапия в Малинов, а вече съм пациент на Надежда.
В новата клиника правих имунологична биопсия, която няма отклонения.
В Малинов (преди около 5 месеца) излязоха  НК клетки и ембриотоксини. Имам ендометриозна киста (вероятно има връзка). Имам и неуспешен трансфер преди това без имплантация.
Сега съм изправена пред дилемата дали да пускам нови кръвни в Надежда или да приема, че всичко е ок, след като имунологичната биопсия не показва отклонения.
Ако все пак предпочитам да се направи вливка, за да се изключи тази причина за предходен неуспех, мога да я направя и в Малинов, но няма да се чувствам много удобно да ида там само за вливка, а да правя опит другаде  :oops:.
Знаете ли дали другаде правят вливки в София - и бих могла да ида с резултатите и изписаната терапия от доц. Русев и да ги направя там  :ask:
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #415 -: Април 13, 2016, 06:20:50 am »
Според мен е добре да се консултираш с имунолозите в Надежда. Много е вероятно да поискат нови изследвания и да отрекат терапията та Русев, но поне ще си спокойна, че като пациент на клиниката ще са наясно с твоето състояние и ще вземат мерки за всичко.
Много късмет!
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #416 -: Април 13, 2016, 08:41:53 am »
Благодаря, Рабитче  :balk_602:
А в Надежда дали се изследва наличие на ембриотоксини  :ask:?
*
Re: НК клетки, терапии и други въпроси
« Отговор #417 -: Април 13, 2016, 09:28:20 am »
Zazu, довери се на лекаря си в Надежда, той ще реши какви изследвания са необходими. Била съм в твоето положение, правила съм и вливки в друга клиника, но все неуспявах. А в Надежда без вливки, правех каквото прецени лекаря и за първи път видях положителен тест.
Желая ти късмет!