0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #160 -: Октомври 04, 2006, 18:03:00 pm »
Мила svangemi, пожелавам ти да нямаш хламидия и лапароскопията ти да мине бързо и безпроблемно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #161 -: Октомври 04, 2006, 19:50:50 pm »
svangemi, успех мила! С тебе сме  :balk_21:

lb2f
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #162 -: Октомври 05, 2006, 09:56:12 am »
Благодаря ви момичета за подкрепата.  :bighug:
И на вас пожелавам много здраве и успех!

Диането и билколечението не са решение за ендометриоза. Трябва сериозно лечение.
Лали, аз и не очаквах кистата да изчезне с Диането и билките, но поне се надявах да мръдне някой и друг милиметър надолу. Уви! Ама няма да се дам на тази проклетница.  :D

Поздрави
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #163 -: Октомври 05, 2006, 11:19:20 am »
Емка миличка, всичко ще бъде наред, кураж и положително мислене!!! Целувки :bighug: :bighug:


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #164 -: Октомври 05, 2006, 11:32:44 am »
Миники, благодаря ти слънце за милите думи.  :bighug: :balk_21:

Поздрави
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #165 -: Ноември 08, 2006, 14:54:29 pm »
Здравейте,момичета!Нека ви кажа докъде стигнах с моя случай,може пък на някой да му е полезно...Да ви припомня,че имам 2 коремни операции,първата по спешност през 2003 и февруари тази година беше втората.Последва лечение със Золадекс и...съм дотук!На 20.10 ми беше последната инжекция и ходих на док.,ей така за да знам как ще процедираме по-нататък,въпреки че съм още под действието и.И преди съм писала,че не съм много наясно в какво състояние са тръбите ми и имам ли въобще.Ето защо от това,което пише в епикризата,док. реши,че не е нужно да се прави цветна снимка,а направо да се премине към инвитро.Да,обаче,аз не вярвам на нея,тъй като там пишеше,че нямам и яйчници,а се оказа не само че си имам,а и си функционират добре.   :roll:   :roll:  (Те поне се виждат на ехограф).Сега се чудя дали да послушам доктора или да си направя снимка за собственото си успокоение,защото не вярвам на епикризата...Минала съм две коремни операции,но така не ме е било страх от болка,както сега.Посъветвайте ме какво да правя?Разбрахме се да се видим с него след като мине действието на инжекцията и ми дойде цикалът,т.е.след около 2 и половина месеца общо,но някой има ли идея кога точно?Целувки на всички!!!   :bighug:
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #166 -: Ноември 09, 2006, 15:03:16 pm »
Ако ще правиш снимка най-добре я направи сега преди да ти дойде цикъла и да е набъбнала лигавицата, няма от какво да те страх, не боли.
Иначе не те разбрах особено за д-ра и епикризата. Един и същи ли е този който те оперира и този който сега прави плановете.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #167 -: Ноември 09, 2006, 19:01:19 pm »
Втората ми операция беше през февруари месец тази година в Пета многопрофилна в София,а специалиста ми по стерилитет е доктор Стаменов,към който се насочих по-късно.Проблема е,че след операцията  не ми казаха нищо за състоянието на тръбите,а в епикризата доколкото разбрах пише,че едната е силно нагъната.(???)Просто се страхувам,че епикризата се разминава с действителността и това ще повлияе на решението на доктор Стаменов.Това е.Благодаря ти Ледена,това за лигавицата не го знаех,ще стискам зъби-няма как!   :cry:
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #168 -: Ноември 11, 2006, 13:31:57 pm »
Zdravejte momi4eta.Az sum na 22god. i vse o6te ne pravq opiti za zabremenqvane. Ne6toto koeto me bezpokoi e, 4e sled pregled pri ginekolog se ustanovi srastvane na matkata kum taza. Tova ne66to mnogo me obezpokoi, i sum naqsno do kakvo vodi tova. Ako znaete nqkakv informaciq po tozi vapros 6te se radvam da otgovorite. Imam o6te edin vapros-znaete li koj ginekolog moje da mi pomogne za tova i ot koi imate dobri vpe4atleniq.
Blagodariq predvaritelno:)
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #169 -: Ноември 15, 2006, 15:53:09 pm »
Здравейте момичета,

при мен има една киста, за която вземах оргаметрил 20 - 25 дни, и успя да намалее от 5-6 см на 15 милиметра. Проблемът е, че схемата за подтискане на тази киста е от 2 месеца така, тя се смачква до 15 мм, не изчезва напълно, и след това, от следващ цикъл започва пак да расте. Имам си и болка, която е много силна. Говорих с моя лекар за това, и той не мисли, че е ендометриозна, защото се повлиява и то сравнително бързо от оргаметрила / за тези, които незнаят имам две операции от ендометриоза /.

Проблемът е, че вече от доста време фоликула ми става киста, а след подтискане не изчезва, а започва да расте наново....моля ви, споделете опит, не очаквам решение на въпроса, просто ви моля за малко информация
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #170 -: Ноември 17, 2006, 14:52:55 pm »
Здравейте, казвам се Гери и вече от година чета форума и досега намирах отговор на въпросите които ме интересуваха и съм много благодарна че този форум съществува и хората със сходни проблеми намират подкрепа тук. Моята история накратко - от година и 9 месеца правим опити за бебе, като мина годината и нямахме успех тръгнахме по лекари, причината се оказа в мен. Юни правих HSG и тъи като нещата не бяха розови, юли ми направиха лапароскопия - резултата ендометриоза 4 степен, множество сраствания и 7 сантиметрова киста на десния яйчник от който по време на операцията са премахнали половината. Последваха 3 месеца лечение с Диферелин (последната ми инжекция беше на 2 септември) и сега в неделя ми се възстанови цикъла. Сега би трябвало да подновим опитите за бебе, но това което ме притесни е едно изречение от епикризата. По време на лапарото са ми направили хромопертубация и заключението е че "дясната тръба не пропусна контраста, а лявата пропусна контраста под налягане". Какво означава "под налягане" - пропускали тръбата нормално или не и дали се налага да правя пак цветна снимка? Днес отидох да питам доктор Попов за съжеление го нямаше и реших да попитам тук.
Благодаря ви предварително за отговора.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #171 -: Ноември 17, 2006, 15:14:47 pm »
Vanina_sss, за съжаление след ендометриоза често се случва да се задържат фоликули. И при мене така се получи  :( За съжаление нямам решение, знам само, че трябва да си постоянно под наблюдение.

Гери, задължително провери тръбите.

Успех момичета!

lb2f
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #172 -: Ноември 17, 2006, 15:37:31 pm »
Благодаря ти jazzybaby за бързия отговор. Понеделник ще тичам при доктора за цветна снимка...

Успех и на теб!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #173 -: Ноември 18, 2006, 22:12:08 pm »
Здравейте момичета, имам направена лапаротомия през февруари, след това 6 месеца ЗОЛАДЕКС, след това цветна снимка, която показа отпушени тръби. Вече от два месеца имам цикъл, последната стъпка в борбата са хормоналните изследвания, които тези дни направих и скоро ще ходя при докторката да видим какво ще правим по-нататъка. Това, което ме интересува е, дали калните бани са противопоказни при ендометриозата. Чувала съм че в някои случаи правят чудеса. Ще питам и моята лекарка, но ако някой от вас е чувал нещо ще съм благодарна да го сподели.
А някой от вас дали е пробвал да стимулира овулацията с хомеопатия (Folliculinum)?


Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #174 -: Ноември 21, 2006, 10:06:50 am »
Здравейте моми4ета.Аз сам след лапаро и преди 1 седмица ми биха золадекс.Имам 3 инсеминации и ни6то.Доктора ми каза 4е имам огнище на еддометриоза 1 степен.Сега 3 месеца 6те сам на Золадекс.незнам дали ще има резултат.Незнам дали сега трябва да правим секс?Нищо не ми е казал?
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #175 -: Ноември 21, 2006, 10:17:18 am »
cveti77, може да не сте успяли с инсетата, точно заради ендометриозата.  Можете да правите секс, когато се почувстваш готова, но не можеш да забременееш по време на лечението. Но пък шансът ти да забременееш след лечението е голям.
Успех!

lb2f
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #176 -: Ноември 29, 2006, 08:57:18 am »
Здравейте момичета,

Миналата седмица за една нощ колабирах два пъти като през деня прокървих без да съм в цикъл.На сутринта потърсих моята гинеколожка за преглед, защото имах силни болки в дясно и кървех слабо(тя работи със здравната каса).Тя се оказа в болнични и ме прати на спешен кабинет в хирургиите ( Пловдив), при което аз отказах и отидох на частен кабинет където ми откриха ендометриоза на десния яйчник а и бях в овулация с двата яйчника и вероятно кървенето е било от там ( моята гинеколожка не беше видяла проблема и твърдеше, че всичко ми е наред).Сега пия Оргаметрил до 06,12,2006 и после съм на преглед.Незнам какво ме чака след това, тук чета за лапаро после золадекс, всички ли с такъв проблем минават през това. :(
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #177 -: Ноември 29, 2006, 09:39:07 am »
...ми откриха ендометриоза на десния яйчник а и бях в овулация с двата яйчника и вероятно кървенето е било от там ( моята гинеколожка не беше видяла проблема и твърдеше, че всичко ми е наред).
8O
Е как ти я откриха ендометриозата? Това звучи несериозно! Може да се съмняват за ендометриоза, но със сигурност не могат да я открият по време на преглед!
ЕНДОМЕТРИОЗАТА СЕ установява само след лапароскопия или коремна операция и се ДОКАЗВА с хистологично изследване.

lb2f
*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #178 -: Ноември 29, 2006, 09:50:32 am »
Прегледа беше с видеозон през влагалището и имам три снимки на левия яйчник добре оформен фоликул 18мм на десния фоликул 19мм плюс друго образование ( обявено от лекаря за ендометриоза ) и снимка само на това образувание.На снимките той си описал всичко и пише ендометриоза с тях трябва да отида на следващия преглед.
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #179 -: Ноември 29, 2006, 09:59:22 am »
С видеозон може да имат само съмнения за ендометроза! Това, което се вижда, най-вероятно е киста и тя може да е ендометриозна, но може й да не е. Преди да предприемеш по-сериозни мерки, задължително се консултирай с още един лекар.
Успех!

lb2f