www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Общински програми за финансиране => Темата е започната от: cygnus в Февруари 20, 2009, 00:34:16 am

Титла: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Февруари 20, 2009, 00:34:16 am
http://www.burgasnews.com/content/view/14759/485/

200 хиляди лева за „ин витро“ гласуваха съветниците

200 хиляди лева за финансово подпомагане на бездетни семейни двойки, желаещи да се подложат на процедурата „ин витро“, отговарящи на определени условия, ще бъдат предвидени в бюджет 2009 на община Бургас. Съветниците решиха максималната помощ, която може да получи една двойка, е 4 000 лева, включваща закупуването на нужните лекарства и част от медицинските процедури. Кандидатстващите трябва да са с постоянен адрес в община Бургас, да представят удостоверение за семейно положение, изследвания и цялата медицинска документация, експертно решение на специалисти от Центровете за Асистирана репродукция, които трябва да са лицензирани и които ще извършат операцията. Кандидатите не трябва да са включени за финансиране по РЗОК и да представят справка за получените доходи за едногодишен период. Заявленията ще се разглеждат от комисия, в която са включени трима представители на общинския съвет и четирима на общинската администрация. Тя ще решава колко пари да получи всеки от кандидатстващите за „ин витро“.


В докладната на групата на СДС, която предлага финансирането, се посочва, че жителките на община Бургас са сред водещите в страната по невъзможност да се сдобият с дете по естествен биологичен път. Причините за това са екологични замърсявания, ниска степен на информираност и профилактика на заболяванията.


Високите цени на лекарствата, манипулациите и все още ниската ефективност на процедурите /около 20 – 30% успеваемост/ не позволяват на множество млади семейства да имат бебе – между 270 и 300 хиляди в цялата страна. По данни на различни организации, в Бургас има 8 000 двойки, които се нуждаят от „ин витро“ оплождане. Крайната цена на процедурата варира между 8 000 и 12 000 хил. лв.


Това не е еднократна социална акция, а програма с дълготраен ефект, която трябва да залегне неотменно в политиката на нашата страна, смятат от СДС като вносители на докладната.

По предложение на Димо Грудев от "Атака" бе прието постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет да изработи правилник за нейната работа. В срок от 1 месец той ще бъде изготвен. Докладната бе гласувана с пълно единодушие от 43-ма присъстващи на заседанието


Още по темата:
http://www.bszone.info/?p=6421

Общинският съвет в Бургас  реши днес  в бюджета за 2009 г.  да бъдат заделени 200 000 лв. за финансово подпомагане на бездетни семейства, желаещи да се подложат на процедурата „ин витро”. Докладната записка беше внесена за разглеждане от СДС-Бургас. В нея се посочва, че максимална стойност, която може да получи една двойка е 4 000 лв., включваща закупуването на нужните лекарства и част от процедурата по „ин витро”. Определени са и критериите за избор на двойки. Те трябва да бъдат с постоянен адрес Бургас, да представят удостоверение за семейно положение и всички изследвания, необходими за процедурата. Двойките, които ще кандидатстват за средства, трябва също да притежават и експертно решение на специалисти от  акредитирани центровете за Асистирана репродукция и „Ин витро” оплождане, където ще се извърши оплождането. Няма да могат да кандидатстват двойки, които вече са включени за финансиране по линия на Здравната каса. Ще се изисква още удостоверение за граждански брак и справка за доходите на семейството. Специална комисия от седем души, съставена от представители на общинския съвет и общинската администрация, ще разглежда постъплите заявления и ще определя сумата, която ще бъде отпусната на всяка една от двойките, в зависимост от индивидуалните им нужди. По данни на различни организации в Бургас има около 8 000 двойки, които се нуждаят ин витро оплождане. Крайната цена на процедурата е от 8 000 до 12 000 лв. Според вносителите на докладната Бургас е сред водещите в страната по стерилитет заради екологичните замърсявания, ниската степен на информираност и профилактика на заболявания на половата система. Паднала е значително и възрастовата граница на жени, които не могат да имат деца по естествен начин.


http://www.kompasbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6015&Itemid=39
http://www.focus-news.net/?id=n1134082
http://society.actualno.com/news_222605.html
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 20, 2009, 01:07:06 am
 :balk_47: :balk_47: :balk_47:
Бравоооооо, браво на Бургас!
А на теб, Дони, огромно благодаря за информацията! :youwoman:
Огромно благодаря и на Радина!Вие мили дами, ми връщате вярата в добротата и безкористността като реални качества в днешно време!Невероятни сте, ВСИЧКИ, които се борите за тази кауза!
Дано всички/или поне повечето/ общини последват примера на Бургаска Община.Това значително ще подобри нещата и още повече семейства ще могат да получат помощ.Направо не мога да повярвам, много се радвам!Направо ще се разплача!Само така, благодаря на Община Бургас!
Ох....много се развълнувах посред нощите!
Не знам какво да кажа, пу, пу, пу да не е уруки!Дано наистина от тук нататък, държавата и общините да бъдат по-ангажирани с този проблем и стъпка по стъпка, успеем да го ограничим!
Дони, къде да изпратим благодарствени писма? :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Февруари 20, 2009, 01:11:06 am
Лично ще им благодарим като отидем да ги каним за Денят на репродуктивното здраве, sixsens!
Наистина това е огромен жест от страна на Бургаска община.
Дано повече общини последват примера на Варна и Бургас :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Февруари 20, 2009, 10:12:39 am
Супер!

Браво на Обшина Бургас! Направо да не повярваш! Бургас сме обикновено винаги на опашката, но сега - не! След Варна - и Бургас се включи!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Zlatulka в Февруари 20, 2009, 14:20:48 pm
Браво на община Бургас. Дано доведат нещата до край.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Starlet в Февруари 20, 2009, 14:37:18 pm
Браво на община Бургас. Дано доведат нещата до край.

Браво! Наистина повече общини трябва да последват примера на Варна и Бургас. Чак немога да повярвам че това е просто самоинициатива, тук има намеса някой  :D кой ли е той? Дали пък не е Сигнусчето? :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Lisko в Февруари 20, 2009, 15:16:07 pm
Приветствия за благородната инициатива.
Наистина ще има море от жадувани детски усмивки:)

Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Февруари 20, 2009, 15:33:54 pm
Браво на община Бургас. Дано доведат нещата до край.

Браво! Наистина повече общини трябва да последват примера на Варна и Бургас. Чак немога да повярвам че това е просто самоинициатива, тук има намеса някой  :D кой ли е той? Дали пък не е Сигнусчето? :D
Не, не, нямам връзка никаква :) Но пък съм много щастлива от този факт!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Февруари 20, 2009, 17:40:28 pm
Браво на община Бургас!!!  :balk_47: :balk_46: :balk_50:
Винаги сме били на опашката, този път изпреварихме доста от другите общини, които съм сигурна, че ще последват благородната инициатива на Варна, а сега и Бургас!  :wink: :lol:
Дано нещата се развият бързо и подпомогнат колкото се може повече семейства!
П.П. Не разбрах какво значи: "Кандидатите не трябва да са включени за финансиране по РЗОК"?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: CatWoman. в Февруари 20, 2009, 17:55:44 pm
П.П. Не разбрах какво значи: "Кандидатите не трябва да са включени за финансиране по РЗОК"?
и аз точно това не разбрах, някой ако може нека го преведе, моля  :oops:
Иначе браво на Бургас! Чак не е за вярване пу пу
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Lisko в Февруари 20, 2009, 21:40:55 pm
Ами според мен означава да не са кандидатствали за помощ от Здравна каса.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Randevous в Февруари 20, 2009, 22:04:14 pm
 :balk_47: :balk_602:Браво!!!!
Дано повече общини се решат на това!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Eфирче в Февруари 24, 2009, 23:29:39 pm
Страхотен репортаж по TV7 току -що!
Адмирации на бургаските общинари!

п.п. ще пратя мейл от темата на нашият кмет..... 
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: zvezda03 в Февруари 25, 2009, 07:58:50 am
Браво на Община Бургас!
Ако повече общини обърнат внимание на проблема и се погрижат за него,в едно прекрасно бъдеще, двойките с репродуктивни проблеми значително щее намалеят :balk_602:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Юни 12, 2009, 12:08:59 pm
Е, момичета какво стана с тази помощ-някой получи ли такава???
Като че ли имахме само новина, че нещо ще се направи и нищо повече :ask:
Ако някй е получил помощ от Община Бургас, моля нека сподели  :wink:
Ако ли не, нека се поинтересуваме къде всъщност са тези заделени пари!!! :flower:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Юни 12, 2009, 12:32:39 pm
Нищо не съм чувала и аз по въпроса.  :( Дали не беше само новина или предизборен трик?  :( Да вземем да спретнем едно писъмце или да отидем лично да попитаме как стоят нещата по въпроса? На ДРЗ 2009 в Бургас беше и зам-кмета по здравеопазването на община Бургас и аз имах намерение да го попитам, но имахме толкова много работа, че забравих... :oops: Какво ще предприемем, момичета?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Юни 12, 2009, 12:46:58 pm
Зравейте Бургазлийки,досега съвсем съзнателно отбягвах тази тема защото не знаех какво точно да напиша-някои от вас знаят че аз съм едната от репортажа и координатор на Искам бебе за Бургас.Та на въпроса-не сме спряли да пишем и да се срещаме с хора от висините в Бургас-даже предложихме проекто-правилник на Комисията по Здравеопазване но там има излежда някави междуличностни отношения,които няма да коментирам и сега се доработва на 18 е следващото им заседание,на което трябва да се решат нещата и да се изкара конкретна информация.Така че да си пожелаем успех и още малко търпение!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Юни 12, 2009, 13:27:45 pm
Хубаво ще е да чуем актуална информация по въпроса, понеже много браво-та
изказахме и благодарности за нищо-само за идеята!!!
Ние нямаме нужда от голи обещания, отдавна не разчитам на тях, но се дразня, че някой си позволява да трупа активи по този начин, защото всички знаем, колко силна е надеждата при всички нас!!!
Аз горещо ще побутвам тази тема, ако знаете точно имената на хората от общината ангажирали се лично, нека искаме среща с тях!!!
Струва ми се, че от февруари досега доста вода изтече, а и този текст означава, че не е предложение , а е решено:
" Общинският съвет в Бургас  реши днес  в бюджета за 2009 г.  да бъдат заделени 200 000 лв. за финансово подпомагане на бездетни семейства..."
 :ask: :ask: :youwoman:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Юни 12, 2009, 14:15:36 pm
Абсолютно си права така, че Комисията по здравеопазване са наште хора за побутване защото всъщност това с правилника е техен ангажимент публикукан като такъв в сайта на Общ. съвет така че давайте момичета пишете-да си търсим обещаното.,,Колкото повече толкова повече"-Мечо Пух.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Юни 12, 2009, 15:56:49 pm
На разговорите ни с д-р Мануелян на ДРЗ стана дума, че ще има обсъждане как точно да бъде извършено финансирането - един вид предлагат да не се дублира фонда, а един вид да се надстрои - пример - ако фонда поема 3 опита, то общината да поеме 4-ти. Надяваме се много скоро да има информация как и кога ще се извършва финансирането.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Юни 22, 2009, 13:12:22 pm
slantze37 Имаме ли новини от 18-ти ???
Или всичко потъва в забвение?
Общинарите обичат да обещават много неща, както всички знаем  :wink:

 :ask: :ask: :ask:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Юли 05, 2009, 22:57:24 pm
Явно се разминахме с обещанията в Бургас?!
 :lol: :lol: :lol: Защо ли несъм изненадана!!! :lol: :lol: :lol:
Но, признавам беше ми интересно и забавно да се убедя, че все още успяват да заблуждават с обещания - БРАВО ВИ !!!  :balk_46: :balk_47: :balk_47:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: megsun в Юли 21, 2009, 12:48:16 pm
Май избързахме с аплодисментите  :wink: ама ние си ги избрахме, те май го забравиха  :) а може би имат други приоритети при разпределението на нашите пари  :)  :) :) мисля си, дали не беше по-добре да си остана в софия като завърших университета 8) или във варна
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Септември 17, 2009, 19:45:27 pm
Здравейте всички!
Днес, в качеството си на представител на сдружение "Зачатие" присъствах на заседанието на Общинския съвет в Бургас. Имаше представител и на Фондация "Искам бебе". Мога с гордост да заявя, че успяхме да се преборим с някои точки от правилника, които бяха дискриминационни! Ето ги и тях:
1. Според чл. 19, т.е) от правилника се поставяше възрастово ограничение до 40г. за жените и 45 г. за мъжете. Успяхме да премахнем нацяло въпросната точка и възрастово ограничение НЯМА ДА ИМА!
2. Според чл. 21 от правилника двойката трябваше да е финансирала сама поне една ин витро процедура. Успяхме да премахнем и тази точка, така че, всеки ще може да кандидатства, такова изискване НЯМА ДА ИМА!
3. Според чл. 22, сумата, която ще бъде отпускана е в рамер на 2000 лв. Не до 2000, а точно 2000 лв. Към този член беше добавен текст, според който за случаите, при които е налице мъжки фактор, преодолим с Инсеминация ще бъдат отпуснати 500 лв.

Правилникът с нанесените промени и допълнения беше приет единодушно!

В 14 дневен срок правилникът ще мине одобрение през Областния управител. Ако същият няма забележки и правилника не се върне за преразглеждане, той ще влезе в сила в рамките на 7 дни след изтичане на горепоменатия срок. 
Както знаете, отпусната сума е в размер на 200 000 лв. В правилника е заложено, че до 10% от тази сума ще бъдат разходвани за профилактика. Как точно ще стане това е въпрос на допънително обсъждане. Представители на пациентските организации ще имат право на глас, така че контрол от наша страна ще има!
След влизането му в сила, правилникът ще бъде качен на сайта на Община Бургас. В момента, в който получим актуално копие от него, ще го качим и тук.
Надявам се, че тази инициатива ще донесе много бебета на Бургас!
Успех на всички!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Lisko в Септември 17, 2009, 19:57:36 pm
Браво Бургас:), водите ни с една крачка вече.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Септември 17, 2009, 20:28:56 pm
 Страхотна новина! Браво, Злати!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Септември 17, 2009, 20:32:35 pm
Благодаря! Ваня от "Искам бебе" има големи заслуги!
Зора беше да накараме Антонио Душепеев да предложи премахване на възрастовото ограничение. Голям дебат му дръпнахме в коридора, той се дърпаше малко, ама ние го натиснахме :lol: И в крайна сметка, стана на нашата :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Септември 17, 2009, 20:36:11 pm
Страхотни сте! Браво момичета! Да се надяваме да стартира максимално бързо всичко и скоро резултатите да са на разходка в морската градина! Целувам ви и двете!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Септември 17, 2009, 20:39:12 pm
Страхотни сте! Браво момичета! Да се надяваме да стартира максимално бързо всичко и скоро резултатите да са на разходка в морската градина! Целувам ви и двете!
:bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Септември 18, 2009, 13:26:25 pm
Проздравявам ви всички с приятия правлинки! честно казано тези точки много ме дразнеха ,особено като някой от тях бяха вмъкнати незабелижимо в първоначалния вид на правилника! Хубавото е ,че всичко свърши добре! Предполагам,че областният управител няма да го върне за преразглеждане и да 21 дена ще влезе в действие.Душипеев се опитва да се прави на интересен досат често и непрево не му утива да поставя такива условия! Ама той си е пълен нарцисис ,лошото е че го имат за компетентен и понякога го слушат! Все пак много ви поздрвявам че сте се справилили с него! Ако вбъдище имате проблеми с общинския-обаждайте се! надявам се повече да не зависим от тях! Ако трябва да помагам нещо пишете ми! Винаги съм отворен! Ние в понеделник сме във Варна!!!! :P
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Мели в Септември 18, 2009, 13:31:08 pm
В правилника е заложено, че до 10% от тази сума ще бъдат разходвани за профилактика.

Моите лични много сърдечни поздравления за това решение!
Истината е в профилактиката.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Септември 18, 2009, 17:47:56 pm
Рачо, напълно си прав за Душепеев, ужасно същество. Но за жалост сме зависими от него и такива като него. Но ще се борим до последна капка кръв!

Мели, права си много за профилактиката. Само дето от 200 000 лв като махнем 10%, това значи, че 10 семейства няма да получат помощ. Парите са достатъчно малко, за да се разпиляват. Дано поне наистина се ползват за истинска профилактика, а не за раздаване на брошури и презервативи. Ще се мъчим всячески да повлияем в тази посока! Иначе профилактиката като цяло е от изключително важно значение, на което внимание трябва да обърне държавата. Това трябва да е заложено на национално ниво, за да не се увеличава така главоломно броя на семействата страдащи от стерилитет. Така и парите, които ще трябва да се отпускат след време за ин витро, ще бъдат по-малко. Ето ти перспективност и резултатност :D
Хайде спирам, че много задълбах :D То тия неща трябва да ги обяснявам на политиците, не на тебе, ти си ги знаеш много добре :D :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Септември 29, 2009, 13:18:17 pm
Здравейте,покрай нашите прегледи и вълнения малко оставих темата! Дори се обърках,нали уж я преместихме, или май не беше тази! Ние утре сме на пункция и много съм развълнувам,но все п ак искам да попитам някой от Бургас подал ли е вече документи??? Ако има такъв,нека ми пише,моля ви!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Мели в Септември 30, 2009, 14:07:45 pm
Мели, права си много за профилактиката. Само дето от 200 000 лв като махнем 10%, това значи, че 10 семейства няма да получат помощ. Парите са достатъчно малко, за да се разпиляват. Дано поне наистина се ползват за истинска профилактика, а не за раздаване на брошури и презервативи. Ще се мъчим всячески да повлияем в тази посока! Иначе профилактиката като цяло е от изключително важно значение, на което внимание трябва да обърне държавата. Това трябва да е заложено на национално ниво, за да не се увеличава така главоломно броя на семействата страдащи от стерилитет. Така и парите, които ще трябва да се отпускат след време за ин витро, ще бъдат по-малко. Ето ти перспективност и резултатност :D
Хайде спирам, че много задълбах :D То тия неща трябва да ги обяснявам на политиците, не на тебе, ти си ги знаеш много добре :D :bighug:

Да, вярно е, че 10 семейства няма да получат помощ. Но други много повече от 10 семейства, ако парите се използват умно, ще получат помощ - и може би част от тях навреме, за да не стигат до по-сложните и по-скъпи процедури.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Септември 30, 2009, 19:01:10 pm
Напълно си права, Мели! Аз затова подчертах, че парите трябва да се използват разумно и по предназначение. Когато правилника мине окончателно одобрение от Областния управител и се започне с подаването на документи, ще разговарям със съответния орган, отговарящ за средствата и ще предложа оптимален вариант за разходването им. Разбира се, всичко това, след щателно обсъждане тук!

Рачо, няма как вече някой да е подал документи. Още не е изтекъл законовия срок за стартиране на инициативата. Знам, че нямаш търпение, не си единствен :D Веднага щом имам информация, ще я публикувам тук! Ама аз съм сигурна, че на вас няма да ви се наложи да прибягвате до общинско финансиране :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Октомври 01, 2009, 08:20:43 am
Здравейте момичета-активистки!!! :lol: :strike:Абе дочуха се такива слухове и аз за това попитах! Наистина не е възможно вече да има подадени молби!! Времето за бжалване от Областния трябва да е минало вече?Не е ли 14 дена? А въпросът ми е,по -скоро за това,че в правилника ,койте приха ,изброените документи за кандидатстване са с медицинските си наименования,което е нормално! Само дета ,на мене ,а и не само на мене,повечето от тях не ми говорят нищо! Колкото и да се ровяв дебелата папка с изследвания и т.н. не мога да разбера-кое кое е ! За това митрябваше помощ! Може и в това има смисъл да се разясни на желаещите да кандидатстват! Или поне да има  някой който да помага с подбора на документите! Ще е по лесно на момичетата! за това попитах! Аз ако се добера до инфо,ще пиша! Успех! Трябва да се натискат нещата ,докато са ощ"топли" !!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 01, 2009, 15:21:20 pm
Ами аз предполагам, че клиниката, която пациентката избере, ще съдейства с изготвяне на документите. Хубавото тук е, че няма изискване въпросната клиника да има някакви договорни отношения и т.н. Т.е. имаме пълна свобода да избираме къде да правим опита. Също така, няма значение за какво точно ще използваме парите - дали за лекарства, дали за самата процедура - няма ограничение.
Мисля, че 14 дневния срок изтече вчера или днес. Когато има информация, ще пиша веднага!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 02, 2009, 08:38:19 am
Здравейте най накрая и от мен,извинявам се за отсъствието си в толкова важен за нас бургазлии момент,но така се случи!Мисля че трябва да се поздравим с приетия правилник!Знам че нещата не станаха толкова бързо колкото ни се искаше ,но здраве да е!Относно срока-Вчера говорих с юристката-изтича на 12.09,защото е от вписването на протокола от заседанието на сайта на Общината.Заевлението което ще е формуляр вчера щяха да го набират и другата седмица ще знам повече за него от къде да го получаваме.Декларациите в свободен текст.Мед. документи естествено от клиниките.Не е сложно.Просто малко бюрокрация.Така подготвените документи ще се подават до Председателя на Здравна комисия-др.Душепеев.След което се разглеждат от комисия в която успяхме да се намърдаме-аз от Искам бебе и представител от Зачатие и се пращат за гласуване на Общ.съвет.Стана много дълго, за което се извинявам на модераторите,но мисля че е важно.И за профилактиката-да Мели е права че тя е основа за борба с проблемите ни,но понеже тези пари са гласувани още февруари и се чакат дълго от нас молбата ми беше,тъй като са гласувани ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДВОЙКИ ПРИ ИНВИТРО да са за това ,а другата година още при гласуването им да се заложи като точка,но не успях,така че извинявам на 10те двойки които тази година нямат да имат късмет с подпомагане.Успех на всички ни с Община или без-Мечтая си докато се намотат там да няма желаещи за тези пари ,а Морската да е пълна с усмихнати бременни!  :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Октомври 02, 2009, 09:02:00 am
Здравейте,чудесно е ,че придвижвате нещата  не го оставяте $бюрократите$ да се размотават! Живато си върви, не само бремените но и количките стават много,но нека се положат основите на това благородно начинание! Винаги ще има двойки на които трябва да се помага и тази помощ ще е незаменима! Важнот е ,че положихте началото ,сега трябва с общи усилия да го накараме да работи! Ще чакам с нетърпение формуляра! Искамда те попитам-испитвам трдности с документите! От огромната папка ,не мога да разбера кое-какво е ,по изброениете във правилника! Мога ли да получа някъде малко помощ! Може да ми пишеш и налични! да не занимавме другите със скучни теми!!Успех на всички! Нека покажем,че този радмисли за децата си ! И всички да разберат,че когато има желание,нещата проработват!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 02, 2009, 09:18:43 am
Ra40, aми - то и без това е време за Бургаска среща :) Просто носи и папката да я разгледаме докато пием кафе :)
Слънчице, sixsense  :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Октомври 02, 2009, 09:23:46 am
Оооооо,аз съм винаги готов,то и без това в тази криза нямам никаква работа! А сега това не е най-важното! Свиркайте!!
п.п.а и кой мъж бяга от среща с няколко красиви дами......аз поне -не!!! :coffee:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 02, 2009, 09:50:36 am
АЗ съм за! Само кажете кога и къде и съм там/само без Булеварда ,моля/
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 03, 2009, 20:10:46 pm
Слънчице, благодаря ти, миличка, за изчерпателното инфо! Ще се видим на срещичката за разбор  :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 08, 2009, 14:13:03 pm
Здравейте! Правилникът за финансово подпомагане за процедури "ин витро" от Общ. Бургас вече е окончателно приет. Приемането на документи започна. До час ще ви го кача тук, а Cygnus трябва да го е качила вече на началната страница на сайта.
Можете да започнете да подготвяте медицинската документация, за да сте готови. Довечера или утре сутрин ще кача и формулярите и заявленията, които са по образец.
Успех на всички!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 08, 2009, 14:14:33 pm
не съм го още тоя пдф ме измъчи - след малко
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 08, 2009, 14:51:48 pm
Ето правилника, както обещах :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 08, 2009, 22:51:26 pm
Добър вечер на всички!Да дам поредното инфо-глава втора от правилника.чл.10,т.1.б/ и т.в/ са в свободен текст,като отгоре както при заявлението пишете До Председателя на...Глава трета,чл.18 т.а/ Удостоверението се издава от отдел,,ГРАО''-това е на задната част на общината.По т.б/от същия член от Местни данъци и такси срещу Пиргос-стил в тунела.И по т. в/ от НАП срещу х-л България,бившата банка.По т. г/ при несемейните  двойки нарочната декларация утре ще я получа и пак ще я кача.Заявлението вече го имате.За сега това е- Лека и спокойна вечер!Ако има въпроси питайте,че нещо май няма интерес по темата-Да не би да ми се е сбъднала мечтата? Така подготвените документи се внасят в Общината ,ст.108,централен вход.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 08, 2009, 22:55:23 pm
СЛънчице, качи пак файла , но не с кирилско име, а с латинско, че не го разпознава базата, тестван е този проблем вече.
Кога ще стане ясно под каква форма ще се оползотворят въпросните средства отделени за профилактика и ще имаме ли думата и ние. Ще е жалко да отидат за брошури и презервативи, каквото обикновено се разбира под профилактика на стерилитета, за съжаление.
Най-добре е след като са решили така - това да е адекватна медицинска грижа - например - пакети за профилактични прегледи и изследвания за хламидия за млади момичета (преди да е унищожила тубарния апарат) и спермограма с микробиология и ако се наложи преглед при уролог за младежи или каквото преценят специалисти по стерилитет!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 08, 2009, 23:23:22 pm
Дано така да стане.А за другото е ясно че ще го предложим,но общо взето това са Общ.програми.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Dolphin в Октомври 08, 2009, 23:28:37 pm
Не мога да опиша радостта си от това, че тази инициатива най-накрая е старирала!Аз съм бургазлийка, но не живеем постоянно в Бургас и въпреки бургаската ми адресна регистрация най-вероятно няма да можем да се възползваме от финансовото подпомагане. Но пожелавам успех на всички бургазлийки, дано информацията достигне до всички тях и кандидатсват по-скор за помощите!  :blob10:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 08, 2009, 23:35:20 pm
 Щом имаш адресна регистрация тук защо не?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Октомври 08, 2009, 23:56:47 pm
хе хе ,към профилактиката сигурно спада и вариянта да се раздават $леко надупчени$ презерватвчета??? ама те пък водят и до други нжелани последствия... както ида ,всичко което сте направили е чудесно и нще е много полезно! А и ще помага на много хора,надявам се! :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Dolphin в Октомври 09, 2009, 01:33:19 am
slantze37, партньорът ми е със софийска регистрация, не знам дори как бихме могли да докажем фактическо съжителство, което се изисква. А и сме с мъжки фактор - Азооспермия. Иначе би било чудесно, ако действително можем да кандидатсваме с шанс за одобрение, тъй като тепърва ни предстои биопсия, а тя се финансира от инициативата - това е доста скъпа операция...Ако наистина смяташ, че имаме макар и минимални шансове при тези обстоятелства, бих опитала...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 09, 2009, 16:47:26 pm
Само да ви кажа за днес,че нарочната делкларация отпада,защото е отпаднала и в новия семеен кодекс.От 12.09 можем да подаваме документи.При положение, че имате в себе си мед.част от документацията,другото се вади за половин час, вчера го направих за нас.4лв. са удостоверенията за  недължими суми,8 лв.за адресна регистрация и малко време-това се иска от нас.Така че всеки може да опита,пък каквото стане.В 108 стая ще има и Заявления и Декларации.Заявлението което качих ще е леко променено,но за цвят,нищо интересно.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 09, 2009, 16:53:20 pm
Само да ви кажа за днес,че нарочната делкларация отпада,защото е отпаднала и в новия семеен кодекс.От 12.09 можем да подаваме документи.При положение, че имате в себе си мед.част от документацията,другото се вади за половин час, вчера го направих за нас.4лв. са удостоверенията за  недължими суми,8 лв.за адресна регистрация и малко време-това се иска от нас.Така че всеки може да опита,пък каквото стане.В 108 стая ще има и Заявления и Декларации.Заявлението което качих ще е леко променено,но за цвят,нищо интересно.
Безценно инфо, слънце, ще го добавя към статията на сайта! Дано тази програма донесе много сладки и усмихнати бебета!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 11, 2009, 08:32:43 am
Много се извинявам за грешката от моя страна,но седмицата беше много натоварена.Благодаря Дони,че се обади.ДАТАТА ЗА ПОДАВАНЕ на документи всъщност е 12.10. :oops:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 11, 2009, 08:42:28 am
Мерси, слънчице, коригирано е вече :)
Ето тук цялата информация компактно:
подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Бургас (http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=953&Itemid=31)
Ако се сетите с какво трябва да се допълни - кажете!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Октомври 12, 2009, 17:27:14 pm
Браво момичета!!! Велики сте! така синтезирано си е безценна помощ за всички! Дано да има много детски смях в следствие на фонда!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 13, 2009, 08:13:13 am
Благодаря за бравото,този път без излишна скромност ще кажа че има защо ,обаче моля ви действайте ,че вчера подавайки свойте документи към 15.30 разбрах ,че интереса не е чак пък толкова голям. :bighug:Все пак днес има заседание на ПКЗСД на която могат да бъдат разгледани първите заявления и на 22.10 да са за гласуване на сесия на Общински гъвет.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Октомври 13, 2009, 09:15:25 am
slantze37,
имам може би странен въпрос към теб. Дали не си говорихме с теб вчера на телефона на Общината (стая 108 тел 841 300) ???
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 13, 2009, 09:57:13 am
Ами май да.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Октомври 13, 2009, 19:36:09 pm
Слънце,
пак съм тук. Малко съм в чуденка?! Знаеш че сме и с мъжки и с женски фактор, но тъй като имаме документи за мъжки, смятам към Община Бургас да пусна каквото имам. Искаме да пробваме с инвитро на база естествен цикъл и затова ще пусна към Общината. Говорих с клиника Олимед и Малинов (всъщност в Малинов смятам да го правим)и ми обещаха да ми изпратят копия на спермограмите, както и експертизата. Чуденката ми е, че според двете клиники е достатъчно копие на старите документи. Ще се пробвам така и ще видим какво ще става. Ще пиша за развитието.
Инфото публикувано от теб и cygnus  е супер.   :balk_47: :balk_602:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 15, 2009, 10:33:37 am
Здравейте, инфо за който не е погледнал в сайта на Общината.Решили са вече в определени дни да приемат документи.И дните са:
16.10-от 10.00ч до12.00ч.,от 15.00ч. до17.00ч.
19.10
26.10
27.10
28.10
Часовете са същите.Има резон в това,така че мен не ме учудва,иначе секретарката само с нас ще се занимава :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 15, 2009, 10:36:46 am
Здравейте, инфо за който не е погледнал в сайта на Общината.Решили са вече в определени дни да приемат документи.И дните са:
16.10-от 10.00ч до12.00ч.,от 15.00ч. до17.00ч.
19.10
26.10
27.10
28.10
Часовете са същите.Има резон в това,така че мен не ме учудва,иначе секретарката само с нас ще се занимава :lol:
допълвам!
изтегли необходимите документи от тук>> (http://burgascouncil.org/admin/uploaded/saobstenia/invitro.rar)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Октомври 15, 2009, 14:28:42 pm
Ееее,след октомври и край ли??? Ако останат пари ще ги върнат в общинския бюджет като икономия ли??? osi_7
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 15, 2009, 15:44:03 pm
E, едва ли, после сигурно ще дадат следващите дати.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Октомври 15, 2009, 17:26:54 pm
Момичета , разгледах документите за подаване за процедура по ин витро , но не ми е много ясно следното-трябва ли да имам препоръка от  доктора , при когото  правя изследвания и т.н и има ли някакви ограничения от сорта на това ,че аз съм си от Бургас , а партньорът ми на семейни начала е със софийска регистрация????Къде да прочета за условията за финансиране??Иначе съм пациенка на д-р Владимиров и се питам-  средствата се отпускат за извършване на инвитро в Бургас или аз мога да си избера клиниката и доктора?? Благодаря Ви предварително- разбирам че тук има доста компетентни момичета и ммного ще ме улесните с тази информация .,
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 15, 2009, 17:31:22 pm
Момичета , разгледах документите за подаване за процедура по ин витро , но не ми е много ясно следното-трябва ли да имам препоръка от  доктора , при когото  правя изследвания и т.н и има ли някакви ограничения от сорта на това ,че аз съм си от Бургас , а партньорът ми на семейни начала е със софийска регистрация????Къде да прочета за условията за финансиране??Иначе съм пациенка на д-р Владимиров и се питам-  средствата се отпускат за извършване на инвитро в Бургас или аз мога да си избера клиниката и доктора?? Благодаря Ви предварително- разбирам че тук има доста компетентни момичета и ммного ще ме улесните с тази информация .,
В Бургас и да искаш, не можеш да направиш ин виро, защото няма къде. Няма изискване в коя клиника ще бъде извършена процедурата. Относно условията на финансиране - по-назад в темата съм качила правилника. Същия го има и на началната страница на сайта, а Cygnus само преди няколко мнения даде линк към формулярите. Доколкото стана ясно, достатъчно е единия партньор да има адресна регистрация в общ. Бургас за пследните 3 години, но това трябва да е заявителя. В твоя случай, ти си от Бургас, ти ще подадеш заявление, така че смятам, че няма да имаш проблем. По-назад са дадени датите за подаване.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Октомври 15, 2009, 17:45:08 pm
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Сега ще прочета подробно правилника.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 16, 2009, 11:50:34 am
Относно датите,не се притеснявайте,за другия месец ще обявят пак, не се знае дали ще са същите- така,че просто следете.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 20, 2009, 19:31:58 pm
Здравейте мили момичета и момчета! С голяма радост мога да ви съобщя ,че на днешното заседание на Комисията по Здравеопазване бяхме допуснати като представители на двете неправителсвени организации,работещи в полза на пациента-Искам бебе-аз и sygnus и sixsens от Зачатие.Членовете на Комисията бяха много отзивчиви,толерантни и готови да работят в наш интерес. Постъпилите заявления бяха разгледани много обстойно и справедливо.Одобрените  ще бъдат входирани с Докладна записка за Заседание на Общински съвет за месец ноемри за гласуване и тогава ще бъдат обявени на сайта на Общината.ТАКА ЧЕ МОЛИМ ВИ-НЕ ОТЛАГАЙТЕ ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ.УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Октомври 20, 2009, 19:42:03 pm
Здравейте мили момичета и момчета! С голяма радост мога да ви съобщя ,че на днешното заседание на Комисията по Здравеопазване бяхме допуснати като представители на двете неправителсвени организации,работещи в полза на пациента-Искам бебе-аз и sygnus и sixsens от Зачатие.Членовете на Комисията бяха много отзивчиви,толерантни и готови да работят в наш интерес. Постъпилите заявления бяха разгледани много обстойно и справедливо.Одобрените  ще бъдат входирани с Докладна записка за Заседание на Общински съвет за месец ноемри за гласуване и тогава ще бъдат обявени на сайта на Общината.ТАКА ЧЕ МОЛИМ ВИ-НЕ ОТЛАГАЙТЕ ПОДАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИ.УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
Това е и моето мнение. Очарована съм от работата на комисията по здравеопазване - изключително принципни, добронамерени и разбрани хора!
Успех на всички!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Октомври 20, 2009, 19:51:09 pm
Желая успех на всички двойки! Браво на Бургас!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Октомври 20, 2009, 19:59:39 pm
Щастлива съм. Точно изпращам инфо за приятелка на моя приятелка, която все още не пуснала документи! :) А гледахте ли новините?
Успех на всички и наистина подавайте документите. Няма нищо сложно. Всички документи касаещи администрацията се вадят в рамките на 1ч. (с пътя)  :D
Успех отново!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: valant в Октомври 29, 2009, 16:36:34 pm
момичета,здравейте!след 1 неуспешен опит ин витро,смятам да си подам документи за подпомагане в общината,бихте ли ми казали по-подбробно точно какви медецински документи изискват,ние сме с мъжки фактор,и дали можем да присъстваме на заседанието,защото пише че е при закрити врати,а днес в общината ми казаха,че мога да присъствам,пишете ми,моля
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 29, 2009, 18:58:44 pm
момичета,здравейте!след 1 неуспешен опит ин витро,смятам да си подам документи за подпомагане в общината,бихте ли ми казали по-подбробно точно какви медецински документи изискват,ние сме с мъжки фактор,и дали можем да присъстваме на заседанието,защото пише че е при закрити врати,а днес в общината ми казаха,че мога да присъствам,пишете ми,моля
Здравей! Прочети по-назад в темата, дали сме линкове към правилника и декларациите, които се попълват. Като медицинска документация му трябват две спермограми, едната по Крюгер, доказващи мъжкия фактор. За теб - Експертно становище или Етапна епикриза /според клиниката/, че можеш да забременееш само чрез АРТ, т.е. че имате индикации за ИКСИ. Побързайте с подаването на документите, за да може да минат за разглеждане на следващата сесия.
На заседанието не можете да присъствате. От общината са ви казали, че може, но са имали предвид представители на Сдружение "Зачатие", каквито сме аз и cygnus и на Фондация "Искам бебе", каквато е slantze37. Допускането ни в залата има за цел подпомагане и гарантиране на прозрачността на работата на комисията. Днес също бяхме на заседанието и ви уверявам, че тя работи много съвестно и с голямо желание. Нямате повод за притеснение!
Успех!

Момичета, подавайте си документите, не се бавете!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Октомври 29, 2009, 20:33:07 pm
Днес това ми каза и още едно момиче,но вероятно секретарката се е объркала.Всички можем да присъствуваме на сесия на Общински съвет,когато се гласуват одобрените от КПЗСД кандидати за подпомагане.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Октомври 29, 2009, 20:37:01 pm
Аааа, на заседанието на Общинския съвет - да. Но не и на комисията :) Може и аз да не съм разбрала момичето :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Ноември 03, 2009, 16:32:18 pm
някой знае ли дали ще има прием на документи и през ноември? Благодаря
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 03, 2009, 23:02:55 pm
По принцип не са обявили дати, но би трябвало да има. Ако си готова с документите, те съветвам да ги подадеш утре до 12:30 - 13:00 часа, за да могат да минат на разглеждане!
Момичета, дори да няма дадени дати, нищо не губите да отидете и да пробвате да си подадете заявленията. Не мисля, че ще ви върнат :wink: Не губете време!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 12, 2009, 09:21:50 am
Здравейте! Нещата наистина се случват!!! Винаги съм с надяваливярвал,но като всеки средно статистически българин съм имал и 1% съмнение! Но всичко се случиитопо начин,по който беше обещано! До колкото разбирам няма върнати молби!! Всичките 49 двойки са одобрени!Още веднъж използвам да благодаря на активните момичета от Зочотие и Искиам бебе ,които дадоха всичко от себе си да опростят нещата и да направят средствата и реда заплучаването им толкова достъпен! Благодаря ви!! Вярвам ,че тепърва ще има момичета ,за които тази помощ ще е безценна!! : :youwoman:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Ноември 17, 2009, 21:40:58 pm
В очакване на 19-ти съм! А вие? Никой не коментира! Няма ли въпроси, очаквания ...
Няма ли бургазлии, които да се интересуват!?
В очакване на 19-ти съм! А вие?  :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 18, 2009, 14:55:05 pm
Ееее,как бе,всички чакаме! Но като имам предвид,предната сесия се надявам,че няма да има спънки! по-скоро някой знае ли дали за ноември пак се приемат документи! както разбирам,фонад още не е изчерпан и ще е добре колкото може повече двойки да се подпомогнат!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Ноември 19, 2009, 19:38:58 pm
Мацки и Рачо - бургазлии, можете да погледнете в сайта на Общински съвет!
Поздравления!
Дано ни последват и другите Общини!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Ноември 19, 2009, 19:40:07 pm
И да допълня, че подаването на документи ПРОДЪЛЖАВА!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Ноември 19, 2009, 19:58:47 pm
Браво, честито и успешни процедури.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 19, 2009, 20:23:58 pm
Здравейте! Малко със закъснение се включвам, но имах и други ангажименти, та сега чак мога да пиша :D
Честито!!!
Днес присъствах на заседанието на Общинския съвет, на което единодушно беше прието решението за финансиране на одобрените двойки по програмата на общината! Както и cygnus отбеляза, приемането на документи продължава, но не само до края на годината, а и за догодина! Радвам се, че нашата община прие присърце проблемите ни и има намерение ежегодно да ни подкрепя финансово!
Благодарим!

Успех на всички в процедурите! Дано всички се похвалим скоро с положителни резултати и обърнем черната статистиката в бяла :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: s_petkova в Ноември 21, 2009, 14:20:41 pm
Здравейте на всички. Току що прегледах списъка на одобрените кандидати от общината. Безкрайно разочарована останах от факта, че на всички одобрени е отпусната помощ от 2000 лв, а единствено на нас сумата от 500 лв.Искам да попитам има ли някоя от вас, кандидатствала с мъжки фактор и и е отпусната помощ от 2000 лв, защото ние също сме с такъв проблем. И нима едно ИКСИ ,при което причината е в мъжа струва по-малко отколкото същата процедура, когато причината е в жената? :(
В заключението от клиниката , което сме представили , категорично пише , че сме за ИКСИ.
Въпросът ми е , някой наясно ли е въз основа на какви критерии се преценява размера на отпусканата помощ, защото това решение спрямо нас за мен е крайно несправедливо.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Ноември 21, 2009, 15:29:45 pm
В понеделник, ако искаш, аз, ти и сиксенса ще отидем в до стая 108 на общината и ще поискаме да се видим с д-р Антонио Душепеев. Пиши ми ЛС да се разберем. Сигурно има възможност все още да се обжалва това решение. Принципно още първия ден се реши на всички случаи с МФ, които единствения шанс е ИКСИ да се отпуска сума за ИКСИ. Ще говорим с тях в понеделник да видим какво може да се направи.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 23, 2009, 11:32:00 am
ЗДравейте,наистина в информацията пишеше ,че всички 49 случая са одобрени и един от тях е за сумата-500лв.Предположих,че става въпрос за инсиминация,което е достатъчно като средства.Дано се реши и вашият случай,при положение ,че имате становище! Успех!
п.п. Тя Кугнис и сиксенс ще ги оправят! Дръж се за тях! Много сериозни дами са!!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Ноември 30, 2009, 23:27:58 pm
Изискването да кандидатстват само семейни двойки отпадна ли?! Според мен това е огромна дискриминация!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Ноември 30, 2009, 23:53:24 pm
Никога не е имало такова ограничение - четете правилника! Ако няма сключен брак - двойката подава декларация за фактическо съжителство по образец.
Тук сме дали линк към пакета документи:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=953&Itemid=31

Да добавя само, че няма и ограничение за възраст (то произтича от прословутата наредба 28) а също и няма ограничение за стойностите на фоликустимулиращия хормон на 3-ти ден, защото тези дни ни попитаха за това други момичета!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 01, 2009, 13:52:57 pm
Ааааа,абе ,я четете внимателно!!! osi_1 osi_10 Само се шашкате! Подавайте документи! Хората са много добронамерени,както разбрах! А и имаме добри и всеотдайни представители -защитнички!  Нас вече ни удобриха!!! :drunk:
п.п. Не сме женини!!! Ама това е $бял кахър$!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Декември 03, 2009, 13:16:22 pm
ами то хубаво ,че сме одобрени ама после какво следва????
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 03, 2009, 18:39:41 pm
ами то хубаво ,че сме одобрени ама после какво следва????
Не те разбрах?!?!?! :ask:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Декември 03, 2009, 22:48:19 pm
съжалявам ако повтарям вече изнесена информация, но в понеделник /30.11/ подавах документи и едва в общината разбрах, че по точка 1, 4, 5, 6 и 7 от заявлението документите трябва да са и за двамата партньори. там си го бяха написали на заявлението с химикал - а по лесно щеше да е ако е отбелязано и в електронния вариянт. за всеки случай ако някой се обарка като мен, че аз се разкарвах два пъти по едни и същи места. Казаха ми да очаквам резултат едва към началото на февруари - не е ли малко дълъг периода?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Декември 04, 2009, 09:54:36 am
Аз също се разкарвах два пъти ,да не говоря че не бях спала /бях нощна смяна/,спорих с госпожата или госпожица, защото не знаеще ,че моето населено място е към община Бургас и не искаше да ми приеме документите.Иска ми  някъкъв втори документ от данъчното,ходих пак до там платих отново, хората ми обясняват ,че само такъв документ издават ,върнах се в общината доста ядосана ,беше ми писнало от всичко това и щях да си изтеглям документите,вече беше 12ч и естествено излизат в обедна почивка.Така без да съм спала си чакам да стане 15ч за да започнат работа,госпожата отново ми отваря досието и......."ами те всички документи ти са тук ,аз незнам какво съм гледала". Нямам думи.....

Какво има за неразбиране ,питам кога ще се дават тези пари?
Щ е има ли някъкъв срок за освояване/ към фонда е срок до 6месеца/?
Тъи като ми наближава номера от фонда ,ще мога ли да разчитам на тях ?
Как ще се отчитат,фактура или незнам по какъв начин?
Трябва да чакам да ми се обадят лично или аз да ходя до общината?

Лек ден.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 04, 2009, 15:41:10 pm
Еее,Весито,ама ти ако така ще я почваш тая трънлива пътека,с ядове и нерви,то направо не се захващай! По-спокойно! Всяка администрация си има трески за дялане,въприки, ЧЕ- до колкото си спомням на вратат на стая 105 /мисля беше №/ пише точно от колко до колко часа приемат документ!! Чети!! А ,по-нагоре в темата има подробни инструкци относно документите, които са нужни,брой и кой от чие име се подава! Така ,че успокой се  и се радвай ,че идва и твоя ред! Предполагам,че ще се обадят от общината и ще имаш отговор на всички въпроси! Само ,че има още време до тогава,нали сега ги подаде документи?? Ще почакаш поне месец, а може и повече! Хубавото е ,че не отказват! Айде,късмет!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 04, 2009, 17:07:12 pm
От касата на общината ще се взимат през месец декември, точно след кога още не знаем, но се надяваме да е скоро.
Няма срок кога ще се използват. Изисква се при достигната бременност да се уведоми общината за това.
Взимаш ги и отиваш да правиш процедура, успешна!
Мисля, че това сме го писали по-нагоре, но вероятно не е систематизирано.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Декември 04, 2009, 17:20:55 pm
Аз потая"трънлива пътека"вървя вече двадесет год.и това не ми е първи опит инвитро.Съжалявам ако тонът ми не ви е харесал и съм прозвучала малко рязко ,но все пак имам въпроси на които нямам отговор. :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 04, 2009, 20:33:11 pm
Информация от днес. От вчера тече 2-седмичния срок, така че парите най-вероятно ще се получават в края на месец декември. Това са за подалите до 19 ноември. Подалите до този срок са към първата докладна. Тези след този срок вече са към следващата докладна и ще ги получат през януари.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Декември 05, 2009, 10:47:31 am
Здравейте,
аз съм от одобрените с първата докладна, но по телефона ми казаха че паричките ще се получават в началото на януари?!
s_petkova какво става с теб?
Ние сме с мъжки фактор и сме с голяма сума?! Надявам се документите ти да са преразгледани.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 05, 2009, 13:11:10 pm
Ами ,малко си беше "твърдичък" тонът ,да си призная.Щом имаш толкова опит,то поне заради сега започващите е добре да сме по-позитивни.Все пак на всички въпроси се намира отговор,както се вижда! Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: s_petkova в Декември 05, 2009, 18:24:15 pm
За съжаление след разговор с д-р Душепеев  решението спрямо мен не беше преразгледано.Според него липсвало"Точно, мотивирано обяснение" от лекуващият ни лекар, защо сме за ИКСИ . Според него при 19% подвижност на сперматозоидите и концентрация 5 млн/мл , трябва първо да опитаме с инсе, което противоречи с мнението на нашия лекар.Затова са гласували сумата от 500 лв. Каза , че ако сме били с 0% , тогава се отпускала сумата от 2000 лв.
Сега остава надеждата за одобрение от фонда, но това може би ще стане началото на лятото.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Декември 05, 2009, 20:50:49 pm
С тъкъв опит не се гордея,но когато минеш през всичко което съм минала аз /което не ти пожелавам/, не тонът ми ами направо ми идва да крещя :lol: :lol: :lol:А и не мисля ,че съм обидила някой,просто споделих какво ми се случи,но явно не си ме разбрала.Нека спрем спора до тук и да не спамим темата.
Все пак желая успех на всички ви .Сигнус благодаря ти за отговора поне внесе малко яснота по въпроса.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Декември 07, 2009, 09:22:47 am
Успех с фонда s_petkova!  yahoo_17 Съжалявам, че нямаш добри новини. Но все пак ти пожелавам успешна процедура ако решите да правите инсе.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 08, 2009, 09:05:49 am
s_petkova 
виж си личните - писала съм ти преди 2 дни още, спешно е!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Декември 08, 2009, 21:29:30 pm
днес чух по новините, че е заседавала здравната комисия. дали има нова информация за втората група подали документи след 19 ноември.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 08, 2009, 22:38:11 pm
В четвъртък имаше комисия. Бяха разгледани 16 молби и одобрени.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Декември 09, 2009, 18:45:14 pm
благодаря много  :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 11, 2009, 11:45:14 am
Хайде една добра новина днес :D Получих обаждане от Общината, верояно ще се обадят на всички ви! Парите ще можем да получим в брой на касата на Общината от 15.12.09. до 21.12.09. Касата се намира вдясно от входа, до кафето. За да получите сумата е необходимо лично заявителят да се яви с личната си карта. Други документи не са необходими, тъй като списъка с одобрените кандидати ще е при тях.
Ами това е! Успех на всички и дано скоро се похвалим с успешни процедури!

За момичетата от втория транш - паричките ще ги дават през януари.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 11, 2009, 11:48:41 am
Хайде една добра новина днес :D Получих обаждане от Общината, верояно ще се обадят на всички ви! Парите ще можем да получим в брой на касата на Общината от 15.12.09. до 21.12.09. Касата се намира вдясно от входа, до кафето. За да получите сумата е необходимо лично заявителят да се яви с личната си карта. Други документи не са необходими, тъй като списъка с одобрените кандидати ще е при тях.
Ами това е! Успех на всички и дано скоро се похвалим с успешни процедури!

За момичетата от втория транш - паричките ще ги дават през януари.
Айде хаирлия да е, Злате, и за теб и за всички участвали!
Да напълните морската градина с бебешоци ! :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Декември 11, 2009, 13:08:17 pm
И аз имах обаждане.Късмет на всички ни.
Използвам темата,ако модераторите решат нека ми изтрият поста,но зная,че тук пишат само момичета от Бургас а ми е спешно.Трябва ми тел. на д-р Мърмарова,ако някой го има нека ми пише на лични.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 11, 2009, 15:27:32 pm
Да, на нас също се обадиха! Ами дано така да продължим всички! Една добра новина ,преди поредния страт,така да се каже! И дано да премине успешно,каквото е и самото намало!!Успех момичета! Желай ви спокойствие и весели празници!! :eat:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: mari-al в Декември 11, 2009, 16:00:21 pm
Надникнах тук и се зарадвах ма чудесната новина за празниците да си имате още повече кураж за действие. Надявам се на всички ви опитите да са успешни!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Декември 11, 2009, 17:07:33 pm
Аз също имах обаждане сутринта. Успех на всички в процедурите и дано да няма пропуск никъде.  :balk_602:
Весели празници и от мен
mc101
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 11, 2009, 18:04:26 pm
Ехооооооооо!
И аз имах обаждане днес! Абе, я да вземем да се уговорим за някой ден от другата седмица, че да идем накуп! Пък после - както се полага и кафенце можем да пием  :lol:
Това е предложение - пък ако сте съгласни - хайде!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 11, 2009, 18:58:51 pm
Ооооо, Барбаронче, супер идея! Давайте идея в кой ден да е!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 11, 2009, 19:43:54 pm
Казвайте - вторник или сряда около 11 ч. - става ли?
Нека и други се включат - крем, весито, рачо - хайде!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Декември 12, 2009, 14:43:27 pm
ха-ха-ха, ами ще вземем да опразним касата! По-добре на малки мобилни групички от по 100 хиляди (като китайчетата) :D
Аз съм ОК за вторник 11,00 ч
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 12, 2009, 18:01:41 pm
И аз - съгласна за вторник 11 ч.
А пък касата - нали трябва да е заредена за тогава  :lol: Да има какво да изпразваме  :lol:
Станахме трички - добрички! Хайде и други да се включат, моля!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 12, 2009, 18:02:49 pm
Засега и аз съм на линия за тогава :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Декември 14, 2009, 09:15:02 am
и аз се присъединявам,в 11ч.По ме устройваше в сряда ,но нищо ще дойда във вторник.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 14, 2009, 12:08:26 pm
ОК, вече сме четири - аз, Сиксенс, Крем и Весито!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 14, 2009, 17:06:26 pm
Мдааааа, ще се чакаме отпред на колоните на Общината, нали?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 14, 2009, 17:20:41 pm
ОК, с тебе може и заедно да пристигнем там. Ако не си слязла вече в центъра, ще се чуем към 10,00- 10,30ч. А с другите мацки - ами до колоните ще се навъртаме!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 14, 2009, 17:32:39 pm
Аааа, ми хубу тогаз, да не се натискам по градския транспорт :lol: Ще чакам да ме вземеш....нали съм важна особа :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Хайде до утре момичета!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 15, 2009, 15:19:24 pm
Момичета, днес пари няма да можем да вземем! Която от вас е ходила, знае :?
Но, място за паника няма, станала е грешка просто и са се забавили с превода. Утре вече трябва да можем да си вземем паричките. За всеки случай ви давам телефона на касата, за да се обадите ако искате предварително, за да не се разхождате до там - 056/ 84 09 15, вътр. 307.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: veronnella в Декември 15, 2009, 15:23:03 pm
За съжаление бургаските пари останаха нераздадени и днес.Чакаме почти 1 година,зарадвахме се като ни казаха,че започват да ги дават от 15.12.2009 и какво се оказа,само големи и празни приказки.Мен не ме интересува това,че някоя служителка не си е свършила добре работата,и всеки се опрвдава с накой друг.Като кажат 15-ти да си държат на думата,не че няма да ги дадат,но това много ме изнервя и депресира.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 15, 2009, 15:34:59 pm
За съжаление бургаските пари останаха нераздадени и днес.Чакаме почти 1 година,зарадвахме се като ни казаха,че започват да ги дават от 15.12.2009 и какво се оказа,само големи и празни приказки.Мен не ме интересува това,че някоя служителка не си е свършила добре работата,и всеки се опрвдава с накой друг.Като кажат 15-ти да си държат на думата,не че няма да ги дадат,но това много ме изнервя и депресира.
Ти прочете ли какво писах по-горе? Теб не те интересува служитлката, добре. Нея пък не я интересуваш ти! Заради ей такава незаинтересованост, сме на тоя хал в тая наща държава, ама нейсе....
Не забравяйте, че никой не ви е длъжен за нищо! Тези пари се дават по ДОБРОВОЛНА инициатива на Община Бургас! Мисля, че няма да ни навреди, ако сме малко благодарни! Или?...

П.С. И какво значи това - "бургаските пари останаха нераздадени и днес". Днес е ПЪРВИЯТ ден за раздаване. Но щом за теб тези пари и нашето висене по заседания да ви защитаваме и да правим всичко възможно да минете одобрение, са празни приказки, то тогава ако искаш хич недей да се редиш утре за парите....нали са само на думи!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: veronnella в Декември 15, 2009, 15:57:25 pm
За съжаление бургаските пари останаха нераздадени и днес.Чакаме почти 1 година,зарадвахме се като ни казаха,че започват да ги дават от 15.12.2009 и какво се оказа,само големи и празни приказки.Мен не ме интересува това,че някоя служителка не си е свършила добре работата,и всеки се опрвдава с накой друг.Като кажат 15-ти да си държат на думата,не че няма да ги дадат,но това много ме изнервя и депресира.
Ти прочете ли какво писах по-горе? Теб не те интересува служитлката, добре. Нея пък не я интересуваш ти! Заради ей такава незаинтересованост, сме на тоя хал в тая наща държава, ама нейсе....
Не забравяйте, че никой не ви е длъжен за нищо! Тези пари се дават по ДОБРОВОЛНА инициатива на Община Бургас! Мисля, че няма да ни навреди, ако сме малко благодарни! Или?...

П.С. И какво значи това - "бургаските пари останаха нераздадени и днес". Днес е ПЪРВИЯТ ден за раздаване. Но щом за теб тези пари и нашето висене по заседания да ви защитаваме и да правим всичко възможно да минете одобрение, са празни приказки, то тогава ако искаш хич недей да се редиш утре за парите....нали са само на думи!
Сега,първо служителката е там да си върши работата,но днес не си я свърши,нали?Второ не поради незаинтересованост държавата ни е на тоя хал,а по-скоро,когато"свиваме уши"и си мълчим.Факт е,че вие които ходите по заседания,също сте заинтересовани да получите парите,нали.И още нещо,мисля че донякъде са ми задължени,защото преди години точно един от тях направи така,че да немога да имам деца по нормален начин....Успех и дано имаш късмет
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 15, 2009, 16:02:53 pm
Мдаааам, еми то не става в БГ всичко да е подредено и организирано,май! не се карайте! И жена ми,решила днес в обедната почивка да отскочи и то в това гадно време и сега ми се обади разочарована! Подозирам,че общината просто нямапари ище се позабавим с изплащането! Добре е ,
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: *Галка* в Декември 15, 2009, 16:09:49 pm
Момичета и момче :0 , не се ядосвайте.
Мисля, че след всичката тази дандания- вадене на документи, подаване, публичност и т.н. няма начин да не се изплатят въпросните парички. Може преди празниците им е по-натоварено и проблемно.

Мацки, слизайте от  :witch: :witch: :witch: и бъдете по-търпеливи.
На всички  :bighug: от мен и весели празници.

П.П. Аз не съм в тази групичка /на чакащите/, но редовно ви чета и стискам палци за успешни процедури.
:D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 15, 2009, 16:17:21 pm

Факт е,че вие които ходите по заседания,също сте заинтересовани да получите парите,нали.
Ами да, и ще отидат на другия ден, не виждам причина за такава дандания.
Да не говорим, че някои дето ходим по заседания сме си плащали всичко сами докато успеем, когато не е имало ни фонд, ни община, ни каквито и да е инициативи. По-ведро и по-спокойно.
И благодарности на община Бургас и Весели Празници!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: veronnella в Декември 15, 2009, 16:28:51 pm

Факт е,че вие които ходите по заседания,също сте заинтересовани да получите парите,нали.
Ами да, и ще отидат на другия ден, не виждам причина за такава дандания.
Да не говорим, че някои дето ходим по заседания сме си плащали всичко сами докато успеем, когато не е имало ни фонд, ни община, ни каквито и да е инициативи. По-ведро и по-спокойно.
И благодарности на община Бургас и Весели Празници!
Signus,съгласна съм с теб.Аз също съм си самофинансирала 4 опита.Но всеки си е направил някакъв план,аз трябва да пътувам за поредния си опит и се надявах на тези пари да ги получа днес или утре.Весели празници
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 15, 2009, 16:31:24 pm
А така,по-ведро! Приемете го от комичната страна! Ама нещо май ме секна сайта да се изказвам!? Не ме иска,само половината ми пост е пуснал! хи хи ,нещо не ме иска! Добре е ,че Златето е дала телефон,че поне може да се обаждаме предварително! Не е нужно да се караме! Все пак се постигна много и то не без участието на някои наши момичета! Нека не бъдем неблагодарни! А и не сме в Германия,няма как всичко да е точно! По-спокойно-ще ги получим! А относно лекарите и тяхната компетеннтност,Вери,тая тема сме я $дъвкали$ много! За жалост ,пострадалите ,като тебе са с необратими последици и това няма как да се компенсира с пари! Но все пак тези 2000 лв са една утеха! Не се ядсвайте и не си късайте нерви! Ще ви трябват по трънливата пътека , по която вървите! Радвайте се на празниците и се обичайте,девойкииии! :balk_21:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 15, 2009, 16:35:56 pm
И още нещо,мисля че донякъде са ми задължени,защото преди години точно един от тях направи така,че да немога да имам деца по нормален начин....Успех и дано имаш късмет
Ами този един не е Общината все пак! Потърси си му отговорност лично на него! Що си свиваш ушите?
Аз също съм патила от Бургаски лекари. И заради небрежността им, сега съм без тръби. Така че, ясно ми е много добре положението, ама не съм тръгнала да плюя тука и да твърдя, че някой ми е длъжен!
Факт е,че вие които ходите по заседания,също сте заинтересовани да получите парите,нали.
Това, което намекваш е меко казано грозно! Ама тя Cygnus много точно ти отговори! Ми добре, щом ви е проблем, няма да ходим повече по заседания. После поне като мрънкате, отивайте директно на комисията да се жалвате! Ей, не може да се намери угода и това е!
Между другото, как точно разбра, че служителката не си е свършила работата? Ти там ли беше да я наблюдаваш? Очевидно не са ти ясни механизмите на работа в Общината, иначе щеше да знаеш, че това не зависи просто от една служителка /която на всичко отгоре е само една секретарка/. Аз обаче бях там, наясно съм с някои работи, говорила съм, с когото трябва, за да се изясни ситуацията и получих отговор. Който веднага споделих с всички вас. Можех да си го запазя за себе си!
Все си мислех, че покрай всички проблеми, човек става малко по-търпелив и толерантен. Обаче явно греша, той който си е мрънкало, си остава такова.
Само не разбрах като си толкова ербап, ти какво точно направи, за да е факт тази общинска програма, че сега и пръст размахваш?

Искрено се извинявам на всички участници в темата за разгорещения ми тон! Но просто и моите нерви си имат предел! И заради ей такива мрънканици и прочее, все по-малко хора се наемат да помагат за каузата ни! Жалко!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 15, 2009, 16:48:28 pm
Signus,съгласна съм с теб.Аз също съм си самофинансирала 4 опита.Но всеки си е направил някакъв план,аз трябва да пътувам за поредния си опит и се надявах на тези пари да ги получа днес или утре.Весели празници
Ама кой ви е обещавал да ви спазва пък точно вашите планове, бе! Аз недоумявам вече, честно! нима смяташ, че трябва да се съобразяват с всички ни? Ми то всеки си е направил някакъв план. Значи, нещата зависят от нас, когато си вадим парите от джоба. В другите случаи, когато - тогава!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: veronnella в Декември 15, 2009, 17:03:29 pm
Signus,съгласна съм с теб.Аз също съм си самофинансирала 4 опита.Но всеки си е направил някакъв план,аз трябва да пътувам за поредния си опит и се надявах на тези пари да ги получа днес или утре.Весели празници
Ама кой ви е обещавал да ви спазва пък точно вашите планове, бе! Аз недоумявам вече, честно! нима смяташ, че трябва да се съобразяват с всички ни? Ми то всеки си е направил някакъв план. Значи, нещата зависят от нас, когато си вадим парите от джоба. В другите случаи, когато - тогава!
Sixsens,няма да падам под твоето ниво и затова ще замълча.Бъди много щастлива и дано всички тук успеем :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 15, 2009, 17:39:02 pm
Ами време беше да замълчиш, да! Радвам се, че най-после се усети, че се излагаш!
А моето ниво не можеш да го стигнеш и срещу мен да бягаш, така че, не се дерзай :D
Иначе поне щеше да се извиниш!

Надявам се с това да се приключи с въпроса "кой на кого е длъжен" и от тук нататък коментарите да продължат да бъдат по темата!

Още веднъж се извинявам на останалите потребители за така създалата се ситуация!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: jam в Декември 15, 2009, 19:44:10 pm
За съжаление бургаските пари останаха нераздадени и днес.Чакаме почти 1 година,зарадвахме се като ни казаха,че започват да ги дават от 15.12.2009 и какво се оказа,само големи и празни приказки.Мен не ме интересува това,че някоя служителка не си е свършила добре работата,и всеки се опрвдава с накой друг.Като кажат 15-ти да си държат на думата,не че няма да ги дадат,но това много ме изнервя и депресира.

освен тук, във форума, където на това оплакване не му е хич мястото, ти направи ли нещо друго, та общината да разбере какво те интересува и какво ти е мнението за нейната работа и служители?
написа ли оплакване или нещо подобно?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: justice70 в Декември 15, 2009, 20:26:15 pm
що за страсти били забавили парите от общината с един ден??? какво да кажат останалите, чийто общини не ги интересува проблема или са бедни та немогат да заделят средтсва и с какво са виновни момичетата за забавянето да не би те да ги превеждат или раздават, напротив те безкористно се опитват да помогнат. в крайна сметка забавянето е ден, седмица или месец не е от такова значение - по-важено е парите да се оползотворят правилно и да донесат много бебета.
Успех на всички момичета, имате нашите силно стиснати палци.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Декември 16, 2009, 14:48:51 pm
sixsens ми се обади, говорила е с общината. Парите ще се дават днес. Като се върне и тя ще пише.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 16, 2009, 17:28:57 pm
Даваха ги, даваха!
Така че - предните постове - увяхват във въздухааааа  :lol:
А пък аз доволен от вчера - защото се запознах с още две бургазлийки  :lol: И нищо, че не дадоха вчера парички - поне пихме кафенцеееее!
Успех, момичета, и не се ядосвайте за такива нещица! Това са бели кахъри на фона на всичко, през което минаваме  :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 17, 2009, 20:19:25 pm
Точно,днес трябва всички да са доволни! поне тези които отидоха до касата на Общината! Нямаше проблеми! Благодарим! Само не ми стана ясно,как някои  колежки искат по повече пачки....???? не им стига една от по 20лв,а!!?? :balk_56:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Декември 17, 2009, 20:38:57 pm
Рачо, кои са тези, дето искат по повече пачки?  :lol: То не че на някой ще са излишни, ама все пак - казаха по 2000лв/човек и си удържаха на думата  :P
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: justice70 в Декември 17, 2009, 21:09:14 pm
браво, ето че всичко се оправи.
Успех на всички и силно стиснати палци от нас.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 17, 2009, 21:26:33 pm
Ааааа,Рачо знае ,Рачо чува!!!  :lol:Неща май една пачка не стига.....??
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 17, 2009, 23:07:56 pm
Рачоооооо, недей да всяваш смут в редиците :D И без това достатъчно драматизъм има в темата :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 18, 2009, 08:34:55 am
Ооооо,не,не никакъв смут не искам да всявам!! Няма проблем! Просто вчера преди Вили е имало друго моиче от одобрените на касата! Може и да не е от форума! Явно е била доста развълнувана,защтото объркала като брои банкнотите и след като ги изброили на машината на касата и ги получила,просто попитала и за другата пачка! Явно въобще не е бърнала внимание че банкнотите са по 20 лв и съответно пачката е 2000!! Посме ли се малко! Но щом никоя не се позна,не ми се получи закачката!!! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Декември 18, 2009, 14:17:42 pm
Привет дами и господин!
Току що и аз получих от касата моята сума. Успех на всички желая и нека си продължим темата с резултатите от тези парички.  :balk_118:
От мен очаквайте резултати февруари! Всъщност искате ли да си направим тема за бъдещите бургазлийчета?! И sixsens моля те не се ядосвай  :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Декември 20, 2009, 12:50:50 pm
Честито а получилие вече паричките и късмет с процедурите. Не пиша често по форуми но сега се почуствах длъжна да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на момичетата които ходят по заседанията и ни информират за всичко. Момичета на някой хора никога не може да се угоди и мисля че не трябва да приемате тези нападки лично - просто те не заслужават да си хабите нервите и разваляте щастието с глупости. Отново благодаря на всички за новините!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Декември 30, 2009, 20:28:15 pm
Хей момичета, Весела Коледа и Много Весело посрещане на Новата година.
Бъдете щастливи! :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Didi-BS в Януари 05, 2010, 19:49:13 pm
Момчиета аз пиша за първи път :oops:много се притесних като прочетох писаното от Вас.Аз си подадох документите на 09.11.09,има ме в списъка с удобрените, а неса ми се обадили.Сега разбирам,че на 28.12 са давали паричките.Някой има ли като мен на когото да не са се обадили или ако знаете някакв телефон на който да се обадя.Много ще съм Ви благодарна.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Януари 05, 2010, 20:39:14 pm
Диди, по-напред в темата има един телефон - 056/ 84 09 15, вътр. 307. Пробвай на него, ако ли не - по-добре да отскочиш до Общината. Предполагам, че не са ти звъннали, ако нещо не е бил правилно записан телефона ти. Само предполагам, защото май са звъняли масово.
Хайде, и да се похвалиш после с успешна процедура!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Didi-BS в Януари 05, 2010, 21:48:01 pm
Много ти благодаря.Още утре ще се обадя и ще пиша.Успех на всички.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Didi-BS в Януари 09, 2010, 17:58:18 pm
Привет на всички.Искам да направя малко уточнение да няма стреснати като мен.На тези, които са одобрени от втория списък-гласуван на 17 и 18 Декември ще зпочнат да се обаждат след 11.01.2010 г.,защото тогава влза в сила решението.Това са всчки които са си подали документите м.11 и 12.2009 г., а не както беше писано по-горе след 19.11.Телефона на който може да се обадите за информация е 907207.Успех на всички.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Didi-BS в Януари 09, 2010, 18:35:22 pm
Барбаронче видях че беше писала в една от темите за квартири в София.Може ли да ми дадеш някаква информация относно квортрите или да ме насочиш на по-скорошна тема.На мен ми предстои февруари 2010 г.и незнам къде да търся квартира.Много ще съм ти благодарна :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Януари 10, 2010, 20:10:26 pm
това е добра новина, значи тази седмица да си чакаме паричките. да са ни на късмет на всички
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 11, 2010, 15:11:27 pm
Ааааа, само на късмет,бе!!! Ти как мислиш?? Иначе трябва да се връщат!!! Така,че се приемат само положителни резултати! :P
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Януари 12, 2010, 08:38:49 am
Здравейте на всички и помагайте! Четох,четох темата и правилника ,но  пак искам да питам ,че моят случай е по- особен. Какви документи се искат за патрньора всъщност?!?Трябва да подчертая ,че аз съм си с бургаска ретгистрация , но той е със софийска и направо изтръпнах ,че може да се наложи и той да си вади някакви  документи. Мола ви ,уточнете ,че не успявам да се свържа на  тел. в Общината . :( :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Януари 12, 2010, 15:00:45 pm
 :D Само да се самоуточня- успях и подадох нужното. Така ,че паниката ми беше излишна. Сега стискам палци на себе си и на всички вас за хубави резултати скоро-много,много скоро!Благодарности на  всички , които работят в наш интерес! :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 12, 2010, 17:10:35 pm
Успех и на тебе ,райче!!! Хе хе ! Ще стане! Ами тук има момичета които щяха да ти дадат много точен отговор,но щом си успяла сама още по-добре!!! :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Януари 12, 2010, 20:24:35 pm
днес звънях в общината.за одобрените през декември заповедта влиза в сила от днес и когато имат налични парите каза че ще звънят по телефона за да си ги получим
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Януари 17, 2010, 21:51:30 pm
хей, къде сте всички.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Януари 17, 2010, 22:10:19 pm
Успех и на тебе ,райче!!! Хе хе ! Ще стане! Ами тук има момичета които щяха да ти дадат много точен отговор,но щом си успяла сама още по-добре!!! :lol:
:)Е ,не  е точно така- благодаря основно на напътствията на sixsens  :D
Следя ви отблизо и  пожелавам още веднъж на всички УСПЕЕЕЕХ!!!!! :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Didi-BS в Януари 17, 2010, 22:18:53 pm
Успех на всички и от мен.И аз чакам да се обадят :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Януари 19, 2010, 09:40:58 am
някой получавал ли е обаждане от общината.доста се забавиха май
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Didi-BS в Януари 21, 2010, 21:05:12 pm
И на мен не са се обадили все още.Казаха че ще се обадят когато имат пари така че не се притеснявай.Рано или късно ще го направят.Те ще са ни късметлйските парички :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Януари 31, 2010, 09:02:52 am
Здравейте момичета!
Някой оползотвори ли вече средствата? Имате ли инфо за отчетността и кои разходи се признават? Процедури, лекарства, прегледи ....???
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Януари 31, 2010, 14:01:57 pm
Отчетност няма. Никакви фактури и разписки не ти искат. Парите можеш да ги похарчиш за каквото решиш. Единственото изискване е, ако дай боже се постигне бременност да ги уведомим за статистиката :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Февруари 01, 2010, 19:54:32 pm
sixsens Благодаря ти!
Аз малко като Тома неверни мисля, но все пак .... странно ми е? Може би защото счетоводството ми е близко и все си търся документи хихихи!
Как сте вие?! Опитахте ли вече ...?
Барбарон?
Веси?
Как сте?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Февруари 01, 2010, 20:00:15 pm
Ей, Крем, а ти не следиш ли темичките ни за срещи?!?!?! Сори, тоз път те пропуснах да напомня! Ама следващия път - няма да те пропусна! Оня ден така се набърборихмеееееее  :lol: Пак се отнесохме няколко часа  :wink:
Иначе съм 6! Очаквам към март вече да стартирам с успешната си процедурка!

И да не е съвсем спам - дано скоро се обадят и да връчат паричките за успешните процедури на момичетата от втория транш!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Февруари 03, 2010, 19:29:01 pm
Барбарончо, моля прати ми линк!
Не съм много запозната. Честно казано, влизам обикновенно събота или неделя. Ще се радвам да участвам.

Учудвам се, че все още втората група не е получила полагащите им се суми :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem2003 в Февруари 03, 2010, 19:30:58 pm
Всъщност, пропуснах да споделя - Отложих моя час, който беше за февруари. Лични причини.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Февруари 03, 2010, 20:32:50 pm
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34411.220
Ето, Крем!
Пък и другите бургазлийки дето не се разхождат по другите теми - дано и те я видят!
Общо взето гледаме към последната събота на месеца да е срещичката, ама винаги има и изключения  :wink:
А ти - надявам се отлагането на процедурата да е за добро!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Февруари 04, 2010, 10:43:32 am
някой звънял ли е в общината да пита кога ще раздават паричките. струва ми се предния път по бързо ги раздадаха.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Февруари 04, 2010, 13:39:55 pm
ураа, обадиха ми се за паричките.помолиха най късно до утре да отида да си ги получа директно на касата. тъкмо на време, защото утре заминавам за софия. късмет на всички пожелавам
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 04, 2010, 13:48:19 pm
Ееее,ами ти си тръгваш с късмета!!! Успех!! И да се върнеш с бебоци!! Няма да разваляш късметлийския страт,нали!? osi_9
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Февруари 04, 2010, 13:50:52 pm
ЕЕЕЕЕЕЕ, супер, че точно навреме са ти се обадили!
Успех, petranka2002, и да се отчетеш после с положителен резултат!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Февруари 04, 2010, 17:08:15 pm
благодаря момичета, ще се постарая да дойда на следващата среща, ако може разбира се. ще се радвам да се запознаем.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Февруари 04, 2010, 17:32:49 pm
Не само, че може, ами е задължелнооооооооооооо  :wink:
Шегичка де! Ще те очакваме - само следи темичката  :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Февруари 06, 2010, 21:06:14 pm
Момичета погледнете и тази тема мисля ,че ще ви е интересно! http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41275.0
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 07, 2010, 12:12:43 pm
Слънце,всичко е много хубаво,ама аз нещо не разбарх- за бъдещите татковци осигурява ли се заведение за чакани  и някаква консумация,или трябва да мръзнат в корите докато трае сеанса??? :drunk:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Февруари 07, 2010, 15:22:06 pm
Здравей,Рачо много се радвам, че си сред нас.Но засега групите са от бъдещите мами,но и в предната група имаше интерес от мъжка страна.Обмисля се вариант за смесени групи,но за сега са индивидуалните консултации.Чест прави на такива като теб,които преглъщат егото си и признават ,че са част от двойка с репродуктивен проблем.Поздравления!Така, че момичета ако и вашите половинки имат нужда казвайте.Извинявам се на модераторите че не написах ЛС на Рачо,мисля че това инфо може да е полезно и на други!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 10, 2010, 12:39:18 pm
Здравейте ,момичета-кокичетка от Бургас! Слънце,да помслите и за нас,че и нашето положение никак не е "розово"!!! Честно! Вчера се разбра,че тръгваме пак по стръмния път,мамка му! няма край бе! Ама нямаме и избор! Жалко! Нищо,горе главите! Пожелавам ви само успешни процедури и радостни новини! За повече "бургазлийчета"
Сега един личен въпрос! Знам,че не е прието да се споменавта имена,но ми подхвърлиха едно -Д-р Вукадинова!!! Нямам никоква представа! Ако имате впечатления,моля да ми пишете на лични,да не стават "аварии" !! Благодаря предварително!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 30, 2010, 13:46:44 pm
и аз този месец ще ходя в общината да подавам документи, аз съм с трубарен стерилитет :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 30, 2010, 13:50:38 pm
Я,дай ново инфо! Нещо се чуха гласове,че нямало вече фонд и кандидастване само през две години! Попитай ако можеш дали е вярно и да ги почваме с  osi_2 osi_6
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 30, 2010, 13:54:23 pm
аз пък бях чела, че можеш да получиш средства само веднъж на 3 години, но като отида ще ги попитам, няма проблем за това.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Март 30, 2010, 15:07:34 pm
 :(Всъщност ще има ли финансиране тази година или се отлага за неясни времена? Аз се обаждах преди месец в общината и ме увериха ,че  ще има пари, но все още не е минало заседание на комисия и не е изяснен бюджета.... Дали не са се променили  нещата ?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 30, 2010, 15:35:27 pm
Надявам се да има пари, ако не ще трябва да правим голямо спестяване. Каквото стане, мен това няма да ме спре, ако трябва и заем ще теглим, но искам да стана мама и се надявам скоро това да стане:)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 30, 2010, 15:46:13 pm
Аз пък искам да стана -татиииии!!! :blob10:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 30, 2010, 22:42:29 pm
Пари ще има, последно чух от трето лице, че заседанието ще е май месец. Явно няма толкова желаещи и не се събират достатъчно документи, за да организират заседание по-рано.
Едно лице може да кандидатства веднъж на 3 години/т.е. ако сте получили тази година, най-рано след 2 години пак/, не може всяка година, това го знам лично от Председателя на Здрвната Комисия.
В това няма много логика, при положение, че явно няма голям интерес, т.е. няма да има ощетени, за сметка на повтарящи...Отделно, аз не видях в правилника такъв текст, който изрично да забранява повторно кандидатстване на следващата година. Погледнете и вие в правилника, има го качен тук, може да съм недовидяла нещо.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 31, 2010, 12:43:44 pm
Лошо,това въобще не е правилно,наистина! Особено ако няма много желаещи! дано не разчитат на това,за да се хвърлят съвсем необмислено в изграждането на инвитро -център тук! Според мен си е - кауза пердута- поне за сега!!!! :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 31, 2010, 13:44:40 pm
Оооо, центърът ще се изгради вероятно. Парите за него са си гласувани отделно и е прието. Дори ни заведоха да видим къде ще е. Казаха, че до юни-юли трябва да заработи 8O Аз лично се съмнявам, че толкова скоро ще започнат, явно не са много наясно как се гради такова нещо, но ще поживем, ще видим.
По принцип парите за АРТ не са на едно с тези за центъра, не би трябвало да оказва влияние, но е факт, че поради ниския интерес, тази година парите са 100 000 лв. Аз не мога да се начудя защо хората не кандидатстват, реваха, че нямат пари, а когато им предложиха такива - нема никой!
Излязохме като пълни глупаци пред комисията и пред шефа й! Хората си ни казаха - не можем да гласуваме пак 200 000, никой няма да ги даде, при тази ниска активност.
Това е, драги съфорумци, положението :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 31, 2010, 13:59:53 pm
аз тези дни ще трябва да отида да подам документи, но още не съм много наясно какви точно да са.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 31, 2010, 16:22:36 pm
Еееее,ама то не може от едва 6-8 месеца действащ,да се правят изводи ,че хората не са заинтрисовани!!! Всички сме наясно,че тук има и други фактори,даже и данък "обществено мнение"!!! Те като се правят на толкова отворени,а са професионални медици-администратори,защо не се води никъде статитиска  за такива случаи в града ни??? Не е правилно да се определят така нещата! 100 000 също е добра сума,но все пак да пошумят още малко ! А и ние да помислим ,как можем да популяризираме идеята! А това огранич
ение за трите години от кога е ,че май на нас пак ще ни трябват,мамка му!!!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 31, 2010, 22:16:14 pm
Определено трябва да има известност, проблемът е, че нямаме добри гинеколози в града и има много двойки, които дори не предполагат за проблема си, ние с мъжа ми бяхме една от тях. Предписват ти само хапчета като бонбонки и толкова. Няма сцетни снимки и прочие. Може би, ако се направи клиника по репродуктивно здраве ще е по-добре.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 31, 2010, 23:58:33 pm
Абе те хубу да направят клиника по репродуктивно здраве, ама кой ще работи в нея, Аничка, като в Бургас няма специалисти в тази област? Кой ще докарат и на каква цена? Изобщоооо, сложна е работата.
Рачо, имаше достатъчно шумене, и по форуми и по телевизии, о сайтове и т.н. Не мога да се съглася, че хората не били чули. Който се интересува и има нужда от помощ, света ще изръчка и ще намери информация, стига да иска. 21-ви век сме все пак, информация има навсякъде. Аз не мога да се съглася, че от поне 300 000 -ден Бургас, едва 100-200 двойки се нуждаят от АРТ. Не че искам да са повече, в никакъв случай. Обаче по едни данни от минали години, около 8000 двойки в Бургас и региона имат репродуктивни проблеми. разбира се, не всички от тях се нуждаят от АРТ, но пак не се връзват нещата.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 01, 2010, 00:57:44 am
статистиките им "куцат"
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 01, 2010, 01:07:04 am
Май не ме разбра :D Хич не им куцат статистиките. Не се вързват броя кандидатствали, спрямо предполагамия брой нуждаещи се. Една цифра от 8000 души за регион като Бургас е напълно реална, на фона на около 200 000 души за цялата страна. Даже ми се виждат малко :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 01, 2010, 11:20:43 am
Ама аз съм напълно сагласен,не ме разбра правилно! Просто ме е яд,че ако няма желаещи,тогава сумата няма да бъде използвана по предназначение,а това автоматично означчава следващата година да е още по-малка! просто се чудя какво може повече да се направи,за да се усвоят средствата от нуждаещите се! Иначе,после като потрябват,няма да ги има!!! За жалост! Дайте някакви идеи!!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 01, 2010, 11:31:17 am
Рачо, аз на Аничка отговарях, не на теб :D Ама нищо де, прав си, да. Точно така става и не знам какво може да се измисли. Колкото и да опитваме да лобираме, никой няма да ни отрази, щото вече им стана ясно каква ни е активността. Освен това на фона на държавния Фонд, кво ли си викат - е, умряли за наще 2000 лв. Така разсъждават политиците, за жалост.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 01, 2010, 14:45:09 pm
За тях 2000лв не са нищо, но за повечето семейства не е така.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: raya07 в Април 01, 2010, 15:46:15 pm
Идеи ли,Рачо...какви идеи да са, освен активно популяризиране на Фонда в Бургас,защото е много жалко , ако такава добре инициатива се опропасти и провали. Иначе съм напълно съгласна с теб ,Сиксенс,че който е на зор ,грубо казано , светът ще обърне и ще намири информацията , която му е нужна. Аз ,когато подавах документи -януари месец ,момичето ,което ги прие ,любезно ми обясни ,че има страшно много подадени ,но за жалост не били от Бургаска община , а имало от Айтос ,Карнобат , Сливен..... та ги връщали ...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 01, 2010, 16:00:49 pm
Амиии,хайде,говорете!! на познати,приятели,майки,бащи..... всички се знаем дето се казва! Тормозете ги,да подават документи! Обяснявайте,че в общината не хапят! Че не "срамно" или "обидно" все пак толкова много се говори вече в медии и по форуми! дайте да спасим тия пари и то по предназначение! За да ги има и догодина,както ще ги има и двойките с проблеми! За жалост постоянно и все повече!!! osi_11 osi_11 osi_11
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 01, 2010, 16:44:03 pm
Рачо, на сила хубост не става :? Колко да говорим и да призоваваме? Аз вече непоискан акъл и помощ не давам, че после съм лошата. Човек има глава на раменете, да мисли и да преценя. Не мога да завлека хората насила в общината, никой не може. Каквото зависи от нас, ние го направихме. Оттук нататък, пациентите са на ход! Това е!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 02, 2010, 22:54:53 pm
да, насила хубост не става.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Април 07, 2010, 17:32:14 pm
Момичета, бихте ли ми обяснили какви документи трябва да се занесат, къде и на кого, за да се кандидатства за тези пари? Аз се отказах миналата година, като разбрах, че трябвали и документи за платени данъци??? Ама и на двамата ли, ние не сме женени. Въобще къде да разбера как да дейстствам, защото тотално фалирахме :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 07, 2010, 20:50:06 pm
В темата назад има дадени линкове към правилника, където е описано подробно какви документи се изискват. Има качени и декларациите, които се попълват. Удостоверение за платени данъци и осигуровки се изискват за лицето, подаващо заявлението, не е нужно и за двамата. Документите се подават в Общината, някъде назад сме писали в коя стая - 108 мисля беше, но провери пак. Изобщо, изчети цялата тема, има достатъчно информация, включително сме отговаряли на подобни въпроси, възникнали в процес на подготвяне на документите.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Април 07, 2010, 21:02:51 pm
Благодаря за информацията, но разбира се имам още въпроси. Ако може някой да ми пише на лични, за да не занимаваме всички с мойте питания. А ми е спешно, защото в петък една приятелка ще ходи в клиниката, в която съм и бих искала да знам какви документи да ми донесе, за да не се налага да ходя аз след това....
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Април 08, 2010, 08:36:31 am
Дайте някакви идеи!!!!
Идеи ли,Рачо...какви идеи да са, освен активно популяризиране на Фонда в Бургас,защото е много жалко , ако такава добре инициатива се опропасти и провали. Иначе съм напълно съгласна с теб ,Сиксенс,че който е на зор ,грубо казано , светът ще обърне и ще намири информацията , която му е нужна. Аз ,когато подавах документи -януари месец ,момичето ,което ги прие ,любезно ми обясни ,че има страшно много подадени ,но за жалост не били от Бургаска община , а имало от Айтос ,Карнобат , Сливен..... та ги връщали ...
Идеи ли? Ами, след като в община Бургас няма толкова много семейства, които да се нуждаят от помощ, а общината е достатъчно богата, защо н-р не помогнат на хора и от областта? Знам, че няма да стане, ама само идея, нали? Тъй като моята община е прекалено малка и бедна, а семействата със стерилитет са и повечко, та викам да ударите едно рамо?  :wink: :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 08, 2010, 12:44:04 pm
да, харесва ми като идея, парите трябва да се оползотворят за деца, няма значение къде са те.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: мерилин в Април 08, 2010, 13:10:09 pm
И аз подкрепям идеята!
След като остават толкова много средства неоползотворени,защо да не се подпомогнат и семейства от областта?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 08, 2010, 15:49:14 pm
Здрасти,първо-Община и Областна управа ,нямат нищо общо! Това само за информация!
Второ-никой още не знае с точност ,колко са нуждаещите се двойки от община Бургас!? Някой се ослушват,а има и такива които робуват на данък"обществено мнение" и за това може само да съжаляват! Все още няма ясна статисктика! Предполагам,че бройката ще се изясни приблизително след две три години,когато все пак се напрпави някаква отчетност и по документи! Проблема ,е че не се ли усвоят тези 100 хил лв сега,догодина ще ги намалят примерно на 60 хил и тогава като се престрашат много от тия,засрамени,двойки,средставата няма да стигнат !! За това сега е важно да се усвоят максимално!!! А колкото до това,да се дават и на двойки от други общини,не мисля ,че това може да мине като решение през Общинския съвет! Наистина съжалявам за момичетата,но няма за сега как да се преразпределят! Просто могат да разчитат на националния фонда само! Може би ,някога нещата ще се променят,но за сега няма такива изгледи!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Април 08, 2010, 17:44:41 pm
Споко бе, ra40!  :lol: Няма да се възползваме от паричките - чели сме условията!  :wink: :lol: Друг е въпросът, че аз съм израсла в Бургас, но 20 от години не живея там. Освен да взема да се регистрирам по адрес там!  :wink: :lol: А в община Бургас не че няма много семейства с репродуктивни проблеми и не че се срамуват от това и за това се крият. Просто младите хора до скоро имаха работа, хубава и високо платена и могат да се самофинансирах. Така правихме и ние, до като бяхме на работа... Съжалявам за спама по темата.  :( Исках само една идея на майтап да вметна!  :wink: :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 09, 2010, 16:59:17 pm
Eй , Душче,айде идвай тука и се регистрирай веднага! Кандидастваш и взимаш помощ! Тия средства са отделени за тази цел,от бюджета на общината,който е от нашите данъци!! Така че,няма нищо неловко да си вземем каквото се полага! Ние също сме правили опит със собствени средства,но това не ме спря да взема и тези!Особено в сегашната икономическа обстановка си е напрпаво голяма помощ! Така ,че трябва да се възползват всички ,които имат да правят опити! Ние последно бяхме с 65 единици гонал! Направо свят ми се завива като ги сметна и като се добавят още  и други медикаменти.....! Няма срамнооо,идвайте и взимайте парите! те са за това! Лошо ще е ако догодина се редуцират! Много ще е лошо! Аз за това се ядосвам-догодина ще има повече нуждаещи се,дано не съм лош пророк,а средствата няма да стигнат,мамка мууууу!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: du6ka в Април 09, 2010, 18:02:51 pm
Eй , Душче,айде идвай тука и се регистрирай веднага!
Няма срамнооо,идвайте и взимайте парите! те са за това! Лошо ще е ако догодина се редуцират! Много ще е лошо! Аз за това се ядосвам-догодина ще има повече нуждаещи се,дано не съм лош пророк,а средствата няма да стигнат,мамка мууууу!
Благодарности, Рачо, ама трябва да имам 3 годишна адресна регистрация.  :wink: Нищо, здраве да е! :( Аз и без друго май съм до тук вече... :( Ама за това последното, дето си писал и мене много ме е яд... :( Поздрави и ви стискам палци!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 15, 2010, 23:50:23 pm
имам проблем с изтеглянето на документите от http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=953&Itemid=31
Дава ми, че търсената страница не е открита.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 16, 2010, 01:26:46 am
Явно Общината имат проблем със сайта, или просто са изтрили информацията. Прикачвам документите тук!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 16, 2010, 14:08:08 pm
благодаря ти
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 16, 2010, 14:30:36 pm
удостоверението за постоянен адрес и двамата ли трябва да си извадим или мога само аз?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 16, 2010, 17:35:39 pm
Ако кандидатсваш като лице, т.е. само ти фигурираш в заявлението /нали по женски фактор сте?/, тогава само за теб. Ако кандидатствате като двойка, т.е. поради мъжки фактор, тогава и за съпруга. Ако сте по първото, НЕ ПРИЛАГАЙ спермограми, че може да те накарат да вадиш и за мъжа ти документи.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 17, 2010, 01:28:14 am
щом само аз ще трябва да набавям документи става лесно, че той, когато свърши работа и институциите не работят  :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: slantze37 в Април 17, 2010, 11:17:39 am
Здравейте извинявам се за дългото отсъствие,обаче нали знаете, че съм една от вас,което автоматично ме прави постоянен пътешественик Бургас-София,а и на новата работа съм от сън до мрък,ама какво да се прави парички трябват.Пари и тази година ще има.Да, ще са 100,ама и с какво ги убедихме че са ни малко.Така,че дано тази година сме по активни.По отношение на документите,мисля,че тези от различните инстанции за съжаление трябва да са от двамата,защото иде реч за подпомагане на семейства или двойки с репродуктивен проблем.А медицинската част е в зависимост от фактора.Ако то е женски ,то няма нужда от излишни изследвания от мъжа и обратно.Поздрави и дано някой скоро се похвали,че са му свършили работа тези пари.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Zyzi в Април 17, 2010, 11:34:47 am
здравеите,някои правил ли е инсеминация чрез замразябане на материал
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 17, 2010, 22:11:39 pm
имам един приятел към канал 0, репортер, ако желаете може да се направи репортаж.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Април 18, 2010, 18:35:44 pm
документите за постоянен адрес, липса на задължения и здравно осигуряване трябва да са и на двамата, също и копието на лична карта. мен ме върнаха когато подавах.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 18, 2010, 18:47:10 pm
Оххх, ами момичета, какво да ви кажа...всеки път имам чувството, че различни изисквания има... Ако не ви е проблем, вадете и за двамата тогава за всеки случай и това е. По принцип, тези документи са изискуеми за заявителя, който може да бъде лице или двойка. Та в тоя смисъл, ако кандидатства лицето Х, то логично е само за него да се вадят тези бележки. Ако кандидатства семейство Х, то тогава и за двамата. Ама явно на мен логиката ми куца :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 19, 2010, 11:40:49 am
документите за постоянен адрес, липса на задължения и здравно осигуряване трябва да са и на двамата, също и копието на лична карта. мен ме върнаха когато подавах.

точно и ние това се чудехме с мъжа ми преди няколко минути. Той ми остави личната си карта и слетобеда тръгвам по инстанции за да набавя документите.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 19, 2010, 15:29:54 pm
Сикси,абe последно има ли такова ограничение вече,да се кандидатства веднъж на три години!??? Не мога никъде да прочета! Пък то при нас......!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 19, 2010, 16:33:44 pm
Не знам, Рачо. На мен Душепеев ми каза, че има и го пишело в правилника. Но аз хиляда пъти го прочетох и такъв текст не намерих.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 19, 2010, 17:35:27 pm
Това за 3-те години и аз го бях чела, но сега не се сещам къде. Иначе и аз сега прочетох правилника и такъв текст не намирам.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 20, 2010, 11:54:20 am
Да не беше нещо -финасират се до три опита на двайка??? Ама както и да е,трябва да си го изясня този въпрос! Вчера четах ,че вече са гласували помощ за 8 двойки още -явно на сесията! Ама бавно върви-да не връщаме пъри в бюджета!?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Април 21, 2010, 14:00:05 pm
до колкото ми става ясно обсъждате дали една двойка кандидатствала миналата година и има неуспешен опит може да кандидатства отново за финансиране? или бъркам? някой питал ли е за това в общината?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Април 21, 2010, 14:06:51 pm
това живо ме заинтересува, вижте какво пише в правилника:
Чл.19. Кандидатстването за финансово подпомагане за „ин витро” процедури на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община-Бургас, със средства, предвидени в Бюджета на общината , е за един опит в рамките на текущата година и не ограничава правото и възможността за кандидатстване за финансово подпомагане от Център „Фонд за асистирана репродукция”.

Значи може да се кандидатста отново ако има неуспешен опит, ако някой знае да сподели, иначе ще се обадя до общината да попитам аз.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 21, 2010, 15:40:55 pm
Ами нали точно това коментираме последните страници, че не може. Поне според Душепеев. Прочети малко назад, ще видиш, че сме говорили точно по този въпрос.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 22, 2010, 01:57:02 am
Тези дни подадох документи, 22-ра двойка сме от началото на годината, вижда ми се много малко.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Април 22, 2010, 08:34:41 am
да мога да чета ако това се чудите, благодаря за отговора.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 22, 2010, 13:32:58 pm
да мога да чета ако това се чудите, благодаря за отговора.

според мен, ако се представят документи за неуспешно ин витро може да се кандидатства отново. Защото това ограничение от 3 години вече не го срещам в текстовете за правилника, колкото и да го чета. А относно фонда - чакането е голямо, но се спестяват средства и е хубаво, че финансирането от общината не зависи от фонда.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Юни 18, 2010, 12:05:11 pm
колко време чакахте преди да ви се обадят? По телефона ли ви съобщиха?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Юни 18, 2010, 16:39:53 pm
аз чаках около два-три месеца и ми звънаха по телефона когато имаха парите в касата да си ги получа.дори ме помолиха същия ден да отида. иначе дали съм одобрена разбрах по рано, също по телефона.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Юни 21, 2010, 13:46:13 pm
Значи ще очаквам обаждане...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: yani4ka11 в Юни 27, 2010, 18:41:39 pm
Здравейте, искам да попитам колко време отнема разглеждането на документите?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: petranka2002 в Юни 28, 2010, 11:19:34 am
разглеждането на документите отнема някъде около месец, зависи кога има заседание на общинския съвет, но самото получаване на паричките отнема поне още най малко месец. не се чудете а подавайте документи момичета, когато и да си получите паричките те са от полза!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Юни 28, 2010, 16:07:29 pm
аз подадох на 19.04, доста време мина, а никой не се е обадил да каже каквото и да било.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юни 28, 2010, 16:29:01 pm
Здравейте,ами последна сесия имаше миналия четвъртък! Някъде четах,че са одобрени още 10 молби,така че предполагам скоро ще ви се обадят!УЕспех!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 29, 2010, 01:01:10 am
На сайта на Община бургас, в секцията за работата на здравната комисия са качени протоколите от заседанията й, в които са изброени кандидатите, които са минали предварително одобрение. Впоследствие, тези кандидати се гласуват на Общински съвет, където се приемат и оттам тече срока от 1 месец, в който може да се усвоят парите. Периодът между заседанието на Здравната Комисия и заседанието на Общинския съвет трябва да е минимум 14 дни. Протоколите от решенията на общинки съвет съшо се качват на сайта на Общината, където официално се обявяват одобрените кандидати.
Не се помайвайте, а подавайте документи, за да се усвоят всички отпуснати пари, даже по-добре да не стигнат, че догодина пак да отпуснат и да ги увеличат дори!
Успех на всички!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Юни 29, 2010, 11:17:58 am
това открих в мрежата:
http://news.burgas24.bg/172980.html (http://news.burgas24.bg/172980.html)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Ноември 05, 2010, 15:00:20 pm
http://www.burgasnews.com/burgas/obshtestvo/35780-sinite-iskat-200-000-lv-v-byudzhet-2011-za-in-vitro
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 05, 2010, 22:05:31 pm
Ами а дано де! Ама се надявам и всички нуждаещи се да потърсят въпросната финансова помощ. Щото все ревем по форумите, а после парите неусвоени, а ние се червим пред шефа на здравната комисия и мънкаме като ученички на въпроса - "защо няма кандидати, а вие все ревете че искате пари?" :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 08, 2010, 13:21:13 pm
Здравейте красиви съгражданки!!! :wink: Това което пише във този сайт е прекрасно! Това ,което пише Сикса си много правилно ,също!! Все пак последно -има ли промени в правилника на този фонд и по-точно,през какъв период от време може една двойка да кандидатства за средства?? Дали  се предлагам промени във правилника за следващата година?? Ако някой знае,освен телефона на касата,този 907 207 дали е телефона ,на който може да ми дадат отговори?? Всички въпроси задавам в случай,че някой има повече инфо! То така или иначе ще се разбере,като се приеме новия бюджет за следващата година,предполагам в началото на декември!!
Още един въпрос-да ми препоръчате свестен АГ специалист от Бургас!!Но проверен! до сега сме правили само рутинни прегледи и не се е налагало да тестваме "професионални" качества,но се надявам да дадете препоръки! Може и на лични,за да не злоупотребяваме с имена!
Хайде бъдете здрави и щастливи!
Обичам ви! :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: jlia в Ноември 17, 2010, 10:44:19 am
Ами а дано де! Ама се надявам и всички нуждаещи се да потърсят въпросната финансова помощ. Щото все ревем по форумите, а после парите неусвоени, а ние се червим пред шефа на здравната комисия и мънкаме като ученички на въпроса - "защо няма кандидати, а вие все ревете че искате пари?" :?

Кандидати явно има много. Аз съм една от тях. Подадох документи октомври месец. В сайта на общината има публикуван протокол за отпускане на средства на кандидатите за програма ин витро , който трябва да се приеме на утрешното заседание на общинския съвет. Но уви - моето име го няма вътре. Ходихме до общината да питаме каква е причината. Отговора беше - пари за вас няма бюджета за тази година е усвоен. Следователно оставаме за другата година.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 17, 2010, 21:20:44 pm
 :D Е хайде де, чак пък много...Миналата година парите бяха 200 000 лв и понеже кандидатите бяха "много", сумата не се усвои и тази година ги намалиха на 100 000, та затова, сега за вас няма пари....
Тази информация я имам от първа ръка, миналата година лично ходех на заседанията на комисията, както и на общинския съвет и добре съм запозната с цифрите. Предният ми пост е продиктуван именно от факти, с които лично се сблъсках. Включително и въпросът - "нали много ревахте, че искате пари и сте много, къде са ви кандидатите?" Наложи ми се да отговарям на този въпрос :wink: и да се червя, защото когато се гласува проекта, твърдо настоявахме за по-голяма сума и по-леки условия за финансиране, именно с аргумента, че нуждаещите се са много.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 18, 2010, 09:07:59 am
Здравейте момичета!! Още не съм видял каква е сумата ,която ще заложат в бюджета за 2011г. по въпроса за "ин-витро" подпомагане.Това което прочетох по-горе е за предложението на СДС да се предвидят отново 200 хил.лв,но до колкото помня 10% от тях се насочваха за създаването на център за асистирана репродукция в Бургас или за нещо друго/поправете ме ако греша/! За съжаление,с първите средства ,които бяха отпуснати се получиха затруднения в усвояването им,по -скоро от страна на нуждаещите се,което е довело до такива "конфузни" ситуации ,за които говори Сиксенс.Аз смятам ,че това е нормално ,особено в началото -едва ли са очаквали да тръгнем да им целуваме ръцете от благодарност на общинските съветници,особено като за проблемите си  говорим все по форумите,особено в град като Бургас! То май в цялата страна ,де! Все пак е хубаво ,че все повече двойки се престрашават и подават документи и даже средствата вече са използвани за тази година,до колкото разбрах! Нищо,следващата година е близо и искрено се надявам,че отново ще има средства! Не трябва просто да се допуска да бъдат така много орязани,ако е вярно това което казва Сикса!!! Ако наистина се появи достоверна информация,то пишете своевременно -все нещо ще може да се направи! Искрено се надявам поне вносителите на предложението от СДС да са настоятелни и средствата да останат непроменени! Все пак ако се чуе нещо  ,пишете веднага!! Винаги може да се измисли нещо да "понатиснем"!! Нали идват избори догодина,хе хе ,сега са ни в "ръцете" !! Хайде ,успех и повече малки бургазлийчета да има!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 18, 2010, 16:48:59 pm
Сега видях,че на днешната сесия има списък от кандидати за удобрение! Jlia,вие не сте ли в списъка?? докладната на СДС е също за днешното заседание! дано няма проблеми за гласуването и,защото се вижда ,че средствата са необходими!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: jlia в Ноември 18, 2010, 17:21:49 pm
Не сме в списъка :( На днешното заседание гласуваха до 200 000 лв каквото и да означава това!!! Предложението беше " в размер на 200 000лв" и след спор решиха да е " в размер до 200 000лв" Единствено В. Стойновски защити нуждата от повече пари!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 19, 2010, 01:09:55 am
Предполагам, че това значи, че таванът ще е 200 000 хиляди, а коллкото се усвоят - толкова. Т.е. ако има кандидати за 200 000 лв, толкова ще дадат, ако са по-малко, по-малко ще дадат. Което е добре, защото ако заложената сума беше по-малка, а кандидатите се окажат повече, щеше да има хора, на които да се откаже финансиране. Дано да има за всички нуждаещи се, дано!
Успех на всички!
Jlia, попитай дали молбата ви ще бъде автоматично прехвърлена за разглеждане за догодина или трябва наново да се подаде.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 19, 2010, 15:15:40 pm
Уфффф,доста е "разтегливо" това "до" !!! Да се надяваме ,че фиксират горна граница!! но все пак трябва да се направи всичко възможно да има контрол,за да не ни манипулират с броя желаещи,въпреки ,че по списъка одобрени от заседанията на общинския съвет би могло да се води някаква сметка за разходваните средства1 те пък какво се притесниха- да не се появят повече нуждаещи се ли??? Еее, не ги е срам! Нали сиксенс каза ,че до сега се оплаквали ,че нямало желаещи! Откакто преустановиха дирекнто излъчване по нет ,нямам възможност да ги следя пряко! Само дето,те май навлизат рано рано в предизборна и заседанията са по-скоро цирк и предизборни кампании,отколкото продуктивни!1 Ама нищо де,пак бих ги гледал,няма само Бенатова да ни дава хляб и зрелища!! :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Ноември 26, 2010, 15:46:39 pm
Здравейте !
Дано приемате и нови членове в тази тема.
Искам да попитам тези които са си подавали документите и са били по мъжки фактор ,освен две спермограми и етапна епикриза други мед. документи нужни ли са.
Ако може и да ми кажете със сигурност ако само мъжът ми е с адресна регистрация към община Бургас а аз не -може ли да подаде документите той и дали имаме шанс да ни одобрят .И на последно място да попитам ако имаме шанс за одобрение до коя дата да подадем документите или има точно определени дни в които се приемат?Ние сега приключихме с първото си ИКСИ -за съжаление положителния резултат и радостта ни се оказаха кратки .Но аз не съм паднала духом и ме се иска дори ако можеше веднага да преминем към следващия опит но няма как -финансиите ни не ни достигат -та ще разчитаме на ФАР или на помоща евентуално от община Бургас.
Моля ви за мнение и предварително благодаря на отзовалите се.
Благодаря и на Сиксенс че ми отговори бързо на ЛС но аз и тук да попитам ако не е много нахално де  :oops:
На всички които са получили помощ от община Бургас им пожелавам много успешни процедури и да напълнят Морската градина с много дечица.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 26, 2010, 15:57:47 pm
Оооооо,за морската ще е супер! точно ще я ремонтират за нас!! добре дошла Вещичке!! То май на тези въпроси освен Сикса,няма кой да ти отговори компетентно! надявам се всичко ,което изброи да не е пречка и следващата година да сте в списъка,а още по-добре,с парите в джоба!! В крайна сметка,може да отскочиш до Общината и да попиташ!! Те нали за това са там-да ни помагат!!! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Ноември 26, 2010, 16:22:45 pm
Здравей Рачо !
Благодаря че ми отговори.
То хубаво да отскоча но не мога щото от сутрин до вечер съм на работа а и си изхабих отпуска за тази година че и болничен ползвах и не става .А иначе мъжът ми може да отскочи до там щото работи на смени ,но иска да е сигурен имаме ли някакъв шанс след като само той е с адресна регистрация в община Бургас откакто се е родил и не си я е променял никога аз преди 10 години също имах такава ама после си я промених .Така че не е проблем да отиде и да пита каквото и да е в Общината но иска да е сигурен,че да не изложи че после ще има да ми натяква...Не е за разправяне.Той дори като му казах какво съм прочела тук и каза ама ти сигурна ли си че може.А тук прочетох назад в темата пишеха момичета които имат адресна регистрация в Бургас а половинките им не и че са кандидатствали ама дали са били одобрени после така и не са писали.Също като влезнах в сайта на община бургас видях може би 3-4 мъжки имена сред одобрените откоето съдя че мъжете са подали заявлението но дали половинките им са били с Бургаска регистрация пак не става ясно.И затова питам тук ако се включи някой като нашия случай да внесе яснота.
Спирам ,че доста дълго стана. :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 26, 2010, 16:29:32 pm
Мисля,че той може да кандидатсва ,като жител на общината! Това си спомням1 надявам се скоро да ти отговорят тук! И успех,задължително,ви желая! вие в кой клиника сте??
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Ноември 26, 2010, 17:01:31 pm
Благодаря ти отново!
В клиника Малинов сме .
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 26, 2010, 19:54:36 pm
Malkave6tiza, може. Има такъв случай. Просто подава само мъжът ти заявлението, ти не фигурираш никъде в документите. Имаше една двойка с подобен казус, подаде само единия и ги одобриха, дори си взеха и парите. Не мисля, че има определени дни за подаване, но все пак се обади и питай. Щом не можете да отидете на място, има телефон - звъннете. Весето ще ви каже. Някъде в темата имаше телефон. Ако не - на сайта на Общината.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Ноември 26, 2010, 20:01:33 pm
Злате, не си спомням как беше в случай когато причината е чисто женски фактор, а мъжът е с бургаска регистрация?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 26, 2010, 20:05:27 pm
Дони, тогава не може. Няма как "здравия" да подаде заявлението. Възможно е подаване, когато заявителя е и с основния фактор за стерилитет. В случая го има на лице - мъжки фактор, мъжът е с регистрация. Ако беше жената, нямаше да може. Има едно момиче, с което си пишех, те живеят в София, тя има Бургаска регистрация, мъжът й няма. С тубарен фактор са, т.е жената подаде - одобриха ги и парички взеха. На сестра ти колежката също само единия имаше регистрация, този с фактора и пак стана. Момичето ми се обади да се похвали, че са минали одобрение.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Ноември 26, 2010, 20:47:27 pm
Да, което е супер тъпо. Нали са семейство. И не се ли предвиждаше точно такава промяна в правилника? Да се отпуска за ИКСИ поради МФ - сума за жената.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 26, 2010, 23:39:55 pm
Бе къде търсиш ти логика, където я няма... Да не говорим, че цялата работа с адресната регистрацие е супер тъпа, понеже отдавна отпадна задължителната регистрация. Можеш да си живееш някъде и 20 години и да нямаш регистрация там, ама карай. От друга страна пък, може да имаш регистрация в Бургас, но да не живееш там отдавна...тогава пък какво? Абе...карай...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Ноември 29, 2010, 15:09:17 pm
Благодаря ви че сте ми отговорили.
Ще подготви мъжът ми документите и ще ви пиша дали е успял да ги подаде.Тази седмица ще трябва да ходи до София за да вземе етапна епикриза и копие на протокола от стимулацията ако му го дадат де.
И естествено ако може и му остане време да подаде кокументите за втори
 опит по ФАР.
Ще ви пиша отново когато имам новини.
Лека и успешна седмица!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Декември 12, 2010, 19:22:34 pm
Така,както обещах ви пиша .Мъжът ми подаде документите този петък -10.12.2010г.
Обаче не можах да си обясня едно-След като кандидатства като лице ,защо бе необходимо и аз да вземам документ за адресна регистрация,и съответно за платени данъци и такси от моята община. :oops:То така нали ще се види че аз не съм жител на община Бургас.Айде за здравните осигуровки разбирам но за тези два документа просто не го разбрах.И единствената грешка, която отчитам на мъжа ми е че в медицинската документация прибави едни хормони които си изследвах в началото на септември или октомври -не помня точно.Да се видело че нямам проблеми а от вас знам че за мъжкия фактор единствено необходими документи са 2 спермограми и етапна епикриза.А да щях да забравя копие от протокола не ми дадоха от клиниката ,едиственото което успях да си ксерокопирам това беше една декларация че опита ми е започнал на еди коя си дата ,приключил е на...,пункция на ...,трансфер на...,опита е завършил със спонтанен аборт,и че това ми е първи опит ин-витро. :? Да естествено и този документ е при останалите ,които е подал мъжът ми.Незнам дали е постъпил правилно мъжът ми и дали това няма да ни донесе отрицателен резултат.
Моля по компетентните да ми пишат дали това ще има своето отражение при вземането на решението на комисията ,която разглежда документите.А ако сме сгрешили може ли да си оттеглим някои документи? :oops:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 13, 2010, 00:57:45 am
Оххх, ами изрично казах твои документи да няма, особено пък за адресна регистрация. И хормоните са излишни. Нали той подава. Неговия фактор е достатъчен да се докаже, че се налага ин витро. Ти и да си здрава и да не си, така или иначе сте с мъжки фактор. Документа за опита е ок. Не мисля, че можеш да изтегляш документи. Да не ви стресирам, но това с адреса може и да се окаже кофти. А копие от свидетелство за брак приложихте ли? Щото в случая, когато мъжа подава като лице, не е необходимо. Честно казано, не знам какво може да се очаква. Аз затова казах твои документи да не фигурират, защото сега могат да бъдат мотивация за отказ и нищо няма да може да се направи. Дано не е проблем.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Декември 13, 2010, 11:20:15 am
когато подавах април документите искаха и на двама ни с мъжа ми медицинска документация, без значение, че аз подавах.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Декември 13, 2010, 11:46:44 am
Охх,благодаря ви че ми отговаряте така бързо.
anichka.bs а мъжът ти с Бургаска регистрация ли е ?Щото моят мъж е а аз не съм.И понеже сме с мъжки фактор документите ги подава той като лице.И аз не проумявам как като той подава документите като лице искат копия на същите и за мен.А в случая аз не съм Бургаски жител.И от онзи ден не спирам да мисля че нищо няма да стане щото трябва да си голям балък да не забележиш че в случая моите документи са издадени от друга община и на тях пише да послужи пред община Бургас.
sixsens ,през тази година когато е имало такива случаи сигурна ли си че когато някой кандидатства като лице а другият от двойката не е жител на Бургас,че само този който кандидатства той е подготвял документите а съответно другият не е прилагал каквито и да е документи?Ако действително е било така да не би да има ново изискване за подаване на документите ,щото моят мъж като е взимал документите ,момичето му е казало всички документи които трябва да си набави същите да си набавя и аз независимо че той ще подава документите като лице .И да копие на удостоверението за сключен брак също ни искаха и съответно и то е в документацията.Току що говорих и с мъжа ми и той ми каза че когато е подавал документите момичето ги е преглеждало много внимателно дали всички документи са били по два т.е. неговите и мойте и му е казала че независимо че той кандидатства като лице докуметни от моя страна също трябвало да са приложени независимо че не съм жител на община Бургас.А сега де ?Що се получава така не мога да разбера.И в случая не знам какво да направим да го пращам ли днес да провери дали може да вземе поне мойте хормони дето ги е дал и евентуално да иска документите които не трябва да са там според вас и къде е гаранцията че момичето ще му ги даде?Охххххххххх,хиляди въпроси ми изникнаха и дълго стана с обяснения.Но ще се радвам да се включат и други които само единият е подавал като лице а другият е бил с адресна регистрация в друга община и да пише при тях така ли е било и какви документи са подали.
Лек ден ви желая и благодаря ви че ме изчетохте.! :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Декември 13, 2010, 11:56:51 am
щом сте женени, а той има регистрация в Бургас и живеете в Бургас или Община Бургас, то не би следвало да ви откажат одобрение за финансиране.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 13, 2010, 13:06:41 pm
ЗДрваейте момичета!! Работата с Малката,наистина е сложна,май!! То тук едва ли пишат всички ,които са подавали и съответно получавали помощ! не знам дали ще се включи някой с подобен проблем!! Въпреки това,те съветвам,другия месец ,в началото,да отиде мъжът ти в приемния ден на зам.кмета по здравеопазване -д-р Мануелян!! Да си носи копие от документите и да му обясни! Той е пекан а и не приема сам ,а с някои от служителите си ,които са позапознати с необходимите документи! Мисля ,че ще е полезно да се направи една персонална среща и да се обясни казуса?? Все пак -вие в Бургас ли живеете?? Тук ли работите??
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Декември 13, 2010, 13:18:52 pm
Сега като разгледах правилника по подробно малко се поуспокоих.Дано по компетентните се включат и ми кажат дали точно съм разбрала ,а именно:
Подали сме всички документи и двамата.В правилника обаче пише че се изготвя Преписка : Чл.10.(1). За всеки от кандидатите се изготвя преписка по заявленията, включени в дневния ред на заседанието.
(2).Преписката се изготвя и представя на комисията от нейн член , определен от Председателя на комисията .
(3).Заявлението по ал.1 се изготвя по образец и се придружава от:
а/ Копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф „вярно с оригинала”.
б/ Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор по образец.
в/ Декларация от съпруга /партньора/ на заявителката, че не е поставен под запрещение.
г/ Медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации, като например:
аа/ етапни епикризи,
вв/ документи за извършване на два или повече спермални анализа, последният от които е извършен преди не повече от 6 месеца преди подаване на заявлението. Ползват се критериите на Световната здравна организация /СЗО/ за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по критериите на Кръюгер,
Копирала съм го и още нещо :
Чл.12. Комисията взема решение по всяка преписка, която съдържа предложение за одобряване или неодобряване на заявителя/ заявителите за отпускане на средства за извършване на асистирана репродукция.
Чл.13.(1). За всяко заседание се изготвя протокол, който съдържа разгледаните заявления, решението по чл.12 и резултатите от гласуването. Протоколът се подписва от присъстващите членове на комисията.
(2).Протоколът отразява персоналното решение касаещо лицето, постоянния адрес и размера на отпуснатата сума.
До тук от прочетеното успокоителното е че така написано следва че мои документи не би следвало да придружават Преписката а само документите касаещи съпруга ми т.е. -Заявителя (този който е подал документите).Ако дествително това се прави и моите документи не фигурират то не виждам пречка общината да одобри документите ни.Но това би го казал човек който е виждал Преписка на някое лице и дали в действителност е така аз няма от къде да разбера.Момичета ,вие които вземате участие в заседанията на комисията по одобряването на кандидатите бихте ли могли да ми кажете в действителност Преписките  на заявителите с какви документи са придружени освен -ако не е конфиденциална информацията.
Надявам се че не съм ви досадила.И ще ми отговорите.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 13, 2010, 14:27:32 pm
Такива преписки на нас не ни се дават. Вече не ни и канят по заседанията. Иначе заседанието протича така - раздават на всеки по няколко комплекта документи, разглеждаме дали всичко отговаря на изискванията и лепваме едно лепящо листче със сумата върху папката. Оттам нататък, те вече си изготвят преписки и т.н.
Случаите, които съм описала с кандидати, чиито половинки не са жители на Бургас, са на хора, които лично са се свързвали с мен и лично съм консултирала. В единия случай точно се беше случило мъжа по грешка да сложи негова спермограма /той не беше жител на Бургас/ и секретарката не видяла, че стана проблем, отказаха им, че ходиха да се разправят, защото щом са сложили мед. документ, автоматично поискаха и административни. Че с 300 зора им се размина. Секретарката им се извиняваше, че не видяла и взела и излишния документ.
Честно да ви кажа, всеки път е различно. Понякога искат документи и на двамата, което е против всякаква логика, когато заявителя подава като лице. Обаче, в тях хляба, в тях ножа, накъдето им е китката, натам. Дано нещата се рзминат.
Рачо, няма смисъл от среща с Лорис Мануелян. За жалост, от него не зависи нищо. Нещата ги движи Душепеев. Почне ли много да се рови и да го притискат, става по-лошо, вярвайте ми.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Декември 13, 2010, 14:33:13 pm
Оффффф,знам аз,че е така с този Душидушев!! Но все пак е вариант! Нали Лорис е зам.кмет,може да приеме при сърце проблема и поне да им разреши да си оправят или вземат ненужния документ!! Тоя, няма ли вече да го махат от здравната комисия?? Или това е специална ,постоянна комисия ,относно отпускане на помщи от този общински фонд?? Защото другите комисии,на шест месеца се сменят общинските съветници!! Все пак нека да опитат?? !! То какво друго да ги посъветваме?? :x
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Декември 13, 2010, 16:20:36 pm
Ето ме с новини.Откакто прочетох че не е трябвало мъжа ми да слага документа с хормоните ми дето съм ги изследвала преди време,му заръчах да звъни в общината на момичето и да иска този документ да бъде махнат.Е преди малко се е свързал и веднага е премахнат от общата документация.
sixsens имам важен въпрос и ще ти го задам на лични.Ако можеш да ми съдействаш и отговориш.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Декември 13, 2010, 16:56:48 pm
Няма проблем, пиши ми. Дано да мога да помогна.
Рачо, това си е постоянна комисия по здравеопазване към Община Бургас, чийто председател е д-р Душепеев. Решенията се взимат от комисията и след това се гласуват от Общински съвет.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: pepeliankata в Януари 13, 2011, 15:49:24 pm
Момичета казвайте какви документи са необходими за да си подам и аз където е нужно за парички.
Никак няма да ми останат излишни те. Къде ходите да си ги подавате и човек за лице.
Благодаря предврително.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 13, 2011, 15:54:18 pm
Здрасти,в началото на темата има и документи, и телефон за контакти!! Надявам се и тази година да има парички,те ммай го приеха в новия бюджет! То май и на нас може да ни трябват,ама сега не ми се мисли! Най добре е да не трябват на никого,ама ...! Вие къде ходите???
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: pepeliankata в Януари 13, 2011, 15:59:42 pm
намерих статията

Необходими документи за финансово подпомагане на процедури "Ин витро"

Публикувано на 14.10.2009 г.


На основание чл.6 от Правилника за финансово подпомагане на процедури "ин витро” на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община – Бургас, Ви уведомяваме, че необходимите документи следва да се подават в стая 108 при г-ца Весела Петрова, съгласно заявление образец, в което подробно са посочени изискуемите документи.

 
http://www.burgas.bg/bg/info/index/275


Подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Бургас       

08 October 2009

    Документи се подават от 12.10.2009 г. в Община Бургас. В стая 108 при г-ца Весела Петрова съгласно заявление образец, в което са посочени необходимите документи. Освен подготвената медицинска документация е необходимо още - удостоверения за недължими суми и за адресна регистрация, декларации, както и документ, който удостоверява непрекъснати здравноосигурителни права. (вж. по-долу прикачените файлове и правилника)


Необходими документи:
Заявление по образец;
Копие от лична карта ;
Копие от Удостоверение за граждански брак или декларация  от партньора при фактическо съжителство
Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство ;
Декларация от съпруга или партньора, че не е поставен под запрещение;
Удостоверение за постоянен адрес, издадено от Община Бургас;
Удостоверение за наличието или липса на задължения, издадено от Дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” към Община Бургас;
Удостоверение от Териториална дирекция Бургас към Национална агенция за приходите за непрекъснати здравноосигурителни права;
Медицинска документация
 
Правилник за финансово подпомагане на процедури "ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Бургас.


Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: pepeliankata в Януари 13, 2011, 16:05:36 pm
Д-р Измирлиева - специалист клиничен хематолог от Медицинска академия - София

Д-р Измирлиева - специалист клиничен хематолог от Медицинска академия -  София провежда консултации всеки втори и четвърти петък от месеца от 09.00 - 16.00 часа в МЦ ІІ (к/с"Славейков").

Предварително записване на тел: 056/ 88 09 01 (02) или на регистратурата на Медицински център ІІ


 КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕШ ЛЕЧЕНИЕТО ИЗБОР НА ХЕМАТОЛОГ И ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ

http://www.lymphom-bg.com/?p=265

Какво е хематология?


Хематология е медицинска специалност, която се отнася с кръв, и образуването на кръвта в костния мозък. Хематология проучвания на червените и бели кръвни клетки, относителната им размери и общи клетки здраве и заболявания, които са причинени от дисбаланс между тях, особено левкемия и анемия. Червените кръвни клетки пренасят кислород от белите дробове до различните части на тялото, и бели кръвни клетки се бори срещу инфекции. И двете са необходими, но те трябва да бъдат в тялото в правилната пропорция или системи, ще съборят.

Анемията е недостиг на червени кръвни клетки, състояние, което може да бъде причинено от множество различни фактори. Жените в детеродна възраст е по-вероятно да бъде анемично от всеки друг, тъй като те губят червените кръвни клетки месечно през менструация. Анемия, причинена от липса на желязо в храната е лесно да приемат от допълнителен прием на желязо. Други видове анемия с по-малко лесно отстранени причините може да бъде по-трудна за лечение и животозастрашаващи. Хематология диагнози тези условия и предвижда подходящо лечение за тях.

Левкемия е състояние, при което костният мозък произвежда твърде много бели кръвни клетки. Те обикновено са необичайни бели кръвни клетки, както и техните номера отвесни изтласкат червените кръвни клетки, което води до анемия и други опасни симптоми. Хематология признава определен брой различни видове левкемия, с различни причини и лечение протоколи.

 Остра левкемия трябва незабавно лечение, тъй като е непосредствено застрашаващи живота, но някои форми на хронична левкемия може да бъде гледано без лечение, докато симптомите се появят. Химиотерапията може да направи много за левкемия страдащите и в момента е един от основните инструменти в левкемия инструментариум хематология на. Костния мозък трансплантации, значително по-натрапчиви, са друг.

Симптомите на заболяването, които попадат под чадъра хематология са широко разнообразни и лесно бърка с други заболявания. Въпреки това, едно бързо изследване на кръвта за клетките могат бързо да разкажа една hematologist независимо дали пациентът има разстройство на кръвта.

Хематология

Хематологията е част от Вътрешните болести, която се занимава с изследване и лечение на болестите на кръвта и кръвотворните органи - костен мозък, далак, лимфни възли.

Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 13, 2011, 16:06:03 pm
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34197.60- тука някъде са и всички документи ,кано бланки! дерзай!! :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: pepeliankata в Януари 13, 2011, 16:14:44 pm
Какво е неизяснено безплодие?

Неизяснено безплодие най-просто означава, че ние не знаем защо двойката е безплодна – това е признание за медицинското невежество. Пациентите с неизяснено безплодие попадат в две групи.

Първата група са тези, които наистина нямат никакъв репродуктивен проблем, но просто са „без късмет”.

Втората група са тези, които имат причина да са безплодни – но причината е толкова сложна, че със съвременната медицинска технология не можем да я открием.

Безплодието може да се нарече „неизяснено”, ако жената овулира редовно, има пропускливи маточни тръби без никакви сраствания или ендометриоза; ако мъжът има нормална продукция на сперматозоиди и посткоиталният тест е положителен. Сексуалните контакти трябва да бъдат чести, особено около времето, когато настъпва овулация, а двойката трябва да се е опитвала да има дете в продължение на поне една година.

Използвайки тези критерии, около 10% от всички безплодни двойки са с неизяснено безплодие. Процентът на двойките, обаче, които са класифицирани като такива с неизяснено безплодие, ще зависи от пълното и задълбочено изследване и усъвършенстването на технологиите в медицината.


Здравейте момичета, след доста ровене дали има подобна тема, разбрах че няма, обръщам се към тези които  са от Първата група са тези, които наистина нямат никакъв репродуктивен проблем, но просто са „без късмет”.  и попадат в тази група.

Предвид напредналата медицина и нещадящи средства съм обиколи доста добри клиники в България все при най най най добрите специалисти, имало е случаи да съм ходила при двама едновременно за да чуя техните мнения и понякога е имало пълни разминавания в техните мнения  кое от ме навежда на мисълта че едните е разделят на да те смуча колкото мога на пари а другите да помагат ,като пак взимат пари но пак си премълчават. И така с моите случаи станаха 4 години и половина.От толкова време ходя по клиники и пия каквото ми изпишат.
Не съм си правила икси, инвитро, инсеменция и ред подобни процедури, поради простата причина че съм здрава и аз и мъжа ми.

Накратко за мен и по значимите места на които съм била.

1. Имам едно лапаро през 2008 от д-р бузалов от стара загора но е правена в Пловдив и всичко ми казват че е ок, но са минали 2 години и все още ме боли.така и не му варвам все още. прекалено е прехвален по форумите. Доктора каза че съм имала ендометроза, но не му варвам вече, след чутото и видяното в Плевен не вярвам че въобще ми е имало нещо а само са доили касата с безмислена операция за която доплатих 200 лв. и при всеки цикъл ме боли, да не казвам че като правим любов даже и тогава.

2. През 2009 до половината година в София клиника Асцедент

3. През втората половина на 2009 и едната половина на 2010 лекарите от КИРМ Плевен д-р Бързашки искаше да ми направи 2-ро лапаро за да излъжат асистираната продукция че имам проблем за да съм кандидатствала за инвитро, но не се съгласих, как така ще ме режат без да имам проблеми в тръбите.
Да не казвам че спомена да ми отрежел едната тръба за по голяма  сигурност да ми приемат документите във Фонда за асистирана репродукция. Казвам ви, мъжа ми едва не падна от стола когато чу тези думи .Да ги казва лекар и то в клиника която се посочва от Фонда за асистирана репродукция че е обявена да се провеждат там процедури.След тази консултация не сме припарили до Плевен и едва ли ще го
направим някога.

Списък на лечебните заведения, с които Център „Фонд за асистирана репродукция” има сключен договор за финансиране на дейностите:

1. Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане Ин витро "София"
9. МЦ "КИРМ" ООД, гр. Плевен


от бг мама се свързах с една майка която е кандидатствала по неизяснен стерилитет, това смятам и аз да направя, но сега разбрах че имат условия, естествено:

-неизяснен стерилитет и изискването за 4 инсеминации, не е достатъчно само да са упоменати в етапната епикриза. Необходимо е да е написано къде и кога са правени, както и да се занесе документ (протокол например)доказващ извършената манипулация. Това важи за документите, които ще се приемат тепърва. Относно подадените документи до момента, момичета ще бъдат информирани и ще се наложи да подпишат декларация, че наистина са им направени 4 неуспешни инсеминации и за невярна информация те носят отгоровност..

че аз нямам 4 и защо трябва да си давам и за тази процедура парите като при повечето хора успеваемостта е почти нищожна.

4. Лежане в клиниката по ендокринология в Майчин дом  при д-р НАЧЕВ за изясняване на по етапно нещата. За пръв път имах доверия на доктори че съм попаднала на правилното място.След множество изследвания каза че не вижда причина да не забременея и отделно ми е правена ЯМР на хипофизата, поета от ЗК само контраста си го платих 118лв.+пътните до София. Доктора каза че нищо не се вижда и съм перфектна на хипофиза, щитовидна жлеза, хормони.

5. Сега ми предстои на 04.04.2011 съм записана в Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане Ин витро "София" при д-р Владимиров.Според думите на д-р Начев той трябва предвид документацията ми да ми назначи лечение за стимулиране на яйчниците с цел забременяване.И че въобще не ми е необходима инвитро процедурата .

Искам да знам има ли момичета които са минали през тези някаква етапи на ходения напред назад и винаги са им казвали че са О'К.
Как се справяте момичета с напрежението , стреса и всичко това.Понякога усещам че нямам сили да се боря със ситемата и тя ме преборила . Мъжца ми каза че първото дете ще се казва Божидар или Божидара. Вече трепна в очакване това да се случи и щастието да огрее и нашия дом.

как смятате ще го бъде ли и при мен

Хубав ден на всички ви !
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 13, 2011, 16:39:15 pm
Амиии,Пепи  :wink: честно казано от изброените от тебе медицински заведения,не виждам нито едно,което да е изклъчително-клиника по стерилитет!! Поне така мисля! не знам защо си се лутала толкова време между тях,а не си взела час за Владимиров например!? виждаш,че то васякъде наплива е толкова голям и се чака доста,а времето не ни е съюзник!! А защо си лежала и при Начев,в крайна сметка едни изследвания на хормони,даже и от бургаска лаборатория,дават ясна картина !!
Тук истории има много и все са различни!! Няма една с една да се покрива! Ние също сме с "неизяснен",но не знам дали сме от групичката"без късмет"??Аз пък си мисля ,че всичко ще си легне на мястото при нас! Само дето ноември приключи и третият ни опит,не само неуспешен,но и с много перипетии!
Надежда винаги има,Пепи!! Няма кой да отговори ясно на твоя въпрос,но смисъл има да се прави нещо! Когато не се прави,то няма как да има и резултати!
Все пак 4 април не е далече,вижте какво ще каже и Владимиров!! А до тогава-спойствие и якоо секс!!!! :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Януари 13, 2011, 17:04:50 pm
Нека се придържаме към темата все пак. Пепелянката, има специални подфоруми, в които можеш да си зададеш въпросите, както и да разкажеш историята си. При проблем с безплодието се посещава клиника по стерилитет, не просто болница. На началната страница на сайта са изброени клиниките по стерилитет в България.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 21, 2011, 13:31:31 pm
Алооооууу,бургаската гррупа,много сте заспали бе???? Айде,разбирам,някои вече си имат много по-важни занимания,ама за останалите няма оправдание....!? Ще се глобяваме ,май?
Барбаронски,четох те в ЧФ!! Добре беше написана статията,хареса ми!! Браво ! И за сдружението доста се каза!! После имаше и интервю с д-р Душипеев,да му е честит професионалния празник,да помага за много нови деца! Дано и това което са замислили,лабораторията,да се получи добре и да заработти! Всичко ,което се прави е от полза!
Някой подаде ли документи за финансова подкрепа?? В Общината? Нека сподели,че ние май ще готвим нашите! Това с "недълженето на данъци"към Общината е малко кофти в началото на годината,май? То който има собственост,така или иначе ще плаща данъци ,ама хич не е удобно да става на куп и в началото на годината,а?? :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: s_petkova в Януари 21, 2011, 13:47:04 pm
Ето ме тук и мен отново. Днес подадохме документи към Общината. Момичето, което ги прие ни каза, че все още не е гласуван бюджета за тази година. Едва след като се гласува ще има заседания за разглеждане на документите, като към момента имало много молби, които чакат за това, както и одобрени миналата година, но все още нефинансирани.
Относно данъците, новите за 2011 година ще се плащат след 01.03.2011 г. Така, че ако нямате за предходни години, удостоверенията ви ще бъдат чисти.
Това е засега, явно ще чакаме одобрение март, април.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 21, 2011, 14:22:30 pm
Да,права си!! то сега започва обсъждането с граждани на бюджет 2011,така че ще о приемат май през февруари! Едва след това ще има гласуване на помощи! Ами,ще се "ослушваме"!! Няма как! Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Януари 21, 2011, 14:56:29 pm
относно данъците, задължения се водят тези данъци, които не са платени в предходни години, не текущата.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 27, 2011, 13:42:53 pm
Здравейте,момичета! Много тихо стана тука :(?? Надявам се за данъците сте прави! Искам да попитам ,има ли някой който кандидтсва втори път за помощ?? Преди няколко дена имаше и във Фара и в 24часа море инфо ,че ще се открива лаборатория в МБАЛ Бургас с консултант проф.Табакова! Прочетохте ли?? И после имаше интурвю с д-р Душипеев! Поне разбрах ,че няма условие да не се кандидатства в две поредни години! Но и друго малко ме е притесни-че май тези средства щели да се привеждат в новата лаборатория директно и там да ни се правят изследванията!! Или процедурите! Дано да греша!? :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Януари 27, 2011, 14:51:41 pm
Сакън, Рачо! Няма нужда....Нека не се заблуждаваме каква ще е тая лаборатория.... :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 27, 2011, 15:29:24 pm
Оооох ,сакън,аман, не знам бе хора!!! Това прочетах и така го разбрах!!! Хммм,ще видим! И все пак да попитам,ако има някой с второ кандидатстване- становищетото от клиниката,дали трябва пак да е ново??? :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Януари 28, 2011, 00:37:21 am
Не мисля. По-скоро декларация, че няма промяна по обстоятелствата при кандидатстването първия път. Както в държавния Фонд. В правилника май имаше нещо по този въпрос. Погледни.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 28, 2011, 12:27:54 pm
Гледах ,ама не видях!!!! :lol: Но то в правилника има доста възможности,като мед.документи за удостоверяване на моментната ситуация,така че имаме избор!! Мисля да ги подготвям и да ги подавам! Ще попитам преди това по тел.дали приемат,все пак,но не ми се губи време в чакане да се приеме бюджета! той така или иначе до края на февруари ще е факт,а на фонда няма кой да "посегне"!! :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 31, 2011, 15:25:49 pm
Здравейте, сега точно се обадих на 907 207 ! Продължава набирането на документи за подпомагане! Бюджета ще бъде приет до началото на март,но има отново предвидени средства ,така че се приемат документи! Няма промяна в изискваните документи!! Успех момичета!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Февруари 17, 2011, 18:10:35 pm
http://news.burgas24.bg/230740.html
Днес е гласуван бюджета на община Бургас.
Сумата за ин витро е 200 000 лева и могат да се възползват вече и двойки, които са се възползвали предните години, но процедурите им не са били успешни. Двойки, които се възползват за пръв път, обаче, са с предимство пред тях.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 17, 2011, 18:11:50 pm
Супер! Това е чудесна новина! Дано на никого не се налага да се възползва повече от веднъж!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 18, 2011, 14:35:02 pm
супер новинаааа!!! И аз ги гледах вчера!! Не знам кой е с предимство,кой не е ,но ние още понеделблник сме подали документите!! Нали сме "стари кучета" ,знаем му реда!!! :lol:Не си губим времето!
п.п. За жалост, за втори път ще ни е,но надявам се такива като нас да са много малко,както казва Сикса! :( А на всички - успехе с процедурите и дано средствата ви помогнат!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 18, 2011, 15:05:25 pm
Хайде, Рачо, за последно да е :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Февруари 21, 2011, 12:44:24 pm
ra4o обръщам се към Вас защото сте подали документи за втори път, а и ние сме по този ред. Какво е необходимо да подготвим като документи- пак всичко както и първия път или имя някаква декларация че няма промяна.

Благодаря предварително!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 21, 2011, 14:20:46 pm
Здравее Импулс,ние правим всичко на ново- липса на задължение за жената и за мен,НАП за нея, Удостоверение за адресна регистрация за нея! Знам,че са главоболия но не струват кой знае колко пари и предпочетахме да се актуални! А също от клиниката изискахме едно ново Удостоверение, или какъвто документ могат да ви предложат ,но актуален! Ще прибавеми и една епикриза от последен опит,но мисял че и протокол може да ви свърши работа! Декларациите са по старите образци! Утре ще ги подаваме,така че,ако нещо те не харесат ще пиша!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Февруари 21, 2011, 15:31:24 pm
Много благодаря за отговора. Значи старата процедура наново с всички декларации. Благодаря още веднъж!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Март 07, 2011, 12:30:37 pm
подадохме документите- общо взето са старите декларации и удостоверения, като приложихме и епикриза за неуспешното инвитро, но мисля че може и без нея. Успех!... и подавайте документите!...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 07, 2011, 12:36:26 pm
Успех и на теб!!! Дано това ни са последните "помощи" накрая да имаме ++резултат!! Всички тук! Все пак трябва да се мидли и за младо поколение на този "най-хубав град за живеене-Бургас" :lol:
Подавайте документи !!! Нищо сложно няма,нали!? :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 07, 2011, 14:54:56 pm
Изпратиха ли ви писма от СДС - Бургас относно отпусната ви сума за ин витро? Как сте изразходили парите, успешен ли е опита и прочие?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 07, 2011, 23:38:52 pm
На мен да :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Март 08, 2011, 10:45:25 am
Надявам се и аз като теб, Злати, да им изпратя положителен отговор. Скоро ми предстои опит.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 08, 2011, 12:22:35 pm
Ама разбира се ,бе, всички скоро ще им изпратим++отговори! Е ,някои може би по-скоро от другите,като Аничка,ама ние също няма да се бавим много!!! :wink:
Мили и красиви бургаски дами,чесит 8ми Март!! Нека стават все повече бебетата в тази тема,но на всички настоящи и бъдещи мами ,пожелавам много здраве и само радостни мигове!!! :balk_7:
п.п. и ние получихме писмо от СДС,ще мина лично да им благодаря! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 08, 2011, 23:43:34 pm
Аничка, успех! Дано е пръв и последен :D
Рачо, благодаря за пожеланията! Тази година вече и вие ще изпратите положителен отговор :bighug:
Пожелавам на всички попътен вятър и само положителни тестове и здрави бебета!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Март 17, 2011, 08:48:11 am
Здравейте!
Имам следния въпрос-Знае ли някой кога ще заседава комисията и след колко време се публикуват одобрените на сайта на община Бургас.Плануваме опит през април или май .
Ако някой има инфо моля да сподели.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 17, 2011, 13:34:52 pm
Комисията заседава веднъж в месеца/дано не греша ,но Сикса ще ме поправи ако е така/,но задъллжително преди сесията на Общинския съвет! Кандидатите, които са одобрени от комисията ,се предлагат в докладна до общинския съвет за одобрение на неговата сесия! Сесията се провежда всеки предпоследен четвъртък от месеца! Всеки месец има сесии на съвета,друг е въпроса дали комисията ще успее да подготви кандидатури!Това е в общи линии!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Март 17, 2011, 20:28:15 pm
Благодаря ти Ра4о!
Питането ми по скоро е дали въобще е заседавала комисията до сега.Не мога да разбера от сайта на община Бургас дали е имало заседание до сега или още не са заседавали по този въпрос.Аз ли не знам къде да гледам? :oops: :help1:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 17, 2011, 22:53:48 pm
http://burgascouncil.org/pages/committees/index.php?categoryid=14 - ето тук е информацията за заседанията на комисията. Тази година не са заседавали явно.
В сайта на общината има протоколи от заседанията на общинския съвет.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Март 20, 2011, 18:48:18 pm
Момичета,
На 24-ти в четвъртък ще има откриване на кабинет по стерилитет в Бургас към клиниката на д-р Янакиева (София) - Медицински център София 2000 (http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info&ID=5479). Много от вас може би знаят, че преди това тя беше в 1АГБ Света София (бившата Тина Киркова). На 25.03 в петък д-р Янакиева ще е в Бургас и ще извършват безплатни прегледи и консултациив кабинета на Раковска 40 МЦ "Медконсулт" (до Младежкия дом). Ако някоя от вас иска да си запише час, може да ми пише ЛС или директно да си запише час за преглед за 25-ти на 0899 92 00 14 (телефона на д-р Михайлова от този център). Всички първични (познавателни) прегледи в този център в Бургас ще бъдат безплатни - носете си това, което имате до момента като изследвания.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 04, 2011, 14:17:35 pm
Здравейте момичета,сега видях,че Комисията по здравеопазване и т.н.  е заседавала март месец ,при това два пъти!! На 14.03. и на 22.03.! На второто заседание има списък с кандидати за отпускане на помощ! На повечето е гласувано да пъде отпусната,но сумите са по 500лв.! За съжаление ,на общинската сесия нямаше докладна за глас3уване с този списък! Не знам каква е причината,възможно е бюрокритичното предвижване на документите! Но имам два въпроса-първо ,всички от този списък ли са за подпомгане на инсеминации-по 500-600лв?? Втори въпрос,ако е първото е вярно,то има ли и други подали за помощ от пълен размер,като нас,на коти оги няма имената в този списък? Мисълта ми е -дали ги гласуват по "показатели" или просто сме се събрали малко за пълния размер и изчакват още молби ,преди да ги разгледат!?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Април 04, 2011, 16:02:35 pm
Рачо, и ние като вас подадохме документи за втори опит инвитро. Не присъстваме в списъка, а вече повече от месец има, откакто сме подали документи. Това ме навежда на мисълта, че тези суми от 500 и 600лв. са друг вид помощ. В нашия случай може би събират още документи или ни оставят за разглеждане на по-късен етап. Това е според мен- други също да се включат.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: StefiZ в Април 05, 2011, 10:27:25 am
Момичета, както обещахме информация за дните, в които в новооткрития кабинет на ул. 'Раковска' 40 МЦ "Медконсулт" (до Младежкия дом) ще преглеждат и консултират д-р Янакиева и д-р Славов от МЦ "София 2000". Датите за април са 09.04.2011 събота и 30.04.2011 събота. За преглед можете да се запишете на тел на д-р Михайлова - 0899 92 00 14 .
Първичните прегледи са безплатни.

Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: plamak в Април 09, 2011, 13:29:51 pm
А може ли да препоръчате някой от двамата доктори , какви са ви впечатленията от тях?По прочетох малко материал и май има по добри отзиви за д-р Славов , но все пак искам да прочета и вашето мнение.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 13, 2011, 14:54:01 pm
Ураааа,имало е заседание вчера  :balk_46: :balk_47: 
Сега ще чакаме списъка с одобрените.
Дано всички сме в него . :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 13, 2011, 15:05:17 pm
Оооох,Вещичке,от твоята уста,в божиите уши и в главите на комисията!! Хи хи,дано всички сме минали! Ние сме на страта и как ми трябват тези средства!! :( Дори да ги вземеме след месец,важното е ,че ще ги чакаме!!Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 13, 2011, 15:57:40 pm
Изпратиха ми покана от СДС за среща на 14.04 относно програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Вие ще ходите ли?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 13, 2011, 17:58:05 pm
Ани,на всички подали документи ли пращат такава покана или само на тези които са подали за втори път ?
Рач0,и ние ги чакаме ,на 18.04 живот и здраве започвам същинската стимулация и сме със наши средства като и разчитаме и на тези от общината ,че нещо много скъп ще ни излезе опита според един от дики.И днес така се зарадвах като прочетох ,че си отдъхнах .Дано сме в списъка с одобрените. :)
Редактирам се -сега видях че на 28.04 ще е 48-то заседание на Общинския съвет.
http://www.burgascouncil.org/pages/displayform_zasedanie.php?docID=125  - точка 33 . :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 13, 2011, 19:26:50 pm
Амиии,а де!!! :lol:Ама го няма още това приложение №1,списъка де! Нищо ,предполагам,че утре ще го публикуват! Дано няма отпаднали! Стискаме палци ина вас,ние сме следващите!! Дано се раждат повече бургазлийчета в "Най-добрият град за живеене!!! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 13, 2011, 19:43:46 pm
Ние миналата година получихме пари от Общината, но изчакахме да ни одобрят и от Фонда, защото само новите изследвания, които ни предстоят са около 1000лв, а тези 2 хиляди до никъде не стигат. Надявам се другия месец да стартираме ин витрото и да не ми се налага да подавам повече документи по институции.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 13, 2011, 20:05:53 pm
Да,след време ще подаваш документи за детски ясли!!!! :lol: Ама преди това за детски!!! :wink:То май и там е битка,чувам!? :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 13, 2011, 20:15:36 pm
Ох... да стигнем до там. Сега не го мисля. Всичко с времето си :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Април 14, 2011, 13:51:22 pm
Изпратиха ми покана от СДС за среща на 14.04 относно програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Вие ще ходите ли?

Аз ще ходя! Уредих си да гледат малкия  :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 14, 2011, 18:37:38 pm
Влизам да се редактирам ,че заседанието ще е на 21.04 ,а не на 28.04 както по-горе съм писала.
Ииииии добрата новина е че сме в списъка на одобрените  :balk_46: :balk_46: :balk_46:,мъжът ми днес не се е стърпял и звъннал и попитал.Г-цата го е попитала кога сме подали документите ,казала е да не е само след 25-28 януари,но ние нашите ги подадохме в средата на декември.
Успех на всички и който няма търпение да звъни и да пита. :)   :balk_602: :balk_602: :balk_602: :balk_602: :balk_602:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 15, 2011, 07:59:14 am
Оооохх,как ми се иска да е така :(,но не видя ли докладната-не ми се вярва!От вчерашната среща в СДС останах с впечатление,че са предприели идеята да се раздава първо на тези,които кандидатстват за първи път! Естествено ,че мощанта група от чаровни участнички в "кръглата маса" ги разколеба в това им намерение :lol:,но дали първите в списъка няма да сме потърпевши! А как ми трябват тези парички сега!!! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 15, 2011, 11:34:55 am
Изпратиха ми покана от СДС за среща на 14.04 относно програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Вие ще ходите ли?

Аз ще ходя! Уредих си да гледат малкия  :wink:

и аз исках, ама имам други неща на главата и забравих :( Като се сетих беше 21 ч.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 19, 2011, 14:07:21 pm
Ееее,не мога да го намеря това приложение №1 с одобрените кандидати!! Вещичке, какъв им беше директния телефон там да се обадя и аз??? А,какво точно ти каза госпожицата там- ако сме ги подали след 25 януари-да забравим за тази сесия ли?? Уффф,че се нервя така като нямам инфо!!! :x
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 19, 2011, 22:17:27 pm
Споко,Рачо! :)
Предполагам че на 21.04. следобед ще публикуват и списъка с одобрените.Ако държиш да ти дам телефона ми пиши за да знам .Утре ще ти го пратя сутринта ,че нещо сега немога да го намеря и сигурно е в работата ми.Аз не съм се обаждала а мъжа ми и той е питал.Направо утре ще ти пратя тел. и се обади да си спокоен.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 20, 2011, 19:38:22 pm
Здравейте,момичета и Рачо!
Днес вече са обявили списъка с одобрените .Давам линк,който иска да провери дали е в списъка.
Успех на всички. :)
http://burgascouncil.org/files/committees/183.pdf
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 20, 2011, 20:17:36 pm
Ееее,естествено не сме в списъка!! :xКато гледам,са все молби от края на миналат година и началото на тази! Това го приемам,но се отличават дати на входиране на други молби........ :oПак май всички сме равни,ама някой сме по-равни.....!!!Не са хубави тия неща,все пак 22 години стана от демокрацията!!! :wink: Ето,за това е добре да има представители на НПО,за да се спазват правилата,които все пак също трябва да са ясни! парите трябват на всички,много при това!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 21, 2011, 08:51:05 am
Eeeeee,споко ,де!!!!! :lol:Добро утро! Никой не е писал след мен,дано да не съм "стреснал" някой с предния пост! Няма страшно и нашето време ще дойде! Ще си получим всички ,това което ни се полага!
Момичета,предстои ми да си нося лекарства-Гонал ,от София! Трябва ни малка хладилна чанта,по възможност по-малка! Или мислите,че в багажното на автобуса няма да се достигнат 25градуса и за това е безопасно за лекарствата???
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 21, 2011, 09:40:03 am
Рачо,онзи ден и ние пренасяхме Гонал от София .Момичето от което го взехме ни попита дали имаме хладилна чанта.Ние естествено нямахме но и времето беше доста хладно ,дори валя ,когато отидохме в клиниката и попитах трябва ли ми хладилна чанта за гоналите ми казаха че за няколко часа няма проблем.И си ги пренесохме като ги сложихме в багажника на колата-по -студено е а и пускахме парното отпред .Нищо им няма -вие писалка ли ще пренасяте или ампули с разтвор и прах?
Щом ще пътувате с автобус моят съвет е да попитате преди да си купите билетите дали в автобуса има хладилник.В по-новите автобуси има и да говорите с шофьора да ви сложат лекарствата в хладилника.Смятам че няма да имате проблем.
А отностно Общината ,не се притеснявай предполагам че в началото на май ще има ново заседание и вече ще сте в списъка. :) :wink:
Късмет и успешна процедура ви пожелавам. :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 
Щом не са отворени лекарствата няма проблеми а и едва ли ще има такива температури над 25 градуса.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 21, 2011, 10:52:56 am
Ооооффф,благодаря ти Вещичке!! Сама разбираш ,че на 4ти старт,всички тезинеща са ми пределно ясни,ама пусто като ти се загнезди съмнението в главата и започва да те яде! Хи хи ,ние ще пренасяме отделно прах и отделно разтвори в Бургас ще ги смесваме в пен.Това е Гонал 1050 единици,няма такава разфасовка тук.То е пределно ясно че щом пише -съхранение от 5 до 25 градуса,то издържа на -5 до 35 градуса! Това си е закон в търговията на лекарства и въобще продукти. както и да ,ще се справим и с пренасянето и с автобуса. За сесията не се притеснявам,то е ясно че сега ще минат хората ,които са кандидатствали още миналата година ,нали и на тях им се изчакало чакането!! И нашето време ще дойде-така или иначе общинска сесия има по веднъж на месец.
п.п. е малко криво става с някои дати на входиране,но дано хората наистина да са в голяма нужда и това им донесе желаните положителни резултати ,в крайна сметка.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Април 21, 2011, 11:54:02 am
Пари ще има, важна е вярата в успеха :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: malkave6tiza в Април 21, 2011, 13:20:34 pm
Рачо,ние онзи ден от София пренасяхме и Гонал пен 900 и Гонал 1050 ед.Утре ще връщаме наобратно остатъка от Пена и този Гонал от 1050ед.
Ако може да ме светнеш как става това да ги смесвате във Пена ,щото много по добре ми е с пена ,не че другите не мога да си ги слагам ,вече станах спец по инжекциите ,но с пена е по лесно само нагласяш дозата и готово.
Вие ,кога стартирате с процедурата или вече стартирахте?
Аничка ,точно така важна е вярата в успеха .
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 21, 2011, 13:30:09 pm
хи хи ,въобще нямам си и идея! Тоя Гонал 1050 само в нет съм го виждал и останах с впечатление ,че се смесват прах и течност,в нещо като пен и така се получава готовия разтвор! Я,сега ти да ме светнеш относно него?? То в БГ няма такива опаковки! А вие защо ще ги връщате????
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 21, 2011, 13:34:42 pm
Опааа,вешщичке,ама утре ли ще ги връщате??С какво?? Кога?? И защо ги връщате и двете?? Не използвахте ли едната поне цялата? Абе,я дай на лични ,че май оспамихме и ще ни се карат! :lol:Освен ако не интерисува и другите момичета??
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 22, 2011, 02:58:31 am
Рачо, в Гонал Пен 900, реално има 1050 единици. Да не би за това да става дума, а ти да не си разбрал. За пръв път чувам да се смесват предварително и да се пълни пена.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 22, 2011, 08:29:56 am
Добро утро в този празничен ден!! Сикс,Гонал 1050 е непознат за БГ ,но съществува!!! :lol:Още нямаме преки впечатления,но от утре предполагам ,че ще сме сепциалисти! :D Все пак,по първоначално инфо,получени от мили девойки,има разтвор ,има прах ,смесва се в едно шишенце и със спринцовка се тегли всеки път нужната доза! Това в най общи линии! Той е 1050 но от практиката се получава ,както обикновено,1200 единици! :lol:Хо хо хо ,много съм доволен!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 23, 2011, 01:47:51 am
Е, то това тогава не е пен, щом се тегли със спринцовка, просто е голям пълнител. Идеята на пена /писалка/ е именно да се избегне това изтегляне, а де се ползва дозатора и директно да се инжектира с малка игла, а не от спринцовка.
Нищо де, важното е да свърши работа :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 23, 2011, 10:23:37 am
да, това е важното! Аз още не съм го виждал,е,но получих инструкции и се разбра ,чее не точно пен.Важното е да стимулира подходящ и достатъчен по брой и качество  яйцеклетки!!! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Април 29, 2011, 10:28:41 am
Ra4o само да ти кажа, че и ние като вас подадхоме документи за 2-ри опит за финансиране от общината от началото на март 2011г., но не сме от купа документи, разгледани от комисията. Може би ще ни оставят за края на годината, когато ще видят има ли остатък във фонда. Така или иначе ,оставаме с надеждата че и нашия ред ще дойде.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 29, 2011, 14:10:03 pm
Ааааа,какъв край на годината,бе :x!! хи хи ,то до тогава -"я камилата ,я камиларя"/ама не тая на принц Чарлз/!!! :lol: Още на слезващата сесия през май трябва да ни докладват,въобще не приемам оправдания!!! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Април 29, 2011, 17:19:12 pm
Дай оже-от твоята уста- в Божиите уши. Остава да се надяваме. А някой ако има повече информация- да сподели.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Май 09, 2011, 21:16:12 pm
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=702326
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Май 10, 2011, 14:20:04 pm
Супер! Дано одобрят внесените предложения! Успех на всички!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Май 26, 2011, 23:27:04 pm
Момичета, както обещахме информация за дните, в които в новооткрития кабинет на ул. 'Раковска' 40 МЦ "Медконсулт" (до Младежкия дом) ще преглеждат и консултират д-р Янакиева и д-р Славов от МЦ "София 2000". Останалите дати за май са 29.05.2011 неделя. За преглед можете да се запишете на тел на д-р Михайлова - 0899 92 00 14 .
Първичните прегледи са безплатни.

Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: de4ka в Юли 19, 2011, 19:56:51 pm
Здравейте,момичета!!! :)
Днес се обадиха от общината,че съм одобрена и че мога да си получа сумата от касата на община Бургас!
Интересува ме има ли конкретен срок за започване на процедура и някаква определена отчетност при положителен или отрицателен резултат или сумата се отпуска безвъзмездно от общината ?
Задавам този въпрос тъй като съпруга ми е в чужбина и може до края на годината да не се прибере :(

Успех на всички !!! :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юли 19, 2011, 20:13:52 pm
Здравей Дечка!! не ни изискват никакви разходо-оправдателни документи! Просто е важно,че мже да се кандидатства само веднъж за календарната година/ако бъркам,Сиксенс ще ме поправи/! Отиваш и си взимаш парите и си ги харчиш за полезни за процедурата неща! В тази темане се приемат никакви други резултати ,освен+++++!  Това е закон!!! :lol: Правете процедурата ,когато се върне мъжа и много успех ви желая.Няма отчетност,но е добре да се похвалите за положителния резултат,защото го дължим ,поне морално,но вносителите в Общинския съвет на инициативата за този фонд.Това са СДС-Бургас.А и е хубаво да имаме някаква идея за % успеваемост по програмата!Още веднъж-успех и само напред!!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: de4ka в Юли 19, 2011, 21:02:56 pm
Благодаря ти ra40 за бързия отговор !!! :hug2:

Дано има повече  :bfp1: положителни резултати и много щастливи семейства!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Юли 20, 2011, 07:28:47 am
Здравейте   :), и аз се нареждам при чакащите тука , в понеделник подадох документите, сега ще чакаме отговора :dance2: Успех на всички :bighug:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Юли 20, 2011, 11:42:31 am
Тези пари, които отпусна Община Бургас много ни помогнаха. Хубаво, че го има Фонда, но докато започнеш процедурата изследванията преди това си ги заплащаш, а те не са малко като сума.
Надявам се скоро и аз да се отчета пред Община Бургас и СДС с допълнение към прираста на града ни :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юли 20, 2011, 12:55:08 pm
Точно така ,Аничка!!! ти си знаеш  :crossfingers: :crossfingers: :goodluck:
както и да го погледнем-2000 лв са си помощ!!! наистина трябва да сме благодарни,че я има програмата! :thankyousign:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Август 04, 2011, 15:40:15 pm
Здрайвейте  красиви съгражданки  :D и съграждани  :wink:/ако има тук/! За жалост,темата ни много "заглъхна" тук  :( Дано се надяваме,че е следствие на "морските" емоции  :surfinga: или приятните мигове на  beer::край брега.И все пак,до колкото имам спомен, Общинския съвет и здравната комисия разгледаха само две докладни със списък от около 10-15 молби или общо 30 молби за помощ по общинския фонд.Изглежда има все още средства,така че,ако имате познати или още се двоумите,то подавайте документи! Средстават са налични и ,честно казано много помагат! :wink: А както се разбра в началото на тази година- вече има и бебета ,повили се и с тази помощ!! preggo ylinfant
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Август 04, 2011, 20:21:24 pm
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1088&Itemid=31

Нашият съвет към всички бургазлии, които се борят за рожба, е да не отлагат подаването на документи, да не се притесняват да се възползват от този невероятен жест, който община Бургас прави за нас. Можете да се възползвате от програмата и повторно в следващата година, ако опитът от предходното финансиране се е оказал неуспешен
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Август 11, 2011, 14:09:25 pm


http://www.burgasinfo.com/news/view/5/30685/

Финансова помощ за ин-витро да се отпуска и при неплатени данъци, предлага СДС-Бургас. В докладна, внесена преди ден в общинския съвет, сините настояват за няколко промени в Правилника за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.

Едно от тях е да отпадне представянето на документ за платени данъци към Общината. "Законът изрично е уредил събирането на общинските вземания и един правилник не бива да въвежда нови условия. Освен това става дума за финансово подпомагане, а не за административна услуга, извършвана от Община Бургас, за да е налице подобно изискване", разясни Вълчо Чолаков, общински съветник от СДС.

Друга промяна засяга жените с диагноза "Изчерпан яйчников резерв" (ИЯР) и гласи те да получават двойно по-висока помощ - 4000 лв. За лечението на това репродуктивно заболяване са необходими много повече средства, а Националният фонд за асистирана репродукция не подпомага жени с такава диагноза.

СДС предлага още да отпадне ограничението за еднократно подпомагане в рамките на една календарна година, а всяка двойка да има право да кандидатства неограничен брой пъти. За всяко следващо кандидатстване да не се изисква пълен комплект документи, а само ново заявление, предлагат още сините.

Докладната трябва да бъде разгледана до края на мандата. Текстът, както и предложенията, са съгласувани на среща с повече от 40 семейства с репродуктивни проблеми, както и представители на неправителствените организации „Искам бебе" и „Зачатие", които изразиха пълна подкрепа на предложенията и мотивите към тях. "Представителите на двете организации смятат, че с тези изменения Правилникът на Община Бургас за финансово подпомагане на лица с репродуктивни проблеми ще се превърне в образец, а самата Община ще бъде водеща в разрешаването на демографския проблем", коментира общинският лидер на СДС-Бургас Константин Райков.

Финансовата помощ за ин-витро бе въведена в Бургас по предложение на СДС преди 3 години. Оттогава са я получили близо 200 семейства, 20 от тях вече имат бебета.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Август 11, 2011, 14:13:02 pm
Дано се приемат промените, ще е хубаво, особено това с подпомагането на жени с ИЯР.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Август 24, 2011, 11:09:51 am
Zdraveite, momi4eta  :wink:
Predvaritelno se izvinqvam za latinicata, no v momenta nqma kak da pi6a na kirilica  :(
Nie utre si vzemame zapodta ot Fonda i otivame na sre6ta s doki, za da re6im koga zapo4vame.
V slu4ai, 4e sme odobreni ot fonda, imame li pravo da kandidatstvame za tezi pari ot Ob6tinata.Vsi4ki znaem, 4e Fonda ne poema izsledvaniq i principno, sa ni neobhodimi sredstva :?
Pojelavam na vsi4ki ni mnogo kusmet i samo polojitelni rezultati  :D :bighug: :goodluck:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Август 24, 2011, 13:11:04 pm
Двете са независими, и ние използвахме отпуснатите пари от Община Бургас за изследвания - генетика, имунология и т.н.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Септември 04, 2011, 12:31:17 pm
Здравейте, имам един такъв въпрос - някой знае ли кога точно се провеждат заседанията на комисията? Има ли някакъв график, защото последният протокол в сайта им е от началото на юли.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Септември 04, 2011, 14:31:13 pm
Пак там на сайта се обявяват датите за заседания на комисията. Ако скоро няма постъпили документи или са само 2-3 молби, вероятно изчакват да се съберат повече молби, за да насрочат заседание.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Септември 13, 2011, 13:02:43 pm
Здравейте,чайки!!! :lol: Тихичко е тука,явно поради прекрасното време,мног много не се застоявате на компа!!! :wink: Бях питал и преди,но нека повтора въпроса си:
Някой бил ли е пациент на д-р Вукадинова?? Мисля,че кабинета и е в МЦ срещу "Космос"!
Предварително благодаря за информацията! :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Септември 13, 2011, 15:37:42 pm
Казва се док.Вълкадинова.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Септември 13, 2011, 16:48:51 pm
Съжалявам,объркал съм името!!  :oops: Ти пациентка ли си и ??? :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vesito_69 в Септември 16, 2011, 17:57:31 pm
била съм два три пъти при нея,но не съм и пациент.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Септември 17, 2011, 11:12:18 am
Ако има чакащи за одобрение по общинската програма да ви информирам, че молбите ще се разглеждат чак след изборите :( 40дни преди края на този общински съвет нямали право да заседават и да вземат решения. Ще чакаме новият общински съвет. Ще разглеждат молби най-рано ноември :balk_144:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: teda552 в Септември 22, 2011, 12:26:24 pm
Къде мога да намеря медицинската документация за кандидатстване по тази програма на Община Бургас? Ще ви бъда благодарна  :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Септември 22, 2011, 12:41:44 pm
Предполагам, че питаш за медицинските критерии за кандидатстване. Прочети чл. 18 от правилника и по-специално:

 д/ Да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим единствено с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI. Удостоверяването се извършва с медицински документи: етапни епикризи, медицински картони, стимулационни протоколи, удостоверения от клиники с отразяване факта на лечението на пациента при тях и извършените манипулации. При нужда комисията може да изисква и допълнителни документи и данни от медицинските заведения, както и да извършва проверки и запитвания

По-долу прикачвам целия правилник.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Октомври 06, 2011, 16:40:44 pm
Здравейте всички  :) , честито ни откриване утре на новият ин витро център в МБАЛ Бургас!! Навсякъде днес се появява новината. Четох, че в него ще работят д-р Павлета Табакова, Георги Николов и екип. Някой чувал ли е нещо за тях, някакво инфо?? Има и телефон за записване за консултации, което щяло да започне от понеделник. Как мислите, какво Ви е мнението по въпроса?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Октомври 06, 2011, 16:51:54 pm
Че ще е голям експеримент, докато обучат бургаски специалисти.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: шматка в Октомври 06, 2011, 16:58:04 pm
ами, че с тези доктори не може да се очаква кой-знае какво, просто всичко ще си продължи както до сега - с търсене на добри лекари.....
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Октомври 06, 2011, 17:04:48 pm
Жалкооо за доброто желание на Общината тогава  :(, а защо им е да карат лекари от София като Варна е по-близо..
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: шматка в Октомври 06, 2011, 19:04:22 pm
все още няма държавна нито общинска клиника по стерилитет, така че и тази ще е частна, по-точно клон на частната клиника Репробиомед, собственост на тези лекари в София.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Perdeto в Октомври 07, 2011, 18:30:50 pm
Макар и да не ми ясно съвсем, мисля че тази ще е първата общинска лаборатория, още както я наричат. Ако беше друго светило, пак щеше да се коментира, че е неговата клиника. А в интерес на истината все някой трябва да обучи кадрите нали. Кой и как се е домогнал до обищниските пари на Бургас обаче, вече е друга работа.
Макар и да не очаквам да се получи нещо с новата клиника, пожелавам на всички нас това да се опровергае.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: butterfly в Ноември 15, 2011, 17:31:12 pm
Здравейте,мили момичета.Нахлувам в темата с молба за съвет.Живея в Бургас от 2год,но документите си ги смених преди няколко месеца и сега като гледам,че искат да си живял поне 3 год.в града за да кандидатстваш за финансиране от общината и много се отчаях.Сега излиза ,че и от града от който съм няма да мога вече да кандидатствам а клиниката,която съм си избрала не работи по държавната програма Ин витро.Има ли смисъл да подавам документи изобщо в общината според вас?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Ноември 17, 2011, 14:33:37 pm
Здравей,butterfly и при мен нещата бяха подобни, към юли тази година не ми стигаха 4 месеца до трите години, но аз когато дойдох в Бургас си направих настоящ адрес тук. Когато подадох документите приложих удостоверения за постоянен и за настоящ адрес. Ако поне имаш настоящ адрес...При мен така или иначе вече станаха 3 години, документите подадени в края на юли още не са разгледани. Ако искаш, отиди в Общината и попитай, мисля че стаята беше 108. На входа ще те упътят.А иначе работила ли си три години на територията на тази община? Ако приемат това като доказателство, че си живяла тук.....При теб казуса е спорен.В градът където е местожителството ти има ли общинска програма за финансиране? Защо да не можеш да кандидатстваш от там, ако има?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: daninka80 в Ноември 21, 2011, 14:36:42 pm
Случайно да знаете дали приемат документи?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Ноември 21, 2011, 17:32:45 pm
Случайно да знаете дали приемат документи?
Би трябвало да приемат, но предполагам молбите ще се разгледат след Нова Година. Обади се в Общината и попитай, там ще ти дадат най-точна информация!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: impuls123 в Януари 10, 2012, 17:49:02 pm
Момичета, нали вече приеха новият правилник за отпускане на финансова помощ за процедури ин витро.
Дали могат да се подават молби за трети път. Прочетох, че е текущо през годината и няма ограничания брой пъти, но дали в действителност е така?
Ако някой знае, моля да сподели...както и за формулярите
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Януари 10, 2012, 22:59:48 pm
Да, приет е новия правилник. Би трябвало да можеш да кандидатстваш. Когато повторното и т.н. кандидатстване са в една и съща година, трябва в текущата година вече да са минали всички, които са за пръв път. Което по мое мнение означава, че одобрението става в края на годината. Но тъй като сега е началото на календарната година, би следвало всички случаи да се разглеждат като първи за нея.
Не знам дали ме разбра, че малко сложно го обясних, но с две думи - мисля, че можеш да подадеш документи. Относно формулярите, мисля, че няма промяна. Каквото са ти искали втория път, вероятно ще ти поискат и сега. Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: anichka.bs в Януари 11, 2012, 19:49:55 pm
Въпрос към родилите жени - носихте ли снимки на бебетата в Общината?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Януари 11, 2012, 22:26:47 pm
Аз не съм носила, доколкото знам няма такова изискване :D Но ако искаш занеси им като родиш - ще се зарадват, сигурна съм.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Март 11, 2012, 17:17:02 pm
Момичета,  здравейте. Много съм притеснена ,гледахте ли този репортаж http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=16430 Има ли и други като мен, който чакат за одобрение, какво ще правим?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 12, 2012, 09:00:30 am
А,само подочух за нещо такова,а се оказа ,че то си е реално!!Нали не гледам "СКАТ"!!Никога не съм имал доверие на Душипеев!Не мога да разбера как има толкова силно желание да руши. Ами ще трябва да се стягаме и по всички възможни "канали" да спрем тези глупави промени!!!! :x 
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Март 13, 2012, 09:49:53 am
И аз гледах репортажа по СКАТ и съм меко казано изумена. Това е нереално ако се приеме и мисля, че няма да издържи. Пълен абсурд е да се ограничава изборът на лечебно заведение, просто е абсурдно. По отношение на отчетността има логика да се въведе, но занапред (просто няма друга програма, при която да не се изискват някакви разходни документи), макар, че със задна дата не ми е ясно дали е осъществимо и какъв е смисълът вече. Рачо, имаш ли информация дали ще се внася на общинска сесия за да може да се реагира своевременно?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 13, 2012, 10:46:15 am
Вчера разгледах входираните докладни за следващата сесия на Об.съвет но за момента не видях такава. Също и в протоколите на Здравната комисия и комисията "Ин-витро" нямаше нищо по въпроса.дано да е поредния "фитил" на СКАТ.Отделно,така приета ,наредбата се отнася до подпомагане,т.е. помощ и няма как да има задължителен характер, в какъвто и да е смисъл.Ами нека бъдем внимателни и ако има инфо  веднага да го поместваме,за да има време за реакция. Сесията е всеки последен вторник от месеца/дано не бъркам/!!! надявам се все още да имаме подкрепата на СДС ,по-скоро на Чолаков и Райков,а те са добри адвокати и мисля,че няма да се оставят да се опорочи идеята .
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Март 13, 2012, 11:42:00 am
А, Рачо, случайно да имаш информация кога ще заседава комисия Ин витро. Секретарката в края на януари ми каза, че се очаква за март,ама никъде в сайта не публикуват дата.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 13, 2012, 12:39:03 pm
Дидони,нямам никаква представа.Съжалявам! :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: mira-iv в Март 13, 2012, 14:01:00 pm
Момичета и Рачо, в сайта на общинския съвет в подраздел проекти на нормативни актове е качен проекта за промени в правилника за финансово подпомагане. Там можете да видите точно какви промени се залагат.
Първо - ФСХ до 12.5 - обвързват го с кандидатстването по ФАР.
Второ - средствата ще се превеждат директно на лечебно заведение, регистрирано в община Бургас - т.е. звеното за Асистирана репродукция към МБАЛ - Бургас с ръководител д-р Душепеев и консултанти д-р Табакова и д-р Николов.
Трето - контрол - искат отчетност и въвеждат изискването за такава и със задна дата, за всички получили средства до 31.12.2011 година.
А кога ще има ново заседание на комисията не се знае, първо трябва да минат промените мисля, после да се проведе заседание.
Опорочава се благородната идея да се помага, и както аз казвам, има нещо гнило в Дания. Но кои сме ние, че да разберем какво точно става.
Играят се големи игри на нашия гръб.
За съжаление при това стечение на обстоятелствата, аз лично няма да се възползвам от Бургаския фонд.
Да сме живи  и здрави със съпруга ми, и без помощта на Община Бургас ще сбъднем желанието си да бъдем родители.
С пожелания за късмет и успехи.
Мира
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 13, 2012, 14:20:15 pm
Еееее,те пък къде го сложили.Честно казано ,съвсем пропуснах ,че ще искат промени в наредбата,но пък да и променят "идеята" не съм очаквал. :o Е,да не бързаме да се отказваме. Дайте да помислим какво може да се направи??!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Март 13, 2012, 14:27:53 pm
Рачо, намерих го!
http://www.burgascouncil.org/upload/05308.pdf
Много неприятно! Давайте да решаваме какво правим сега?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 13, 2012, 14:48:47 pm
Според мен тази промяна няма никакво правно основание.Смисъл,че не е правно изпипана и няма как да се случи.Трябва да информираме внносителите на идеята за Фонд,както и да си изготвим становище на Сдружението. Няма място за отдръпване.Аз мисля,че като една от първите общини приели такава програма,при това  с такава сума,трябва Бургас да си защити постигнатото. Не трябва да допускаме да се опорочи идеята,заради интересите,при това толкова прозрачни,на определни специалисти. Нека работят,но защо да има такава избирателност.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Март 13, 2012, 15:09:20 pm
Току що говорих с вносителя на първоначалната програма - Вълчо Чолаков - няма проблеми - има обещание, че такава докладна няма да се внесе! Имало е неофициална среща, на която са били поканени пациенти и представител на "Искам бебе"  и е имало споразумение, че няма да има ограничение в избора на лечебно заведение и няма да се искат разходни документи със задна дата. Има още детайли да се обсъждат в промяната, но те не са от съществено значение и ще ни информират вече своевременно. Другият неприятен момент тук е ЗАЩО Сдружение "Зачатие" не е било уведомено за тази предстояща промяна и неформална среща! Трябва да следим изкъсо сайта на общината и общински съвет. Г-н Чолаков звучеше изненадано, че не знаем за тази среща и този похват на партньорството ни с ИБ определено не е прецедент. Няма как да не изразя разочарованието си и се надявам това да не се повтаря Зачатие да научава за такива важни намерения от телевизията.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 13, 2012, 15:29:06 pm
Ооооффф,слава богу!! Да се надяваме да няма изненади.Елементарни и глупави промени2с цел еднопосочно облагодетелстване. Не се прави така,особено кагото искаш да помагаш. В крайна сметка,всички сме благодарни ,но ако ще ни слагат в някакви условия,ние и преди сме се справяли,нали!  :lol: :lol:Дишайте спокойно! веднъж като я има програмата,ще я има и за напред.А, и не забравяйте,че сме голяма армия,за съжаление. :wink:Ама не му пожелавам на никой да ни се изпречва. :) Ако някой нещо дочуе,пускайте по едно инфо,че да има време за реакция! 
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 13, 2012, 16:47:29 pm
А такааааа, браво бе, ашколсун :x
И аз като Донка се питам, защо Зачатие не беше уведомено за тия готвени промени и още повече, защо не бяхме поканени на тая среща. Наистина не им е за пръв път на ИБ този начин на действие, но вече започвам да се изнервям. Донке, дай да измислим нещо, да говорим с някого, ако се налага. Ако трябва с Душепеев да се видим, да изкопчим нещичко, културно, разбира се. Той целенасочено ни държи настрана и аз имам някои идеи защо, но това трябва да се промени. Считам, че трябва да възобновим правото си да присъстваме на заседанията.
Тази седмица няма да съм в Бургас, но за другата може да измислим нещо.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Март 14, 2012, 11:49:00 am
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1153&Itemid=31
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Perdeto в Март 14, 2012, 13:25:10 pm
Да ни е честит новият кабинет. Няма начин да не проработи отлично, щом се е заела и д-р Даскалова да помага. С пожелание за много бебета.


П.П.Между другото някой обади ли се на ИБ да ги попита, защо Сдружението не е било поканено. За Душепеев и компания ще си замълча, защото е безсмислено да се пише, те фактите сами говорят.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 14, 2012, 13:50:19 pm
Ей,голяма работа е Семир,браво!! Вече мога да му говоря на малко име,щото го чуствам близък. :)Обеща-направи! :D Трябва да благодарим на момичетата ,които му помагаха / Елфи ,предполагам,дано не обиждам някой  :wink:/,както и на Мели,която като истински пионер се отзовала за първа консултация. С кои други доктори е говорено?? Ето,че може и без финасова помощ от някъде и без да се ограбва Програмата за подпомагане, да се направи нещо смислено и полезно!!!
А за това,че ще ни акушира без пари ,не мога да поляврам,чак! :D :D  Е,не на мене ,де,ама сега още по сериозно се залавям за работа в бебеправенето!!! :lol:Щом вече ми падна и разхода за израждането,много ми олекна! :wink:
Все пак-едно голямо БЛАГОДАРЯ,на Г-н Семир Абумелих! Не знам дали е голям българин или голям иракчанин,но със сигурност е голяма Човек!!  :D :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Март 14, 2012, 16:12:08 pm
Много се радвам, че най-накрая стартира този проект.  :)

Идеята за него възникна съвсем спонтанно след Кръглата маса в Бургас, където основният акцент беше върху профилактиката и диагностиката на стерилитета. Всички знаем какви са нуждите на пациентите от Бургас и областта, знаем за дългите пътувания из цялата страна, за отсъствията от работа и т.н. Да не говорим за финансовата страна на проблема.

Предложението дойде от собственика на МБАЛ "Дева Мария" Семир Абумелих, който присъства на Кръглата маса, а ние, от Зачатие, с радост се съгласихме да го подкрепим. И как бихме отказали - пациентите ще имат възможността да бъдат консултирани и преглеждани от най-добрите специалисти от цялата страна. Имаме уверението на много от тях, че ще се включат в нашата инициатива. Информация кои ще бъдат и какъв ще е графика, ще ви съобщаваме своевременно.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Март 14, 2012, 16:12:30 pm
Извинете за двойния пост.



За Общинската програма в Бургас и проекто-предложението за промяна на правилника. На всеки е ясно, че пациентските организации няма да допуснат това да се случи.

Защо и как не бяхме уведомени, аз няма да коментирам. Да, имах разговор с Ваня от Искам бебе, но предпочитам тя сама да си каже позицията.

Моята е следната - сътрудничещите си пациентски организации работят заедно и координират заедно, особено подобни инициативи, които са от голяма важност за пациентите. Така както заедно си сътрудничихме досега. Ето защо при всякакви проблеми, свързани с общинската програма, се канят и информират двете организации - нашата роля е да сме коректив на управленските решения.

Но ако всеки започне да дърпа в различна посока и няма сътрудничество, губещите кои ще са? Мисля, че е ясно - пациентите. Едва ли някой има нужда от това.
Искрено се надявам, след проведените разговори, този проблем да сме го изчистили.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Март 14, 2012, 16:50:43 pm
Mоето мнение е, че когато става дума за обществен ресурс е от голямо значение да се съгласува с цялата общественост в лицето на пациентските организации и държавни и общински структури, както и да се публикува навреме нужната за всички пациенти на територията на дадена община информация по всички възможни платформи, с които работим - интернет сайтове, социални мрежи, форуми и блогове (срокове за прием на документи, промени или предстоящи промени), както и националните и регионални медии, които откликват по темите - това трябва да бъде достояние на всички пациенти. Специално ние винаги при подобни инициативи каним представители на всички ангажирани институции и неправителствени организации, държим да бъдат чути всички мнения и позиции, защото мисля, че това е правилният и отговорен подход към дадена инициатива за да се вземе максимално доброто решение за всички пациенти.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 14, 2012, 16:54:07 pm
Нали разбираш,че тук не се е целяло "да се вземе максимално доброто решение за всички пациенти.",а по скоро тихомълком да се облагодетелства някой бизнеспратньор.даже под прикритието,че "това са общински пари и отиват в общинската болница и център"!! хе,ми то тогава трябва да се отделят средства и за прегледите в новия кабинет в МБАЛ "Дева Мария",поне според проекта за изменение- Уффф,дано се съм прав! :x
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Март 14, 2012, 16:55:18 pm
Рачо, това е абсолютно недоразумение в този проект за промяна, че едва ли някой от нас си е помислил, че може да се случи.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Март 14, 2012, 16:57:31 pm
Никой и по никакъв начин не може да си позволява да ограничава правото на лечение на пациента. В този смисъл, не може да се налага на пациента къде ще се лекува (ползва медицински услуги).
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 14, 2012, 17:04:02 pm
да,бе,прави сте! Не може да се огпраничава  правото на избор,още повече ,че това е регламентирано като "помощ",безвъзмездна.Отделно кака юридически ще издържи точката ,да се искат разходни документи за изминал период,особено когато това въобще не е залегнало в старата наредба.Доста елементарно е да се мисли ,че юридически ще издържи. :xЛичи ,че е писано от лаик,демек -доктор :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 16, 2012, 00:29:52 am
Супер!!! Много се радвам, че се реализира тази идея :D Браво на г-н Абумелих и на всички отзовали се доктори! Мели, златна си! Момичета, страшни сте, бе, евала значи :youwoman:

Напълно споделям изказаните по-горе мнения на Дони и Елфи по повод скорошните случки. Искрено се надявам повече да няма такива недоразумения. Нека не забравяме, че важни са пациентите и всичко, което правим е за тях!

Момичета, ако трябва някаква помощ по организацията на откриването на кабинета или нещо друго - казвайте. Познавам се с ПР-ката на Дева Мария, ако се наложи някаква комуникация допълнителна /сигурна съм, че вие сте се заели с всичко и поддържате контакт/ или нещо друго, на линия съм.
За възобновяването на достъпа ни до Здравната комисия съм напълно сериозна. Дони, ако искаш да проучим кои са новите членове и председател /предполагам, че не е същия състав/ и да си уговорим срещи?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Март 16, 2012, 11:12:21 am
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1153&Itemid=31
Браво на г-н Абумерлих, да направи такова нещо съвсем безвъзмездно  :balk_81: Пожелавам на всички ни в най-скоро време в Дева Мария да не могат да смогнат да израждат бебета на Зачатие :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: plamak в Март 25, 2012, 20:12:35 pm
Да ни е честит новия кабинет , аз също го посетих и пожелавам на всички посетили го съвсем скоро да се озоват с бебче в ръце,дано днешния празник ни е на късмет. :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Март 28, 2012, 10:51:58 am
Здравейте всички, на 22.03 е имало заседание на Общински съвет и комисия инвитро. На "печелившите" честито :). Имам такъв въпрос-сега какво правим, чакаме да се обадят ли? Или да ходим да питаме при секретарката?
Да ни е честит новия кабинет , аз също го посетих и пожелавам на всички посетили го съвсем скоро да се озоват с бебче в ръце,дано днешния празник ни е на късмет. :)
Какъв точно е кабинетът и кой преглежда?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 28, 2012, 17:26:22 pm
Didoni, по-назад Елфи е дала линк с информация за кабинета. Ако се обадиш на дадените телефони, предполагам ще ти кажат кой ще преглежда.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Март 28, 2012, 17:31:11 pm
На 25. 03. преглеждаха д-р Даскалова и д-р Даскалов.
Ще пусна информация за следващата дата и специалисти.
Кабинет "Репродуктивно здраве" се намира в МБАЛ "Дева Мария".
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 29, 2012, 09:01:24 am
Добро утро! Дидони,протокола от заседанието на здравната комисия,който можеш да видиш на сайта на Общинския съвет,следва да се оформи като докладна записка и да се внесе за гласуване на следващата сесия на Общинския съвет. това ще е последния вторник на април.Обикновено ги приемат без проблеми. За жалост,чак след това ще започнат да ви се обаждат ,за да си получите парите. Това беше процедурата, до сега поне. :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Март 29, 2012, 09:46:09 am
Благодаря на всички за информацията. :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 09, 2012, 14:08:55 pm
Уважаеми бургазлиии, току що разбрах, че на 03.04.2012 г е била внесена докладна записка за промяна в правилника за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в общ. Бургас. Повечето предложения са меко казано - абсурдни. Ето и въпросната докладна записка - http://www.burgascouncil.org/upload/05457.pdf
Възмутена съм! Утре ще дам интервю пред телевизия СКАТ, днес ми се обади репортер от телевизията, за да дадем гласност на това безумие и да го спрем! Докладната записка ще бъде разглеждана от здравната комисия в сряда и от правната и финансова комисии в четвъртък. Не бива да позволяваме да бъде ограничено правото на пациентите къда да провеждат лечението си.
В момента съм просто бясна, пиша ви набързо, за да ви информирам. Сега сядам да се подготвя за интервюто :x
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 09, 2012, 14:19:01 pm
Значи хващаме се и пишем до кмета като гражданска организация. За да може тия дни да я входираме. Абсурди пълни!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 09, 2012, 14:26:14 pm
Eeeeee,браус!!! Въртяхаго,сукаха го,взеха болшинството в ОС и сега ще отрежат наредбата.Глупаци! Ами,дълбок поклон от всички ни и най-вече от тези ,които все пак успяхме да вземем от помоща!! Тогава се почиствахме истински бургазлии.Жалко,че както винаги в БГ,всяко хубаво нещо ,бързо ме "разказват играта"! Веднъж щом са решили,няма да се спрат и все пак ако нещо можем да направим....!? Нека помислим! :x
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 09, 2012, 14:29:12 pm
За съжаление,нямам правилника пред мен,но е добре да поговорим и с юрист! Има доста юристи в ОС и ще схванат,че има правни абсурди. Не може "безвъзмездна помощ",а да ми казват къде да я използвам! Макар,че те и това ще променят! Ужас! Не само до кмета и зам кмета и комисията,а и до ръководителите на всички представени партийни групи. И колкото и да не ми се иска,особено след последните прояви,да се свържем и с Искам бебе.Това е!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 09, 2012, 15:27:43 pm
Ето го правилника

http://www.2007-2011.burgascouncil.org/files/orders/75.pdf
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Април 09, 2012, 21:48:22 pm
Ама тези хора съвсем сериозно са се заели да съсипят тази програма!
Естествено, че Зачатие ще излезе с категорична позиция.

Аз искам да ги попитам, като насочат пациентите към тази лаборатория, с какво им помагат? Екип ли има там, квалифицирани лекари ли? Има един лекар, който ходи на месеца два пъти и толкова. Нито информация има, нито добра организация. Това решение е в абсолютна вреда на пациентите с репродуктивни проблеми в Бургас. Ама така е, като чиновници пишат докладни, без да се допитват до специалисти и пациенти.

За правото на лечение и ограничаването му изобщо пък няма нужда да се правят коментари - това би трябвало да ни е гарантирано.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Април 10, 2012, 10:54:16 am
Този не човек, дано на него никога да не му се налага да се сблъсква с нашите проблеми :x. Само човек, който не знае за какво става въпрос може да сътвори такава глупост osi_7
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 10, 2012, 12:21:10 pm
Здравейте, да дам отчет! Дадох интервюто днес, мисля, че се получи много добре. Репортажът ще бъде излъчван днес от 17:00 часа, на всеки час в новинарския блок на телевизия СКАТ и в 17:30 и 19:30 по софийския канал на телевизията.
Акцентирах на основните точки, с които не сме съгласни. Апелирах към повторно обсъждане на готвените промени с наше и на специалисти в областта участие и изразих почуда и недоволство, че не бяхме уведомени за въпросните готвени промени.
Оттук нататък следва да сме много активни, утре докладната записка ще минава през здравната комисия, а в четвъртък през финансовата и правната комисии. Желателно е да присъстваме на заседанията, за да изкажем своето мнение и препоръки. В последствие е необходимо да присъстваме и на сесията на Общински съвет. Няма да се дадем без бой!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 10, 2012, 15:52:53 pm
Досега бяхме в общината. Внесохме декларация от името на пациентските организации и се разбрахме утре да присъстваме на здравната комисия, в която ще се гледа докладната. А също и във финансовата и правната в четвъртък. В становището си настояхме, че приоритетно значение трябва да се отдава на нуждите от диагностика и лечение на пациентите. Подчертахме, че общинската програма за финансово подпомагане на ин-витро лечение в Бургас се доказа в национален мащаб като най-успешната, най-гъвкавата и адаптираната към потребностите на хората и само така, резултатите от нея могат да бъдат максимално високи – като брой достигнати  бременности и родени деца. Лечението на стерилитета е двустранен и продължителен процес, в който участват еднакво активно както лекарят, така и пациентът; преминава се през различни етапи и изследвания, докато се открие верния подход за конкретния пациент. Това взаимно сътрудничество и доверие е ключов фактор за успешния резултат от лечението. Информираният избор е в основата на избора на клиника и лекар при двойките с репродуктивни проблеми. Отделно настояхме за стриктен контрол върху отпусканите средства, но без ограничения в избора на лечебно заведение. Това ограничение е дискриминационно и на практика ограничава достъпа до лечение. Като представители на неправителствения сектор в област, в която гражданското общество е с утвърдени позиции, постижения и авторитет, ние силно възразяваме срещу опитите да се прокарват изменения в нормативна уредба, засягаща интересите на пациентите и изразходването на обществен ресурс, без знанието и активното участие на пациентските организации. Дано утре да има положително развитие.

Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 11, 2012, 22:13:35 pm
За съжаление членовете на ЗК гласуваха за докладната.  :( Предстои да се гледа на други комисии утре и после на общинска сесия. Присъствахме хора и от "Зачатие" и от "Искам бебе" и просто пациенти, но въпреки, че двама от членовете на комисията се изказаха в наша полза, в крайна сметка повечето бяха за :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: mira-iv в Април 12, 2012, 13:21:15 pm
Много съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата. Честно казано, очаквах това развитие на нещата и не съм много изненадана.
Да са живи и здрави в Община Бургас, и в частност екипа на д-р Душепеев, аз няма да се възползвам от тях. И без тяхната безвъзмездна "ограничаваща" ме помощ ще сбъдна мечтата си за дете.
Весели Великденски празници и много вяра, чудесата са навсякъде около нас и вътре в нас.
Мира
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Април 12, 2012, 18:42:38 pm
Правилно ли подочух, че днес правната комисия е отхвърлила промените :D?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 12, 2012, 19:40:24 pm
Да, има надежда нещата се решат в полза на пациентите!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Април 16, 2012, 15:35:42 pm
Стискам палци, момичета!!!!!!
Честно казано, никога не съм разчитала на помощ  от Общината, не съм я и търсила, предчувствайки, че ще събера много нерви!!! Направихме си икси-то по Фонда!
Но, разбирам, че доста двойки са имали Успех с Общинската програма и много ми се иска да не е било само временно!!!!
Борете се, търсете си правата и отстоявайте постигнатото!!!!!!
Дано успеете да ги убедите, че има смисъл, в това, което са направили досега !!!!! :goodluck: :bighug: osi_9 osi_9 osi_9
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Bogi в Април 21, 2012, 01:07:00 am
Момичета, не съм от Бургас, но съм насреща, ако мога да съдействам. Юрист съм и по отношение нормотворчеството съм в час. Прегледах бегло предлаганите промени и оставам с впечатление, че всъщност се пресъздава Правилника на ФАР.
Има някои неща, като например изразходването до края на финансовата година, които ги разбирам защо са предвидени, но са нецелесъобразни и не би следвало да се допуска приемането им. Другото, което ме озадачи, е ограничаването на избора на медицинско заведение до тези, които са на територията на Бургас.
И разбира се, се разсмях искрено от изписването на думата "кмет" с главна буква, когато не е в началото на изречението. Може би си мислят, че това му е името :lol: А и не проумях защо се говори за "лаборатории".
Ако имате протокол от заседанието, за което говорите, след като имам предложените промени и самия Правилник, бих могла да Ви спретна едно правно становище.
Стига и вие да си кажете бележките, разбира се. Все пак, въпреки че и аз вървя по АРТ (в събота ми беше 4-тия трансфер, дай Боже да е последен), никога не съм правила опит, финансиран по общинска програма. Нито пък знам колко са клиниките на територията на Бургас, които отговарят на посочените изисквания.
Ако нямате протокола от заседанието, може да се подаде заявление за предоставянето му, тъй като е обществена информация.
Оставам на ваше разположение, ако решите да ме ползвате  :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 21, 2012, 10:41:30 am
Ооооо,Богиии,ако знаеш как ще си ни полезна.Въпреки ,че тук имаме съмишленици от общинските съветници и то точно юристи,друго си е да се опреш на човек,който е минал през процедури и през целия този "ад" на репродуктивните методи.да не говорим,че не можем постоянно да ги ангажираме ,все пак не са на щат към сдружението,а и трябва да се съобразяваме с времето им.Много е хубаво,че си успяла да разгледаш и анализираш предлаганите промени и вече имаш мнение.Последно ,ние се записахме за изказване на сесията на ОС,единствено с цел да се опитаме да осуетим приемането на предлаганата докладна,а и все пак да покажем малко"зъби".Сесията е във вторник,така че до тогава ще си имаме доста кореспонденция с теб,предполагам  :wink:.Все пак нека да видим мненията и на другите членове,девйките  :lol: :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Bogi в Април 21, 2012, 14:51:22 pm
Рачо, ако ще се изказвате във вторник, и ако искате да ви подготвя становище, ще ми трябват мненията на бургазлии. Най-късно до утре на обяд. За да имам време да понапиша това-онова и да ви го пратя да погледнете. Както правилно си отбелязал, на юристите времето им е "кът" :lol:. Аз съм на работа от понеденик и тъй като отговарям за около 1400 души, ще ми бъде трудно да отделя нужното внимание на проблема, ако не ми пратите вашите бележки по-рано.
Снощи нещо не ме хвана сън и будувах до към 02.00ч., та днес малко късно ще съм във форма :lol:. Станах сутринта, колкото да си взема шепата с лекарства, но като се освестя се захващам да ви подготвя някаква първоначална заготовка на писмено становище, като ще има предвид написаното досега в тази тема.
Който от вас е организатор, нека се свърже с мен на ЛС, за да размерим e. mail адреси и да се уточним по-подробно. Ако ще подавате становище до общината от името на НПО, е хубаво да ми пратите антетката, която обикновено използвате, за да мога да го оформя.
Оставам на ваше разположение, ако искате помощта ми.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 24, 2012, 00:10:17 am
Боги, много ти благодарим за помощта!  :sunshine:
Момичета и момчета, утре е заседанието на Общински съвет в 10 ч в Морско Казино - точка 3 от дневния ред и да се надяваме нещата да се развият в полза на пациентите ...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Bogi в Април 24, 2012, 06:34:18 am
Боги, много ти благодарим за помощта!  :sunshine:
Момичета и момчета, утре е заседанието на Общински съвет в 10 ч в Морско Казино - точка 3 от дневния ред и да се надяваме нещата да се развият в полза на пациентите ...
Ако има нужда, пак се обадете. 
Аз очаквах вчера да се свържете с мен, ако има нещо за редактиране, но явно сте се оправили. 
Ще чакам да пишете как е минало. И нали знаете, битката по битка и ще спечелите цялата война :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 24, 2012, 10:48:28 am
в залата сме с Ваня. стискайте палци!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 24, 2012, 12:26:26 pm
Господ да ни пази,тия нашите общински съветници са пълни идиоти и в 12.00ч са още на първа точка.момичетата не знам как ще издържат да ги изчакат.Успех им желая!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 24, 2012, 13:18:47 pm
Браво,победааааааа!! Кмета ни е пич!!! :D :D :wink:Сам предложи да се отложи гласуването на цялата докладна,поради причина ,че има нужда от подобряване на целия правилник.Дори инициира работна среща с нас и ИБ и всички заинтресиувани страни за да избистрим предложенията и да напрвим програмата още по-работеща.Това  е и нашето желание. За съжаление не успяхме да се изкажем,че в последния момент се появиха "спънки" от лично естество. :(Ваня от ИБ дръпна една прочуствена реч ,чак се насълзих! :wink:Даде и някакво предложение,което не беше обсъждано предварително,мисля :o.Важното е,че ще имаме време и ще можем да си прецизираме и правлинки, и механизмите по контрол,както и да внесем нови предложения.Много съм доволен! :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 24, 2012, 13:38:36 pm
Толкова много вълнения тази сутрин, обаче добре, че има резултат. Отлага се докладната, ще се преработи с нашите предложения и ще отиде на следващо заседание - гласува се с мнозинство от 36 гласа отлагането й. Няколко общински съветници се изказаха в наша полза, кметът Димитър Николов направи балансирано и аргументирано предложение, което включва нашите предлоения, които внесохме и беше запознат. Ваня представи позицията на пациентските организации много много вълнуващо. Имаше и един сладур мъничкък Васко - дете на Общинската програма, което много много ни помогна  :) Сега ни очаква още много работа, но това е една мъничка победа за момента.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Април 24, 2012, 14:16:05 pm
Браво! Много съм доволна! Поздравявам кмета на Община Бургас и общинските съветници, които се изказаха в наша полза за разумната и обективна позиция, в полза на пациентите! Това е една малка победа и се надявам да постигнем максимално добри резултати нататък.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 24, 2012, 14:46:14 pm
http://news.burgas24.bg/346898.html
http://www.chernomorie-bg.com/obshtestvo/8799-otloziha-promenite-v-pravilnika-za-in-vitro-pomoshti
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: barbaron0708 в Април 24, 2012, 15:46:16 pm
Дано се преработи, както подобава!
Но щом все пак са преосмислили - това е добре!
Благодаря ви, момичета и момче!

Ако мога да бъде полезна с нещо - насреща съм!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: alana в Април 24, 2012, 23:56:39 pm
Много съм разочарована от това което сте коментирали последните страници..Явно няма управия.Явно те си направиха този фонд и искат да си придърпат общинските парички в техния джоб  osi_8 Много е тъжно ,но съм сигурна,че в бъдеще двойките с проблеми ще бъдат принудени да изразходват средствата в бургаската "клиника" при бургаските "специалисти" от които повечето бургазлии бягат надалече...Искрено се надявам да успееете да се преборите и условията в програмата да не се променят!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: jam в Април 25, 2012, 00:48:23 am
аз искам да ви помоля в тази тема да се преброите.

има ли тук хора от Бургас, които са с репродуктивен проблем, заинтересовани са от бъдещето на общинската програма за финансиране на инвитро и са готови да работят със сдружение "Зачатие" за това, тази програма да я има и да я има такава, каквато е нужна на пациентите?

ако има такива хора, които желаят да работят - моля, напишете го тук и ще се свържем с вас. тепърва предстои да се сформира работна група, ще е нужно лично участие и присъствие на общински срещи. не е възможно и не е коректно да разчитаме на 1 работеща жена с 2 малки деца!

ако искате да се случи нещо полезно за вас - трябва да помогнете и вие!

очаквам да видя имена в темата.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Април 25, 2012, 00:54:38 am
Абе ние сме трима четирима почти винаги някой от тях на линия, но просто днес така се стекоха обстоятелствата. Проблемът е наистина, че всички тези срещи, заседания, работни групи са в работно време, защото това е работното време на администрацията. А всички ние ходим на работа. Няма как да искаме да работят в извън работно време. Можем да се преброим кои можем да участваме и ако трябва можем да се редуваме по двойки на такива обсъждания. Защото едно е да излезеш от време навреме от работа, друго е едната седмица два пъти да липсваш по цял ден, и другата седмица пак. Сега на 5 май си правим среща - има тема в кафето пусната, само не сме решили мястото (зависи от времето) и можем да обсъдим всичко това, хем да се запознаем ако не се познаваме с някого, хем да се видим, че направо се забравихме - от есента не сме се събирали - голямата среща на Хепито.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: mira-iv в Май 03, 2012, 09:18:48 am
Прочетох поста на Jam  и не искам да се оправдавам, но бургаските момичета и момче ме познават, винаги съм откликвала на каквото мога. Но ... както Донка е написала, всички срещи, обсъждания, коментари, събирания  се провеждат в работно време, а на мен работата ми е важна и не мога да я жертвам. Чрез нея си финансирам опитите. Имам разбран работодател, търпи ме вече 7 години, с постоянните ми отсъствия от работа, заради стимулации, операции и т.н.
Ако мога да помогна с нещо извън работно време, насреща съм.
С пожелания за приятен работен ден.
Мира
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sunnynevi в Май 03, 2012, 20:57:15 pm
Здравейте, момичета!
Поздравявам ви с победата, макар и малка, победата си е победа !!!!!! osi_9
Аз имам няколко седмици до раждане, въпреки всичко, когато мога с удоволствие бих се включвала в срещи и инициативи, дори с бебока  :D
Знам какво е, знам колко тежка е борбата, колко силно е желанието да пребориш всички тези препъни камъчета !!! :(
Ние имаме още 2 опита от Фонда, но нищо, никога не се знае, това е ясно за всички ни!!!
Когато имам физическата възможност, винаги, винаги бих ви подкрепяла и бих била до вас!!!!!!
Стискам палци и желая Успех в Борбата !!!! :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Май 29, 2012, 11:17:09 am
На 30.05.2012 г. в КЦ,,Морско казино" в зала ,,Петя Дубарова" от 18.00ч., част от екипа на ин витро лаборатория - Бургас и д-р Георги Николов от МЦ,,РепроБиоМед'', ще разкажат на пациентите от Бургас, които са заинтересовани как работи звеното в Бургас и какви възможности предлага за диагностика и лечение. Входът е свободен и всеки, който се интересува може да присъства и да получи информация директно от специалистите. На срещата ще присъстват и представители на пациентските организации.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cicona в Юни 26, 2012, 16:36:24 pm
Здравейте момичета!
Прочетох току-що правилника, но не ми стана ясно нещо за средствата, визирам чл. 20, които се отпускат на двойките. Кога се отпускат 2000 лв. и кога 500 лв./
в смисъл 500 лв. се отпускат при мъжки фактор, така ли да разбирам/? При нас има и мъжки и женски фактор.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Юни 26, 2012, 20:53:57 pm
Здравей, значи 500 се отпускат за инсеменация, а 2000 за ин витро. Трябва да се представи документ от клиниката коя процедура препоръчват.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cicona в Юни 27, 2012, 10:59:39 am
didoni2109 благодаря за поясненията  :bighug:
А относно изследванията - ако са правени февруари-март има ли някакъв срок за подаването на документите, в смисъл да важат 6 мес. или 1 год?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Февруари 08, 2014, 14:02:14 pm
От доста време никой не е писал тук, но все пак ще попитам. Има ли я още тази програма в Бургас? Как се кандидатства т.е. какви документи трябва да подготвя? Къде и кога се подават тези документи и в какъв срок да очаквам решение?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 08, 2014, 18:23:01 pm
Програмата работи "с пълна сила". Необходимите документи трябва да има в началото на темата ако ли не, в сайта на Общинския съвет - комисия Ин витро. Обикновено се чака около 3-4 месеца.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Февруари 09, 2014, 18:36:19 pm
в сайта на Общинския съвет - комисия Ин витро. Обикновено се чака около 3-4 месеца.
Не откривам нищо, би ли ми посочил къде?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 10, 2014, 07:30:32 am
http://burgascouncil.org/invitro  Това е страницата,надявам се да ги виждаш. струва ми се ,че са редуцирали бройката им,но предполагам и други момичета ще се включат за детайли. Аз все пак ще проверя има ли разлика с това ,което сме подавали преди време.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Февруари 10, 2014, 10:52:17 am
Благодаря ти! Аз търся в сайта на общината, а информацията е при общинския съвет :oops:
За съжаление имам познат в комисията, а не вярвам, че той ще пази конфиденциалността на информацията. Жалко!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 10, 2014, 11:13:00 am
Не се откязвай толкова лесно  :wink:В крайна сметка тоава са си 2000лв,добра помощ. Освен това и тук се чака. Не си спомням да се сменят членовете през определен период. Може би и друг ще се включи с по-тпяна информация.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 10, 2014, 16:25:36 pm
AZ, какво те притеснява откъм конфиденциалност? По принцип по тази програма всичко е прозрачно. Имената на одобрените кандидати се изнасят на страницата на Общински съвет, подавайки документи, даваш съгласие за това. Поне така беше, когато аз подавах.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Февруари 11, 2014, 21:51:32 pm
AZ, какво те притеснява откъм конфиденциалност?  Имената на одобрените кандидати се изнасят на страницата на Общински съвет, подавайки документи, даваш съгласие за това.
Ами това според мен е ужасно! Как и защо имената на одобрените ще се изнасят?! Не съм съгласна и затова не съм и не бих подала документи при това условие!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 11, 2014, 23:19:00 pm
Твое право! Но кое е ужасното? Тази информация не се пуска в централните новини, а се помества на страница, която реално се следи от хората, които ги интересува и които ги касае. Не вярвам гражданите да имат навика да преглеждат страницата на фонд Ин витро към общината, за разнообразие. Всъщност, тези, които изобщо не ги касае, вероятно дори не знаят за съществуването й. Няма как да се постигне пълна анонимност. Най-малкото, членовете на комисията ще видят имената на хората, които са кандидатствали. Би следвало да спазват конфиденциалност. Мисля че все пак можеш да попиташ на място дали е възможно името ти да не бъде оповестявано на страницата на фонда.

Както казах, твое право е да се откажеш от помощ от Общинската програма, право пък на Общината е да определя условията за подпомагане. Няма драма.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: AZ в Февруари 12, 2014, 21:34:13 pm
Драма няма, има обаче недомислици. Но..., който не е съгласен с тези условия не кандидатства
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cygnus в Февруари 13, 2014, 19:38:54 pm
Не мисля, че има нещо неправилно в това. Тези пари са обществен ресурс и е редно да има прозрачност къде отиват тези средства. За нас самите е по-добре да има такава прозрачност.  И какво срамно има в това да се прави ин витро?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 14, 2014, 02:17:28 am
Ами не знам и аз какво срамно има. Но допускам, че има хора, за които е много важно "какво ще кажат хората", може би по-важно, отколкото да получат помощ.... Всеки си знае, негово право си е.
Аз никога не съм се срамувала, притеснявала и т.н. Не ми пука кой какво си мисли или би си помислил. Не ми е проблем и по телевизията да се покажа /всъщност даже съм го правила - по СКАТ/, участвала съм в радио интервю, по събития на Зачатие.

Всъщност, повечето от нас, които "работим" в Зачатие, сме го правили и ще продължаваме да го правим. И добре, че нас не ни притеснява липсата на анонимност, защото иначе нито Зачатие щеше да има, нито държавен Фонд, нито общински програми. Хората страдащи от стерилитет още щяха да се крият и срамуват от клеймото, щяха да ходят по квартални гинеколози, вместо да знаят за специализираните клиники и т.н. и т.н......

Лично аз, заедно със cygnus и Елфи, както и ра4о, сме присъствали на заседания на здравната комисия към община Бургас, участвали сме в изготвянето на правилника, борихме се, когато искаха да задължат пациентите да ползват парите само в Бургас, борихме се за одобрението на всеки пациент, отделяхме от личното си време, за да променим нещата към по-добро и хората да получат помощ, не бяхме анонимни....

Всеки има право дали да е анонимен или не. Никого не съдя, не ме разбирайте погрешно. Обаче, ми става адски болно, когато към днешна дата, когато всичко вече е създадено, когато са постигнати промените, когато сме се преборили за пациентите, които идват след нас, някой да се фръцне и да има претенции, към нещо, за което никой не му е длъжен, но което му се предлага на готово. Нещо, което за хората, които създадоха Зачатие го нямаше, те се бориха сами, без помощ. Сега помагат на вас, постигнаха държавно и общинско финансиране за вас. За тях нямаше кой да постигне това, но едва ли ще разберете. Нямате идея какво е да се бориш със стерилитет по време, когато е нямало нито информация, нито се е говорело, за подпомагане от държавата да не говорим. Сега за вас има всичко, можете просто да кажете едно простичко - "Благодаря". Дори да не се възползвате по някакви си ваши съображения, просто кажете "Благодаря" и си запазете фръцкането и възмущението за  себе си. Сега поне имате избор, сами ще решите кое ви е по-важно, анонимност, помощ, дете..... Мдамммм, добре че всички ние не останахме анонимни, за да имате вие избор сега.

Казвам се Златина Тодорова, от гр. Бургас. Страдам от тубарен стерилитет, правила съм 3 ин витро процедури, възползвала съм се веднъж от Общинския фонд на Община Бургас. Имам дъщеря, зачената с ин витро и всичките ми роднини, приятели, познати и колеги знаят за това. С готовност разговарям на тази тема с всеки, който се интересува - не се знае на кого информацията ще е полезна. Лицето ми можете да видите в страницата на Зачатие във Фейсбук. Нямаше да успея без хората, които застанаха зад тази кауза не просто с лицата и имената си, а със сърцата си!
Благодаря ви, момичета и момчета! Благодаря ти, Зачатие!

Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 18, 2014, 14:06:07 pm
Момичета, утре някой да пътува с автомобил за София?? :oops:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: dara ivanova в Февруари 20, 2014, 16:27:56 pm
Ами не знам и аз какво срамно има. Но допускам, че има хора, за които е много важно "какво ще кажат хората", може би по-важно, отколкото да получат помощ.... Всеки си знае, негово право си е.
Аз никога не съм се срамувала, притеснявала и т.н. Не ми пука кой какво си мисли или би си помислил. Не ми е проблем и по телевизията да се покажа /всъщност даже съм го правила - по СКАТ/, участвала съм в радио интервю, по събития на Зачатие.

Всъщност, повечето от нас, които "работим" в Зачатие, сме го правили и ще продължаваме да го правим. И добре, че нас не ни притеснява липсата на анонимност, защото иначе нито Зачатие щеше да има, нито държавен Фонд, нито общински програми. Хората страдащи от стерилитет още щяха да се крият и срамуват от клеймото, щяха да ходят по квартални гинеколози, вместо да знаят за специализираните клиники и т.н. и т.н......

Лично аз, заедно със cygnus и Елфи, както и ра4о, сме присъствали на заседания на здравната комисия към община Бургас, участвали сме в изготвянето на правилника, борихме се, когато искаха да задължат пациентите да ползват парите само в Бургас, борихме се за одобрението на всеки пациент, отделяхме от личното си време, за да променим нещата към по-добро и хората да получат помощ, не бяхме анонимни....

Всеки има право дали да е анонимен или не. Никого не съдя, не ме разбирайте погрешно. Обаче, ми става адски болно, когато към днешна дата, когато всичко вече е създадено, когато са постигнати промените, когато сме се преборили за пациентите, които идват след нас, някой да се фръцне и да има претенции, към нещо, за което никой не му е длъжен, но което му се предлага на готово. Нещо, което за хората, които създадоха Зачатие го нямаше, те се бориха сами, без помощ. Сега помагат на вас, постигнаха държавно и общинско финансиране за вас. За тях нямаше кой да постигне това, но едва ли ще разберете. Нямате идея какво е да се бориш със стерилитет по време, когато е нямало нито информация, нито се е говорело, за подпомагане от държавата да не говорим. Сега за вас има всичко, можете просто да кажете едно простичко - "Благодаря". Дори да не се възползвате по някакви си ваши съображения, просто кажете "Благодаря" и си запазете фръцкането и възмущението за  себе си. Сега поне имате избор, сами ще решите кое ви е по-важно, анонимност, помощ, дете..... Мдамммм, добре че всички ние не останахме анонимни, за да имате вие избор сега.

Казвам се Златина Тодорова, от гр. Бургас. Страдам от тубарен стерилитет, правила съм 3 ин витро процедури, възползвала съм се веднъж от Общинския фонд на Община Бургас. Имам дъщеря, зачената с ин витро и всичките ми роднини, приятели, познати и колеги знаят за това. С готовност разговарям на тази тема с всеки, който се интересува - не се знае на кого информацията ще е полезна. Лицето ми можете да видите в страницата на Зачатие във Фейсбук. Нямаше да успея без хората, които застанаха зад тази кауза не просто с лицата и имената си, а със сърцата си!
Благодаря ви, момичета и момчета! Благодаря ти, Зачатие!
Браво, Злати, перфектно казано!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: didoni2109 в Март 04, 2014, 22:16:22 pm
Здравейте, момичета, ще пиша и тук, дано помогна на някой. Подарявам Клексан 8 бр. с годност до 05.2015г. Съхраняван е в хладилник. Ако някой има нужда да ми пише на лични.
Успех на всички  :)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Март 12, 2014, 20:27:35 pm
На мен днес ми отказаха да ми приемат документите.Първото питане на г-цата която ги приема беше говорили ли сте с д-р Душепеев след като и отговорих не ми каза че не може да ги приеме понеже имало много молби пък парите били само 100 000  за тази година да съм следила сайта на общината и след година и половина можело да си паодам документите.Не мога да разбера какво се случва.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 12, 2014, 22:39:43 pm
Хм, това е много странно. Та сега е само началото на годината, каква година и половина? И защо трябва да се говори с Душепеев? Има си процедура за подаване на документи, да си я спазват. Ще трябва да проверим случая, но аз ще мога другата седмица, че утре и петък ми е много натоварено в работата.
Kalinkish, с какъв фактор сте и за пръв път ли подавате за общинския фонд? Нещо друго каза ли ти госпожицата?

П.С. Доне, ще трябва да инициираме една среща с д-р ти Душепеев, да видим какво се случва и защо.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 13, 2014, 06:54:37 am
Аааа, :x. ще се караме,май!! А те кога се редуцираха парите до 100 000 или аз не съм разбрал ? :?В началото бяха 200 000,после станаха 150 000 и сега съвсем малко,то как ще стигат ? Май трябва да се говори и за увеличаване на сумата също!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 13, 2014, 09:49:44 am
Рачо, за увеличаване на сумата трудно можем да настояваме. Това са пари от бюджета и се гласуват всяка година. 100 000 лв стигат точно за 50 двойки годишно. Дори да има повече молби, не виждам проблем да приемат документи и да се чака одобрение и съответно отпускане на средствата. Ама да казват, че след година и половина можеш да си подадеш документите, защото имало много кандидати.... И това с разговора с Душепеев нещо не ми хареса. От така написаното, оставам с впечатление, че ако имаш лична уговорка с д-ра, можеш да подадеш.... Дано не е това, което изглежда, че не е на добре.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem123 в Март 13, 2014, 10:04:26 am
и на мен ми звучи че ако имаш уговорка с Душепеев(т.е правиш инвитро в Бургас) може да подадеш документи; в сайта на общинския съвет пише ,че засега не приемат документи. също така не разбирам защо има дискриминация ако кандидатсваш с мъжки фактор ти се полагат 500 лева, ако си с женски- 2000 лева независимо ,че и в двата случая трябва да правиш инвитро/икси
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 13, 2014, 10:16:24 am
Няма дискриминация, kremi123! 500 лв дават, когато двойката е за инсеминация. Ако имаш изрични показания за ин витро/ИКСИ при мъжки фактор, се полагат 2000 лв. Сега, друг е въпроса Комисията колко разбира от мъжки фактор и как преценява дали е за инсеминация или за ин витро. Но уж Епикриза от клиниката се предоставя и те би следвало да се съобразят с нея.
Пак казвам, ако сте с мъжки фактор, но подлежите на инсеминация, тогава дават 500 лв.
Вас да не са ви одобрили за по-малката сума? С какъв фактор сте вие и какво пише в Епикризата?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem123 в Март 13, 2014, 10:29:44 am
в епикризата пише" Предлагаме настоящата двойка за ин витро процедура по следните индикации: Мъжки фактор"
подадох документите в началото на април 2013, не сме одобрени още. може би на следващата комисия ще разгледат и моите документи(последното заседание гледам е от 5.03.2014)
а иначе още като подадох документите секретарката ,която ги прие изрично каза че щом кандидатствам с мъжки фактор се полагат 500 лева независимо ,че съм за инвитро. И аз се опитах да обясня че не сме за инсеминация ама тя настояваше на своето.
Всъщност ние използваме икси и макс в надежда.
Смятате ли че в случай че ме одобрят за 500 лева мога да се опитам да си търся правата?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Март 13, 2014, 11:45:25 am
Трябва да проверим на място ситуацията. Планираме среща с Комисията, за да уточним какво се случва.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Март 13, 2014, 18:36:55 pm
Подавам документи за първи път никога не съм се възползвала от тази помощ .Имам вече 1 инсеминация и 2 инвитро опита кандидатствам с неизяснен фактор имам си и документ от Виена Инвитро център препоръка за инвитро процедура имам 5,5 годишен стерилитет.Много се изненадах от отговора на госпожицата.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Март 13, 2014, 18:55:32 pm
Госпожицата е там да приема документи, а не да разсъждава по казуса ти.
Комисията ги разглежда и решава допуска или не всеки един кандидат.
Т.е. тя е длъжна да ги приеме.
Да вземе да прочете правилника и да не се прави на важна.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Март 13, 2014, 19:21:58 pm
Аз също останах с впечатлението за въпроса за Душепеев ,че искат парите да останат в Бургас.Но аз никога не бих си направила опита тук не и на този етап.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: krem123 в Март 13, 2014, 20:41:06 pm
Аз също останах с впечатлението за въпроса за Душепеев ,че искат парите да останат в Бургас.Но аз никога не бих си направила опита тук не и на този етап.
и аз
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Март 15, 2014, 09:15:14 am
Вчера ми попадна Протокол N 28/04.03.2014 ,където се одобрени 25 пациента,но по-фрапиращо е ,че повече от половината от тях са прехвърлени от протокол от м.07.2013 г. Поради изчерпване на ресурса, през м.юли 2013 се преустановява раздаването на средства. Въобще не съм усети кога намалиха бюджета през годините  :x? Явно,като няма контрол и леко,леко нещата се видоизменят :(. Някой има ли идея колко е бюджета за тази година ? Защото с 24 одобрени през март - 50 000 лв и сме го преполовили..... :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Април 13, 2014, 20:16:57 pm
Програмата е подновена от 02.04.2014г вече може да подаваме документи.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 14, 2014, 07:31:29 am
Това е много добре,но не разбрах ,"от самосебе си "ли  се стартира или имаше "субективни" причини  :lol:?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Април 23, 2014, 11:01:12 am
Току-що подадох документи за първи път и госпожицата ми каза, че средствата за тази година вече са изчерпани, имало страшно много подадени молби преди моята и евентуално, но без да се ангажира с точни дати, може и да ме одобрят в края на 2015-2016 год.  osi_12
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: hope-love в Април 23, 2014, 11:15:18 am
Какво става в този Бургас? То чакането по-голямо от колкото в държавния ФАР. Вярно, по добре да отпускат малко, отколкото нищо, ама хубаво би било да помислят, че е голяма община и има много хора, засегнати от този проблем. Или да увеличат общата сума или ако намерят за удачно да разпределят по по-малко на повече хора, така че съответната година да се получи някакво финансово подпомагане от подалите документи, за да не си отлагат процедурите и да си направят някои изследвания поне с тези средства.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 23, 2014, 15:37:50 pm
Абе луда работа ,направо!!!! :x Язък за добрият старт..... Трябва да им се "свиват перките" :lol:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: magi_st в Април 23, 2014, 15:44:57 pm
Истината е че двойките с проблеми са много, а средствата малко.Имайте в предвид, че Бургас е общината която отпуска най-много средства в България.
Мисля че си давате сметка, колко е трудно да има такъв фонд към общините, и колко много работа и време е отнело, за да бъде създаден и да помага, па макар и на малко хора.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: macherie в Май 29, 2014, 13:02:37 pm
Здравейте! Аз днес се обадих да попитам за медицинската документация, която се изисква за кандидатстване по програмата, но така и не получих адекватен отговор. Жената, с която разговарях ми каза да си нося всичко, с което разполагам, достатъчно било да "има становище на лекар и да не са фалшиви документите" 8O. Направо ме шашна.

Като я попитах колко време отнема процедурата от подаване на документите до одобрението, ми каза,че за тази година парите вече били изчерпани и да чакам новия бюджет за 2015г. А все още сме средата на текущата година!

От сайта на общинския съвет става ясно, че е имало 3 заседания, на които са одобрени 45 двойки за сумата от по 2000лв и 2 двойки за сумата от по 500 лв - общо 91000лв. Само, че никъде не можах да открия каква сума е отпусната за ин витро за тази година. Доколкото намерих информация предишни години от 2009 насам са се отпускали или по 150000лв, или по 200000лв.

За първи път исках да кандидатствам и все пак мисля да си подам документите.


Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Май 29, 2014, 13:10:00 pm
Тази година мисля, че са 100 000, но не съм сигурна. Има обаче друг момент, дори да са повече парите, ако има чакащи от миналата година, то те ще бъдат финансирани тази година и в тази връзка е логично в текущата финансова година вече да не се отпуска финансиране, а да остане за следващата.
Относно медицинската документация - нужно е да се приложи епикриза/становище от лекаря, която удостоверява, че се нуждаете от ин витро. Например, ако сте с тубарен фактор - копие от епикриза от лапароскопия, с която е установено запушване/отстраняване и т.н., както и писмено становище от лекуващия лекар, че се препоръчва лечение, възможно единствено чрез АРТ. Ако е мъжки фактор - две спермограми, доказващи диагноза, категорично нуждаеща се от АРТ, както и отново становище от лекаря, че препоръчва АРТ. С две думи, трябват ди документи, които доказват категорично, че единствено възможно лечение е АРТ, подкрепено с официално становище от лекуващия лекар.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: macherie в Май 29, 2014, 13:56:22 pm
Благодаря за отговора, sixsens!

По принцип ние сме одобрени от ЦФАР (скоро очаквам и обаждане за получаване на заповед) и сме кандидатствали с мъжки фактор (с Тератозооспермия е съпруга ми). Впоследствие след лапароскопия при мен се оказа , че имаме и женски фактор. Имам епикриза и диск от лапароскопия +хистероскопия, имам запушване и на двете тръби откъм матката, а в епикризата пише "Двустранно истмичен стоп". Може би и становище от клиниката си трябва да добавя, че единственото решение при нас е ин витро (м/у дугото вече имам едно неуспешно). Имаме доста спермограми, както и становище от уролог.

Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Май 29, 2014, 14:16:38 pm
Ами значи имаш всички документи. Приложи и за двамата - и за съпруга ти, и за теб.
Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: macherie в Май 29, 2014, 14:26:53 pm
Ами значи имаш всички документи. Приложи и за двамата - и за съпруга ти, и за теб.
Успех!

Благодаря! :wink:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Май 29, 2014, 17:19:43 pm
Мисля, че парите тази година са 110 000.  Кандидатите от миналата година, които не кандидатстват за първи път ги отлагат, до изчерпване на желаещите за първи опит. Но има нещо друго, което ме озадачи - иналата година октомври или ноември месец, когато ходих да си ги подам, девойката ми каза, че спират да приемат документи поради изчерпване на средствата и ще подновят приема през април 2014 и не ми ги прие. Това бе обявено и на сайта на Общинския съвет. Обаче в последния протокол за тази година има молби с дата от януари или февруари 2014. Е то тогава защо на мен ми отказаха тогава, предполагам и на много други кандидати, а в същото време са приети молбите на други? :( Ако може така, да бяха си ги приемали нормално и да си чакаме бюджета на общината за тази година.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юни 05, 2014, 19:49:49 pm
Може и да не е точно тука мястото,но.....предполагам,че всички знаят за протеста  в Бургас,събота в 11 ч.!?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 06, 2014, 10:33:03 am
Рачо, благодаря, че напомни и тук! Уважаеми съграждани, нека изразим позицията си! Елата утре в 11:00 часа пред Община Бургас! Аз ще бъда там, а вие?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Юни 22, 2014, 09:13:36 am
Имам чувството ,че молбите се гледат избирателно,моята от 14.04.2014 не е разгледана,а на девойка от 17.04.2014 е одобрена как става това незнам.Може би ще си правят инвитрото в инвитро центъра в Бургас и са с предимство как може такова нещо ,то по добре да не си бях подавала документите само да се надявам.Тази нашта държава никога няма да се оправи винаги ще има наши и ваши.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: hope-love в Юни 22, 2014, 13:13:32 pm
Побързай да се оплачеш и да вдигнеш шум докато е време,не се оставяй така.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Ноември 01, 2014, 12:51:03 pm
Вече съм убедена че парите от общинската програма отиват в Бургаския инвитро център,направо нямам думи.Вече мисля да напиша писмо до кмета и да го попитам защо седят така нещата.Не може молба от 01.10.2014 разгледана на 16.10.2014 да е преди мойта от април месец.Възмутена съм!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Ноември 01, 2014, 13:12:29 pm
Написах имейл на кмета,надявам се да ми отговори
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Ноември 03, 2014, 13:49:43 pm
Вече съм убедена че парите от общинската програма отиват в Бургаския инвитро център,направо нямам думи.Вече мисля да напиша писмо до кмета и да го попитам защо седят така нещата.Не може молба от 01.10.2014 разгледана на 16.10.2014 да е преди мойта от април месец.Възмутена съм!
И аз чакам от 20.04., ще чакам да споделиш отговора на г-н кмета
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: macherie в Ноември 03, 2014, 20:12:25 pm
Момичета, аз пък дори още не съм подала документите, въпреки че имам всичко, ама то и да ги бях подала , какво от това. Като чета какво пишете! Направо се хващам за главата. Но ще гледам да ги подам скоро.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Ноември 06, 2014, 16:31:32 pm
Аз се надявах да подам в Бургас, но като ви чета и ентусиазма ми се изпари. Пациенти сме на клиника във Варна. Нямам никакво намерение да ползвам услугите на Бургас, поради редица фактори. Най - вече отношението към пациента. Все пак ще опитам в началото на 2015 и ако действително се разглеждат молби избирателно...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Ноември 06, 2014, 22:53:38 pm
Еееее, след като си пациентка на клиника във Варна,не се изказвай за отношението към пациентите в Бургас.... Имаш ли някакви преки впечатления???
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Декември 15, 2014, 11:25:56 am
Еееее, след като си пациентка на клиника във Варна,не се изказвай за отношението към пациентите в Бургас.... Имаш ли някакви преки впечатления???
Да имам. Бях при тях преди да се преместя във Варна. През 2013 им бях пациент. И да, точно отношението към пациента и подхода ме накараха да сменя мястото. Може да са се променили нещата, но ми оставиха горчив вкус. Като тук не говоря за Николов. Говоря за персонал, изследвания, достоверност на резултатите и т.н. По отношение на др. Николов ....нямам отрицателни впечатления. Но темата не е за впечатления от болници и центрове все пак, а за общинския фонд.
Другата седмица смятам да подам документи, та да видим. Дано не правят описаното, че е грозно.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Януари 21, 2015, 12:55:23 pm
kalinkish има ли някакъв отговор от кмета?

Чудя се тази година какъв ли ще е бюджета. Ще го гласуват февруари, нали?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Януари 21, 2015, 14:33:44 pm
Не съм чул да има някакво намаление.Ако някой има някаква информация,нека я споделя ,за да знаем преди гласуването.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Януари 27, 2015, 15:06:00 pm
До колкото мога да проверя на сайта на общината. В изнесения проектобюджет се вижда ясно, че са предвидили 120 000 лв.
През 2014 са били заложени 110 000лв.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Февруари 10, 2015, 10:32:29 am
Да, 120 000лв. Ще го гласуват на 17.02.15г.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Март 09, 2015, 14:57:41 pm
Момичета имало е заседание и са качили резултат на сайта на общински съвет. Успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Април 01, 2015, 11:27:15 am
Искам да попитам на някой от одобрените имате ли вече обаждане за да си получите сумата
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Април 24, 2015, 16:51:54 pm
И аз се чудя кога ще започнат да се обаждат? Колко време е предвидено?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Април 25, 2015, 07:33:03 am
По принцип,след като се приема бюджета на Общината и започваха с обажданията. Бюджета го приеха март,мисля, но защо се бавят. Обадете се да попитате.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Май 04, 2015, 09:58:47 am
Информацията, която получих по въпроса:
1. Областна администрация трябвало да приключи с обработката на документите /не ги знам калиграфски експертизи ли правят вече месец/
2. Трябвало да има пари на касата - при определен бюджет, гласувана докладна и т.н. не могат да предвидят плащания??? Това не би могло да бъде необходимо условие, ако си вършат работата. Това е следствие.
3. Няма информация кога ще стане.

Ми те си правят майтап. Хайде аз имам късмет, че подадох в последния работен ден на 2014 и съм в списъка. Ами хората чакащи от Март?

Излиза, че тази програма е неработеща. Факт е, че по някое време ти помагат с 2000лв., но съм сигурна, че в 90% от случаите е следварително, което обезсмисля този проект. Просто по него не се работи качествено.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: miminka83 в Май 04, 2015, 11:25:27 am
Здравейте,имам въпрос! Ако подам сега документи,за 2016 ли ще ме одобряват :balk_159:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Май 04, 2015, 11:53:14 am
Мисля, че ако не отпуснат допълнително средства на там отива работата.
Сега гледах нашия протокол има момичета от 03.2014.
Обаче на твое място бих пробвала. Иди ги пусни. Нищо не губиш.
Аз като знам какво бързане беше декември. Бях разгледала всички последни протоколи и ми стана ясно, че е добре да подам 2014. В клиниката ми натиснах /и Благодаря, че ми помогнаха/ да ми изпратят епикризи. Теста ми беше в един ден, а епикризата пътуваше към мен с куриер на другия. Взех ги и бегом към общината.  Хванах буквално последните работни дни на 2014.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Май 04, 2015, 12:13:52 pm
Здравейте,имам въпрос! Ако подам сега документи,за 2016 ли ще ме одобряват :balk_159:

Подавай си документите. Най - вероятно ще чакаш доста време, може да отнеме и година. Въпреки, че бюджета за тази година е 120 000лв. и видно от протокола, все още не е усвоен целия.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Май 05, 2015, 07:28:34 am
Сесана,ти от къде ги получи тия отговори? Обади се по телефона ли? Предполагам,че под "обработка на документи" от областна управа имат предвид ,периода ,който по закон се изчаква ако Областна имат забележки  към бюджета.Но това ще мине,а и не помня кога приеха бюджета. Но другото са пълни дивотии!!! Не знаех че се чака по 1 година  8O. Това е безумие   :x! Преди чакахме до 3 месеца максимум.Комисията по здравеопазване мисля е на ротационен принцип,през 6 месеца се сменят членовете. Само Душепеев е постоянен.Може и да греша. Трябва да се информира кмета ,че работите не вървят или по добре,някои от общинските съветници!! Явно програмата е компрометирана,ако така работи :(!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Май 05, 2015, 10:12:31 am
Рачо, комисията не се сменя. От както се помня, са все тези членове и председател.
Чака се много, да. Системата е много тромава. Примерно, последната докладна е разгледана на общинския съвет на 24.03.2015г. ако не се лъжа. Пише, че за да влязат в сила решенията, трябва да се изчака законов срок до 15.04.2015г. От там нататък, би трябвало вече да са се раздвижили.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Май 05, 2015, 10:46:14 am
Да,права си.Възможно е да е постоянна.За щастие или не,но отдавна не сме прибягвали до програмата. :lol: Пожелавам на всички ви скоро и вие да не се интересувате.Все пак,това е хубава програма и тя трябва да работи.Да служи на хоратаза които е направена.Дано се включат и други тук и да видим дали не може да се стигне до някоя група в Общинския съвет,за да се зададе въпрос.Аз също ще помисля нещо.Не може нещата да останат така.Така просто не е от полза на нуждаещите се.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Май 07, 2015, 10:08:14 am
Срока им за обжалване и т.н. приключи м.Април. Ако нещата си работеха, вече трябваше хората да са получили помощ.
Факта, че бързах като маймун, за да хвана последните дни на 2014, за да се вредя за тази година е достатъчно показателен, че нещо не е ОК. Но това на страна.
Ние стартирахме този месец. Не можах да ги дочакам  :wink: Та когато вземат да отпуснат средствата, ще си връщаме заемите към родителите.

Аз лично съм съгласна с предложението за въпросите. Най - малко следва да бъде въведен срок за осигуряването на средствата, който да е разумен и да даде на двойката време за подготовка.  Още повече, следва да има светлина по въпроса за чакането, движението на документите и т.н., а не да се отговаря вятърничево по телефон.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Май 27, 2015, 06:26:23 am
Добро утро! Не сте писали скоро тук. Има ли някакво движение с помощта?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Май 28, 2015, 21:07:22 pm
Ще се превежда по банков път вчера ми се обадиха да си занеса номера на сметката
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Май 29, 2015, 07:14:34 am
Да разбирам ли,че още не са започнали да раздават??? :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Май 29, 2015, 11:45:46 am
За беда не.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Май 31, 2015, 19:43:45 pm
На мен не бяха се обадили за сметката в банката. Обадих се аз да разбера какво става и тогава ми казаха. Когато отидох на другият ден, ми казаха, че трябва да съберат всички сметки и тогава ще раздават. Още доста имат да събират.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юни 01, 2015, 08:29:25 am
Е,това е пълна идиотщина  :x Защо пък трябва да съберат на всички и чак тогава да се започне плащане... :?момичета,ако не е някаква тайна,дайте ми датите на които сте входирали молбите в общината и датата на Заседанието на  комисията за одобрението и датата на заседанието на общинския съвет,с което се одобрява докладната. искам да видя времето ,необходимо за тази хронология и да мислим някакви действие за подобряването му.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 01, 2015, 09:01:20 am
Рачо, заседанието на комисията е от 05.03.2015г. Заседанието на общинския съвет е от 24.03.2015г.
Одобрените за инвитро в протокола са подали молби от март до декември 2014г.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юни 01, 2015, 09:20:37 am
Да,благодаря.Някъде гледах докладната и помня,че кандидатствалите бяха над 20 ,нали? /би трябвало да я има в архива на комисията/.Ако знаеш,кога е било предното заседания на комисията за одобрение и ,на кое   на ОС е приета? Искам да разбера,дали чакат да се съберат за една година желаещите и къде е проблема да не се разглеждат на всеки два месеца,примерно,а не веднъж годишно,което е абсурдно. Преди се гледаха много по-често!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 01, 2015, 11:01:16 am
Да,благодаря.Някъде гледах докладната и помня,че кандидатствалите бяха над 20 ,нали? /би трябвало да я има в архива на комисията/.Ако знаеш,кога е било предното заседания на комисията за одобрение и ,на кое   на ОС е приета? Искам да разбера,дали чакат да се съберат за една година желаещите и къде е проблема да не се разглеждат на всеки два месеца,примерно,а не веднъж годишно,което е абсурдно. Преди се гледаха много по-често!!!

Кандидатите от 05.03.2015 са около 50. Има протокол и от 23.04.2015г. Там са разгледани 21 човека от тази година. Одобрени са 16 от тях. Това се случва, защото имат бюджет. Мисля, че това ще бъдат последните разгледани за годината.
Не се чака да се съберат за една година. Комисията се събира няколко пъти през годината, докато им свърши бюджета. Примерно миналата година са се събрали 5 пъти.
Изпращам ти линк, за да се ориентираш по-добре. http://www.burgascouncil.org/invitro (http://www.burgascouncil.org/invitro)
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Юни 01, 2015, 17:30:42 pm
А какво се случва, ако те одобрят и вече си бременна, че и този вариант го има с това дълго чакане? Остават ли си на твое име тези пари като при ФАР или не, някой има ли идея?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Ники в Юни 01, 2015, 23:12:59 pm
А какво се случва, ако те одобрят и вече си бременна, че и този вариант го има с това дълго чакане? Остават ли си на твое име тези пари като при ФАР или не, някой има ли идея?
Би следвало да се дадат на друга двойка. Каква е целта да си седят на нечие име?
Аз отидох до ФАР и казах, че съм бременна. Ако се наложи да ползвам, ще кандидатствам наново.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Ники в Юни 01, 2015, 23:13:56 pm
А какво се случва, ако те одобрят и вече си бременна, че и този вариант го има с това дълго чакане? Остават ли си на твое име тези пари като при ФАР или не, някой има ли идея?
Би било редно да се дадат на друга двойка. Каква е целта да си седят на нечие име?
Аз отидох до ФАР и казах, че съм бременна. Ако се наложи да ползвам, ще кандидатствам наново.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 02, 2015, 10:32:40 am
А какво се случва, ако те одобрят и вече си бременна, че и този вариант го има с това дълго чакане? Остават ли си на твое име тези пари като при ФАР или не, някой има ли идея?

Аз пък мисля, че взимаш парите. Всеки стартира ин витро с някакви пари. Може да си изтеглил кредит и после с тези 2000лв. го връщаш. Аз лично до момента съм дала към 5000-6000лв., отделно от парите от ФАР. Знаеш, че парите от Общината ще се забавят, но все пак ще дойдат и взимаш заеми ако нямаш налични. След като ти преведат сумата, си оправяш заемите или си възстановяваш част от сумата, която си дал до момента.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Юни 02, 2015, 12:29:18 pm
При ФАР ти остават и ги ползваш когато решиш, може и след 5 год., просто като ти се наложи тогава ги превеждат на клиниката, така стана с моя приятелка-забременя и след 15 дена и казаха, че е одобрена. Та си мислех, тук как стоят нещата в такъв случай.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 02, 2015, 14:50:13 pm
При ФАР ти остават и ги ползваш когато решиш, може и след 5 год., просто като ти се наложи тогава ги превеждат на клиниката, така стана с моя приятелка-забременя и след 15 дена и казаха, че е одобрена. Та си мислех, тук как стоят нещата в такъв случай.

В случай, че забременееш, ти дават парите. Ние не можем да чакаме парите и тогава да започваме процедура, тъй като се чака по-вече от година. Обвързани сме също и с ФАР.
Така че спокойно си прави процедурата, а когато дойдат парите от Общината, ще ти са добре дошли, след всички големи харчове.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Юни 02, 2015, 15:11:05 pm
vanini то е ясно - няма да чакаме никого, че времето ни е ценно, но да не стане после, ама ние вие сте била бременна връщайте ги. Въпросът е ако има някой, който е получил сумата, да сподели дали се отчитат по някакъв начин пред общината с някакви документи или нещо подобно, за да си вземаме фактури примерно по време на процедурите?
 
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юни 02, 2015, 20:24:18 pm
Явно продължават да си правят майтап. Ако действително чакат да съберат сметките на всички, то лишават х на брой заявители, заради у неуведомени и z в невъзможност да предоставят сметките си в кратък срок.
С други думи има ли правно основание, Мария да не получи гласувана помощ в срок, защото Катя не е уведомена, че трябва да извърши определено действие, а Рени няма възможност да го направи.
В този ред на мисли смятам утре да входирам официално писмо по тези въпроси.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 03, 2015, 08:51:01 am
vanini то е ясно - няма да чакаме никого, че времето ни е ценно, но да не стане после, ама ние вие сте била бременна връщайте ги. Въпросът е ако има някой, който е получил сумата, да сподели дали се отчитат по някакъв начин пред общината с някакви документи или нещо подобно, за да си вземаме фактури примерно по време на процедурите?

Катя, моя приятелка е получавала пари и не са ѝ искали нищо насреща. Общината дава помощ на базата на документи. Надали, някой ще си прави майтап с тези неща. Но, не, не искат насрещни фактури и документи, поне за сега.

sesana, много си права. И аз си мислих същото, тъй като на мен никой не се беше обадил. Аз реших да звънна и да попитам започнали ли са да дават парите и тогава ми казаха, че трябва да нося сметка. Дори не се учудиха, че никой не ми се е обадил.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: katya в Юни 03, 2015, 09:14:48 am
Ами продължаваме с борбата, пък каквото сабя покаже. Дано скоро има развитие по въпроса с общинсакта програма и да не чакаме много.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юни 03, 2015, 14:02:39 pm
Проведох разговор днес. Останах неприятно изненадана от отговорите, които получих.
Не се знае кога можем да очакваме превод. Питах към кого да се обърна за по - конкретна информация - не се знае. Т.е. нищо не се знае. Зададох и въпроса дали още месец, два ще почакаме, но се сетих, че девойката вина за тия работи няма, та да я тормозя с въпроси. Дори и да пратя запитване в общината, то ще бъде разгледано я след месец, я не. Обаче не ги разбирам защо така предизборно се бъзикат.
В протокола от началото на Март има двойки, които чакат вече повече от година. Аз съм от щастливите. Подадох документи в последните работни дни на Декември. Но не в това е въпроса. Ясно ни е, че всеки може и сам и ако дойде помощ е добре дошла, но....Едно голямо НО. Не е редно да се вменява наличие и предоставяне на помощ по една не коректно функционираща програма и ние да сме ОК с това.
В правилника липсват срокове на реализирането на тази помощ.
Очевидно липсва и работен механизъм. Т.е. не се работи индивидуално, а на база списъка.
Ох, ядосах се и не мога да се примиря. Ми това е майтап с хората.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юни 04, 2015, 07:06:09 am
Здравейте,момичета.Последните дни не ми остана много време да влизам във форума и за това и не се появявах.Чета  за отговорите от Общината,но както и Сесана казва,момичето едва ли е компетентно да отговори. Признавам си ,че отдавна не съм се интересувал от програмата  :oops:,п разбираема причина  :),макар да помня как беше създадена и с каква идея - да помага на двойките  с репродуктивни проблеми в нужда!!!!!! Ние също сме я ползвали,и да си призная,пред години си работеше много добре, а това сега  дразнещо. не успях да вляза и в протоколите на комисията и за това ще попитам,за по-лесно. Ванини беше писала,че на 05.03.15 молбите са били 50,разгледали са 21 и одобрени 16. Разликата от 5 молби,не е одобрена поради изчерпване на бюджета или поради други причини? Тези 50 молби,са събирани през цялата 2014 година ли? Не са ли разглеждани молби през този период? Или просто има забавено натрупване с годините,поради  не-регулярното разглеждане на молбите? Преди време ,молби с разглеждаха ,като се съберат десетина.Плащаха ги на касата и не трябваха сметки.Разходни документи не искаха,най-много едно писмо,ако се е получил успешен опит с помощта. И друго да ви попитам-да сте забелязвали някакъв натиск къде да си разходвате средствата? Надявам се ,да не съм ви бил досаден с въпросите,но информацията ви  е важна.Не може да ставм една добре работеща  полезна програма,да се провали!!!!!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 04, 2015, 08:33:13 am
Здравейте.
Рачо, не си ме разбрал. На 05.03.2015г. са разгледани 58 молби, от които са одобрени 48 човека. Останалите 10 не са одобрени поради някакви причини, посочени в протокола.
На 23.04.2015г. са разгледани 21 молби, одобрени са 16.
Молбите са толкова много, тъй като, след като свърши бюджета за годината, комисията спира да се събира, докато не се гласува новия бюджет следващата година.
Натрупване с годините няма, изчистиха го миналата година, когато спряха да приемат молби, докато не разгледат всички входирани. Започнаха да приемат нови през април 2014г.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юни 04, 2015, 10:43:23 am
В началото на тази година мисля, че се промениха част от наредбите за плащания. Минават към безкасов режим. Т.е. по сметка. Факт ясен още от Януари.
В един прекрасен момент в края на Април Лорис Мануелян входира писмо, с което обяснява, че раздаването на помощ на каса е в разрез с приетите промени 4 месеца по - рано. И се гласува да стане по сметка.
Как работи механизъма със сметките...божа работа. Смятам, че поради липсата на такъв, първо ще съберат всички банкови сметки и плащанията ще минат на куп. Което чисто юридически не е издържано.
Защо?
Всеки, коѝто е в списъка от началото на Март е подал документи при действащи наредби към 2014. Всякакви промени пост фактум не следва да ни касаят.
Съвсем сериозно ще изчакам още една, две седмици и ще се погрижа да излезе репортаж за работата на тази програма. Явно когато вниманието е насочено другаде, програмата не работи.
Както казах е факт, че можем някак да се справим, но ако ще има нещо, то да е както трябва. Като гражданин аз имам изисквания и не бих била доволна с нищо по - малко от работещ механизъм.
Едно време и за майчинството ни дрънкаха глупости, но се запънахме и успяхме.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Юни 10, 2015, 09:26:57 am
Лошо няма в безкасовото плащане - така контролът на разходваните средства е по-добър, но пак питам - къде отиват парите? Има ли натиск да отиват към определена клиника?

Лорис Мануелян съм го запомнила с фразата "Ние ви ги даваме" - става въпрос за парите, които общината отпуска, в отговор на мое изречение, че това са наши пари, на пациентите. Ще кажеш, че съм седнала да го моля да си ги извади от собствения джоб, а не са от моите данъци. Не знам, в един момент тия хора забравят, че всъщност работодателят им сме ние. Само по избори ПР-те им го напомнят.

Напомням ви, че идват избори - сега е моментът да се иска, да се рови за промени. Но без информация това няма да стане. Питайте, пишете и ще организираме нещата, за да се разходват ефективно тези пари. Без ваше съдействие няма да стане.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Юни 10, 2015, 09:31:37 am
Присъединявам се към Елфи и искам да добавя-ако имате усещането,че средствата недостигат и поради това се получава забавяне,също отбележете.С годините интереса  към програмата се увеличи ,но поради по-малкия такъв в началните години и ОС си позволиха да редуцират сумата.Може би и това е проблем ? Вие имате преки и "свежи" впечатление,така ще споделяйте и ще изумуваме нещо  :lol:.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юни 10, 2015, 10:53:05 am
Здравейте,
Според мен е редно да се напише едно писмо до общината. Да се напомни хронологията на събитията и да се поставят въпроси. Там е работата, че някой трябва да с заеме и тук да се добавят въпроси и да се коригират нещата.
Като копие от писмото ще се изпрати до бургаски медии, за да ги накараме да се размърдат. Но...Не съм сигурна дали хората записани в тези списъци биха били съгласни. Тъй като в списъците фигурират 3 имена. И ако копия се изпратят и до медии, то тези имена ще бъдат достъпни. Тук не бих си позволила волност без съгласие на хората от списъка. Аз лично проблем нямам, тъй като не е престъпление, че съм в списъка.
Следва да се иска промяна в правилника. Тази промяна трябва да включва поставяне на срокове за отпускане на средства. Срок за подаване на банкова сметка и срок за превод на средства. Средства не стигат. Това е моето мнение, но с искане на средства в този момент рискуваме по - скоро негативен отзук от останалата част от гражданите на Бургас. Според мен е редно първо да се преборим за ясни и точни условия на работа на фонда, след удобрение. Такива към момента липсват.
Като всичко в Бургас, застават насреща ти и те карат да съжаляваш, че си се възползвал от тъпата им програма. Ми аз пък мога да им тегля една майна. В държава и община наливам в пъти над тия 2000лв. всяка година. И ще ми е по - лесно да мина на сиво. Хем ще разполагам с повече пари, хем ще е редовно.
Точно сега е момента да се пратят офицални писма. Мога да се опитам да напиша такова, но съм загубила тренинг. След протестите за майчинството преди години не съм тормозила общината. Това са си години.Моля ако сте съгласни да нахвърляме идей и да внесем писмо.
Можем да опишем хронология до мемоента, като се отчете факта, че има хора чакащи повече от година. После факта, че липсват ясни правила как и в какъв срок ще се превеждат пари. И се наблегне на факта, че дори служителите на общината не са на ясно с процедурите последващи удобряване на кандидатите. Фактора време тук е решаващ. Всеки следващ загубен месец прави програмата безсмислена. Не е редно и е неправилно да ни третират като просяци. Тези пари имат предназначение и то не се постига.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юни 16, 2015, 10:48:33 am
Момичета ако има съгласни за официално запитване моля да ми драснете на лични. До 2-3 дни ще оформя текста и ще ви пратя копия. За корекция и добавки. И евентуално, ако някоя от вас би се подписала с мен.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юни 25, 2015, 21:59:35 pm
Здравейте на всички!

Искам да попитам дали има някого към когото бих могла да се обърна за консултация в общината преди да започна да събирам документите и да разбера дали съм "подходяща" за да кандидатствам по тази програма?

Благодаря ви предварително!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 26, 2015, 12:44:38 pm
Питай тук, аз ще ти отговоря. Има качен и правилника в темата, можеш да погледнеш и там какви са критериите.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юни 26, 2015, 14:59:53 pm
Аз съм с реципрочна балансирана транслокация и съмнение за ендометриоза, посъветваха ме да не си правя лапароскопия а да се опитам да забременея нормално. Мина повече от година и предполагам, че ендометриозата се е влошила защото този месец дори и цикъл нямах, само кафяво - черно течение. Заедно и с генетичният фактор не съм сигурна дали изобщо ще мога да забременея успешно, за това искам да започна процедура за инвитро с донорска яйцеклетка. Ако мога да се възползвам от програмата супер, ако не ще се оправяме сами.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 27, 2015, 10:42:30 am
Здравей, Дени! Първият ми въпрос към теб е - посещавала ли си репродуктивна клиника? Какъв е генетичния фактор, на база който си мислиш, че няма да забременееш със свои яйцеклетки? Лекар ли ти каза това? Ако има съмнения за ендометриоза, трябва да се направят нужните изследвания.
За да се кандидатства по общинската програма, трябва да има недвусмислена диагноза, която да е категорична, че се нуждаеш от ин витро. Необходимо е клиниката, която посещаваш да ти издаде епикриза, в която да е упоменато, че се препоръчва ин витро процедура.
Ако дадеш по-подробна информация за състоянието си, ще ти помогнем по-адекватно със съвети. Най- малкото ще ти дадем насоки за клиника или изследвания, които трябва да направиш. Цветна снимка правила ли си поне?
Ендометриозата не езаподценяване изобщо и трябва да се вземат мерки.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юни 27, 2015, 11:35:48 am
Благодаря за съдействието!

2 пъти пусках генетични изследвания, защото в София в Майчин Дом на 4 етаж ми изкараха съвсем друго генетично заболяване ( но това е друга тема)! От Университетска болница в Плевен имам Заключение: 100 % балансирана реципрочна транслокация между 7 и 11 хромозома. Препоръките са 3: опити до дупка, инвитро със собствени яйциклетки с предимплатационна диагностика и инвитро с донораска яйцеклетка. До тук съм вече с 3 аборта. 3 пъти забременях сравнително лесно. Преди година когато гинеколога ми се усъмни в ендометриозата, каза че на този етап е по - добре да не правя лапароскопия защото тогава шансовете ми за забременяване значително ще намалеят, а шанса да се излекувам не е 100 % + времето което ще загубя за лечение - тогава той не знаеше, че има и генетичен фактор. Сега когато правим опити за 4 път нещата не се получават и този месец с  това кафеникаво черно течение за 4-5 дена около цикъла, без  да ми дойде направо се отчаях......На 32 съм, пробваме от почти 3 години. Знам, че всички процедури са тромави и ще отнеме най - вероятно години за да се стигне до самото инвитро, за това исках да започна всичко от сега, а пък каквото стане...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 28, 2015, 13:36:58 pm
Разбирам. Малко е сложно при теб, защото към този момент не попадаш в никоя от точките от правилника, по които се отпуска финансиране. Ендометриозата е едно от тях, но трябва да имаш епикриза и диагноза, а ти казваш, че са само съмнения. Генетичният фактор явно също е предпоставка за ин витро, но в правилника не виждам да се споменава.
Ако лекарят ти издаде медицинско становище, в което изрично е споменато, че възможното лечение при теб е ин витро, би трябвало да стане. Разбира се, въпросното становище трябва да е подкрепено със съответните изследвания и диагнози.
Не знам защо не ти предлагат лапароскопия. Наясно съм с последните тенденции в лечението на ендометриозата и знам, че напоследък не се препоръчва "горене" по време на лапаро и последващо спиране на цикъла със съответните медикаменти, както беше преди. Сега се препоръчва директно забременяване, но проблемът е, когато не се получава и то. Преди да се пристъпи към ин витро процедура, особено когато има съмнение за ендометриоза, е силно желателно да се направи лапароскопия, за да се установи има ли наистина ендометриоза, в каква фаза е и какви са пораженията.
Имай предвид, че по общинската програма се чака поне година, поне към този момент. Опитвам се тези дни да направя нещо по въпроса, но резултат ще има евентуално минимум след месец-два, ако изобщо има.
Говори с лекаря си и виж какво може той да направи по отношение на медицинското становище. Ще проверя кога ще се приемат пак документи по програмата и ако трябва ще обясним лично на д-р Душепеев какъв е случая, защото въпреки, че говорим тук за Здравна комисия, за жалост малко са наясно за какво става въпрос. Надявам се, че покрай работата си в Бургаската клиника, д-р Душепеев ще е по-запознат вече с тънкостите при стерилитета и ще приеме диагнозата ти за подходяща за финансиране. Това е, което аз мога да направя.
Действай и успех!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 28, 2015, 13:40:19 pm
Извинявам се, че питам, но каква е причината за 3-те спонтанни аборта? Генетичния фактор ли? Затова ли са ти казали, че трябва да се прави предимплатационна диагностика при ин витрото?  Това също може да е в подкрепа на диагнозата и медицинското становище, имай предвид.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юни 28, 2015, 14:59:01 pm
sixsens благодаря много за изчерпателната информация!

Лекарите казват, че със сигурност някои от абортите се дължи на генетичния фактор, но не могат да бъдат сигурни за всички. До сега за 3-те ми аборта се доверявах на един специалист гинеколог в Бургас от повече от 30 години с доста известна репутация ( не искам да споменавам имена), при който 2 пъти съм молила за изследване на абортивния материал, но ми отказаха, не били сигурни как да го съхранят за да го изпратят! В последствие се оказа, че съхранението е елементарно - просто във физиологи
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 29, 2015, 10:43:15 am
Дени, бургаските "специалисти" няма да ги коментирам. Що се касае до стерилитет /повтарящи се аборти е стерилитет/, в Бургас кадри няма, това е положението.
Ако искаш, пиши ми на лични с повече и подробна информация, ако не искаш да пишеш тук. Така ще мога да ти бъда максимално полезна.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юни 29, 2015, 19:45:11 pm
Виждам, че не се е публикувало всичко което съм написала предният път....странно.... Както и да е....новият ми Гинеколог е Кироваков.Нямам проблем да пиша тук, стига да мога да бъда полезна и на другите. На 3 юли имам час в Пловдив-Селена при Ставрев. С него ще обсъдя въпроса са ендометриозата и инвитрото.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юни 30, 2015, 08:23:44 am
Виждам, че не се е публикувало всичко което съм написала предният път....странно.... Както и да е....новият ми Гинеколог е Кироваков.Нямам проблем да пиша тук, стига да мога да бъда полезна и на другите. На 3 юли имам час в Пловдив-Селена при Ставрев. С него ще обсъдя въпроса са ендометриозата и инвитрото.

Добър избор, аз съм при д-р Ставрев. Да те предупредя, че не говори много, но знае какво прави.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юни 30, 2015, 08:55:06 am
Дени, чудесно е, че имаш план за действие. Успех ти желая и пиши какво сте решили, за да задействаме документите ти за програмата.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юни 30, 2015, 17:57:32 pm
Благодаря ви момичета!

Предварително се запознах с мнения за Ставрев и разбрах, че не е от разговорливите:) Не искам да  говори, искам да действааа:)

Ще ви информирам като имам новини  :D
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юли 03, 2015, 16:10:04 pm
Момичета и момчета, имам добри новини. Днес ми се обадиха от Общински съвет, лично по настояване на Председателя г-н Луков, за да ме уведомят, че от понеделник - 06.07.2015 г. започва изплащането на финансовата помощ по програма "ин витро" към кандидатите, които са предоставили банкова сметка.
Секретарката на Общ.съвет ми каза, че 2-3 кандидати още не са дали банкови сметки и не може да се свърже с тях нито по телефон, нито по мейл :( Моля ви, ако е някой от вас или е човек, когото познавате и знаете, че още не си е дал банковата сметка, да му кажете да го направи час по-скоро, за да си получи парите.

Разговаряхме със сътрудничката от отдела относно програмата и нуждата от промени в правилника. Има желание от страна на администрацията това да се случи, но ще е възможно да се предприемат действия по обсъждане и промени, едва в началото на новия мандат. Знаете, идват избори. Всеки, който има някакви предложения, моля да пише тук или да ми изпрати лично съобщение. Ще ги систематизираме и ще направя всичко възможно да променим правилника в положителна посока.

Успех на всички!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Юли 04, 2015, 13:10:09 pm
Здравейте!

С много смесени чувства съм от консултацията ми при Ставрев в Пловдив! Ще се наложи да правя лапароскопия заради съмнение за ендометриоза, която вече е около 5 см.

За съжаление доктора каза, че нямам никакъв шанс за успешна бременност по нормален път, защото вече за 3 години имам 3 аборта и явно при нормална бременност ще продължавам да си абортирам. Каза ми, че при мене шансовете са 2 или инвитро с мои яйцеклетки и предимплатационна диагностика или  инвитро с донорска айцеклетка. Като за него по правилно е второто - с донорска, защото по негово мнение когато е с моите яйцеклетки само ще си изгубя времето, психиката и парите и по - скоро нищо няма да стане.... Същевременно не мога да получа финансиране от фонда! Което мен ме обърква! Как може да нямам шанс да забременея и родя без инвитро, а същевременно държавата да не ме подпомага! Или аз нещо не разбирам или някъде някой не ми дава точна информация! Нямам нищо против донорството, но до сега генетици ме съветваха да продължавам по естествен път поне още няколко години и че имам шанс над 50 %!

Със самофинансиране с доноркса яйцеклетка или с предимплатационна диагностика, ще отидат над 10 000 лв само за 1 опит!
Лапароскопията ще си я правя в Пловдив - не се съмнявам в професионалността на лекаря, съмнявам се в неговото мнение за шансовете ми за нормална бременност, които са 0 %...

Мисля, че ще искам друго мнение по въпроса. Пуснала съм документи за Надежда, но не знам за кога ще ми дадат час. Ако някой би могъл да ми даде някакъв съвет, ще му бъда много благодарна!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юли 04, 2015, 13:40:03 pm
Момичета и момчета, имам добри новини. Днес ми се обадиха от Общински съвет, лично по настояване на Председателя г-н Луков, за да ме уведомят, че от понеделник - 06.07.2015 г. започва изплащането на финансовата помощ по програма "ин витро" към кандидатите, които са предоставили банкова сметка.
Секретарката на Общ.съвет ми каза, че 2-3 кандидати още не са дали банкови сметки и не може да се свърже с тях нито по телефон, нито по мейл :( Моля ви, ако е някой от вас или е човек, когото познавате и знаете, че още не си е дал банковата сметка, да му кажете да го направи час по-скоро, за да си получи парите.

Разговаряхме със сътрудничката от отдела относно програмата и нуждата от промени в правилника. Има желание от страна на администрацията това да се случи, но ще е възможно да се предприемат действия по обсъждане и промени, едва в началото на новия мандат. Знаете, идват избори. Всеки, който има някакви предложения, моля да пише тук или да ми изпрати лично съобщение. Ще ги систематизираме и ще направя всичко възможно да променим правилника в положителна посока.

Успех на всички!

Това са едни много добри новини. Благодаря!

Здравейте!

С много смесени чувства съм от консултацията ми при Ставрев в Пловдив! Ще се наложи да правя лапароскопия заради съмнение за ендометриоза, която вече е около 5 см.

За съжаление доктора каза, че нямам никакъв шанс за успешна бременност по нормален път, защото вече за 3 години имам 3 аборта и явно при нормална бременност ще продължавам да си абортирам. Каза ми, че при мене шансовете са 2 или инвитро с мои яйцеклетки и предимплатационна диагностика или  инвитро с донорска айцеклетка. Като за него по правилно е второто - с донорска, защото по негово мнение когато е с моите яйцеклетки само ще си изгубя времето, психиката и парите и по - скоро нищо няма да стане.... Същевременно не мога да получа финансиране от фонда! Което мен ме обърква! Как може да нямам шанс да забременея и родя без инвитро, а същевременно държавата да не ме подпомага! Или аз нещо не разбирам или някъде някой не ми дава точна информация! Нямам нищо против донорството, но до сега генетици ме съветваха да продължавам по естествен път поне още няколко години и че имам шанс над 50 %!

Със самофинансиране с доноркса яйцеклетка или с предимплатационна диагностика, ще отидат над 10 000 лв само за 1 опит!
Лапароскопията ще си я правя в Пловдив - не се съмнявам в професионалността на лекаря, съмнявам се в неговото мнение за шансовете ми за нормална бременност, които са 0 %...

Мисля, че ще искам друго мнение по въпроса. Пуснала съм документи за Надежда, но не знам за кога ще ми дадат час. Ако някой би могъл да ми даде някакъв съвет, ще му бъда много благодарна!

Deeny, аз лично се доверявам на д-р Ставрев на 100%, но аз съм минала една лапароскопия и две инвитро процедури.
Прочети правилника на фонда. Не финансират всичко. Инвитро с донорска яйцеклетка не финансират със сигурност.
Ако искаш консултация в Надежда, си запази час за д-р Персенска, за да влезеш по-бързо. За Стаменов се чака с години за първичен преглед.
Пиши ми на лични ако искаш, тъй като спамим в темета, а тя не е за това.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юли 04, 2015, 21:01:11 pm
За съжаление, бургаската програма не финансира нито предимплантационна диагностика, нито донорски процедури :(
Това е едно от нещата, които искам да се променят в правилника. На есен, с новия мандат ще опитам да убедя Общински съвет и съответните комисии, че е крайно наложително да се допусне финансиране на тези процедури. Също ми се ще да ги накараме тази програма да подпомага цялата борба със стерилитета, т.е. парите да могат да се ползват за изследвания и диагностика, а не само за ин витро. Дано да успеем!
Дени, потърси още едно мнение. Защо не се консултираш с д-р Даскалов, той вече прави и ин витро в Ню Лайф в Пловдив.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: koca_koceto в Юли 04, 2015, 21:57:43 pm
Здравейте момичета.Искам да попитам найстина ли не се финансира инвитро с донорска яйцеклетка?Понеже исках да подам документи за помощ от общината ,но сега прочетох че не отпускат за донорска програма .  :( :oops:
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юли 05, 2015, 13:37:38 pm
В правилника пише, че програмата не поема финансиране на овоцитна донация. :(
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юли 05, 2015, 14:33:08 pm
Финансират предимплантационна диагностика чл.3, (3), т.6. Прието е на 30.09.2014
Обаче пак някой е спал и е забравил, че 20 реда по - нагоре пише обратното.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юли 06, 2015, 14:01:45 pm
Къде е отразена тази корекция? Явно не съм дочела добре, за което се извинявам. Пак е някакъв напредък, сега остава и да вкараме овоцитната донация към финансираните дейности.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юли 06, 2015, 14:44:40 pm
В правилника е писано, но е объркващо. Защото не са го премахнали от не финансираните дейности. Дръпниго, в предния пост съм писала къде е. Работата е свършена на половина.
Ако има хора с превод тези дни моля да драснат. Може и на ЛС.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Юли 06, 2015, 15:02:15 pm
Ясно. Ще гледаме да ги изчистим тези пропуски есента.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Юли 07, 2015, 21:28:04 pm
Вчера ми преведоха сумата от 9 часа сутринта ми бяха в сметката.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юли 08, 2015, 08:44:59 am
Браво! Това е хубава новина. Последен въпрос: опита в Бургас ли ще е?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юли 08, 2015, 10:12:06 am
Вчера ми преведоха сумата от 9 часа сутринта ми бяха в сметката.

В началото на списъка ли си?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sesana в Юли 08, 2015, 10:36:21 am
Важни са въпросите, за да можем да ги поставим пред комисиите на 9 и 10ти. Как ще извършват плащанията.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vanini в Юли 10, 2015, 09:57:53 am
Някой друг с превод?
Аз нямам все още. Вчера звънях да питам на какъв принцип правят преводите - произволен или подред, но момичето от 108 стая не може да ми отговори.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Февруари 02, 2016, 13:26:42 pm
Тази тема не е мърдала от доста време какво се случва с програмата работи ли или пак е в застой.Тя ще е полезна на много семейства.Благодарение на финансовата помощ от Общината успях да осъществя опита си в Истанбул Турция резултата е положителен и лятото очаквам новия член на нашето семейство.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Февруари 02, 2016, 15:30:05 pm
Kalinkish, честито! Това е чудесна новина! Лека бременност до финала ти желая.

Не знам какво се случва с програмата, честно казано, не ми е останало ред да се занимая с нея. Ще трябва да ги посетя скоро време.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: ra40 в Февруари 03, 2016, 07:35:54 am
Тя може да не е мърдала от доста време,ама една такава новина я "размърдва" със светлинни години.Честито и безпроблемна бременност! :D
Последно четох,че програмата се запазва,но при какви условия.... :?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: vasileva6868 в Март 22, 2016, 17:41:02 pm
Здравейте, интересува ме има ли някой, който е подал документи миналата година и не е в разгледаните на заседанието на комисията на 16.02.2016 год. Другото което ме интересува колко пари са отпуснати за 2016 год.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: D_N в Април 21, 2016, 15:55:35 pm
Здравейте,момичета!Бих искала да попитам от къде мога да намеря медицинските показатели, по които се отпуска подпомагане за ин витро от общината.Интересува ме защото май и самите клиники на са добре запознати...Може ли да са подготвени от клиника по стерилитет,която не ет Бургас?И какви процедури се покриват?В какъв срок дават отговора?На клиниката ли се заплаща директно за дадена процедура?Как става отчета за изразходваните суми?Доста въпроси ми се въртят в главата....
Ще съм мнооого благодарна ако по-запознатите от вас ми отговорят ...
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: te4ke82 в Април 21, 2016, 20:43:27 pm
Отиди в общината стая 108 мисля,че тази беше.Там ще ти отговорят.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: butterfly в Април 29, 2016, 10:51:34 am
Искам да попитам,в определено време ли се подава молбата за финансиране?Приключи последния ми опит по фонда и искам да кандидатствам за общинско подпомагане.Моля ,ако някой наскоро е подавал да ми пише на лични искам да му задам няколко въпроса.Блаагодаря предварително.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: jlia в Май 17, 2016, 16:14:50 pm
Здравейте на всички!
След като внимателно прочетох правилника за финансово подпомагане останах учудена от една нова промяна в него, от 2014г. ,свързана със сумата, която се отпуска, която гласи:

Чл.20. (изм. Протокол № 41/30.09.2014 г.) Финансовото подпомагане за процедури по асистирана репродукция и предимплантационна генетична диагностика е в размер на 2000 лв. (две хиляди лева) на заявител.  За обстоятелства, попадащи в хипотезата на чл.3, ал.3, т.5 от настоящия правилник – 500 лева.

чл.3, ал.3, т.5 от настоящия правилник :   5. Стерилитет, свързан с мъжки фактор /МКБ-Х: №97.4/;

Тоест до колкото разбирам ако причината за стерилитета е мъжки фактор, на двойката се полага 500лв. , а не 2000лв. 

Каква е разликата дали причината е в мъжа или жената, при положение ,че лечението е едно и също- ин витро и дори при тежък мъжки фактор се прави  ICSI, което дори е по-скъпо?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Май 19, 2016, 08:51:08 am
Става въпрос за мъжки фактор, преодолим с инсеминация. Когато се налага ИКСИ, то сумата е 2000 лв.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: jlia в Май 19, 2016, 14:51:04 pm
Звъннах да попитам в общината, тъй като пряко ни засяга /с тежък мъжки фактор сме/ и са ни гласувани 500 лв. финансова помощ. Оставих си телефона, за да разгледат случая, след час ми звъннаха и ми изцитираха въпросния член :Чл.20. (изм. Протокол № 41/30.09.2014 г.) Финансовото подпомагане за процедури по асистирана репродукция и предимплантационна генетична диагностика е в размер на 2000 лв. (две хиляди лева) на заявител.  За обстоятелства, попадащи в хипотезата на чл.3, ал.3, т.5 от настоящия правилник – 500 лева.
чл.3, ал.3, т.5 от настоящия правилник :   5. Стерилитет, свързан с мъжки фактор /МКБ-Х: №97.4/;

Според който щом сме били с мъжки фактор нямаме право на по-голямата финансова помощ за инвитро или икси, а единствено на 500лв.

Това е положението дами и господа. Разделили са мъже и жени. Голяма подигравка. Нямам думи
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: edilucky в Май 19, 2016, 17:54:37 pm
Момичета, искам да попитам, има ли одобрени от националния фонд ин витро, а от общинския съвет да имат отрицателен отговор.  Нали критериите са еднакви? "ТУК" в Бургас с друг аршин ли мерят? 
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: sixsens в Май 20, 2016, 09:19:15 am
Jlia, това е отвратително! Преди не беше така, 500 лв даваха само за пациенти, които могат да се лекуват чрез инсеминация. При положение, че в епикризата от клиниката пише единствена опция ин витро/ИКСИ, не би трябвало да дават по-малко от 2000 лв. Но явно 2014г. тихомълком е минала промяна, която променя нещата и това е явна дискриминация. Продължават с подмолните действия и това никак не ми харесва. Ще видя след празниците дали ще успея да се свържа с който трябва и какво може да се направи по въпроса.

Edilucky, двата Фонда не са свърани, критериите не са на 100% еднакви, но силно се доближават, тъй като правилникът за общинския Фонд е правен по образец от този за Националния Фонд. Доколкото ми е известно /ако няма някоя нова промяна/, в Общинския Фонд няма условие да не си бил одобрен от държавния. Т.е. наличието или липсата на одобрение от ФАР не влияе на одобрението от Общинския фонд. Ти да не би да имаш отказ? Ако да, няма ли основание, на което е постановен този отказ? Дай повече подробности, за да опитаме да помогнем.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: butterfly в Май 21, 2016, 22:57:53 pm
Никой не ми отговори за това пак ще политам.Има ли определено време в годината,в което се подават документите за програмата.И още нещо много ме интересува,при подаване на документите  същите трябва да са издадени от клиниката в която ще се прави процедурата или не е задължително.Аз след 4 неуспешни опита вече нямам вяра на Бг клиниките и определено съм се насочила за Турция.Дали ще има пречка да кандидатствам за финансово подпомагане?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: kalinkish в Май 22, 2016, 15:09:56 pm
Аз си подадох документите от името на клиника в София чаках една година за помощта платих си изцяло процедурата след една година получих сумата от Общината ,но ползвах сумата за ин витро в Турция никъде не се отчиташ .И един съвет от мен следете си входящите номера защото при мен имаше момичета подали след мен пък получиха парите преди мен и бяха одобрени няма да казвам как и защо и кой обещава по бързо одобрение.Но се наложи да уведомя кмета защото много се ядосах.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: butterfly в Юни 26, 2016, 14:29:15 pm
Аз останах много разочарована от това финансиране.Не съм можела ка кандидатствам понеже съпруга ми нямал постоянно местожителсво във Бургас ,а само временно.Нали аз съм с постояно такова,а и той е собственик на апартамента ни и все пак плаща данъци в тази община. Освен това е роден в Бургас,какво като някога се е налагало да си смени местожителството и не си е върнал старото.Мисля да ходя на среща с кмета .Вие какво мислите?
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Елфи в Юни 27, 2016, 10:38:28 am
Добре е да се систематизират недостатъците на бургаската програма и можем да говорим за среща.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: mimitu88 в Юли 05, 2016, 09:37:02 am
Здравейте! За първи път с моят съпруг започваме ИнВитро процедура и има някои неща , които все още не са ни ясни. Та може ли някой, който е минал по този път да ми каже каква точно медицинска документация трябва да се представи в Община Бургас за да кандидатстваме за финансиране от Общината? Експертно заключение или нещо различно? Благодаря!
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: Deeny в Август 15, 2016, 01:58:07 am
Здравейте,

февруари месец тази година бяхме одобрени от общината за финансирането, но все още нямаме превод по сметката. Има ли някой от вас, който вече е получил сумата?

Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: milkulini в Октомври 04, 2016, 15:35:47 pm
Ние също сме с мъжки фактор и очакваме да получим "огромната" сума от 500 лв. :x Нещо повече, след като занесохме банковата сметка преди няколко дни ни казаха,че ще има забавяне на превода и, че дори одобрените от февруари 2016 г. още не са си получили парите.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: butterfly в Януари 08, 2017, 15:05:41 pm
Някой може ли да помогне с линк където се проверяват одобрените.Рових се из сайта,ама много трудно е да се намери каквото и да е.
Титла: Re: За Бургазлийки
Публикувано от: cinderrella в Ноември 03, 2017, 14:04:54 pm
Здравейте,
виждам,че отдавна никой не пише в темата,но ако някой се включи ще ми бъде от полза.
С тежък мъжки фоктор сме.
Имаме два самофинансирани опита ИКСИ и ИМСИ,съответно във Варна и в София.Искаме да кандидатстваме за помощ от общинския фонд.500лв.отпускани при мъжки фактор обаче са пълна дискриминация и недомислие.Въпросът ми е има ли двойки ,на които са отпуснали 2000лв. и са с мъжки фактор?Още,ако някой е ходил да се жалва някъде,нека сподели има ли полза.Ще съм благодарна на всеки включил се😊