0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета.Пускам тази тема с надеждата да пишат тук много момичета с проблем като моя.Отчаяна съм защото с всеки изминал ден научавам неща които не са в мой плюс.Ще ви разкажа моята история.
Миналата година януари месец видях чаканите от две години две чертички.За жалост след обикаляне на доста лекари бремеността ми се оказа извънматочна  :( От уплаха и неосведоменост попаднах в болница където никой не ми обясни и предложи да ми направят лапароскопия.В резултат на това на 12 февруари ми направиха коремна операция на НЕРАЗСТРОЕНА извънматочна бременност.След операцията док ме увери че е направил пластика на тръбата и е махнал само част от нея където е бил ембриона.Последваха кални бани и физиотерапия и залъгване че всичко е наред и ще си забременея нормално следващия път.Да ама не.Даже и ЦС не бях правила.Мина година докато преживея случилото се до някаква степен и да събера смелост да потърся адекватно мнение и решение на проблема.И така попаднах на Д-р Александров Варна.На ехограф той се осъмни че в дясно където ми беше извънматочната тръбата просто я няма, че останалата тръба е с хидросалпингс  и не видя левия яйчник,който по принцип трябва да си е там.Пълен ужас.Направихме цветна снимка която беше едно ужасно изживяване , при която се потвърди хидросалпингс на останалата ми тръба :( При последвалия ни разговор док ми предложи следното -"Ще направим лапароскопия при каято ако искаш да оставиш на мен да преценя до колко е увредена тръбата и ако има някакйв шанс да изчистя хидросалпингса и да ти оставя 6 месеца да опиташ по нормален път.Което не дава големи шансове.Но ако преценя че тръбата е неспасяема да я махнем." И сега трябва да взема това важно решение момичета.
Кажете ми момичета какъв ми е шанса за успешно инвитро ако се наложи да ми махне тръбата?Сега разбирам че при отстраняването на тръбите яйчниците не се кръвоснабдяват добре което от своя страна пак се явява пречка при инвитро.А сякаш нямам големи надежди да се получи при изчистване на тръбата да се получи естествено,защото много бързо можела пак да се напълни с течност..И тогава само ще се наложи второ лапаро.
Много се надявам темата да се напълни с момичета успели при тази ситуация.Мисля че би била полезна на много момичета които са в подобно положение.Моля ви дайте съвет.
Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия ми пост просто в момента съм обезкуражена :(


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
elina0102,не се терзай толкова,има много момичета, които са с премахнати тръби заради хидросалпингс,една от които съм и аз.С хидросалпингса нямаш шанс дори и за инвитро,защото както знаеш течността в тръбата е токсична за ембрионите.Аз сглупих,така да се каже,че не махнах с първото лапаро и останалата ми половин дясна тръба,та се наложи второ лапаро.
Довери се на д-р Александров,той е помогнал на една голяма част от момичетата във Форума да се сдобият с  дългоочакваните си рожби.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Здравей Елина:)
Описала съм всичко през което съм минала в дневника си и ако имаш време и желание можеш да прочетеш:)
Това което аз искам да ти кажа накратко е, че февруари месец направих лапароскопия при Александров при която той отстрани малката част оставени ми тръби от една пластика преди много години, заедно с хидросалпингси по тях. Март месец започнахме подготовка за третото ни ИКСИ след което аз бях сигурна, че ще съм бременна:)
В момента съм бременна с тризнаци благодарение на последователността, търпението и на всеотдайността на д-р Александров. При предните опити все пропускахме нещо важно. Аз съм на 33 години и знаех, че единствения ни шанс за дете е инвитро (дори и преди лапарото) затова и нямах никакви съмнения и терзания когато се оставих в ръцете му:)
Вярвай му...само това мога да те посъветвам и да ти пожелая от сърце, скоро да имаш поводи да се усмихваш широко:):)
Здравей мила накратко ще ти кажа че без тръба имаш по голям шанс да стане ин витрото.При мен така станаха нещата.Преди години пластика на тръбите резултат никъкъв правих ин витро неуспешно после последва замразен трансфер който стана но уви се оказа извънматочна бременност.Тогава аз твърдо заявих на моята лекарка че искам да изолира тръбите от матката не да ги маха а само изолира и така мина и тази операция и след около 4месца направих нов опит ин витро и сега съм на финала чакам мойте близнаци.Пожелавам ти успех ако имаш въпроси пиши на лични  :P
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Както ти бях споменала в другата тема и аз съм без една тръба заради хидросалпингс. На другата не мога да разчитам много. Та все едно съм без - е резултата е жабчето в подписа ми. От първи опит. Имам близка приятелка която също от първи опит има прекрасен син, а е с две премахнати тръби. Така че шансовете ти за успех без тръби съвсем не са малки. Още повече, че май не се премахва изцяло тръбата. Моята просто я прекъснаха.
Благодаря ви много момичета за подкрепата  :bighug:
 me4kata сега си мисля в  такъв случай да му кажа направо да я маха и да остана без две тръби>За да не се налага повторно лапаро.Защото и той самият не дава много големи шансове ако се остави и само я почисти.
Мила Лиско непременно ще прочета дневника ти.Наистина ли чакаш тризнаци  :D това е супер.Радвам се за теб и за всички успели момичета.Дано и аз ви последвам.
 lora110 незнам дали при положение че има хидросалпингс може само да се изолира тръбата,май не.
Pesheck :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Мила Елина, не се колебай да махнеш или прекъснеш тръбите, щом не са наред. От лекарка по серилитет знам, че на запад дори се прави задължително преди опит ин-витро. Моя приятелка след дигностична лапаро - отстраниха едната, а за другата са направили колкото е било по-силите им. При втор опит - забременя и за съжеление в рога на матката с останалата й тръба - наложеси да го махнат заедно с тръбата. Чух докторката й да казва, че съжелява че навремето не я махнала и нея! Сега вече ако е рекло да става, поне няма къде да иде освен в макатата - Дано Господ да и помогне. Аз също съм с една тръба след извънматочна. Не са могли да я проверят, та направих и ЦС - проходима ила, но пак вървим към ин-витро по ред други причини. Желая ти много късмет и успех. За твоя доктор съм чувала само хубави неща - така че първа стъпка - довери му се и вярвай! на много момичета е помогнал! Успех и спокойно върви напред стъпка по стъпка - ще стане
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Присъединявам се към написаното от момичетата преди мен. Аз също съм от пациентките на Д-р Александров, за което не съжалявам нито за миг че му се доверих.Резултата е в подписа ми.
Усшех!

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #8 -: Септември 02, 2009, 20:07:20 pm »
Направо се чувствам длъжна да се присъединя... Аз съм с двустранно отстранени тръби./хидросалпингси, запушени, сраствания..., абе, ужас/, в 8 г.с. Разбирам болката ти, но, при условие, че това е единствения шанс за успешно ин-витро - не виждам място за колебания. Аз лично приемах операциите си само като препятствие към това да стигна до ин-витро.
МНОГО ВАЖНО: Важен е изборът на оператор! Моята първа оперативна лапароскопия прави д-р Вакрилов, изваденият "материал" бе пратен за изследване, но след неуспешното ин-витро в "Т. Киркова", д-р Стаменов реши да прави цветна снимка, на което аз силно се възпротивих, тъй като бях сигурна, че нямам тръби. Е, оказа се, че не само имам, ами положението е още по-зле - сравнение м/у операцията и преди това. после ми правиха втора. Не ми се говори за това, наистина, но по-добре е по-малко операции, нали? Добрата подготовка за инвитро е от огромно значение.
Не се отчайвай!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #9 -: Септември 02, 2009, 21:06:01 pm »
Благодаря ви момичета за съветите които ми дадохте  :bighug:
Моето лапаро вече мина.Доверих се безрезервно на д-р Александров.Премахна тръбата с хидросалпингса и прекъсна другата половинка(Вследствие на извънматочната)Сега се подготвям за инвитро и се моля всичко да мине нормално и с успех :)
Ванда лека бременност мила  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #10 -: Септември 03, 2009, 10:44:55 am »
elina0102 , преди време в разговор с един доктор , той ми каза , че тубарния фактор при ин витро е по - лесно преодолим , спрямо останалите.
 Успех мила !
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #11 -: Септември 03, 2009, 10:50:51 am »
Благодаря ти Фаталче  :bighug: дано скоро всички да преодолеем всички фактори  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #12 -: Септември 03, 2009, 15:55:32 pm »
Успех, мила!
И аз съм от успелите с две прекъснати тръби. Това само увеличава шансовете за успешно инвитро. (А имам и цял куп други проблеми.)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #13 -: Септември 03, 2009, 23:57:08 pm »
Пластиките направени от "редови" оператор трябва да се забранят, редом с фенистрации и т.н.
Избора на оператор с цел лечение или диагностика е от решаващо значение, разбира се изключя случаите когато се касае за спешни и животоспасяващи операции.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #14 -: Септември 17, 2009, 16:45:05 pm »
здравей елина,

моята история не е съвсем като твоята, но резултата е същия - от две седмици съм без тръби, след две извънматочни и един много ранен аборт между тях. това за по-малко от година.
и на мен сега надеждата ми е в ин-витрото.
притесни ме това, което си написала за кръвоснабдяването на яйчниците без тръби, не знаех за това

пожелавам ти бърз успех! :)
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #15 -: Септември 18, 2009, 11:34:40 am »
adserenity съжалявам  :?
За кръвоснабдяването на яйчниците и аз съм малко притеснена.Някои казват че е така а други не  :? Така че хич няма да го мисля много а дейдстава  :D и знам че ще успея  :D Съветвам те и ти да направиш така и си мисли само положителни неща  :D Действай смело.И на теб ти желая много скорошен успех.Знам че съвсем скоро ще напишем в тази тема че имаме успешно инвитро след премахнати маточни тръби    :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #16 -: Септември 18, 2009, 17:39:19 pm »
Момичета не се шашкайте.Аз също исках да ми прекъснат останалата тръба за да ми се храни поне единия яйчник и доки умря да се смее с мен.Най подробно ми обясни че ячниците се хранели от два кръвоносни съда от които само единия минавал от тръбата а др.някаде отвънка.Така че взели сме правилно решение като сме ги махнали тея гадни тръби.Само ни отровиха живота.Пожелавам на всички ви успех.И ако някой знае без тръби може ли да се правят инсеминации.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #17 -: Септември 18, 2009, 17:58:58 pm »
И ако някой знае без тръби може ли да се правят инсеминации.
Не ,не може.Когато си без тръби единственият вариант да си имаш детенце е ин витро.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #18 -: Септември 19, 2009, 05:21:58 am »
При мен тръбите се оказаха голяма пречка защото не пропускаха и само пречеха на яйчниците .Имах ендометриоза и ми ги премахнаха. Забременях при стимулиран инвитро опит. И на мен док ми каза че когато пречат е по-добре без тях, има по-големи шансове. Успех и стискам палци
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #19 -: Септември 21, 2009, 18:24:13 pm »
Здравейте момичета!Аз съм с една отстранена тръба(извънматочна бременност)и друга с хидросалпинг.Сега сме одобрени за ин витро от Фонда и незнам какво да правя.Доктора при когото ходя ми каза,че не трябвало да махаме тръбата,защото при стимулацията сме щели да извадим по-малко яйцеклетки,а навсякъде чета,че с такава тръба,процедурата е обречена на неуспех.
Незнам,в задънена улица съм.Аз искам да я махнем,а той...,не се ли съгласи,знам,че всичко се проваля.