0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #20 -: Февруари 09, 2009, 15:15:30 pm »
а привет от шаркав Криско :D пипна ни варицелата в последния ден от инкубационния период. ама такава шарка пожелавам на всички - човека има 15 пъпки, само три с връх, колкото да се диагностицира все пак. няма температура, не го сърби, нищо. много се радвам, че я отметнахме така. какви ужасии бях чела...
и понеже нали много говори, та вече си развали българския и ябълката е еппълка. това Baby TV барем на английски го научи.

джам, ще я изходи бе. тя е гладка, без ръбчета. какво може да направи? пък може и фокус да ти е спретнал Марто.
*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #21 -: Февруари 09, 2009, 15:45:01 pm »
За зъбите - и аз ползвах генгигел и дентинокс.

Фоксче, или оставяш гладна, или както е казала Джам - сипваш друго в бурканче от Гербер. Доколкото схващам проблемът е в каротена, нали? Не отлагай, а ги махни от менюто тези пюрета.
Джам,  ама естествено че Марти е невинен :lol: Ако е застанала под определен ъгъл монетата няма да се види със снимка, да. Затова следиш още известно време. А картофеното пюре не го ли запича?


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #22 -: Февруари 09, 2009, 15:47:09 pm »
manhattan, явно фокус ще да ми е спретнал Марто, щото по снимки я няма монетата в него. хм, преди малко говорих и с една позната рентгеноложка, тя рече, че ако има метална монета в тялото, не може да не се види на снимката, независимо как е застанала... каза, че трябва да "светне" в бяло - независимо дали като диск или като ивица.

Перде, при нас няма голям интерес към пениса, може би защото още сме с памперс, но съм чела доста такива питания из бг-мамма и навсякъде разправят, че е нормално да си опознава органите и да си играе с тях. не бива да се забранява и да се внушава, че това е нещо лошо. не се дължи и на болестен проблем.

via, интересно, но си ака старателно, въпреки картофите. при това - кашави изпражнения. разбихме мита за запичащите картофи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #23 -: Февруари 09, 2009, 16:01:52 pm »
Здравейте и от мен! Успешна седмица ви пожелавам! Здрави бебета и родители!

 manhattan, дано вече да е излязла монетата! стискам палци, че си е притеснение! Нашата мома непрекъснато вади една купа с боб и го разхвърля из цялата къща и все се карам с баща и че и го дава, защото точно от това ме е страх.
При нас на дневен ред са кътниците, много са подути и 4 те, мажа с Дентинокс и давам Панадол, но особен ефект няма. Мисля да питам в хомеопатичната аптека какво биха ми препоръчали и ако има ефект и въобще имат нещо ще пиша пак!
Фоксче, моето дете яде само Гербер и Хип и то- предпочита само манджите с месо. Аз и готвя и сипвам съответно в такива бурканчета и моите манджи също ги яде, но само ако имат месо! Отказа попарата за закуска, отказа Кус- куса, отказа плодовете, от време на време успявам да и дам пак на Хип млечни каши с плодове, въобще... с яденето нещо удрям на камък. ДЕтската кухня беше в ремонт, но един месец преди това пробвахме и опитваше от много малка част от манджите, надявам се от другия месец пак да пробваме там и .... ще видим. Притеснява ме че повечето време е доста запечена...
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #24 -: Февруари 09, 2009, 16:17:20 pm »
Габи, ние хапваме плодовите пюрета на Хип и Гербер, та за запичането - не сме запечени, но сме леко пожълтели. Гледам да редувам Гербер без домати например, отрязала съм любимата й кайсия, та да не взима и от там керотин, но се притеснявам - не може цял живот да кара на Гербер, нали  :(.
Виа, за гладна - сърце не ми дава - тя е на година и месец и е 7,900 кг - слабушка е и като си представя да я оставя гладна и направо притрепервам от ужас. Иначе не я тъпча - като спре, спирам и аз, ама чак пък нищо да не й дам за ядене не мога.
Педре, Исак като дойде в къщи такъв интерес имаше към пишката - само я пипаше, подпипваше, придърпваше, изобщо всякакви опити си правеше с нея, но с време - сега не се и сеща за нея. Казват че интересът е нормален, при него малко закъснял, понеже кой знае какво са правили в дома. Важното е да не му правиш забележка.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #25 -: Февруари 09, 2009, 16:26:05 pm »
Фоксче, това с наливането на домашна манджа в бурканче проработи при нас, случвало се е обаче да не иска и така, защото вижда че бурканчето няма етикет /затри се в миалната :D/. Установих обаче, че не иска храна от една определена купа, която си беше само нейна, дори отказваше да опита изобщо, после си хапваше, преди което като се обръщах с гръб и наливах в буркан. От друга купичка яде, разибра се ако не реши, че не е по вкуса й. И ние като Ана-Неда на Габи постно не ядем, само тиква :)
Та често се случва децата да "стачкуват" заради лъжичка или посуда не по вкуса им. Специално окрасих бурканче с изрязани фигурки, за да й привличат вниманието докато хапва. Може и при вас да има подобен момент  :?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #26 -: Февруари 09, 2009, 16:47:47 pm »
meshko аз лично не зная дете между 2 и половина и 3 години, което да не е такъв кошмар. Марио бабите му не искаха да го погледнат в този период. Аз бях предупредена за това и точно от 2г и 5 мес до 2 год и 11 мес продължи. На 2 години комшийките ме питаха какво му давам на това дете, че е толкова весело и добро. На три пак си беше старото дете. Но през тези 6 месеца само да не направиш нещо както той иска и той веднага правеше нещо, което знае, че не трябва (например тичаше в кухнята и си слагаше ръцете на котлона). И ако искам да направи нещо му го забранявах. Ще мине.

Най-добрата ми приятелка ми беше казала: "ако искаш второ дете правете го преди първото да стане на 2 и нещо, че после до три е такъв ужас, че чак докато стане на 5 не можеш и да помислиш за второ".

На Гербер пюретата са много ситно смляни. Поне плодовите. Пак Марио и до сега не може да яде (пие) нектар или нещо, в което нещо плува. Догажда му се. Дори и от сок от портокал с парченца портокал.

А за пишката - като се махне памперса има един такъв период, когато на момченцата ръцете им са все там (ако дрехите го позволяват). Аз пробвах да му казвам съвсем спокойно да си остави пишката намира, а той се смееше и казваше "сега ще си направя голяяяма пишка". Чаках да мине този период. Даже гледахме едно предаване, където се казваше, че така се кръвоснабдявало и че било полезно... На баща му обаче нещо не му се хареса положението и започна да му прави забележки. Та така се отказа.
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 16:50:17 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #27 -: Февруари 09, 2009, 17:00:44 pm »
Хм, ми той е с памперс още, сваля си го или ако е с боди се мъчи през крачола да си го дърпа човечето. И при нас бащата е повече разтревожен и прави забележка от колкото аз.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #28 -: Февруари 09, 2009, 17:06:19 pm »

Най-добрата ми приятелка ми беше казала: "ако искаш второ дете правете го преди първото да стане на 2 и нещо, че после до три е такъв ужас, че чак докато стане на 5 не можеш и да помислиш за второ".
:lol: Да, абсолютно не мога да си представя, че ще оцелеем ако се пръкне още едно подобно упорито човече като Мия.
Мия от няколко дни пък кара само на сок по цял ден и яде само вечер, не знам какво й става, тя винаги е имала завиден апетит. Аз разреждам сока с вода, за да не прекалява, но защо не яде, представа си нямам. Иначе кипи от енергия.
Гери, стискам палци Стефан да се оправи по-скоро и да си го вземете вкъщи. Не мога да проумея защо в нашите болници правят всичко възможно да скъсят живота на родителите и дори информация не дават.... :(
jam, а казаха ли ти колко време по принцип е нормално да мине докато излезе стотинката?
<br />[link=http:
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #29 -: Февруари 09, 2009, 18:08:57 pm »
Слънчева и здрава седмица и от нас!

Да започна с едно въпросче, някой давал ли е Calcarea phosphorica? Ефект?
Изобщо, споделете какво давате при зъбоникнене?

Калкарея, хамомила, ферум незнам кво си  и тем подобни хомеопатични глупости /според мен/ - ефект нулев. Предишната ни педиатърка беше и хомеопат.
Генгигел и Дентинокс, а когато положението става нетърпимо - съответните милилитри Панадол. Прибавям и Долче нанна при истерия - разбирайте блъскане на главата по стената, наядено дървен елемент от детското легло с вадене на трески от устата и в този порядък.
Джази, понеже знам, че живееш някъде към Лагера, в други ден ще ходя до Брачна колегия, та ако искаш прати някой да вземе от Мундисал-а /прехвалено гръцко мазило за венци, което на нас не помогна/. Имам три неотворени опаковки в срок на годност.


Джам, по принцип монетата действително трябва да "светне" - имам приятелка ехографист и от нея знам, че метала свети на рентген. Даже ми разправяше куриозна случка за един гробар по повода...
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 18:21:29 pm от lady_11 »
*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #30 -: Февруари 09, 2009, 18:35:38 pm »
Момичета, специални благодарности на всички ви, писали в закованата тема за захранването!!!

Тези седмици ще я проуча основно и май ще почнем и ние по схемата на Бърди, и то към пет месеца и три седмици, защото тогава ще махнем каишите на Емма. Много полезни неща, поднесени синтезирано и наготово, споделен опит и един куп други интересности откривам там! Имам и някакви купени книжки, но, доколкото видях, вие, като модерни майки, следвате точно указанията на Британската Здравна система и материалите, които издава!  :D Ех, тези стари и нови (западни) школи!

Внимавайте с дребните предмети!!! В десети клас на руската гимназия една съученичка (попреминала доста детската възраст) в часа по физика глътна карфица, и то с острата част надолу...Знам само, че я нямаше цяла година на училище, а после се разпиляхме и не съм в час с историята и, но явно не са били добре нещата...

Лека седмица!
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #31 -: Февруари 09, 2009, 19:30:48 pm »
Джази, понеже знам, че живееш някъде към Лагера,

В центъра съм, от доста време. Ако имаш път, ще се радвам да се видиме  :D

lb2f
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #32 -: Февруари 09, 2009, 21:17:25 pm »
Джази, понеже знам, че живееш някъде към Лагера,

В центъра съм, от доста време. Ако имаш път, ще се радвам да се видиме  :D

Къде в Центъра, щото офисът ми е в Центъра, до Булбанк и св. Неделя.
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #33 -: Февруари 09, 2009, 22:45:38 pm »
За зъбките ползвах/м Панзорал. Не съм и ползвала друго, защото това облекчаваше, но Андрея не е и имала кой знае какви истерии покрай никненето на зъбките.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #34 -: Февруари 10, 2009, 12:39:13 pm »
Голямото завръщане! ... Не се бях вясвала от декември, та вече ми е време да отбележа присъствие за 2009 :)Местихме се в Ст.Загора, ще останем тук до края на годината. Живеем при свекърите и докато свикна с новите усолвия на живот, не ми беше до писане. Видях, че има много за честитене, няма да изреждам поименно, само ще пожелая много, много здраве на всички, нека имат късмет и любов до втръсване ;)!

Ние скоро ще се готвим за рожден ден, та сега съм в трескава подготовка  :lol: Това ми е тръпката в последните няколко и наближаващи дни...

Миналата седмица спрях да кърмя, понеже се наложи да пия антибиотик, бях оставила само сутришното и чат-пат вечерното кърмене, та слава Богу нямам много кърма, но все пак усещам лека болка и бучки в гърдите  :( Дали да не изпия Достинекс-че? Някакви съвети?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #35 -: Февруари 10, 2009, 13:36:08 pm »
Аничко  :hug2: липсваше ми!
Целувки за Вики и бърза адаптация в Стара Загора!
Ей, този град прибави още две прекрасни дами в редиците си!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #36 -: Февруари 10, 2009, 13:58:08 pm »
да поясня за монетата и рентгеновите снимки - може да е полезно и на други в бъдеще.
говорих днес отново с рентгенолог и заедно гледахме снимките. обясни ми, че няма начин да не се види метална монета на рентгенова снимка, независимо как е застанала в тялото. показа ми как силно свети металът на снимките. може да се вижда като черта, като елипса, като диск - но ще се вижда.

та значи, Мартин или ми е направил фокус и е изплюл тайно монетата, или я е изакал още по-тайно или я е смлял с железния си стомах, хихих :) важното е, че се отърва от картофеното пюре. Перде, да видиш след 2 дни принудителна картофена диета как огладня и взе да налита на ядене!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #37 -: Февруари 10, 2009, 14:07:02 pm »
Здравейте мами!
До сега не съм писала в тази тема, но ми се ще да споделя нещо с вас. Става въпрос по скоро за една питанка. Дано не ви се сторя смешна, но какво мислите за урочасването на бебчетата. Вярвате ли в тези неща? Моята бебка ужасно плаче, предимно следобед от 3 до към 7ч. Нищо не я успокоява и аз не знам как да и помогна. Ние с татко й си мислим,че това са колики, защото наистина си ги има. Но всички около нас твърдят, че освен коликите много я урочасваме. Вечер си й измивам лекичко очичките със светена вода, а след къпане всичко се оправя. Спинка си и даже прескачаме храненето в 12ч. и се храним чак в 3. Така ни посъветваха, да не я будим в 12, ако иска да яде в 3,че така или иначе и двете хранения трябва да отпаднат.
Но когато е разстроена, положението е направо страшно. Плаче непрестанно и така се захласва,че чак посинява. А това много ме тревожи и се чувствам безпомощна. А иначе като спи постоянно се гърчи и се присвива, вероятно от коликите. Пропуснах да кажа, че за тях и давам какво ли не- еспомизан и колииф, но не помага.
Как е при вас? Има ли подобни случаи и какво мислите по въпроса?
Дано не съм досадна и ме извинете ако засягам вече разисквана тема
« Последна редакция: Февруари 10, 2009, 14:12:29 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #38 -: Февруари 10, 2009, 14:11:50 pm »
Слънчева седмичка и от нас!
За зъбките аз мажа с Генгигел и давам гранули Камомила. Незнам от тях ли, от чая на Хипп или от Биогая, но имаме напредъксъс спането. От 3 дни спят по добре вечер. Снощи Дани от 11 до 5 без да се събуди, Криси само с 2 будения в полунощ и в 3. Сутринта в 7 се събудих те си играеха кротко в кошарите. Предната нощ беше подобно положението, но обратното. Дано да ни се е свършило коравото безсъние, че вече бях на ръба...
everything_possible , и ние бяхме така от самото начало, но около 5тия месец го израстнаха. Обаждах се постоянно на село една баба да им бае, със светена вода им миех очите, ами поуспокояваха се. Била съм свидетел с голямата ми племенница като беше на 3 годинки, докато си игра, изведнъж прижълтя, започна да повръща, миглите и се заплетоха, опъна се без да мръдне. Заведоха я при една баба да и бае и изведнъж се оправи детето. Лъжа, истина, факта си е факт.
*
Re: Нова седмична тема 09.02- 15.02.2009
« Отговор #39 -: Февруари 10, 2009, 14:46:45 pm »
Благодаря Джам, за споделената информация. Тонино не обича картофи, особено под формата на пюре, та такава диета не съм прилагала, дори и при гълтането на зъбчето от гребен. Аз знам, че картофите не запичат. Даже при запек, хемороиди, както и при всякакви стомашно чревни оплаквания като гастрит, колит и т.н. се препоръчва именно на първо място картофи да се консумира.
 
everything_possible Тони, като плачеше нон стоп така, какво ли не ми е минавало през главата, но не посмях да заведа детето при врачки и баячки. Всичко отдавах първо с трудна новородена адаптация, после на колики, накрая на проблеми с коремчето. Стана ясно, че е последното, временна лактазна непоносимост.


« Последна редакция: Февруари 10, 2009, 14:49:38 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!