0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За Бургазлийки
« Отговор #420 -: Март 29, 2012, 09:46:09 am »
Благодаря на всички за информацията. :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #421 -: Април 09, 2012, 14:08:55 pm »
Уважаеми бургазлиии, току що разбрах, че на 03.04.2012 г е била внесена докладна записка за промяна в правилника за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в общ. Бургас. Повечето предложения са меко казано - абсурдни. Ето и въпросната докладна записка - http://www.burgascouncil.org/upload/05457.pdf
Възмутена съм! Утре ще дам интервю пред телевизия СКАТ, днес ми се обади репортер от телевизията, за да дадем гласност на това безумие и да го спрем! Докладната записка ще бъде разглеждана от здравната комисия в сряда и от правната и финансова комисии в четвъртък. Не бива да позволяваме да бъде ограничено правото на пациентите къда да провеждат лечението си.
В момента съм просто бясна, пиша ви набързо, за да ви информирам. Сега сядам да се подготвя за интервюто :x
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #422 -: Април 09, 2012, 14:19:01 pm »
Значи хващаме се и пишем до кмета като гражданска организация. За да може тия дни да я входираме. Абсурди пълни!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #423 -: Април 09, 2012, 14:26:14 pm »
Eeeeee,браус!!! Въртяхаго,сукаха го,взеха болшинството в ОС и сега ще отрежат наредбата.Глупаци! Ами,дълбок поклон от всички ни и най-вече от тези ,които все пак успяхме да вземем от помоща!! Тогава се почиствахме истински бургазлии.Жалко,че както винаги в БГ,всяко хубаво нещо ,бързо ме "разказват играта"! Веднъж щом са решили,няма да се спрат и все пак ако нещо можем да направим....!? Нека помислим! :x
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #424 -: Април 09, 2012, 14:29:12 pm »
За съжаление,нямам правилника пред мен,но е добре да поговорим и с юрист! Има доста юристи в ОС и ще схванат,че има правни абсурди. Не може "безвъзмездна помощ",а да ми казват къде да я използвам! Макар,че те и това ще променят! Ужас! Не само до кмета и зам кмета и комисията,а и до ръководителите на всички представени партийни групи. И колкото и да не ми се иска,особено след последните прояви,да се свържем и с Искам бебе.Това е!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #425 -: Април 09, 2012, 15:27:43 pm »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #426 -: Април 09, 2012, 21:48:22 pm »
Ама тези хора съвсем сериозно са се заели да съсипят тази програма!
Естествено, че Зачатие ще излезе с категорична позиция.

Аз искам да ги попитам, като насочат пациентите към тази лаборатория, с какво им помагат? Екип ли има там, квалифицирани лекари ли? Има един лекар, който ходи на месеца два пъти и толкова. Нито информация има, нито добра организация. Това решение е в абсолютна вреда на пациентите с репродуктивни проблеми в Бургас. Ама така е, като чиновници пишат докладни, без да се допитват до специалисти и пациенти.

За правото на лечение и ограничаването му изобщо пък няма нужда да се правят коментари - това би трябвало да ни е гарантирано.
Re: За Бургазлийки
« Отговор #427 -: Април 10, 2012, 10:54:16 am »
Този не човек, дано на него никога да не му се налага да се сблъсква с нашите проблеми :x. Само човек, който не знае за какво става въпрос може да сътвори такава глупост osi_7
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #428 -: Април 10, 2012, 12:21:10 pm »
Здравейте, да дам отчет! Дадох интервюто днес, мисля, че се получи много добре. Репортажът ще бъде излъчван днес от 17:00 часа, на всеки час в новинарския блок на телевизия СКАТ и в 17:30 и 19:30 по софийския канал на телевизията.
Акцентирах на основните точки, с които не сме съгласни. Апелирах към повторно обсъждане на готвените промени с наше и на специалисти в областта участие и изразих почуда и недоволство, че не бяхме уведомени за въпросните готвени промени.
Оттук нататък следва да сме много активни, утре докладната записка ще минава през здравната комисия, а в четвъртък през финансовата и правната комисии. Желателно е да присъстваме на заседанията, за да изкажем своето мнение и препоръки. В последствие е необходимо да присъстваме и на сесията на Общински съвет. Няма да се дадем без бой!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #429 -: Април 10, 2012, 15:52:53 pm »
Досега бяхме в общината. Внесохме декларация от името на пациентските организации и се разбрахме утре да присъстваме на здравната комисия, в която ще се гледа докладната. А също и във финансовата и правната в четвъртък. В становището си настояхме, че приоритетно значение трябва да се отдава на нуждите от диагностика и лечение на пациентите. Подчертахме, че общинската програма за финансово подпомагане на ин-витро лечение в Бургас се доказа в национален мащаб като най-успешната, най-гъвкавата и адаптираната към потребностите на хората и само така, резултатите от нея могат да бъдат максимално високи – като брой достигнати  бременности и родени деца. Лечението на стерилитета е двустранен и продължителен процес, в който участват еднакво активно както лекарят, така и пациентът; преминава се през различни етапи и изследвания, докато се открие верния подход за конкретния пациент. Това взаимно сътрудничество и доверие е ключов фактор за успешния резултат от лечението. Информираният избор е в основата на избора на клиника и лекар при двойките с репродуктивни проблеми. Отделно настояхме за стриктен контрол върху отпусканите средства, но без ограничения в избора на лечебно заведение. Това ограничение е дискриминационно и на практика ограничава достъпа до лечение. Като представители на неправителствения сектор в област, в която гражданското общество е с утвърдени позиции, постижения и авторитет, ние силно възразяваме срещу опитите да се прокарват изменения в нормативна уредба, засягаща интересите на пациентите и изразходването на обществен ресурс, без знанието и активното участие на пациентските организации. Дано утре да има положително развитие.

*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #430 -: Април 11, 2012, 22:13:35 pm »
За съжаление членовете на ЗК гласуваха за докладната.  :( Предстои да се гледа на други комисии утре и после на общинска сесия. Присъствахме хора и от "Зачатие" и от "Искам бебе" и просто пациенти, но въпреки, че двама от членовете на комисията се изказаха в наша полза, в крайна сметка повечето бяха за :(
« Последна редакция: Април 11, 2012, 22:16:59 pm от cygnus »
Re: За Бургазлийки
« Отговор #431 -: Април 12, 2012, 13:21:15 pm »
Много съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата. Честно казано, очаквах това развитие на нещата и не съм много изненадана.
Да са живи и здрави в Община Бургас, и в частност екипа на д-р Душепеев, аз няма да се възползвам от тях. И без тяхната безвъзмездна "ограничаваща" ме помощ ще сбъдна мечтата си за дете.
Весели Великденски празници и много вяра, чудесата са навсякъде около нас и вътре в нас.
Мира
Re: За Бургазлийки
« Отговор #432 -: Април 12, 2012, 18:42:38 pm »
Правилно ли подочух, че днес правната комисия е отхвърлила промените :D?
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #433 -: Април 12, 2012, 19:40:24 pm »
Да, има надежда нещата се решат в полза на пациентите!
« Последна редакция: Април 12, 2012, 20:40:02 pm от cygnus »
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #434 -: Април 16, 2012, 15:35:42 pm »
Стискам палци, момичета!!!!!!
Честно казано, никога не съм разчитала на помощ  от Общината, не съм я и търсила, предчувствайки, че ще събера много нерви!!! Направихме си икси-то по Фонда!
Но, разбирам, че доста двойки са имали Успех с Общинската програма и много ми се иска да не е било само временно!!!!
Борете се, търсете си правата и отстоявайте постигнатото!!!!!!
Дано успеете да ги убедите, че има смисъл, в това, което са направили досега !!!!! :goodluck: :bighug: osi_9 osi_9 osi_9

*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #435 -: Април 21, 2012, 01:07:00 am »
Момичета, не съм от Бургас, но съм насреща, ако мога да съдействам. Юрист съм и по отношение нормотворчеството съм в час. Прегледах бегло предлаганите промени и оставам с впечатление, че всъщност се пресъздава Правилника на ФАР.
Има някои неща, като например изразходването до края на финансовата година, които ги разбирам защо са предвидени, но са нецелесъобразни и не би следвало да се допуска приемането им. Другото, което ме озадачи, е ограничаването на избора на медицинско заведение до тези, които са на територията на Бургас.
И разбира се, се разсмях искрено от изписването на думата "кмет" с главна буква, когато не е в началото на изречението. Може би си мислят, че това му е името :lol: А и не проумях защо се говори за "лаборатории".
Ако имате протокол от заседанието, за което говорите, след като имам предложените промени и самия Правилник, бих могла да Ви спретна едно правно становище.
Стига и вие да си кажете бележките, разбира се. Все пак, въпреки че и аз вървя по АРТ (в събота ми беше 4-тия трансфер, дай Боже да е последен), никога не съм правила опит, финансиран по общинска програма. Нито пък знам колко са клиниките на територията на Бургас, които отговарят на посочените изисквания.
Ако нямате протокола от заседанието, може да се подаде заявление за предоставянето му, тъй като е обществена информация.
Оставам на ваше разположение, ако решите да ме ползвате  :lol:
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #436 -: Април 21, 2012, 10:41:30 am »
Ооооо,Богиии,ако знаеш как ще си ни полезна.Въпреки ,че тук имаме съмишленици от общинските съветници и то точно юристи,друго си е да се опреш на човек,който е минал през процедури и през целия този "ад" на репродуктивните методи.да не говорим,че не можем постоянно да ги ангажираме ,все пак не са на щат към сдружението,а и трябва да се съобразяваме с времето им.Много е хубаво,че си успяла да разгледаш и анализираш предлаганите промени и вече имаш мнение.Последно ,ние се записахме за изказване на сесията на ОС,единствено с цел да се опитаме да осуетим приемането на предлаганата докладна,а и все пак да покажем малко"зъби".Сесията е във вторник,така че до тогава ще си имаме доста кореспонденция с теб,предполагам  :wink:.Все пак нека да видим мненията и на другите членове,девйките  :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #437 -: Април 21, 2012, 14:51:22 pm »
Рачо, ако ще се изказвате във вторник, и ако искате да ви подготвя становище, ще ми трябват мненията на бургазлии. Най-късно до утре на обяд. За да имам време да понапиша това-онова и да ви го пратя да погледнете. Както правилно си отбелязал, на юристите времето им е "кът" :lol:. Аз съм на работа от понеденик и тъй като отговарям за около 1400 души, ще ми бъде трудно да отделя нужното внимание на проблема, ако не ми пратите вашите бележки по-рано.
Снощи нещо не ме хвана сън и будувах до към 02.00ч., та днес малко късно ще съм във форма :lol:. Станах сутринта, колкото да си взема шепата с лекарства, но като се освестя се захващам да ви подготвя някаква първоначална заготовка на писмено становище, като ще има предвид написаното досега в тази тема.
Който от вас е организатор, нека се свърже с мен на ЛС, за да размерим e. mail адреси и да се уточним по-подробно. Ако ще подавате становище до общината от името на НПО, е хубаво да ми пратите антетката, която обикновено използвате, за да мога да го оформя.
Оставам на ваше разположение, ако искате помощта ми.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #438 -: Април 24, 2012, 00:10:17 am »
Боги, много ти благодарим за помощта!  :sunshine:
Момичета и момчета, утре е заседанието на Общински съвет в 10 ч в Морско Казино - точка 3 от дневния ред и да се надяваме нещата да се развият в полза на пациентите ...
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #439 -: Април 24, 2012, 06:34:18 am »
Боги, много ти благодарим за помощта!  :sunshine:
Момичета и момчета, утре е заседанието на Общински съвет в 10 ч в Морско Казино - точка 3 от дневния ред и да се надяваме нещата да се развият в полза на пациентите ...
Ако има нужда, пак се обадете. 
Аз очаквах вчера да се свържете с мен, ако има нещо за редактиране, но явно сте се оправили. 
Ще чакам да пишете как е минало. И нали знаете, битката по битка и ще спечелите цялата война :D