0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За Бургазлийки
« Отговор #380 -: Октомври 06, 2011, 19:04:22 pm »
все още няма държавна нито общинска клиника по стерилитет, така че и тази ще е частна, по-точно клон на частната клиника Репробиомед, собственост на тези лекари в София.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #381 -: Октомври 07, 2011, 18:30:50 pm »
Макар и да не ми ясно съвсем, мисля че тази ще е първата общинска лаборатория, още както я наричат. Ако беше друго светило, пак щеше да се коментира, че е неговата клиника. А в интерес на истината все някой трябва да обучи кадрите нали. Кой и как се е домогнал до обищниските пари на Бургас обаче, вече е друга работа.
Макар и да не очаквам да се получи нещо с новата клиника, пожелавам на всички нас това да се опровергае.
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 18:34:53 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: За Бургазлийки
« Отговор #382 -: Ноември 15, 2011, 17:31:12 pm »
Здравейте,мили момичета.Нахлувам в темата с молба за съвет.Живея в Бургас от 2год,но документите си ги смених преди няколко месеца и сега като гледам,че искат да си живял поне 3 год.в града за да кандидатстваш за финансиране от общината и много се отчаях.Сега излиза ,че и от града от който съм няма да мога вече да кандидатствам а клиниката,която съм си избрала не работи по държавната програма Ин витро.Има ли смисъл да подавам документи изобщо в общината според вас?
Re: За Бургазлийки
« Отговор #383 -: Ноември 17, 2011, 14:33:37 pm »
Здравей,butterfly и при мен нещата бяха подобни, към юли тази година не ми стигаха 4 месеца до трите години, но аз когато дойдох в Бургас си направих настоящ адрес тук. Когато подадох документите приложих удостоверения за постоянен и за настоящ адрес. Ако поне имаш настоящ адрес...При мен така или иначе вече станаха 3 години, документите подадени в края на юли още не са разгледани. Ако искаш, отиди в Общината и попитай, мисля че стаята беше 108. На входа ще те упътят.А иначе работила ли си три години на територията на тази община? Ако приемат това като доказателство, че си живяла тук.....При теб казуса е спорен.В градът където е местожителството ти има ли общинска програма за финансиране? Защо да не можеш да кандидатстваш от там, ако има?
Re: За Бургазлийки
« Отговор #384 -: Ноември 21, 2011, 14:36:42 pm »
Случайно да знаете дали приемат документи?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #385 -: Ноември 21, 2011, 17:32:45 pm »
Случайно да знаете дали приемат документи?
Би трябвало да приемат, но предполагам молбите ще се разгледат след Нова Година. Обади се в Общината и попитай, там ще ти дадат най-точна информация!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #386 -: Януари 10, 2012, 17:49:02 pm »
Момичета, нали вече приеха новият правилник за отпускане на финансова помощ за процедури ин витро.
Дали могат да се подават молби за трети път. Прочетох, че е текущо през годината и няма ограничания брой пъти, но дали в действителност е така?
Ако някой знае, моля да сподели...както и за формулярите
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #387 -: Януари 10, 2012, 22:59:48 pm »
Да, приет е новия правилник. Би трябвало да можеш да кандидатстваш. Когато повторното и т.н. кандидатстване са в една и съща година, трябва в текущата година вече да са минали всички, които са за пръв път. Което по мое мнение означава, че одобрението става в края на годината. Но тъй като сега е началото на календарната година, би следвало всички случаи да се разглеждат като първи за нея.
Не знам дали ме разбра, че малко сложно го обясних, но с две думи - мисля, че можеш да подадеш документи. Относно формулярите, мисля, че няма промяна. Каквото са ти искали втория път, вероятно ще ти поискат и сега. Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #388 -: Януари 11, 2012, 19:49:55 pm »
Въпрос към родилите жени - носихте ли снимки на бебетата в Общината?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #389 -: Януари 11, 2012, 22:26:47 pm »
Аз не съм носила, доколкото знам няма такова изискване :D Но ако искаш занеси им като родиш - ще се зарадват, сигурна съм.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #390 -: Март 11, 2012, 17:17:02 pm »
Момичета,  здравейте. Много съм притеснена ,гледахте ли този репортаж http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=16430 Има ли и други като мен, който чакат за одобрение, какво ще правим?
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #391 -: Март 12, 2012, 09:00:30 am »
А,само подочух за нещо такова,а се оказа ,че то си е реално!!Нали не гледам "СКАТ"!!Никога не съм имал доверие на Душипеев!Не мога да разбера как има толкова силно желание да руши. Ами ще трябва да се стягаме и по всички възможни "канали" да спрем тези глупави промени!!!! :x 
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #392 -: Март 13, 2012, 09:49:53 am »
И аз гледах репортажа по СКАТ и съм меко казано изумена. Това е нереално ако се приеме и мисля, че няма да издържи. Пълен абсурд е да се ограничава изборът на лечебно заведение, просто е абсурдно. По отношение на отчетността има логика да се въведе, но занапред (просто няма друга програма, при която да не се изискват някакви разходни документи), макар, че със задна дата не ми е ясно дали е осъществимо и какъв е смисълът вече. Рачо, имаш ли информация дали ще се внася на общинска сесия за да може да се реагира своевременно?
« Последна редакция: Март 13, 2012, 09:56:58 am от cygnus »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #393 -: Март 13, 2012, 10:46:15 am »
Вчера разгледах входираните докладни за следващата сесия на Об.съвет но за момента не видях такава. Също и в протоколите на Здравната комисия и комисията "Ин-витро" нямаше нищо по въпроса.дано да е поредния "фитил" на СКАТ.Отделно,така приета ,наредбата се отнася до подпомагане,т.е. помощ и няма как да има задължителен характер, в какъвто и да е смисъл.Ами нека бъдем внимателни и ако има инфо  веднага да го поместваме,за да има време за реакция. Сесията е всеки последен вторник от месеца/дано не бъркам/!!! надявам се все още да имаме подкрепата на СДС ,по-скоро на Чолаков и Райков,а те са добри адвокати и мисля,че няма да се оставят да се опорочи идеята .
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #394 -: Март 13, 2012, 11:42:00 am »
А, Рачо, случайно да имаш информация кога ще заседава комисия Ин витро. Секретарката в края на януари ми каза, че се очаква за март,ама никъде в сайта не публикуват дата.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #395 -: Март 13, 2012, 12:39:03 pm »
Дидони,нямам никаква представа.Съжалявам! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #396 -: Март 13, 2012, 14:01:00 pm »
Момичета и Рачо, в сайта на общинския съвет в подраздел проекти на нормативни актове е качен проекта за промени в правилника за финансово подпомагане. Там можете да видите точно какви промени се залагат.
Първо - ФСХ до 12.5 - обвързват го с кандидатстването по ФАР.
Второ - средствата ще се превеждат директно на лечебно заведение, регистрирано в община Бургас - т.е. звеното за Асистирана репродукция към МБАЛ - Бургас с ръководител д-р Душепеев и консултанти д-р Табакова и д-р Николов.
Трето - контрол - искат отчетност и въвеждат изискването за такава и със задна дата, за всички получили средства до 31.12.2011 година.
А кога ще има ново заседание на комисията не се знае, първо трябва да минат промените мисля, после да се проведе заседание.
Опорочава се благородната идея да се помага, и както аз казвам, има нещо гнило в Дания. Но кои сме ние, че да разберем какво точно става.
Играят се големи игри на нашия гръб.
За съжаление при това стечение на обстоятелствата, аз лично няма да се възползвам от Бургаския фонд.
Да сме живи  и здрави със съпруга ми, и без помощта на Община Бургас ще сбъднем желанието си да бъдем родители.
С пожелания за късмет и успехи.
Мира
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #397 -: Март 13, 2012, 14:20:15 pm »
Еееее,те пък къде го сложили.Честно казано ,съвсем пропуснах ,че ще искат промени в наредбата,но пък да и променят "идеята" не съм очаквал. :o Е,да не бързаме да се отказваме. Дайте да помислим какво може да се направи??!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #398 -: Март 13, 2012, 14:27:53 pm »
Рачо, намерих го!
http://www.burgascouncil.org/upload/05308.pdf
Много неприятно! Давайте да решаваме какво правим сега?
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #399 -: Март 13, 2012, 14:48:47 pm »
Според мен тази промяна няма никакво правно основание.Смисъл,че не е правно изпипана и няма как да се случи.Трябва да информираме внносителите на идеята за Фонд,както и да си изготвим становище на Сдружението. Няма място за отдръпване.Аз мисля,че като една от първите общини приели такава програма,при това  с такава сума,трябва Бургас да си защити постигнатото. Не трябва да допускаме да се опорочи идеята,заради интересите,при това толкова прозрачни,на определни специалисти. Нека работят,но защо да има такава избирателност.
/www.mamaibebe.com][/url]