0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ендометриоза и забременяване
« -: Февруари 11, 2006, 20:34:49 pm »
Мили момичета, темата за лечеинето на ендометриоза в дъла е доста стара, някои от вас отдавна са приключили лечението иска ми се да знам има ли успели след лечението за това пускам тази анкета. Благодаря на всички за отговорите.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Anonymous

ендометриоза и забременяване
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2006, 22:58:32 pm »
Здравейте
Включвам се с огромно удоволствие.Аз лично се боря от август месец - на 16.08.2005 година ми беше операцията.Дори не беше лапароскопска а коремна операция .Първата инжекция бихме още на другия ден и така 6 до 04.01.2006 . В момента чакам цикъл и каквото господ покаже след това.Искам само да ви споделя , че инжекциите си ги купувах понеже програмата за ендометриоза беше приключила според Здравната каса в Бургас още юли месец . Това за сега от мен.Ще следя с огромен интерес развитието на анкетата и поздравления за Луна, че се сети - така борбата ще е обща .
ендометриоза и забременяване
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2006, 23:02:22 pm »
За тепърва ще започвам
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
ендометриоза и забременяване
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2006, 23:19:18 pm »
Аз бях госта , защото тук все  още не бях регистрирана
ендометриоза и забременяване
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2006, 05:45:29 am »
За огромно съжеление все още съм от неуспелите.
Направена лапароскопия на 9.март.2004 премахната е киста 7см от левия яйчник,открита ми е ендометриоза.Веднага след това започнах 6 месечен курс на лечение със Золадекс(и аз самичка си плащах всичките инжекции до стотинка поради неприет рамков договор по него време) Последната ми инжекция беше на 8.август.2004, цикъла ми се възстанови на 14.октомври.2004 и от тогава до сега съм стигнала до под кривата круша без никакъв успех.За съжаление попаднах и на доктор,който не ми обърна никакво внимание на това, че съм оперирана и лекувана от ендометриоза и само ми повтаряше правете опити ако не стане до 8 месеца тогава изследвания и нищо друго и аз незнаеща все още толкова много му се доверявах,но ето резултат никакъв.Сега другия месец отивам в клиника по стерилитет,където се надявам да попадна на добри специалисти и започвам всичко наново стъпка по стъпка,само се моля ендометриозата да не ми се е появила пак и да е направила беля,но каквото излезе ще трябва да се боря колкото и да ми е трудно и тежко на моменти.
*
ендометриоза и забременяване
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2006, 16:18:44 pm »
Луничке, аз лично не съм имала ендометриоза, но гласувах "за" заради една моя позната, която не влиза тук. Тя беше оперирана от д-р Начев в МД-София, след това беше на Золдекс и накрая забременя. Сега си има едно сладко момченце на 2-3 годинки.


ендометриоза и забременяване
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2006, 00:51:42 am »
Аз все още чакам своя цикъл окло 20 март, и ще правя инвитро, независимо, дали НЗОКа одобри молбата ми. Началото на август 2005 преди да си сложа първата инжекция, разбрах, че съм бременна, уви за кратко.Сега силно се надявам, че ще се получи
Късмет на вас! :D
ендометриоза и забременяване
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2006, 14:14:19 pm »
И аз гласувах!
Искам само да уточня, че при мен се оказа спорно дали въобще се е налагало провеждане на лечение със Золадекс.
Все повече се налага тезата, че при леки и средни форми на ендометриоза се препоръчват инсеминации пред медимекаментозното лечение - съгласно изследвания в световен мащаб /вече има и наши специалисти по стерилитет, които поддържат тезата/ - доказано е, че процентът на забременелите жени, при които не е прилагано медимекаментозно лечение, е по-голям от проценът на жените, забременели след лечение със Золадекс.
Сегашният ми лекуващ лекар е на мнение, че при мен ендометриозата не е била решаващ фактор за неуспешните ни опити.
Просто - изникна мъжки фактор.
Това е.
*

    Problemna

ендометриоза и забременяване
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2006, 15:10:37 pm »
За първи път пиша тук. Направена ми е лапароскопия през м. юни 2005 г. и три инжекции Золадекс непосредствено след нея (закупени от мен). Цикълът ми се възстанови през м. октомври 2005 г. До края на 2005 г. правихме само опити за естествено забременяване, но нищо. През януари - един опит вътрематочна инсеминация, но предварително обречен на неуспех, тъй като инсеминацията беше направена пре неспукали се фоликули. Сега се опитвам да се отърва от неспукалите се фоликули - 10 дни пих (по лекарско предписание) Линдинет, в резултат на което цикълът ми така се обърка, че сега не знам кой ден ми е. Май изпаднах в големи подробности. С една дума - при мен няма положителен резултат след лечението на ендометриозата (засега).[/b]
*

    galiushka1

ендометриоза и забременяване
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2006, 18:33:27 pm »

Здравейте мили момичета!
Пиша Ви, за да Ви дам надежда и да Ви подкрепя.
Моята операция/коремна/ беше на 15,03,2005. Първата ми инжекция Диферелин беше през април 2005 г., последната-септември 2005.
Действието Ви приключи на 04.10.2005,а първият ми МЦ дойде на 02.12.2005. Започнах да следя овулация с тестове / нещо това с температурата не ми допада/, и останових че такава има, като кулминационния момент беше на 16.12.2005.
 :D  След това повече не ми дойде и установих, че на 16.12. съм забременяла / сигурна съм, защото през другото време мъжа ми беше в командировка и се върна само за една вечер/
Нашата радост беше кратка, но това е по съвсем други причини, а не заради ендометриозата или диферелина.
Говорих с д-р Нецов и той ми каза, че ендометриозата е причина за стерилитет, но след като е лекувана, вече не е пречка, както и че тя не може да бъде пречка за спонтанен аборт.
ТАКА ЧЕ не се отчайвайте! Бъдете спокойни и усмихнати, и се грижете за себе си! И имайте вяра, но не я превръщайте във фанатизъм!
Ако някой има въпроси за каквото и да е относно лечението, бих помогнала с каквото мога!
 :balk_115:
ендометриоза и забременяване
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2006, 18:41:16 pm »
Искам да кажа само че галюшка 1 съм аз и че гласувах с първият отговор, защото мисля че е така.
Всичко е писано за хората!
*
ендометриоза и забременяване
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2006, 21:32:56 pm »
А как влияе ендометриозата на овулацията.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

ендометриоза и забременяване
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2006, 21:41:08 pm »
Ами аз лично не съм чувала ендометриозата да влияе по какъвто и да било начин на овулацията.
Аз си имах овулация и преди да ме оперират и забременях, но пак за кратко.
Всичко е писано за хората!
*

    zlatkap

овулацията
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2006, 22:59:51 pm »
Цитат на: Nadin74
А как влияе ендометриозата на овулацията.

мисля че ако ендометриозата е в напреднал стадии няма овулация защото яйчниците са "блокирани" от ендометриозни огнища.
при мен се случи най-хубавото нещо в живота ми-с една дума-забременях! след 4 год чакане, и лечение 3 м със золадекс! при това с 1 запушена тръба /вероятно от ендото/ и 1 спонтанен аборт!
желая ви същото щастие и на вас момичета! :)
ендометриоза и забременяване
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2006, 23:52:02 pm »
Няма овулация тогава когато кистата е обхванала целия яйчник и той вече е като "изсмукан" или "изсъхнал". Това четох аз. Но това е при не лекувана ендометриоза и то с години. Това е което аз зная.
Всичко е писано за хората!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2006, 09:35:05 am »
Радвам се, че има момичета, които все пак успяват да се преборят с ендометриозата... и ако споделям моите притеснения, това е, защото смятам, че имаме право да сме информирани, че имаме право да търсим истината и да направим своя аргументиран избор преди да предприемем каквото и да било.

Не знам дали е случайно или не, но аз познавам вече две момичета, които правят спонтанни аборти след настъпила бременност в първите три месеца след лечение със Золадекс или Диферелин...
В Дир-а в аналогична тема едно от момичетата сподели, че е предупредено изрично да не бърза със забременяването през първите 2-3 месеца след приключване на лечението, защото опасността от малоформации на прода е голяма.
Дали няма връзка между двете неща???

Относно овулацията знам следтото - при тежък стадий на ендометриоза няма овулация, наблюдава се т.н. ЛУФ-синдром, досега не съм намерила отговор за причините.
Смята се, че докато ендометриозата не е повлиала на овулацията, жената може да забременее, затова при леки форми на ендометриоза все повече специалисти препоръчват инсеминации пред лечение със Золадекс.
ендометриоза и забременяване
« Отговор #16 -: Февруари 15, 2006, 12:12:32 pm »
Здравейте и от мен,

поздравявам за пусната анкета и споделения опит от всяка една от вас.
При мен ендометриозата беше установена 2004, при коремна операция и спукана ендометриозна киста, резултатите отстранен яйчник. Последва 6 месечно лечение със Золадекс / за тези, на които им предстои такова - няма особен ефект /, след золадекса - 6 месечна липса на овулация и ЛУФ синдром. След това нова операция - лапароскопия, с установена нова ендометриозна киста и отстранена, разбира се. Няколко месеца пак липса на овулация. И накрая последното - бременност, при единствената сполучлива овулация / сложихме прегнил /, но за съжаление завърши с missed abort.
Сега продължаваме с опитите при естествен цикъл, следиме за естествена овулация, ако не пак прегнил, ако не инвитро.
Към всички тези момичета с ендометриоза, при които все пак се е получила бренност, макар и неуспешна / съжелявам много /, споделете, моля ви, колко време планирате да опитвате, преди да преминете към инвитро.

Пожелавам на всички нас от цялото си сърце да бъдем много смели, силни и да се борим със зъби и нокти докато успеем най - накрая.
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #17 -: Февруари 16, 2006, 14:12:33 pm »
zdraveite na vsi4ki men sa6to me operiraha ot kista operaciata mi be6e na 13 01 2006 i sega ot april mesec triabva da po4na le4enie sas zoladeks taka mi kaza lekariat.Moiat lekar a az mu imam goliamo doverie kaza vaob6te da ne se pritisniavam dali 6te moga da zabremeneia dava mi 100%garancia 4e 6te moga i az se nadiavam da e taka.No 6te vidim vremeto 6te pokaje taka 4e ne se o4aivate. :P

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
кураж
« Отговор #18 -: Февруари 20, 2006, 12:50:05 pm »
Мили момичета
след операция от ендометриозна киста през април 2004 и последващо лечение с Диферелин 6 месеца сега съм майка на 6 месечно бебче  :lol:
Опитите ни започнаха веднага след лечението, дори нямах цикъл, направо забременях.
Не се отчайвайте, напротив чудеса се случват!!!!
Ако имате въпроси ще се радвам да мога да ви помогна!
ендометриоза и забременяване
« Отговор #19 -: Февруари 20, 2006, 12:54:56 pm »
Прекрасна новина!

Пожелавам на всички искрено скоро да успеем, а на теб да бъдеш много щастлива! Ех, колко хубаво ми става като чуя нещо такова, така ми вдъхва наежда и кураж!

Поздрави!