0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!Бременна съм в началото на 15 г.с и от полож.тест за бременност съм на терапия с фраксипарин и аспирин през ден,тъй като имам генетичен проблем-носителство на 4Г/4Г.Първоначално нямах никакви проблеми с поставянето на инжекциите-показаха ми как става в корема и аз си ги бия сама.Преди около 3 седмици обаче започнаха да ми излизат огромни синини на корема и сърбят ужасно много! :(Целият ми корем беше в синки и опитах на ръката,но там се поду,стана голямо червено петно и също беше доста болезнено.Вече ходя при личния лекар да ми ги слага той в ,че аз изпадам вече в ужас да се бода.След още някой и друг ден не знам къде ще ми ги слагат,защото на корема почти не остана място!Не знам какво да правя и моля ,ако някое момиче е имало подобни проблеми да сподели как се е справило!Дали не може да се поставят и на други места?Минава ми през главата възможно ли е това да е някаква алергична реакция от фраксипарина,но при положение,че от началото нямах никакви проблеми...знам ли?!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #1 -: Май 26, 2009, 18:46:46 pm »
здрасти, и аз бях така. Обяснявам си го с това, че кожата вече се е разтегнала и е станала по чувствителна. След като си насиних порядъчно корема и изпитвах направо паника от следващата инжекция, започнах да си ги бия в баджака, там определено не ме болеше. А в болницата ми го биеха в ръката горе. Също нямах проблем.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #2 -: Май 26, 2009, 20:24:19 pm »
Mary току що говорих с личния ми лекар и го попитах дали утре може да си бия инжекцията в крака,а той каза,че там не можело,защото няма мастни....жлези/не жлези нещо друго каза,но ми избяга думата/ :ask:Ти къде точно в крака си ги слагала и лекар ли ти е казал,че може и там?
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #3 -: Май 27, 2009, 14:53:04 pm »
 Аз също съм на Фраксипарин0.3 веднага след пункцията.Само че доколкото разбрах си ги бия заради антифоспилипидни антитела.Коремът ми е целия в синки и подкожни топчета,изпитвам огромни болки при всяко боцкане/на мен ми ги бие съпруга/,но заради доброто на бебчовците трябва да издържа.Не ми се мисли как ще издържа,ако трябва да ги бия до раждането.Не съм пробвала на други места,освен в корема,защото доколкото знам там е най-добре.А синките са просто спукани и калцирани кръвоносни съдове.Така,че не се притеснявай.Лека бременност.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #4 -: Май 27, 2009, 15:12:06 pm »
Синките и бучките са май неизбежни. Аз избирам места, където е меко и има повече месце. При мен тези места са дефицитни, но търпя. Често и при мен се появява сърбеж, но бързо отминава.
Чувала съм, че може да се поставят на вътрешната част на бедрото. Мен лично в ръцете зверски ме боли и посинява.
Опитай да поставяш под ъгъл, а не перпендикулярно. При някои момичето това помага. И не вади въздуха!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #5 -: Май 27, 2009, 19:39:51 pm »
 Сега виждам че бебчетата ни са на една възраст.И моя термин е на 17.11.09.Ти от кой град си?Аз съм от Варна.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #6 -: Май 27, 2009, 20:57:46 pm »
keane аз съм от Видин.Какво ще правя с този фраксипарин не знам... :( Чудя се къде точно в крака може да се слагат да опитам и там и дали е същия ефекта като в корема? :ask:А толкова мн.сърби че се съдрах от чешанЕ.уЖАС НАПРАВО
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #7 -: Май 27, 2009, 21:31:38 pm »
Явно при всички е едно и също с фраксипарина.И при мен има синки, топчета а понякога трудно спирам кървенето и сърбежа.Досега не съм си позволила да си го бия на друго място освен в корема,но мисля при следващото посещение при док да попитам.
Някой запознат ли е докога се бие?Дали е до края на бременността?
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #8 -: Май 27, 2009, 21:49:50 pm »
zvezda03 при мен е назначен до 7 дни преди термина,ама до тогава не знам как ще я докарам?!Поне се успокоих,че не е алергична реакция,защото като виждах какво става така си помислих,но явно при всички е едно и също.Дано се включат и други момичета,които са минали по този път и са го били и на други места освен в корема и ръката.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #9 -: Юни 01, 2009, 13:07:25 pm »
Момичета да ви кажа какво открих-понеже опитвам различни техники на биене на фраксипарина,за да видя как е най-добре и...Вчера опитах като изкарах въздуха/е,остана мн.малко накрая-колкото да не изкарам от лекарсвото/ и си сложих инжекцията сама в корема,а после сложих на мястото компрес от реванол и накрая намазах с един крем,който имам  и е на билкова основа.Резултатът днес е съвсем малка синка,но пак си сърби де,ама поне не се получиха онези ужасни подутини и синини. :D Та сега се чудя дали синките не се получават от въздуха,който вкарваме с инжекцията?!Утре пак ще пробвам по същия начин ама в ръката да видя какво ще стане.Някоя от вас опитвала ли е с изкаран въздух?
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 13:09:10 pm от svetla83_petrova »
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #10 -: Юни 01, 2009, 13:15:39 pm »
Здравей Светле :DАз си поставях инжекциите,като преди това изкарвах въздуха.Така не ме болеше и не оставаха синини.Поставях перпендикулярно в корема и после рязко вадех иглата и натисках с памуче,без да разтривам.Това с компреса е много добре,където си правиш,също помага :DУспех и лека бременност ти желая!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #11 -: Юни 01, 2009, 14:16:39 pm »
Привет момичета  :wink:
И аз съм в групата на изтезаващите се с Фраксипарин  :lol:
Мъжът ми ми го слага в ръцете, защото в корма го било страх  :? В резултат на това изглеждам като редовно "малтретирана" от него. Имам си и синки и буци и понякога по цял ден ме сърби убоденто се едно комар ме е ухапал ама от големите  :lol:
Мисля да го навия да започнем в корема, но предполагам, че него го е страх заради бебо, който е вътре  :lol:
Моя фраксипарин е през ден и освен това аз редувам ръцете, но колкото и да редувам, понякога попада на някоя стара бучка и много боли  :?
За краката не съм чувала, но може и да може да се бие там. За ръце и корем знам, че може  :wink:
Успех на всички и лека бременност до края  :)
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #12 -: Юни 01, 2009, 14:52:52 pm »
Да ето че dgina потвърждава това,което установих аз с изкарването на въздуха!Ако някоя друга от вас реши да пробва така некоа после да сподели какъв е бил резултата.
 Kylie ,защо не опиташ ти сама да си го сложиш  в корема или пък някой да ти покаже първия път как става там?Не е страшно и мен лично в ръката ми е много болезнено.При положение,че до момента не си слагала в кореми и нямаш бучки и синини ще е по безболезнено.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #13 -: Юни 01, 2009, 15:59:53 pm »
svetla83_petrova аз имам страх от боденето или по скоро немога сама да се убода  :? явно си е някакъв инстинкт за самопсъхранение. Един път ми се наложи и 100 часа се кумих докато забода иглата  :?
Относно въздуха, аз от самото начало си го изкарвам и немога да какжа каква е разликата ...
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #14 -: Юни 01, 2009, 18:39:35 pm »
От скоро и аз си бия Фраксипарин, по скоро мъжа ми го прави, защото мен ме е шубе сама :lol: . Слага ми ги в корема, без да вади въздуха, перпендикулярно на кожата, като хваща малко кожа с двата пръста и боцка там. После рязко вади иглата и аз притескам после с памучето. Синина имах само първия път, мисля че защото сложихме инжекцията твърде близо до пъпа, след това ги слагаме вече по-далеч и няма никакви синини и не ме боли :wink:. Но като цяло като видя иглата и направо настръхвам, голяма съм бъзла :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #15 -: Юни 02, 2009, 01:12:15 am »
Най-добре е да се захваща от кожата с два пръста, както е казала и Радостинка.
Въздуха не съм вадила, а и в болницата гледах акушерките, че не го вадеха. Аз по принцип синини съм си правила само 2-3 пъти, но пък за сметка на това боцкането ми беше много болезнено в корема и затова минах на крайници. Там болката беше доста по-малка и синина не съм имала.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #16 -: Юни 02, 2009, 13:36:33 pm »
И аз съм на фракси вече повече от месец всеки ден след трансфера. След първото икси пак бях на фракси. И в двата случая съм получила не повече от 2-3 синини. Най-добре е да се бият в корема, перпендикулярно и в никакъв случай не махайте въздуха, това го казват и лекарите, ни и го пише в упътването на фраксито. Аз лично го слагам в корема, захващам кожата, но като взема да се бода, още преди да пробия кожата, ако усетя,че боли просо премествам иглата на друго място. Някой път уцелвам неболезнено място от 3-4 път, но пък нямам никакви синини, честно ви казвам.
 
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #17 -: Юни 02, 2009, 14:01:28 pm »
Питах гинеколога ми за това дали е някакъв проблем като вадя въздуха и той каза ,че щом така ми е по безболезнено няма никакъв проблем :) Обясни ми ,че въздуха не се вади не зарад друго,а зарад това да не се изкара някоя капка от лекарството и така дозата да не е достатъчна,но аз съм страшно внимателна и до сега се справям.Аз първите 2 месеца от поставянето на фраксито също нямах проблем,но после дойде ужаса...явно от натрупването на едно и също място.А бихте ли ми обяснили тези от вас,които си го слагат в крака къде точно да бодна?
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #18 -: Юни 02, 2009, 15:58:14 pm »
Питах гинеколога ми за това дали е някакъв проблем като вадя въздуха и той каза ,че щом така ми е по безболезнено няма никакъв проблем :) Обясни ми ,че въздуха не се вади не зарад друго,а зарад това да не се изкара някоя капка от лекарството и така дозата да не е достатъчна,но аз съм страшно внимателна и до сега се справям.Аз първите 2 месеца от поставянето на фраксито също нямах проблем,но после дойде ужаса...явно от натрупването на едно и също място.А бихте ли ми обяснили тези от вас,които си го слагат в крака къде точно да бодна?

А защо го слагаш на едно и също място тогава, все на корема, но не местиш ли мястото?
 
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #19 -: Юни 02, 2009, 19:43:26 pm »
Meggy,когато пробвах в ръката първия път беше мн.гадно-поду се и много ме болеше,а за корема сменям местата,но нали трябва да е в околопъпието/не знам дали правилно се изразих/,така че нямам голям избор,а като чета виждам,че има и момичета,които са си го слагали в ханша,но аз все още не смея там.Вече не ходя при личния лекар да ми ги слага той и сама си се справям.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #20 -: Юни 02, 2009, 20:02:20 pm »
Светла,щом ти е по удобно в корема,можеш да си ги слагаш по цялата линия на околопъпието(от край до край).Опитай се обаче да редуваш от време на време.Аз в бедрата си ги слагах,където хвана по-мекичко.А на ръцете не болеше,но трябваше друг да ми ги слага(пак на мекичкото отзад в горната част)
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #21 -: Юни 02, 2009, 20:14:25 pm »
По корема може по цялата ширина, не е задължително да е съвсем близо до пъпа, не се притеснявай.
 
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #22 -: Юни 23, 2009, 15:55:56 pm »
И аз съм на фраксипарин. До 3 месец си ги слагах  в средата на коремчето, оставаха страшни блези и синки, които сърбяха. Сега съм вече в края на 5 месец, абссурд да тръгна да ги бия на същото място. Научих се да си ги слагам на свивката между бедрото и коремчето /ако може да си представите/ - грам болка няма, белези не остава и хич не сърби. Родих се от тогав :lol:
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #23 -: Юни 23, 2009, 16:12:01 pm »
Момичета аз съм на Фраксипарин от първия ден на трансфера,сега ми е 9-ти ден .Няколко пъти ме боля доста но синини нямам.Слагат ми го различни мед.сестри,едната изкарва въздуха,друга -не,но нямам проблем.Слагат ми ги в ръцете.Един ден в едната другия в другата и така.....А аз имам един въпрос към вас:Док. ми даде само 10 инжекции дали трябва да продължа и след 10-тия ден?
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #24 -: Юни 23, 2009, 18:45:04 pm »
А аз имам един въпрос към вас:Док. ми даде само 10 инжекции дали трябва да продължа и след 10-тия ден?
Поне до теста трябва да слагаш. Консултирай се с лекаря си.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #25 -: Юни 23, 2009, 20:40:41 pm »
Момичета аз съм на Фраксипарин от първия ден на трансфера,сега ми е 9-ти ден .Няколко пъти ме боля доста но синини нямам.Слагат ми го различни мед.сестри,едната изкарва въздуха,друга -не,но нямам проблем.Слагат ми ги в ръцете.Един ден в едната другия в другата и така.....А аз имам един въпрос към вас:Док. ми даде само 10 инжекции дали трябва да продължа и след 10-тия ден?
Миличка задължително се консултирай с лекаря си ,а не ти ли назначиха изследвания на фибриногена ,на мен ми пускаха през няколко дена.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #26 -: Юни 23, 2009, 22:35:42 pm »
Не са ми казвали за никави изследвания,взех да се притеснявам.Утре срам не срам ще звънна на док.А теста ще е в петък.Благодаря ви момичета :bighug: :bighug: :bighug:
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #27 -: Юли 13, 2009, 13:02:41 pm »
Момичета,понеже от 5 месеца корема ми е постоянно син :oops:попитах док къде другаде моге да си бия фраксипарина.На "паласките"това е решението :D от една седмица незная какво е болка  :D а корема ми вече не е син а преминава към зелено :lol:другата седмица предполагам ,че вече няма да има и следа от синки.Много се надявам да помогна!Успех на всички :D
*

  teoivo

 • **
 • 69
 • Само преживените неща са истински разбрани ....
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #28 -: Юли 13, 2009, 14:59:23 pm »
Здравейте момичета.Виждам че тук обсъждате фраксипарина и синявиците от него-които за радост аз още нямам.Искам да ви попитам обаче дали сте имали зацапване от фраксипарина,защото аз 4 дни си го бих всеки ден,след това започнах да го редувам през ден с аспирина,но забелязвам че имам някакво зацапване,даже не мога да го определя какъв цвят е защото и бельото не може да ми оцапа и това го забелязвам след около 3 часа след инжекцията,а когато пия аспирин го няма.Дали е възможно да е от фраксипарина?Благодаря ви предварително.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #29 -: Юли 20, 2009, 13:05:00 pm »
момичета незнам дали улучвам правилното място да пиша тук,но искам да попитам след какъв проблем е установено да си биете фраксипарина,защото аз си биех hibor тук в испания ми го предписаха птотив антисъсирване на кръвта,други инжек. не ми казаха нищо само това HIBOR-bemiparina,но е вайможно те да са ми умъртвили плода
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #30 -: Юли 21, 2009, 14:29:23 pm »
Аз незная точно закакво го бият този - фраксипарин , но май е за задържане  :?.Дано те ориентирам .

При изследване имам завишени АФС и НК клетките ми са високи .

Ще ми го бият от деня на пункцията .

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #31 -: Юли 21, 2009, 15:18:34 pm »
menche Фраксипарина се бие в по-малко дози (примерно 0,3) с цел превенця при АТР поцедури и "леки" форми (повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати - съмнеие за повишено съсирване на кръвта). За АФС мисля, че е аспирин протекст, но сигурно и фраксипарин изписват не съм сигурна ...
По-високите дози от като 0,6 примерно доколкото знаме се изписват при доказана генетична предразположеност към тромбофилия.
Лекарството "HIBOR-bemiparina" идея си нямам за какво е, в какви дози са ти го слагали, както и поради каква причина. Според мен би ти навредило, ако е в големи дози и предписано без основателна причина.
Надявам се да съм ти била полезна, както и да ти дам орентировъчна информация (не конпетентна)  :wink:
« Последна редакция: Юли 21, 2009, 15:21:28 pm от Kylie »
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #32 -: Юли 21, 2009, 16:52:08 pm »
Аз незная точно закакво го бият този - фраксипарин , но май е за задържане 
Фраксипарина не е за задържане конкретно , както например е Прегнила.
  Фраксипарина ти е изписан заради НК и антифосфолипидните , които биха попречили на правилното развитие на плода , от гледна точка на "изхранването" му , заради нарушения в микроплацентарната циркулация на кръвта.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #33 -: Юли 21, 2009, 16:57:08 pm »
fatalwoman за НК клетките не е ли друго (интралипид и имуновенин)  :ask: Незнаех че и фраксито има отношение към тях .. ;)
« Последна редакция: Юли 21, 2009, 17:02:48 pm от Kylie »
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #34 -: Юли 21, 2009, 17:44:33 pm »
 Аз доколкото разбрах Фраксито и Аспирина , влияейки чрез разреждане на кръвта , намаляват НК. активността.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #35 -: Юли 21, 2009, 18:37:29 pm »
Може  :wink: аз това за първи път го чувам и затова да се интересувах :)
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #36 -: Юли 21, 2009, 20:18:38 pm »
Аз доколкото разбрах Фраксито и Аспирина , влияейки чрез разреждане на кръвта , намаляват НК. активността.
На мен също ми го предписаха за разреждане на кръвта. Слагах си го в ръката(задната половина), но много боли и по време на инжектирането и след това. Толкова ме болеше, че изпусках по-тежките неща от болка. :balk_146:

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #37 -: Юли 21, 2009, 21:04:17 pm »
днес бях на лекар,да видят дали съм се изчистила след аборта.Всичко е наред,още следващият месец мога да правя опити да забременея,но ме препретиха при една доцентка за проблема с кравта ми която се сасирва HIBOR си го биех за анти съсирващо деиствие,попитах я за фраксипарина и аспирина тя ми каза да изчакам 4месеца да не забременявам след това ако се реша започва ме с аспирина и да правя опитите ако забременея започвам с HIBOR пак,обясними че за нея този бемипарин е наи добър било 8 към 1 оформяне на тромбоцити към прокървяване,това него разбирам много добре но тя ме увери че е много добро,но не мойе да ми каже със сигурност дали следващия път като забременея ще мога да го родя живо и здраво,сега сим толкова отчаяна и че ме е страх и да забременея
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #38 -: Юли 22, 2009, 00:22:15 am »
Не се отчайвай, почини си малко и ще събереш кураж и сили за нов опит за бебе. Предполагам, че този Hibor, за който говориш е с подобно действие като Фраксипарина, освен ако не е същото, но с друго наименование-това зависи от фирмите производители, всяка си има различни названия понякога на едни и същи продукти.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

  teoivo

 • **
 • 69
 • Само преживените неща са истински разбрани ....
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #39 -: Юли 24, 2009, 19:53:04 pm »
Момичета да не би поста ми да не е подходящ за тази тема,ако е така можете да го кажете и да търся отговорите някъде другаде.
Здравейте момичета.Виждам че тук обсъждате фраксипарина и синявиците от него-които за радост аз още нямам.Искам да ви попитам обаче дали сте имали зацапване от фраксипарина,защото аз 4 дни си го бих всеки ден,след това започнах да го редувам през ден с аспирина,но забелязвам че имам някакво зацапване,даже не мога да го определя какъв цвят е защото и бельото не може да ми оцапа и това го забелязвам след около 3 часа след инжекцията,а когато пия аспирин го няма.Дали е възможно да е от фраксипарина?Благодаря ви предварително.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #40 -: Юли 24, 2009, 20:54:37 pm »
Аз съм си била Фраксипарин при последния ми опит инвитро след ++теста , направих си само 1 синка докото си го биех, и сега като чета виждам , че това е нещо като страничин ефект сякаш , обаче за зацапване не съм чувала и не знам дали може да е свързано...   :balk_91:


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #41 -: Юли 25, 2009, 14:42:33 pm »
Здравейте, мили момичета. Виждам, че тук си споделяте за опита с Фраксипарина. И аз си бих през двете предишни бременности, и имах същите проблеми - сърбежи, болки, подувания. Сега съм на Клексан 40 мг - чувствам се страхотно- болката е само до вкарване на лекарството и 3 мин. след това изчезва. Няма сърбеж, подуване, нищо. А и Клексана е тестван върху бременни, и вече не е по-скъп от Фракси-то (е, може би малко). Защо и вие  не питате лекарите си, и ако ви разрешат - не минете на Клексан. Това е само моя опит и съвет. Успешно и леко бременеене!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #42 -: Юли 28, 2009, 13:47:21 pm »
Здравейте, мили момичета. Виждам, че тук си споделяте за опита с Фраксипарина. И аз си бих през двете предишни бременности, и имах същите проблеми - сърбежи, болки, подувания. Сега съм на Клексан 40 мг - чувствам се страхотно- болката е само до вкарване на лекарството и 3 мин. след това изчезва. Няма сърбеж, подуване, нищо. А и Клексана е тестван върху бременни, и вече не е по-скъп от Фракси-то (е, може би малко). Защо и вие  не питате лекарите си, и ако ви разрешат - не минете на Клексан. Това е само моя опит и съвет. Успешно и леко бременеене!
миличка защо си биеш Клексан,за какжо е приличали на Фраксипарина изобщо каква деиност варши Клексана
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #43 -: Юли 28, 2009, 16:09:15 pm »
Клексана има същото антикоагулантно  действие като Фраксипарина,но е по-чист препарат.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #44 -: Юли 28, 2009, 19:36:19 pm »
и пак ли в корема си го биеш или можеш на друго място например по ръцете,боли ли и имаш ли синявици
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #45 -: Юли 30, 2009, 18:12:34 pm »
Да, биеш го в корема или в ръцете. Боли само докато вкарваш лекарството, а синявици - е, получават се понякога, но не винаги. Сърбежи досега не съм имала, нито подувания - според мен е по-добро от Фракси-то. До преди няколко месеца Клексана беше двойно по-скъп, но сега е на почти същата цена.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #46 -: Юли 30, 2009, 18:17:16 pm »
Венециана, каква беше дозата ти на фраксипарин? 


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #47 -: Юли 31, 2009, 15:35:05 pm »
венециана на теб Клексана с антикоагулантно деистяие ти го предписаха или има и нещо друго,питам че при мен само това ми казват че ми е проблема и накрая последните два аборта не мога и да стигна до втория месец а парвия аборт беше на 5месеца и половина
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #48 -: Юли 31, 2009, 16:37:38 pm »
Аз имам досега три неуспешни бременности, завършили с мисед - в 25., 18. и 11г.с. През първата бях без лечение, втората - на Фраксипарин 0,3 - веднъж дневно, Имуновенин, Аспирин, ..., а третата - на Фраксипарин 0,3 - сутрин и вечер, кортикостероиди, Имуновенин, Интралипид, Аспирин, и др. Въпреки цялата тази терапия не се стигна до успешен край. Направих консултация с един австрийски професор, специалист по повтарящи се аборти, и той ми предостави статии и последни изследвания, в които пише, че кортикостероидите в моя случай (АФС - антикардиолипинови, антинуклеарни, анти-ß2 гликопротеинови антитела, Фактор V Leiden, и още 3 мутации) не помагат, а за Имуновенина не е доказано и е спорно. Така че той препоръча Клексан 0,4 веднъж дневно - сутрин, Аспирин, и до 12 седмица Дуфастон. След направени допълнителни изследвания в клиника "Надежда" и консултация с имунолозите там стигнахме до заключението, че при мен няма смисъл от Имуновенин, и сега съм само на Клексан и Аспирин. В момента съм 25г.с., засега всичко се развива добре, кръвотокът е перфектен, но... имаме други проблеми, не свързани с антикоагулацията - проблеми със сърчицето на бебето. Но затова няма смисъл да пиша тук. Смисълът на цялото това писание беше, че явно този път сме уцелили правилното лекарство и доза. Успех на всички!
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 16:46:38 pm от veneziana »
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #49 -: Август 03, 2009, 13:52:56 pm »
Veneziana стискам палци всичко да е наред с бебчо.Успех!!! :bighug:
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #50 -: Август 03, 2009, 19:25:01 pm »
 :)Много благодаря, определено имам нужда от това!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #51 -: Август 04, 2009, 00:07:13 am »
Момичета, как се снабдявате с фраксипарин? Имам предвид искат ли ви рецепта и има ли го свободно по аптеките или е по заявка? Аз имам още само една инжекция за утре и ще ми трябват поне още 2-3 броя до теста.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #52 -: Август 04, 2009, 15:25:32 pm »
Душка, в Пловдив си го поръчвам от единия за другия ден и не ми искат никаква рецепта. Взимам Фраксипарина на цена 6.03 лв.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #53 -: Август 19, 2009, 20:42:07 pm »
Момичета, аз също съм на фраксипарин от трансфера насам, и вече започнаха да ми стават синини и сърбежа започна, и зачервяване, и буци... Вече ме обвзема ужас като наближи време за бодене. Аз напоследък вадя въздуха от инжекциите и бия в корема под ъгъл. Но без много-много да мисля поръчах на милото да ми купи лиотон, за синините, а и краката малко ме болят тези дни. Но сега преди да се намажа по коремчето с емрионче вътре, прочетох в листовката: "Няма налични данни за използването по време на бременност..." и незнам какво да правя. Може ли да се използва, или не е препоръчително? Ако имате опит, кажете. :thankyousign:
*

  evro

 • *****
 • 5167
 • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #54 -: Август 19, 2009, 23:09:57 pm »
Биех го 1 седмица преди термин, дано и ти го сперш по това време! :D :crossfingers: :goodluck:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #55 -: Август 20, 2009, 10:03:47 am »
Аз ли не разбирам или някой от вас наистина са слагали Фраксипарин почти през цялата бременност  :balk_80: :balk_80: :balk_80:
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #56 -: Август 20, 2009, 11:01:53 am »
Аз ли не разбирам или някой от вас наистина са слагали Фраксипарин почти през цялата бременност  :balk_80: :balk_80: :balk_80:
Да, в повечето случаи се слага до седмица преди термин.

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #57 -: Август 20, 2009, 12:00:37 pm »
 osi_12 osi_12 osi_12 Ужас!!!Как така ?Каде го слагате  толкова много????
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #58 -: Август 20, 2009, 12:11:14 pm »
Момичета, аз също съм на фраксипарин от трансфера насам, и вече започнаха да ми стават синини и сърбежа започна, и зачервяване, и буци... Вече ме обвзема ужас като наближи време за бодене. Аз напоследък вадя въздуха от инжекциите и бия в корема под ъгъл. Но без много-много да мисля поръчах на милото да ми купи лиотон, за синините, а и краката малко ме болят тези дни. Но сега преди да се намажа по коремчето с емрионче вътре, прочетох в листовката: "Няма налични данни за използването по време на бременност..." и незнам какво да правя. Може ли да се използва, или не е препоръчително? Ако имате опит, кажете. :thankyousign:
Може да слагаш и на ръцете - от лакътя нагоре, по задната част на ръката, средната трета.Така може да редуваш повече места.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #59 -: Август 20, 2009, 13:52:20 pm »
Аз си слагах фраксипарин през цялата бременност.Спрях го седмица преди секцио.Слагах го в корема,като редувах отдясно и отляво.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #60 -: Август 20, 2009, 16:49:35 pm »
Аз го слагам в краката - предната част на бедрата. Болката е като в ръцете, но се търпи. Поне не се виждат буците и синините.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #61 -: Август 21, 2009, 00:14:49 am »
osi_12 osi_12 osi_12 Ужас!!!Как така ?Каде го слагате  толкова много????

В корема, ръцете, бедрата от вътрешната страна, отстрани над ханша. Общо взето го слагах навсякъде където успявах да намеря тлъстинки.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #62 -: Август 21, 2009, 16:51:52 pm »
А дали може да се ползва нещо за мазане върху синините - например Лиотон, или някакво друго мазило, или компреси някакви...? Кажете ако правите нещо такова.  :secret:
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #63 -: Август 21, 2009, 17:30:31 pm »
Срещу синините от фраксипарина при мен нищо е помогна... Нито лиотон, нито компреси - бяха огромни и лилави бучки. Но това е бял кахър - важен е хепиенда! При по-малки отоци ми помагаше компрес със спирт и риванол 1/1, но като ми поотрасна корема си слагах инжекцийките отзад(на дупето  :oops:), нямаше как да закрепям компресите... Наскоро поотслабнах и видях че тук-там все още имам бучки  8O
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #64 -: Август 21, 2009, 18:16:52 pm »
setakap значи си ползвала Лиотон? Не се намазах, да не би да е вреден за ембриончето. Довечера го ще пробвам.  :D Благодаря за отговора.
Това, че бучките ги има още наистина е странно.  8O
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #65 -: Август 21, 2009, 18:30:04 pm »
Ами нали и лиотона е на основата на хепарина... оттам ми идваше и объркването - мажа се с хепарин, защото посинявам от инжекции с хепарин  :? сигурно си има някакво обяснение, но не съм толкова добре запозната. 
За всеки случай първо се посъветвай с лекар, за да не стане грешка!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #66 -: Септември 07, 2009, 17:58:24 pm »
  Здравейте!Бременна съм в 30 г.с и съм на терапия с фраксипарин 0.3 и аспирин,които редувам през ден,още от положителния тест за бременност,тъй като имам генетичен проблем свързан с тромбофилията--носител съм на мутация 4G/4G.Почти на всеки 5-6 седмици ходя до Плевен да пускам тромбоцитно-левкоцитни агрегати и до сега са били в норма,но последно  като ходих пак се оказа,че са 3.85 при норма до 3.16  Писах на доц.Конова дали е необходимо да започна да бия фраксипарина всеки ден щом са завишени,но тя така и не ми отговори.На мобилния също не вдига от няколко дни и не знам какво да правя  Гинеколозите тук не са много наясно с тези неща и не могат да ми отговорят.Моля ви,ако някой е запознат нека да даде мнение-дали от тези агрегати се определя терапията и дозата на фраксипарина
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #67 -: Септември 07, 2009, 19:18:19 pm »
Светле,по принцип точно от стойността н атромбоцитно-левкоцитните агрегати трябва да се определя и дозата фраксипарин,но аз не ходя до Плевен ,защото ме е страх  да пътувам толкова .Аз също съм с PLA,от началото на бременността ми,моят док ми следи стойностите на кръвосъсирване и коагулация.Всеки месец по 2 пъти си пускам Време н акървене,време на съсирване,тромбоцити,протромбиново време,фибриноген,аРТТ.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #68 -: Септември 08, 2009, 12:27:01 pm »
Светле,по принцип точно от стойността н атромбоцитно-левкоцитните агрегати трябва да се определя и дозата фраксипарин,но аз не ходя до Плевен ,защото ме е страх  да пътувам толкова .Аз също съм с PLA,от началото на бременността ми,моят док ми следи стойностите на кръвосъсирване и коагулация.Всеки месец по 2 пъти си пускам Време н акървене,време на съсирване,тромбоцити,протромбиново време,фибриноген,аРТТ.
  Ох,Боже не знам какво да правя.Днес ми казаха,че доц.Коноав ще е в чужбина и ще отсъства 2 седмици  и сигурно няма да я открия.А ако сама започна да си слагам фраксипарина всеки ден....не знам :ask:Дали винаги щом са увеличени тромбоцитно-левкоцитните агрегати се увеличава фраксито :ask:
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #69 -: Септември 08, 2009, 12:55:54 pm »
Да  почти винаги защото това е показател ,че кръвта започва да се сгъстява!Аз бях всеки ден на клексан 0.6 и нямах никакви проблеми с кръвосъсирването всичко беше в норми от 6 месец го започнах защото се бяха увеличили антителата ми АФА  до тогава бях на 0.4.Така че не се притеснявай ако толкова си притеснена , пиши СМС на доц.Конова може и да ти отговори.Успех
*

  teoivo

 • **
 • 69
 • Само преживените неща са истински разбрани ....
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #70 -: Септември 10, 2009, 10:01:10 am »

  Ох,Боже не знам какво да правя.Днес ми казаха,че доц.Коноав ще е в чужбина и ще отсъства 2 седмици  и сигурно няма да я открия.А ако сама започна да си слагам фраксипарина всеки ден....не знам :ask:Дали винаги щом са увеличени тромбоцитно-левкоцитните агрегати се увеличава фраксито :ask:
[/quote]

Не се притеснявай толкова много.На мен също изследванията не ми бяха в границите миналия месец,(бяха завишени)но като попитах доц.Конова трябва ли да почвам фраксито всеки ден тя ми каза да не бързам и да изчакам до др месец да видим как ще бъдат тогава резултатите и ако са пак завишени тогава минавам на всеки ден фракси.След като тя ми казва че няма място за притеснение и мисли че един месец може да се изчака значи няма нищо страшно.Даже сега като казаващ че няма да я има 2 седмици ще чакам 6/7 седмици вместо 4 докато пусна нови изследвания.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #71 -: Септември 11, 2009, 10:29:00 am »
Момичета, а как ви се движи фибриногена?
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #72 -: Октомври 03, 2009, 19:46:24 pm »
Да ви се оплача какво ме сполетя преди малко: Забивам си иглата с  фраксито, ама още не съм я набола до края и виждам как във спринцовката през иглата се влива от тялото ми кръв! Бързо я забих цялата и започнах да изсипвам фраксито, ама така ме заболя, че се отказах и извадих спринцовката. От дупката се изстреля струя кръв и много ме заболя. Натисках със спиртосания памук, обаче доста време тече кръв а и доста ме боли. Страшно ме е яд, че ще трябва да се набода пак, а и фраксито отиде на вятъра - замърси се с кръв и ще го хвърля. Не знам дали така се прави, ама ми звучи логично :)
Корема ми вече стана като гьон -буците се сляха в една твърда плочка под кожата.Ще трябва да сменям малко местата вече...
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #73 -: Октомври 03, 2009, 20:17:13 pm »
Хармони, и на мен ми се случи веднъж точно така, както го описа. За жалост и аз изхвърлих инжекцията, а и от клиниката ми казаха, че така трябва. И при мен и коремът, и ръцете са ужасни, но така ще е :)
*

  evro

 • *****
 • 5167
 • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #74 -: Октомври 04, 2009, 10:31:35 am »
Биех по цялата талия дори и съвсем в страницата. После редувах ляво бедро, дясно бедро, дясна талия, дясна лъка, лява ръка, лява талия и пак ляво бедро - така си почиват местата за убождане.

harmony, нацелила си кръвоносно съдче - не е страшно.

Успех момичета!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #75 -: Октомври 04, 2009, 10:42:41 am »
Евро, Цеци, благодаря ви за коментарите! :D. Ще мина на ръце, за бедрата ми се струва все още малко рано - ще ги пазя за по-нататък, когато корема се надуе повече :) А и ми се струва страшно в бедрата, дали боли повече? В ръцете доста ме боли, затова биех само в корема.
*

  evro

 • *****
 • 5167
 • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #76 -: Октомври 04, 2009, 10:52:51 am »
Самото пробиване на кожа е еднакво болезнено на всякъде. Най-малко го усещах в ръцете аз. Защипвай добре кожна гънка - така е по-малко чуствително мястото. :wink:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

  teoivo

 • **
 • 69
 • Само преживените неща са истински разбрани ....
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #77 -: Ноември 02, 2009, 09:57:12 am »
Здравейте момичета.Искам да попитам дали на някоя от вас и се е случило същото като на мене.От положителен тест съм на фраксипарин 0.3 и аспирин протект през ден,назначени ми от доц.Конова и гинекологът ми беше съгласен с тази терапия до преди 5 дена.След като отидох да пусна тромбоцитном левкоцитни агрегати както правя на 4 седмици резултатът ми беше повишен - 4.80 при стойности 2.17-3.16 и доцент Конова ми каза да се консултирам с гинеколога си как да продължим терапията като ми написа 3 варианта : фраксипарин 0.3 всеки ден аспирин през ден, фраксипарин 0.3 през ден аспирин всеки ден, и фраксипарин 0.4 през ден аспирин през ден защото тя не може да ми каже как да продължа (това не съм го очаквала от нея).След като занесох резултатите си на АГ той ме прегледа и проследи кръвообращението на бебчо и каза че е отлично и ме пита даже доц.Конова не е ли казала нещо за спиране на фраксипарина даже,засега решихме че ще продължа по старата схема и др месец ще видим след изследванията и прегледа на бебчо какво да правим.Много ме е страх защото имам 2 спонтанни аборта преди тази бременност и мн ми се насъбра вече,искам да попитам имали някоя мама която е спряла фраксито по време на бременността и нещата са се развили както трябва до края.Извинявам се много за дългия пост и предварително ви благодаря.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #78 -: Ноември 02, 2009, 12:13:39 pm »
Моя док също ме съветваше да спирам фраксито,но аз не смея.След 4 аборта я  докарахме до тук,сега как да рискувам?!

*

  teoivo

 • **
 • 69
 • Само преживените неща са истински разбрани ....
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #79 -: Ноември 02, 2009, 20:12:52 pm »
Моя док също ме съветваше да спирам фраксито,но аз не смея.След 4 аборта я  докарахме до тук,сега как да рискувам?!

И аз не искам да рискувам но  много се двуомя,защото и доц. Конова не може да ми каже как да продължавам а пък в карйна сметка тя ми е назначила тази терапия,не гинекологът ми.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #80 -: Декември 20, 2009, 18:37:31 pm »
На мен вчера ми предписаха фраксипарин през ден, аспирин протект през ден, заради това че съм хетерозиготен носител на V Leiden. Виждам, че има доста момичета на тази схема, някоя от вас дали взима лекарствата по същата причина като моята? Трябва ли да изследвам нещо редовно, защото и на мен ми казаха да ги взимам до една седмица преди трансфера, но не споменаха нищо за контролни кръвни тестове.


*

  evro

 • *****
 • 5167
 • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #81 -: Декември 21, 2009, 11:44:19 am »
Аз бях на аспирин вс. ден до 16 седмица и фракси до 7 дни перди секцио.
На всеки 4 седимци пусках ПКК, фибриноген, протромбинов индекс, вр. на кървене, вр. на съсирване, АСАТ, АЛАТ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #82 -: Декември 21, 2009, 12:42:35 pm »
Евро, благодаря за отговора. Тъкмо гледам каква глупост съм написала - не до една седмица преди трансфера, а една седмица преди термина  :D  Т.е. до сега взимах само аспирин протект (18-та седмица), а сега минавам и на фраксипарин през ден, докато стане една седмица преди тетрмина ми.


Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #83 -: Януари 25, 2010, 15:12:56 pm »
Здравейте момичета, видях че темата е за фраксипарин и затова се включвам в нея. Аз съм носител на 4G/4G и лятото ходих при доц. Конова, която и на мен каза, че при положителен тест трябва да се започне веднага с фраксипарин 0,3. Аз съм от София и планирам бременност и ще ви бъда много благодарна ако ми кажете, къде и по-специално при кой лекар може човек да проследи своята евентуална бременност с подобни усложнения. Някой, който да знае за какво става въпрос, за да зная да отида направо при него след евентуален положителен тест. Много ви благодрая!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #84 -: Февруари 08, 2010, 11:55:26 am »
Здравейте момичета, много съм притеснена .Направих алергична реакция и към Клексана. В 14г.с. ми смениха Фраксипарина ,след като почнаха да ми излизат червени , силно сърбящи и леко топли петна от него. Сега след един месец с Клексан 0,4 картинката е същата.
Обадих се на док. и тя ми каза ,да направя консултация с алерголог. Моля ви, ако някоя от вас е имала подобен проблем да ми пише. Писах мейл и на доц.Конова , ама тя на предишния въобще не ми отговори, а реално тя ми го е назначила Фтраксито. Ако имате инфо  и за някой добър алерголог, много ще ми помогнете.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #85 -: Февруари 08, 2010, 16:20:08 pm »
Здравейте и от мен! Аз съм на Фраксипарин и аспирин всеки ден, тъй като имам имунологичен проблем. Фраксипарина до 11 г.с. го биех в корема, но след като се сдобих с порядъчно количество буци, започнах да го бия в краката. Там пък ми стават едни огромни синини и ме скъсва от сърбеж. В ръката не съм пробвала ама казано честно там като, че ли ми се вижда най-кофтия вариант. Ама така ще е първите сто години явно :D
[/url]
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #86 -: Февруари 10, 2010, 15:08:44 pm »
Момичета, аз бях до тука с Клексана.Доц.Попов потвърди за алергията и препоръча спиране и да продължа само на аспирин протект. Доц.Конова е на същото мнение, така че ,ще се молим сега да не влоши кръвотока на бебките ни.
*

  Мели

 • Д-р Мариела Даскалова
 • *
 • 12161
 • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #87 -: Февруари 10, 2010, 16:48:01 pm »
Дидре, попитай гинекологът, който следи бременността ти, дали не е удачно да преминеш на друг нискомолекулярен хепарин /напр. Zibor/.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #88 -: Февруари 11, 2010, 16:08:22 pm »
Мели, алерголога доц. Попов ,каза че правя алергия към молекулата на Хепарина ,като цяло и е опасно да продължавам с какъвто и да било Хепаринов препарат. Първо бях 3 месеца на Фраксипарин, след това 1 несец на Клексан. Каза че се произвезждат антитела към Хепарина, който не се знае как може да навредят на бебетата. Затова най-разумно е да се прекрати приема.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #89 -: Февруари 12, 2010, 07:39:17 am »
Здравейте момичета!Много съм развълнувана и разтревожена.
Днес сутрин видях две чертички на теста за бременност :D,според терапията на доц.Конова трябва да си слагам фраксипарин,обаче на 1 февруари ми бяха извадени сливиците,днес ми е 12-я ден ,дали няма да кръван след като ще почна с аспирин/фраксипарин(имам предвид гърлото)?благодаря ви :)

*

  !!!

 • *****
 • 1495
 • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #90 -: Февруари 12, 2010, 09:31:27 am »
Според терапията на доц. Конова веднага при 2 чертички започваш да редуваш фраксипарин и аспирин!

Успех този път мила!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #91 -: Април 13, 2010, 16:52:40 pm »
Здравейте,момичета!И аз,като повечето тук имам генетичен проблем - 4G/4G и ми предстои Инвитро през месец Май.Когато попитах док,за този генетичен проблем,каза,че ще започна на инжекции Фраксипарин още след ембриотрансфера.Въпроса ми е има ли и други момичета,които са започнали Фраксито така веднага след ЕТ?
*

  !!!

 • *****
 • 1495
 • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #92 -: Април 13, 2010, 17:23:23 pm »
Здравейте,момичета!И аз,като повечето тук имам генетичен проблем - 4G/4G и ми предстои Инвитро през месец Май.Когато попитах док,за този генетичен проблем,каза,че ще започна на инжекции Фраксипарин още след ембриотрансфера.Въпроса ми е има ли и други момичета,които са започнали Фраксито така веднага след ЕТ?

Да, има и то доста!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #93 -: Април 13, 2010, 20:21:15 pm »
Криска,благодаря за бързия отговор :bighug: Беше ми любопитно,защото казват,че трябва да се почне с него веднага след положителен тест,но може би става въпрос за нормално забременяване,а не инвитро.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #94 -: Април 14, 2010, 10:53:41 am »
Здравейте,момичета!И аз,като повечето тук имам генетичен проблем - 4G/4G и ми предстои Инвитро през месец Май.Когато попитах док,за този генетичен проблем,каза,че ще започна на инжекции Фраксипарин още след ембриотрансфера.Въпроса ми е има ли и други момичета,които са започнали Фраксито така веднага след ЕТ?
При мен проблема е с антинуклеарните антитела и започнах с Фраксито веднага след ЕТ-не съм го спирала и до днес
[/url]
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #95 -: Април 14, 2010, 11:08:46 am »
petia_l44,благодаря,за отговора,миличка!Пожелавам ти лека бременност и пожелавам на всички,които сега започваме да имаме твоя късмет и скоро да си сложим линийки като твойта...
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #96 -: Април 14, 2010, 12:48:57 pm »
petia_l44,благодаря,за отговора,миличка!Пожелавам ти лека бременност и пожелавам на всички,които сега започваме да имаме твоя късмет и скоро да си сложим линийки като твойта...
Пожелавам го на всички от все сърце! :bighug:
[/url]
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #97 -: Април 22, 2010, 10:32:38 am »
Аз спрях аспирина от 17 г.с. и продължавам с фраксипарина до 7 дни преди термин. Беше от 0,4 всеки ден, но д-ра каза да го намалим на 0,3. Проблема е, че се покачиха стойностите на АСАТ и АЛАТ. Черния ми дроб е увеличен и в момента пия трансметил и легалон за него. От миналата седмица намалихме фраксипарина през ден.
Има ли други момичета, на които фраксипарина да е причинил проблеми с черния дроб, освен синините, буците и сърбежите?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

  evro

 • *****
 • 5167
 • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #98 -: Април 22, 2010, 10:46:48 am »
При мен, но се получи след раждането. По време на бременността ензимите бяха ок, после скочиха. За после - ще ти дам съвети, сега си мъти пиленцето и се усмихвай! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #99 -: Април 22, 2010, 12:09:43 pm »
При мен, но се получи след раждането. По време на бременността ензимите бяха ок, после скочиха. За после - ще ти дам съвети, сега си мъти пиленцето и се усмихвай! :D

Благодаря ти! :D Д-р Петрова, гастроентероложката, спомена за изопринозин след раждането.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #100 -: Май 07, 2010, 09:33:49 am »
Здравейте :DНа мене ми е предписан Фраксипарин 0,3 всеки ден след пункцията заедно с Аспирин протект през ден.Въпроса ми е това не е ли прекалено много?Така като чета вие ги редувате двете.А при мене няма никакви проблеми,а ми го предписа и то по тая схема,само щото съм била на 40г.Според вас това нормално ли е?Предварително благодаря!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #101 -: Май 07, 2010, 09:38:20 am »
Джина , нормално не се притеснявай. Много момичета са така дори до края.Вярвай на лекаря си и в успеха. :crossfingers: всичко да е на ред.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #102 -: Май 08, 2010, 14:08:51 pm »
Аз съм и на Фракси и на аспирин всеки ден от деня на пункцията досега! Не се притеснявай, не е прекалено много! :)
[/url]
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #103 -: Май 08, 2010, 15:21:31 pm »
Благодаря ви момичета но при мене нещата приключиха още преди трансфера :(Успех на всички!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #104 -: Юни 19, 2010, 21:49:58 pm »
Здравейте момичета! Днес ми беше пункцията и док каза, че след три дни започвам Фраксипарин. То тогава някога се пада да ми е трансфера, ако всичко е наред.Това ми е 3 опит икси и се чудя защо ли сега решиха, че тр да съм на Фракси. До преди този опит не са ми изписвали това лекарство. Предишния път бях на Аспирин протект, а първия нямах и това. Сега като ви чета си мисля дали не е заради НК клетките, които са ми на горна граница.А имам и нисък прогестерон. Как мислите.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #105 -: Юни 20, 2010, 17:47:46 pm »
silvi 35, при мен е заради тромбоцитите, тъй като постоянно са на горна граница.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #106 -: Юни 26, 2010, 18:34:23 pm »
И аз съм на фраксипарин (0.3) всеки ден от деня на трансфера.
При първата ми бременност (завършила по неустановени причини с мисед) не ми го бяха предписали. При втората - започнах с фраксипарина (комбинирано с аспирин протект) от деня на трансфера и така ... до 10 дни преди секциото.
Сега съм само на фраксипарин (за сега без аспирин).

P.S. А по принцип всички изследвания са ми в норма.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #107 -: Юли 01, 2010, 15:40:56 pm »
Здравейте момичете и аз съм на Фраксипарин всеки ден от трансфера и напоследък започнаха да ми се появяват топчета след всяко бодене и се зачервява мястото и сърби. Адругото което е че след като си поставя фраксито започва да ме боли корема около набоденото.
*

  evro

 • *****
 • 5167
 • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #108 -: Юли 01, 2010, 22:41:58 pm »
Нормално е това, продължавай по план! :D
Аз вадех въздуха, въпреки че пише да не се вади, оставях само едно балонче колкото да изтласка и последната капка Фраксипарин в подкожието. Така нямах синини.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #109 -: Юли 27, 2010, 22:52:30 pm »
Здравейте момичета ,в момента правя 4-то инвитро,но за първи път имам Фраксипарин 0,3 през ден.В началото вадех въздуха ,но ми казаха,да го оставям,защото не прави чак такива синини.Но като Ви чета постовете,явно е така,защото досега съм сложила само 6 инжекции,а какво ли ще е по-нататък.Дано този път имаме късмет.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #110 -: Юли 28, 2010, 10:27:15 am »
Здравейте, имам една кутия Фраксипарин 0,3 (10 инжекции). Вече не си слагам и ще си останат така, давам ги на по-ниска цена, ако някой прояви интерес, да ми пише на лични. А иначе пожелавам успех на всички и ви стискам палци!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #111 -: Юли 29, 2010, 11:38:47 am »
Момичета, аз съм просто ужасена от това, което прочетох. След всичко през, което минах до сега, като си представя 9 месеца инжекции всеки ден ми се доплаква!!!  :(
Направо не знам как ще издържа и това. Няма ли друг начин!!! Все си представях 1-2 инжекции месечно, но това   8O
За сега са ми били само една фракси - вчера и редувам с аспирин протект. Днес ми е 15-ти ден след трансфера.
Успех на всички!!!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #112 -: Юли 29, 2010, 20:27:33 pm »
Не се притеснявай. След всичко, което си преживяла, това е най-лесната част. А и си заслужава. Пък и ако това е единствения начин да родиш живо и здраво дете, просто нямаш избор.
Успех ти пожелавам! И горе главата! Всичко лошо се забравя!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #113 -: Юли 30, 2010, 12:51:07 pm »
Да, благодаря, знам че е така, просто ми се искаше поне нещо от цялата програма да пропусна, но ..... :?
Щом всички са го изтърпяли, аз ли няма да успея  :lol:
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #114 -: Август 04, 2010, 16:01:46 pm »
Здравейте момичета! И аз съм на Фраксипарин 0,3 всеки ден вече 8 седмици. При мен се появиха малко странични ефекти като кървене от синините, които се получаваха при поставянето на инжекциите. Правих си кръвни изследвания и намалихме инжекциите да са през ден. Но да ви кажа една малка подробност при поставянето - избутвайте течността от спринцовката много, ама наистина много бавно. Така при мен вече 6-та инжекция и не се получават синини. А аспирина след тези проблеми ми го спряха веднага...
Обаче аз искам да ви попитам - дали може да се поставя Фраксипарина да кажем през два дни??? Благодаря ви предварително!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #115 -: Август 04, 2010, 16:08:14 pm »
Това зависи от кръвните ти показатели,лекар трябва да те посъветва,Котенце.

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #116 -: Август 08, 2010, 11:48:37 am »
TINI78, посъветвах се с двама доктори. Единият нищо не можа да ми каже, другият каза, че е по-добре да спра Фраксипарина и да продължа само на аспирин. Преди два дни си сложих поредната инжекция и пак започна да ми става лошо и да ми се повръща неимоверно. От вчера реших да пробвам само на аспирин и ще видим как ще се чувствам. Малко на самолечение отиват нещата, но... аспирина и фраксипарина са за едно и също нещо... нали така?
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #117 -: Април 29, 2017, 15:59:08 pm »
Здравейте момичета, имам един въпрос може ли някой да ми отговори? 4ти ден след ЗЕТ съм. Преди месец ми оперираха мъдрец и на мястото остава т.нар. "дупка" то си е така де, дупка си е. Нямала съм никакви проблеми даже след операцията, но от днес тя ми се напълни с кръв. Естествено се сетих че е от фраксипарина. Звъннах на гинеколога ми каза, че са важни инджекции и не може да ги намали да питам зъболекарката ако няма опасност от възпаление или подуване да не ги спирам или намалям. Зъболекарката казва, че няма опасност от подуване и от възпаление уж, но каза ако се възпали ще пиеш антибиотик, а аз й казах, че сега няма как да пия. Много ме е страх от възпаление........ :( :( :( :( знам че ако стане, всичко ще прилючи. Кръвта не е много , в смисъл цялата уста да ми е пълна например, но стига, че "дупката" ми е пълна и в слюнката си имам по малко кръв. Много ме е страх, според вас ще  се получи ли възпаление?  :(
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #118 -: Април 29, 2017, 18:08:09 pm »
Здравей, Иванела!
Аз бях на фраксипарин.
Не съм имала точно такъв проблем, но венците ми много кървяха почти през цялата бременност ( не само при миене, ами просто си кървяха, когато си искат). Ходих на зъболекар, който да види дали има проблеми. Венците не бяха възпалени, но ми препоръча да жабуря с вода за уста. Понеже не успях да намеря хомеопатична, а и на повечето пише да не се ползва от бременни, жабурих от време на време със Сандрин ( и за него не съм убедена, че е подходящ, но...).
Може би, ще е добре по-често да посещаваш зъболекар, ако имаш опасения, за да се вземат мерки своевременно. И няма защо да се притесняваш, АБ се изписват и на бременни (стискам палци за положителен тест) и е по-малкото зло в сравнение с едно нелекувано възпаление. Няма такова нещо, нищо няма да приключва!

Пожелавам ти скоро да се похвалиш с тлъстичко ЧХГ :)


Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #119 -: Април 29, 2017, 19:48:44 pm »
Като човек,който е вадил и 4те мъдреца с операции бих препоръчала вода за уста Еудрил.Помагала ми е освен  противовъзпалително и за болките в този период.Може да се използва профилактично,просто се разрежда повече.Незнам дали е подходяща при бременност,но можеш да се консултираш с докторите си
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #120 -: Април 29, 2017, 21:05:00 pm »
Много ви благодаря за отговорите, д-ра ми се обади преди няколко часа и ми каза, че фраксипарина е важен, но ако кървя много да го спра. Ще изчакам още ден, два да видя как ще е. От както съм писала не ми е кървяла раната, дано организма ми привикне и да спре кървенето - едно за да не получа възпаление (да чукам на дърво), друго за да не спирам индекциите, защото наистина са важни. :) Ще питам за водата за уста.  :bighug:
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #121 -: Април 29, 2017, 21:20:56 pm »
Не го спирай щом докторът ти ти казва, че е важен. Отиди си при зъболекаря да ти направи нещо- или да те зашие или да ти сложи "гъба", която да помогне на спирането на кръвта. В случая зъболекарят трябва да направи каквото е необходимо, а не да си променяш терапията. Не яж или пий нищо горещо, не пуши, не пий със сламка, не си слагай езика там, не дъвчи на нея страна, не се жабуркай на нея страна. Не мисля, че водата за уста ще ти навреди, ти все пак не я пиеш, а ще е добре да я ползваш докато си зарасне раната. Задължително си я разреждай както е описано на инструкциите, защото иначе потъмняват зъбите.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #122 -: Април 29, 2017, 21:50:19 pm »
Pav-la , мерси дано повече да нямам кървене, иначе раната я пазя много още отпреди това. Ще пробвам и с вода за уста.  :) :) :)
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #123 -: Август 25, 2017, 15:22:25 pm »
Здравейте момичета, искам да попитам тези от вас, които са били на фраксипарин и са родили вече по какъв начин са раждали, нормално или секцио :)
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14924
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #124 -: Август 25, 2017, 15:44:10 pm »
аз съм била на фраксипарин и съм раждала секцио.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #125 -: Август 25, 2017, 15:47:40 pm »
Аз също бях на фраксипарин и родих секцио.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #126 -: Август 26, 2017, 08:17:25 am »
А може ли да споделите малко повече за самото раждане, къде родихте, възстановяването как беше
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #127 -: Август 28, 2017, 08:55:53 am »
Родих в клиника "Щерев". Ден, преди плановото секцио, преустанових слагането на фраксипарина. След операцията, по време на престоя в клиниката (4-5дни), отново ми слагаха по една инжекция, но вкъщи не съм го продължавала. Нямала съм никакви неразположения по време на и след операцията. Възстановяването при мен беше буквално за часове, колкото да ме пусне напълно упойката (спинална).
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #128 -: Август 28, 2017, 18:43:58 pm »
Звучи чудесно, радвам се, че всичко е протекло така гладко  :wink:
А фраксипарина профилактично ли са ти го предписали, защото в моя случай е немислимо да ми го спрат
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #129 -: Август 28, 2017, 20:21:17 pm »
Не, не е профилактично - хетеро и хомозиготен носител съм на няколко генотипа.
Това дали и кога ще се преустанови приемът му, ще го решат лекарите, според конкретния случай.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #130 -: Август 28, 2017, 22:00:39 pm »
Ясно, разбирам. А да попитам кърмите ли, смисъл какво са ви казвали
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #131 -: Август 28, 2017, 22:19:10 pm »
Да, кърмя от ден първи след раждането. В болницата ме увериха, че няма никакъв риск за бебето.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”