0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!Бременна съм в началото на 15 г.с и от полож.тест за бременност съм на терапия с фраксипарин и аспирин през ден,тъй като имам генетичен проблем-носителство на 4Г/4Г.Първоначално нямах никакви проблеми с поставянето на инжекциите-показаха ми как става в корема и аз си ги бия сама.Преди около 3 седмици обаче започнаха да ми излизат огромни синини на корема и сърбят ужасно много! :(Целият ми корем беше в синки и опитах на ръката,но там се поду,стана голямо червено петно и също беше доста болезнено.Вече ходя при личния лекар да ми ги слага той в ,че аз изпадам вече в ужас да се бода.След още някой и друг ден не знам къде ще ми ги слагат,защото на корема почти не остана място!Не знам какво да правя и моля ,ако някое момиче е имало подобни проблеми да сподели как се е справило!Дали не може да се поставят и на други места?Минава ми през главата възможно ли е това да е някаква алергична реакция от фраксипарина,но при положение,че от началото нямах никакви проблеми...знам ли?!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #1 -: Май 26, 2009, 18:46:46 pm »
здрасти, и аз бях така. Обяснявам си го с това, че кожата вече се е разтегнала и е станала по чувствителна. След като си насиних порядъчно корема и изпитвах направо паника от следващата инжекция, започнах да си ги бия в баджака, там определено не ме болеше. А в болницата ми го биеха в ръката горе. Също нямах проблем.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #2 -: Май 26, 2009, 20:24:19 pm »
Mary току що говорих с личния ми лекар и го попитах дали утре може да си бия инжекцията в крака,а той каза,че там не можело,защото няма мастни....жлези/не жлези нещо друго каза,но ми избяга думата/ :ask:Ти къде точно в крака си ги слагала и лекар ли ти е казал,че може и там?
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #3 -: Май 27, 2009, 14:53:04 pm »
 Аз също съм на Фраксипарин0.3 веднага след пункцията.Само че доколкото разбрах си ги бия заради антифоспилипидни антитела.Коремът ми е целия в синки и подкожни топчета,изпитвам огромни болки при всяко боцкане/на мен ми ги бие съпруга/,но заради доброто на бебчовците трябва да издържа.Не ми се мисли как ще издържа,ако трябва да ги бия до раждането.Не съм пробвала на други места,освен в корема,защото доколкото знам там е най-добре.А синките са просто спукани и калцирани кръвоносни съдове.Така,че не се притеснявай.Лека бременност.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #4 -: Май 27, 2009, 15:12:06 pm »
Синките и бучките са май неизбежни. Аз избирам места, където е меко и има повече месце. При мен тези места са дефицитни, но търпя. Често и при мен се появява сърбеж, но бързо отминава.
Чувала съм, че може да се поставят на вътрешната част на бедрото. Мен лично в ръцете зверски ме боли и посинява.
Опитай да поставяш под ъгъл, а не перпендикулярно. При някои момичето това помага. И не вади въздуха!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #5 -: Май 27, 2009, 19:39:51 pm »
 Сега виждам че бебчетата ни са на една възраст.И моя термин е на 17.11.09.Ти от кой град си?Аз съм от Варна.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #6 -: Май 27, 2009, 20:57:46 pm »
keane аз съм от Видин.Какво ще правя с този фраксипарин не знам... :( Чудя се къде точно в крака може да се слагат да опитам и там и дали е същия ефекта като в корема? :ask:А толкова мн.сърби че се съдрах от чешанЕ.уЖАС НАПРАВО
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #7 -: Май 27, 2009, 21:31:38 pm »
Явно при всички е едно и също с фраксипарина.И при мен има синки, топчета а понякога трудно спирам кървенето и сърбежа.Досега не съм си позволила да си го бия на друго място освен в корема,но мисля при следващото посещение при док да попитам.
Някой запознат ли е докога се бие?Дали е до края на бременността?
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #8 -: Май 27, 2009, 21:49:50 pm »
zvezda03 при мен е назначен до 7 дни преди термина,ама до тогава не знам как ще я докарам?!Поне се успокоих,че не е алергична реакция,защото като виждах какво става така си помислих,но явно при всички е едно и също.Дано се включат и други момичета,които са минали по този път и са го били и на други места освен в корема и ръката.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #9 -: Юни 01, 2009, 13:07:25 pm »
Момичета да ви кажа какво открих-понеже опитвам различни техники на биене на фраксипарина,за да видя как е най-добре и...Вчера опитах като изкарах въздуха/е,остана мн.малко накрая-колкото да не изкарам от лекарсвото/ и си сложих инжекцията сама в корема,а после сложих на мястото компрес от реванол и накрая намазах с един крем,който имам  и е на билкова основа.Резултатът днес е съвсем малка синка,но пак си сърби де,ама поне не се получиха онези ужасни подутини и синини. :D Та сега се чудя дали синките не се получават от въздуха,който вкарваме с инжекцията?!Утре пак ще пробвам по същия начин ама в ръката да видя какво ще стане.Някоя от вас опитвала ли е с изкаран въздух?
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 13:09:10 pm от svetla83_petrova »
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #10 -: Юни 01, 2009, 13:15:39 pm »
Здравей Светле :DАз си поставях инжекциите,като преди това изкарвах въздуха.Така не ме болеше и не оставаха синини.Поставях перпендикулярно в корема и после рязко вадех иглата и натисках с памуче,без да разтривам.Това с компреса е много добре,където си правиш,също помага :DУспех и лека бременност ти желая!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #11 -: Юни 01, 2009, 14:16:39 pm »
Привет момичета  :wink:
И аз съм в групата на изтезаващите се с Фраксипарин  :lol:
Мъжът ми ми го слага в ръцете, защото в корма го било страх  :? В резултат на това изглеждам като редовно "малтретирана" от него. Имам си и синки и буци и понякога по цял ден ме сърби убоденто се едно комар ме е ухапал ама от големите  :lol:
Мисля да го навия да започнем в корема, но предполагам, че него го е страх заради бебо, който е вътре  :lol:
Моя фраксипарин е през ден и освен това аз редувам ръцете, но колкото и да редувам, понякога попада на някоя стара бучка и много боли  :?
За краката не съм чувала, но може и да може да се бие там. За ръце и корем знам, че може  :wink:
Успех на всички и лека бременност до края  :)
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #12 -: Юни 01, 2009, 14:52:52 pm »
Да ето че dgina потвърждава това,което установих аз с изкарването на въздуха!Ако някоя друга от вас реши да пробва така некоа после да сподели какъв е бил резултата.
 Kylie ,защо не опиташ ти сама да си го сложиш  в корема или пък някой да ти покаже първия път как става там?Не е страшно и мен лично в ръката ми е много болезнено.При положение,че до момента не си слагала в кореми и нямаш бучки и синини ще е по безболезнено.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #13 -: Юни 01, 2009, 15:59:53 pm »
svetla83_petrova аз имам страх от боденето или по скоро немога сама да се убода  :? явно си е някакъв инстинкт за самопсъхранение. Един път ми се наложи и 100 часа се кумих докато забода иглата  :?
Относно въздуха, аз от самото начало си го изкарвам и немога да какжа каква е разликата ...
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #14 -: Юни 01, 2009, 18:39:35 pm »
От скоро и аз си бия Фраксипарин, по скоро мъжа ми го прави, защото мен ме е шубе сама :lol: . Слага ми ги в корема, без да вади въздуха, перпендикулярно на кожата, като хваща малко кожа с двата пръста и боцка там. После рязко вади иглата и аз притескам после с памучето. Синина имах само първия път, мисля че защото сложихме инжекцията твърде близо до пъпа, след това ги слагаме вече по-далеч и няма никакви синини и не ме боли :wink:. Но като цяло като видя иглата и направо настръхвам, голяма съм бъзла :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #15 -: Юни 02, 2009, 01:12:15 am »
Най-добре е да се захваща от кожата с два пръста, както е казала и Радостинка.
Въздуха не съм вадила, а и в болницата гледах акушерките, че не го вадеха. Аз по принцип синини съм си правила само 2-3 пъти, но пък за сметка на това боцкането ми беше много болезнено в корема и затова минах на крайници. Там болката беше доста по-малка и синина не съм имала.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #16 -: Юни 02, 2009, 13:36:33 pm »
И аз съм на фракси вече повече от месец всеки ден след трансфера. След първото икси пак бях на фракси. И в двата случая съм получила не повече от 2-3 синини. Най-добре е да се бият в корема, перпендикулярно и в никакъв случай не махайте въздуха, това го казват и лекарите, ни и го пише в упътването на фраксито. Аз лично го слагам в корема, захващам кожата, но като взема да се бода, още преди да пробия кожата, ако усетя,че боли просо премествам иглата на друго място. Някой път уцелвам неболезнено място от 3-4 път, но пък нямам никакви синини, честно ви казвам.
 
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #17 -: Юни 02, 2009, 14:01:28 pm »
Питах гинеколога ми за това дали е някакъв проблем като вадя въздуха и той каза ,че щом така ми е по безболезнено няма никакъв проблем :) Обясни ми ,че въздуха не се вади не зарад друго,а зарад това да не се изкара някоя капка от лекарството и така дозата да не е достатъчна,но аз съм страшно внимателна и до сега се справям.Аз първите 2 месеца от поставянето на фраксито също нямах проблем,но после дойде ужаса...явно от натрупването на едно и също място.А бихте ли ми обяснили тези от вас,които си го слагат в крака къде точно да бодна?
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #18 -: Юни 02, 2009, 15:58:14 pm »
Питах гинеколога ми за това дали е някакъв проблем като вадя въздуха и той каза ,че щом така ми е по безболезнено няма никакъв проблем :) Обясни ми ,че въздуха не се вади не зарад друго,а зарад това да не се изкара някоя капка от лекарството и така дозата да не е достатъчна,но аз съм страшно внимателна и до сега се справям.Аз първите 2 месеца от поставянето на фраксито също нямах проблем,но после дойде ужаса...явно от натрупването на едно и също място.А бихте ли ми обяснили тези от вас,които си го слагат в крака къде точно да бодна?

А защо го слагаш на едно и също място тогава, все на корема, но не местиш ли мястото?
 
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #19 -: Юни 02, 2009, 19:43:26 pm »
Meggy,когато пробвах в ръката първия път беше мн.гадно-поду се и много ме болеше,а за корема сменям местата,но нали трябва да е в околопъпието/не знам дали правилно се изразих/,така че нямам голям избор,а като чета виждам,че има и момичета,които са си го слагали в ханша,но аз все още не смея там.Вече не ходя при личния лекар да ми ги слага той и сама си се справям.