0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #100 -: Май 07, 2010, 09:33:49 am »
Здравейте :DНа мене ми е предписан Фраксипарин 0,3 всеки ден след пункцията заедно с Аспирин протект през ден.Въпроса ми е това не е ли прекалено много?Така като чета вие ги редувате двете.А при мене няма никакви проблеми,а ми го предписа и то по тая схема,само щото съм била на 40г.Според вас това нормално ли е?Предварително благодаря!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #101 -: Май 07, 2010, 09:38:20 am »
Джина , нормално не се притеснявай. Много момичета са така дори до края.Вярвай на лекаря си и в успеха. :crossfingers: всичко да е на ред.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #102 -: Май 08, 2010, 14:08:51 pm »
Аз съм и на Фракси и на аспирин всеки ден от деня на пункцията досега! Не се притеснявай, не е прекалено много! :)
[/url]
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #103 -: Май 08, 2010, 15:21:31 pm »
Благодаря ви момичета но при мене нещата приключиха още преди трансфера :(Успех на всички!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #104 -: Юни 19, 2010, 21:49:58 pm »
Здравейте момичета! Днес ми беше пункцията и док каза, че след три дни започвам Фраксипарин. То тогава някога се пада да ми е трансфера, ако всичко е наред.Това ми е 3 опит икси и се чудя защо ли сега решиха, че тр да съм на Фракси. До преди този опит не са ми изписвали това лекарство. Предишния път бях на Аспирин протект, а първия нямах и това. Сега като ви чета си мисля дали не е заради НК клетките, които са ми на горна граница.А имам и нисък прогестерон. Как мислите.
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #105 -: Юни 20, 2010, 17:47:46 pm »
silvi 35, при мен е заради тромбоцитите, тъй като постоянно са на горна граница.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #106 -: Юни 26, 2010, 18:34:23 pm »
И аз съм на фраксипарин (0.3) всеки ден от деня на трансфера.
При първата ми бременност (завършила по неустановени причини с мисед) не ми го бяха предписали. При втората - започнах с фраксипарина (комбинирано с аспирин протект) от деня на трансфера и така ... до 10 дни преди секциото.
Сега съм само на фраксипарин (за сега без аспирин).

P.S. А по принцип всички изследвания са ми в норма.

Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #107 -: Юли 01, 2010, 15:40:56 pm »
Здравейте момичете и аз съм на Фраксипарин всеки ден от трансфера и напоследък започнаха да ми се появяват топчета след всяко бодене и се зачервява мястото и сърби. Адругото което е че след като си поставя фраксито започва да ме боли корема около набоденото.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #108 -: Юли 01, 2010, 22:41:58 pm »
Нормално е това, продължавай по план! :D
Аз вадех въздуха, въпреки че пише да не се вади, оставях само едно балонче колкото да изтласка и последната капка Фраксипарин в подкожието. Така нямах синини.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #109 -: Юли 27, 2010, 22:52:30 pm »
Здравейте момичета ,в момента правя 4-то инвитро,но за първи път имам Фраксипарин 0,3 през ден.В началото вадех въздуха ,но ми казаха,да го оставям,защото не прави чак такива синини.Но като Ви чета постовете,явно е така,защото досега съм сложила само 6 инжекции,а какво ли ще е по-нататък.Дано този път имаме късмет.
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #110 -: Юли 28, 2010, 10:27:15 am »
Здравейте, имам една кутия Фраксипарин 0,3 (10 инжекции). Вече не си слагам и ще си останат така, давам ги на по-ниска цена, ако някой прояви интерес, да ми пише на лични. А иначе пожелавам успех на всички и ви стискам палци!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #111 -: Юли 29, 2010, 11:38:47 am »
Момичета, аз съм просто ужасена от това, което прочетох. След всичко през, което минах до сега, като си представя 9 месеца инжекции всеки ден ми се доплаква!!!  :(
Направо не знам как ще издържа и това. Няма ли друг начин!!! Все си представях 1-2 инжекции месечно, но това   8O
За сега са ми били само една фракси - вчера и редувам с аспирин протект. Днес ми е 15-ти ден след трансфера.
Успех на всички!!!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #112 -: Юли 29, 2010, 20:27:33 pm »
Не се притеснявай. След всичко, което си преживяла, това е най-лесната част. А и си заслужава. Пък и ако това е единствения начин да родиш живо и здраво дете, просто нямаш избор.
Успех ти пожелавам! И горе главата! Всичко лошо се забравя!
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #113 -: Юли 30, 2010, 12:51:07 pm »
Да, благодаря, знам че е така, просто ми се искаше поне нещо от цялата програма да пропусна, но ..... :?
Щом всички са го изтърпяли, аз ли няма да успея  :lol:
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #114 -: Август 04, 2010, 16:01:46 pm »
Здравейте момичета! И аз съм на Фраксипарин 0,3 всеки ден вече 8 седмици. При мен се появиха малко странични ефекти като кървене от синините, които се получаваха при поставянето на инжекциите. Правих си кръвни изследвания и намалихме инжекциите да са през ден. Но да ви кажа една малка подробност при поставянето - избутвайте течността от спринцовката много, ама наистина много бавно. Така при мен вече 6-та инжекция и не се получават синини. А аспирина след тези проблеми ми го спряха веднага...
Обаче аз искам да ви попитам - дали може да се поставя Фраксипарина да кажем през два дни??? Благодаря ви предварително!
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #115 -: Август 04, 2010, 16:08:14 pm »
Това зависи от кръвните ти показатели,лекар трябва да те посъветва,Котенце.

*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #116 -: Август 08, 2010, 11:48:37 am »
TINI78, посъветвах се с двама доктори. Единият нищо не можа да ми каже, другият каза, че е по-добре да спра Фраксипарина и да продължа само на аспирин. Преди два дни си сложих поредната инжекция и пак започна да ми става лошо и да ми се повръща неимоверно. От вчера реших да пробвам само на аспирин и ще видим как ще се чувствам. Малко на самолечение отиват нещата, но... аспирина и фраксипарина са за едно и също нещо... нали така?
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #117 -: Април 29, 2017, 15:59:08 pm »
Здравейте момичета, имам един въпрос може ли някой да ми отговори? 4ти ден след ЗЕТ съм. Преди месец ми оперираха мъдрец и на мястото остава т.нар. "дупка" то си е така де, дупка си е. Нямала съм никакви проблеми даже след операцията, но от днес тя ми се напълни с кръв. Естествено се сетих че е от фраксипарина. Звъннах на гинеколога ми каза, че са важни инджекции и не може да ги намали да питам зъболекарката ако няма опасност от възпаление или подуване да не ги спирам или намалям. Зъболекарката казва, че няма опасност от подуване и от възпаление уж, но каза ако се възпали ще пиеш антибиотик, а аз й казах, че сега няма как да пия. Много ме е страх от възпаление........ :( :( :( :( знам че ако стане, всичко ще прилючи. Кръвта не е много , в смисъл цялата уста да ми е пълна например, но стига, че "дупката" ми е пълна и в слюнката си имам по малко кръв. Много ме е страх, според вас ще  се получи ли възпаление?  :(
*
Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #118 -: Април 29, 2017, 18:08:09 pm »
Здравей, Иванела!
Аз бях на фраксипарин.
Не съм имала точно такъв проблем, но венците ми много кървяха почти през цялата бременност ( не само при миене, ами просто си кървяха, когато си искат). Ходих на зъболекар, който да види дали има проблеми. Венците не бяха възпалени, но ми препоръча да жабуря с вода за уста. Понеже не успях да намеря хомеопатична, а и на повечето пише да не се ползва от бременни, жабурих от време на време със Сандрин ( и за него не съм убедена, че е подходящ, но...).
Може би, ще е добре по-често да посещаваш зъболекар, ако имаш опасения, за да се вземат мерки своевременно. И няма защо да се притесняваш, АБ се изписват и на бременни (стискам палци за положителен тест) и е по-малкото зло в сравнение с едно нелекувано възпаление. Няма такова нещо, нищо няма да приключва!

Пожелавам ти скоро да се похвалиш с тлъстичко ЧХГ :)


Re: До момичетата на фраксипарин-проблеми
« Отговор #119 -: Април 29, 2017, 19:48:44 pm »
Като човек,който е вадил и 4те мъдреца с операции бих препоръчала вода за уста Еудрил.Помагала ми е освен  противовъзпалително и за болките в този период.Може да се използва профилактично,просто се разрежда повече.Незнам дали е подходяща при бременност,но можеш да се консултираш с докторите си