0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета.Пускам тази тема с надеждата да пишат тук много момичета с проблем като моя.Отчаяна съм защото с всеки изминал ден научавам неща които не са в мой плюс.Ще ви разкажа моята история.
Миналата година януари месец видях чаканите от две години две чертички.За жалост след обикаляне на доста лекари бремеността ми се оказа извънматочна  :( От уплаха и неосведоменост попаднах в болница където никой не ми обясни и предложи да ми направят лапароскопия.В резултат на това на 12 февруари ми направиха коремна операция на НЕРАЗСТРОЕНА извънматочна бременност.След операцията док ме увери че е направил пластика на тръбата и е махнал само част от нея където е бил ембриона.Последваха кални бани и физиотерапия и залъгване че всичко е наред и ще си забременея нормално следващия път.Да ама не.Даже и ЦС не бях правила.Мина година докато преживея случилото се до някаква степен и да събера смелост да потърся адекватно мнение и решение на проблема.И така попаднах на Д-р Александров Варна.На ехограф той се осъмни че в дясно където ми беше извънматочната тръбата просто я няма, че останалата тръба е с хидросалпингс  и не видя левия яйчник,който по принцип трябва да си е там.Пълен ужас.Направихме цветна снимка която беше едно ужасно изживяване , при която се потвърди хидросалпингс на останалата ми тръба :( При последвалия ни разговор док ми предложи следното -"Ще направим лапароскопия при каято ако искаш да оставиш на мен да преценя до колко е увредена тръбата и ако има някакйв шанс да изчистя хидросалпингса и да ти оставя 6 месеца да опиташ по нормален път.Което не дава големи шансове.Но ако преценя че тръбата е неспасяема да я махнем." И сега трябва да взема това важно решение момичета.
Кажете ми момичета какъв ми е шанса за успешно инвитро ако се наложи да ми махне тръбата?Сега разбирам че при отстраняването на тръбите яйчниците не се кръвоснабдяват добре което от своя страна пак се явява пречка при инвитро.А сякаш нямам големи надежди да се получи при изчистване на тръбата да се получи естествено,защото много бързо можела пак да се напълни с течност..И тогава само ще се наложи второ лапаро.
Много се надявам темата да се напълни с момичета успели при тази ситуация.Мисля че би била полезна на много момичета които са в подобно положение.Моля ви дайте съвет.
Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия ми пост просто в момента съм обезкуражена :(


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
elina0102,не се терзай толкова,има много момичета, които са с премахнати тръби заради хидросалпингс,една от които съм и аз.С хидросалпингса нямаш шанс дори и за инвитро,защото както знаеш течността в тръбата е токсична за ембрионите.Аз сглупих,така да се каже,че не махнах с първото лапаро и останалата ми половин дясна тръба,та се наложи второ лапаро.
Довери се на д-р Александров,той е помогнал на една голяма част от момичетата във Форума да се сдобият с  дългоочакваните си рожби.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Здравей Елина:)
Описала съм всичко през което съм минала в дневника си и ако имаш време и желание можеш да прочетеш:)
Това което аз искам да ти кажа накратко е, че февруари месец направих лапароскопия при Александров при която той отстрани малката част оставени ми тръби от една пластика преди много години, заедно с хидросалпингси по тях. Март месец започнахме подготовка за третото ни ИКСИ след което аз бях сигурна, че ще съм бременна:)
В момента съм бременна с тризнаци благодарение на последователността, търпението и на всеотдайността на д-р Александров. При предните опити все пропускахме нещо важно. Аз съм на 33 години и знаех, че единствения ни шанс за дете е инвитро (дори и преди лапарото) затова и нямах никакви съмнения и терзания когато се оставих в ръцете му:)
Вярвай му...само това мога да те посъветвам и да ти пожелая от сърце, скоро да имаш поводи да се усмихваш широко:):)
Здравей мила накратко ще ти кажа че без тръба имаш по голям шанс да стане ин витрото.При мен така станаха нещата.Преди години пластика на тръбите резултат никъкъв правих ин витро неуспешно после последва замразен трансфер който стана но уви се оказа извънматочна бременност.Тогава аз твърдо заявих на моята лекарка че искам да изолира тръбите от матката не да ги маха а само изолира и така мина и тази операция и след около 4месца направих нов опит ин витро и сега съм на финала чакам мойте близнаци.Пожелавам ти успех ако имаш въпроси пиши на лични  :P
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Както ти бях споменала в другата тема и аз съм без една тръба заради хидросалпингс. На другата не мога да разчитам много. Та все едно съм без - е резултата е жабчето в подписа ми. От първи опит. Имам близка приятелка която също от първи опит има прекрасен син, а е с две премахнати тръби. Така че шансовете ти за успех без тръби съвсем не са малки. Още повече, че май не се премахва изцяло тръбата. Моята просто я прекъснаха.
Благодаря ви много момичета за подкрепата  :bighug:
 me4kata сега си мисля в  такъв случай да му кажа направо да я маха и да остана без две тръби>За да не се налага повторно лапаро.Защото и той самият не дава много големи шансове ако се остави и само я почисти.
Мила Лиско непременно ще прочета дневника ти.Наистина ли чакаш тризнаци  :D това е супер.Радвам се за теб и за всички успели момичета.Дано и аз ви последвам.
 lora110 незнам дали при положение че има хидросалпингс може само да се изолира тръбата,май не.
Pesheck :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Мила Елина, не се колебай да махнеш или прекъснеш тръбите, щом не са наред. От лекарка по серилитет знам, че на запад дори се прави задължително преди опит ин-витро. Моя приятелка след дигностична лапаро - отстраниха едната, а за другата са направили колкото е било по-силите им. При втор опит - забременя и за съжеление в рога на матката с останалата й тръба - наложеси да го махнат заедно с тръбата. Чух докторката й да казва, че съжелява че навремето не я махнала и нея! Сега вече ако е рекло да става, поне няма къде да иде освен в макатата - Дано Господ да и помогне. Аз също съм с една тръба след извънматочна. Не са могли да я проверят, та направих и ЦС - проходима ила, но пак вървим към ин-витро по ред други причини. Желая ти много късмет и успех. За твоя доктор съм чувала само хубави неща - така че първа стъпка - довери му се и вярвай! на много момичета е помогнал! Успех и спокойно върви напред стъпка по стъпка - ще стане
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Присъединявам се към написаното от момичетата преди мен. Аз също съм от пациентките на Д-р Александров, за което не съжалявам нито за миг че му се доверих.Резултата е в подписа ми.
Усшех!

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #8 -: Септември 02, 2009, 20:07:20 pm »
Направо се чувствам длъжна да се присъединя... Аз съм с двустранно отстранени тръби./хидросалпингси, запушени, сраствания..., абе, ужас/, в 8 г.с. Разбирам болката ти, но, при условие, че това е единствения шанс за успешно ин-витро - не виждам място за колебания. Аз лично приемах операциите си само като препятствие към това да стигна до ин-витро.
МНОГО ВАЖНО: Важен е изборът на оператор! Моята първа оперативна лапароскопия прави д-р Вакрилов, изваденият "материал" бе пратен за изследване, но след неуспешното ин-витро в "Т. Киркова", д-р Стаменов реши да прави цветна снимка, на което аз силно се възпротивих, тъй като бях сигурна, че нямам тръби. Е, оказа се, че не само имам, ами положението е още по-зле - сравнение м/у операцията и преди това. после ми правиха втора. Не ми се говори за това, наистина, но по-добре е по-малко операции, нали? Добрата подготовка за инвитро е от огромно значение.
Не се отчайвай!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #9 -: Септември 02, 2009, 21:06:01 pm »
Благодаря ви момичета за съветите които ми дадохте  :bighug:
Моето лапаро вече мина.Доверих се безрезервно на д-р Александров.Премахна тръбата с хидросалпингса и прекъсна другата половинка(Вследствие на извънматочната)Сега се подготвям за инвитро и се моля всичко да мине нормално и с успех :)
Ванда лека бременност мила  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #10 -: Септември 03, 2009, 10:44:55 am »
elina0102 , преди време в разговор с един доктор , той ми каза , че тубарния фактор при ин витро е по - лесно преодолим , спрямо останалите.
 Успех мила !
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #11 -: Септември 03, 2009, 10:50:51 am »
Благодаря ти Фаталче  :bighug: дано скоро всички да преодолеем всички фактори  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #12 -: Септември 03, 2009, 15:55:32 pm »
Успех, мила!
И аз съм от успелите с две прекъснати тръби. Това само увеличава шансовете за успешно инвитро. (А имам и цял куп други проблеми.)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #13 -: Септември 03, 2009, 23:57:08 pm »
Пластиките направени от "редови" оператор трябва да се забранят, редом с фенистрации и т.н.
Избора на оператор с цел лечение или диагностика е от решаващо значение, разбира се изключя случаите когато се касае за спешни и животоспасяващи операции.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #14 -: Септември 17, 2009, 16:45:05 pm »
здравей елина,

моята история не е съвсем като твоята, но резултата е същия - от две седмици съм без тръби, след две извънматочни и един много ранен аборт между тях. това за по-малко от година.
и на мен сега надеждата ми е в ин-витрото.
притесни ме това, което си написала за кръвоснабдяването на яйчниците без тръби, не знаех за това

пожелавам ти бърз успех! :)
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #15 -: Септември 18, 2009, 11:34:40 am »
adserenity съжалявам  :?
За кръвоснабдяването на яйчниците и аз съм малко притеснена.Някои казват че е така а други не  :? Така че хич няма да го мисля много а дейдстава  :D и знам че ще успея  :D Съветвам те и ти да направиш така и си мисли само положителни неща  :D Действай смело.И на теб ти желая много скорошен успех.Знам че съвсем скоро ще напишем в тази тема че имаме успешно инвитро след премахнати маточни тръби    :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #16 -: Септември 18, 2009, 17:39:19 pm »
Момичета не се шашкайте.Аз също исках да ми прекъснат останалата тръба за да ми се храни поне единия яйчник и доки умря да се смее с мен.Най подробно ми обясни че ячниците се хранели от два кръвоносни съда от които само единия минавал от тръбата а др.някаде отвънка.Така че взели сме правилно решение като сме ги махнали тея гадни тръби.Само ни отровиха живота.Пожелавам на всички ви успех.И ако някой знае без тръби може ли да се правят инсеминации.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #17 -: Септември 18, 2009, 17:58:58 pm »
И ако някой знае без тръби може ли да се правят инсеминации.
Не ,не може.Когато си без тръби единственият вариант да си имаш детенце е ин витро.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #18 -: Септември 19, 2009, 05:21:58 am »
При мен тръбите се оказаха голяма пречка защото не пропускаха и само пречеха на яйчниците .Имах ендометриоза и ми ги премахнаха. Забременях при стимулиран инвитро опит. И на мен док ми каза че когато пречат е по-добре без тях, има по-големи шансове. Успех и стискам палци
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #19 -: Септември 21, 2009, 18:24:13 pm »
Здравейте момичета!Аз съм с една отстранена тръба(извънматочна бременност)и друга с хидросалпинг.Сега сме одобрени за ин витро от Фонда и незнам какво да правя.Доктора при когото ходя ми каза,че не трябвало да махаме тръбата,защото при стимулацията сме щели да извадим по-малко яйцеклетки,а навсякъде чета,че с такава тръба,процедурата е обречена на неуспех.
Незнам,в задънена улица съм.Аз искам да я махнем,а той...,не се ли съгласи,знам,че всичко се проваля.

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #20 -: Септември 21, 2009, 18:34:02 pm »
таня77 , смени си лекаря. Ин витро процедура с наличие на хидросалпинкс е обречена на неуспех.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #21 -: Септември 21, 2009, 19:51:40 pm »
таня77 , смени си лекаря. Ин витро процедура с наличие на хидросалпинкс е обречена на неуспех.
Абсолютно!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #22 -: Септември 21, 2009, 22:05:37 pm »
Таня 77,
Извинявай за любопитството,но кой е този лекар,чието мнение е,че тръба с хидросалпинкс не пречи на ин витро?!?
Присъединявам се към Елфи и Сиксенс!
Не само ,че обрича процедурата на неуспех,а може да доведе и до други усложнения.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #23 -: Септември 22, 2009, 15:33:10 pm »
Здравейте момичета,
Хайде и аз да споделя моят скромен опит. И двете ми търби са премахнати изцяло след две извънматочни бременности (по спешност) с коремни операции. Честно да ви кажа, като разбрах за втората извънматочна бременност и не можех да си представя ужаса ако и за трети път ми се случи. Исках да нямам вече тръби щом крият такива рискове. Казвали са ми (медицински лица), че е по-добре да ги няма тръбите при ин витро (щом са проблемни), защото може да се получи пак извънматочна бременност лсед ин витрото. Аз забременях от първият опит и без тръби се получиха 20 яйцеклетки, от които 19 се оплодиха. Според мен няма връзка между липсата на тръби и броя или качеството на произведените яйцеклетки. Присъединявам се към момичетата, че е МНОГО важно кой ще прави операцията и кой ще прави ин витрото. На мен операциите ми ги направи Д-р Киров от Тина Киркова - невероятен човек и професионалист (той ми направи и секциото), а ин витрото го прави Д-р Владимиров - и за него нямам думи, нищо, че е доса , мълчалив - невероятен професионалист е. Пожелавам ви да гледате само напред и да си слушате предимно докторите! Успешни предстоящи процедури! :D
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #24 -: Септември 22, 2009, 17:22:44 pm »
Таня 77,
Извинявай за любопитството,но кой е този лекар,чието мнение е,че тръба с хидросалпинкс не пречи на ин витро?!?
Присъединявам се към Елфи и Сиксенс!
Не само ,че обрича процедурата на неуспех,а може да доведе и до други усложнения.

И аз се присъединявам към мнението на Мечката, Елфи и Сиксенс.
Два неуспешни инвитро опита при установен хидросалпинкс в клиникта на Щерев (д-р Юнакова). Смених клиниката. Лапароскопски ми отстрниха тръбите и се подготвям за нов опит.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #25 -: Септември 22, 2009, 18:19:42 pm »
Здравейте момичета!Извинявам се за невежеството,какво точно е хидросалпинкс?Аз съм без една тръба след извънматочна бременност преди 6 години.Правила съм си 2 цветни снимки на другата и се оказва,че е силно нагъната и трудно проходима.Сменила съм доста доктори никой не ми е поставял тази диагноза.Сега ми предстои инвитро при Владимиров и доста се притеснявам.Моля ви обяснете ми по-подробно,ако трябва аз да се заинтересувам.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #27 -: Септември 24, 2009, 09:15:53 am »
Здравейте момичета,поговорихме си с док. и решихме,че преди инвитрото ще правим операция(бях настоятелна,благодарение на вашите коментари).
Така или иначе,друг шанс шанс освен ин витро нямам,поне да не ми създава проблеми тази тръба.
А някой може ли да ми каже,колко време след лапароскопията може да започваме ин витро?

Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #28 -: Септември 24, 2009, 09:23:32 am »
таня77 поздравления за взетото решение-то е най-доброто не се съмнявай.След моето лапаро док каза че можем да започнем когато аз реша-всмисъл че операцията не пречи процедурата да се направи скоро след нея.При мен как е-след лапарото ми дойде първия цикъл с който започнах приема на противозочатъчни един месец>Сега чакам да ми дойде и започвам  :D Дефакто минаха по-малко от два месеца.Лапарото ми беше на 11.08.2009
Успех  :)


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #29 -: Септември 24, 2009, 13:45:52 pm »
Здравейте,моят лекар ми беше казал,че ако искам да правя ин витро пролетта,трябва да си направя лапарото най-късно до нова година.На самата процедура не пречи,но незнам дали, при успешен опит, при нарастване на матката и на корема незарасналите разрези няма да се окаже проблем. :ask:
Успех osi_9
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 13:51:10 pm от zuza_15 »
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #30 -: Септември 24, 2009, 13:49:39 pm »
Ами и аз съм си мислела за това.Моя приятелка направи лапаро и след по-малко от два месеца и инвитро,забременя и роди без никакъв проблем  :D А и те разрезите зарастват много бързо  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #31 -: Септември 24, 2009, 16:56:59 pm »
Благодаря ви момичета.Лапарото ми е на 29.09,дано скоро след него се случи и чудото  :bfp: :bfp:
elina0102 на теб-успешна процедура  osi_9.

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #32 -: Септември 26, 2009, 11:42:20 am »
Момичета и аз съм в същото положение :(Вчера правих цветна снимка в клиника Малинов и резултата е запушена лява тръба и течност в ампулната част на дясната тръба.Д-р Персенска каза,че първо трябва да направя лапароскопия за отстраняване на дясната тръба и после да престъпим към инвитро.Много съм уплашена за това което предстои.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #33 -: Септември 26, 2009, 11:54:54 am »
Момичета и аз съм в същото положение :(Вчера правих цветна снимка в клиника Малинов и резултата е запушена лява тръба и течност в ампулната част на дясната тръба.Д-р Персенска каза,че първо трябва да направя лапароскопия за отстраняване на дясната тръба и после да престъпим към инвитро.Много съм уплашена за това което предстои.

Как се видя течността в дясната тръба ?Питам , защото аз също си при д-р Персенска и преди няколко месеца правихме ЦС , на която установи 2 запушени тръби .
Преди това от моя роден град при преглед на ехограф един доктор ми каза че имам хидросалпингс на едната тръба , след ЦС попитах докторката нямам ли хидросалпингс , а тя каза - "Не, просто две запушени тръби !"... Но аз още си имам съмнението , защото ми предстои инвитро и при хидросалпингс , то е напълно обречено ... :balk_144:
 
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #34 -: Септември 26, 2009, 12:25:05 pm »
Видя се на снимката,а в заключението пише-дясна тръба контрастира до ампулната част,където формира сак.Именно този сак е пълен с течност.Аз имам и завишени нк клетки и антифосфолипидни антитела,който според докторката са в следствие от тази течност 8O
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #35 -: Септември 26, 2009, 12:27:55 pm »
Видя се на снимката,а в заключението пише-дясна тръба контрастира до ампулната част,където формира сак.Именно този сак е пълен с течност.Аз имам и завишени нк клетки и антифосфолипидни антитела,който според докторката са в следствие от тази течност 8O
Благодаря ти за бързият отговор Пипита .
Желая ти успех и късмет !!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #36 -: Септември 26, 2009, 12:30:01 pm »
 :D мерси
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #37 -: Септември 26, 2009, 12:31:43 pm »
evita1717, аз бих се доверила на мнението на специалист, изказано въз основа на ЦС. А не на такова направено въз основа на ехографски преглед. Обикновено хидросалпинкса не се вижда на ехограф, освен ако не е огромен. А такова нещо д-р Персенска на снимка няма да пропусне. Просто и се довери.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #38 -: Септември 26, 2009, 17:31:27 pm »
и аз да се включа но с не до там хубава новина след вече две лапароскопии за прекъсване на тръбите имам три неуспешни опита Сигурно при мен причината за неуспех не е само тази
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #39 -: Септември 26, 2009, 17:45:03 pm »
SNEJANA съжалявам че имаш три неуспешни опита  :( Би ли споделила как протичаха-всмисъл яйцеклетките ли не бяха добри или пък при имплантацията нещо ставаше.Извинявай ако не ти се споделя.
Дано скоро се радваш на бременно коремче  :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #40 -: Септември 27, 2009, 16:35:44 pm »
ако трябва да съм точна имам 7 неуспешни опита а три с прекъснати вече тръби
според доктора причината е в имплантацията сега правихме имонологични биопсии и ми предстои 8 опит и аз желая успех на всички момичета
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #41 -: Септември 28, 2009, 07:46:05 am »
Ох миличка  :( съжалявам.Пожелавам ти от сърце наистина този опит е последен и успешен  :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #42 -: Септември 28, 2009, 14:14:26 pm »
Снежи успех мила и от мен.Вярвай силно и ще се получи.Ще видиш как ще се фукаш с  :babbycarrage:
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #43 -: Октомври 09, 2009, 22:09:31 pm »
Здравейте и от мен!От години само ви чета и много сте ми помогнали,за което искрено Ви благодаря!Причината да се престраша да пиша е ,че ми трябва конкретен съвет.След 2 стимулирани,един лимитиран и една прекъсната стимулация,поради високо ЛХ неуспешни опита,пак съм в задънена улица.Имам една прекъсната тръба и след поредният неуспех си самоназначих ЦС,и доктора ми каза,че тръбата е проходима,но се вижда,че има леко разширение,и пише "леко разширена в ампуларната си част-хидросалпингс.Пропуска к.м.в кор.кухина-проходима"Док.каза да не гледам какво пише.Какво ще кажете?ЦС е правих в АГ Варна.Благодаря!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #44 -: Октомври 09, 2009, 22:26:34 pm »
Аз не бих направила следващ опит без да съм сиурна тръбата "читава" ли е или не. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #45 -: Октомври 09, 2009, 22:28:51 pm »
Аз не бих направила следващ опит без да съм сиурна тръбата "читава" ли е или не. :?
На 100% подкрепям! На мен ми бяха отстранени и двете тръби поради хидросалпинкс. Ако пак мога да избирам, пак така ще постъпя!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #46 -: Октомври 09, 2009, 22:42:17 pm »
Аз имам вече 2 лапароскопии и една коремна операция-пластика,за която много съжалявам.Няма ли да станат много интервенции?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #47 -: Октомври 09, 2009, 22:48:21 pm »
Аз имам вече 2 лапароскопии и една коремна операция-пластика,за която много съжалявам.Няма ли да станат много интервенции?


Хстероскопско запушване? - Д-р Стаменов го практикува.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #48 -: Октомври 09, 2009, 22:58:35 pm »
Благодаря ти.Аз съм на 33г. от 10год.съм омъжена ,а за Д-р Стаменов трябва още много време.Сега ходя при Д-р Савова,а преди това при Д-р Александров(но съм от Пловдив и Варна ми е мн.далече)Дали в клиника Щерев го правят?Ох,много съм объркана.Историята ми е дълга и може би звуча хаотично,за което моля да ме извините.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #49 -: Октомври 09, 2009, 23:04:35 pm »
Изобщо не се притеснявай за това как звучиш, тук помагаме ако можем със съвет или споделен опит.

Не знам дали там правят тази процедура, не знам и как вървят часовете при Д-р Стаменов сега, но можеш да пробваш за час при Д-р Персенска.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #50 -: Октомври 12, 2009, 12:40:17 pm »
Здравейте момичета,моята процедура за премахване на тръбата вече мина.Единственото,което ме притеснява в момента е,кога ще мога да започна с процедурата,защото се оказа,че лапароскопски нямало да може да се проникне,затова ми правиха лапаротомия(коремна операция).
Дали ще успея да се вместя в 6-те месеца за ин витро от фонда?Знам,че възстановяването след коремна операция е по дълго,но вече нямам търпение.Някак си съм убедена,че този първи за мен опит,ще е успешен.Надявам се,наистина се надявам,в най скоро време с право да пиша в темичката " Успешно инвитро след премахнати маточни тръби"
Не се притеснявайте за операциите,сами ще видите колко по-добре ще се чувствате след тях.Аз съм била със страшно много сраствания от първата операция и бях с постоянни болки(леки,но постоянни).Защо трябва да се търпи всичката тази болка,като така или иначе с хидросалпинг друг шанс освен ин витро-няма.

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #51 -: Октомври 12, 2009, 14:16:05 pm »
Защо трябва да се търпи всичката тази болка,като така или иначе с хидросалпинг друг шанс освен ин витро-няма.

Защото хидросалпинксът е токсичен за ембрионите и обрича опита ти на неуспех.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #52 -: Октомври 12, 2009, 18:03:37 pm »
Цитат
...защото се оказа,че лапароскопски нямало да може да се проникне,затова ми правиха лапаротомия(коремна операция).
...

Стари градски легенди...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #53 -: Октомври 13, 2009, 11:04:43 am »
Цитат
...защото се оказа,че лапароскопски нямало да може да се проникне,затова ми правиха лапаротомия(коремна операция).
...

Стари градски легенди...
Какво искаш да кажеш evro ?

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #54 -: Октомври 13, 2009, 11:29:46 am »
позволявам си да отговоря вместо evro....

иска да каже, че няма такива варианти, в които да не може да се проникне лапароскопски. всичко е до уменията и практиката на лекаря.
и ако не е те притеснява би ли споделила кой беше той?
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #55 -: Октомври 13, 2009, 11:39:30 am »
Мдааа по-лесно им е да ти резнат коремчето отколкото да те пощадят с 3 дупчици :x както стана с мен  :x


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #56 -: Октомври 13, 2009, 12:45:24 pm »
Лекаря е от клиника "Щерев",но името за сега не искам да го казвам.Значи по принцип той прецени каква ще е операцията.Аз до последно си мислех,че ще е лапароскопия и два дни преди операцията,когато се срещнах с екипа,разбрах,че става въпрос за коремна операция.След това имах среща с доктора и той ми обясни...че това е положението,лапароскопски няма да стане.Аз нямах друг избор,защото съм одобрена от Фонда за ин витро,а той е лекаря който ми е подготвил документите.
И на мен ми се искаше да е по щадяща операцията,но...дано накрая всичко си дойде на мястото и резултата е положителен  :).

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #57 -: Октомври 13, 2009, 13:27:27 pm »
таня77, нека всички твои мъки са били до тук!
ще стискаме палци за успешна процедура!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #58 -: Октомври 13, 2009, 13:59:13 pm »
Таничка, Оушън ти е отговорила съвсем точно (вместо мен), по мои наблюдения при Щереви е тенденция да се правят коремни, не знам защо и как, но е факт. Апаратура ли нямат, до оператори ли е?! Да, при множество коремни е трудно да се прави лапароскопия, но не е невъзможно, а и ти казваш че имаш само 1 коремна. Както и да е, важното е че всичко е минало.
Успех за напред!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #59 -: Октомври 13, 2009, 14:43:15 pm »
Ами, всъщност, не е точно така. В клиниката на Щерев работят поне 6-7 лекари и не може да се обобщава така.

Лапароскопии се правят. Имам информация от първо лице, а не от градски легенди, защото посещавам тази клиника. Самата аз съм си правила лапароскопията там.
Досещам се кой е лекарят, не мога да го коментирам добър ли е или лош, но не може всички да се слагат под един знаменател.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #60 -: Октомври 13, 2009, 15:28:33 pm »
Мнението ми за градските легенди е преди да разбера (а дори не съм искала да знам) чия пациентка е Таня и продължавам да стоя зад думите си. А за наблюденията ми че там се правят повече коремни - да, не е от първо лице, но е информация която съм добила от тук, форума на Зачатие.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #61 -: Октомври 13, 2009, 21:25:56 pm »
Много се притесних от прочетеното,защото и аз имам проблем с тръбата и ходя при Д-р Савова,но коремна операция си направо стряскащо.Моля ви,който е правил лапароскопия там,нека да пише.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #62 -: Октомври 14, 2009, 17:52:53 pm »
Момичета, спокойно! Всички добри лекари във всички добри клиники правят лапароскопии. А клиника Щерев несъмнено е от тези клиники.Аз обикновено разчитам на мнението на лекарите и ако те са преценили - заради здравето и в полза на пациента, че коремната операция е по-оправдана, и аз смятам, че е така. И не се тревожа за това. На тях това им е работата - да преценяват добре и да изпалняват добре. Ако някой неспециалист се съмнява в моята работа например, съм готова да обясня, но ако започне да ми дава съвети, които не почиват на професионална преценка и обмисляне - ще ги пренебрегна без да им обърна внимание.И затова си мисля, че нашата работа е да се доверим!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #63 -: Октомври 14, 2009, 18:43:31 pm »
Аз обикновено разчитам на мнението на лекарите и ако те са преценили - заради здравето и в полза на пациента, че коремната операция е по-оправдана, и аз смятам, че е така. И не се тревожа за това. На тях това им е работата - да преценяват добре и да изпалняват добре.........
 И затова си мисля, че нашата работа е да се доверим!

В такива ситуации се търси второ и трето мнение, а не се доверяваме безрезервно!
И да, за премехване на маточни тръби се прибягва до Лапаротомия в много крайни случай, а не рутинно. В 99% от случаите Лапароскопията е възможна!

С коментара не визирам щеревата клиника, говоря принципно.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #64 -: Октомври 16, 2009, 11:54:23 am »
аз след две коремни операции преди години, съм се срастнала, доста
никакъв проблем нямаше да ми направят две лапароскопии през последната една година, и никой изобщо не ми е и намеквал, че може да има проблем и за това да се наложи коремна операция.
единствено при втората, понеже се наложи да почакам 3 дни почивни, ме предупредиха, че ако се случи по спешност да ме оперират ще е класически, защото по спешност само така оперирали
въпрос на умения на доктора!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #65 -: Октомври 17, 2009, 12:48:44 pm »
При мен двете операции (за двете тръби) бяха коремни, но бяха по спешност и мисля, че това е причината.
*

    mori22

  • *
  • 8
  • Бог напред и аз след Него!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #66 -: Октомври 20, 2009, 01:53:07 am »
Здравейте мили момичета!Благодаря,че ви има и давате кураж и адекватни съвети!Август направих цветна снимка и имам запушени тръби и се стягаме за ин-витро.Бих искала да ви попитам ако имам хидросалпинкс-открива ли се при снимката или се правят други изследвания?Сърдечно ви благодаря всички сте невероятни сладури и раздавате много надежда!!!
Чакам те детенце!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #67 -: Октомври 20, 2009, 07:14:28 am »
Привет Мори.Да хидросалпингс се вижда при цветна снимка-да не говорим че моя още на ехографа се видя.Другият начин е лапароскопия,но щом твоят лекар ти е казал че са само запушени значи би трябвало да е така.Късмет ти желая и успешно инвитро :crossfingers:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #68 -: Октомври 20, 2009, 13:57:53 pm »
много често при запушени тръби хидросалпинкса се активира по време на стимулация.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #69 -: Октомври 20, 2009, 14:32:48 pm »
Здравейте и от мен! В момента обмисляме дали е наложителна лапароскопия! От прочетеното до тук разбирам,че при запушване на тръбите не е необходимо да се премахват! Греша ли????
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #70 -: Октомври 20, 2009, 14:44:44 pm »
Ами Гери какво да ти кажа....Зависи.Ако прочетеш горния пост на  ocean можеби ще решиш че е по-добре да ги махнеш. Според мен също е по-сигурно да се махнат точно поради причината която спомена  ocean .Но ...незнам трябва да се обсъди с лекар-който най-добре би трябвало да прецени ситуацията.Успех


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #71 -: Октомври 20, 2009, 14:56:51 pm »
Благодаря за бързия отговор! Утре имам среща с лекаря си и ще решим какво да правим!
П.С. Несъм го видяла,извинете ме!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #72 -: Октомври 20, 2009, 15:08:49 pm »
Няма за какво да се извиняваш  :D Кажи какво е положението при теб-запушени са ти тръбите ли?И как го установихте?


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #73 -: Октомври 20, 2009, 16:49:10 pm »
Да,запушена е едната, а другата слабо проходима каквото и да означава това! Утре всичко ще разпитам,правих ЦС,но не помня точно какво ми казаха след това :oops:! Знам,че не ми спомена за отстраняване,но след всичко прочетено се замислих за това! Ще се разбере :D
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #74 -: Октомври 20, 2009, 18:29:03 pm »
Здравейте мили момичета!Благодаря,че ви има и давате кураж и адекватни съвети!Август направих цветна снимка и имам запушени тръби и се стягаме за ин-витро.Бих искала да ви попитам ако имам хидросалпинкс-открива ли се при снимката или се правят други изследвания?Сърдечно ви благодаря всички сте невероятни сладури и раздавате много надежда!!!
Освен че ще се съглася напълно с ocean, ще допълня, че има случаи, в които и на снимка не се вижда. Рядко се случва, но се случва. Според мен, когато се пристъпва към ин витро, е по-добре да се направи лапароскопия, за да се знае точното състояние на тръбите и да се предотвратят евентуални проблеми или да се премахнат съществуващи пречки. Да не забравяме, че и при ин витро може да се получи извънматочна бременност, за жалост. Проблем при тръбите би спомогнал за това. Разбира се, става въпрос за преценка на лекаря и личен избор, но нека не забравяме, че лапароскопията е най-точния метод за диагностика в случая!
Ще дам за пример моя случай. Първа лапароскопия - запушени тръби, за хидросалпинкс не се споменава. Възможно лечение - ин витро. Аз обаче не бях убедена, че трябва да пристъпя към емоционално натоварваща и скъпоструваща процедура, без да съм сигурна, че тръбите няма да направят проблем. С втория ми лекар решихме, че трябва да се направи второ лапаро/една година след първото/, за да се знае какво е състоянието ми към момента. Е, имах хидросалпинкс - и на двете тръби, като на едната се видя дори на ехографа, което е рядкост и е признак за огромен дебелостенен хидросалпинкс. Сами си направете изводите ако не бях направила второто лапаро... В момента съм без тръби. Но това е по-добрия вариант в случая.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #75 -: Октомври 21, 2009, 22:19:40 pm »
Здравейте момичета,много се лутам по проблема ми,а виждам че вие сте минали по този път.Помогнете,моля.Направиха ми пролетта лапароскопия и са ми отрязали двете тръби,открили са и гной,която дори да са я изчистили тя пак се разпространявала след време и атакувала останалите органи.Докторите ми казаха да правя веднага инвитро.получих номер от новия фонд за финансиране,но трябвало да чакам да ми се обадят,за да започне процедурата.Страх ме е да не е вече късно когато го направят.какво да правя?
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #76 -: Октомври 21, 2009, 22:40:24 pm »
как така ще открият гной, която продължава да се разпространява!? ако действително е имало, то говори за инфекциозно възпаление което трябва да се лекува.
потърси второ мнение.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #77 -: Октомври 22, 2009, 07:32:00 am »
 iinli_379_ данеби да не си разбрала  :? и да става въпрос за хидросалпингс.Да са ти казали нещо като токсична течност в тръбите?Аз като гледах диска от моето лапаро и като видях как изглежда хидросалпингса направо се хванах  за главата  :? огромна удебелена тръба с тъмно синя течност  :? и като нищо ако не ми бяха обяснили на пръв поглед можеше и аз да изтърся нещо от рода.."това да не е гной".Данеби това да са имали впредвид?


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #78 -: Октомври 22, 2009, 08:32:41 am »
Здравейте момичета.Пускам тази тема с надеждата да пишат тук много момичета с проблем като моя.Отчаяна съм защото с всеки изминал ден научавам неща които не са в мой плюс.Ще ви разкажа моята история.
Миналата година януари месец видях чаканите от две години две чертички.За жалост след обикаляне на доста лекари бремеността ми се оказа извънматочна  :( От уплаха и неосведоменост попаднах в болница където никой не ми обясни и предложи да ми направят лапароскопия.В резултат на това на 12 февруари ми направиха коремна операция на НЕРАЗСТРОЕНА извънматочна бременност.След операцията док ме увери че е направил пластика на тръбата и е махнал само част от нея където е бил ембриона.Последваха кални бани и физиотерапия и залъгване че всичко е наред и ще си забременея нормално следващия път.Да ама не.Даже и ЦС не бях правила.Мина година докато преживея случилото се до някаква степен и да събера смелост да потърся адекватно мнение и решение на проблема.И така попаднах на Д-р Александров Варна.На ехограф той се осъмни че в дясно където ми беше извънматочната тръбата просто я няма, че останалата тръба е с хидросалпингс  и не видя левия яйчник,който по принцип трябва да си е там.Пълен ужас.Направихме цветна снимка която беше едно ужасно изживяване , при която се потвърди хидросалпингс на останалата ми тръба :( При последвалия ни разговор док ми предложи следното -"Ще направим лапароскопия при каято ако искаш да оставиш на мен да преценя до колко е увредена тръбата и ако има някакйв шанс да изчистя хидросалпингса и да ти оставя 6 месеца да опиташ по нормален път.Което не дава големи шансове.Но ако преценя че тръбата е неспасяема да я махнем." И сега трябва да взема това важно решение момичета.
Кажете ми момичета какъв ми е шанса за успешно инвитро ако се наложи да ми махне тръбата?Сега разбирам че при отстраняването на тръбите яйчниците не се кръвоснабдяват добре което от своя страна пак се явява пречка при инвитро.А сякаш нямам големи надежди да се получи при изчистване на тръбата да се получи естествено,защото много бързо можела пак да се напълни с течност..И тогава само ще се наложи второ лапаро.
Много се надявам темата да се напълни с момичета успели при тази ситуация.Мисля че би била полезна на много момичета които са в подобно положение.Моля ви дайте съвет.
Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия ми пост просто в момента съм обезкуражена :(
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #79 -: Октомври 22, 2009, 09:34:31 am »
Здравейте момичета,много се лутам по проблема ми,а виждам че вие сте минали по този път.Помогнете,моля.Направиха ми пролетта лапароскопия и са ми отрязали двете тръби,открили са и гной,която дори да са я изчистили тя пак се разпространявала след време и атакувала останалите органи.Докторите ми казаха да правя веднага инвитро.получих номер от новия фонд за финансиране,но трябвало да чакам да ми се обадят,за да започне процедурата.Страх ме е да не е вече късно когато го направят.какво да правя?
Сактосалпинкс
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_glossary&func=view&Itemid=80&catid=187&term=%D1%E0%EA%F2%EE%F1%E0%EB%EF%E8%ED%EA%F1

Добре са направавили докторите, дерзай напред и успех в процедурата!
Да е късно - за какво?!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #80 -: Октомври 22, 2009, 20:28:54 pm »
 Благодаря Еvro,това е -за първи път ми се случва ,а тези сложни имена не ги разбирам,а в днешно време докторите много не се напъват да обясняват.
"Страх ме е да не е късно"-имах впредвид че докато фонда ми придвижи одобрената вече кандидатура,докато дойде моя ред(казаха ми че най-вероятно януари-февруари 2010г ще започнем процедурата)гнойния процес да не се възобнови до тогава.даже ми казаха че напред във времето може да се наложи да ме изчистят цялата.доста страшничко звучи а аз съм само на 22г.и незная какво да мисля.Бебенце искам от цялата си душа,защото съм сгодена и обичам мъжа до себе си.била съм лишена от много неща в живота и това е моя стимул да дам нов живот,човече което ще живее нормално.
Благодаря момичета ,че ми отговаряте.
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 20:33:37 pm от iinli_379_ »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #81 -: Октомври 22, 2009, 20:36:44 pm »
Олеее, не си блъскай главата с подобни вероятности!
Нали са ти прекъснати тръбите, ин витро-то ще е успешно ще видиш!
Сактосалпинкса означава гной или гноен процес в тръбите, а като ги няма?!
Готви се за успешна процедура!
:D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #82 -: Октомври 22, 2009, 20:41:07 pm »
OCEAN ,то вече няма какво да лекувам,защото ми отрязаха и двете тръби.надеждата ми е само в инвитрото и с голямо желание и хъс ще тръгна по този път. 
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #83 -: Октомври 22, 2009, 20:47:52 pm »
EVRO БЛАГОДАРЯ  за окуражаващите думи.не съм вярвала че ще ми блесне надеждата от толко малко внимание(от твоя страна)Благодаря от сърце.
*

    mori22

  • *
  • 8
  • Бог напред и аз след Него!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #84 -: Октомври 22, 2009, 23:18:07 pm »
Мили момичета,благодаря за отговорите и подкрепата.Ние не живеем в България и сме планирали ин-витрото за пролетта,а сега зимата ще се прибираме за да направим микробиология.От всичко прочетено до тук разбирам,че е най-добре тръбите да бъдат отстранени за да няма усложнения.Аз ще се консултирам с лекаря ни,но бих искала да ми кажете малко повече за лапарото-след него възтановяването бързо ли е и процедурата болезнена ли е след упойката?Много ви благодаря предварително :)
Чакам те детенце!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #85 -: Октомври 22, 2009, 23:21:41 pm »
mori22, повече за лапароскопията можеш да прочетеш тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.0

И това:

Какво е лапароскопия
*

    mori22

  • *
  • 8
  • Бог напред и аз след Него!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #86 -: Октомври 22, 2009, 23:24:48 pm »
Елфи благодаря ти мила за бързата реакция.
Чакам те детенце!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #87 -: Октомври 22, 2009, 23:27:59 pm »
Здравей, morri22!
В тази тема ще намериш всичко, което те интересува за лапароскопията. Ако имаш въпроси, можеш да ги зададеш там!
Ето още една тема по въпроса и още една.
Надявам се да намериш отговорите, които те интересуват, ако не - питай!
Успех!

П.С. Оп, Елфи ме е изпреварила! :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #88 -: Октомври 23, 2009, 09:34:04 am »
iinli_379_, ако проблема е само в премахнатите тръби с хидросалпинкс, то няма място за притеснение. Тук половината форум сме с такава диагноза. Озадачи ме коментара, че ще се възобнови процеса и ще се стигне до "изчистване". В такъв кратък срок /ако става въпрос за хидросалпинкс/ не може да се стигне до такива крайности! Търсихте ли първопричината? Изследвахте ли хламидия, микоплзма, уреаплазма...?

*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #89 -: Октомври 24, 2009, 22:23:14 pm »
Ocean,първо ти благодаря за отговора и за това че ме караш да се замисля за първоизточника.казаха ми,че е  нелекувано възпаление-но мисля че нещата са по дълбоки,но ме е страх да се ровя в проблема,гледам да мисля само за инвитрото-каквото станало-станало.
Евала правя на всички момичета от този форум,че имате положителния заряд след всичко случило ви се, и успявате да го предадете на останалите,за което БЛАГОДАРЯ МНОГО.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #90 -: Декември 10, 2009, 18:30:41 pm »
Привет момичета. Вчера минах диагностично лапаро в Майчин дом. Възстановявам се , но ме съсипа резултатът- непроходими тръби с препоръка да бъдат отстранение преди да минем към ин витро. Ужасяваме мисълта ,че отново трябва да мина през операция.И в същото време се питам защо трябва да се махнат тръбите преди да правим ин виро.Всъщност задължително ли е?Моля ви ,дайте мнения. Предстои ми да чуя какво ще ме насочи моят лекар, но дотогава все се надявам да има начин да направя ин витро и без да са ми отстранени тръбите.Благодаря за отговорите предварителано.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #91 -: Декември 10, 2009, 18:43:13 pm »
Привет момичета. Вчера минах диагностично лапаро в Майчин дом. Възстановявам се , но ме съсипа резултатът- непроходими тръби с препоръка да бъдат отстранение преди да минем към ин витро. Ужасяваме мисълта ,че отново трябва да мина през операция.И в същото време се питам защо трябва да се махнат тръбите преди да правим ин виро.Всъщност задължително ли е?Моля ви ,дайте мнения. Предстои ми да чуя какво ще ме насочи моят лекар, но дотогава все се надявам да има начин да направя ин витро и без да са ми отстранени тръбите.Благодаря за отговорите предварителано.

Миличка, много съжалявам за този резултат  :(
Мисля, че е трябвало с доктора да говорите преди операцията и при този резултат да ги отстрани по време на същата операция, а не да те оперират втори път????
Ако тръбите са запушени и имаш хидросалпингс, трябва поне да се прекъснат преди ин витро, защото течността която се събира вътре е токсична за ембриона и опита е предварително обречен. Горе главата и смело напред! Господ ще ти помогне! За съжаление пътят е много труден, но ти пожелавам да гушнеш своето детенце!  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #92 -: Декември 10, 2009, 18:54:13 pm »
Премахването на тръбите преди ин витро процедура е желателно и препоръчително, а в някои случаи и задължително. Щом са непроходими и увредени, могат да ти направят проблем - например извънматочна бременност - случва се дори и при ин витро, за жалост. Също така, тръбите могат да образуват хидросалпинкс, който е абсолютно противопоказен при ин витро - течността в него е токсична за ембрионите. С две думи, увредените тръби могат да обрекат процедурата на неуспех.
Знам, че е стряскащо и подтискащо. Аз също минах през това. Но се оказах с хидросалпинкс и задължително трябваше да ги отстраним. Вярно, понякога се чувствам странно, неприятно е...сякаш съм осакатена...но се свиква. Приех нещата и продължих напред. Все още съм жива :lol: Това беше правилното решение за мен. Така или иначе, и да имаш тръби, не можеш да разчиташ на тях. Те са безполезни. Щом са ти казали да ги махнеш, по-добре послушай лекарите.
Между другото, защо не обсъдихте предварително нещата? Можеха да те предупредят за такъв развой и да ти поискат разрешение да действат ако се налага. Така диагностичната лапароскопия щеше да премине в оперативна и щеше да се разминеш с една операция. Ама защо ли се чудя, като и мен ме пати същото в Майчин дом. И аз трябваше втори път да лягам на операционната маса. Но ако това ще ме приближи до сбъдването на мечтата ми, и трети път ще легна!
Успех!

П.С. Ето тук - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7102.0 има подобна тема, прегледай я. Хидросалпинкс и ин витро - прочети и това.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #93 -: Декември 10, 2009, 20:10:04 pm »


sixsens ,anmar ,благодаря ви за окуражаващите думи. Още не съм излязла от шока на миналата вече операция , а вече  трябва да се настройвам за следващата. Подлудява ме мисълта ,че никой не обсъди с мен предварително вариант за отстраняване на тръбите , ако се открие проблем по време на операцията. Но явно това е практика в Майчин дом!! Кажете ми що за операция ми предстои тогава- отново ли е лапароскопска? И как върви възстановяването при нея? Започвам вече да се чудя и къде да я правя, защото май няма да е в Майчин дом :( :(
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 20:12:52 pm от raya07 »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #94 -: Декември 10, 2009, 20:27:50 pm »
Практика в повечето държавни здравни заведения... уви.

Да, прекъснвето на тръбите ти отново ще е/може/трябва да е лапароскопски.
Мнението ми е че тази процедура ако е свързана с репродуктивен проблем трябва да се извърши от компетентен лекар, специалист в областта.
Изгубеното време, нерви, страхове, средства... на никому на са в повече.
Избора на екип е от голямо значение за решаването на репродуктивния проблем, за това е по-добре да сме "проучили", разговаряли и "оторизирали" избрания от нас екип. Трябва да сме информирани за вероянтните изходи от тази процедура.
Съжелявам че отново трябва да минеш пред това, но уви това е бил твоя път към твоето бебе. Хубавото е че изход има! Насочи се към клиника по стерилитет или лекар добър в лапароскопските процедури.
Кураж!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #95 -: Декември 10, 2009, 20:28:17 pm »


sixsens ,anmar ,благодаря ви за окуражаващите думи. Още не съм излязла от шока на миналата вече операция , а вече  трябва да се настройвам за следващата. Подлудява ме мисълта ,че никой не обсъди с мен предварително вариант за отстраняване на тръбите , ако се открие проблем по време на операцията. Но явно това е практика в Майчин дом!! Кажете ми що за операция ми предстои тогава- отново ли е лапароскопска? И как върви възстановяването при нея? Започвам вече да се чудя и къде да я правя, защото май няма да е в Майчин дом :( :(
Да мила. Прави се оперативна лапароскопия. Същото, което са ти направили, но с три дупчици. Тръбите се отстраняват, а ако има прекалено много сраствания само се прекъсват. Възстановяването е почти същото. Не знам обаче колко време трябва да се изчака след първото лапаро. Възмутена съм, че не е обсъдено с теб и не е действано според състоянието ти. Обхваща ме една ярост, но не можем да върнем времето назад. Горе главата мила! И твоето чудо ще дойде! Прегръщам те с много вяра и обич!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #96 -: Декември 10, 2009, 21:36:40 pm »
Evro и anmar вече са ти отговорили, при това доста изчерпателно. Но да допълня и аз, от личния си опит :lol: След отстраняването на тръбите се възстанових също толкова бързо, както и след първото лапаро. Дори ми се струва, че по-бързо се оправих. Дали защото вече бях минала през това и знаех кое как е, не знам. Но е факт, че 2 часа след лапарото си станах като пичка от леглото и тръгнах да обикалям коридорите. Докато първия път повече ме беше страх да се разхождам първия ден - цял ден лежах и спах. А при второто лапаро пътувах от Варна до Бургас по обяд на другия ден /процедурата беше в 15:00 часа предния ден/. Всичко мина много добре.
Но твърдо подкрепям Евро, че трябва много внимателно да се подбере оператора. Задължително в клиника по стерилитет. Можеш да поразровиш из форума, има теми по въпроса, с отзиви за различни лекари. Проучи, помисли и избери! Ние с каквото можем ще помогнем. Ако те интересува къде аз правих втората лапароскопия, пиши ми на лични, ще ти разкажа подробно всичко.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #97 -: Декември 11, 2009, 12:07:43 pm »
Здравейте,момичета.
Чета тази тема и започвам да си задавам въпроса ....,дали пък първото инвитро ,което направих  беше неуспешно и е точно ,поради това че имам част от тръба и тя по някакъв начин ми е пречела.Оххх,незнам ,но ще съм благодарна ,ако някой ми отговори. С две думи да обясня: миналата година ми правиха лапаро и хистероскопия. Отвориха ме уж да ми правят пластика на едната тръба/имам само една,след извънматочна бременност/ и лекарката е видяла че имам множество страствания и тръбата ми също е запушена  в единият край.Не са ми я махнали изяло,защото не ме били питали. Та сега имам малка час от нея и се питам ,дали пък това не ми пречи да достигна така желания положетелен резултат.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #98 -: Декември 11, 2009, 12:54:32 pm »
sixsens ,anmar ,evro ,
Прегръщам ви и от сърце ви благодаря !Днес съм една идея по- позитивно настроена и вече взела решение- продължавам напред! Сега започвам да се допитвам за екипа на когото да се доверя. ЗА ПЪРВИ ПЪТ УСЕЩАМ каква сила има в това , да споделиш и получиш подкрепа и искрен ,съпричастен съвет от хора , минали (или минаващи )през сходни ппроблеми и преживявания. Още веднъж ви благодаря и стискам палци за всички ни да идва една успешна и вълшебна нова година!
Ще ви държа в течение!
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #99 -: Декември 11, 2009, 14:18:31 pm »
Не се тревожи без тръби имаш много по голям шанс.Аз съм с два неуспешни а преди всеки опит ми предлагаха да ми махнат тръбата,понеже другата беше махната преди това.Сега вече много съжалявам,че не съм ги послушала.Но преди третия опит ще я махна задължително,явно прави някакъв проблем.Стискам ти палци!В много добри ръце си така че не се притеснявай.Д-р Александров ще направи най-доброто за теб. :balk_602:
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #100 -: Декември 11, 2009, 17:39:49 pm »
Дидомира, никой от нас не може да ти отговори категорично на въпроса. Дори и лекар трудно би дал 100% отговор на този въпрос. Но вероятността тръбата да е причина за неуспеха не е малка. Възможно е там да е проблема. Аз бих те посъветвала да я махнеш и да продължиш смело и спокойно напред!
Успех, каквото и да решиш!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #101 -: Декември 11, 2009, 17:42:42 pm »
Здравейте,момичета.
Чета тази тема и започвам да си задавам въпроса ....,дали пък първото инвитро ,което направих  беше неуспешно и е точно ,поради това че имам част от тръба и тя по някакъв начин ми е пречела.Оххх,незнам ,но ще съм благодарна ,ако някой ми отговори. С две думи да обясня: миналата година ми правиха лапаро и хистероскопия. Отвориха ме уж да ми правят пластика на едната тръба/имам само една,след извънматочна бременност/ и лекарката е видяла че имам множество страствания и тръбата ми също е запушена  в единият край.Не са ми я махнали изяло,защото не ме били питали. Та сега имам малка час от нея и се питам ,дали пък това не ми пречи да достигна така желания положетелен резултат.

Дори и да не е директно лапаро, но преди следващ опит поне цветна снимка си направи.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #102 -: Декември 11, 2009, 19:36:02 pm »
Здравейте,момичета.
Чета тази тема и започвам да си задавам въпроса ....,дали пък първото инвитро ,което направих  беше неуспешно и е точно ,поради това че имам част от тръба и тя по някакъв начин ми е пречела.Оххх,незнам ,но ще съм благодарна ,ако някой ми отговори. С две думи да обясня: миналата година ми правиха лапаро и хистероскопия. Отвориха ме уж да ми правят пластика на едната тръба/имам само една,след извънматочна бременност/ и лекарката е видяла че имам множество страствания и тръбата ми също е запушена  в единият край.Не са ми я махнали изяло,защото не ме били питали. Та сега имам малка час от нея и се питам ,дали пък това не ми пречи да достигна така желания положетелен резултат.

Дори и да не е директно лапаро, но преди следващ опит поне цветна снимка си направи.
Успех!
Ако чак толкова много се притесняваш направи си една хистероскопия да я изолираш за собстено успокоение.Успех.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #103 -: Декември 11, 2009, 20:55:24 pm »
isho75 точно преди 15 мин. в друга тема питаш за какво точно се прави хистероскопията.... а сега я препоръчваш на момичето  :ask:
Аз мисля, че с тази процедура неможе да се прекъсват тръби.
Не те контрирам, но да не се заблуди момичето.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #104 -: Декември 11, 2009, 20:55:37 pm »
И аз мисля, че цветна снимка ще е достатъчна, за да се проследи състоянието на тръбите. Но ако покаже хидросалпинкс - задължително вече трябва да се отстранят.
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 21:28:47 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #105 -: Декември 11, 2009, 20:58:56 pm »
Аз мисля, че с тази процедура неможе да се прекъсват тръби.


с хистероскопия могат да се прекъсват тръби!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #106 -: Декември 11, 2009, 21:08:56 pm »
Оф, много се смях на това с хистероскопията. Да не ставам за смях и аз, да не мислите, че хистероскопии, лапароскопии и томии ги раздавам на майтап, но пак искам да се повторя от 1-ва стр., защото проблемът е мн. сериозен. Ин-витрото, все пак, за именно тубарен фактор е създадено като алтернативен метод и не виждам никакво място за притеснение. 100 пъти повтарят момичетата, че има ли хидросалпингс, прекъсването е не само желателно, но и наложтително. Възпалените и увредени тръби ПРЕЧАТ на ин-витрото, не просто са безполезни. Много кураж и прегръдки на всички, на които им предстои. Ако сега ме питат, пак отивам на операция, честно-щом е единственият начин за успех.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #107 -: Декември 12, 2009, 14:33:40 pm »
Океан благодаря за корекцията. В сайта на клиника Малинов е написано на най-разбираем език и понеже там не беше споменато и затова си помислих, че се прави с друга цел.
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #108 -: Декември 12, 2009, 19:59:53 pm »
isho75 точно преди 15 мин. в друга тема питаш за какво точно се прави хистероскопията.... а сега я препоръчваш на момичето  :ask:
Аз мисля, че с тази процедура неможе да се прекъсват тръби.
Не те контрирам, но да не се заблуди момичето.
Напротив на мене точно това ми предложиха преди инвитрото.Обясниха ми,че ще я изолират чред влагалището с ток.Казаха,че ще е там,но вече нямя да върши никаква работа,все едно я няма.Затова попитах за повече информация да ли някой знае нещо повече.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #109 -: Декември 12, 2009, 23:13:46 pm »
моите тръби са прекъснати с хистероскопия, след като се оказа, че  премахването им е безуспешно във водеща ivf клиника.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #110 -: Януари 18, 2010, 09:12:24 am »
Здравейте,някой може ли да ми каже колко време след премахване на тръбите може да започне ин витро процедурата?
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #111 -: Януари 18, 2010, 09:14:56 am »
След лапароскопията за отраняване на тръбите ми казаха,че мога да започна още на следващия цикъл.


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #112 -: Януари 18, 2010, 09:18:56 am »
Луничка бързо отговори, но и на мен ми казаха същото - още на следващия цикъл може да се пробва.
Да се включа и тук, само за статистиката - тубарен фактор, 5 неуспешни ин витро опита (4 от които стимулирани и 1 замразен трансфер), след петия с ЦС се установи двустранен хидросалпингс, премахнахме го с лапароскопия миналата година март месец. Първото ин витро след това беше успешно.
Трябва обаче да добавя, че освен проблемът с хидрото, при мен и стимулациите не вървяха гладко - много рано се покачваше ЛХ, когато успеем да овладеем ЛХ, се вдигаше прогестеронът (над 2 преди прегнил). Последната стимулация беше направена майсторски и тези проблеми също бяха отстранени.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #113 -: Януари 18, 2010, 09:35:47 am »
На мен след запушване на тръбите чрез хистеро май месец  ми започнаха стимулация септември.Опитът беше успешен и е в подписа! :wink:

Сега малко история,но само за тръбите!
2005г октомври лапароскопия преминала в лапаротомия незнам по какви причини,но имам съмнения и съответно пластика,уж!
2007г. януари операция/лапаротомия 2 по ред/ на яйчник за премахване на киста и премахната и клампирана тръби.По епикриза с 1 яйчник и малко парченце от другия  с една клампирана тръба.
2007г. първи неуспеен опит и пътя за София./клиника "МАЛИНОВ'/
2008г.януари ЦС, лъснаха налични 2 тръби и 2 яйчника  8O
Полудях :x
Големи разправии  и нерви ,но все пак посоката остана София.
Последва хистероскопия за запушване на тръбите ,тъй като за лапароскопия и лапаротомия  вече бях като прасе рязана и искаха да ми го спестят.Беше нов метод и аз приех без резерви.
2008г 2 опит ИКСИ успешен!

 Наскоро ми зададе въпрос едно момиче дали не може да пропуснат такива тръби както пропускат клампираните???
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 09:49:41 am от Vali :) »


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #114 -: Януари 18, 2010, 09:45:22 am »
Благодаря Ви за бързите отговори.А в клиниката на др.Стаменов отстраняват ли тръбите или ги клампират?Защото разбрах,че това с клампирането бил остарял метод.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #115 -: Януари 18, 2010, 09:52:21 am »
Моята лапароскопия беше началото на август месец,а инвитро процедурата стартирахме края на септември  :D
Успех Рози74.Моите тръби бяха отстранени и не мога да дам мнение за клампиране.


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #116 -: Януари 18, 2010, 09:55:28 am »
Аз писах по -горе. :)


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #117 -: Януари 18, 2010, 09:56:48 am »
Благодаря Ви за бързите отговори.А в клиниката на др.Стаменов отстраняват ли тръбите или ги клампират?Защото разбрах,че това с клампирането бил остарял метод.

Прекъсват лапароскопски или запушват хистероскопски.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #118 -: Януари 24, 2010, 16:51:48 pm »
Здравейте момичета. Моя близка отдавна се бори да зачене (имаше проблем със запушени тръби, отстранени след извънматочна бременност) при д-р Вакрилов от бившата Тина Киркова и вече наистина започва да губи надежда. Последните й три неуспешни опита инвитро са след отстраняването на маточните тръби. Има ли някой с успешно инвитро/икси при този лекар или ако може да ме насочите към друг специалист, който да й препоръчам (може и на ЛС за да не спамим темата)? Предварително Ви благодаря от сърце.  osi_1
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #119 -: Януари 25, 2010, 19:17:03 pm »
Здравейте момичета. Моя близка отдавна се бори да зачене (имаше проблем със запушени тръби, отстранени след извънматочна бременност) при д-р Вакрилов от бившата Тина Киркова и вече наистина започва да губи надежда. Последните й три неуспешни опита инвитро са след отстраняването на маточните тръби. Има ли някой с успешно инвитро/икси при този лекар или ако може да ме насочите към друг специалист, който да й препоръчам (може и на ЛС за да не спамим темата)? Предварително Ви благодаря от сърце.  osi_1

Отстранени е много общо, перкъснати, ампутирани, клампирани...
След толкова неуспехи да направи една цветна снимка отново.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #120 -: Януари 28, 2010, 19:22:35 pm »
Аз ще изолирам дясната си тръба за третия опит.Лява нямям.Тя е отстранена с лапароскопия.Да видиме какъв ще е резултата.Ще пиша непременно.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #121 -: Януари 28, 2010, 21:52:25 pm »
Аз ще изолирам дясната си тръба за третия опит.Лява нямям.Тя е отстранена с лапароскопия.Да видиме какъв ще е резултата.Ще пиша непременно.
Близнашки, как какъв?!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #122 -: Януари 29, 2010, 09:35:01 am »
Аз ще изолирам дясната си тръба за третия опит.Лява нямям.Тя е отстранена с лапароскопия.Да видиме какъв ще е резултата.Ще пиша непременно.
Близнашки, как какъв?!
Естествено,подкрепям и аз  :D
Успех isho75


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни &
« Отговор #123 -: Януари 31, 2010, 12:24:31 pm »
Много ви благодаря ЕВРО и ЕЛИНА0102 за подкрепата.Ако познаете ще искам лична среща с вас и ще ви почерпя.Още веднъж БЛАГОДАРЯ и много късмет на всички момичета.
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 12:26:19 pm от isho75 »
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #124 -: Октомври 11, 2011, 11:15:25 am »
здравейте момичета моите тръби са запушени сега започвам инвитро  и доктора иска със лапароскопия да ги отстраним че те пречели а аз съм малко притеснена какво ще стане след премахването много съм объркана дайте съвет 
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #125 -: Октомври 11, 2011, 13:04:31 pm »
Здравей! Нищо кой знае какво няма да стане, след като ти отстранят тръбите, не се притеснявай. Всичко си е като преди, не се усеща по нищо, че нямаш тръби. Щом са запушени и лекарят ти смята, че трябва да се отстранят, послушай го. Това е правилният подход и предпоставка за едно успешно ин витро. Аз съм с отстранени тръби, чувствам се добре, нямам някакви проблеми, произтичащи от този факт, но най-важното - имам живо и здраво бебе на 9 месеца :D Вече си съвсем близо до сбъдването на мечтата ти, така че давай смело напред, няма от какво да се страхуваш!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #126 -: Октомври 11, 2011, 13:43:48 pm »
Здравей  Боряна.И аз  съм с две отстранени тръби.И успешно засега инвитро.
Довери се на лекаря си и действай смело.Няма страшно.А така тръбите могаТ да попречат дори ако нещо с тях не наред.И аз бях шокирана в началото че нямам тръби но пък док ме увери че така имам по голям шанс да забременея инвитро.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #127 -: Октомври 11, 2011, 16:55:39 pm »
Здравей!И аз съм с две отстранени тръби,и успешно ин витро след това.Няма нищо страшно от това да ти няма тръбите,а ако те пречат,по-добре да ги отстраниш и да се доближиш до щастието.Успех. yahoo_17
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни &
« Отговор #128 -: Октомври 18, 2011, 12:08:27 pm »
здравейте момичета кръвоснабдяването на яйчниците без тръби какъв е проблема някои може ли да ми обясни че се притесних много момичета за това питат и не намирам отговор на техния въпрос предварително ви благодаря
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 12:11:30 pm от boriana h »
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #129 -: Октомври 21, 2011, 20:02:04 pm »
благодаря ви много
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #130 -: Октомври 21, 2011, 23:45:46 pm »
Здравей! Не знам точно какъв е проблема, чувала съм, че по-слабо се кръвоснабдяват яйчниците, но не съм наясно какви последици има това в дългосрочен план. Моите тръби са отстранени от април 2009 година, до момента нямам проблеми с яйчниците. Преди бях със СПКЯ, нямах овулация, правех фоликулярни кисти. Сега от бременността и раждането ли, от хормоните ли и аз не знам, но цикълът ми е перфектен, всеки месец усещам овулацията си по характерните симптоми, не съм я следила на УЗИ за потвърждение, но преди много рядко ми се случваше да я усетя. При прегледа след раждането се установи, че нямам проблеми, яйчниците ми са добре. Не знам дали този отговор ти помага, но не съм по-подробно запозната. Когато се подложих на лапароскопията повече ме интересуваше да забременея :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #131 -: Октомври 29, 2011, 00:45:08 am »
Здравейте момичета,аз вчера разбрах че имам хидросалпингс до сега съм правила едно инсе и два опита ин витро лекарят ми е знаел за проблема но не ми е казал и сме си правили опити ей така бясна съм просто но както и да е.Въпросът ми е колко време след лапарото се възстановихте напълно,оставахте ли в болницата,усещахте ли нещо след това,след колко време бяхте работоспособни общо взето какво беше при вас след лапарото,благодаря ви желая успех и късмет на всички ви.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #132 -: Октомври 29, 2011, 01:43:29 am »
Здравей, ето темата, в която са обсъждани всички тези въпроси - има подробна информация - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.1340
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #133 -: Ноември 21, 2011, 14:29:42 pm »
ех че хубава тема  :)
и на мен ми предстои премахване на тръбите и след това инвитро. Хубаво е да чета как има успели хора по този начин  :)
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #134 -: Ноември 25, 2011, 21:15:12 pm »
Здравейте, не зная дали е тук мястото на моя въпрос. Аз съм с отстранени тръби. През 2009г. др Стаменов ми направи лапароскопия за окончателното им прекъсване. 2010г. направихме първия си ин витро опит - имах положителен тест, но 13 ден получих засапване. ЧХГ ми се увеличаваше, но 16-17 ден с големи болки в кръста и корема продължили почти цял ден изхвърлих ембриона. Последваха биопсии, хистероскопия. На хистероскопията след опита установиха, че тръбите текат и са ги коагулирали. Направихме през май замразен трансфер имах 3 замразени ембриона - размразиха ми се и тричките и отново имах положителен тест, този път с много ниско ЧХГ - но то се почакваше за няколко дни стигна 230...но отново направих спонтанен аборт. Правили сме гинетични изследвания имам риск от тромбофилия PAI 4G/4G и доктора каза че предполага че от нея. През октомври направихме третия опит по дълъг протокол - имах 13 яициклетки, оплодиха се 12 и 12 се деляха. На 15 ден ми ги върнаха - и отново се случи абсолютно същото. Положителен тест на 12-13 ден много силни болки в кръста, корема ми се втръди и прокървих силно. Правили сме вече всичко - биопсиите ми са добри, имунологията ми също - нямам завишени НК клетки, хормоните на щитовидна жлеза са в норма. Разширената спермограма на мъжа ми е чудесна. Сега четох за някакъв ЛАД тест... мисля си дали е възможно отново тръбите ми да текат. Имам 3 опита, 3 положителни теста и абсолютно по дни се случва едно и също. Миналия път след положителния тест 20 дни бях на легло...не смея да стана, постоянно се следя, не мога да се изкъпя...Много съм стресирана и губя надежда. Имал ли е някой подобен случай. Следващата седмица имам среща със Стаменов и сърцето ми е свито.......направихме всички възможни изследвани
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #135 -: Ноември 25, 2011, 22:54:31 pm »
За тромбофилията взехте ли мерки? А тръбите защо направо не ти ги отстраниха, щом са пропуснали, въпреки прекъсването? Хидросалпинкс ли имаше?
При теб явно проблемът не е в имплантацията, тъй като всеки път забременяваш, а в задържането. Някаква поддържаща терапия след трансфера не правихте ли /освен стандартната с Естрофем и Утрогестан/?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #136 -: Ноември 26, 2011, 15:26:22 pm »
Да още по време на стимулацията започнахме фраксипарин, а след трансфера клексан всяка вечер, слагам през ден и неупоген инжекция. Не зная какво може да бъде това нещо. Като, че тялото ми се бори да изхвърли ембриона и винаги е с големи болки, а имунолигята ми е добре, също и биопсиите нямам завишени НК клетки, както в кръвта, така и в матката. След хистероскопията не се видяха аномалии в матката :( Какво друго да изследвам....Стаменов казва, че няма какво друго. Дали трябва да мисля за сурогатно майчинство....не искам да се отказвам.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #137 -: Ноември 26, 2011, 15:52:50 pm »
За съжаление, не мога да ти дам съвет  :(. Не знам какво друго може да се направи, ясно е, че каквито трябва мерки са били взети вече. Дано намерите решение и нещата се подобрят.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #138 -: Юни 26, 2012, 13:46:25 pm »
 Здравейте, моят съвет за хора с проблемни тръби е отстранете ги и не се притеснявайте, но намерете точния лекар за операцията,аз изтърпях 4 неуспешни операции за премахване на тръбите, докато попаднах на др Славчев от Майчин дом, той ме оттърва от тръбите и 6 месеца по късно забременях!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #139 -: Август 01, 2012, 19:35:12 pm »
Здравейте!Моите тръби бяха отстранени .Правих инвитро първи път и успешно засега.Така че не се притеснявайте ако те са причината по добре да ги няма.УСПЕХ.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #140 -: Юли 03, 2013, 18:24:28 pm »
Zdraveite,pisha s nadejda che niakoi shte moje da mi pomogne :)moia problem e che ednata mi matochna traba e premaxnata oshte kato biax na 17 zaradi srastvane sas apandisita i sled dalgi opiti da zabremeneia prez 2011 se okaza che imam xidrosalping koito uj mi otsranixa vav Selena Plovdiv d-r Daskalov,i kogato kam dneshna data otidox pri d-r Alexandrov  v klinikata na d-r Sterev se okaza  che toi prosto e prekasnal trabata i sega imam oshte po-goliam xidrosalping ot predi godina i poluvina.Kogato se obadix na Daskalov da go popitam,zashto taka otgovora mu beshe che se sluchvalo i che niamalo problem da napravia in vitro sas tozi xidrosalping ponege trabata bila prekasnata,a po mnenie n Alexandrov e nevazmojno da se pravi in vitro sas xidrosalping i az taka znam che ima mnogo po-malka uspivaemost...Molia posavetvaite me da napravia li laparoskopia za premaxvane na xidrosalpinga i trabata ili sas xidrosalpinga da zapochna opiti za in vitro?Blagodaria predvaritelno na vsichki koito mogat da mi pomognat s kakvata i da bilo informacia!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #141 -: Юли 03, 2013, 18:57:18 pm »
Здравейте! Предстои ми първи опит.Аз съм със запушени тръби - и двете, двустранно и паяжовидно - така пише в епикризата.Всеки път когато отида при доктора го питам дали ще се наложи премахване , а той ме успокоява че нямало смисъл, защото тръбите са запушени двустранно.Искам да попитам има ли някоя жена , която има моя проблем.Дали да настоявам да се премахнат тръбите..........Моля дайте ми съвет.Дали наистина няма да пречат на опита щом са двустранно запушени?
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #142 -: Юли 03, 2013, 19:40:24 pm »
Zdraveite,pisha s nadejda che niakoi shte moje da mi pomogne :)moia problem e che ednata mi matochna traba e premaxnata oshte kato biax na 17 zaradi srastvane sas apandisita i sled dalgi opiti da zabremeneia prez 2011 se okaza che imam xidrosalping koito uj mi otsranixa vav Selena Plovdiv d-r Daskalov,i kogato kam dneshna data otidox pri d-r Alexandrov  v klinikata na d-r Sterev se okaza  che toi prosto e prekasnal trabata i sega imam oshte po-goliam xidrosalping ot predi godina i poluvina.Kogato se obadix na Daskalov da go popitam,zashto taka otgovora mu beshe che se sluchvalo i che niamalo problem da napravia in vitro sas tozi xidrosalping ponege trabata bila prekasnata,a po mnenie n Alexandrov e nevazmojno da se pravi in vitro sas xidrosalping i az taka znam che ima mnogo po-malka uspivaemost...Molia posavetvaite me da napravia li laparoskopia za premaxvane na xidrosalpinga i trabata ili sas xidrosalpinga da zapochna opiti za in vitro?Blagodaria predvaritelno na vsichki koito mogat da mi pomognat s kakvata i da bilo informacia!
Здравей,
Нямам проблеми с тръбите, но от всичко прочетено във форума знам, че хидросалпингса е причина за не забременяване или ако има такова - за спонтанни аборти.
Нека да се включат и други момичета, които са имали този проблем.
Аз не бих пристъпила към процедура, преди отстраняването на проблема.


Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #143 -: Юли 03, 2013, 20:10:46 pm »
Zdravei,mgstra blagodaria ti za komentara i az sam na tova mnenie,no vse pak iskax da chuia i mnenia na drugi momicheta koito imat podoben problem...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #144 -: Юли 03, 2013, 21:13:21 pm »
Здравей, Silvana_! Хидросалпинксът е състояние, което се лекува по два начина - отстраняване или клапмпиране /прекъсване/ на маточната тръба или тръби, зависи дали са засегнати и двете. И двата метода са ефективни, стига да са направени както трябва. Предвид, че клампирането е извършено от д-р Даскалов, не се съмнявам, че е направено перфектно. Смятам, че няма от какво да се притесняваш. Целта е тръбата да бъде изолирана, за да не се излива течността от хидросалпинкса в матката. Щом прекъсването е направено добре, няма причина да се смята, че хидросалпинксът би попречил на една ин витро процедура и евентуална бременност. Много момичета са правили ин витро с прекъснати тръби и са успели да забременеят. Пак казвам, не мисля, че има от какво да се притесняваш. Друго важно нещо е, че ако може тръбите да бъдат оставени, макар и прекъснати откъм матката, е добре да се запазят, тъй като чрез тях се извършва едно от трите кръвоснабдявания на яйчниците. Останалите две са чрез матката и един от големите кръвоносни съдове в коремната кухина. Кой от двата метода на лечение на хидросалпинкс да се предприеме лекарят избира според конкретната ситуация и съпътстващите фактори. Не винаги тръбите се отстраняват.

Nelu, по принцип двустранно запушени тръби означава, че и двете са непроходими, а не че са запушени и откъм яйчниците, и откъм матката, т.е. в двата края. Вече, какво е имал предвид лекаря ти, не знам. Как е установена непроходимостта? С цветна снимка или лапароскопия? Това паяжовидно говори за сраствания най-вероятно. Имаш ли прекарани някакви полово-предавани инфекции, хламидии? Добре е да се провери дали няма хидросалпинкс, ако си прекарала възпаления и особено хламидии и/или тазово-възпалителна болест. Ако няма салпинкси, а само запушване, по принцип няма проблем за ин витро процедура. Но все пак, тези неща се преценяват от лекуващия лекар според конкретната ситуация. Ако си правила само цветна снимка, аз бих предложила да се направи лапаро, за да се установи най-точно реалното състояние на тръбите, тъй като снимката не дава достатъчно изчерпателна информация какви точно са запушванията, а това е важно. Ако нямаш доверие на лекаря си, потърси още едно мнение.

Успех, момичета! Ако имате други въпроси - питайте.

П.П. Аз бях с хидросалпинкс и на двете тръби, но моите бяха отстранени, тъй като нямаше как да се запазят - бяха увити около яйчниците и имах ужасно много сраствания, в следствие на прекарана тазово-възпалителна болест, заради хламидии.
« Последна редакция: Юли 03, 2013, 21:17:02 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #145 -: Юли 03, 2013, 22:27:52 pm »
Имам правено лапаро, но то е от 2010 година. Аз затова исках да се вземат някакви мерки преди самата процедура, защото мина много време и искам да сък сигурна че всичко е добре..........незнам какво да правя.
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #146 -: Юли 03, 2013, 23:09:38 pm »
Zdravei sixsens blagodaria za otgovora,no pri polujenie che e napravena dobre operaciata po prekasvane na trabata,zashto ot stranata na matkata salpinga e 45mm a ot stranata na iaichnika e 75mm daje e tolkova goliama che ne se vijda samia iaichnik i tova ne e li opasno po niakakav nachin pri eventualna bremennost za ploda?a i oshte neshto ti kaza che sa otsraneni i dvete ti trabi pri koeto imash li pravilno kravosnabdiavane v momenta i dali si pravila in vitro(uspeshno)sled tazi operacia?B lagodaria predvaritelno za otdelenoto vreme i vnimanie :wink:
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #147 -: Юли 04, 2013, 15:38:35 pm »
според мен когато няма тръби успехът е значително по голям .всичко е индивидуално ,но лично при мен и мои познати успехът дойде след премахване на тръбите .и за миг не съм съжалявала за избора си щом пътят към успеха беше само този .късмет и нека скоро се включиш в най- хубавата тема.


Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #148 -: Юли 04, 2013, 15:51:05 pm »
mersi iliana- tova i smiatam da napravia vav vtornik mi e laparoto i sled tova ako vsochko e nared  zapochvam s opitite za in vitro :)

Силвана, моля те пиши на кирилица, ако нямаш то ползвай КРЕДОР - бел. мод.
« Последна редакция: Юли 04, 2013, 15:52:48 pm от magi_st »
*
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #149 -: Юли 04, 2013, 17:41:07 pm »
mersi iliana- tova i smiatam da napravia vav vtornik mi e laparoto i sled tova ako vsochko e nared  zapochvam s opitite za in vitro :)

Силвана, моля те пиши на кирилица, ако нямаш то ползвай КРЕДОР - бел. мод.

Успех!


Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #150 -: Юли 04, 2013, 20:41:20 pm »
silvana__, напълно подкрепям написаното от sixsens.
Не съм съгласна, че за успешен опит трябва да се премахнат тръбите, достатъчно е да са прекъснати. Казвам го от опит, моят хидросалпингс също е голям. Ходила съм при доста лекари по репродуктивна медицина, изчела съм почти всичко написано в нета по този въпрос и не съм чула някой да казва, че опита ми ще е неуспешен заради това, че тръбите ми са само прекъснати, а не премахнати.


e nevazmojno da se pravi in vitro sas xidrosalping i az taka znam che ima mnogo po-malka uspivaemost...
Да, така е, но ако тръбите НЕ са прекъснати, тогава опита е обречен на неуспех. Когато това е направено, течността от хидросалпингса не се влива в матката и няма опасност за плода.
« Последна редакция: Юли 04, 2013, 20:48:19 pm от Пепка »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Успешно инвитро след премахнати маточни тръби
« Отговор #151 -: Юли 05, 2013, 16:36:55 pm »
Силвана, зависи дали хидросалпинкса откъм матката е преди или след клампирания участък. Както казах, важното е пътят му към матката да е затворен.
Моите яйчници в момента се кръвоснабдяват по другите два начина и нямам проблеми. Имам правени ин витро процедури след това и тъй като съм с СПКЯ, вадех по 16-19 яйцеклетки. Имам дъщеря на 2,6 години от последното ин витро  :)
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!