0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #260 -: Ноември 26, 2010, 15:57:47 pm »
Оооооо,за морската ще е супер! точно ще я ремонтират за нас!! добре дошла Вещичке!! То май на тези въпроси освен Сикса,няма кой да ти отговори компетентно! надявам се всичко ,което изброи да не е пречка и следващата година да сте в списъка,а още по-добре,с парите в джоба!! В крайна сметка,може да отскочиш до Общината и да попиташ!! Те нали за това са там-да ни помагат!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #261 -: Ноември 26, 2010, 16:22:45 pm »
Здравей Рачо !
Благодаря че ми отговори.
То хубаво да отскоча но не мога щото от сутрин до вечер съм на работа а и си изхабих отпуска за тази година че и болничен ползвах и не става .А иначе мъжът ми може да отскочи до там щото работи на смени ,но иска да е сигурен имаме ли някакъв шанс след като само той е с адресна регистрация в община Бургас откакто се е родил и не си я е променял никога аз преди 10 години също имах такава ама после си я промених .Така че не е проблем да отиде и да пита каквото и да е в Общината но иска да е сигурен,че да не изложи че после ще има да ми натяква...Не е за разправяне.Той дори като му казах какво съм прочела тук и каза ама ти сигурна ли си че може.А тук прочетох назад в темата пишеха момичета които имат адресна регистрация в Бургас а половинките им не и че са кандидатствали ама дали са били одобрени после така и не са писали.Също като влезнах в сайта на община бургас видях може би 3-4 мъжки имена сред одобрените откоето съдя че мъжете са подали заявлението но дали половинките им са били с Бургаска регистрация пак не става ясно.И затова питам тук ако се включи някой като нашия случай да внесе яснота.
Спирам ,че доста дълго стана. :wink:
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #262 -: Ноември 26, 2010, 16:29:32 pm »
Мисля,че той може да кандидатсва ,като жител на общината! Това си спомням1 надявам се скоро да ти отговорят тук! И успех,задължително,ви желая! вие в кой клиника сте??
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #263 -: Ноември 26, 2010, 17:01:31 pm »
Благодаря ти отново!
В клиника Малинов сме .
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #264 -: Ноември 26, 2010, 19:54:36 pm »
Malkave6tiza, може. Има такъв случай. Просто подава само мъжът ти заявлението, ти не фигурираш никъде в документите. Имаше една двойка с подобен казус, подаде само единия и ги одобриха, дори си взеха и парите. Не мисля, че има определени дни за подаване, но все пак се обади и питай. Щом не можете да отидете на място, има телефон - звъннете. Весето ще ви каже. Някъде в темата имаше телефон. Ако не - на сайта на Общината.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #265 -: Ноември 26, 2010, 20:01:33 pm »
Злате, не си спомням как беше в случай когато причината е чисто женски фактор, а мъжът е с бургаска регистрация?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #266 -: Ноември 26, 2010, 20:05:27 pm »
Дони, тогава не може. Няма как "здравия" да подаде заявлението. Възможно е подаване, когато заявителя е и с основния фактор за стерилитет. В случая го има на лице - мъжки фактор, мъжът е с регистрация. Ако беше жената, нямаше да може. Има едно момиче, с което си пишех, те живеят в София, тя има Бургаска регистрация, мъжът й няма. С тубарен фактор са, т.е жената подаде - одобриха ги и парички взеха. На сестра ти колежката също само единия имаше регистрация, този с фактора и пак стана. Момичето ми се обади да се похвали, че са минали одобрение.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #267 -: Ноември 26, 2010, 20:47:27 pm »
Да, което е супер тъпо. Нали са семейство. И не се ли предвиждаше точно такава промяна в правилника? Да се отпуска за ИКСИ поради МФ - сума за жената.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #268 -: Ноември 26, 2010, 23:39:55 pm »
Бе къде търсиш ти логика, където я няма... Да не говорим, че цялата работа с адресната регистрацие е супер тъпа, понеже отдавна отпадна задължителната регистрация. Можеш да си живееш някъде и 20 години и да нямаш регистрация там, ама карай. От друга страна пък, може да имаш регистрация в Бургас, но да не живееш там отдавна...тогава пък какво? Абе...карай...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #269 -: Ноември 29, 2010, 15:09:17 pm »
Благодаря ви че сте ми отговорили.
Ще подготви мъжът ми документите и ще ви пиша дали е успял да ги подаде.Тази седмица ще трябва да ходи до София за да вземе етапна епикриза и копие на протокола от стимулацията ако му го дадат де.
И естествено ако може и му остане време да подаде кокументите за втори
 опит по ФАР.
Ще ви пиша отново когато имам новини.
Лека и успешна седмица!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #270 -: Декември 12, 2010, 19:22:34 pm »
Така,както обещах ви пиша .Мъжът ми подаде документите този петък -10.12.2010г.
Обаче не можах да си обясня едно-След като кандидатства като лице ,защо бе необходимо и аз да вземам документ за адресна регистрация,и съответно за платени данъци и такси от моята община. :oops:То така нали ще се види че аз не съм жител на община Бургас.Айде за здравните осигуровки разбирам но за тези два документа просто не го разбрах.И единствената грешка, която отчитам на мъжа ми е че в медицинската документация прибави едни хормони които си изследвах в началото на септември или октомври -не помня точно.Да се видело че нямам проблеми а от вас знам че за мъжкия фактор единствено необходими документи са 2 спермограми и етапна епикриза.А да щях да забравя копие от протокола не ми дадоха от клиниката ,едиственото което успях да си ксерокопирам това беше една декларация че опита ми е започнал на еди коя си дата ,приключил е на...,пункция на ...,трансфер на...,опита е завършил със спонтанен аборт,и че това ми е първи опит ин-витро. :? Да естествено и този документ е при останалите ,които е подал мъжът ми.Незнам дали е постъпил правилно мъжът ми и дали това няма да ни донесе отрицателен резултат.
Моля по компетентните да ми пишат дали това ще има своето отражение при вземането на решението на комисията ,която разглежда документите.А ако сме сгрешили може ли да си оттеглим някои документи? :oops:
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #271 -: Декември 13, 2010, 00:57:45 am »
Оххх, ами изрично казах твои документи да няма, особено пък за адресна регистрация. И хормоните са излишни. Нали той подава. Неговия фактор е достатъчен да се докаже, че се налага ин витро. Ти и да си здрава и да не си, така или иначе сте с мъжки фактор. Документа за опита е ок. Не мисля, че можеш да изтегляш документи. Да не ви стресирам, но това с адреса може и да се окаже кофти. А копие от свидетелство за брак приложихте ли? Щото в случая, когато мъжа подава като лице, не е необходимо. Честно казано, не знам какво може да се очаква. Аз затова казах твои документи да не фигурират, защото сега могат да бъдат мотивация за отказ и нищо няма да може да се направи. Дано не е проблем.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #272 -: Декември 13, 2010, 11:20:15 am »
когато подавах април документите искаха и на двама ни с мъжа ми медицинска документация, без значение, че аз подавах.
Re: За Бургазлийки
« Отговор #273 -: Декември 13, 2010, 11:46:44 am »
Охх,благодаря ви че ми отговаряте така бързо.
anichka.bs а мъжът ти с Бургаска регистрация ли е ?Щото моят мъж е а аз не съм.И понеже сме с мъжки фактор документите ги подава той като лице.И аз не проумявам как като той подава документите като лице искат копия на същите и за мен.А в случая аз не съм Бургаски жител.И от онзи ден не спирам да мисля че нищо няма да стане щото трябва да си голям балък да не забележиш че в случая моите документи са издадени от друга община и на тях пише да послужи пред община Бургас.
sixsens ,през тази година когато е имало такива случаи сигурна ли си че когато някой кандидатства като лице а другият от двойката не е жител на Бургас,че само този който кандидатства той е подготвял документите а съответно другият не е прилагал каквито и да е документи?Ако действително е било така да не би да има ново изискване за подаване на документите ,щото моят мъж като е взимал документите ,момичето му е казало всички документи които трябва да си набави същите да си набавя и аз независимо че той ще подава документите като лице .И да копие на удостоверението за сключен брак също ни искаха и съответно и то е в документацията.Току що говорих и с мъжа ми и той ми каза че когато е подавал документите момичето ги е преглеждало много внимателно дали всички документи са били по два т.е. неговите и мойте и му е казала че независимо че той кандидатства като лице докуметни от моя страна също трябвало да са приложени независимо че не съм жител на община Бургас.А сега де ?Що се получава така не мога да разбера.И в случая не знам какво да направим да го пращам ли днес да провери дали може да вземе поне мойте хормони дето ги е дал и евентуално да иска документите които не трябва да са там според вас и къде е гаранцията че момичето ще му ги даде?Охххххххххх,хиляди въпроси ми изникнаха и дълго стана с обяснения.Но ще се радвам да се включат и други които само единият е подавал като лице а другият е бил с адресна регистрация в друга община и да пише при тях така ли е било и какви документи са подали.
Лек ден ви желая и благодаря ви че ме изчетохте.! :)
Re: За Бургазлийки
« Отговор #274 -: Декември 13, 2010, 11:56:51 am »
щом сте женени, а той има регистрация в Бургас и живеете в Бургас или Община Бургас, то не би следвало да ви откажат одобрение за финансиране.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #275 -: Декември 13, 2010, 13:06:41 pm »
ЗДрваейте момичета!! Работата с Малката,наистина е сложна,май!! То тук едва ли пишат всички ,които са подавали и съответно получавали помощ! не знам дали ще се включи някой с подобен проблем!! Въпреки това,те съветвам,другия месец ,в началото,да отиде мъжът ти в приемния ден на зам.кмета по здравеопазване -д-р Мануелян!! Да си носи копие от документите и да му обясни! Той е пекан а и не приема сам ,а с някои от служителите си ,които са позапознати с необходимите документи! Мисля ,че ще е полезно да се направи една персонална среща и да се обясни казуса?? Все пак -вие в Бургас ли живеете?? Тук ли работите??
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #276 -: Декември 13, 2010, 13:18:52 pm »
Сега като разгледах правилника по подробно малко се поуспокоих.Дано по компетентните се включат и ми кажат дали точно съм разбрала ,а именно:
Подали сме всички документи и двамата.В правилника обаче пише че се изготвя Преписка : Чл.10.(1). За всеки от кандидатите се изготвя преписка по заявленията, включени в дневния ред на заседанието.
(2).Преписката се изготвя и представя на комисията от нейн член , определен от Председателя на комисията .
(3).Заявлението по ал.1 се изготвя по образец и се придружава от:
а/ Копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф „вярно с оригинала”.
б/ Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор по образец.
в/ Декларация от съпруга /партньора/ на заявителката, че не е поставен под запрещение.
г/ Медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации, като например:
аа/ етапни епикризи,
вв/ документи за извършване на два или повече спермални анализа, последният от които е извършен преди не повече от 6 месеца преди подаване на заявлението. Ползват се критериите на Световната здравна организация /СЗО/ за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по критериите на Кръюгер,
Копирала съм го и още нещо :
Чл.12. Комисията взема решение по всяка преписка, която съдържа предложение за одобряване или неодобряване на заявителя/ заявителите за отпускане на средства за извършване на асистирана репродукция.
Чл.13.(1). За всяко заседание се изготвя протокол, който съдържа разгледаните заявления, решението по чл.12 и резултатите от гласуването. Протоколът се подписва от присъстващите членове на комисията.
(2).Протоколът отразява персоналното решение касаещо лицето, постоянния адрес и размера на отпуснатата сума.
До тук от прочетеното успокоителното е че така написано следва че мои документи не би следвало да придружават Преписката а само документите касаещи съпруга ми т.е. -Заявителя (този който е подал документите).Ако дествително това се прави и моите документи не фигурират то не виждам пречка общината да одобри документите ни.Но това би го казал човек който е виждал Преписка на някое лице и дали в действителност е така аз няма от къде да разбера.Момичета ,вие които вземате участие в заседанията на комисията по одобряването на кандидатите бихте ли могли да ми кажете в действителност Преписките  на заявителите с какви документи са придружени освен -ако не е конфиденциална информацията.
Надявам се че не съм ви досадила.И ще ми отговорите.
« Последна редакция: Декември 13, 2010, 14:02:50 pm от malkave6tiza »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #277 -: Декември 13, 2010, 14:27:32 pm »
Такива преписки на нас не ни се дават. Вече не ни и канят по заседанията. Иначе заседанието протича така - раздават на всеки по няколко комплекта документи, разглеждаме дали всичко отговаря на изискванията и лепваме едно лепящо листче със сумата върху папката. Оттам нататък, те вече си изготвят преписки и т.н.
Случаите, които съм описала с кандидати, чиито половинки не са жители на Бургас, са на хора, които лично са се свързвали с мен и лично съм консултирала. В единия случай точно се беше случило мъжа по грешка да сложи негова спермограма /той не беше жител на Бургас/ и секретарката не видяла, че стана проблем, отказаха им, че ходиха да се разправят, защото щом са сложили мед. документ, автоматично поискаха и административни. Че с 300 зора им се размина. Секретарката им се извиняваше, че не видяла и взела и излишния документ.
Честно да ви кажа, всеки път е различно. Понякога искат документи и на двамата, което е против всякаква логика, когато заявителя подава като лице. Обаче, в тях хляба, в тях ножа, накъдето им е китката, натам. Дано нещата се рзминат.
Рачо, няма смисъл от среща с Лорис Мануелян. За жалост, от него не зависи нищо. Нещата ги движи Душепеев. Почне ли много да се рови и да го притискат, става по-лошо, вярвайте ми.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #278 -: Декември 13, 2010, 14:33:13 pm »
Оффффф,знам аз,че е така с този Душидушев!! Но все пак е вариант! Нали Лорис е зам.кмет,може да приеме при сърце проблема и поне да им разреши да си оправят или вземат ненужния документ!! Тоя, няма ли вече да го махат от здравната комисия?? Или това е специална ,постоянна комисия ,относно отпускане на помщи от този общински фонд?? Защото другите комисии,на шест месеца се сменят общинските съветници!! Все пак нека да опитат?? !! То какво друго да ги посъветваме?? :x
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #279 -: Декември 13, 2010, 16:20:36 pm »
Ето ме с новини.Откакто прочетох че не е трябвало мъжа ми да слага документа с хормоните ми дето съм ги изследвала преди време,му заръчах да звъни в общината на момичето и да иска този документ да бъде махнат.Е преди малко се е свързал и веднага е премахнат от общата документация.
sixsens имам важен въпрос и ще ти го задам на лични.Ако можеш да ми съдействаш и отговориш.