0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ендометриоза и забременяване
« Отговор #80 -: Май 17, 2006, 15:04:21 pm »
Шуши, честито и безпроблемна , лека бременност ти пожелавам и едно сладко бебче след това. Дано наистина да ни лепнеш малко късметче и на нас .  :balk_21:
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #81 -: Юни 16, 2006, 18:30:35 pm »
Момичета,моля споделете как при вас е открита ендометриозата.
*

    Anonymous

ендометриоза и забременяване
« Отговор #82 -: Юни 18, 2006, 08:28:44 am »
Първо се видя кистата, която пробвахме да спукаме с лекарства. Дали беше изчезнала и пак се появи не мога да кажа защото ме гледаха различни лекари. Както и да е след като и на 3-тия месец си беше там, директно отидох на лапаро и там се доказа ендометриозата.
ендометриоза и забременяване
« Отговор #83 -: Юни 18, 2006, 08:31:19 am »
Госта съм аз :oops: .
Шуши какво стана с прегледа, наред ли е всичко.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #84 -: Юни 18, 2006, 08:47:01 am »
Питам защото при мен е правена само цветна снимка,а при нея незнам дали е възможно да се открие ендометриозата.Имам обилен цикъл по принцип,а и ми казаха,че съм с удебелена маточна стена.
Просто искам да изключа всичко и затова ме интересува как се открива ендометриозата.
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #85 -: Юни 18, 2006, 09:04:47 am »
[quote="naiema"
Просто искам да изключа всичко и затова ме интересува как се открива ендометриозата.[/quote]

Единственият сигурен начин поставяне на такава диагноза е лапароскопията.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
ендометриоза и забременяване
« Отговор #86 -: Юни 18, 2006, 23:01:02 pm »
Аз имах киста. Следиха я няколко месеца и след като не се повлия от хормонално лечение се опитаха да я изтеглят с пункция. Още след пункцията докторката каза, че е ендометриозна. Оперираха ме и после с хистология доказаха ендометриоза.
Общо взето, ендометриоза се открива с лапаро или коремна /да не се налага на никой/ операция.

lb2f
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #87 -: Юни 20, 2006, 10:18:21 am »
благодаря!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #88 -: Юни 24, 2006, 16:46:32 pm »
Здравеите момичета!
На мен още при прегледа с видеозон ми казаха,че наи-вероятно съм с ендометриоза.Изписаха ми таблетки за 300лв,които да спукат кистата,но не съм ги взимала,а направо се прибрах в Добрич за лапаро.От взетия материал се потвърди диагнозата.И добре,че попаднах на д-р Стоилов та да ми спести месеци на лутане и догатки!
Момичета засега всичко е наред с мен и бебето!Първо си направих кръвен тест за потвърждение на бременноста и имах резултатите след 2 седмици.После още един тест за кръвни показатели и нови 2 седмици чакане.Тук кръвната ми група е различна от тази в България,но не ме пускат на нови проби "защото в България са сгрешили" :evil: Едва миналия петък бях на видеозон и видяхме бебето!Като го понатиснаха с четящата глава на видеозона раздвижи крака и ръце,а щом видяхме как тупка сърцето му щях да се разплача от умиление!Сега съм спокоина и чакам да направим амниоцентеза(за мое успокоение).Късметлиика съм-нямам неразположения и се чувствам прекрасно! :lol:
Късмет и здраве на всички!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #89 -: Юни 24, 2006, 23:46:11 pm »
Честита радост и от мен!
Защо ти е амниоцентеза? Направи си първо кръвни изследвания и ако не са в ред
тогава може да я направиш.Стискам палци всичко да е наред!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #90 -: Юни 25, 2006, 01:09:25 am »
Предпочитам да пристъпя към амниоцентеза защото съм на 35,а мъжа ми на 40 години,а и навсякъде пише,че точността на метода е 99%.Чела съм за кръвните,че се основавали повече на статистика и в повечето случаи се стига пак до амнио.Не ми се губи и време,че тук са доста мудни и много,много не ги боли за чуждите тревоги.А риска от спонтанен аборт е 0,3,което ми дава спокоиствие и така ще си изкарам спокойно до последните дни :lol:
ендометриоза и забременяване
« Отговор #91 -: Юни 25, 2006, 09:11:56 am »
Шуши,честито и от мен!
Радвам се,че при теб всичко е нормално!Стискам палци за лека и безпроблемна бременност и здраво бебче!
Миличка,даде ми надежда-благодаря ти!
 :bighug:  :balk_21:

Любовта на човек към човека-това е може би най-трудното,което ни е дадено,крайността,последното изпитание и доказателство...
ендометриоза и забременяване
« Отговор #92 -: Юни 25, 2006, 11:11:05 am »
Шуши мила, честито и от мен!
Винаги като чета такива истории и се разплаквам от умиление. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и ще се радваш на едно здраво и прекрасно бебенце, защото всички ти изпращаме положителната си енергия и   :crossfingers:

Целувки!!!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    Гостенка

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #93 -: Юли 06, 2006, 11:55:58 am »
Здравейте и от мен,за съжаление и аз имам имам този проблем-ЕНДОМЕТРИОЗА !!! :( :( :( А сега как се стигна до тази диагноза.Първо ми казаха че кистата е съвсем нормална т.е не е ендометриозна ,а е фуликулна,изписаха ми противозачатачни,ефект нямаше,смених спациалиста и 2 месеца пих Примолут-нор,без ефект дайе напротив гадната киста си расте ,сега е 40мм,а беше 29 н2 30мм.И след последния ми преглед веднага ми казаха че трябва да се направи операция,защото кистата била шоколадова и че имам ендометриоза.Казаха ми че трябва да се опарирам колкото се може по бързо и че може и яйчника ми да отстранят.Направо съм много изплашена,a тъкмо със съпругат ми решихме че искаме бебче,а то ... :( и най лошото е че лапароскопия не можело да направят,ендометриозата трябвало да се оперира,а във Варна нямало добри лекари т.е бил само 1 Александров,другите не били добри.Засега операцията трябва да се направи 1 седмица след като ми свърши,ама така като гледам вече ми закъснява с една седмица(не съм бременна)  :( но сякаш ми се струва че да ме оперират е малко прибързано решение ,а и за нераждали жени не било хубаво защото може да не забременея,сраствания се получавали.Някои от вас преминали ли са през опация,моля споделете,много съм притеснена от мисълта че ще остана бездетна  :( :( :(
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #94 -: Юли 06, 2006, 14:59:26 pm »
Здравейте момичета!
Гостенка,моля те не се притеснявай за диагнозата си!Не е безобидна,но приеми нещата,направи каквото е нужно-стъпка по стъпка и ще ти е по-леко да вървиш към целта.Тук всички са добрички и ще ти помогнат със съвети и кураж!Препоръчвам ти да изчетеш темата отначало :)
На тези които са чели историята ми,се извинявам,но ми се ще да дам кураж на Гостенка.Аз съм оперирана от шоколадова киста с големина на портокал.Операцията ми беше чрез лапароскопия.Възможно беше да е и коремна,при наличието на много сраствания.Доктора ми обясни,че ще огледа с лапароскоп и тогава ще се вземе решение.Попитай момичетата от Варна за техните мнения за специалисти.Не ми се вярва да е само д-р Александров!Опериращият трябва да има добра техника с лапароскор-а.Доста лекари правят коремни,просто защото е по-лесно :?Ако се стигне до отстраняване на яйчник(не ти го пожелавам) пак има надежда.На мен едната тръба ми е запушена от сраствания,но съм бременна.Ако сега се оперираш,вероятността да е изчерпан Золадекс-а от Здр.каса е голяма.На мен кистата ми бе открита юли,а се оперирах чак януари(така се стекоха нещата).В началото на годината ампули има.Мисля,че най-доброто лечение е операция.На приятелка й се спука такава киста,припадна и по спешност бе оперирана.Не съм сигурна дали има друг начин?! :(След операция шанса за бебче е голям!
Пиши как вървят нещата и горе главата!Не е никак страшно!Мисълта "ще остана бездетна" просто я забравяш!Нека мине операцията,после лечението и поне година на опити,та чак тогава можеш да се разтревожиш мъничко!
*

    lea1

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #95 -: Юли 07, 2006, 09:48:49 am »
Имам въпрос. Ако ендометриозата не се лекува след операцията, може ли да се забременее? Моят случай е такъв. Откриха ми ендометриоза през м.юни. Тя беше лека степен - 1-2. Изгориха я и след 5 дни ми биха първата инжекция Диферелин. Инжекцията обаче не ми понесе добре, много меко казано и се отказах да ми бият оставащите 2 инжекции (докторът беше казал, че в моя случай са необходими само 3 инжекции). Сега съм се оставила на произвола на съдбата. По принцип си имам овулация и не съм образувала кисти. Дали има някой забременял само с операция, без лечение след това?
*

    Гостенка

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #96 -: Юли 07, 2006, 09:50:24 am »
Здравейте момичета,
благодаря ви за подкрепата,аз реших че искам да си направя лапароскопия,но разбрах че д-р Александров е в отпуска до края на Август месец,за жалост,а ти каде си направи лапарото,за Варна ми казаха че Александров е наи добрия,друг не ми препорачват.Май ще чакам да се върне д-ра от почивка и ще видиме кога ще се направи лапарото
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #97 -: Юли 07, 2006, 09:52:53 am »
Извинявайте, гостът бях аз.
Гостенка, наистина в момента Здравната каса не приема документи. А и не мисля, че август месец, в най-големите горещини, е най-подходящото време за операция.
*

    Гостенка

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #98 -: Юли 07, 2006, 09:53:16 am »
Шуши забравих да ти честитя добрата новина,да ви е живо и здраво и дай боже още едно :lol: :lol: :lol: леко бременеене
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #99 -: Юли 07, 2006, 09:56:15 am »
Аз бях гостенката
леа а на тебе защо не ти понасят изйекциите,какво ти стана,май и на мен ще ми ги бият