0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #280 -: Декември 13, 2010, 16:56:48 pm »
Няма проблем, пиши ми. Дано да мога да помогна.
Рачо, това си е постоянна комисия по здравеопазване към Община Бургас, чийто председател е д-р Душепеев. Решенията се взимат от комисията и след това се гласуват от Общински съвет.
« Последна редакция: Декември 13, 2010, 18:10:05 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #281 -: Януари 13, 2011, 15:49:24 pm »
Момичета казвайте какви документи са необходими за да си подам и аз където е нужно за парички.
Никак няма да ми останат излишни те. Къде ходите да си ги подавате и човек за лице.
Благодаря предврително.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #282 -: Януари 13, 2011, 15:54:18 pm »
Здрасти,в началото на темата има и документи, и телефон за контакти!! Надявам се и тази година да има парички,те ммай го приеха в новия бюджет! То май и на нас може да ни трябват,ама сега не ми се мисли! Най добре е да не трябват на никого,ама ...! Вие къде ходите???
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #283 -: Януари 13, 2011, 15:59:42 pm »
намерих статията

Необходими документи за финансово подпомагане на процедури "Ин витро"

Публикувано на 14.10.2009 г.


На основание чл.6 от Правилника за финансово подпомагане на процедури "ин витро” на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община – Бургас, Ви уведомяваме, че необходимите документи следва да се подават в стая 108 при г-ца Весела Петрова, съгласно заявление образец, в което подробно са посочени изискуемите документи.

 
http://www.burgas.bg/bg/info/index/275


Подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Бургас       

08 October 2009

    Документи се подават от 12.10.2009 г. в Община Бургас. В стая 108 при г-ца Весела Петрова съгласно заявление образец, в което са посочени необходимите документи. Освен подготвената медицинска документация е необходимо още - удостоверения за недължими суми и за адресна регистрация, декларации, както и документ, който удостоверява непрекъснати здравноосигурителни права. (вж. по-долу прикачените файлове и правилника)


Необходими документи:
Заявление по образец;
Копие от лична карта ;
Копие от Удостоверение за граждански брак или декларация  от партньора при фактическо съжителство
Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство ;
Декларация от съпруга или партньора, че не е поставен под запрещение;
Удостоверение за постоянен адрес, издадено от Община Бургас;
Удостоверение за наличието или липса на задължения, издадено от Дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” към Община Бургас;
Удостоверение от Териториална дирекция Бургас към Национална агенция за приходите за непрекъснати здравноосигурителни права;
Медицинска документация
 
Правилник за финансово подпомагане на процедури "ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Бургас.


« Последна редакция: Януари 13, 2011, 16:03:03 pm от pepeliankata »
Re: За Бургазлийки
« Отговор #284 -: Януари 13, 2011, 16:05:36 pm »
Д-р Измирлиева - специалист клиничен хематолог от Медицинска академия - София

Д-р Измирлиева - специалист клиничен хематолог от Медицинска академия -  София провежда консултации всеки втори и четвърти петък от месеца от 09.00 - 16.00 часа в МЦ ІІ (к/с"Славейков").

Предварително записване на тел: 056/ 88 09 01 (02) или на регистратурата на Медицински център ІІ


 КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕШ ЛЕЧЕНИЕТО ИЗБОР НА ХЕМАТОЛОГ И ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ

http://www.lymphom-bg.com/?p=265

Какво е хематология?


Хематология е медицинска специалност, която се отнася с кръв, и образуването на кръвта в костния мозък. Хематология проучвания на червените и бели кръвни клетки, относителната им размери и общи клетки здраве и заболявания, които са причинени от дисбаланс между тях, особено левкемия и анемия. Червените кръвни клетки пренасят кислород от белите дробове до различните части на тялото, и бели кръвни клетки се бори срещу инфекции. И двете са необходими, но те трябва да бъдат в тялото в правилната пропорция или системи, ще съборят.

Анемията е недостиг на червени кръвни клетки, състояние, което може да бъде причинено от множество различни фактори. Жените в детеродна възраст е по-вероятно да бъде анемично от всеки друг, тъй като те губят червените кръвни клетки месечно през менструация. Анемия, причинена от липса на желязо в храната е лесно да приемат от допълнителен прием на желязо. Други видове анемия с по-малко лесно отстранени причините може да бъде по-трудна за лечение и животозастрашаващи. Хематология диагнози тези условия и предвижда подходящо лечение за тях.

Левкемия е състояние, при което костният мозък произвежда твърде много бели кръвни клетки. Те обикновено са необичайни бели кръвни клетки, както и техните номера отвесни изтласкат червените кръвни клетки, което води до анемия и други опасни симптоми. Хематология признава определен брой различни видове левкемия, с различни причини и лечение протоколи.

 Остра левкемия трябва незабавно лечение, тъй като е непосредствено застрашаващи живота, но някои форми на хронична левкемия може да бъде гледано без лечение, докато симптомите се появят. Химиотерапията може да направи много за левкемия страдащите и в момента е един от основните инструменти в левкемия инструментариум хематология на. Костния мозък трансплантации, значително по-натрапчиви, са друг.

Симптомите на заболяването, които попадат под чадъра хематология са широко разнообразни и лесно бърка с други заболявания. Въпреки това, едно бързо изследване на кръвта за клетките могат бързо да разкажа една hematologist независимо дали пациентът има разстройство на кръвта.

Хематология

Хематологията е част от Вътрешните болести, която се занимава с изследване и лечение на болестите на кръвта и кръвотворните органи - костен мозък, далак, лимфни възли.

« Последна редакция: Януари 13, 2011, 16:27:18 pm от pepeliankata »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #285 -: Януари 13, 2011, 16:06:03 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34197.60- тука някъде са и всички документи ,кано бланки! дерзай!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #286 -: Януари 13, 2011, 16:14:44 pm »
Какво е неизяснено безплодие?

Неизяснено безплодие най-просто означава, че ние не знаем защо двойката е безплодна – това е признание за медицинското невежество. Пациентите с неизяснено безплодие попадат в две групи.

Първата група са тези, които наистина нямат никакъв репродуктивен проблем, но просто са „без късмет”.

Втората група са тези, които имат причина да са безплодни – но причината е толкова сложна, че със съвременната медицинска технология не можем да я открием.

Безплодието може да се нарече „неизяснено”, ако жената овулира редовно, има пропускливи маточни тръби без никакви сраствания или ендометриоза; ако мъжът има нормална продукция на сперматозоиди и посткоиталният тест е положителен. Сексуалните контакти трябва да бъдат чести, особено около времето, когато настъпва овулация, а двойката трябва да се е опитвала да има дете в продължение на поне една година.

Използвайки тези критерии, около 10% от всички безплодни двойки са с неизяснено безплодие. Процентът на двойките, обаче, които са класифицирани като такива с неизяснено безплодие, ще зависи от пълното и задълбочено изследване и усъвършенстването на технологиите в медицината.


Здравейте момичета, след доста ровене дали има подобна тема, разбрах че няма, обръщам се към тези които  са от Първата група са тези, които наистина нямат никакъв репродуктивен проблем, но просто са „без късмет”.  и попадат в тази група.

Предвид напредналата медицина и нещадящи средства съм обиколи доста добри клиники в България все при най най най добрите специалисти, имало е случаи да съм ходила при двама едновременно за да чуя техните мнения и понякога е имало пълни разминавания в техните мнения  кое от ме навежда на мисълта че едните е разделят на да те смуча колкото мога на пари а другите да помагат ,като пак взимат пари но пак си премълчават. И така с моите случаи станаха 4 години и половина.От толкова време ходя по клиники и пия каквото ми изпишат.
Не съм си правила икси, инвитро, инсеменция и ред подобни процедури, поради простата причина че съм здрава и аз и мъжа ми.

Накратко за мен и по значимите места на които съм била.

1. Имам едно лапаро през 2008 от д-р бузалов от стара загора но е правена в Пловдив и всичко ми казват че е ок, но са минали 2 години и все още ме боли.така и не му варвам все още. прекалено е прехвален по форумите. Доктора каза че съм имала ендометроза, но не му варвам вече, след чутото и видяното в Плевен не вярвам че въобще ми е имало нещо а само са доили касата с безмислена операция за която доплатих 200 лв. и при всеки цикъл ме боли, да не казвам че като правим любов даже и тогава.

2. През 2009 до половината година в София клиника Асцедент

3. През втората половина на 2009 и едната половина на 2010 лекарите от КИРМ Плевен д-р Бързашки искаше да ми направи 2-ро лапаро за да излъжат асистираната продукция че имам проблем за да съм кандидатствала за инвитро, но не се съгласих, как така ще ме режат без да имам проблеми в тръбите.
Да не казвам че спомена да ми отрежел едната тръба за по голяма  сигурност да ми приемат документите във Фонда за асистирана репродукция. Казвам ви, мъжа ми едва не падна от стола когато чу тези думи .Да ги казва лекар и то в клиника която се посочва от Фонда за асистирана репродукция че е обявена да се провеждат там процедури.След тази консултация не сме припарили до Плевен и едва ли ще го
направим някога.

Списък на лечебните заведения, с които Център „Фонд за асистирана репродукция” има сключен договор за финансиране на дейностите:

1. Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане Ин витро "София"
9. МЦ "КИРМ" ООД, гр. Плевен


от бг мама се свързах с една майка която е кандидатствала по неизяснен стерилитет, това смятам и аз да направя, но сега разбрах че имат условия, естествено:

-неизяснен стерилитет и изискването за 4 инсеминации, не е достатъчно само да са упоменати в етапната епикриза. Необходимо е да е написано къде и кога са правени, както и да се занесе документ (протокол например)доказващ извършената манипулация. Това важи за документите, които ще се приемат тепърва. Относно подадените документи до момента, момичета ще бъдат информирани и ще се наложи да подпишат декларация, че наистина са им направени 4 неуспешни инсеминации и за невярна информация те носят отгоровност..

че аз нямам 4 и защо трябва да си давам и за тази процедура парите като при повечето хора успеваемостта е почти нищожна.

4. Лежане в клиниката по ендокринология в Майчин дом  при д-р НАЧЕВ за изясняване на по етапно нещата. За пръв път имах доверия на доктори че съм попаднала на правилното място.След множество изследвания каза че не вижда причина да не забременея и отделно ми е правена ЯМР на хипофизата, поета от ЗК само контраста си го платих 118лв.+пътните до София. Доктора каза че нищо не се вижда и съм перфектна на хипофиза, щитовидна жлеза, хормони.

5. Сега ми предстои на 04.04.2011 съм записана в Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане Ин витро "София" при д-р Владимиров.Според думите на д-р Начев той трябва предвид документацията ми да ми назначи лечение за стимулиране на яйчниците с цел забременяване.И че въобще не ми е необходима инвитро процедурата .

Искам да знам има ли момичета които са минали през тези някаква етапи на ходения напред назад и винаги са им казвали че са О'К.
Как се справяте момичета с напрежението , стреса и всичко това.Понякога усещам че нямам сили да се боря със ситемата и тя ме преборила . Мъжца ми каза че първото дете ще се казва Божидар или Божидара. Вече трепна в очакване това да се случи и щастието да огрее и нашия дом.

как смятате ще го бъде ли и при мен

Хубав ден на всички ви !
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #287 -: Януари 13, 2011, 16:39:15 pm »
Амиии,Пепи  :wink: честно казано от изброените от тебе медицински заведения,не виждам нито едно,което да е изклъчително-клиника по стерилитет!! Поне така мисля! не знам защо си се лутала толкова време между тях,а не си взела час за Владимиров например!? виждаш,че то васякъде наплива е толкова голям и се чака доста,а времето не ни е съюзник!! А защо си лежала и при Начев,в крайна сметка едни изследвания на хормони,даже и от бургаска лаборатория,дават ясна картина !!
Тук истории има много и все са различни!! Няма една с една да се покрива! Ние също сме с "неизяснен",но не знам дали сме от групичката"без късмет"??Аз пък си мисля ,че всичко ще си легне на мястото при нас! Само дето ноември приключи и третият ни опит,не само неуспешен,но и с много перипетии!
Надежда винаги има,Пепи!! Няма кой да отговори ясно на твоя въпрос,но смисъл има да се прави нещо! Когато не се прави,то няма как да има и резултати!
Все пак 4 април не е далече,вижте какво ще каже и Владимиров!! А до тогава-спойствие и якоо секс!!!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #288 -: Януари 13, 2011, 17:04:50 pm »
Нека се придържаме към темата все пак. Пепелянката, има специални подфоруми, в които можеш да си зададеш въпросите, както и да разкажеш историята си. При проблем с безплодието се посещава клиника по стерилитет, не просто болница. На началната страница на сайта са изброени клиниките по стерилитет в България.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #289 -: Януари 21, 2011, 13:31:31 pm »
Алооооууу,бургаската гррупа,много сте заспали бе???? Айде,разбирам,някои вече си имат много по-важни занимания,ама за останалите няма оправдание....!? Ще се глобяваме ,май?
Барбаронски,четох те в ЧФ!! Добре беше написана статията,хареса ми!! Браво ! И за сдружението доста се каза!! После имаше и интервю с д-р Душипеев,да му е честит професионалния празник,да помага за много нови деца! Дано и това което са замислили,лабораторията,да се получи добре и да заработти! Всичко ,което се прави е от полза!
Някой подаде ли документи за финансова подкрепа?? В Общината? Нека сподели,че ние май ще готвим нашите! Това с "недълженето на данъци"към Общината е малко кофти в началото на годината,май? То който има собственост,така или иначе ще плаща данъци ,ама хич не е удобно да става на куп и в началото на годината,а?? :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #290 -: Януари 21, 2011, 13:47:04 pm »
Ето ме тук и мен отново. Днес подадохме документи към Общината. Момичето, което ги прие ни каза, че все още не е гласуван бюджета за тази година. Едва след като се гласува ще има заседания за разглеждане на документите, като към момента имало много молби, които чакат за това, както и одобрени миналата година, но все още нефинансирани.
Относно данъците, новите за 2011 година ще се плащат след 01.03.2011 г. Така, че ако нямате за предходни години, удостоверенията ви ще бъдат чисти.
Това е засега, явно ще чакаме одобрение март, април.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #291 -: Януари 21, 2011, 14:22:30 pm »
Да,права си!! то сега започва обсъждането с граждани на бюджет 2011,така че ще о приемат май през февруари! Едва след това ще има гласуване на помощи! Ами,ще се "ослушваме"!! Няма как! Успех!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #292 -: Януари 21, 2011, 14:56:29 pm »
относно данъците, задължения се водят тези данъци, които не са платени в предходни години, не текущата.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #293 -: Януари 27, 2011, 13:42:53 pm »
Здравейте,момичета! Много тихо стана тука :(?? Надявам се за данъците сте прави! Искам да попитам ,има ли някой който кандидтсва втори път за помощ?? Преди няколко дена имаше и във Фара и в 24часа море инфо ,че ще се открива лаборатория в МБАЛ Бургас с консултант проф.Табакова! Прочетохте ли?? И после имаше интурвю с д-р Душипеев! Поне разбрах ,че няма условие да не се кандидатства в две поредни години! Но и друго малко ме е притесни-че май тези средства щели да се привеждат в новата лаборатория директно и там да ни се правят изследванията!! Или процедурите! Дано да греша!? :?
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #294 -: Януари 27, 2011, 14:51:41 pm »
Сакън, Рачо! Няма нужда....Нека не се заблуждаваме каква ще е тая лаборатория.... :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #295 -: Януари 27, 2011, 15:29:24 pm »
Оооох ,сакън,аман, не знам бе хора!!! Това прочетах и така го разбрах!!! Хммм,ще видим! И все пак да попитам,ако има някой с второ кандидатстване- становищетото от клиниката,дали трябва пак да е ново??? :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #296 -: Януари 28, 2011, 00:37:21 am »
Не мисля. По-скоро декларация, че няма промяна по обстоятелствата при кандидатстването първия път. Както в държавния Фонд. В правилника май имаше нещо по този въпрос. Погледни.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #297 -: Януари 28, 2011, 12:27:54 pm »
Гледах ,ама не видях!!!! :lol: Но то в правилника има доста възможности,като мед.документи за удостоверяване на моментната ситуация,така че имаме избор!! Мисля да ги подготвям и да ги подавам! Ще попитам преди това по тел.дали приемат,все пак,но не ми се губи време в чакане да се приеме бюджета! той така или иначе до края на февруари ще е факт,а на фонда няма кой да "посегне"!! :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #298 -: Януари 31, 2011, 15:25:49 pm »
Здравейте, сега точно се обадих на 907 207 ! Продължава набирането на документи за подпомагане! Бюджета ще бъде приет до началото на март,но има отново предвидени средства ,така че се приемат документи! Няма промяна в изискваните документи!! Успех момичета!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #299 -: Февруари 17, 2011, 18:10:35 pm »
http://news.burgas24.bg/230740.html
Днес е гласуван бюджета на община Бургас.
Сумата за ин витро е 200 000 лева и могат да се възползват вече и двойки, които са се възползвали предните години, но процедурите им не са били успешни. Двойки, които се възползват за пръв път, обаче, са с предимство пред тях.
Успех!
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 18:15:15 pm от cygnus »