0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #60 -: Ноември 23, 2009, 11:47:37 am »
И Кате не е фен на попарата, а като неще немога да я карам на сила, най-много да се отврати тотално. Все някога ще прояде, макар че аз я правя като Евро-с млекце и сиренце. Понеже вече минахме млечната кухня, а там готвеха със сол, даже и не изсолявам тотално сиренцето-да има някакъв вкус, макар че по моя преценка се получава чиста проба буломач, ама беба веднъж два пъти хапва :D,  така че давам каквото й харесва-каша с плод или кисел с мляко, или пък нещо друго за закуска, ако въобще е будна. Последната седица ми прави един сън по най-невъзможното време и всъщност междинното хранене, което имахме преди около 10.30-11 го проспива :( и така сме на 4 кратно хранене през деня.
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #61 -: Ноември 23, 2009, 11:57:37 am »
Принцеске,
Михаела към 8ч. изпива около 280мл АМ. Към 10 закусва ЛЕКА закуска. В 12:30 обядва, като обедното хранене е най-сериозно при нея.
Ако в 10 и напълня корема с попара, как да очаквам да си изяде готвеното ястие за обяд?
« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 12:28:54 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #62 -: Ноември 23, 2009, 12:23:03 pm »
Искам да питам майките на по-големи деца, като моите  :lol:.
Кога и как децата отказаха АМ??

Каси, Ели като едно голямо колкото вас дете ;), изобщо не мисли да го отказва. Като се прибере от яслата и веднага си иска мляко, вечер не заспива без шишето и сутрин по 5 - 6 -7 часа става и почва да вика "мако". Има дни дето и в 2 часа през нощта ми се е будила да си иска мляко, да не говорим, че покрай Стефан едва ли не иска да кара само на мляко, е ако има маслини не ги отказва ;). А иначе ние сме на "тъпото" ;) Нестле 2+. Вечер зареждам термоса и дозаторите, нареждам шишетата на нощното шкафче и който поиска мляко и му правя, това е положението.

Елена, умираше за попара - омиташе по 2 филии за закуска, това около годинката. Стефан, изобщо не е стигнал още до попарата, ама все някога ще го пробвам дали ще яде. Никой за нищо не насилвам, който каквото иска това да яде - както се казва тия нерви не са ми за един ден ;).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #63 -: Ноември 23, 2009, 12:29:37 pm »
Елфита, да ти кажа и аз, плодове на всяка цена, не сокове. Пробвай ябълката да я опечеш и пасираш  :wink: Следобяд вместо това нишесте (не сте ли малки за него)
А за жълтъка, ами и за него си мисля, че ви е рано, но щом даваш както ти е казала еврото много малки количества.
Попара дадох след годинката, а въглехидратите не са само в хляба и попарата.
Кухнята.... няма такава гадория просто, толкова ли е трудно да се направи една супичка или да се сварят няколко зеленчука?! И какво от това че е 1,2,3 като първото е супа вода, второто неизвестно месо, ако го има и третото кисел. Ами извинете, ама като чуя кухня и  osi_7
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #64 -: Ноември 23, 2009, 12:41:49 pm »
@ синьо кокиче

Ако пие по толкова мляко сутрин наистина няма място за попара.  Аз имах предвид при една единствена закуска, че е малко само плод да е.

@ мими26

Да, въглехидратите не са само в хляба но тези в него и другите хлебни изделия са незаменими за човешкия организъм и не е редно да бъде лишавано детето изцяло от тях. 
« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 12:44:18 pm от *Принцеска* »
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #65 -: Ноември 23, 2009, 12:58:51 pm »
Благодаря ви, мацки. Явно и нашето време ще дойде. Освен да пробвам с Нестле и аз  :lol:.
От кога давате прясно мляко за пиене. Аз давам в крем като им правя или в торта. педиатърът казва след 3 години, не че бързам де....
Относно попарата, моите ядат, но рядко им правя в интерес на истината, в яслата им дават.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #66 -: Ноември 23, 2009, 13:03:58 pm »
Принцеска, въглехидратите не са в хляба и хлебните изделия, а в зърната  :wink:
Каси, ние си пием прясно мляко от 2-3 месеца, нямаме проблеми и се харесва. Дори някой път и вечер за заспиване им давам такова.
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #67 -: Ноември 23, 2009, 16:30:35 pm »
Стефания е пример за добре порастнало дете без да е вкусвала попара  :D
аз също не намирам, че е особено нужна за нея
и Преслава няма да опита  :D


 :)И при нас е такова положението с попарата,незнайно за6то :D


 Като се прибере от яслата и веднага си иска мляко, вечер не заспива без шишето и сутрин по 5 - 6 -7 часа става и почва да вика "мако". Има дни дето и в 2 часа през нощта ми се е будила да си иска мляко, да не говорим, че покрай Стефан едва ли не иска да кара само на мляко, е ако има маслини не ги отказва ;). А иначе ние сме на "тъпото" ;) Нестле 2+. Вечер зареждам термоса и дозаторите, нареждам шишетата на нощното шкафче и който поиска мляко и му правя, това е положението.

Гери,и при нас е така :D с "макото",за Бея става въпрос де,понеже Симко от няколко месеца не пие.Само дето като си бяхме в България, няма6е от неината марка мляко и не пи,отказа се,но като се върнахме тук пак си по4на :)

При нас закуската за Беа(1,10 мес)е макото,ябълка,банан или бисквитка,много ги оби4а тези 4 те :) И в 10.00 си хапва на яслата по малко хляб със ка6кавал,или 6унка,плод,бисквита или соленка,разли4но всеки ден.
И месо има 3 дни в седмицата на яслата,1 риба и 1 варива,в зависимост от седми4ното мену там,аз и давам разли4но месно или посно за ве4еря.

Отностно жълтъка,ами по4нах да давам по малко на Симко(10 мес.)но не го иска,дори и смесен с яденето  :( дето и мляко не пие,риба не иска и сега и това...
Незнам какво да правя с това хранене ве4е на това дете, даите съвети как да вкарам жълтъка?



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #68 -: Ноември 23, 2009, 22:04:19 pm »
Така като гледам със жълтъка и аз ще чакам.Още повече след тази алергия дето ми изтресе,педката защо ми каза жълтък да почвам ...8O 8O 8O

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #69 -: Ноември 23, 2009, 22:27:12 pm »
жълтък към 7-8м., много ви е рано на вас, то едва на 5м. започва захранването с плодове и зеленчуци, какъв  жълтък :wink:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #70 -: Ноември 23, 2009, 22:40:03 pm »
д-р З/н/ахариева каза- пасирай жълтъка заедно с останалото, така няма да усеща трохите
иначе и Преслава не го искаше преди пасирането
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #71 -: Ноември 23, 2009, 22:43:02 pm »
нема да загинат и без жълтък. моят син опита такова нещо на година и половина чак.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #72 -: Ноември 23, 2009, 22:58:50 pm »
е то по принцип нема да загинат и без хляб, и без месо и т.н., до една година и на мляко да карат, но все пак не е лошо да се захранват постепенно децата :lol:
« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 23:02:47 pm от StefiZ »
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #73 -: Ноември 24, 2009, 00:24:09 am »
Момичета, много благодаря за съветите.Виждам, че докато ми остане време за форума и се заформила дискусия :D.
В интерес на истината аз също не исках да избързвам с попарата, но преди две седмици нещо кърмата не му достигаше на моя юнак, някъде в дните около цикъла все така се получава.Ставаше по 2-3 пъти нощем да суче, което объркваше дневния режим, плачеше от колики, може би не се смилаше храната.
Значи за плодовете, понякога добавям в нишестето, но не знаех с кашата какво ще стане, утре ще му предложа.Исках да питам друго- намерих в къщи едно устройство, което не ползваме, слага се на дъното на тенджерата на едни крачета.Дали мога да правя с него ябълка или други плодове и зеленчуци на пара?Като сипя вода на дъното?
Жълтъка ще почака още малко.
А за кухнята е интересен въпроса.Някои деца я харесват, учудващо.Аз лично виждам почти всеки ден какво има, хич не ми се храви, поне на външен вид.
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 00:26:01 am от _Elfita_ »
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #74 -: Ноември 24, 2009, 01:50:55 am »
Ех, любимата ми тема "Жълтък"!
Веднъж ви бях споделила, но то е уникално и ще ви го припомня.

Моя приятелка ми се накара защо не давам жълтък на детето, а то беше на 8 месеца. Казах и, че като въведа птичето месо, ще последва и жълтък.
Но тя упорстваше: "Жълтъче! Много е важно да яде жълтъче за мозъчето! На 4 месеца се даза жълтъче!"
Абе, викам аз, то първите 6 месеца трябва да е само на мляко, ти за жълтъче ми разправяш!

"Не, не, .... мозъчето... жълтъче! Жълтъче!"  :x - продължаваше познатата ми, която между другото е медицинско лице.

Ех! :( Чак мъжът ми като я слушаше и сериозно се притесни, че дъщеря му ще остане тъпа. :x

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #75 -: Ноември 26, 2009, 12:55:39 pm »
Исках да питам друго- намерих в къщи едно устройство, което не ползваме, слага се на дъното на тенджерата на едни крачета.Дали мога да правя с него ябълка или други плодове и зеленчуци на пара?Като сипя вода на дъното?
Жълтъка ще почака още малко.
А за кухнята е интересен въпроса.Някои деца я харесват, учудващо.Аз лично виждам почти всеки ден какво има, хич не ми се храви, поне на външен вид.

Да с устройството можеш да вариш всичко на пара-сипваш вода до решетката, така е по-добре даже, запазват се повечковитамини :)
Иначе за кухнята, аз май нямах много избор, защото Кате не искаше да яде това, което готвех аз, може би защото готвех без подправки. На кухня беше всичко на всичко 1м.и1/2 и вече не е. Обрина ми се от манджите, най-вероятно защото ги застройват с цели яйца :( което ми е много странно като се има предвид че готвят за деца от 10м. ама как да е. Всеки сам избира дали да ходи на кухня или сам да си готви. Аз започнах да й готвя, сега яде и слава богу, не се изрива и всичко е наред.
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #76 -: Ноември 27, 2009, 00:14:30 am »
Ще трябва да намеря време да пробвам, и може да си готвим и ние.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #77 -: Ноември 27, 2009, 12:02:21 pm »
Ех! :( Чак мъжът ми като я слушаше и сериозно се притесни, че дъщеря му ще остане тъпа. :x
Ха-ха това много ми 'ареса!
Момичета, помагайте! Дъщеря ми от няколко дни отказва да яде мляко. Едва достигаме до 120 мл. и то сутрин и вечер. Само да отбележа, че сме на НАН2 и досега не сме имали проблеми - ядеше си го! Незнам дали има връзка със зъбките, но скоро ни пробиха двата долни резеца. Чудя се вече какво да давам - дадох й йогурт на Хумана, омете го, че и за още питаше. Иначе съм въвела плодове, зеленчуци, от месата - пилешко и пуйка, глутен, сирене. Зеленчуковите пюренца по-често аз й ги правя и си хапва. Следобед й давам млечни каши, за да може поне малко мляко да приема.. Чудя се какво да правя, да й дам кисело ли? Лошото е, че не ми се купуват тези боклуци, а домашно в момента няма къде да намеря...Дайте съвет!
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #78 -: Ноември 27, 2009, 13:08:27 pm »
nunu, според мен е рано за кисело мляко, за йогурт също. Пробвай да смениш АМ. и сиренето и глутена според мен си ги вкарала рано, но това е мое мнение...
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #79 -: Ноември 27, 2009, 19:13:54 pm »
Мими, и аз много се чудих за йогурта, но като отказа да яде мляко се видях в чуденка какво да давам! А иначе е захранена на 5 месеца и няколко дни, така че не смятам, че е рано за глутен, аз от скоро съм й го вкарала. АМ не ми се иска да сменям, защото си е на НАН още от началото, нали не било хубаво да се сменя..Абе ще пробвам още няколко дни да видя как ще е...Благодаря за отговора!