0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #400 -: Март 13, 2012, 15:09:20 pm »
Току що говорих с вносителя на първоначалната програма - Вълчо Чолаков - няма проблеми - има обещание, че такава докладна няма да се внесе! Имало е неофициална среща, на която са били поканени пациенти и представител на "Искам бебе"  и е имало споразумение, че няма да има ограничение в избора на лечебно заведение и няма да се искат разходни документи със задна дата. Има още детайли да се обсъждат в промяната, но те не са от съществено значение и ще ни информират вече своевременно. Другият неприятен момент тук е ЗАЩО Сдружение "Зачатие" не е било уведомено за тази предстояща промяна и неформална среща! Трябва да следим изкъсо сайта на общината и общински съвет. Г-н Чолаков звучеше изненадано, че не знаем за тази среща и този похват на партньорството ни с ИБ определено не е прецедент. Няма как да не изразя разочарованието си и се надявам това да не се повтаря Зачатие да научава за такива важни намерения от телевизията.
« Последна редакция: Март 13, 2012, 15:48:28 pm от cygnus »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #401 -: Март 13, 2012, 15:29:06 pm »
Ооооффф,слава богу!! Да се надяваме да няма изненади.Елементарни и глупави промени2с цел еднопосочно облагодетелстване. Не се прави така,особено кагото искаш да помагаш. В крайна сметка,всички сме благодарни ,но ако ще ни слагат в някакви условия,ние и преди сме се справяли,нали!  :lol: :lol:Дишайте спокойно! веднъж като я има програмата,ще я има и за напред.А, и не забравяйте,че сме голяма армия,за съжаление. :wink:Ама не му пожелавам на никой да ни се изпречва. :) Ако някой нещо дочуе,пускайте по едно инфо,че да има време за реакция! 
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #402 -: Март 13, 2012, 16:47:29 pm »
А такааааа, браво бе, ашколсун :x
И аз като Донка се питам, защо Зачатие не беше уведомено за тия готвени промени и още повече, защо не бяхме поканени на тая среща. Наистина не им е за пръв път на ИБ този начин на действие, но вече започвам да се изнервям. Донке, дай да измислим нещо, да говорим с някого, ако се налага. Ако трябва с Душепеев да се видим, да изкопчим нещичко, културно, разбира се. Той целенасочено ни държи настрана и аз имам някои идеи защо, но това трябва да се промени. Считам, че трябва да възобновим правото си да присъстваме на заседанията.
Тази седмица няма да съм в Бургас, но за другата може да измислим нещо.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #404 -: Март 14, 2012, 13:25:10 pm »
Да ни е честит новият кабинет. Няма начин да не проработи отлично, щом се е заела и д-р Даскалова да помага. С пожелание за много бебета.


П.П.Между другото някой обади ли се на ИБ да ги попита, защо Сдружението не е било поканено. За Душепеев и компания ще си замълча, защото е безсмислено да се пише, те фактите сами говорят.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #405 -: Март 14, 2012, 13:50:19 pm »
Ей,голяма работа е Семир,браво!! Вече мога да му говоря на малко име,щото го чуствам близък. :)Обеща-направи! :D Трябва да благодарим на момичетата ,които му помагаха / Елфи ,предполагам,дано не обиждам някой  :wink:/,както и на Мели,която като истински пионер се отзовала за първа консултация. С кои други доктори е говорено?? Ето,че може и без финасова помощ от някъде и без да се ограбва Програмата за подпомагане, да се направи нещо смислено и полезно!!!
А за това,че ще ни акушира без пари ,не мога да поляврам,чак! :D :D  Е,не на мене ,де,ама сега още по сериозно се залавям за работа в бебеправенето!!! :lol:Щом вече ми падна и разхода за израждането,много ми олекна! :wink:
Все пак-едно голямо БЛАГОДАРЯ,на Г-н Семир Абумелих! Не знам дали е голям българин или голям иракчанин,но със сигурност е голяма Човек!!  :D :D
« Последна редакция: Март 14, 2012, 13:55:08 pm от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #406 -: Март 14, 2012, 16:12:08 pm »
Много се радвам, че най-накрая стартира този проект.  :)

Идеята за него възникна съвсем спонтанно след Кръглата маса в Бургас, където основният акцент беше върху профилактиката и диагностиката на стерилитета. Всички знаем какви са нуждите на пациентите от Бургас и областта, знаем за дългите пътувания из цялата страна, за отсъствията от работа и т.н. Да не говорим за финансовата страна на проблема.

Предложението дойде от собственика на МБАЛ "Дева Мария" Семир Абумелих, който присъства на Кръглата маса, а ние, от Зачатие, с радост се съгласихме да го подкрепим. И как бихме отказали - пациентите ще имат възможността да бъдат консултирани и преглеждани от най-добрите специалисти от цялата страна. Имаме уверението на много от тях, че ще се включат в нашата инициатива. Информация кои ще бъдат и какъв ще е графика, ще ви съобщаваме своевременно.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #407 -: Март 14, 2012, 16:12:30 pm »
Извинете за двойния пост.



За Общинската програма в Бургас и проекто-предложението за промяна на правилника. На всеки е ясно, че пациентските организации няма да допуснат това да се случи.

Защо и как не бяхме уведомени, аз няма да коментирам. Да, имах разговор с Ваня от Искам бебе, но предпочитам тя сама да си каже позицията.

Моята е следната - сътрудничещите си пациентски организации работят заедно и координират заедно, особено подобни инициативи, които са от голяма важност за пациентите. Така както заедно си сътрудничихме досега. Ето защо при всякакви проблеми, свързани с общинската програма, се канят и информират двете организации - нашата роля е да сме коректив на управленските решения.

Но ако всеки започне да дърпа в различна посока и няма сътрудничество, губещите кои ще са? Мисля, че е ясно - пациентите. Едва ли някой има нужда от това.
Искрено се надявам, след проведените разговори, този проблем да сме го изчистили.
« Последна редакция: Март 14, 2012, 16:36:21 pm от Елфи »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #408 -: Март 14, 2012, 16:50:43 pm »
Mоето мнение е, че когато става дума за обществен ресурс е от голямо значение да се съгласува с цялата общественост в лицето на пациентските организации и държавни и общински структури, както и да се публикува навреме нужната за всички пациенти на територията на дадена община информация по всички възможни платформи, с които работим - интернет сайтове, социални мрежи, форуми и блогове (срокове за прием на документи, промени или предстоящи промени), както и националните и регионални медии, които откликват по темите - това трябва да бъде достояние на всички пациенти. Специално ние винаги при подобни инициативи каним представители на всички ангажирани институции и неправителствени организации, държим да бъдат чути всички мнения и позиции, защото мисля, че това е правилният и отговорен подход към дадена инициатива за да се вземе максимално доброто решение за всички пациенти.
« Последна редакция: Март 14, 2012, 18:59:22 pm от cygnus »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #409 -: Март 14, 2012, 16:54:07 pm »
Нали разбираш,че тук не се е целяло "да се вземе максимално доброто решение за всички пациенти.",а по скоро тихомълком да се облагодетелства някой бизнеспратньор.даже под прикритието,че "това са общински пари и отиват в общинската болница и център"!! хе,ми то тогава трябва да се отделят средства и за прегледите в новия кабинет в МБАЛ "Дева Мария",поне според проекта за изменение- Уффф,дано се съм прав! :x
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #410 -: Март 14, 2012, 16:55:18 pm »
Рачо, това е абсолютно недоразумение в този проект за промяна, че едва ли някой от нас си е помислил, че може да се случи.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #411 -: Март 14, 2012, 16:57:31 pm »
Никой и по никакъв начин не може да си позволява да ограничава правото на лечение на пациента. В този смисъл, не може да се налага на пациента къде ще се лекува (ползва медицински услуги).
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #412 -: Март 14, 2012, 17:04:02 pm »
да,бе,прави сте! Не може да се огпраничава  правото на избор,още повече ,че това е регламентирано като "помощ",безвъзмездна.Отделно кака юридически ще издържи точката ,да се искат разходни документи за изминал период,особено когато това въобще не е залегнало в старата наредба.Доста елементарно е да се мисли ,че юридически ще издържи. :xЛичи ,че е писано от лаик,демек -доктор :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #413 -: Март 16, 2012, 00:29:52 am »
Супер!!! Много се радвам, че се реализира тази идея :D Браво на г-н Абумелих и на всички отзовали се доктори! Мели, златна си! Момичета, страшни сте, бе, евала значи :youwoman:

Напълно споделям изказаните по-горе мнения на Дони и Елфи по повод скорошните случки. Искрено се надявам повече да няма такива недоразумения. Нека не забравяме, че важни са пациентите и всичко, което правим е за тях!

Момичета, ако трябва някаква помощ по организацията на откриването на кабинета или нещо друго - казвайте. Познавам се с ПР-ката на Дева Мария, ако се наложи някаква комуникация допълнителна /сигурна съм, че вие сте се заели с всичко и поддържате контакт/ или нещо друго, на линия съм.
За възобновяването на достъпа ни до Здравната комисия съм напълно сериозна. Дони, ако искаш да проучим кои са новите членове и председател /предполагам, че не е същия състав/ и да си уговорим срещи?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #414 -: Март 16, 2012, 11:12:21 am »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1153&Itemid=31
Браво на г-н Абумерлих, да направи такова нещо съвсем безвъзмездно  :balk_81: Пожелавам на всички ни в най-скоро време в Дева Мария да не могат да смогнат да израждат бебета на Зачатие :)
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #415 -: Март 25, 2012, 20:12:35 pm »
Да ни е честит новия кабинет , аз също го посетих и пожелавам на всички посетили го съвсем скоро да се озоват с бебче в ръце,дано днешния празник ни е на късмет. :)
Re: За Бургазлийки
« Отговор #416 -: Март 28, 2012, 10:51:58 am »
Здравейте всички, на 22.03 е имало заседание на Общински съвет и комисия инвитро. На "печелившите" честито :). Имам такъв въпрос-сега какво правим, чакаме да се обадят ли? Или да ходим да питаме при секретарката?
Да ни е честит новия кабинет , аз също го посетих и пожелавам на всички посетили го съвсем скоро да се озоват с бебче в ръце,дано днешния празник ни е на късмет. :)
Какъв точно е кабинетът и кой преглежда?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #417 -: Март 28, 2012, 17:26:22 pm »
Didoni, по-назад Елфи е дала линк с информация за кабинета. Ако се обадиш на дадените телефони, предполагам ще ти кажат кой ще преглежда.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #418 -: Март 28, 2012, 17:31:11 pm »
На 25. 03. преглеждаха д-р Даскалова и д-р Даскалов.
Ще пусна информация за следващата дата и специалисти.
Кабинет "Репродуктивно здраве" се намира в МБАЛ "Дева Мария".
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #419 -: Март 29, 2012, 09:01:24 am »
Добро утро! Дидони,протокола от заседанието на здравната комисия,който можеш да видиш на сайта на Общинския съвет,следва да се оформи като докладна записка и да се внесе за гласуване на следващата сесия на Общинския съвет. това ще е последния вторник на април.Обикновено ги приемат без проблеми. За жалост,чак след това ще започнат да ви се обаждат ,за да си получите парите. Това беше процедурата, до сега поне. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]