0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: генитален херпес
« Отговор #220 -: Януари 21, 2011, 16:47:56 pm »
Ох, вече нямам сили! След седмица ми свършва шестмесечното лечение с Кориолуса! Резултат - нулев - три рецидива за 6 месеца! Много! Прекалено много! Другата седмица ще ходя до гинеколожката отново! Каза да не го спирам, но вече фалирам! Пием го и аз и мъжа ми и 200 лв. на месец ми идват в повечко! А и резултата нещо не го виждам. Каза да отидем и двамата за изследвания и да решим какво да правим. Аз съм супер обезверена отново, а залагах големи надежди. Пия си Рус Токсикондрона също. Вече не знам какво да предприема!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #221 -: Януари 21, 2011, 19:34:27 pm »
Meganche , мен ми беше много интересно да видим как се повлиява някои след хомеопатично лечение .
Съжалявам за резултата .
Доколкото разбирам при гинеколог ли се консултираш ?Според мене гинеколозите не са много компетентни в тази област , но може твоята да има опит и познания. Според мен си е по-добре при вирусолог или имунолог , но ти си избираш.Макар ,че  те предписват и изопринозин , а ти писа ,че изпоринозина не ви е помогнал. Другите неща бяха биозин ,саменто ...

така е за съжаление -херпеса  е непредвидима и тъмна индия


Re: генитален херпес
« Отговор #222 -: Януари 26, 2011, 22:58:07 pm »
Ами в крайна сметка...не ми пречи нищо да пробвам и при вирусолог, нали? От опит глава не боли. Ще докладвам по нататък и ще стискам палци и за нас, и за вас... все по-рядки срещи с гадината!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #223 -: Септември 02, 2014, 18:10:25 pm »
Не отварям нова тема, защото тук има доста важна информация от момичетата. Затова задавам въпроса си тук.

Съпругът ми направи ДНК тест и потвърдиха наличието на херпес симплекс тип 2. След което започнахме да използваме презервативи (за около 2 седмици), докато лекарят му се прибере от пътуване.
Вторият път когато правихме секс с презерватив, усетих дразнене и дискомфорт, и забелязах, че имам червено петънце на входа на влагалището. От следващият ден започнах Зовиракс и за 4-5 дни изчезна всичко.
За първи път ми се появява подобно нещо и не знам дали беше херпес. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.

И сега на въпроса - направи този ДНК тест по съвет на уролог и микробиолог, защото има някакъв проблем в спермата. Урологът казва, че херпесът е причината за лошото качество на спермата, а друг уролог му казва, че херпесът няма общо... И ние не знаем къде е истината :?
Изчетох почти цялата тема и знам, какви са рисковете при жената, но за мъжа не открих нищо.

До месец ще посетим специалист по АРТ, но дотогава бих искала да имам повече информация за херпеса.

Извинявам се за детайлното обяснение, но не мога да го обясня по-семпло :oops:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #224 -: Септември 02, 2014, 21:10:43 pm »
Не съм вирусолог, но от това, което знам, не би трябвало да имат общо качеството на сперматозоидите и херпеса. Може би е добре да зададеш въпроса си към Мели в нейната темичка.


  
Re: генитален херпес
« Отговор #225 -: Януари 08, 2015, 15:59:23 pm »
Благодаря за подканването :oops:, ще напиша моята схема.Но нека всеки сам си прецени дали да я ползва - аз не съм лекар.
Аз вярвам на хомеопатията, лекувам всичко с билки, хомеопатия и храни и наистина има резултати.
Значи - прополисът е средство, което оказва голямо влияние на имунната система.
1.Клеевата тинктура е имуностимулиращо, противовирусно, противогрипно средство, информация може да прочетете в нета. При рецидив или първи симптоми на парене, сърбене, мравучкане и т.н. пия по 30 капки 3 пъти дневно, разредена в сок, мляко, вода. През цялата година пия клеева тинктура, като променям броя на капките по 10, 30 или повече дневно. Абсолютно безвреден и естествен продукт. Само да се има предвид, че може да предизвика алергични реакции на хора, които имат алергия към пчелни продукти.
2. Прополдерм - също продукт от пчелен клей, но под формата на кремче. В листовката му ще прочетете за какво се прилага той, а и херпесът се повлиява доста добре от него. Намазва се 4-5 пъти дневно с продължително втриване. Аз лично, около менструация намазвам входа на влагалището, за да го поддържам чист. Могат да се правят и тампони, които да се поставят във влагалището.
3. Енгистол - В антихомотоксичната терапия Енгистол е основен препарат, активизиращ противовирусната защита на организма както при остри, така и при хронични заболявания. Енгистол няма токсичност, противопоказания, възрастови и други ограничения, не оказва странични ефекти за разлика от традиционните противовирусни средства. Може да се прилага при бременност, кърмене, при деца, възрстни пациенти и продължително при хронични заболявания. Има още доста информация за него - който иска, нека прочете. При първи симптоми за херпес - по 1 таблетка се смуче на всеки 15-30 минути в рамките на 2 часа. След това по 1таблетка на час или на два часа, зависи от интензитета на херпеса. В следващите дни Енгистол може да се приема по 1 таблетка на 1-2 часа. Енгистол може да се приема и профилактично за по-дълго врме.
Това са нещата, които спазвам аз.Пия ежедневно клеева тинктура, намазвам входа на влагалището - там, където ми излиза херпес ако усетя някакъв сърбеж. Енгистол в моментан е пия - изпих една опаковка в продължение на няколко месеца.
Имам още две хомеопатични на Боарон, които също приемам само, когато има рецидив. Но те трябва да бъдат приемани за по-дълъг, двумесечен срок, за да разредят рецидивите. Това са Ваксинотоксинум и Рус Токсикодендрон. Те са ми назначени от хомеопат, безвредни са, но все пак схемата е индивидуална. Ако някой се интересува и от тях, мога да напиша МОЯТА схема. За по-горните няма проблем, само да се внимава с прополисовите продукти - може да предизвикат алергия.
Еми това е. Надявам се да помогна на повече хора, защото аз наистина знам какво е да се мажеш и пиеш лекарства, от които просто рецидивите не намаляват. На мен лично, тази схема ми помогна - продължавам да я спазвазвам. Ако се появи лек сърбеж, вече при мен не става херпес - веднага изпълнявам всичко, не се появат мехури, за ден-два всичко отминава. Просто не се развива херпесът.
Искрено се надявам, че и на вас ще ви помогне.
Желая успех на всички.
Поздарви от мен.

Добър ден. Знам, че този съвет за лечение на херпес 2 тип е написан през 2009 година, но ще се радвам ако ми отговорите.
За съжаление, и аз хванах херпес 2 тип от една година. Имах приятел, той беше носител на херпес и не ми каза, че носи херпесна инфекция. Голям бич е този херпес. На месец започна да ми се появява по 7-8 пъти рецидиви на месец. Не знам какво да правя вече. Ходих при добър кожен лекар. Изисквах изследвания за херпес и се оказаха положителни. Назначи ми терапия с Енгистол по три пъти на ден да го взимам в продължение на три месеца и после се почива 1-2 месеца и се сменя с друг имунностимулатор. И като почувствам лек сърбеж да се мажа с Ацик. Енгистол започнах да приема през тези дни, тъй като докторът ми го преписа преди 2 седмици.
Интересува ме Енгистол постоянно ли пиете или само когато почувствате, че се появява херпес? Също така се интересувам и от клеевата тинктура дали също приемате постоянно или само като се появи херпес? Просто Ви моля да ми напишете схемата, по която приемате тези имунностимулатори.
Също се интересувам схемата на приемане на Ваксинотоксинум CH15 и Рус Токсикодендрон CH15.
Ще Ви бъда много благодарна. Който има херпесна инфекция, много е тежко някой да го носи.
Моят email е: anna_83l@abv.bg
Re: генитален херпес
« Отговор #226 -: Февруари 21, 2015, 20:43:50 pm »
Искам да кажа ,че не мен ми излизат херпеси и от първият опит  забременях.Но бременността не се задържа .Дано причината не е тази. На моят приятел му излизат херпеси още от детството ,следователно и аз се заразих ,на мен ми излизат отзад на опашната кост преди 2 дена за пръв път ми излезе на сгъвката долу.На годината ми излиза 2 или 3 пъти .Това много често ли е ????Аз не съм се изследвала но почти съм сигурна че е херпес.Но ми минава много леко ,нито ми се подуват лимфните възли нито нищо за 2 дена са изгорели .Мажа ги леко със спирт и пия ехинацея за имунната система.Правим и опити за бебе .
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #227 -: Февруари 22, 2015, 15:03:51 pm »
Аз до колкото съм запозната, това не е причина за незадържане. Само при евентуална бременност, ако при раждането в момента има рецидив, мисля, че се преминава към секцио ( не съм сигурна дали винаги е така обаче).


  
Re: генитален херпес
« Отговор #228 -: Февруари 22, 2015, 21:54:48 pm »
Shannel, по- добре отидете при специалист, вижте какво е състоянието ви и след това подновете опитите за бебе. Така ще избегнете евентуални последици, а вие ще сте по- спокойни. :)
Не съм компетентна и не мога да кажа дали това е причина за неуспеха този път.
« Последна редакция: Февруари 22, 2015, 22:11:36 pm от Пепка »
Re: генитален херпес
« Отговор #229 -: Февруари 23, 2015, 13:01:22 pm »
"Какво може да се каже за TORCH инфекциите? Определени инфекции, наречени ТОRCH (абревиатура от наименованията на заболяванията Токсоплазмоза-TOxoplasmosis, Рубеола-Rubella, Цитомегаловирус-Cytomegalovirus и Херпес-Herpes), може да бъде причина за един аборт, но НЕ Е причина за повтарящи се спонтанни аборти. Макар че доста специалисти ще направят тестове за тези инфекции и дори ще започнат лечение, базирано на тези резултати, това не си струва да се прави при пациенти, които имат рецидивиращи аборти. Тези специалисти просто ще изгубят времето и средствата на своите пациенти."   Това е което открих тук във сайта.Ще си направя изследванията ,но тъй или иначе при последваща бременност (ДАЙ БОЖЕ!)   те са задължителни.Според статията тук ,веднъж щом съм се срещала с вируса ,съм изградила антитела и няма опасност от нищо друго.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #230 -: Февруари 23, 2015, 23:22:19 pm »
Изследването за цитомегаловирус няма да ти каже нищо, понеже мнозинството от хората са го прекарали. С други думи, дори и да установиш, че си го имала, тази информация с нищо няма да ти е полезна. Почти всички сме го прекарали по някое време през живота си. 



  
Re: генитален херпес
« Отговор #231 -: Февруари 24, 2015, 00:33:08 am »
Аз гиворя за херпес вирус не всеки го е имал или има
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: генитален херпес
« Отговор #232 -: Февруари 24, 2015, 22:47:22 pm »
Не съм те разбрала, извинявай.  Понеже вече каза, че имаш херпес и мислех, че за другите говориш.
Висура на херпеса веднъж като го хванеш, после винаги го имаш. Моля,кажи къде си прочела, че придобиваш антитела и се излекуваш? Придобиваш антитела, да, но херпеса си е с теб цял живот.

И друго се сетих - ти сигурна ли си , че е херпес, а не кондиломи?
« Последна редакция: Февруари 24, 2015, 22:53:46 pm от Bobbie »


  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #233 -: Февруари 24, 2015, 23:11:23 pm »
Аз до колкото съм запозната, това не е причина за незадържане. Само при евентуална бременност, ако при раждането в момента има рецидив, мисля, че се преминава към секцио ( не съм сигурна дали винаги е така обаче).
Съгласна  съм с казаното от Боби .

Директно едва ли наличието на херпес , може да е причината за  неразвитие на бременността  .Косвено би могло -стрес , имунитет  и т.н.
Но това , което ти описваш   и мястото на което излиза  - няма как да знаем   дали е  херпес . Прави се изследване при рецидив  за установяване дали това , което имаш в  момента е наистина херпес. Иначе може да се изследваш  за стара инфекция по  всяко време  , но не виждам никаква  полза - само ще знаеш някога дали си имала или не.

Раждането при чести рецидиви на генитален херпес  е със секцио -като превенция срещу рецидив по време на раждането .

Момичетата са ти казали правилното -обърни се към специалист , дано намериш подходящ , че  херпесните вируси са малко неясна  Индия за много от лекарите- гинеколози и кожни лекари предписват и лекуват със всевъзможни мазила.
Намери имунолог , които да назначи подходяща терапия за херпеса / ако е  това  / , съобразена с отпитите за бебе правене ,а  не просто  само за  терапия срещу херпеса !

Насочи се  съм изследвания на щитовидната жлеза , тромбофилия   или друг проблем  за неразвитие на бременността -не пишеш на какъв етап е   прекъснала , но може да има други причини , според мен -херпеса директно едва ли е  виновника.


Re: генитален херпес
« Отговор #234 -: Февруари 24, 2015, 23:20:44 pm »
Да убедена съм излуза ми отзад на опашната кост.Бременността беше химическа просто аз търся причината ,може би просто не е било писано от първия път.Нямам някакви гадни симптоми излиза мажа със спирт и на другия ден го няма.Малък е като големина.И аз не мисля че това е причината.Смятам да пия Биозин Мама пише ,че е подходящо за имунитета точно срещу рецидивиращи херпеси.